- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Mikrofon topic
- Fujifilm X
Aktív témák
-
drzozo
senior tag
Sziasztok.
Jelenlegi konfigom:
AMD Athlon II X4 620 proc. 2,60 GHz
2x2GB Geil DDR3 1600
ASUS M4A77TD alaplap
Gigabyte gts 250 1GB videókártya
WD 500GB winchester
+ LG 22" FULL HD monitorAmikor megvettem februárban, akkor egy nagyon régi gépet cseréltem le, tök új volt nekem a windows 7, az, hogy ekkora a képernyő, az, hogy megy minden játék szinte fullban. Akkoriban elég sokat is játszottam. Most már csak egy kettő van fent. Egyedül filmnézés szempontjából jobb ez.
Gondolkozom azon, hogy ezt beszámíttatom, és veszek egy laptopot.
Viszont, ismerősöm vett egy ilyen laptopot: http://www.olcsobbat.hu/szamitastechnika/laptopok/acer_aspire_timelinex_4820tg_5453g32mn/ (viszont csak i3 van benne, geforce 330m 1GB)Mondta ő is, hogy kicsit csalódott benne, jobbat várt. Azt mondja gyorsan felmelegszik és olyankor ha játszik el kezd szaggatni neki a gép. Nem tudom, ez filmnézésnél is megtörténhet?
Acer párti vagyok, de páran le akarnak beszélni róla, a többi márkát nem ismerem, ezért kérném a segítségeteket a laptop választásban.
Ha a gépet beviszem, szerintem egy 200at kapnék érte, monitorral együtt. Tehát 200 körül kellene laptop.
Látom némelyiknél, azt írják, hogy LED vagy Crystal LED. Ez mit tud? Az, hogy LED-es, úgy kell elképzelni, mint a TV-nél, hogy még élesebb a képe?Mert ha igen, akkor csak LED-es laptop jöhet szóba, hasonló konfiggal. Jó persze nyilván tudom, hogy hasonlót kb. 300é kapnék, de 200 körül vannak egész korrektek. Többnyire hosszantartó filmnézésre kellene, egész nap megy ez a gépem, jó lenne, ha bírná a laptop is a megterhelést és nem szaggatna. Olvastam, hogy vannak laptopok alá ventillátor félék, azok mennyit segítenek, már ha segítenek?
-
Himym
senior tag
válasz
negyedes #47598 üzenetére
LEges legelején egy kemény asztali gépet szerettem volna aminek komolyan semmi se lenne akadály, aztán gondolkodtam a dolgon és rájöttem hogy egy noti sokkal jobb választás lenne mivel tudom horcolni ide oda és azért ezért ennek a gépnek sem akadály semmi.
Hogy mire lesz használva: hmm jó kérdés mivel egy vadállathoz hasonlítottad így tuladjonképpen mindenre nincs kivétel, hogy only photoshop vagy game.
Gondoltam írok egy kiadós tesztet róla de már itt van egy... Notebookcheck annyival más, hogy egyel jobb intel proci van benne.
-
Himym
senior tag
válasz
spyduck #47587 üzenetére
Üdv.
Proci: Core i7-720QM 4x 1.60GHz
RAM: 4GB
VGA: Nvidia Quadro FX880M
Winyó: Seagate 500GB 7200rpm
Csatlakozók: 4x USB (2x USB 2.0, 2x USB 3.0)/FireWire/Modem/Gb LAN/WLAN 802.11agn/Bluetooth/eSATA
Monitor: 15.6" WUXGA non-glare LED TFT (1920x1080)
Rendszer: Windows 7 Professional
Akku: Li-Ionen-Akku (9 Zellen)
Meg egy rakat kártyaolvasó1500€-róért vettem. kb 420K
W510
Esetleges kérdésekre szivesen válaszolok.
-
paavoo
aktív tag
Hali
Laptopot szeretnék venni a közeljövőben. Amire kéne: jelenleg office, filmnézés, netezés, multimédiás cuccokhoz, később viszont a melóhoz, de 1-2 régi game is elmehet rajta (wow, assasins creed 2 szintű gamek), lényeg h egy min i3 proci meg 4 giga ddr3 ram, ja és az ilyen integrált intel vga-kat hanyagolni kéne.
Viszont, fontos h minőségi cucc legyen, viszonylag sokáig bírja, jó billentyűzet (könnyedén lehessen gépelni), numerikus bill, Szóval ami szóba jöhet az a HP, Lenovo, Dell szerintem.
Keret: max 160-180k
Amiket kinéztem:
HP Probook 4520S
Dell Inspiron N5010 (itt az a baj, h csak 2 giga ram, ezt lehet bővíteni? és ha igen mennyiért?)
Leonvo Ideapad G560A
Vagy ha még tudtok ajánlani mást ebben az árkategóriában.Előre is köszi!
-
apuc
őstag
Nálunk még a sok kicsi is számít, de főleg a helytakarékosság volt a szempont-
meg néha a mobilitás is.
Jó pl.az ágyból hasrafekve nézni a filmet, nyaraláskor elvinni fotókat feltenni rá, filmezni az úton, stb..
Most a két Lenovo notink és egy háttértár+ nyomtató wifin hálóba kötve műkszik itthon, így bárhonnan bármit tudunk csinálni, ez nekem nagyon kényelmes.
Én azok közé a hüle júzerek közé tartozom, akik addíg használják a notit amíg garis, 2-3 évig, utána csere- így biztosra megyek ha bukom is rajta- bár 60 ezer körül biztos buknék egy asztalin is 2-3 évente.
Meg egyszerűen szeretek adni- venni, az új dolgokat
Amikor még van rá gari eladom, így igaz bukom rajta, de nem tragikus, ráadásul meg is keresik az árukat- neten adunk-veszünk árut is.
(Ezért is jó ha el kell menni itthonról, vihetjük magunkkal..) -
sunpswd
csendes tag
Sziasztok. Rovid leszek. Hugomnak/18/ kene egy laptop facebook/email/msm/zene/film stb. szokasos alap dolgokra. Gepet anyam fizeti, ugyhogy az ar kritikus. 100 es 130 kozott kene valami /lehetoleg inkabb 100; dragabbat inkabb csak akkor, ha van olyan szolgaltatas, amit o ki tud hasznalni/. Koszi a segitseget.
-
USAnotebook
tag
válasz
Osynho #47569 üzenetére
A memória 1x2GB, általános feladatokra pedig még bőven sok is a teljesítmény, nem lesz hiányérzeted szerintem, a 4500-as Intel megoldást az Intel HD körberöhögi.
Drágábban Asus K52 lehetne laternatíva, vagy Toshiba L650, de ezek nem tudnak többet, kevesebb a garancia, és drágább.. Szóval a Dell itt jó választás lehet.
-
Cs4B4
csendes tag
Sziasztok,
Notebookot szeretnék venni, főleg munka és általános célokra, de a hozzáállásom olyan, hogy ha lehet akkor minél több minden legyen benne (gondolok itt a vga-ra).
Ahogy én nézegettem ezt találtam a legjobb ajánlatnak: (a keret olyan 130k körül van)
HP G62-a70eh
Képernyő átmérő: 15,6 "
Kijelző Típusa: FÉNYES
Processzor: AMD ATHLON II P320 2,1GHz
Memória: 2048 MB
Merevlemez: 320 GB
Video: ATI RADEON HD545V
Ára: 130.000Kíváncsi lennék a véleményetekre róla, illetve, hogy tudtok-e ennél jobb ajánlatot
Igazából a procija miatt aggódok egy kicsit, de a többi szerintem teljesen rendben van.
Előre is köszi a segítséget!! Szép napot!!
-
xedos
addikt
Nézzél körül itt:
www.notebooksystem.hu
Itt vannagy 70-80.000Ft körül is használható gépek!
pl:
Toshiba Tecra M9 Bruttó 75000 Ft (0 %áfa)
Core 2 Duo 1800 Mhz T7100 CPU
14.1" Wxga TFT kijelző
DVD-író Dual Layer
nVIDIA Quadro NVS 130M 384/128 Mb ram
1024 Mb ddr2 Ram
80 Gb Hdd
Gigabit lan
56k modem
Firewire
3 db USB 2.0
WLAN 4965AGN
Bluetooth
TV-out, PCMCI, sorosport
2010. 09. hó-ig garancia
FingerPrint, memóriakártya olvasó
WinXP profVAGY:
Lenovo N500 Bruttó 79000 Ft (0 %áfa)
Core Duo 2000 Mhz T4200 CPU
15.4" Wxga (fényes) TFT kijelző
DVD-író DL
Intel GMA 4500M 256 Mb vga
2048 Mb Ram
250 Gb Hdd
Gigabit lan
56k modem
4db USB 2.0
WiFi Intel Link 5100 AGN
Bluetooth
HDMI-kimenet
új állapot
1 hó bolti garancia
webkamera
Vista Home BasicAmúgy a Pentium M 2Ghz-es éppen viszi a 720p-s filmeket.
A Core Duo 1.83-as intel alaplapi VGA-val pedig az 1080p-sek többségét is. -
adm
őstag
nincs a matracod körül 20×45cm helyed? az rendben hogy filmet ölben meg matracon nézel, (bár egy 4-5 éves gép hűtése nem feltétlen fogja szeretni), de ha éjszakára és gondolom nappalra is bekapcsolva hagyod torrentezni, táppal mobil vinyóval, akkor sokkal nagyobb alapterületet foglal, a földön ugyanúgy nincs helye.
nem belepofázni akarok az életkörülményeidbe, csak gyakorló sorozat függőként tudom, hogy ebből a pénzből sokkal megfelelőbb cuccokat lehet venni a hobbidhoz.
(#47575) apuc
45ft 1KWh, ha nagy teljesítményű asztali pcd volt esetleg 0,50 KWh-t fogyasztott, de egy áltag gép inkább 0,25 kWh körül, az 12ft óránként. a notid fogyaszt kb 0,05 KWh-t, az eltérés tényleg nagy, ötszörös, de pénzben 10ft sincs óránként. kinek mi a sok, de lényegében nonstop kell mennie, hogy SOKKAL kevesebb legyen a villanyszámlátok.ha azt is nézed hogy az alkatrészekre 1,5-2x annyit költöttél, akkor mindjárt nem annyira egyszerű a képlet. -
Himym
senior tag
Sziasztok.
Végre megjött a Lenovo IBM Thinkpad W510-em egyszerüen baromi jó gép. Többet nem tudok hozzá tenni.
-
sari11
csendes tag
sziasztok..szeretnék egy laptopot vásárolni. keret kb 185000Ft.
Elvárások legalább 14' képernyő,HD, strapabiro, designe is fontos, office programok használata, DvD olvaso és író, internet, Windows 7, vindeokártya is legyen jó.Mit ajánlatok...Nekem a Legszimpatikusabb a HP.Vélemény?
-
gabsz227
tag
válasz
M4123057 #47577 üzenetére
Szia!
Hát számodra én 2 notifélét találtam, az egyik egy Toshiba, a másik pedig egy HP.
Ez lenne a Toshiba: [link]
és találtam is hozzá egy tesztet is neked:[link]Ez pedig a HP:
[link]
A HP-nak akkor vennéd sok hasznát ha sokat lenne cibálva és nyúzva, mivel nagyon strapabíró kis notikat tudnak gyártani. -
M4123057
csendes tag
Sziasztok!
200000 Ft-ig keresek laptopot, egy olyat ami megbízható márkájú, szövegszerkesztésre, filmnézésre és a trainz szimulátor játék elfogadható játszására alkalmas, bár nem ez a fő szempont. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv -
adm
őstag
nekem még mindig érthetetlen "a nincs hova tenni az asztali gépet egy lakásban vagy szobában"...
leteszed a gépet a földre a fal mellé, rá a monitort és van egy okos tv-d. lehet nézni az ágyból, fotelból, a földről vagy bárhonnan. nem értem, ha nincs mobilitásra szükséged, akkor miért akarsz több kompromisszumot is kötni (töredék méretű vinyó, még az olcsó asztali monitoroknál is egyszerűbb kijelző, fullhd döcögős lejátszása).
egy hasonló géppel már a fullhd-vel is lehet próbálkozni, egy hasonló monitoron pedig egészen más a látvány mint 15"-en. -
adm
őstag
az ennyiért kapható notik procija (pentium m-ek, coreduo-k esetleg kisebb core 2 duo-k) magukban nem biztos, hogy mindig elég a hd-hez. ennyiért olyan vga szintén ritkaság, ami már be tud segíteni a lejátszásba. ráadásul ebben a kategóriában 100gb körül vannak a vinyók is. ha ennél jóval nagyobb, akkor annyival többe is kerül.
biztos kell a laptop és nem jó asztali gép vagy média lejátszó a netbookod mellé?
-
oriic
HÁZIGAZDA
Tudnátok segíteni?
Mivel meghallt laptopom, sajnos muszáj lesz másikat vennem.
Összesen max 70 ezer ft-om lesz rá.
Ti milyen notit ajánlanátok?(csak használt érdekelne)Ami kikötés lenne:
-15" fölött(wide screen)
-min 1 giga ram
-viszonylag nagy vinyó
-akksi nem érdekel
-lehetőleg ne forrósodjon huzamosabb idő után sem(van hogy akár 6-7 órát is nézek filmet, vagy éjszakákra bekapcsolva hagyom)Amire használnám:
torrent
Internet
Sorozatok
HD(720p, h.264 filmek)
Windosw 7 lenne rajta.Ezek alapján ti mit ajánlanátok? Köszi előre mindnekinek.
-
Osynho
addikt
Hello!
Ismerősöm keres laptopot 150-170ezres kategóriában. Gyorsan végigpörgettem a lehetőségeket és így elsőre a DELL Inspiron N5010-119505 tetszik, jó a 3 év gar. Az i3-330M proci bőven elég általános feladatokra, ugye? Fogyasztásban meg jobb, mint egy Core2-es, ha jól tudom. A grafikus kártya milyen? Egy Intel 4500-ashoz képest pl? Természetesen nem játékra kellene, de azért érdekelne. A ram az 1x2gb, vagy 2x1gb, tehát bővíthető később 4 gb-ra? Esetleg egyéb alternatíva ebben a kategóriában? -
laceeek
aktív tag
az eleje dupla lett
és jo a monitorja mert nem tükröződik annyira h ne lehessen látni a képernyőt
-
adm
őstag
válasz
Khaosz55 #47565 üzenetére
társasvállalkozás adás-vételi szerződés alapján is eltudja számolni költségként. de magánszemély nem fog ennyi garanciát adni.
ez a d420 jó választásnak tűnik, itt a ph-n 65k-ért találtam, de arra csak 3 hó garancia van. egyébként szóba jöhet még hp nc2400, illetve talán a thinkpad x60(s) is. -
laceeek
aktív tag
Nah megvettem az Acer kisgépet
és nagyon faja tetszik a kinézete a design-je és 512-s helyett 1 gigás dedikált 5650-s videokari van benne
még játékot nem tettem fel rá de majd irok teszteket
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
notebookot szeretnék venni.
Számomra a használt is megfelelő csak mindenképpen kell hozzá nekem számla szóval magánszemélytől nem jó mert el tudom számolni.
max 80 ezer FT-ot szánok rá.
Internetezéshez kell + a gyerek meg tudjon 1-2 rajzfilmet nézni rajta. A kijelzője minimum 12" legyen + 1 giga memória minimum.
Mit tudtok nekem ajánlani ?
Én a következőt találtam használtba.
Dell D420Ha van egyéb öltetlek szívesen várom !
-
USAnotebook
tag
válasz
Real_Necro #47480 üzenetére
Ha jól tudom egyébként, a kétfajta kiterjesztést nem lehet aktiválni, csak vagy ezt, vagy azt! (vagy 4 év szerviz, vagy 3 év helyszíni)
-
Jamboo529
senior tag
Helló!
Laptopot vennénk a bnőmnek. Segítség kellene, hogy milyen. (Neki csak a design a fontos, nekem azért a belső is lényeg. Mármint a notebook esetében
)
Szóval amiket nézegettem :
Acer
Asus
Toshiba
Dell (esetleg vmelyik másik szín
MSI
Hasonló árban/felszereltségben HP-t, Sony-t nem találtam.Ahogy látni a példákból 15", i3 proci, 4,3 esetleg 2 gb ddr3, hdd 250 gb felett és valami jobb dedikált vidkari (valahol olvastam, hogy az Ati HD5145 jobb, mint az 5470?)
Win 7 menne rá, az van.
Ár max. 170k környékén van.Használat: net, office, filmek ( olykor HD), meg ha elszedem tőle, akkor low-mediumban néhány játékot is megszólaltathatna, valamint lenne néha hordozva is, úgyhogy vmi kopásállót szeretné(n)k.
Szóval a kérdés mindenkinek :
Melyiket igen, melyiket nem (miért) ( a csak, az nem elég)?
Valamint, van-e azonos árkategóriában, méretben jobb tudású gép? -
mothugs
tag
Sziasztok!
Van egy Asus M6800-as laptopom, melynek a nyitó szerkezete ment tönkre, s csak nyitott állapotban van folyamatosan, lecsukni nem lehetne, mert akkor tovább törnének benne a dolgok.
Lehet ezt javítani a keret vagy zsanér vagy nem tudom milyen formában??Igazából szeretném eladni, de nem tudom h mit érhet még ez a gép!
2004-ben vettem nem kis összegért, ha vki tudna rá mondani egy közelítő árat, azt megköszönném! -
gecsoz
aktív tag
válasz
SchDerGrosse #47488 üzenetére
Az, hogy 5 év múlva s notebook, míg az ASUS, MSI, Fujitsu, Acer, stb. vel örülsz, ha a garidő +1 év időtartamban hazsnálható marad..
-
gaboh
csendes tag
Ha minden igaz holnap elmegyek nézni egy notit az auchanba ojan 130 ezer ig!Szerintetek meik márkák közül válogassak? Hát főként netre filmezésre zenélgetésre meg kevés játékra kéne!
-
USAnotebook
tag
válasz
SchDerGrosse #47488 üzenetére
A pozitívumok
- dokkolható
- cseppálló billentyűzet
- trackpoint
- roll cage videó
- matt kijelzőÉs folytathatnám, de látom más is megtette már!
Persze úgy is lehet vásárolni, hogy ugyanezt megveszed Asus-ban 150ezerért, és kompromisszumokat kötsz. De aki ilyet vesz, az nem akar kompromisszumot kötni! -
Hotci
csendes tag
válasz
M_Tomi0227 #47534 üzenetére
-
anarchic
tag
Sziasztok, laptopot tervezek venni, Játékra igazából ASUS ra voksolok, de azért gondoltam kérdezősködök egy sort mielőtt barmit is vennék.
Pár játék gépigény amihez kellene a gépecske:
The Settlers 7: Paths to a Kingdom
árkategóriában kb 150~240ig érdekelne.. nem főképpen a legnagyobbat /legdrágábbat/ szeretném megvenni.
Lemosó écer gagyi laptopok nem érdekelnek..
köcce a válaszokat előre is.
-
gecsoz
aktív tag
válasz
M_Tomi0227 #47551 üzenetére
kb 3,81cm a különbség képátlóban a 14,1" és a 15.6" -os kijelző között.
Suliban / vonaton / autóban / lakásban nézve a filmeket rajta szerintem nem dob sokat a 4cm alatti képátló különbség. Azt tény, hogy 1-2 méternél messzebről nem jó nézni, de azért a laptop kijelző nem is arra van, hogy 5 méterről a fotelban ülve nézze 10 ember a filmet ami megy rajta..Saját illetve csoporttársaim példáját nézve sok csoporttársam gépe adta fel a folyamatos főiskolai megterhelés a 3+1 év alatt.. mert hiába voltak szépek, nagy kijelzősek és csillogosak, de nem bírták a folyamatos megterhelés, hordozás okozta megterhelés... (azért egy főiskola/egyetem évei alatt extrém terhelésnek vannak kitéve a gépek
)
Ezért írtam ezt a gépet: [link]
Az aminek csak éppenhogy ki lett nyitva a doboza, az csak 220e, és full 3 év garancia, és Thinkpad minőség.. ütheted, vághatod, sörrel locsolhatod akkor is hű társad lesz végig az egyetem alatt..Részemről annó inkább vártam fél évet a laptop vásárlással, de megvettem a Thinkpad -et, minthogy vettem volna kicsivel olcsóbbat hamarabb, és aztán megbántam volna..
Aztán irigykedhettek a csoporttársak.. -
gabsz227
tag
válasz
M_Tomi0227 #47550 üzenetére
Nagyon szivesen
(#47547) gecsoz:
már M_Tomi leírta a választ rá -
M_Tomi0227
tag
válasz
gecsoz #47547 üzenetére
Mert néha szeretnék rajta filmet is nézni és azt jobb egy nagyobb kijelzőn mint egy egér mozin mert akkor már nézhetném a telefonon is majdnem. De kompromisszum képes vagyok, ha tudsz ajánlani valami 14"-t akkor szívesen megnézem. Tudom hogy nehéz ebben az árban ilyet találni ezért is fordultam hozzátok, mert én annyira nem vagyok benne a jelenlegi kínálatba. A súly mellékes, bírom a terhelést
2 hónapig apám EliteBook 8530asát hurcoltam magammal ami 15.6" és túléltem
-
-
gecsoz
aktív tag
válasz
Én ezt venném: [link]
Minek a 15.6" kijelző? Ha egy 14" -os jobb felbontást hoz?
Mellesleg ilyen áron nehéz lesz olyan gépet kapni, aminek nagy a kijelzője, erős a processzora, strapabíró (kibírja az egyetemi körülményeket..), megy rajta jól az AutoCAD, és az aksi is jó legyen..Amúgy ha sokat akarod hurcolni, akkor le fogsz szakadni a kezed/hátad/vállad egy strapabíró 15.6" -os géptől..
-
gabsz227
tag
válasz
M_Tomi0227 #47543 üzenetére
Igazából az UL-es notiknak az SU-s processzorai elég gyengék. Inkább javasolnák neked egy renew HP-t vagy valamilyen ASUS notit.
HP-ból:
http://notebookstore.hu/hu/termekek/reszletek/5763_hp_g62-140es_biscotti_prism_notebook_renew_wr318ear/
Asus-ból esetleg ez:
http://asusnotebook.hu/notebook/K50IE-SX053DDe a hp-t jobban ajánlom, mivel jobb a supportja itthon és azért sokkal masszívabban vannak összerakva
-
gabsz227
tag
válasz
M_Tomi0227 #47543 üzenetére
Márka terén vannak valamilyen elvárásaid?
-
M_Tomi0227
tag
válasz
Kérdésemre valaki
-
gabesz961
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude C510/C610 notebokkom, szinte csak internetezésre ill kevés filmnézésre használom. A gépben 256Mb RAM van. Egy gondom van hogy nagyon lassú a gép, az operációs rendszer XP.Lehetne gyorsítani a gépen vagy vegyek ennél nagyobb tudásút? Ha mási gépet kellene venni akkor melyik DELL a következő ami a célomnak megfelelne akár használtban is mivel ehez a használathoz nem akarok újat venni hisz úgysem használom ki. -
gecsoz
aktív tag
válasz
rauschie #47485 üzenetére
Részemről azt tanácsolnám, hogy Lenovo/IBM szinten nyugodtan lehet/érdemes hazsnált gépet is venni.
Egy használt T szériás gép, akin még van 1-2 év garancia hátra a 3 évből még mindíg strapabíróbb, mint egy ugyanannyiba kerülő, 1-2 év garival ellátott új laptop..A régi T41 -em közel 6 évig ment gond nélkül, pedig nagyon kapta az ívet folyamatosan, metrón, buszon, biciklin, ütve, ejte, suliban használva..
Jah, és az 1 év körüli T szériás Lenovo/IBM gépeken észre sem veszed, hogy használtak..
-
M_Tomi0227
tag
Segítségeteket kérném.
Laptopot szeretnék venni 150-200e maximum árban.
Lényeg hogy strapabíró legyen mert sokat lenne hurcibálva és ebből kifolyólag az akksi is bírja. Egyetemre készülök gépészmérnök szakra szóval valami olyan kéne amin AutoCAD és ehhez hasonló progikat tudok majd futtatni meg HD filmeket szeretnék nézni és kb ennyi.Asus UL szériás gépeket néztem a jó üzemidő miatt, de bármilyen más gép is érdekel. Ja és minimális kijelző méret 15.6" ez alá nem megyek. Előre is köszönöm mindenkinek
-
jimbo5
csendes tag
Ez a gép mennyire futtat jól játékokat?
HP Compaq Presario CQ61-420SH WD436EA
AMD Athlon II M320 2,1GHz 4GB RAM, 500GB HDD, Radeon HD 4330 512MB VGA
-
fabika
tag
Sziasztok!
150K alatt keresek notit. Fontos a HDMI kimenet, futkározzon el néhány játék rajta, és nem gond ha nem intel proci van benne. Az eddigi kiszemeltem: [link] .
Tudtok ellenérveket mondani, hogy miért ne ezt vegyem meg? -
adm
őstag
válasz
Integrator #47524 üzenetére
- a kijelzővel eléggé behatároltad a kategóriát. csak üzleti notikat szerelnek matt kijelzővel.
- 4 memória foglalat, csak a csúcskategóriás 17"-es mobil munkaállomásokban elérhető, így marad a 2×2.
- Legyen külön VGA, inkább ATI, mint NVIDIA, ebből is inkább valami középkategóriás - érdekes de az üzleti notikba újabban szinte csak nvidia vgat, jellemzően quadro-kat tesznek.
- "vigye a FullHD-t, mint kimeneten, mind magán a laptop kijelzőjén." - ezt úgy érted, hogy a kijelzőnek is fullhd felbontásúnak kell lennie? 14"-ben esélytelen, de 15,6"-ban az 1600×900 is nagyon ritka ma már.
- milyen jellegű munkára használnád? ha mérnöki, vagy 3d-vel kapcsolatos, akkor a quadro amúgy sem jön rosszul.boltból, újonnan ez bőven 300k+, fiatal használt, vagy bazáros kizárva?
nekem az első tippem a hp 8540p, innen a hardverapróról. az egyik már-már gyanúsan olcsón 250k-ért (i5,nvs5100,4gb, de valószínűleg csak 1366x768 felbontással),a másik korrekt áron 340k körül (i5,nvs5100,2gb,1600x900 felbontással) -
spyduck
nagyúr
válasz
jimbo5 #47526 üzenetére
Nagyon fontos a support (szerviz és driver támogatottság).
Egyes gyártók pl.: ACER a költségcsökkentés érdekében külföldre helyezik a szervizüket. Ha a notebookkal bármi probléma történik, akkor a tulajdonos beviszi a boltba a gépet, ahol vette, a boltos beviszi egy átvevő pontba, az átvevőpontos pedig továbbküldi futárral a külföldi szervizbe.
(a) Nincs meg a szervizessel a személyes kontaktus, ami egy meg nem ismétlődő hiba esetén akár azt is eredményezheti, hogy javítás nélkül kerül vissza a notebook a tulajdonoshoz. Arról ne is beszéljünk, h ez elég sok idő is.
(b) A szállítás során bármi történhet a géppel. Elveszhet, megsérülhet. Ilyenkor ezt hogyan bizonyítod, kihez fordulsz?Én a helyedben olyan gyártók közül válogatnék amelyek normális supporttal rendelkeznek melyek HP, Lenovo, Toshiba, Dell, Fujitsu .
Ha lehet kerüld a következőket is:
-fényes, lakkos borítás
-fényes touchpad
-fényes kijlezőEzek mind olyan tulajdonságok ami miatt megnehezítik a gép használásást és könnyebben amortizálódik és egyben értékét veszti.
-
jimbo5
csendes tag
Üdv! Ezen a gépen mennek normálisan a mai játékok: [link]? (nem kell fullban, közepes beállításokon pl. egy Modern Warfare 2) Meg esetleg ezzel a típussal akinek van észrevétele, melegedés, meghibásodás, ilyesmik, kérem írja meg! Köszönöm!
-
spyduck
nagyúr
válasz
Integrator #47524 üzenetére
Egy max keretet még írjál és mindent fogunk tudni
-
Integrator
aktív tag
Sziasztok,
Notebook vásárlás előtt állok, és ki szeretném kérni a véleményetek. Nem igen volt felesleges időm, energiám, hogy alaposan utána járjak, hogy hol, és pontosan milyen érné meg, csak azt tudom, hogy milyen laptop kéne.
Ez alapján szeretném, ha tudnátok ajánlani valamit.Kijelző egy 14-15 colos ne tükröződő legyen, a régi tükröződött kicsit, és néha már az őrület határán voltam miatta.
Processzor: Nem vagyok se Intel, se AMD párti, de ezekből is a jobbat szeretném. Ha Intel, akkor egy i5, ha AMD, akkor egy Turion X2.
Memória: Mivel bővíthető, így annyira nem mérvadó, hogy mennyi, inkább, hogy milyen. DDR3, ebből szeretnék belerakni a végén 4x1GB-ot, vagy 2x2GB-ot.
HDD: 250GB elég lesz, jó lenne ha 7200 rpm lehetséges lenne (a régibe sikerült ilyet szereznem), ha nem akkor maradhat az 5400-as is.
VGA: Legyen külön VGA, inkább ATI, mint NVIDIA, ebből is inkább valami középkategóriás, és vigye a FullHD-t, mint kimeneten, mind magán a laptop kijelzőjén.
DVD: Írja a DVD-t. BluRay olvasás nem lényeg.
Márka annyira nem számít, de azért ne noname legyen.Árban tisztában vagyok vele, hogy ez nem lesz olcsó, de nem 2 évre szeretném venni, így beletörődtem.
Utolsónak még annyi, hogy egyrészt munkára, másrést egy kisebb "média centerként", harmadrészt, meg kisöcsémnek játszani lenne.
-
adrian14
tag
válasz
ktommy91 #47518 üzenetére
Hali!
Én is ezt javasoltam volna most vettem meg ezt a G62-es notit egy hete lekopogom nincs vele semmi gond. És számomra meglepő hogy nem melegszik, egyik ismerősöm acer-e 1-2 óra netezés után már égette az ujjaimat. HD film is fut rajta, játékot még nem próbáltam lusta voltam rá feltenni. Anyagminőségre mit mondhatnék: lehetne azért erősebb is. Egyszer lefagyott, de az én hibám miatt mert baszakodtam a bluetooth eszközzel... amúgy meg gyors gép és nem bántam meg, hogy megvettem. -
Evilangel
tag
válasz
Real_Necro #47509 üzenetére
Refurbished 6410-t lényegesen olcsóbban megkaphatod pl itt
-
laceeek
aktív tag
nekem hétfőn érkezik a ketővel fentebb említett Acerem majd tapasztalatokkal beszámolok
-
alonsofan
tag
Erre valaki? [link]
-
jimbo5
csendes tag
Üdv! Szeretnék egy notbook-ot venni, amin például simán megy a World of Warcraft, a Modern Warfare 2, a NFS Shift! Nem azt akarom hogy teljes maximumon, de egy közepes grafikán jól ellegyenek. Konkrétan az a kérdésem hogy vásárlásnál mely videókártyákra figyeljek oda? Természetesen konkrét típusokat is szívesen veszek, a keret olyan 200 ezer Ft. Köszönöm!
-
Real_Necro
veterán
válasz
negyedes #47511 üzenetére
Csak egy ötlet volt. Tudtommal a Vostro is az üzleti széria alsó lépcsőfoka.
Downgrade sima asztali gépeknél nálunk működött, igaz, ott win 7 32 bit lett win xp 32 bitre. Minden gond nélkül lehetett aktiválni. Szóval hogy 64 bitesről is megy-e, az még kérdéses, majd jövő héten utána kérdezek.
-
MrSealRD
veterán
válasz
SchDerGrosse #47508 üzenetére
Objektív érvek, ha a linkelt oldala árait veszem figyelembe:
A lenovo mellett:
+jobb cpu,
+jobb vga(igaz csak +200Mhz a 5650 ellenében)
+2év garancia
+van eSATA port
és mindezt 25K felárért cserébe...Teljesen szubjektív véleményem, az Acer billentyűzete egy kupac barna a Lenovohoz képest.
A takarólemezek és a hardverelemek elhelyezése is elég jónak tűnik...
Szerintem valamivel jobban is lehet összerakva a Lenovo...habár ezt csak látszatra mondom, tévedhetek. -
negyedes
addikt
válasz
Real_Necro #47509 üzenetére
Ha kapsz ra downgrade jogot akkor igen, azt hiszem a lenovo meg mindig add, de nem minden modelhez. Az inspironok meg, hogy jonnek ide?
Azok beleposzintu olcso notik, akkor mar az uj vostro ezustben.
-
TaliGa
aktív tag
válasz
SchDerGrosse #47504 üzenetére
A youtube-on keress rá az Y560-ra, illetve guglival detto, a képernyő és probléma szavakat kombinálva. Ugyanis volt néhány problémás eset..., persze valószínű, hogy csak egy kisebb szériát érintett...
-
Real_Necro
veterán
válasz
Próbáltam olyan laptopot keresni, ami üzleti, strapabíró külsővel bír. Jelenleg egy Dell D620 van kifutóban (vga haldoklik), mely magnézium ötvözet borítású. Hasonlót kerestem Dell-ben, de a 6410-es kicsit drágább kategória, 5510es még szóba jöhet. Következő választásom márkában Lenovora esett, részben mert nekem is van egy R52, ami szerintem időt álló darab, valamit kollégámnak már segítettem korábban választani egy kisebb Thinkpad-et, nagyon meg van vele elégedve.
Visszatérve a borításra. Rengeteg notit találni, ami olcsóbb kategória, de mégis csak műanyag. Nos egy közel 200 fős cég ügyvezetője ne jelenjen már meg egy műanyag notival. Igyekeztem olyat keresni, ami tökéletesen kielégíti az igényeket. Habár csak Office alkalmazások fognak többnyire futni rajta, szerintem nem baj, ha a tudása kicsit magasabb, mint amire használni fogja. Proci szerintem bőven jó i5 vagy i3-as, ramból elég lesz a 2GB, mivel Xp-t szándékozunk rajta futtatni. (jut eszembe, még van egy nyitott kérdés ez ügyben: lehet downgradeelni a win 7 64 bit-et win xp 32bitre?). Vinyó nem kell nagy, egy 320as bőven elegendő, az adatok többsége szerveren van. VGA szerintem jó ha nem egy sima integrált, hanem kicsit többet is tud. Kijelzőnél az 1600*900as felbontás ebben a kategóriában szintén jó, ehhez jön a matt HD ledes kijelző. Nem is a filmnézés miatt, inkább hogy nem fénylik.
Igazából nem is volt belőve árkategória sem, de mégsem akartam elmenni csillagos égig, túlzásba azért nem kell esni. Toshiba még foglalkoztat, majd utána olvasok. Eddig a Lenovo a nyerő, esetleg még Dell Inspiron, de visszajelzések szerint sok megy vissza szervízbe, ha jól tudom az is gyenge műanyag.
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
Én biztos a Lenovo-t venném. Több szempontból is jobb választás...
-
Cinema
csendes tag
Hali
Lenne egy h*lye kérdésem. Amikor azt írják egy notebooknál hogy valamilyen op rendszerrel akkor az azt jelenti hogy feltepítik rá vagy adnak hozzá telepító cd-t???? -
fűvi
csendes tag
Helló
Szeretnék segitséget kérni töletek.
Olyan notebookot szeretnék ami legalább 4 órát birja és 15 vagy 16 inches.(nem játékra kell)
Én a msi x600x-0w2hu néztem ki?
Mi a véleményetek?Szerintetek milyen?
Mit ajántok olyan 130k-ig
köszönöm
üdv -
SchDerGrosse
tag
válasz
Real_Necro #47495 üzenetére
Real_Necro : jogos a kritika. Elég szofisztikálatlan hozzászólás volt. Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy szerintem ezért a gépért a 300.000 es ár húzós!
más
épp most olvastam a Hardverek suli előtt cikkét a PH nak és felkeltette az érdeklődésem az IdeaPad Y560A
Eddig totál biztos voltam benne, hogy kiváló választás lesz számomra ez az Acer Aspire 5820TG-5454G50MNks.
Most azonban gondolkodóba estem, hogy nem kéne e még +25 k-t a vásárlásra áldozni és venni egy IdeaPad Y560A
ACER :
-jobban tetszik a design ja
-a TimelineX széria tagjaként fasza akkuidőLENOVO :
-core i7-720QM
-ATI 5730Szerintetek?
-
alonsofan
tag
Hali.
Ismerősömnek kellene 1 notebook.
Feltételek:
-viszonylag könnyű legyen és ne a leggagyibb műanyagból legyen.
-15"-os kijelző
- WOW fusson rajta mediumon
- autocad,inventor munkákra
-720p-s film nézése szaggatás nélkül
- ár: 120-130 ezer forint drágább nem érdekli.Köszi szépen a segítséget.
-
Cinema
csendes tag
Ja és köszi szépen a tippet ez tényleg olcsóbb
-
Cinema
csendes tag
Jap. Nem jutott eszembe az a rohadt felhasználónév a jelszóról nem is beszélve
De meglett.D
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- ThinkPad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest