Dell G3 3779 notebook: játék a belépőszinten

Core i5, GTX 1050, SATA tárolók, 17 hüvelykes kijelző: vajon elég egy használható gamer notebookhoz?

Bevezető, külső

A világ egyik legnagyobb noteszgép-gyártójaként a Dell sokféle kategóriában kíván a játékosok kedvében járni: a csúcson természetesen ott vannak az Alienware-ek, közöttük a januárban bemutatott, különleges Area-51, míg a közép- és alsó kategóriában a G5, illetve G3 széria az, ami játékosoknak készült. Tesztünk alanya a G3 családból származik, és viszonylag alapszintű hardverrel, de a megszokottnál nagyobb, 17,3 hüvelykes kijelzővel érkezik, 315 000 forintos áron. A kérdés tehát az, hogy a nagyobb képátló tudja-e feledtetni az alsó kategóriás GPU, középkategóriás CPU és viszonylag lassú háttértár jelentette korlátokat.

Hirdetés

Dizájn

A Dell a G széria esetében már a gépháznál elkezdte a spórolást, a burkolat ugyanis alapvetően műanyagból készült, de ezt legalább a csuklótámaszon és a billentyűzet körül sikerült ügyesen elrejteni karbonszálas felületet idéző mintával. A notebook fedele és az alsó burkolat átlagos selyemfényű, a monitor kerete pedig matt műanyagból készült. Ennek kapcsán megjegyeznénk, hogy itt nem a divatos, vékony kávát kapjuk, és ez a 17,3”-es képátlóhoz képest is még tovább növeli a teljes gép méretét, mely így 416 x 280 x 25 mm-nél áll meg. Persze egy nagyképernyős notebooknál nem a hordozhatóság a lényeg, így ez az adat másodlagos, és a közel 3 kg-os tömeg sem fog senkit eltántorítani a vásárlástól.


[+]

Az anyagválasztásnál valamivel fontosabb viszont az összeszerelés minősége, ez pedig elég jó, a ház nem hajlik, még a billentyűzet közepe is kellően merev. A széles és vaskos zsanér viszonylag nehezen jár, egy kézzel lehetetlen felhajtani a monitort.


[+]

Ha megnézzük a trendeket, akkor látjuk, hogy a játékosoknak szánt notebookok általában már külsejükkel is különlegességet, agresszivitást igyekeznek sugározni. Na, a G3 ennek teljesen az ellentéte, nyugodtan nevezhetjük szürke eminenciásnak is, hiszen semmilyen módon nem próbál meg feltűnősködni, vonalai a lekerekített, klasszikus notebookformát idézik. Ez azt is jelenti, hogy hiányoznak a túlhangsúlyozott hűtőnyílások (a meleg levegő a monitor alsó éle alatt rejtetten kénytelen távozni), nincsenek színes élek, vonalak, sőt, RGB világítás sem került rá.


[+]

Ha a hátára fordítjuk a gépet, itt sem találunk túl sok érdekességet: két hosszú gumicsík hivatott a notebook stabilitását biztosítani, illetve méretes szellőzőrácsok gondoskodnak a friss levegőről. Az alsó burkolat sajnos egyetlen nagy egységet alkot, és a csavarok eltávolítása után sem egyszerű leszerelni, sérülés nélkül kifejezetten nehéz is, így az otthoni bővítés, javítás mindenképpen ellenjavalt.


[+]

A nagyméretű gépházak előnyét, azaz hogy bőven van hely csatlakozóknak, a Dell csak részben használta ki: összesen három USB Type-A konnektort kapunk, melyek közül kettő 3.1 Gen1, egy pedig 2.0 sebességet kínál. Ezeket egy HDMI 2.0 és egy Gigabit Ethernet port egészíti ki, illetve van kártyaolvasó is SDXC memóriakártyák számára.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés