- Apple notebookok
- Apple asztali gépek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacas3000
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában szeretnék laptopot venni, és ehhez segítséget kérni. Elsősorban videoszerkesztés, effektezés és akár 3D renderelés lenne a fontos, a játék másodlagos (de nem elhanyagolható) szempont. Szeretném, ha hosszú ideig szolgálna. Egy 2011 es macbook proval vagyok el jelenleg, tartósság és kényelem szempontjából egy újabb verzió nagyon megfelelne, de sajnos úgy érzem az ár-érték arány miatt érdemesebb másfajta gép felé néznem.
IPS kijelző jó lenne, sokat nem hordoznám, szóval a battery life -on lehet spórolni a többi attribútum javára, de azért jó lenne ha nem fél óra alatt merülne le. Helytakarékosság és kényelem miatt szeretnék laptopot, nem asztali PC-t. Szeretném, ha legalább 16 GB ram lenne benne és egy jó, újabb Nvidia kártya. Optikai meghajtóra (értelemszerűen) nincs szükségem.
PCIe SSD min 512 GB és mellé HDD min 1TB vagy ha csak SSD az legalább 1 TB de jó lenne a vegyes elosztás.
Szép, színhű képernyő, akár több külső képernyő támogatása, jó hűtés (nem akarom hogy izzadjon a tenyerem ha csak chromeon böngészek.
Ha Win10 rá van rakva az előny, de képes vagyok rárakni.
Erősen indokolt esetben lehetne használt (tudom fogok kapni ezért itt, de úgy tapasztaltam, hogy a macbookok értékállóak, nekem mindkettő használt, és elég régiek).
Kinéztem egy típust, ami tetszett, viszont a vásárlással kapcsolatban voltak kérdések
Lenovo Legion y740, a probléma, hogy létezik 100 féle konfiguráció és nekem valamiért a legjobb a legszimpatikusabb. Árban szeretnék megállni 750 nél, de nem 10 ezer forint számít.
Azért ha 500 alatt van ilyen, akkor nem állok ellen...
A digiprime-ról jót nem hallottam, mégis ott van az a konfig ami nekem szimpatikus.
https://www.digiprime.hu/laptop/lenovo-laptop/lenovo-legion-y740-ar/lenovo-legion-y740-17irhg-48087-elado
Az sem lenne probléma ha USA vagy angol billentyűzetes lenne a gép. Sajnos azt hallottam a digiprimeról, hogy szürkeimportos, és lefújják a billentyűzetet szlovákról magyarra. Nem tudom jelenleg ez mennyire igaz, de gyanítom, hogy utólag bővítik a ram ot stb mert ilyen konfigot nem láttam máshol. Nekem a garancia egy ilyen beruházásnál fontos lenne, ezért egyelőre ha ez nem is olyan vonzó ajánlat de szimpatikusabb:
https://www.notebook.hu/lenovo-legion-y740-15irhg-81uh007chv-c11781
itt a ram és a hdd ssd bővítésre késõbb lehetőség van, de a videókártya kicsit újabb.
viszont nem vagyok benne biztos hogy a 2060 sima nem e olyan jó mint a 2070 maxq (maxq-ról amit olvastam nem volt elragadtatva senki) Még egy valami hogy ennek kisebb is a screenje, ami nem feltételenül lenne probléma, csak gyanítom a hűtés jobb a nagyobb gépeken.
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_lenovo-legion-y740-81uj001xhv-gamer-laptop-17-3-fhd-core-i7-16gb-512-gb-ssd-1-tb-hdd-rtx-2060-8gb-win-1301723.html
ez is szimpatikus volt, és drágább, de talán megbízhatóbb...
Amiben segítséget kérek
Adjatok tippeket ha tudtok olyan típust ami az első bekezdésnel megfelel és ami jelenleg is beszerezhető itthonról vagy külföldről (megbízható helyről).
Ha nagyon melléfogtam a lenovo val, akkor jelezzétek légyszi, vagy ajánljatok jó konfigot hozzá.
Intel proci meg nvidia kártya jó lenne, azt gyanítom hogy a programok amiket használok (adobe) inkább ezzel viselkednek barátságosan.
Bocs a hosszú szövegért, és nagyon köszi! -
Benir8
senior tag
Sziasztok!
Összefoglaló szerint:
Játékgép kell 280-350k Ft
Dell G5, Acer Predator Helios 300 (hűtés épp hogy elég i5 esetén)
Néztem ezeket és 450 ezer forintról kezdődik, miért nem találok olcsóbban?
Elfogytak? Helyette mit ajánljátok? -
mokus1
addikt
Sziasztok!
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) kb. 200.000 ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Film, office, Fifa manager2020
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Fifa manager 2020, FHD, lehetőleg minél nagyobb részletességgel.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15"6.FHD a többi mindegy
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Leginkább otthon lesz.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nincs rá szükség.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? , Háttértár ha van benne m2 port akkor mindegy milyen mert olcsón tudom bővíteni. RAM 8GB legalább. optikai nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Jó lenne ha fémházas lenne.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Ha van legalább 1 év garancia akkor használt is lehet.Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
buresz8
tag
Sziasztok!
Párom új notebookot szeretne venni. Ami neki nagyon tetszik az a Huawei "alsó" kategóriás notebboka, ami most egyik forgalmazónál akciósan 190e forint.
(Off: Magic System az említett eladó, erről mik a vélemények?)Vagy esetleg ebben az árkategóriában van e jobb választás? Ez az ár a plafon.
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Néhány napon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 200e forint maximum.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Semmi különleges, átlagos hétköznapok, illetve némi irodai munka.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Normál méret, 15,6" körüli. Többi mindegy, bár gondolom ebben az árkategóriában FHD a legtöbb.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Normál esetben napi szinten, kivéve most a home office időszak alatt.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Ha már van rajta akkor windows, de ez nem feltétel.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Minimális SSD az o. rendszerhez, kérdés a sok hordozás miatt ez nem gond e. HDD 1TB körül már bőven elég. RAM mindegy. Optikai meghatjó nem szükséges.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) -
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új gép. -
Graphics
Jómunkásember
válasz bartucz911 #158594 üzenetére
Jelen helyzetben nem sok variálás lesz, a cégek nagy tételben felvásároltak egy csomó gépet.
Az árak emelkednek. Mondhatni azt kell venni, ami elérhető.
Én most vettem ismerősnek, 220-230 körül sem fogsz kiugróan mást kapni.
Arra, amit írtál, annak az igénye anyni, amit egy 170 ezres gép is tud.
Vehettek drágábbat persze, lehet kapni ilyet is, hogy Acer Nitro, de lövésem sincs pl milyen.
Ilyen ársávban bili-füle-tejfölösdoboz gépek lesznek
[ Szerkesztve ]
-
bartucz911
tag
válasz Graphics #158592 üzenetére
Egyenlőre csak informálódom. Én ezekszerint tévhitben éltem mivel azt hittem hogy 200-220 ezer körül már tudnék venni egy i5 Nvidia 1650 kombót, de mint látom ezek 300 körül indulnak...
Jól értelmezem hogy te ezt ajánlottad? :https://www.laptop.hu/dell-inspiron-3585-r5a617lf-black-nos-vj
Esetlegesen kitolva 220-230 ezerre a keretet tudnál egyet ajánlani ? Vagy legalább hogy milyen proci VGA kombót keressek ?
Válaszodat előre is köszönöm -
blue_23
senior tag
válasz bartucz911 #158590 üzenetére
Játék, egyéb tesztek: [link]
[ Szerkesztve ]
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
Graphics
Jómunkásember
válasz bartucz911 #158590 üzenetére
Integrált megoldásról beszélünk
Az MX230 és 250-esről ne beszéljünk, nem említhető még csak az utóbbi felsorolás közelében sem. Dísznek jók... Trabant vs. Ferrari összehasonlításban mondjuk.
MX230/MX250 valahol a 1030 körül van, ha ez így mond valamit.
Nem igazán értem ,hogy a felsorolt játékokhoz mi szükség lenne bármiféle "erős" megoldásra is.
A Ryzen 5-ös ezen a fronton , grafikailag jobb megoldást kínál a hordozható szegmensben azon az árszinten, amit Te meghatároztál.
Abban az árban a Ryzen megoldása a legjobb. Minden más gyengébb ennél
Én javasoltam valamit, ha Te mégis a másikat szeretnéd megvenni, akkor Tedd. Én leírtam, amit szakmailag tudtam.
[ Szerkesztve ]
-
Sheepczx
tag
Sziasztok!
lenovo t495s-rol mit gondoltok?
web developmenthez lenne hasznalva 99%ban.
Koszi -
HARDVERAPRÓD
válasz AndrewBlase #158586 üzenetére
Ha nem számít a pént akkor egy jó thinkpad, vagy dell, és nem telekom. Ha részletre akarja, akkor mindegy melyiket veszi, mert egy kaptafa
-
lypen99
aktív tag
válasz AndrewBlase #158586 üzenetére
Az ilyenek leginkább az üzleti gépek szoktak lenni, amikhez évek után is van alkatrész és szolgáltatás/szerviz.
Vagy az Alma laptop.
-
AndrewBlase
senior tag
válasz Pyttawrx #158585 üzenetére
Leginkább levedlett/elavult irodai gépek. Pontos hardver-öszetételt nem tudok, de mindig is csak a kínlódás volt velük (pedig szakboltban (állítólagos)szakember rakta össze őket), illetve egy Lenovo Thinkpad, amin még Attila hun vezér állította össze a haditerveit.
Most kivételesen nem az olcsóság a lényeg, "pénz nem számít" alapon egy nyűgmentes, később is használható garanciális gépet akar. Mindene (telefon/tv/internet) a telekomnál van, ezért akarja ezt is onnan.Miért mindig én???
-
HARDVERAPRÓD
válasz AndrewBlase #158584 üzenetére
Igen akkor az x360 is kizárva. Azok a használt gépek milyenek?
Mert lehet hogy pl egy ssd meg kis ram is elég bőven. Rengeteg olyan gépet csináltam most, ahol sajnos nem volt lehetőség másik gépre, de egy kis bővítés megoldotta, pl volt több core2duo vagy p8400-as proci gép, és olcsón használhatóvá tudtam tenni. -
AndrewBlase
senior tag
válasz Pyttawrx #158583 üzenetére
Mindenképpen újat akar, azt mondja, használt gépe van elég (hozzáteszem, egyik se egy nagy eresztés).
A hp pavilion x360-tól egy kicsit félek, hogy tizenéves gyerekek kezében mennyire lenne tartós ez a kifordítom-befordítom kijelző.
Az apple-gépet én alapból kizártam, (túl azon, hogy szvsz erősen túlárazott cucc,) nem mindenkinek jön be az a zárt rendszer (bár lehet, hogy tanulásra meg ez lenne a legjobb).Miért mindig én???
-
HARDVERAPRÓD
válasz AndrewBlase #158582 üzenetére
Szia. Arra amire írtad, hogy kell, arra bármelyik jó tudásban, igazából én sem értem a gamer szegmenst, azt miért nézte, mikor nem arra kell, ahogy írtad is. Ugye a tuf, rog... ezek melegednek nagyon, még nem volt olyan aki ne panaszkodott volna erre.
Használok egy ideje [link] ilyen gépet, én tettem bele még 8gb ramot, de ez lényegtelen is, minden nap hozom-viszem, eddig bírja a strapát.... remélem így is marad. Halk, csandes, gyors. Tettem az nvme ssd-re thermal pad-et, mert melegedett.
Az apple-t akkor vegye, ha tudja is használni. (Majd megőrültem, amikor egyik ügyfelem windost kért egy hasonló gépre.... )
Amiket felsoroltál, azok tudásban bármelyik bőven jó. A gamer gépeket én kivenném a listából, az acer, meg szerintem még silányabb, most volt a kezem alatt egy hasonló acer, abban a venti nagyon hangos volt, nem ajánlom.
Használt gépek nem jöhetnek szóba? Lenovo thinkpad T4xx,T5xx, vagy Dell 7xxx sorozetok, mert ezek ugye erősebb, nyilván nem hullnak szét. -
Graphics
Jómunkásember
válasz AndrewBlase #158579 üzenetére
Az első 4-et nem értem igazából erre a célra, a második adag meg javarészt consumer.
Neki inkább valami business gép kellene, nem?
Csak mert a felsorolt utolsó 4 szerintem szét fog hullani...
Nem is igazán értem a játékos gépekkel mit szeretne
[ Szerkesztve ]
-
AndrewBlase
senior tag
Üdv!
Tesóm laptop vásárlásra adta a fejét az új helyzet miatt (digitális távoktatás).
A Telekom kínálatából szemezget. Jelenleg az alábbi gépek a befutók nála:
-Asus FX505 tuf gaming gtx1660ti
-HP pavilion gaming 9hf69ea
-Lenovo Legion Y540
-Asus vivobox s15 s532flVéleményem szerint ezek egy kicsit overkill gépek erre a célra.
Reggel még az alábbi gépekkel szemezett:
-Acer aspire a317-51g-508v
-Lenovo ideapad s340
-Asus vivobox s15 s532fl
-HP pavilion x360 2019Ezek közül én az Acer-t ajánlottam neki.
De kíváncsi lennék a ti véleményetekre is, szerintetek melyik lenne a legmegfelelőbb a fentiek közül?Tehát a kérdőív:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- Minél előbb, akár már holnap
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- 250-400e Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- Digitális távoktatás általános iskolásoknak, youtube, kréta, redmenta használata, valamint email kezelés, esetlegesen videochat
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- Nem játékra kell
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- 15", vagy felette, FHD, inkább matt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- Minimálisan, az is inkább házon belül
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- Win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- Rendszernek minimum 240 GB SSD+ egy nagyobb (500 GB/1 TB) HDD, vagy egy nagyobb SSD, RAM >=8 GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- HDMI, USB 3, USB C port nem árt, de nem követelmény
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- Csak újKöszönöm!
Miért mindig én???
-
Graphics
Jómunkásember
válasz bartucz911 #158577 üzenetére
Most csak saját tapasztalat a mai napon átvett Dell Inspiron 3585-öst merném erre a célra ajánlani.
Amiket felsoroltál játékok nem rendelkeznek markáns gépigénnyel, viszont van memória 8GB, 256GB SSD és a többi kritérium is teljesül.
Intel + Nvidia ezen az árszinten jobb teljesítménnyel nem lesz szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
bartucz911
tag
Sziasztok,
Egy notebookot szeretnék vásárolni húgomnak.
(1) Következő 1-2 hétben venném.
(2) 170-200 ezer HUF
(3) Játékra
(4) Többnyire egyszerűbb játékok mint pl Sims4, cityskylines. 1080p
(5) 15 coll?
(6) Nem lenne sokat hordozva, igy az akku teljesítménye nem elsődleges
(7) Operációs rendszer? Windows futna rajta de nem szükséges hogy rajta legyen alapból, felrakom én.
(8) SSD + HDD kombó jó lenne. Mondjuk 128Gb+500Gb legalább. Memoriábol szerintem elegendő a 4 GB is, csak legyen bővíthető később. (8gb ideálisabb manapság játékra szerintem)
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Num pados billentyűzet jó lenne de nem olyan fontos
(10) Csak új gép .Igazából ebben a 170-200 ezres kategóriában szeretném tudni hogy milyen processzorokat illetve Vga-kat ajánlotok. Szerintem az intel+Nvidia a tuti, de meggyőzhető vagyok akárcsak az árban hogyha esetleg pluszba menne 10-20 ezerrel.
Válaszaitokat előre is köszönöm -
Dhampir
félisten
válasz Graphics #158572 üzenetére
Itt is majd egy HP ProBook 6570b-t fog leváltani, amiben már sok minden tönkrement, persze annak a masszív házát, kialakítását nem fogja felülmúlni, de például érintőpad tekintetében is sokszorta jobb.
Lett egy olyan, "néma" üzemmódú gépük, amivel eddig csak ThinkPad T500 esetében találkoztam.
Így van, a jó kis 3 év gari hasznos.
Bizony, gyors és amellett még csöndes is.
Vannak borzalmas tákolmányok is a piacon, ez azokhoz képest felüdülés lehet a maga kategóriájában.
[ Szerkesztve ]
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Ismerős szeretné leváltani a ThinkPad w520at (i7-2820qm, 16gb ram, 256gb SSD, fhd), már nagyon hangos a hűtés illetve hibás a dedikált videokártya.
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A héten
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 350-400k
(3) Felhasználás? Programozás, office
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nagyon minimálisan, integrált videókártya bőven elég
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15-17 full hd ips
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Alkalmanként, utazás közben nem lesz használatban. Legtöbbször+monitorral egérrel íróasztalnál lesz
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem szükséges
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD és legalább 16gb ram
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Elsősorban új
Már két impulzusvásárláson túl van, először lett egy i3-as X szériás asus csoda hd kijelzővel ami teljesen alkalmatlan munkára (ez volt a legjobb gép ami épp készleten volt valamelyik boltban...), a második gép szerencsére netes vásárlás, úgyhogy ott legalább van elállás (Dell inspiron 5593 10.gen i5 32gb ram, 512gb SSD fhd IPS, de borzasztóan melegszik, csak akkurol lehet használni, különben forró és hangos).
Köszi előre is[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
zsintai1987
tag
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
A héten
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150-170k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Win 10 programok, office (Word, excel)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem játszom
Full HD
Hordozva lesz, helyi járat inkább nem venném elő
Win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Lehetőleg ssd (tárhely nemnagyon kell mert google driveban dolgoznék)
nemlesz tv-re kötve, cska a saját kijelzője
Ha lehetne újat szeretnék3700x, ASUS 570prime, 2X16GbCorsair 3200 cl16 , ház:CM 500P fehér, Seasonic Focus+ 550W 80+ GOLD, rx 5700xt nitro+
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Dhampir #158570 üzenetére
Ismerősnek lett, gyerek "home office-ol" rajta.
3 év gari van, nekem megnyugvás.
Amúgy gyors mint a veszedelem, kisméretű Toshiba NVMe SSD van benne, 8GB memóriával és Ryzen 5 2500U-val elég jó.
Így legalább én is fel tudtam mérni, hogy ha új gépet veszek valamikor a nyáron, akkor Ryzen-es gépet veszek.
Nem rossz gép, alap konzumerhez képest szerintem jobbnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
-
Tikakukac
titán
válasz w.miki #158566 üzenetére
Ezekben nem vagyok kompetens, nem is akarok az lenni és ezeket a cuccokat instant dobom le magamról. Biztos van jók is, de egyszerűen követhetetlenül gyártódnak, support nincs, ezeket fixen tudom, mert ilyen gondokkal keresnek meg.
RAM meg kb. mindegy. Hasonló hasonlóval menjen. Márka nem lényeges.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
w.miki
veterán
válasz Tikakukac #158565 üzenetére
oké, értem köszönöm, akkor kihagyom.
Lehet Chuwi Hi9 plus TAB-ot veszek... hacsak arról is le nem beszéltek...
Illetve másik kérdés, DDR3L mellé, csak ugyanolyan típust lehet betenni?
Szeretnék 16gb-ot a 8gb helyett. Jelenleg ez van benne:
MT16KTF1G64HZ-1G9P1 1620, és ugyanez most nincsen HAprón.
Vagy vegyek 2*8 gb más típust, ezt meg adjam el?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Tikakukac
titán
-
HARDVERAPRÓD
válasz w.miki #158559 üzenetére
Szia. Igaza van Graphics kollégának.
Kiegészítésképpen írnom a cpu jelöléseket, egy másik kolléga frappáns írása:M- mobil (cserélhető notebook)
QM- négymagos mobil i7 (ez is cserélhető)
U-alacsony fogyasztású (alaplapra forrasztott).
Van még a két leghírhedtebb jelölés
Nxxxx - avagy neveddmeg
(amd) E - ezlassú[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz w.miki #158559 üzenetére
Büntetés az a proci
Én 55-ért vettem múltkor Fujitsu E734-est, 8GB memória, és 256GB SSD-vel.
nem beszélve a minőségéről.
Ez az N4000-es egy hulladék... Ne akard magad ilyennel kínozni, még ha az SSD el is maszatolja a proci szarságát, később komoly belassulások lehetnek.. .
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Ez a noti szerintetek milyen? Most akciós, jó alap dolgokra?
CHUWI HeroBook Pro kb. 60e Ft
14.1 inch 1920*1080 IPS Screen Intel N4000 Processor DDR4 8GB 256GB SSD Windows 10[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
törölt tag
Sziasztok!
Kb. max egy hónapon belül
Kb. 400e
Irodaitól a játékig mindenre.
Szerintem az 1920x1080 elég...
15,6", Matt kijelző, (IPS, vagy TN nem tudom)
Fontos a mobilitás. Asztali gép így nem jöhet szóba.
Op.rendszer nélküli gép., vagy Linux, Windows-ér nem szeretnék fizetni
1 TB HDD elegendő. Külön szeretnék bele venni egy Samsung 970 EVO M.2-es SSD-t.
Ram: 16 gb
Optikai meghajtó nem szükséges.
Ethernet, DHMI, numerikus billentyűzet
Új gépet szeretnékElőre is köszönöm!
-
Graphics
Jómunkásember
Na megjött a Dell Inspiron 3000 (3585).
Első benyomás alapján kellemes,jó ez a mintás műanyag, feldobja egy kicsit. Most üzemelem be. -
Dhampir
félisten
Ha magasabb kategóriás, újszerű és még sok garanciával rendelkező használt gép jó lesz, akkor természetesen, hiszen szerencsés esetben IPS kijelzővel is lehet találni, Tikakukac korábban írogatott típusokat.
Külföldi eredetű, még gyártói garanciával rendelkező gépek esetében honosíttatni is kell (a Dellre vonatkozik), ám ha eredetileg is magyar hátterű, beszerzésű a laptop, akkor legalább azzal nem lesz gond.
A hirdetések szűrése egy újabb dolog, mert némely esetben fényképről sem derül ki pontosan, hogy az érkező gép valóban olyan-e, mint ahogyan azt a meghirdető állítja, emiatt a személyes átvétel a leghasznosabb, ha van rá mód.
[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
válasz lypen99 #158543 üzenetére
Lehet kicsit több, ha annyiért van jó megoldás. A 15 azért jött, mert én is ilyeneket használok munkára, meg anyukámnak is ilyen lett, és ha nem annyira a hordozás a cél, akkor szerintem hatékonyabb ezen tevékenykedni. De azért nem zárom ki a 14-et sem.
Ma sajnos nem volt időm nézelődni, de holnap rajta leszek én is. Ha valami konkrétat tudsz ajánlani, akkor köszi előre is!
Dhampir: köszi neked is. Elvileg amennyire vágom az szól ez ellen, hogy talán jobb egy magasabb kategóriás használt gép. De végig gondolom ezt is.
we all deserve a bit of luck.
-
sabrinho
tag
Sziasztok!
Most.
a 150-200-as kategóriában keresek.
Gyerekeknek tanulni (PS4 van, nem ahelyett).
15, HD matt (a méret elsősorban a gépház miatt fontos, teljesértékű billentyűzetet szeretnék)
Nem.
Nem kell.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Alapból HDD (méret nem számít) én szeretném bővíteni. Kikötés M.2-es bővítőhely SSD-nek, jó lenne 1X8G ram bővítőhellyel.
Új. Dellben gondolkodom, mert (a ti ajánlásotok alapján) van egy 5-ös sorozatú Vostrom. Nagyon jó lenne, ha kompatibilis lenne a töltője.
Köszi előre is!Összefoglaló kinyitása
-
H_Niki
újonc
Sziasztok!
Nekem is szükségem lenne némi segítségre notebook-vásárláshoz.
A közeljövőben, 1 (max. 2) hónapon belül. Nem SOS (a 10 éves ASUS K50IJ-m még elköszörül, csak az akksija halt meg szegénynek).
(2) A gépre szánt összeg forintban?
200.000 Ft (kicsit több is lehet, ha a paraméterek ezt indokolják)
Jelenleg elsősorban irodai programok (főként Word, Excel; emellett Outlook és böngésző; valamint filmnézés, és közösségi oldalak használata. Későbbiekben esetleg weblapkészítés/webdesign/Photoshop/Affinity, meg ami még szükséges ehhez)
Játékra nem használnám.
Kijelző 15.6", vagy nagyobb, lehetőleg matt. TN/ITS - ehhez nem értek
Elsősorban asztali/otthoni használatra szeretném, hordozás legfeljebb alkalmanként, út közben nem használnám.
Windows 10
SSD jó lenne (gyorsan induljon és reagáljon használat közben), RAM 8 GB? - nem tudom ez indokolt-e a fentiekhez? Optikai meghajtó nem szükséges.
Minimum 3 USB csatlakozó, kártyaolvasó, jó akkumulátor, esetleg HDMI, Bluetooth, legyen jó hűtése, lehetőleg takarékos üzemelése, jó hang és képi megjelenítés, egy jó webkamera sem hátrány.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával
Elsősorban új, de a használttól sem zárkózom el feltétlenül, ha van garanciája.Előre is hálásan köszönöm, ha adtok tippeket!
-
champace
csendes tag
Most.
(2) A gépre szánt összeg frorintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150-300e között
játék, fotószerkesztés
új játékok, 1920*1200, nagy részletességgel
matt, IPS
keveset
Windows 10
SSD, 500 talán elég, nem?
normálisan legyen összerakva, egy Lenovo X230-ast használok, és nem akarok nagyon lejjebb menni
csak használt, amazon.de-ről, esetleg eBay-ről -
LordMephisto
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Többször átfutottam ezt a fórumot, rengeteget nézegetem az apróhirdetéseket is.
Áprilisban
250-350, nagyon nagyon max, soha vissza nem térő ajánlat esetén lehet picit több.
De nem baj, ha 350-nél kevesebb.
(3) Felhasználás?
Írás, kutakodás a neten, két böngészőben egyszerre 8-10 fül, online filmnézés (hbo go), hagyományos filmezés, office programok, zenehallgatás munka közben, Word Pressben honlap készítés, szerkesztés, Webshop üzemeltetés, ritkábban PhotoShopban képszerkesztés.
5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15" Minél barátságosabb a szemmel, annál jobb. Minimum FullHD. Szép, élethű színekre lenne szükség.
Legfeljebb évente néhányszor, út közben nem használom. Egyik szobából a másikba kell átvinni néha.
(7) Operációs rendszer?
Windows 10, de nem baj ha nincs, van telepítőm és kulcsom is hozzá.
SSD fontos lenne a gyorsaság miatt. 250 GB, de ha lehet bővíteni, felturbóznám 500-ra vagy nagyobbra. Optikai meghajtó nem kell. RAM 8-16 GB, de legyen bővíthető.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
HDMI csatlakozó, Gigabites net menjen rajta. Garancia elengedhetetlen. Fontos, hogy évekig kiszolgáljon.
A mostani gépem egy 10 éves Toshiba L500-as, nem bánnám, ha az új gép is bírna egy 7-8 évet. Ehhez képest szintet szeretnék lépni. (Karbantartás, alkatrészcsere nem lenne gond)
Köszönöm a visszajelzéseket és a segítséget előre is. -
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok,
ismét laptopot keresek, ezúttal magamnak. Leszögezem, van itthon rendes PC-m, szóval nem ennek a kiváltására kell.
A napokban.
Kb. 50.000 Ft (használt, ha van áfás számla rá, akkor nettóban ennyi a keret)
Netflix, Youtube, emailezés, chatelés, videohívás a teraszra kiülve egy pohár sörrel, hogy kevésbé golyózzak be a home office-ban. Nem baj ha nem bicsaklik össze, mert adok neki 1080p/60p videókat (Youtube, Twitch például). A 4K lejátszást már nem merem bemondani, túl idős gépek ezek már.
Nem kell játék (van PC és konzol is), örülnék is ha nem lenne túlbonyolítva hasznavehetetlen dedikált GPU-val.
Preferálnám a matt kijelzőt (kültér miatt), ha fényes, akkor ne a durván tükröződő legyen. Panelra nem vagyok most finnyás, de nem a legalja TN-t keresem (jobbféle minőségibb TN már megteszi, IPS már maga a gyönyör). Nézegettem a Thinkpad X240-eseket, ezekből is az IPS változatot szeretném levadászni, de sok hirdetésben nem jelölik ezt (azt tudom, hogy a Full HD Touch változat IPS, de azt nem, hogy ez tükröződik-e).
Ha egyszer ennek vége, nincs kizárva, hogy hordoznám, beülnék vele kávézóba, szóval próbálnék valami kisebb-könnyebb gépet keresni. Ha nem subnotebook, akkor is valami könnyebben hordozható gépre pályáznék.
Használt üzleti gépet keresek, legyen hozzá Win 10 alatt is aktiválható licenc (ez ahogy nézem nem szokott gond lenni).
Egy 120 GB körüli SSD már megteszi.
Nem baj ha nem hasznavehetetlen a webkamera. Ha ~2 órát kibír az akku, már boldog vagyok, de egy szűkebb üzemidejű, viszont jobb gépet nem szalasztanék el.
Szerintem ezt már megválaszoltam.
Eredetileg egy új iPad Air 2019-est akartam venni, de elnézve ezt a gazdasági őskáoszt, inkább visszanyestem a költségvetést, majd lecserélem később egy iPad-re. Nem ragaszkodom a Thinkpad X240-hez, ő csak az első gondolatom volt, inkább kérnék pár tippet, hogy miket érdemes nézegetnem a használt üzleti gépek között. Az X240 méretében az 1366*768 felbontás még határeset, megteszi, de nagyobb gépnél már nagyobb felbontású kijelzőt keresnék.
+1 valami megbízható hardveraprós kereskedőtől szerezném be, aki tud postázni is. Nem tudok/akarok elmenni személyesen.
[ Szerkesztve ]
-
Matyi91
friss újonc
Sziasztok!
Laptop vásárlásban szeretnék tanácsot kérni:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? minél hamarabb
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) kb. 250e (windows-al együtt)
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) irodai programok (word, excel), alapvető videószerkesztés-kezelés (hobbi szinten)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nincs játékra használva
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? méret: kb 14-16" (nem nagyon kötött). felbontás: fullHD. fényes/matt mindegy. TN/IPS mindegy. Sokszor lesz kikötve külső, nagyobb monitorra.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? keveset lesz hordozva, főleg otthoni használat.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win10 (legyen hozzá)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Ideális esetben SSD (a rendszernek) és HDD az adatoknak. Ha ebből engedni kell, akkor SSD. RAM 8GB. optikai meghajtó nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI jó lenne.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) szóba jöhet használt isKöszönöm szépen!
-
gamer187
tag
Üdv
Elsősorban játékra ezen kívül max filmezésre szeretnék egy Notebookot. Asus TUF és ROG széria érdekelne megéri e beruházni az 500-600k gépekre vagy elegendő a 300-400k körül. Ti mit ajánlotok 300k környékén egyáltalán érdemes e ilyen ekkora keretben gondolkozni?!
Előre is köszi! -
moma
őstag
Visszaolvastam kicsit, látom, hogy kifogytak mindenhol a készletek. Családban is kellene egy gép megint tanulásra, otthoni netezésre. 15 col, halk hűtés, magyar billentyűzet. Használt téren van esély mostanában valamire? Vagy muszáj várni?
we all deserve a bit of luck.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Otthoni felhasználásra kéne laptop. Filmnézés, netezés, általában egy 24"-os monitorra kötném. Kötnék rá vezeték nélküli egeret és billentyűt is.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanában 2-3 hónap
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 200-250 eFt
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) netezés, film nézés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem lenne játék, nagyon esetlegesen
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? minél kevésbé tükröződjön, napfényben is látható legyen
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Valószínű lenne hordozva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) A telepitést meg oldanám WIN
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? min 256 GB SSD, esetleg mellé 1 TB HDD is
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Minél több csatlakozási lehetőség,
Esetleg lehet használt is, ha még minimum 5 évig megállja a helyét, minél több garancia legyen rá
A következőket néztem:
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-5-a514-52g-58zc-kek-matt-kijelzo-mar-3-ev-garanciaval-nxhmkeu003_win_mem8/12234/https://www.lenovo.com/hu/hu/laptops/ideapad/s-series/Lenovo-IdeaPad-S540-14IWL/p/88IPS501190
https://www.usanotebook.hu/laptop/dell-vostro-3578-15-3000-sorozat-n2072wvn3578emea01ur/P63939
https://www.usanotebook.hu/laptop/dell-inspiron-3593-15-3000-sorozat-3593fi5wa1/P66393
-
dannyl
addikt
Egy barátom kért segítséget, de én már kiestem a pixisből. Így hozzátok, gurukhoz fordulnék:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanában.
(2) A gépre szánt összeg forintban? max. 200k
(3) Felhasználás? film, zene, net, office, JÁTÉK NEM
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Min. 15" IPS ebbe az árba sejtésem szerint nem fér be.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Ez mindegy.
(7) Operációs rendszer? Win 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 8GB RAM, Jó lenne legalább egy kis SSD bele. Optika opcionális.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Világító bill., bluetooth, viszonylag jó kamera. NUMPAD nagy előny
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Új
Nagyon köszi előre is. -
Girmin93
tag
Szia! Én az Asusra szavaznék. Véleményemet arra alapoznám, hogy fórum társaim már többször is írták, hogy a 10.gen intel Cpuk eléggé hulladékok. A 8. gen Intelre nem igen hallottam még panaszos megjegyzéseket. a HDD-t későbbiekben lehet cserélni ssdre. Remélem tudtam segíteni.
UP: Ugyanezzel a géppel szemezgettem pár hónappal ezelőtt, bár akkor még 20-30.000el olcsóbb volt és itt prohardveren is ajánlották nekem ezt az Asust.
[ Szerkesztve ]
-
HuMarc
veterán
Sziasztok, egy ismerős keres notebook-ot, az alábbi paraméterekkel:
(1) mikor? - azonnal
(2) ármaximum - 150 000 Ft
(3) felhasználás - MS Office, böngészés, semmi komoly, egyetemi hallgatónak ami elvárható (de semmi programozás, videóvágás vagy CAD nem jön elő)
(4) játék? nincs játék
(5) kijelző? 15,6"; FullHD
(6) szerintem nem lenne sokat hordozva/pláne nem utazás közben használva
(7) oprendszer: szerintem van Win10 licenc, nem követelmény
(8) tárhely, ram: neki nyilván mindegy (ez 5400 rpm-es HDD-s gépet küldött át), én SSD-hez (256GB), és 8GB RAM-hoz ragaszkodnék, de lehet, 4 GB is elég lenne (fogalmam sincs mire elég mostanság még 4 GB RAM)
(9) spec. kívánság: előny az optikai meghajtó, de szerintem soha nem használná igazából, szóval ettől azt hiszem eltekinthetünk; ja igen, hölgy az illető, így előny, ha a gép szép
(10) használt vagy új? - alapból újról beszélünk, de nagyon kíváncsi lennék néhány használt opcióra isÉn egy HP G7 255-öt találtam, aminek a spec.-jei megfelelőnek tűnnek, és nem hiszem, hogy ebben az árkategóriában ne lenne mindegyik gép full műanyag...
Köszi!
-
Nekton
aktív tag
válasz longwild #158524 üzenetére
Szia!
Súlyban kb. ugyanaz, de a 331-es kisebb, emiatt könnyebb hordozni.
Nekem az újabb, 333 illetve 433 is van. A 333 jobb Shift gombja nagyon kicsi. Könnyű mellényomni, és ha jobbról nyomsz mellé, akkor felfelé nyíl lesz és teljesen máshol folytatod az írást.. Engem az őrületbe kerget.
A régebbi 331-en nincs ez a probléma. -
vacs
veterán
Sziasztok.
Telekomnál hűség hosszabbításhoz kapnék laptop-ot elég baráti áron.
Ezen az oldalon az első 3 típus közül melyik ajánlottabb vétel?
Melyiknek van normális kijelzője, ami oldalról is látszik?
Esetleg az első 5 típus is lehet, ha azokban van rendes kijelző.A HP 15 AMD Ryzen 8XF60EA megéri a felárat a két olcsóbbhoz képest?
Holnap
200K alatt
(3) Felhasználás?
Böngészés, Skype, Netflix, HboGo filmnézés, MS Office.
NEM játszunk
A linkelt oldalon az első 3 típus közül (max az első 5 típus)
Nem, vagy ritkán.
Win 10
A linkelt oldalon az első 3 típus közül, de SSD jó lenne, így az Asus ki is esik...
nincs
A linkelt oldalon az első 3 típus közül[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Dhampir
félisten
válasz Szatesz. #158527 üzenetére
Dell G7 7790 volt 390000 Ft körül, de a jelenlegi helyzet véget vetett a dalnak, ilyen árakon található.
-
csengeee
friss újonc
Sziasztok! Új gépet szeretnék venni, ASAP (legkésőbb a következő héten) és sajnos az átlagosnál is kevésbé értek hozzá. Ami miatt jelenlegi hőn szeretett Acer Aspire V3 372 52HB gépem cserélném, hogy nem bírja egyszerre kezelni a háttérben futó youtube videót és bármi mást (ugyanez Microsoft PowerPointtal) - gyaníthatóan gyári hibás és nem használja ki a teljes processzorkapacitást, (legalábbis aki látta és ért hozzá, ezt mondta).
rászánt összeg: maximum 300 000ft, de inkább 250e alatt
Felhasználás: elsődlegesen egyetemistaként szeretném használni, tehát ami a két legfontosabb szempont, hogy könnyű legyen és min. 6 órát bírjon egy töltéssel (inkább 8). Alapvetően szövegszerkesztő, PowerPoint, e-mailek, szabadidős filmnézés stb. Ezen túl R, Stata, Python alapszintű (tanulás) használata; játék, képszerkesztés nem jellemző
Kijelző: ehhez nem értek sajnos, a 13.3 inchessel boldogulok, nagyobb lehet, kisebb ne.
Hordozás: 5/7 nap, egyetemre; útközben nem használom
Operációs rendszer: lehetőleg Windows vagy legyen Windows kompatibilis
Tárhely, memória:
Egyéb: előnyös lenne olyan, ami hamar tölt és hamar kapcsol be; minél hamarabb venném, ezért legyen könnyen elérhető; minimum 2-3 évig használnám -
Szatesz.
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 17”-os gamer laptopot.
Főként Fps játékra(Cod).
Az Nvidiát előnyben részesítem, és olyan 300-400eft ra gondoltam. Csak újban gondolkozok.
Levagyok maradva egy kicsit az uj dolgokban, így segítséget szeretnék kérni tőletek.
Előre is köszönöm! -
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Ismerős hölgynek keresünk laptopot. Alapvetően Zenbook az, ami érdekelheti.
Két kinézett típus van: ux331fn vagy ux431fa.Van bármelyikkel nagyon negatív tapasztalat, ami a másik oldalra billentené a mérleget?
szoftver szakmabeli && Beverly250
-
Tikakukac
titán
válasz SyntaxeError #158522 üzenetére
Definiáld mi az az erős gép. 100k-ból jelenleg lerúgott roncsok lesznek. 940M szintű "erős" VGA-s gépeket sütnek el ennyiért, amin, nos, irány venni konzolt és 10 használt játékot ennyiből.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
SyntaxeError
tag
Sziasztok, a karantén alatti időszak haszontalan eltőltése okán keresek olcsó gamer laptopot.
Ár limit 100.000 Ft, minimum 15’. Aksi lényegtelen, csak hasznàlt.Természetesen nem a legújabb játékok zökenőmentes futására kéne, csak egy erős gépet szeretnék.
▄▀▄ Az Apple egy életérzés
-
Dhampir
félisten
válasz Graphics #158514 üzenetére
Dell Inspiron 3585?
Pillanatnyilag ilyet használok, a Ryzen 5-ös konfigurációt.
Érdemes-e megvenni? Mit mást tudnál beszerezni, elegendő lesz-e a várt feladatokhoz...
Olyan, mint a 3-as szériás Dell Vostro, csak azokban Gigabites LAN található és helyszíni garisok, ebben pedig az olcsóbb Inspironokban megszokott, jó kis Fast Ethernet csücsül és szervizbe cipelős a garanciája.
A kijelző nem vibrál túl zavaróan (korábban aggódtam emiatt, itt a fórumon írtam is róla valamit, BOE gyártmányú panel van benne). A szín miatt kicsit kalibrálni érdemes, a notebookchecken van fájl is (persze érdemes leellenőrizni, hogy tényleg ugyanaz-e a panel), vagy a Radeon szoftverközpontjában lehet egyedi színre konfigurálgatni.
Többnyire hangtalan a hűtése, nagyon ritkán tornássza fel magát a venti, még játék alatt is képes lecsendesedni. A Vega 8 visszafogott játszadozásra is alkalmas, nyilván játék- és beállításfüggő, hogy mennyire lesz élvezhető az adott játék futása.
A billentyűzet útja elég rövid, de használható, ha jobb nincsen. Például egy Dell Latitude billentyűzete sokkal jobb, de hát ez más ligába tartozik.
Korábban húszezerrel olcsóbb volt.
A mai állapotok miatt nekem egy mondat jut róla eszembe a Prédikátor könyvéből: "Többet ér egy élő kutya, mint egy döglött oroszlán". Tehát a semminél jobb ez a gép is.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz Tikakukac #158494 üzenetére
Azt a mindenit, hogy elszálltak az árak, ha van. Amit vettem magamnak decemberben az alapára 1350 Euro volt. Most majdnem 1800 Euro.
Az hagyján a ProBook-ok EliteBook árban landolnak. ???? WTF.Durva.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Graphics
Jómunkásember
Na akkor kérdezek, hátha.
Dell Inspiron-t látok készleten több helyen is.
Ezt érdemes megvenni? Esetleg Ryzen 5 2500U-val?
Ez 170 ezer forint lenne jelenleg.
[ Szerkesztve ]
-
totya1973
csendes tag
Üdv vélemény erről a gépről HP PAVILION GAMING 9HF69EA
-
qltsar
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni laptop vásárlással kapcsolatban, a következő szempontoknak megfelelően mik jelenleg az ajánlottak ebben a kategóriában?
1 héten belül.
~150.000 Ft
Irodai programok, játék.
Kb. ~Skyrim kaliberű játékok futtatása, ezeket viszont a lehető legnagyobb részletességgel.
Lehetőleg matt, ha lehetséges IPS - bár az utóbbi ebben az árkategóriában nem biztos, hogy lehetséges.
Elsősorban otthoni használat, de a későbbiekben hordozva is lenne.
Plusz pont, ha van Windows 10, de nem elsődleges preferencia.
A preferáltan SSD + 8GB RAM.
-
Preferáltan új, de nem zárom ki teljesen a használt garanciás gépeket sem.Köszönöm !
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz xhege #158507 üzenetére
30-as szériától már nagyon nem úgy megy a dolog, hogy a gép eleve bármit megeszik. Ez az első vonal.
Utána jöhet a nem valós akksi visszajelzés, emiatt random lekapcsolás, végső esetben töltőelektronika körüli legyilkolások. Nem érti meg az egész. A tuti eredeti új 18k-ért reális ár. 8k-ért 44%-os némi alkuval okay.
-
-
Tikakukac
titán
válasz xhege #158501 üzenetére
Mármint a gyári árához mérten tisztességes árért, vagy a 8 éves korai áráért?
Ez is az a dolog, hogy veszünk A8-as Audit és megy a cidri, hogy százezres tételek hozzá a dolgok. Ehhez is.
Vegyél gyári akkut apróról, ha mákod van elkapsz egy jobb darabot 10k alatt. Annyi bőven megér.
Utángyártottat is vehetsz, ha tudod mérlegelni a hátrányokat.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
xhege
veterán
Bocsi a kicsit offért. Hol lehet tisztességes áron akksit vennei jelenleg egy Thinkpad X230-hoz. Van benn 8GB memória és egy 256SSD, szóval nem dobnám még ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Eredeti Dell Laptop Töltők 130-180 Watt !
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest