- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Projektor topic
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
Aktív témák
-
Narim
tag
Üdv!
Notebook vásárlásra adtam a fejem, leváltanám az asztali gépet. Olyan kérdésem lenne, hogy:
Létezik 14 colos laptop 150 ezer környéki áron, ami elviszi a 720p-s filmeket, MATLAB-ot (tehát mondjuk 2 magos a procija), 1 vagy inkább 2 GB RAM van benne, megbízható minőségű, és bírja 2-3 óráig akkuról (Bluetooth sem lenne hátrány)? Vagy ilyenhez csak 150-nél drágábban lehet hozzájutni?Viszonylag gyakran lenne cipelgetve, ezért lenne jó 14"-os, meg az még nem is annyira kicsi, hogy ne lehessen látni rajta kényelmesen a betűket. És napfényben (szabadban) is használnám, tehát olyasmi kellene, aminek napon is látszik a kijelzője. A minőség azért lenne fontos, mert 2-3 éven belül biztosan nem szeretném lecserélni.
Ha valaki ismer olyan notebook-ot, ami megfelel a kívánalmaknak, az kérem szóljon.
Köszönöm.
-
Zoli1222
őstag
Értem. Köszi!
brumi1024: erre gondolsz:
Display* 16" WUXGA Full HD 1920 x 1080 pixel resolution, high-brightness (250-nit), Acer CineCrystal™ TFT LCD, supporting simultaneous multi-window viewing via Acer GridVista™ or,
* 16" WXGA (HD), high-brightness (220-nit) Acer CrystalBrite™ TFT LCD, 1366 x 768 pixel resolution, supporting simultaneous multi-window viewing via Acer GridVista™
* 16.7 million colours
* 16:9 aspect ratio
* 8 ms high-def response time
* 60% color gamut
De most akkor melyik melyik? -
-
T-unit
őstag
válasz
Zoli1222 #28683 üzenetére
Értem,akkor nem rossz,bár én sokkal inkább megoldanám úgy h egy minőségi gép 100k körül,és 50k-ból csak kap ember 22" környéki 1080p-s felbontású tft-t.De csak nem írtad, ki is lenne-e használva aza 1080p,tudod vannak a dvd,720p,meg 1080p-s kategóriák film ügyileg,már ez is olyan tág fogalom majdnem mint a "játékra kell".
-
Zoli1222
őstag
Sziasztok.
Barátnőmnek nézek notit. Főleg film, net, office használatra lenne, meg talán sims2-re
. 150k körül keresek. Eddig ez a legszimpatikusabb:acer.
Nektek mi a véleményetek, illetve milyen másik gépet ajánlanátok? -
T-unit
őstag
válasz
Randall1017 #28678 üzenetére
Ha új játékok érdekelnek,ne gondolkozzá: PC/konzol kell neked is,azt max. mellé a noti munkához.
Most érted 350k-ból kiszúrják ember szemét hd3850-el,vagy talán egy 9800gts-el külföldről...nem 1 nagy szám,de mint írva is volt 100x,nem is erre való a noti.
-
Peet210
őstag
válasz
Randall1017 #28678 üzenetére
-
Randall1017
tag
Sziasztok!
Gondolkozom azon hogy lecserélem a gépemet egy notira, és a segítségeteket szeretném kérni a választásban
Főként játékra, filmezésre és zenehallgatásra kéne... Méretben 17". Ár: max 300-350k
Előre is köszi!
-
Keller16
aktív tag
Az "s"-es HP compaq gépek minősége nagyon rossz? Mert dv5-től a külseje riaszt el: a csillogás, műanyag ház, ujjlenyomatok gyűjtése. Ezek a compaq-ok pedig elég szépen néznek ki
-
Jégkokó
veterán
Én is csak ajánlani tudom a HP pavilion sorozatát, nekem is az van már lassan 2 hónapja és tökéletesen működik, meg vagyok vele elégedve hozza azt amit kell.Mellette az asztali gépet már alig használom csak a netem megosztására, mivel nem sikerült még mindig egy wifi routerre szert tennem és egy acces pointon keresztül osztom meg a netet. Bár az igazat megvalva a pavilionok nem a tömegével megdöglős fajták, nem ugy mint más gyártók itt 2 év teljeskörű garanciát kapsz mellé.
-
Tim82
félisten
válasz
SeniorTilla #28665 üzenetére
Ha kiraksz egy szmájlit, akkor nyilván humornak/iróniának lehet majd venni, nem pedig valótlanságnak. Mindenesetre elnézést, nem lecs*szni szándékoztalak.
Az a robbanós akku-sztori nem csak a Dellt érintette, a Sony-nak sikerült egy ilyen akkuszériát nyomatnia.
-
-XadAnuX+
őstag
válasz
SeniorTilla #28666 üzenetére
Ez a kép nagyon dúrva
Kíváncsi lennék, hogy miylen márka "égett" -
adm
őstag
válasz
szerinted mi nem pozitív egy önkéntesen megadott, de időközben nem használt, ingyenes magyar tárhelyen lévő pár száz numerikus karakterben?
milyen törvényi, etikai, erkölcsi, morális, vagy akár fórum szabályt sérthet meg, mivel és hogyan lépheti túl a jó ízlés határát? jelenthet-e veszélyt bármilyen technikai eszköz, bármelyik olvasó testi és lelki épségére és a kiskorú vagy magukról gondoskodni képtelen olvasók fejlődésében okozhat-e zavart vagy kárt?
ha egy szakmai topikban, egy "szakmai" vitában az a legnyomósabb érved, hogy a vitapartner adatlapja hogy és milyen adatokkal van kitöltve és ebbe valótlan dolgokat próbálsz belemagyarázni az szánalmas.
-
válasz
-
Tisztában vagyok a HDD védelemmel és a kártevők elleni védelemmel is.
Poénnak szántam, iróniával az iróniáért. és mert csodálkoztam rajta, hogy valaki ilyen honlapot ad meg...ezt semmiképpen nem lehet pozitívnak nevezni.
Sajnálom, hogy komolyan vetted, majd legközelebb pontosabban fogalmazok.
Egyébként a dv5/6/7 szériákban is van HDD védelem. Bármelyik HP oldalon megnézheted a spec-ben. Volt pár Gericomban is (aki nem gyártó, Clevo, Uniwill, stb gépeket márkázott fel magának, mint a Portocom is anno), sőt volt olyan gép is, amiben BIOS szinten bekapcsolható volt az adattitkosítás. Mondjuk nem a Clevo-knál, az biztos.
Szerintem a karcosság és a gép általános állapota főleg a felhasználótól függ. Láttam már karcos, kávés, korpás, morzsás, sörös, monszunesőt átélt, stb. gépeket, mindenféléből, home és business class-ból is, sőt Gericom is volt. A monszunesőt átélt kék/ezüst Gericom Supersonic 1st, miután alaposan szétszedtük és szárítottuk néhány napig a radiátoron, újra beindult, hibátlanul működött, és azóta is megy (egyik barátom vette meg később a tulajtól olcsón emiatt). Ő a fehér holló, és én is csodálkoztam rajta, ez hogy lehetséges.
Kíváncsi lennék, vajon a HP összességében (világszerte) a business vagy entertainment notikból ad el többet? Van ilyen statisztikája valakinek?
Itt egy kép a felrobbant DELL-ről ,anno bejárty a világot a videó is. A DELL jó, drága gépeket csinál, és gondolom az itt szereplő gép a business class-ból volt, a sok őtönyös emberkét elnézve. Mégis megégett az akksi miatt, ami után a DELL világméretű visszahívást csinált. Ezért nem szabad általánosítani, melyik kategória a jobb vagy megbízhatóbb.
(Ez is csak poén, nem szeretnék érte újabb fejmosást kapni
)
-
Jó gépek, ne aggódj!
Akkor lenne rossz, ha olyanok írnának róluk rosszat, akiknek ilyen van. Nem akkor, ha az ellentábor
Ha gondolod, szívesen megnézem neked, mennyivel olcsóbb az én beszerzésem...
Küldj PÜ-t.
A Speedshopban egyébként simán fizethetsz bankkártyával (kicsit erősítem a konkurenciát).
-
válasz
Sziszifeca #28653 üzenetére
Ez gondolom az nx7010-es. Elég régi darab (szertinem a 2 év erős túlzás, inkább 4 az
), de a HP akkori egyik legjobb gépe volt, magnéziumházzal, szép kijelzővel és jó konfiggal (300e Ft körüli áron). Ha az akksi tényleg ennyit megy még (gondolom nem az eredeti van benne), és mindene jó, akkor egy 50-est simán megér, vagy az 57-et is.
Mondjuk Vistát ne futtass rajta, de XP-re jó lehet. Mindenesetre nézd át alaposan, ha gond van valamivel, ami alaplapi (HDD, CPU, RAM, ODD-n kívül gyak. minden), akkor a javítás drága vagy aránytalanul drága lehet.
-
HD videózásnál én az atomot kihagynám, meg úgy általában véve is. Nem komoly feladatokra találták ki azt a gépet, ami ilyennel van szerelve.
HP Pavilion jó választás, az AMD is jó szerintem, én azt vettem észre, hogy halkabbak az AMD-s Pavilionok, mint az intelesek (és olcsóbbak is)
HP-ben jó áron tudok neked gépet hozni, küldök PÜ-t.
-
Jano
senior tag
-
javie
csendes tag
Segítségeteket kérném laptop témában
Asztali gépem volt születésemtől fogva - 18 éve, persze tudom mi az a laptop
most viszont leszoktam a játékról, a melóra (fotózás) koncentrálok és fontos számomra a kompatibilitás. A kérdés persze pofonegyszerű, milyen laptop-ot vegyek.. Számos oldalon körbenéztem, de a tökéleteset még nem találtam meg. Anyagi keretem eme célra 150 000 Ft. Ami fontos: - Photoshop, Lightroom (cs3) menjen rajta, ez nálam alap program. - Az aksija 1 óránál tovább bírja nyugalmi (msn) állapotban. - HD videók megemésztése.
Lehet sokat kérek de nem úgy gondolom, hogy ha laptop-om lesz le kell mondanom mindenről... a monitor mérete nem érdekel hiszen ha itthon vagyok rákötöm a 24-esre, útközben meg minnél kissebb annál jobb. Én találtam magamnak egy ilyet> HP Pavilion dv5-1120eh viszont a ti ötleteitek nagyon megköszönném. Ami nagyon elgondolkoztat az, hogy milyen proci jó a gépekbe. Én rávágnám, hogy core 2, asztalimban is az van, viszont egy ismerős azt mondta, az atom jobban kihasználja magát, viszont HD videókra is alkalmas? Előre is kösz minden helpet!!
-
brumi1024
veterán
Én nem vennék a helyedben msi-t. Inkább ezt ajánlom: Lenovo T500, vagy esetleg egy hp pavilion dv5, de megbízhatóbb a lenovo.
-
CimbiX
aktív tag
Hello!
Ezzel Lenovo N500 Premium van valakinek tapasztalata, velemenye? Megeri a penzet, vagy inkabb ez legyen Osiris?
-
-XadAnuX+
őstag
Sziasztok,
Netbook vásárlása előtt állok.
Tudom, hogy több márka is képviselteti magát.
Melyik márkát/típust tudnátok ajánlani 130-e Ft-ig bezáróan?Üdv!
-
Gááboor
tag
Üdv mindenkinek.
Én is lassan notebookot fogok venni, de fura számomra, hogy már szinte csak fényes lcdvel lehet kapni. Kíváncsi lennék azok tapasztalataira és véleményeire, akik használják grafikai munkák végzésére a notebookot. Én photoshop, illustrator és esetleg 3d programokkal használnám, de nem tudom milyen lehet fényes lcd vel. Tudom, hogy a fényes az szebb színeket meg nagyobb kontrasztot ad, de nem zavaró ez a fentebb említett programokkal való munkába? Tapasztalat?
A másik, hogy mennyire fontos, a grafikus kari milyensége az ilyen munkához, és szerintetek jobb a 17 coll vagy elég a 15 coll vagy ízlés kérdése. -
Sziszifeca
őstag
Segítsetek!!!
Ez jó kis laptop 57-e-ért?
HP Compaq Nx 7000:
Centrino bizonyítványos
Kb. 2 évesKözel 3 órás Lithium-Ion akkumulátorral1.5 Ghz-es Pentium M processzor (Banias), Intel SpeedStep
1024 Mb Samsung PC2700 DDR memória (2 Gb-ig bővíthető)
120 Gb-os IDE merevlemez 5200rpm
1280x800-as wide matt kijelző (karc és pixelhibamentes)
Mobility Radeon 9200 64 Mb saját memóriával
Magyar billentyűzet
CD-RW/DVD kombó (cd írás/újraírás/olvasás, dvd olvasás)
JBL Pro hangrendszer
SD kártyaolvasó
PC Card Type II
Bluetooth
WIFI
Firewire
InfraRedKöszönöm.
-
adam_
senior tag
Most ezek között vacilálok:
- Toshiba Satellite A300-1NO
- Toshiba Satellite Pro A200-20N
- HP Pavilion dv9575esHa tudtok jobbakat, ne kíméljetek.
-
brumi1024
veterán
-
Keller16
aktív tag
Sziasztok!
Notebbok vásárlás előtt állok, a határ olyan 170-180 K. 2 család között vacillálok:
Toshiba A300 vs. Hp Pavilion DV5.
Ti melyiket ajánlanátok?Vagy tudtok jobbat ebben az árkategóriában főleg multimédiás célokra? -
dReFiX
senior tag
Megérkezett a Toshiba satellite p200 20n laptopom
Counter-Strike: Source ot próbáltam rajta 100-250 FPS között ugrált átlagba olyan 150 volt, ámde high fps config melett 2x élsimítással, játék alatt 59 fokos a processzor, a ventilátor pedig teljesen halk, alig lehet észrevenni a működését, annyi negatívumot tapasztaltam h mintha egy idő után mintha kicsit csökkent volna az fps átlag a játékban, nem tudom ez miért lehetett ( esetleg valaki tudja ?! ). 169.000 Ft ért szerintem baromi jó vétel volt !Satellite Pro A200-20N [ Hivatalos Honlap ]
Ajánlom Mindenkinek
-
brumi1024
veterán
válasz
Imafett #28644 üzenetére
Hát szerintem ha sokat menne akkor nem érdemes msi-t venni. Nagyon könnyen melegedik. Nem tudom pontosan, mennyiért vennéd?
adam_: A notebook videokártyák sokkal gyengébbek az asztali társaiknál, ezért nemhiszem, hogy fogsz találni olyat amin a mai játékok elfutnak. De esetleg egy ati hd3650 vagy használtan egy nvidia 8600m gt. -
Imafett
aktív tag
hali! én 1 msi GX 600PX 214HU ra gondoltam tudom hogy nem ami darab de nincs pénzem másra eddig mindig ( 3szor) msi notim volt semmi gond nem volt velük szerintetek megéri??
nem kifejezetten game re kellene de nagyon sokat menne napi 10-15 órát előre is thx -
adam_
senior tag
És notebookban mi számít jó-gyors videókártyának, amin már elfutnak a mai játékok szépen, és egy 150.000 Ft-os árkategóriában egy komplett notebookban megtalálhatók?
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
egy ismerősömnek kellene laptop, internetezésen és filmnézésen kívül másra nem használná (egyáltalán nem játszik). Fontos lenne még a dvd író, más szempontra nem igazán emlékészem
.
Mit ajánlanátok? Én használt Thinkpad-et ajánlottam neki (elfogult vagyok) vagy valami új toshiba-t, de mostanában annyira nem figyelem a laptop piacot, úgyhogy ha van valami best buy (max 150-ig, de inkább olcsóbban), akkor szívesen venném, ha megosztanátok.
Előre is köszönöm a segítséget. -
adam_
senior tag
Mivel nem foglalkoztattak idáig a notebookok, ezért most mint "tudatlan" ebbe a témában, a ti segítségeteket kérném. Úgy tervezem, hogy a jövőben venni fogok egy notebookot, csak az a kérdés, hogy milyet... Olyan 150.000 Ft lenne az az összeg, amit a vásárlásra szánnék. Egy olyan notebook lenne az ideális, ami viszonylag gyors, filmnézésre ideális és a mai játékokat se "dobja vissza", ha feltelepítem rá. Nem vagyok nagy igényű, de azért jó lenne, ha elfutna rajta egy mai játék is alacsony-közepes beállítások mellett. Ha egy ilyen teljesítményű notebook újonnan nagyon drága, akkor részemről használt is lehetne. Kérdés itt felmerül, hogy van-e ennyi összegért, használtan egy ilyen felszereltségű notebook.
Várom a válaszokat!
adam_
-
adm
őstag
válasz
SeniorTilla #28629 üzenetére
mivel a 3 ajánlott noti közül 2 thinkpad és csak 1 hp volt, így nem feltétlen a "sajátomat" próbáltam erőltetni. (természetesen meg vagyok elégedve és bátran ajánlom bárkinek a hpq 85xx és 87xx szériát.)
egy kategóriát ajánlottam. fél/1 éves mobil munkaállomás vagy nagy teljesítményű üzleti notebook, de még 2-2,5 év gyári garanciával, féláron. több olyan konzumer notit láttam (200k+), amiről utólag derült ki, hogy alkalmatlan a folyamatos munkára. ha nincs kizáró ok, mért ne lenne alternatíva egy direkt munkára tervezett, de használt modell? nagy különbség: nekem nem fűződik anyagi érdekem 1-1 ajánlathoz. nem próbálok csak kompromisszumokkal használható notit eladni munkára- egyrészt nem mérvadó, hogy néhány ügyfeled szerint "Hú, de jól szól", ez szubjektív. egy ekkora "mélynyomótól" nem lehet csodát várni. másrészt munkánál nincs jelentősége. munkára nem a hangszóró alapján kell/érdemes notit választani.
kellemetlen és nem elképzelhetetlen vagy lehetetlen a használat:
- hosszútávon melegedés, nem csak a belső alkatrészeknél, de a burkolaton, billentyűzeten is.
- képszerkesztésnél, rajzolásnál egyáltalán nem előny a tükröződés. hosszútávon fárasztó. a notik kijelzője nem alkalmas igazán profi munkára, de azért ne legyen már érv egy munkára kiválasztott notinál, hogy szép színes az asztal. ideális környezetben a fényerőt egyébként is a szem teherbírása és a kalibrálás határozza meg.- ha egy mobil munkaállomás/nagy teljesítményű üzleti noti "ellen" vagy egy konzumer modell mellett az érvnek számít, hogy téged megbámultak egy repülőn a notiddal, ahhoz csak gratulálni tudok. hasonló hatalmas teljesítmény a show/tuning autók krómozott alkatrészeit felhozni 1-1 modell mellett vagy ellen.
- nem azért vettem meg és veszem elő a notit, hogy "mindenkinek tetsszen". azért vettem, mert annyiért, arra feladatra amire használom ezt találtam a legjobbnak. és azért veszem elő mert szükségem van rá. vannak ezzel még páran.
- a notebookcheck ~10%-ot ad a ddr3-as 9600gt-nek. ddr2 9600gt és ddr3-as 2600xt közt a valóságban 0-5% lehet. a procit is figyelembe véve az "Ettől a HP-tól az enyémek sokkal erősebbek" "egyszerűen nem igaz". (ha ps cs4-et használ lehet némi előnye az nvidiának, egyébként mindegy)
- ebben és ebben a hozzászólásban, de akár a korábbiakban miből szűrted le végszódban felhozottakat? meglepően jól összerakott, viszonylag nagy teljesítményű alkatrészekkel szerelik, elfogadható áron. a support korrekt a hibaszázalékról semmit sem tudok. ezektől és az általad előnynek gondolt tulajdonságoktól (gyakorlatban több érdektelen vagy egyenesen hátráltató) függetlenül nem igazán vagy csak kompromisszumokkal alkalmas munkára.
az utolsó érv igazán szakmai, az adatlapon lévő honlap, amin a regisztráció megtartása miatt van egy oldal tele számokkal. és ez fertőz szerinted? utólag is elnézésed kérem, hogy nem tartottam naprakészen az adatlapom. frissítettem.
esetleg beleköthetnél az asztali konfigba vagy hogy nem icq-t használok. -
Tim82
félisten
válasz
SeniorTilla #28629 üzenetére
Mondjuk lehet, hogy ennek a fórumtársnak a weblapjára fellépve szüksége lesz mindenkinek a HDD védelemre a kártevők miatt, amikkel fertőzni próbál
Egy notebook-ok értékesítésével foglalkozó embernek nem ártana tudni, hogy a HDD-védelem nem vírusvédelmet, hanem rázkódástól, külső fizikai behatásoktól való védelmet jelent...
Persze, ez is a "biztonsági megoldások" egyike, amely a leszólt business class notebook-ok egyik ismérve. HP "entertainment" és Gericom gépekben persze ilyen nincsen.
A business class nem dizájnban, vagy hardverileg fogja megverni a konzumer gépet, hanem megbízhatóságban. Két-három év múlva érdemes lesz összevetni a Pavilion-odat Adm gépével. Ha a Pavilion akkor is felveszi a versenyt az ő 8710w-jével, éppúgy nem lesz karcos, hardveresen sem lesz semmi gondja, akkor el lehet mondani, hogy a dv7 bazijó. Addig azonban engedtessék meg, hogy mi, az Egyedül Üdvözítő Business Class-szekta hívei némileg kételkedjünk...
-
Jégkokó
veterán
Az everest miért ir ki a procim teljesítményére hol 900 mhz et hol meg 1995 t?
-
dave93
őstag
Sziasztok!
Haverom notit venne 130k körül. Új és használt egyaránt szóba jöhet, netre és játékra is lenne. Mit érdemes venni ennyi pénzből? Esetleg ha linkelnétek azt megköszönném, vagy egyátalán milyen márkákban keressek? Köszi -
Ettől szép a világ, hogy ilyen sokfélék vagyunk. Mindenkinek más az igénye, és mindenki a sajátját szereti dicsérni.
Amiket leírtál, pont azt jelzi, hogy nem ismered a dv7-eseket. Biztos láttál már és fogtál is kézben, de olyanokat írsz, ami egyszerűen nem igaz. Bárki meggyőződhet róla a saját szemével, fülével, vagy egy kis utánajárással.
- Kellemetlen használat? Gyönyörű kép, ragyogó színek, nagy fényerő. A hagyományos matt kijelzős gépek mellé téve a matt kijelző látványa igencsak szegényes. Nekem a 21-es itthoni HP monitorom is fényes, és ezen dolgozok naponta 8-10 órákat, a dolgozószoba ablaka a monitor mellett van 40 centire. Mégis jó, általában nem tükröződik, de csak jó megvilágítás és ésszerű használat kérdése az egész. Kültéren nincs olyan noti, amit jól lehetne látni erős napfényben, de a hagyományos kijelző kint előny, bent szerintem hátrány. Ilyen alapon az egész fejlődésben lévő LED-es világítást ki lehetne dobni a francba fényerő és láthatóság szempontjából.
- Kopogó mélynyomó? Elég sokat eladtam már a dv7-esből, és bizton állíthatom, hogy mindenkinek nagyon tetszett a hangja. A legtöbben "Hú, de jól szól" jelzővel illették. Mint a régi zd7000 és zd8000 szériát, azoknak volt még brutál jó hangjuk. Javaslom, hasonlítsd össze a tiéd csirke hangjával. Persze ez a komoly munkához nem kell, de a mindennapi használatnál nagyon jól jön.
- igencsak jól néznek ki a krómra festett dekor elemek, máskülönben a sok "hülye" vásárló nem adna ki százezreket pl. autóknál sem az ilyesmire (komoly verdáknál). Ha egy ilyen notebookot előveszel valahol, mindenkinek tetszeni fog, az tuti.
- Az ATI és nVidia közötti különbségről: általában az ATI a gyengébb. És hiába a DDR3, ha a DDR2-essel felszerelt GPU sokkal jobb. Tudom, ebből is két pártra van szakadva a világ, ATI vagy nVidia. Ezt a két konkrét készletet szívesen összehasonlítanám, hátha egyszer végre az ATI nyer.
- a prociban igazad van, ezt nem tagadom
- abban is, hogy én árulom (pénzért, megélhetésért, idestova 6 éve gyakorlatilag csak a HP-ket, előtte 4 évig a Gericom-okat (nem ér röhögni, jó üzlet volt). Az első laptopom egy Mac volt, ha jól emlékszem kb. 10 éve.
- HDD védelem nélüli dv7-es? Ebben biztos vagy? Böngésszétek át az ismerősöddel a dv7-esek drivereit és programjait egy kicsit. Vagy a spec-t.
Részemről a végszóként én azt mondom, hogy nem szabad ilyen mértékben általánosítani és leírni a HP Entertainment gépeket, mint ahogyan Te látod. Nagyon jó masinák, a régi zd szériák mechanikai felépítésben és minden másban röhögve megverték bármelyik businesst (jó, akkus üzemidőben nem). Sajnos kettővel vagy hárommal később (attól függ, hogy számoljuk), a dv6000 és dv9000 szériákkal a HP mellé lőtt, ennek az eredményét érzem én ki a hozzászólásodat olvasva. Véleményem szerint a most futó darabokkal megint jót alkottak, olyan gépeket, amik tökéletesen megfelelnek a legtöbb felhasználónak, akit nem zavar, hogy jól szól a gép, gyönyörű a képe, fekete/ezüst/króm dizájn a burkolat, és a 17-es noti elmegy 2-2,5 órát akksiról, 200e Ft alatti áron.
Ha valakinek ez kevés, és jobban szereti a konzervatív egyenszürke-fekete szögletes gépeket, amik persze strapabíróak és (a drága modellek) erősek is, és olyan a hangjuk, mint a SOKOL rádióé, hagyományos matt kijelzővel (Antiglare, Úristen, ez az elnevezés már fáj a T. marketingesektől), akkor vegyen egy business-t.
Én nem akarok rábeszélni senkit arra, hogy dv7-est vegyen, ha business-re van szüksége. Egy fórumtárs ajánlott néhány sorral feljebb egy ilyen gépet, én pedig ajánlottam a magamét. Mondjuk lehet, hogy ennek a fórumtársnak a weblapjára fellépve szüksége lesz mindenkinek a HDD védelemre a kártevők miatt, amikkel fertőzni próbál, ehhez csak gratulálni tudok, a munka "komolyságát" jelzi.
-
T-unit
őstag
válasz
Wandamme #28619 üzenetére
notebookcheck szerint jobb a T3400 mint a T5800
Attól függ milyen alkalmazásnál, játékoknál egyértelműen az órajel a döntő elsődlegesen 2magosaknál.Énis inkább maradnék a 2,16ghz-es T3400-asnál abból az 5k-ból meg pont tudok magam bővíteni +2gb ramot.De amúgy azzal se jársz rosszul.
-
adm
őstag
válasz
SeniorTilla #28623 üzenetére
egy 8710w-t használok 9 hónapja, egy 8710p-t látok rendszeresen, dv7-ese van egy közeli ismerősnek.
1. az 5x0, s,b,p és w (elődöknél:nx, nc, tc, nw) sorozatok közül szerinted melyik többség nem igazi business?
2. entertainment-nek elmegy. a hp support nem választja szét a termékvonalakat szerencsére. és? munkára kell a kérdezőnek (is).ha dolgoztál volna pénzért/megélhetésért számítógépen nagy erőforrás igényű programokkal, elhúzódó/hosszútávú munkákon, amikor a megbízhatóságon múlhat a határidő tartása, amikor a több tíz/száz óra alatt kellemetlen/használhatatlan a noti, akkor nem hoznád fel az ötvenforintosnyi kopogó mélynyomót, a krómhatásúra festett műanyag dekor elemeket, a tükröződő kijelzős, nagyobb képátlón alacsonyabb felbontású kijelzőt, a T9300-as proci helyett T8600-ost, a ddr3-as 2600xt helyett a ddr2-es 9600gt. + hatalmas előny, hogy te árulod.
tehát képszerkesztési munkára te egy ~5%-kal erősebb vga-val szerelt, alacsonyabb felbontású és tükröződő kijelzős, műanyag házas, hdd védelem nélküli notit ajánlasz?
-
válasz
Napfénysüti #28624 üzenetére
Igazad van, nyilván jó a magnézium ház, meg a sok biztonsági megoldás, a merevebb billentyűzet, stb, ami a nagy business-ben benne van. A 8510-es igazi ellenfele egyébként a HDX18 lenne, legalábbis árban. Nemsokára felteszek párat, egy kis csemegének.
Azért nekem tavalyelőtt nyáron jól esett, amikor a repülőn elővettem a dv2000-esemet, és a fél boeing megcsodálta a szépségét, pedig nem én voltam egyedül géppel a fedélzeten
De az enyém volt a legszebb.
-
Mania
senior tag
Kinéztem magamnak egy Toshiba(A300-21C) notebookot. Most 146e pénzért meg tudnám venni 2 év garanciával.Viszont az ujjlenyomat gyüjtö burkolat kicsit visszatart. A kérdésem az lenne hogy tud e valaki ebben az árban és tudásban alternativát?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
SeniorTilla #28623 üzenetére
Elolvastam a tesztet meg már nézegettem élőben is ezeket a gépeket. Engem nem nyűgöztek le. Nyilván megvan a célközönsége és akinek bejön az vegye bátran, csak én nem esek ebbe a körbe.
Mondjuk inkább ilyet vennék mint egy Acert de ha lehet akkor inkább mást.
Ettől még lehetnek jók a Pavilionok.
De azért tarsuk szem előtt hogy egy üzleti és egy konzumer notebook között vannak különbségek. -
Gondolom nektek is nagy tapasztalatotok van mindkét fajta gépről... nekem van, bár nem csak olvasás útján, hanem a sok éves személyes munka és vásárlói visszajelzések miatt.
Szerintem nagy hiba, ha valaki a prospektusok alapján ítéli meg a dolgokat, de tudom, az emberek többsége ilyen, ezért van a marketing. Nekem nincs olyan vásárlóm, aki az entertainment-ről a business-re váltott volna (vagy csak nem szólt
)
Az tény, hogy volt egy-két rossz széria, amit behordtak az országba, a régi dv2,6,9 sorozatból, és tavaly nyáron többen megadták magukat. Érdekes módon azok a gépek voltak, amiket a HP Mao-ra adott el közvetlenül. Én most már csak NYE-ból szerzem be amiket árulok, és ezekkel kevés a gond. Ugyanígy voltak a businessből is rossz szériák, és más márkáktól is; ez nem jelenti azt, hogy az egész sorozat rossz lenne.
Meg hát ugye, éveken keresztül (tavaly őszig) a HP az entertainment notebookokat nem árulta itt Kelet-EU-ban, csak nyugaton. Gondolom nem amiatt, mert felénk nem merték csak a legjobb minőséget kínálni. Errefelé csak az ún. business-ek voltak kaphatók, amik közül a legtöbb legalább annyira business kategória, mint amennyire a Suzuki Swift 1.0 sportautó
Szerintem még el kell telnie egy kis időnek ahhoz, hogy az entertainment gépek jobban elterjedjenek kis hazánkban, és ne csak az előítéletek, hanem a tapasztalatok alapján alkossunk róluk véleményt.
Egyébként itt egy cikk mindenkinek, akit érdekel egy tesztelő elfogulatlan véleménye a dv7-esekről:
http://www.ipon.hu/elemzesek/hp_pavilion_dv7_ezusttalca/327/
-
adm
őstag
válasz
SeniorTilla #28620 üzenetére
"aha"
elhiszem hogy elakarod adni, de olvasgass kicsit utána. hogy hol áll, mire való a compaq 85xx/87xx és a pavilion dv5/dv7. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
SeniorTilla #28620 üzenetére
Azért egy 8510p meg egy Pavilion elég más minőségi kategória.
-
-
T-unit
őstag
válasz
Redbullking #28609 üzenetére
Igen menne,természetesen alacsony grafon ha sebességet is akarsz.Ahhoz már valóban a linkelt asus kell legalább.
Wandamme : Valamelyik Toshiba-t egyértelműen.Táska+egér kb. 4-5k-s összeg,nálam még így se msi lenne.Igaz egy jobb hátitáska már picit több lesz.
Sziszifeca : Először is a Minőségre,legfontosabb.Látom 60k-s az összeg tehát egy régebbi típusú T40 szerűségű Thinkpad jó vétel is.Intel vagy amd mindegy,thinkpadokba általában ugyis intel lesz. -
marilllyo
veterán
Szeretném lecserélni az asztali gépemet mert túl sok helyet foglal el a szobában és elég erős konfig nem nagyon használom ki....egy notebookot szeretnék helyette ami a munkám szempontjából fontos(photoshop...stb),nem nagyon játszom játékokkal leszámítva egyet...a counter strike sourcet....szóval olyan laptopot szeretnék amin ez nem jelentene gondot...viszont nem szeretnék 300E HUF-ot rákölteni tehát valahol az arany középutat keresem...sajna a mobil gpu-kban nem nagyon vagyok otthon mi mennyit bír ezért kérnék tanácsot itt.
rio
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
Notebook vásárlásnál mire kell nagyon figyelni?
Intel vagy AMD a jobb?
Mik a reális hőfokok, ami nem számít melegnek?Segítsetek légyszi.
Köszönöm.
-
Peet210
őstag
válasz
FerNandor #28608 üzenetére
Eddigi tapasztalatom az SL400-zal jó, hogy halk és hűs. Egész nap nyúzom és nem érezhető, hogy jelentősen melegedne, de tényleg a burkolaton is csak nagyon kicsit lehet észrevenni.
A venti viszont mindig jár, bár hozzá kell tennem, hogy halkan teszi. Egy teljesen csendes szobában is teljesen jó. Az ujjlenyomat olvasó tökéletesen működik. A billentyűzet kényelemes, megfelelőek a billentyűk mérete. Az akksi wifivel munka közben is közel 3 óráig bírja. A hangszórói átlagosak.
Viszont a kijelző a nem matt hanem fényes ezért ha olyanok a fényviszonyok akkor tükröződik (viszont a fényereje szerintem baromi jó). A noti teteje ezzel a hülye fényes műanyaggal van boríva (még szerencse, hogy "csak" ez) ami gyűjti az ujjlenyomatokat és a karcok is jobban meglátszanak rajta.
De mindent összevetve a gép egyben van. Napi szinten huroclászom magammal és meg vagyok elégedve ezzel a Lenovoval.
Lenovo, ami számításba jöhet még az SL szérián kívül azok mind drágábbak. -
Wandamme
tag
ezekről vélemények? melyiknek milyen előnye és hátránya van?
- MSI GX610PX-059HU: AMD Turion 64 X2 TL60 (2.0GHz), 2GB DDR 667,Chipset: ATi RX690T, ATI Mobility Radeon HD 2600
- Toshiba Satellite A300-21C: Intel Dual Core T3400 (2.16GHz),2 GB DDR2 800,
Chipkészlet: Intel GM45, ATI Mobility Radeon™ HD 3470
- MSI EX630X-018HU: Athlon 64 X2 QL-62 (2 GHz), 4GB DDR2 667,Chip készlet: nVIDIA MCP77 MH, GeForce 9300M
- Asus F3SG-AP215: Intel Dual Core T3200 (2 GHz),1 + 2 GB DDR2,Chipset: Mobile Intel PM965 Express, NVIDIA GeForce 9300M G
- Toshiba Satellite A300-1NO: Intel Core 2 Duo T5800 (2GHz), 3 GB DDR2 800, Chipkészlet: Intel® GM45, ATI Mobility Radeon HD 3470vga-ban a gx610 a legszimpatikusabb, de nem tudom hogy a cpu mennyire jó ebben.plusz ehhez még adnak egeret meg táskát.
kb 6k az eltérés árban a legolcsóbb és a legdrágább között. -
FerNandor
őstag
hali!
Majd szeretnék venni laptopot. Lenovora gondoltam, kíváncsi lennék, h mennyire felelnek meg az elvárásaimnak. A fő, az az lenne, hogy LEGYEN HALK, bírja az akksija kb/min. 3 órát(az egyiknél látom, ennyi van feltüntetve). VGA sem igazán fontos(nem tom, milyen ez a 4500MHD vagy mi), max vigyen ilyen 2001-2-es játékot, de már rájöttem, hogy abszolút nem lényeg ez nekem.
Szóval gondoltam ilyenre, h lenovo sl400 [link] Pont ez, kb 2 hónapja 160-ért volt akciós... Erről mik a vélemények, halk, megbízható, egyben van?? Valaki össze tudná foglalni nekem, nincs kedvem átolvasni a fél megfelelő topikot
A másik meg mondjuk [ilyen], csak ebből láttam 250GB-os winchesterrel szereltet is és olyan kéne minimum.
Kb nyáron venném, szóval nem sűrgős csak ismét szeretnék kicsit tájékozódni. Ja és olyan 150-et szánnék rá, de ha jók a vélemények az sl400-ról és ha az lenne 160-ért megint, lehet, h megvenném. Esetleg milyen lenovok jöhetnek számításba? Dell-t néztem még, de a 1525-ösre, de olvastam róla sok rosszat, meg nem szeretnék ilyen festett "hülyeségeket".
üdv
-
T-unit
őstag
válasz
peredit #28604 üzenetére
Nem rossz darab, de ez a 330k-s ár egy pavilionért....Én inkább vennék egy 1160-at 200-ba, és maradna egy xbox360-ra/PC-re+játékokra+tft-re is pénz.
Redbullking : Ha csak heroes5 szintű játékokra kell akkor bőven jó a HP 6735s is 122k-ba a hd3200-al,felesleges is oda a jobb,drágább vga. -
peredit
csendes tag
-
Rettenetesen sok ment tönkre, mert annál a modellnél vezette be a Toshiba a Halogén-Ammonium mentes nyákot. Voltak gyártástechnológiai hibák rendesen: hajszálrepedések, felszakadt PAD-ok, rétegzárlatok. Ez volt az az egyetlen Tecra modell amit egy idő után csak egy év garanciával hoztak forgalomba.
Aztán a másik mellényúlás az S3-as volt ott az ROHS (ólommentes forrasztás) debütált. Hát szegények azzal is szívtak. meg mi rendszergazdik is.
Ez után tértek át a Satellite Pro-kból "nemesített" gépek Tecra matricázására. (micsoda megfogalmazás!) ezeket alapból 3 év garival, duplán rögzített BGA chip-ekkel, cseppálló billentyűzettel hozták forgalomba. -
T-unit
őstag
válasz
Redbullking #28590 üzenetére
Inkább az a HP 6735s, az legalább meg is ér annyit.Vagy ha mindenképp asus,legalább normális chipsettel legyen mint pl ez .
Ricske : Lényegében egy noti is csak alkatrészekből áll,de a téma adott.
Jano : T500 , vagy ha annyira fontos vga max. egy pavilion .Én a minőségibb T500-at ajánlanám mindenképp hordozásra.
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core I9 9900K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest