- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- ASUS ROG Ally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
spyduck
nagyúr
-
Zalaymate
senior tag
Ezekkel az a gond, hogy fényes kijelző, nagyok (15"), nehezek és az akksi idő is kevesebb.
Nekem elég, ha egy Quake3, COD 2 meg valami NFS U elmegy rajta, jobb játékokat úgyis otthon tolom csak asztalival, abban meg van elég kakaó
Szóval nekem a kicsi, matt kijelző és az akksi idő többet megér a játékoknál.
De akkor szerinted is korrekt kis gép a HP 4310 a maga nemében! ?
-
gyuri00
aktív tag
-
adm
őstag
van benne antenna és sim kártya foglalat is. ezt jelenti az előkészítés... magát a kártyát belülre, mini pci-e foglalatba kell tenni. viszont kevésszer éri meg ennyiért megvenni a szolgáltatós ingyenes vagy pár €-s modem helyett. esetleg nézz szét ebay-en, hátha van olcsóbban.
-
adm
őstag
ebben a kategóriában az árak nem feltétlen a teljesítménnyel együtt emelkednek. pl csak a 920xm prociért +2000€-t kérnek.
a kisebb modell 400-500€-val olcsóbb mint egyébként, a drágább meg majdnem 1000€-val (legalábbis a BA-computernél).
ha veheted, akkor egyértelműen azt vedd. veszel bele egy ilyet, belerakod és csatlakoztatod az antennákat. -
-
Tobias-
csendes tag
Szia,
Koszi szepen a gyors reakciot, gondolkodom a dolgokon, meg azokon, amiket mutattal. Nem tunnek rossznak.
Ha egy olyan kikotest hozzavennek az eddigiekhez, hogy minel kisebb kijelzoben gondolkodom (13.3, vagy 14), akkor mit mondanal? Akkor is lenne valami alternativ otleted, vagy esetleg akkor mar az altalam felsorolt Acer, vagy Asus kozul valasztanal Te is?
Koszi,
/Tomi -
gyuri00
aktív tag
ennyi nekem elgé is
három laptop mardt versenybe szerintetek melyik a legjobb??
http://www.bestbuy.com/site/Dell+-+Inspiron+Laptop+/+AMD+Athlon%26%23153%3B+II+Processor+/+15.6%22+Display+/+3GB+Memory+/+320GB+Hard+Drive+-+Mars+Black/9949268.p?id=1218199528270&skuId=9949268
http://www.bestbuy.com/site/Toshiba+-+Satellite+Laptop+with+AMD+Turion%26%23153%3B+Neo+X2+Dual-Core+Mobile+Processor+-+Nova+Black/9700987.p?id=1218154401423&skuId=9700987
http://www.bestbuy.com/site/HP+-+Factory-Refurbished+Pavilion+Laptop+/+AMD+Turion%26%23153%3B+II+Mobile+Processor+/+17.3%22+Display+/+4GB+Memory+-+Black/1063096.p?id=1218215933917&skuId=1063096
hp val az szernitem már túl nagy lenne szrintem én úgyis csak egyetemen használnám
közi az eddig segítséget
-
adm
őstag
4389W1B 1500€ - 720qm, fx880m, 4gb ram, 500gb hdd és fullhd (1920*1080) kijelző
NTK24GE 1608€ - 720qm, fx880m, 2gb ram, 320gb hdd és csak hd+(1600×900) kijelzőnem csak a ram tér el, más a felbontás, nagyobb a vinyó is. persze a jobb az olcsóbb az iskolás kedvezménnyel, kérdés hogy te vehetsz-e olyat.
Schulaktion - Bezugsberechtigt sind Schüler, Studenten und Lehrpersonal nach entsprechender Legitmier
csak igazolással és csak középiskolai diákokra, egyetemi hallgatókra és tanárokra vonatkozik az akció. az nem derül ki, hogy osztrák/német diákigazolvány vagy osztrák/német iskolalátogatási igazolás kell és azzal bárki igénybe veheti-e. de pl az sem biztos, hogy ha tanul kinn 3-6 hónapig ismerős valamelyik ösztöndíj programmal, akkor azzal igénybe lehet venni.ami alapból szóba jöhet, az az NTK24GE 1650€-tól, illetve a NTK29GE 1968€-tól. viszont ha EZ nem kamu, akkor itthon is megkapod ugyanannyiért az elsőt.
-
gyuri00
aktív tag
nah köszi csak annak túl kicsi a kijlezője szerintem 14colos
http://www.bestbuy.com/site/Dell+-+Inspiron+Laptop+/+AMD+Athlon%26%23153%3B+II+Processor+/+15.6%22+Display+/+3GB+Memory+/+320GB+Hard+Drive+-+Mars+Black/9949268.p?id=1218199528270&skuId=9949268
akkor lehet ez a dell a legjobb választás nem?
itthon nem naogyn találtam ezekt a laptopokat milyen árba vannak?
-
adm
őstag
azt kiszámolja a gyártó, hogy mikor éri meg 2-3 különböző hűtőt gyártatni, raktározni, nyilvántartani, vagy bukik kicsit a hűtőn de csak egy félével kell foglalkozni. de téged ez nem érint, mert jobbat nem tudsz a w510-be venni.
a hűtés mellett egyébként, a tápellátás is lehet problémás. ha jól tudom az mxm szabványban csak a fogyasztás maximum van rögzítve. egyáltalán nem biztos, hogy az a foglalat amibe gyárilag max. 35w-os kártyát tesznek, az megbirkózik egy 50-55w-os kártyával.
-
Cs4B4
csendes tag
Hm...
http://kventa.hu/notebookok/116987-acer-nb-as5740g-332g50mn-15.6-led-cb-core-i3-330m-2.13ghz-2gb-500gb-dvd-rw-sm-ati-hd5650-win-7-hprem-6cell.html
vagy esetleg ez..
http://www.laptop-notebook-netbook.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptopok/acer-aspire-5739g-744g50mn/379/erről vélemény? Szerintem jobb mint a lenovo amit írtál, nem?!
-
alonsofan
tag
Értem én, de 128-ért jó ár azaz acer? Matt kijelző, c2d proci meg nvidia geforce 105m 512mb, meg 2gb ddr3 1066mhz memória. Sztem ez elég jó nem?
Itt van ennyiért:acer 5635g
-
adm
őstag
csak nem érted, ha ekkora badarságot írsz...
az alkatrészek maximális terhelésére méretezik a hűtést és jó esetben van valamennyi tartalék benne. így egy ilyen szintű gépnél akármit csinálsz a gyári kártyával nem tudod elrontani a gépet. nem használhatatlan munkára, mert bármit indítasz csak az adott vga maximumát érheted el.
viszont ha beleteszel egy 1,5-2x akkora teljesítményű kártyát, akkor valószínűleg annak a hővesztesége és hőleadása is 1,5-2x akkora lesz mint az eredetinek, amivel nem tud mit kezdeni a hűtés. így egy másik kártya maximumát fogod elérni, amivel a hűtés nem tud mit kezdeni.ha konfig maximális hűtés igénye bármilyen alkalmazással csak 1, a hűtő teljesítménye talán 1,05-1,1, de te kicseréled a vga-t és akkor már 1,5 vagy akár 2 is lehet a hűtési igény. csak a hővédelem akadályozhatja meg, hogy ne legyen pillanatok alatt papírnehezék a notiból. legjobb esetben fölöslegesen veszik el a 3év garancia és fölöslegesen veszel másik vga-t.
-
adm
őstag
Ha a prime-ot elbírja bármilyen lefagyás stb nélkül akk tuti nem egy játék rontaná el.
egyrészt a prime95 nem használja a vga-t csak megjelenítésre, csak proci és memória stabilitást tesztel.másrészt a vga képes egy adott teljesítményre. ezt a teljesítményt bizonyos fogyasztás mellett tudja hozni. a fogyasztás a vga kialakításától, pl az aktív feldolgozó egységektől, videomemóriától függ. viszont a technológia sajátosságok miatt van hőveszteség, hőleadás is, amit hűteni kell. a hűtő(rendszere)ket az adott komponensek hőleadásához méretezik. mivel ez a legnagyobb teljesítményű (és hőleadású) konfig, ezért nem tudsz venni bele jobb hűtőt sem.
ha olyan vga-t veszel bele, amivel jóval erősebb az fx 880m-nél (nyilván olyat lenne érdemes), annak valószínűleg a fogyasztása és hőleadása is nagyobb lesz. ha ezzel nem tud mit kezdeni a hűtés, akkor tök mindegy hogy játék vagy más terheli a gépet, az alkatrészek sérülhetnek. mivel a cserével ugrott a garanciád, így szervizben az alaplap, egy jobb proci, vga egyenként kb 100k-s tétel...
-
Úgy szokott lenni az elmúlt 1,5 évben, hogy a végén a HP itthon is kidob 1-2 közepes konfigot a Pavilionok közepes kategóriáiból. Ennyire futja. Egyébként a piac többi tagjával összevetve, szerintem még így is jó az ára. Ez nem remarketed/renew gép, hanem vadiúj. Renew-ben jóval olcsóbb lesz, szerintem 200k körül majd. Most jelent meg némrégen. Vessétek össze pl. a Dell Inspiron 1764-el, ma volt egy érdeklődőm, aki ezt hota fel a kinézett konfignak. Ára hasonló, de a tudás, az egészen más.
-
Nem linkelhetem be ide a hirdetésemet. EZ a gép az, és rá tudtok keresni az aprón.
Saint: nekem nagyon bejön a design. Fémházas, de mégsem melegszik. Nem tudom merre megy a HP, de elhagytak belőle néhány entertainment PC-s dolgot, és van benne bőven a business gépekből. Olybá tűnik, hogy közelít egymáshoz a két kategória.
-
m4rk.89
aktív tag
Köszi a válaszod, minden stimmel csak képernyő méret 15,6 col ami nekem nagyon sok.
Max. 14 col lenne jó bár nem tudom milyen méretek vannak pontosan ekörül.
12 colos is jó lenne, de azokból szinte nincs is más csak atommal szerelt gép.
Néha már elgondolkoztam a macbookon, mediaban van 260 és 270ért. -
stevenadler
csendes tag
Szia,
Köszi a választ, akkor ez a masina marad, majd arra leszek kíváncsi, hogy mit szólnak a szervízben ha viszem a féláron megvett ramot, hogy telepítsék szépen bele a gépbe. A 800 Mhz-es ramot rém áron adja a hp, azt hiszem a gyári bővítés valami 22k vagy több valamennyivel.
üdv. stevenadler -
DAVESSJ8
csendes tag
-
G92
csendes tag
nem ajánlom linuxnál a 64bit-et, legalábbis nekem ubuntu 64bit-bél egy flash playert nem sikerült feltennem.
Am meg ebben a gépben nincs vga vagy mi van? erre
kispórolták, h ne szennyezze annyira a környezetet.
felőlem kínai billentyű is lehet, ha felkeltenek álmomba is le tudom rajzolni a magyar kiosztású billentyűt, ritkán nézek rá.
(#46666) Himym: 10.04-be nem volt, bár akkor tényleg nem letöltögetéssel kellett volna, ha mondod.
-
Matthewsz
aktív tag
4510s-em van, de nem veszek még egyszer ilyet még magamnak se, nemhogy másnak. A géppel semmi baj belülről, nagyon rendben van. De kívül ez a tükrös borítás, a fényes+vékony kijelző, a mindenhol ujjlenyomatgyűjtő dizánj elég idegesítő tud lenni...
Félve nyitom ki a gépet, mert érezni lehet rajta, hogy itt a külsőt letojták milyen gagyi és gyenge anyagból van, csak legyen benne a jó hardver.(#46653) negyedes: Köszönöm, holnap átfutok rajtuk!
Közben kiderült, hogy 120 a nagyonmax!
-
xxxpaulxxx
csendes tag
-
DAVESSJ8
csendes tag
Kösz a gyors választ Himym.
Az a laptopot amit mutattam kicsit drága nekem, nemmég amit te.
Egyébként én is külföldi vagyok csak én Szlovákiából. Az a bajom, hogy egyszerűen nem tudok dönteni, nem tudom milyen a legjobb proci meg a legjobb graf kari párosítás, ami abból a 150.000ft-ből kijön.Nagyon sok Notiban ez a proci található meg: Intel Pentium T4400 2.20Ghz .
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ez jó vagy kapok ilyen teljesítményűt AMDben is csak olcsóbban? Ha igen akkor milyen a megfelelő?Csak mert ahonnét venni szeretnék, ott a nagy részben a notikban AMD proci található.
Bocs ha sok a kérdés meg a szöveg, de nem akarok pénzt szórni.
-
G92
csendes tag
szia!
ha feltolom 170 ig az árát az segít? még mindig multimédia, alkalmi játék (GTA EFLC 1024x768, low textúra, többi médium elég) erre kéne, 15.6, lehetőleg i3, régebbit nem szeretnék, ebből értendő ddr3as ram, vga azt te mond, csak jó legyen, hdd lehetőleg 500, bár nem létszükséglet. nagyon máshoz kikötésem nincs. mit ajánlasz??vagy esetleg erre elég lenne a HP G62 w7-el, hd5430-al?
(#46648) Thomasz0: nem, az x4500-as vga eléggé gyenge játékhoz.
youtube szerint így menne -
Yurp
csendes tag
-
adrian14
tag
Hali!
Utánanéztem jobban a notinak amit javasoltál, de úgy láttam, hogy csak angol billentyűzete van. Ez nekem kicsit gázos a suli miatt. Ha tévedek és magyar is van akkor javíts ki kérlek. Ha csak angol billes létezik belőle akk nem venném meg
Nos tudnál más ilyen márkás és jó laptopot ajánlani magyar billel, filmre, kis játékra, meg persze neteznék rajta. Vagy maradjon a Packard Bell? Válaszodat előre is köszi.
Üdv.:Adrián -
chubii
senior tag
Miért nem ajánlanád ? Csak kíváncsi vagyok. Meg azért is érdekelne,hogy mit mondjak az imserősömnek róla. Mert neki tényleg nincsenek nagy igényei, csak azokat szeretné vele csinálni,amit leírtam.Nagyon nem is ért a gépekhez. De akkor arra sem lenne jó az Acer ?
Szerk.: most látom,hogy az a COMPAQ már nem rendelhető az oldalról.....
-
grunker
tag
-
Kleivis
csendes tag
arra figyeljetek hol rendelitek, mert van ahol uazt a notit ddr2vel adják, a másik helyen meg ddr3mal 1-2k különbséggel...mondjuk lehet elírás néhol de nem árt odafigyelni.
egy példa:
http://www.minibook.hu/?action=termekOldal&azonosito=20462http://www.woxcomputer.hu/lenovo-ideapad-g555-59-033453-fekete.html
-
Kleivis
csendes tag
Kösz a püt!
ha jól emlékszem azt mondtad lenovod van...
találtam egy másik lenovot:
http://www.nbshop.hu/product.php?catid=1&subcat_id=8&pid=332mit szólsz ennek az aksijához? ez újabbnak tűnik, nem mAh, vagy ez ugyanaz?
Az asus amiről beszéltünk, szla nélkül tudnám megvenni, 150ért. és sztem úgy elég necces érvényestíeni a garanciát ha gáz van, plusz kapom a lapost, szal nem akarom nagyon túllépni a keretet, így sztem ezt a lenovot venném...
Sztem ennyiért nem kapok ennél jobb gépet (max 145ért)mondjuk jó lenne lenne rajta op rendszer, de nincs...
ez elég fejtörést fog okozni...
ha ennyiért tudsz jobb gépet, akkor vevő vagyok más verzióra is
szerk:
ha van jobb gép ennyiért más procival, akk nem ragazskodok a core 2 duohoz! -
Himym
senior tag
NETUDKY: MOD: Ugyan az a noti ez is olcsobban valami elírás van a honlapon.HP-Compaq Probook 4310s (Fekete) (Renew)
Szal figyelj oda.
Most vettem észre
Hmm akkor keresek másikat neked nem tudtam melyik progi kell hozzá.
-
norot
csendes tag
Kösz, de konkrétan a vga sokadik szempont. Legyen jobb, mint a prociba integrált, de kb. ennyi.
Inkább a zajszint, hűtés, melegedés, megbízhatóság, robosztusság, felhasznált anyagok a fontosak.
De lehet, hogy inkább előben kellene megnéznem, hogy melyik a szimpatikusabb. Csak most nem tudom mikor tudok pestre jutni :/
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Medence topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Megújult a PROHARDVER!
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- Eladó Lenovo Ideapad s145
- Lenovo ThinkBook 14" G7 Notebook! Intel Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVME /
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest