- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
#78600448 #154602 üzenetére
Support egy XPS esetében is vastag, onsite garisok azok is, mint a Latik, szóval nincs gond. De ezek eyecandy gépek egy elitebook mellett. XPS-t venni akaró ügyfélkör elitebookot elég nehezen vesz. Fordítva még csak-csak, de azért van itt egy alapabb konfigokban is tetten érhető 200-250k felár. Ami azért sok. 830-ak 400k alatt indulnak, XPS-ből a rendes i5-ös verziók 600k fölött. Ütni én elitebookot vennék. Az a kis keret a kijelző körül elég sokat segít
-
buci30
addikt
válasz
#78600448 #153944 üzenetére
Néznék én tesztet csak annyi van hogy...
Ugye ha boltba kérdezed vagy nem ért hozzá, vagy megvan mit kell eladni mi után kap jutalék stb
Nekem játékra nem kell úgy marad a 200 körül de akkor jön hogy melyik márka stb
Procikat néztem a i5-7 és az amd. Intel jó játékra az már tuti, iroda meg is-is..
Szóval.... Ugyan ott vok ahol eddig.. -
buci30
addikt
válasz
#78600448 #153933 üzenetére
Khelben
Azt is használok és nem is akarom ahhoz hasonlítani persze. Az másra van és sajna ha arra lenne olyan program ami kell nem is vennék mellé Windows.
De nem is szeretnék annyit költeni megint.De még mindig ott tartok hogy az AMD ryzen proci jobb mint a i5.
Most a videóvágás felejtsük el az majd asztali gépen.
Akkor marad film nézés netezés ami fut egy 80-100 ezres gépen is ami van azon a Word is megy stb
Viszont akkor pontosítva a photoshop már akad azon.
Plusz egy szerkesztő program aminek a rendszer igénye
Processzor: Intel Core i5 / AMD Ryzen 5
Operációs rendszer: Windows 10
Memória: 8 GB
Merevlemez-terület: Min. 5GB
Csatlakoztathatóság: Internet-hozzáférés
Videokártya: Opengl képes videókártya min. 2GB memóriával
Monitor: FullHD (1920*1080), vagy nagyobb felbontású monitorVagy :
Processzor: Intel Core i7 / AMD Ryzen 7
Operációs rendszer: Windows 10
Memória: 8 / 16 GB
Merevlemez-terület: Min. 5GB
Csatlakoztathatóság: Internet-hozzáférés
Videokártya: Opengl képes videókártya min. 4GB memóriával
Monitor: 2K (2560*1440), vagy nagyobb felbontású monitorNa erre néztem ki és photoshopra amit küldtem is :
De mondjuk ami közel van bolt hozzám és hétfő reggel rá is tudok nézni az az Extreme Digital ott is szokott lenni. MediMarkt kihagyom ott mindig rá tesznek pár tízest...😂
De csak akkor mennék bele másikba ha az tenyleg tudásilag jobb.
Mert ezt amit elsőre is kérdeztem ismerős hozná és ha bármi van ő ért hozzá azért is ragaszkodok kicsit de természetesen ha át érték arányba annyival jobb lenne más az nem kérdés, hogy azt veszem.
-
buci30
addikt
válasz
#78600448 #153920 üzenetére
Nem 0-24 max 8h
Azért kérdezek mert jellenleg Mac-em van évek óta amivel elégedett vagyok amire kell tökéletes.
De sajnos van pár kötelező céges program ami nem fut azon a rendszeren.
Windows kb 6-7 éve nem követem páromnak van netezesre filmezésre amit utóbb írtam és az tökéletes.De össze hasonlítva azzal amit én szeretnék most az sokkal jobb ezt én is "tudom".
De azt nem, hogy amire kell arra jó e!?Ezért kérdés a kérdés
De azt is kérdezhetem amit úgy volt nem fogok, hogy akkor mi lenne ajánlott ha ez nem erre a célra 200ezer Ft-ig?
-
jagusz01
csendes tag
válasz
#78600448 #153726 üzenetére
1. 1hónapon belül vásárolnék.
2. 180-260ezer között.
3. Internetezésre használom, és néha film nézés.
4. Játékra nem igen van használva.
5. 15.6 matt Amit ajánlotok, hogy jonn.
6. Utazás közben nem használom, inkább a két lakásom között szállítási céllal.
7. Windows 10 home
8. Inkább SSD 256Gb elég, memória 8Gb
9. Lehető legtöbb év gari.
10. Újat szeretnék.A lényeg, hogy nem szeretnék megint valami gyengébb konstrukciót venni.
-
Tanisz
senior tag
válasz
#78600448 #153721 üzenetére
Köszi, a 14"-ban egyenlőre nem gondolkodom, megszoktam a 15,6"-t.
Ha nincs más alternatíva, akkor mi a vélemény erről a Dell Latitude 5501-ről? Az ajánlóban láttam a típust, hogy munkára ajánlható. Sejtésem a H-s proci azért erősebb az U-s társaitól, bár ha throttlingol akkor hullamindegy gondolom
-
jagusz01
csendes tag
-
TunerJoe
senior tag
válasz
#78600448 #152854 üzenetére
Újonnan ennyiért semmilyen MacBook nincsen. Persze használtan igen, csak annyiba a 4 éves Pro-k kerülnek, amennyiért újabb, erősebb HP, Dell, Lenovo workstationoket lehet venni. És mivel írta, hogy Premiere-rel akar vágni, gyakorlatilag semmi előnye nem lenne a Mac-nek. Emellett fentebb ott van az is, hogy nem akar használtat.
-
Tika6
tag
válasz
#78600448 #152831 üzenetére
Dell Inspiron 7386 7386FI7WA2 lett végül. A Zenbook az i5-ös testvérével egy árban volt, itt a Dellel kapcsolatos korábbi pozitív tapasztalatok és az így kialakult márkahűség döntött. A Macbookot személy szerint nem igazán tudtam értelmezni: 150k huf-fal drágább egy gyengébb hardware-ért, és még az oprendszer is szokatlan, még a billentyűzet is más :|, na mindegy.
Azt hittem a fenti specinek könnyű megfelelni, de az 1 terra tárhelyet semmi nem kínálta; _feltételezem_, hogy azért mert az aránylag kis gépekbe (13-14 col) nem szerelnek 2 meghajtót, ha meg egyet, az ssd kell, hogy legyen, abból meg nem fizetnék meg a vevők az 500 gigánál nagyobbat, mert másképp oldják meg a tárolást.
Az kellemes meglepetés és számomra hatalmas öröm volt, hogy telepített Win10 benne van az árban, mert az előző dellel nagyon megszenvedtem, mert a rohadék driverei csak adott sorrendben hajlandóak települni :s, és természetesen nem olyan sorrendben, amit logikusnak gondolnál.
Érintőképernyője tök poén, és néha tényleg sokkal egyszerűbb simogatni, mint a tapipaddal szerencsétlenkedni.
Nod végzett rajta egy első ellenőrzést, attól rendesen bepörögtek a ventijei (értsd hangoskodtak is), meg melegedett is intenzíven, ami nem esett jól, előző ezt messze simábban megoldotta volna - pedig az hdd-s volt.Ami egyelőre nagyon fájdalmas, hogy olyan fakónak, életlennek látszik a képe
. Mennyit tud javítani ezen egy kalibráció? A sima ips monitort mind kalibráltattam a családban, kellett volna ezt is? Eladó nem ajánlotta, pedig pixelgaranciát igen :s. Lehet valahol ilyet utólag venni?
-
-
Tikakukac
titán
válasz
#78600448 #149893 üzenetére
Amiről fentebb óva intettem a népet az a T430 HD+ panelje, ami olyan, mint minden más márka akkori gépe: ocsmány és egyszerűen hihetetlen.
T450-be HD, HD+ és FHD panel is van. Utóbbi IPS. Mással nem venném meg, vagy ha igen, instant csere.
VMatteo: Jobbat ennyiből nehéz kiszedni, jó az.
-
-
-
Prowler
senior tag
válasz
#78600448 #145240 üzenetére
Jöjjenek akkor az én szubjektív tapasztalataim:
E6420/6430: Szálcsiszolt alumínium fedlap, masszív és kissé nehézkes ház, nem szigetes billentyűzet. Nagyon jó rajta gépelni, ha van háttérvilágítás az 4 fokozatban állítható, touchpad sima felületű és könnyen használható. Pöcökegér szintén van dedikált gombokkal, de nem olyan precíz mint a ThinkPadeké.
Profi BIOS, minden állítható, akku töltési szinteket is be lehet lőni, nem kell hozzá semmilyen extra programot telepíteni. Szerelhetőség első rangú, alsó takarólemez 3 csavar és lenn is van, direkt hozzáférést biztosítva a memóriához és a processzorhoz.
6420 kicsivel jobban melegszik mint a 6430.T430: Műanyag hatású fedlap, nem gyűjti az ujjlenyomatokat. Stabil és merev váz. Szigetes billentyűzet, rövidebb úton jár mint a Dell és a kurzormozgató nyilak is össze vannak nyomorítva kissé. A gépelési érzet számomra nem olyan masszív, viszont a pöcökegér sokkal jobban használható. Touchpad rücskös felületű és pontatlanabb. A touchpad alatti gombok kicsik és rossz helyen vannak, szerencsére a Trackpoint gombok is használhatók helyette.
BIOS elég egyszerű, sem akksi töltési százalékokat, sem a Turbo Boostot nem lehet benne kapcsolni. Windows alól megoldható.
Szerelhetőség nem jó mint a Latitudenek, 2 csavar és a szerelőablakon keresztül hozzáférsz a memóriához, a processzorhoz viszont ki kell venni a billentyűzetet, a palmrestet és a bal oldali kis hangszórót is. Nem olyan veszélyes mint ahogy hangzik de sok kis műanyag fül van a palmresten amiket könnyű eltörni. Számomra gyengébb minőségű a T430 mint a Dell modellek. T420-hoz élőben még nem volt szerencsém.Ha bármi kérdésed van írj rám privátban, ne offoljuk szét a fórumot.
-
Prowler
senior tag
válasz
#78600448 #145238 üzenetére
Elsőből T420, második listából az E6430-at választanám.
T430 kijelzője pocsék és a billentyűzettől sem voltam elragadtatva.
E6430-ból sok van háttérvilágításos billentyűzettel, de arra figyelj hogy csak HD+ panellel vedd (nem váltja meg a világot, de egy fokkal jobb mint a T430-é).Dell oldaláról le tudod tölteni az eredeti Win7-et ami a laptophoz járt, csak a service tagot kell beírni.
Lenovonál nem találtam ilyen opciót.Ugyanitt T430 eladó
-
TheNewDawn
addikt
válasz
#78600448 #144128 üzenetére
Nem is a te hsz odra reagáltam,ha nem tűnt volna fel egyébként. Ezzel együtt az állításodat miszerint lejtmenetben vannak,egy deka tény nem támasztja alá, ugyanilyen csodás "érvekkel" az összes márkáról lehetne állítani ugyanezt. Ha valami elég nagy arcra vall,az pont ez ha már itt tartunk
És de " a Lenovo a leglecsuszotabb márka" az bizony több mint nyers. Micsoda "véletlen" hogy számodra ez teljesen megfelelőnek bizonyult, míg az én Acer nitro és aspire 7 ről alkotott jóval enyhébb negatív véleményem ( amit nem az Acerrol csak erről a 2 típustól írtam) kicsapta a biztosítékot.
-
Agostino
addikt
válasz
#78600448 #144101 üzenetére
szia
köszi a javaslatot. persze, elütés pedig át is futottam de nem szúrtam ki, hogy lemaradt egy nulla : )))))
az ips panelt csak a betekintési szög miatt írtam, ágyban filmezés miatt. de itt nem jelentős, maga a kijelző szempontjából a hd felbontás és a nagyobb fizikai méret lenne fontos
-
DjSall
csendes újonc
válasz
#78600448 #144024 üzenetére
Végül két jelöltre redukáltam a végjátékot:
HP Probook 450 G5 8250u - 250e
Dell Vostro 14 5471 - 270e
Bárkinek személyes tapasztalatait szívesen fogadom! -
Chaser
legenda
válasz
#78600448 #144036 üzenetére
tudom... ( :
Faith
dell 7577, nézz szét, pár boltban 26x ezer ft volt még pár napja, de lehet már nincs
illetve 1060-as verzióban is volt már 340e-ért
1-1,5 havonta néhány napra megoccsósodnak', ha nem sürgős kivárhatod - mondjuk semmi nem garantálja h megint lesznek olcsóbban -szerk: talán edigiben alegolcsóbb az 1060-as, 350e, rendelésre, gondolom pár nap - náluk is 26x e ft volt az 1050-es de már 290 körül van megint -
ebbe bepattintasz még 8gb ramot apróról 12-13e-ért és örömbodogsá' -
DjSall
csendes újonc
válasz
#78600448 #144024 üzenetére
találtam belőle 8250u változatot is, az egy 20-assal olcsóbb. Megéri az extrát kiadni az i7-re, amikor mind a kettő 4c/8t?
Notebookchecken minimálisnak tűnt a különbség -
DjSall
csendes újonc
válasz
#78600448 #144016 üzenetére
1: A nyáron
2: 200-280e Ft
3: irodai programok, photoshop cc, premiere cc(render nem a laposon történne), programozás, gépek távoli kezelése
4: játék nem közvetlen szempont, arra ott az asztali
5: 1080p vagy magasabb(képarány nem számít) | ips | esetleg touch, de az nem fontos | 14"-15.6" között
6: sok hordozás egyetem miatt, ezért szeretnék 2.5 kiló alatt, ilyen ultrabook szerű dolgoknál maradni. Akku idő is lényeges lenne(pár óra legalább).
7: lehetőleg nélküle vagy ingyenes rendszerrel
8: 200gb vagy nagyobb SSD, 8gb vagy nagyobb memória, optikai nem lényeg
9: rj-45 (net)csatlakozó, ha lehetséges, cserélhető memória sem hátrány -
Tikakukac
titán
válasz
#78600448 #143621 üzenetére
Amit kapsz jó állapotban, konfiggal, azt vedd. Nincs sok W-s ThinkPad meg Preci és zbook sem a placcon, hacsak nincs valami ami az egyiket eldönti, a jobb állapotot és felszereltséget válasz. W530-ból pölö 1-et találtam. Tényleg ritka madarak.
fabri07: Nagy mozgástér ennyiből nincs. MX150-es A515 mint nagyon kompromisszum. 30-40k kéne még, hogy meginduljon a gémerebb kínálat.
-
Tikakukac
titán
válasz
#78600448 #143513 üzenetére
Az csak példa volt, most mondhattam volna mást is, de nekem a "praxis" főleg X-es TP-re fókuszál.
Nem feltétlen kell neked workstation, de azt tudni kell, hogy ezek a sima üzleti vonalak, azok ennyit tudnak.
vvh: 8770p-t nem tudom mennyire kapsz, nem sok van belőlük. Sony és egyéb egzotikus, új korukban is khm jellegű gépeket hanyagolnám.
-
Tikakukac
titán
válasz
#78600448 #143510 üzenetére
Huha, hát nekem régen volt ilyen gépem, meg én Adobe cuccokat használok nem Vegast. IGP mondjuk ezekhez lepke lesz mindenhogy szóval megint azt mondom, jó áron vegyél gépet, lehetőleg nem roncsot, amit 6 másikban raktak össze aztán utána megy a matek ki és hogyan fogja megcsinálni. Sosem lesz olyan, a legutóbbi x220-at is nagyon meggyalázták és egyszerűen innentől már csak kókányolni lehet vagy beledönteni a világ pénzét.
-
Chaser
legenda
válasz
#78600448 #142552 üzenetére
megválaszoltad magadnak, ha az új képes rá akkor a használt is, hiszen egy új addig új amíg meg nem veszik és onnantól használt ( :
- tudom másképp értetted de nem lehetett kihagyni:d -szerk:
FrankMonzano
14-esből egész jó gépeket kapsz, pl 8470p, e6430, konfigokból tudsz mazsolázni, bővíteni is könnyű őket, 3 genes gépek, ez alatt már ha a lehetőségek engedik nem szabad venni csak olcsón gépet, inteleseket vegyél mindenképp, kijelzőből pedig 1600x900-ast -
Chaser
legenda
válasz
#78600448 #141778 üzenetére
telefon kameráját elé rakod, ha el kezd csíkozni a kép pwm-es, ha nem akkor pwm mentes, szabad szemmel ez nem látható közvetlen, szem sarkábólnem közvetlenül nézve kiszűrhető, h vibrál a kép - én legalábbis simán érzékelem, sajnos
-
840-ről nem tudok, hogy jó tn panel lenne, aztán lehet elkerülte a figyelmem, 850-ekben fhd hulladék, az biztos -
Chaser
legenda
válasz
#78600448 #141772 üzenetére
nem mindenki érzékeny rá, full fényerőn nincs jelen elméletig semmilyen kijelzőn, gyakorlatban már láttam full fényerős kijelzőnél is
fejfájást, szédülést hozhat magával, fáradékonyságot, aki érzékeny rá az tudja, max azt nem h minek a tüneteit viseli
most látom, te még nem láttál ilyet ( : de típus alapján megtalálod -
Chaser
legenda
válasz
#78600448 #141770 üzenetére
t510-es thinkpadnél nem találkoztam vele, viszont pwm vezérléssel igen, volt egy fhd e6520-am, panel nem volt rossz, de pwm-es, pwm free ezekből a genekből csak hp-nál volt, és 2. gentől felfelé már szérián belül is random, szerintem ha másoknál lett volna ilyen, arról tudnánk
itt olvashatsz részletesen 8570-ről, szerencsére kifejtve az említett lg panelt:
"The LG panel is capable of reproducing 97% of the sRGB color space. Since the display gamut actually extends beyond sRGB (green/yellow and purple), the true coverage within sRGB is technically a little bit lower. Not that it matters: overall this panel is about as good as it gets for a White-LED display. Only displays using color LEDs (like the DreamColor display), are able to do even better. Compared to the panels we usually see (which cover about 60% of sRGB), the HP HD+ display is clearly superior."
nem marketing, láttál már te is ilyet -
csakb
őstag
válasz
#78600448 #141763 üzenetére
A HP EliteBook 8000-es szériájához voltak HD+ panelek. Ha jól vettem ki az eddigiekből, ez az a híres LG panel, ami meglepően jó. Szüleimnek egy ilyen 8560p-t vettem korábban, és tényleg szépek a színei.
Nem mértem ki, de ránézésre is klasszisokkal jobb, mint bármilyen TN, amikkel az újabb gépekben büntetik a júzereket. -
onadii
csendes tag
válasz
#78600448 #140424 üzenetére
A többi, ami még szóba jöhet?
Találtam még egy gl753mat, 1050ti-vel, i7 7700hq-val, annyi a különbség, hogy nincs benne ssd, de így 60 ezerrel olcsóbb. 35-40-ből meg bele tudok rakni egy Samsung 960 m.2-t, ami biztos gyorsabb mint a gyári. Csak nem tudom, hogy ilyen bővítésnél ugrik-e a gari... -
Dhampir
félisten
válasz
#78600448 #140195 üzenetére
Ha sikerül szép munkaállomást kifogni garival, ráadásul "humánus" áron is (hiszen mégiscsak használt masinák ezek), akkor bőven megérheti.
Utána kezdődhet a karbantartási procedúra (hacsak a szakértő boltos vagy a szemfüles nepper már nem tette meg), a porrá száradt pasztát kicserélni a prociról stb., és ezután az öröm-boldogság ideje következhet be.
Nagyon jó esetben kifoghatsz egy olyan gépet, ami csak dokkolóról ment jelentősebb mozgatás nélkül, alig nyitották fel és nem is porosodott el.
-
Zeze94
tag
válasz
#78600448 #140144 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Körülnéztünk a barátnőmmel a workstationok piacán is, és találtunk egy nagyon érdekes ajánlatot:
HP ZBook 15 G3(bocsi, hogy szlovákul van, csak az ár miatt linkeltem ezt, ha gond, van róla magyar nyelvű link is ITT)Kissé elbizonytalanított, hogy ez így, újonnan, 3év garival(tudom, hogy a WS-ok nem túl romlandó jószágok, de azért mégis...), nagyon hasonló tudással, igaz SSD és Win nélkül ugyanannyiba kerül. Ahogy említettem, a tárhely típusa annyira nem fontos tényező, inkább csak kényelmi extrának mondanám a gyorsaságát és, mivel nagyon sokat nem lesz mozgatva a gép, nem valószínű, hogy leejtésből adódóan esne baja a HDDnek. Gondolom Win-t telepíteni ugyanannyira bonyolult, mint más gépekre(ha mégsem, akkor kérlek javíts ki).
Jobb az előzőleg linkelt gép, többet nyújt az első generációs ZBook, mint ez a másik, a harmadik generációs? Van-e valami, amit nem vettem észre? Te, Ti mégiscsak jobban értetek hozzá, mint énSzerk.: persze, félreértés ne essék, nem degradálni akarom az első generációs ZBookot, vagy bármi módon leszólni, amit segítség képpen ajánlottál, csak furcsállom így elsőre, hogy azonos árért 2 generációval újabb gépet kap az ember. De, mint mondtam, hajlok a ti véleményetek felé, lehet, hogy csak valami elkerülte a figyelmemet.
-
BRIKLY
veterán
válasz
#78600448 #140024 üzenetére
Azt meghiszem,SSD nálam már alap. Mondjuk pont ez az egyik dolog,ami miatt húzom a szám erre a Lenovora,hogy darabokra kell szedni ahhoz,hogy kikapjam a vinyót. Garancia meg mehet a levesbe.
Na jó,elárulom, 35k-ért veszem,bontatlanul,boltból. Ennyi pénzért csodák nincsenek. Viszont ennyiért még az Asus-om is eladható.
Ezért a nagy kérdés,hogy melyik maradjon. -
PubliCat
tag
válasz
#78600448 #139988 üzenetére
És ez így igaz
Én 2 évig egy asus k50ij-t nyuztam, na az a nem semmi masina :d Kishugom egyetemen zúzta még egy kicsit, most parkolópályán van, mert neki adtam a dell insp 5010esemet, ami kis wifi beállítással szépen teszi nála a dolgát, hiba nélkül
Most egy dell 3542-esem van, és ez is szépen teszi a dolgát. Nem is igazán használom ki, mert amugy borzalmas a gép.. Műanyag mindenhol, a hűtése eddig mondjuk hibátlan,hurcolászás nem jellemző, bár az akksija simán kibírt több mint 3 órányi vonatozást netezéssel, a kijelzőt hagyjuk, a 840m egészen jól muzsikál az i7 4510u-val kompániában.
Használtam volt 120 boltból, de úgy gondolom, az én igényeimet bőőven kielégíti (office progik, böngészés, hobbi játék [ac széria amíg a hw bírja, cs:go, cs.6, autocadben 3d modellezés - ez alapszinten, sima alkatrészek modellezése, semmi komolyabb folyamat modellezés], filmek, stb
/valaki tanítson meg pls linket beilleszteni, hogy ne a kimásolt linket tegyem be/
-
-
Tikakukac
titán
válasz
#78600448 #139853 üzenetére
Jellemzően műszerészek, valamilyen műszaki vagy infós pályán vannak az emberek, de totál más is van.
Nálam mérnökinfó volt, most egy műszaki menedzser, fater meg villanyos, így nálam ez jött és adta magát. De most már inkább autóipari dolgokban mozgok, notiknál már akkora gyászszertartás van, hogy kezd nem érdekelni -
atee_13
őstag
válasz
#78600448 #139704 üzenetére
A vásárlás most lenne esedékes. Most adta meg magát az aktuális masinám, nem vesz fel áramot, ha véletlen fillérekből javítható akkor megtartom, de egyébként is tel van már hibákkal ezért már motoszkált a fejemben korábban is a csere gondolata.
Igazából valami jó ár érték arányú vételt keresek 100-200 között nem húzom a fogam az összegért felette azért már nem szívesen költekezek, de ha van valami évszázad vétele amolyan csak ma csak nekem kaliberű nagyobb összeget is tudok adni.
Felhasználása többnyire átlagos netezés esetleg a korábban már leírt régebbi játék. Addig nyújtózkodom játékban míg a takaró ér.
Kijelzőben csak az számít, hogy legalább 15,6 legyen.
Nagy hordozgatás nem lenne többnyire csak házon belül.
Win kell, de nem baj, ha nincs oprendszer azt meg tudom oldani.
SSD modernebb lenne de nem dőlök a kardomba, ha csak HDD ha az ár nem tesz lehetővé mást.
Az új gépet preferálnám, legfeljebb az alig használt jöhet még szóba.
Nem riadnék vissza a kifutóban lévő szériáktól sem, főleg ha anyagminőségben sem rosszak.
-
tboj
tag
válasz
#78600448 #139668 üzenetére
Ez jó gyors volt.
A munka az általában csillagászati képfeldolgozás és ehhez tartozó szoftverek, illetve saját scriptek futtatása + jó sok ábrát tartalmazó PDF-ek nézegetése. Ha jól sejtem ez sokat nem mond, de a jelenlegi is megtette, az új gondolom csak gyorsabb lehet. Nagyobb kapacitást igénylő modellezésekre pedig van külső szerver, amit használhatok.
Ez a gép, amit küldtél alapvetően nagyon jól hangzik, de ha jól látom nem elérhető SSD-vel. Így HDD-vel is gyorsabb lenne szerinted, mint a mostani SSD-vel tuningolt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest