- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel találgatós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
T-unit #26895 üzenetére
Most kényszert érzel h mindenkibe belekötsz?
Nem érzek kényszert, csak ha ilyen et írsz, hogy: "Támogatja-e azt az oprendszert driverileg amit szeretnél használni", akkor lehet hogy nem segíted, hanem hátráltatod.
De hogy megértsd Te is: Megnézi milyen rendszert "támogat", nem talál mást a support oldalon csak Vista-t (mert ugye a "support" témabeli körbejárkálásunk...). Akkor a javaslatod szerint ez a "noti csak Vistát támogat".
Ennyi. Szerintem ez eléggé félreérthető megfogalamazás.nem mindenki ilyen jó mint te.
Nem-nem! Már írtam, nem kell a dolgok mögé odaképzelni mást!!! Ez itt nem a "jóság" és "nem jóság" kérdése, de gondolom Te is megérted, amikor nem sértődöttségből reagálsz.
-
Csabee.
nagyúr
Hello!
nekem is 1060eh pavilionom van teljesen jó, gyorsan bebootol.. és minden játékot elvisz: ) én szerintem egy iylet vegyélPaviliont! Nemcsak szép, de jóó is!
és inkább vedd meg egy hónappal később szerintem, csak még pár ezer ft-ot tegyél hozzá!
Most vannak pavilion akciók chs-be az ennél erősebb pavilion 183.000ft ..a 1060as olcsóbb gondolom 160körüli
Nah hello
-
tildy
nagyúr
Sziasztok!
Ngabor ide is elküldött hátha tudtok segíteni :
-max 160E ft keret.
-ne intel vga
-core2duo vagy dualcore
-2 év gari vagy 1 év de kiterjeszthető
- ja és wow elfusson rajta
-Ha lehet legyen beváltható sodexho ajándékutalványVálaszokat légyszi ha lehet privátban, mert nem tudok sok hszt átfutni , most is melózom , és napközben is sok munkám van.Van egy olcsó gép , 99E , igaz FUSI, (de nekem is fusim van, igaz már 5 éves, és nulla bajom vele).Itt egy másik is, hp pavilion Valahova akettő közé kéne belőni.
-
T-unit
őstag
válasz
spyduck #26892 üzenetére
Köszi,akkor a vistásak jók,ez jó hír nem tudtam.
Tonyk : Most kényszert érzel h mindenkibe belekötsz?Próbálok más embereknek segíteni,ha esetleg elfelejtene utánanézni,vagy fene tudja(nem látok másik fejébe),nem mindenki ilyen jó mint te. Neharagudj de én erre rágok be,kinél mi. Pl. ismerős amilo-jához amúgy sem volt xp-s driver,alapból semmi disket nem csomagoltak gép mellé, pl. ,eszköz gyártójánál is csak vista-s volt,de rálehet erőszakolni h xp-hez is jólegyen,elhivatotottság kérdése.
-
loki22
tag
Köszönöm a választ.
Mi a baj amúgy a SIS-es rendszerrel ? miiben tud kevesebbet egy PM45-öshöz képest -
Tonyk
veterán
válasz
T-unit #26891 üzenetére
Látom OS nincs hozzá szal nézd meg támogatja-e azt az oprendszert driverileg amit szeretnél használni.
Fúú, az ilyenekre tudok berágni.
XP, VISTA már feljebb levő fejtegetésekből kiderült, hogy csak egy kis túrás kérdése esetlegesen. (Tudom nem szerettek túrni, mert legyen ott a cd-n, mert ez így nem support.) ---> Eszköz gyártójánál kell szétnézniHa meg linuxos a user, az meg csípőből megoldja az ilyen porblémát. Legalább is a linuxos userek szeretik ezt hírdetni magukról.
Egyébként az adott géphez XP 32/64, VISTA 32/64 támogatás van.
-
T-unit
őstag
válasz
loki22 #26890 üzenetére
Felszereltségéhez képest egész jó áron van.Mondjuk asus,tehát van jobb márka is nála, és rosszabb is.Látom OS nincs hozzá szal nézd meg támogatja-e azt az oprendszert driverileg amit szeretnél használni.
Lenne nekem is 1 kérdésem: mostani xp-s,vista-s átlaggépekhez jó lesz majd a Win7?Értsd: xp-s,vista-s driverek mennyire lesznek gázosak majd ha megkezdődik az átállás megint?Vagy most ez csak gyártó támogatásán múlik dobnak-e ki majd új drivereket,régi gépekhez is?
-
loki22
tag
Sziasztok mi a véleményetek erről a gépről?
Amennyiben valakinek van az írja meg plz a tapasztalatát.
Játékra nem nagyon kellene max cs:source -
spyduck
nagyúr
A procikról itt találsz infókat: [link] [link]
Ha ilyen alacsonyak az elvárásaid akkor bőven elég egy dualcore is.
A 64bit gyorsabb mint a 43bit de csak akkor ha 64bites oprendszert és progikat használsz hozzá. Ha mezei XP\Vista-t használsz akkor semmi különbség nincs a kettő között.
dos-t, free-dos-t,: Nem kapsz hozzá oprendszert.ha nem adnak hozzá op. rendszert tényleg véreset vizel az ember, hogy feltegyen rá pl. WinXP-t?
Nem!!! Erre is van megoldás ami 5 percet vesz el az életedből: [link] (vagy bisoban kikapcsolod a SATA módot vagy integrálod a sata drivert. A sata-nak csak hibernáláskor van előnye. Egyszerűen gyorsabb.)Amiket tudok ajánlani az a lentebb ajánlott ASIS 6735b (Az, h mi az ASIS meg mi a RENEW itt olvashatod el: [link]) vagy egy renew 6510b picit drágábban mint 130k :[link]
-
Tonyk
veterán
130E forintért gyorsan felejtsd el a Core2Duo-t, így marad a CoreDuo ami meg 32 bites, azaz a 64 bit is kiesett. Hacsak nem találsz megfelelő gépet AMD Turion procival.
Ebben az árban megintcsak kiesik a Vista (mert ugye xp már nincs). Marad a freedos. Ez kb annyit takar, hogy semmire nem mész vele (szó szerint).
És nem vizelsz véreset.
Bár a kérdéseidet (távol álljon tőlem, hogy megsértselek) elnézve , lehet célszerűbb lesz majd igénybe venni hozzáértő embert segítségét is.szerk.: Most nézem, hogy ebbe az árba belefér a core2-es HP 550 FS345AA vagy a HP 550 FU412EA és még Pista is van benne.
-
gjon
csendes tag
üdv mindenkinek
pár hónapon belül tervezem egy laptop vásárlását. olvasgatom a fórumot, a tapasztalatokat, nézegetem az árakat, szóval infót gyűjtök. egy lenovo-t, vagy hp-t helyeztem kilátásba. Keret 130eHUF; alapvetően otthoni használatra kellene (office, zene, film), legfőbb elvárásom a megbízhatóság. van pár kérdés, ami segíthetne a választásban: (nem vagyok laptop guru, úgyhogy lehet, hogy mókás lesz)
- processzoroknál mi a különbség az atom - coreduo - core2duo; és a 32bites-64bites között? (melyik a jobb?)
- a laptop op. rendszerénél láttam feltüntetve (Vistán kívül) dos-t, free-dos-t, ez mit takar?
- ha nem adnak hozzá op. rendszert tényleg véreset vizel az ember, hogy feltegyen rá pl. WinXP-t? -
Tonyk
veterán
válasz
MaxLogan #26882 üzenetére
teljesen off, de
Itt meg kereshető az MS-től driver, de akár az eszköz is beazonosítható vele:
http://catalog.update.microsoft.com/v7/site/Home.aspxCsak IE-vel működik!
Eszközkezelő - A keresett eszközön jobb gomb - Tulajdonságok - Részletek fül .
Elkezded neki beírni az Eszközpéldány azonosítóját, úgy hogy a \ jelig írod vagy a következő & jelig, keresés gombra katt. Ha többet talál, írod tovább a következő & jelig. Kimazsolázod ami kell (belerakod a kosárba és letöltöd.)
-
ACmotor
csendes tag
Sziasztok
Már egy hónapja laptop vásárlás előtt állok. Szerintetek lesz egy-két hónapon belül a renew HP 6735b 130 ezer alatt? Ha nem akkor HP 550 és Lenovo N500 között mennyi a a különbség. A renew HP 550-ek nagyon jó árba vannak és nekem elég jól összerakottnak tűnik. -
Noddy
senior tag
Ez alapján elmondható, hogy nincs különösebb differencia az egyes gyártók között támogatottságban (bár tény hogy nem reprezentatív, de jobb mint a semmi). Minden laptop gyártó szinte ugyan azt a hardware-t használja és ez a linuxnak nagy segítség, és tényleg csak a minőségben, design-ban, árban és supportban tudnak versengeni a gyártók (persze a minőség és ár ütik egymást).
-
Tonyk
veterán
válasz
MaxLogan #26866 üzenetére
Olyan viszont igen, hogy nem volt egyértelmű, hogy az adott géphez a könyvtárban található 10 driver közül melyiket kell feltelepíteni (mert ugye ömlesztve volt a termékcsaládhoz illő összes driver; tételenként).
Everest ??
De azt ELVÁROM egy cégtől, hogy a drága pénzen vett hardware-hez megadjon annyi minimálisan elvárható support-ot, hogy a driver-eket, manual-okat, bios frissítéseket tegye közzé a saját oldalán.
Abszolut igazad van nem vitatom!
-
MaxLogan
csendes tag
Újabb dilemmában vagyok. A kiszemelt SL500-as, már nem akciós, így 45e-rel drágább, ennyiért meg nekem már nem pálya (főleg, hogy ha a nem akciós árra rádob az ember majd egy 10-est, akkor Intel helyett dedikált nVidia lesz benne, valamint WSXGA+ kijelző, ami azért nem mindegy).
Nos, maradt megint a Lenovo 3000 N500, fullos modell vagy a Lenovo ThinkPad SL400-as.
Lenovo 3000 N500
- Intel Core 2 Duo T5800 2.0 GHz
- 2 GB RAM
- 250 GB HDD
- nVidia GeForce 9300M (dedikált 256 MB RAM)
- Windows Vista BusinessLenovo ThinkPad SL400
- Intel Core 2 Duo T5670 1.8 GHz
- 2 GB RAM
- 160 GB HDD
- Intel GMA X4500 HD
- DOS
- Ajándék Lenovo HSDPA modemA gépek ára lényegében megegyezik.
A két gép közül melyikre szavaztok? Elsődleges szempont a minőség, valamint, hogy bírja a napi 8-12 órás működést.
N500 nekem képek alapján kívülről szebbnek tűnik, viszont belül már annyira nem. SL400, meg fordítva. Belül olyan, mint anno volt az R31, azaz ThinkPad-es, viszont kívülről puritánabb, mint az N500. Bár ez betudható a képernyő méretében jelentkező méretbeli különbségnek.
Szóval ha azt vesszük, hogy melyik jobb minőségre és melyik bírná jobban a strapát, akkor szerintetek melyik legyen?
A proci teljesítményben jelentkező különbség szerintem nem túl nagy, a notebookcheck listán kb. 10 helyezés a különbség. VGA nem igazán érdekel, mert nem játszani kell, hanem munkára. Arra meg elég az Intel is. HDD legyen a legkisebb gond, azt később is lehet cserélni (a 160-as majdan menne külső 2,5"-es keretbe).
-
T-unit
őstag
válasz
csigafej #26873 üzenetére
Eh,oda is most dobták be osan szennylapot.
Nem rossz ár, nem rossz ár,de én maradnék inkább HP 530 (FH547) -nál.Jó, a vga egyedül gyengébb de az se játékra való,és ahogy látom minden másba jobb.
-
harry
veterán
Elvileg én is holnap veszem át az enyémet... Dell E6400
-
csigafej
tag
sziasztok,
amilo pa 3515 gépet láttam az egyik nagyáruház újságjában, 100e Ft-ért és nem is hangzik rosszul, (2ghz ql62, 1 gb ram, 160gb vinyó, ati 3200 hd vga) szerintetek megéri? fujitsu siemens mennyire megbízható?
köszi
gyuri -
Atish23
csendes tag
Hétfőn jön az új Toshiba notim!
X200-251-es!
Már várom nagyon!
-
Tim82
félisten
Annak az ASUS-nak ugyanúgy fényes műanyag, könnyen karcolódó felülete van, mint a mostani konzumer laposoknak, de egyébként nem reped és a zsanérjai sem adták meg magukat.
Az én első laposom egy Compaq Presario 1200 volt, használtan vettem persze, mert kevés pénzem volt, a fedele csupa karc volt, a zsanérjai meg elkoptak, de a kozmetikai hibákat leszámítva egy nagyon megbízható noti volt (pedig a Presario széria erősen gagyi volt mindig is).
-
harry
veterán
válasz
MaxLogan #26866 üzenetére
...és akkor mit szóljon az, aki linuxozik? Melyik gyártó ad ki linuxra drivert? nvidia és ati szokott többnyire van, de amúgy elég ritka a zárt meghajtók használata, a nyílt meg nem mindig jó, avagy lehet nincs is. Itt meg igazán nem nagyon lehet mit csinálni, vagy lelkes linuxosok írnak, lehet bekerül a következő kernelbe, talán az gyártó (intel/dell/bárki) kiad egy drivert... Szóval sokszor csak remélheted, hogy a wifi, kártyaolvasó, bt működni fog, ami szerintem elég gáz, és ha már azt követeljük, hogy a gyártó adjon drivert, akkor az legyen platform független, avagy ne csak arra lehessen felrakni, amivel ők árulják a gépet. Már az is eleve gond, hogy előre telepített vindózzal van már szinte minden gép (tudom sokaknak jó az, ha van már fent oprendszer, de akkor lehessen választani legalább, vagy nem kérni, vagy nem tudom...).
-
laszi84
tag
Tervezem egy FujitsuSiemens V5555 laptop vásárlását. Véleményeket szeretnék róla, pro és kontra. Amire kell: szövegszerkesztés, net, e-mail. A t-home-nál van most kedvezményes kamat mentes részletre. Ami picit hiányzik: s-video kimenet, BlueT, de azért ezek nélkül sem áll meg az élet. Egy ismerősöm le akar beszélni, mert szerinte ezek a gépek nem tutik.(Csúnyábban fogalmazott, inkább nem írom le...) Várom a kedves fórumozók véleményét!
Köszönöm! -
MaxLogan
csendes tag
10-15 perc sok akkor, amikor bizonyos gyártóknál max. 10 kattintásból megvan minden driver, ahhoz amihez kell, és nem nekem kell tesztelgetni, hogy most ez tényleg jó lesz-e (volt rá nem egyszer példa, hogy driver letölt, telepít, nem jó, repeat ...)
Ez nem átlag, vagy hardcore user kérdése. Alapvető SUPPORT tétel, hogy letölthető legyen a driver. Ezen nincsen mit szépíteni. Kiadott valamit, adjon hozzá TERMÉKTÁMOGATÁST.
Te már találkoztál olyan notival amihez nem volt driver?
Ilyen hirtelen nem rémlik. Olyan viszont igen, hogy nem volt egyértelmű, hogy az adott géphez a könyvtárban található 10 driver közül melyiket kell feltelepíteni (mert ugye ömlesztve volt a termékcsaládhoz illő összes driver; tételenként).
Meg nem volt ráírva, hogy milyen típusú webcam van benne és találd ki, hogy akkor most melyiket tegyed fel. Mert ha kipróbálgatom az összeset, akkor már lehet windows reinstall-t nyomni, mert az már nem tiszta rendszer (legalábbis nekem).
Nem elutasításról van szó. Keresek én drivert, ha már nincsen más út. De azt ELVÁROM egy cégtől, hogy a drága pénzen vett hardware-hez megadjon annyi minimálisan elvárható support-ot, hogy a driver-eket, manual-okat, bios frissítéseket tegye közzé a saját oldalán.
-
MaxLogan
csendes tag
Én már túl vagyok azon a korszakon, amikor molyoni akarok. Szoptam én anno eleget a Conexant modemekkel, amihez bár adtak drivert CD-n, az istenért nem lehetett feltenni. És abban a korban még nem volt minden házban ADSL (nálunk sem), így elég necces játék volt.
Aztán szoptam éppen eleget régebben az ilyen-olyan hangkártyákkal, amikhez nem volt egyszerű működő drivert találni.
Szóval nálam egy gyártó esetében az a minimum, hogy amit forgalomba hoztak ahhoz évekre visszamenőleg igenis legyen meg a driver a gyártó honlapján. Mert ez így fair, ennyi.
-
harry
veterán
"Sőt vagy friss rendszert Ghostolok, vagy telepítőbe integrálok "
Na mert az aztán mindennapos, átlag usernek való dologNyílván minden gépen szükséges elvégezni bizonyos beállításokat, de normális esetben egyszer elég - ami nem mindegy, hogy fent van-e a gyártó honlapján, vagy valami buherált megoldás kell, vagy már a notihoz adták a meghajtót, vagy stb... Ha valaki egyáltalán nem akar ezzel szöszölni, az vegyek egy mac-et, ott nem nagyon van erre szükség - némi felár ellenében.
Amennyire tudom Lenovonak vannak XP-s driverei is (?), ami nem mondható el minden gyártóról. És bár lehet, hogy pl. Asushoz találsz, és működik, és jó - de ha valami megborul, és mehet szervizbe külföldre hetekre, ahogy haverom gépe is ott van jelenleg 3/4év használat után, az már nem jó. Persze nem mondom, hogy gagyi, meg mind elromlik egy év alatt, stb (másik ismerősöm gépe jó állapotban van - igaz azt meg csak otthon használja), csak hát a célnak megfelelően kell választani.
-
Lacika85
csendes tag
válasz
spyduck #26827 üzenetére
köszi
úgy néz ki, hogy [Acer Aspire 6935G-864G50BN] lesz (végülis Csehország nincs messze
)
Az anyaga annyira nem érdekel, mert úgyis csak használatra fogom kapni, amíg dolgozok(legalább 1 év), utána vissza kell majd adni. -
sowi
őstag
hidd el tudnek olyan notit mondani, hogy vert pisal az ember mire eltunnek az unknown device-ok a device managerbol
az atlag user nem fog ghostolni es foleg nem fog telepito integralni, mivel azt sem tudja mi az, a HP es a Lenovo meg a Dell teljesen uptodate driver ugyileg, a lenovo pl. meg a thinkpad 600ashoz is adott ki olyan biost amivel xp-t tudtal telepiteni rajta (igen, idestova 9-10 eves geprol beszelunk) az asus talan nem is gyart laptopot 10 eve
normalis esetben a laptophoz adott cd-n rajta van a driver amit normalis esetben eloszor hagy el az atlag user es igen, minden nap talalkozok ilyen notival, az asus support es az 5 perces download pedig szamomra osszeegyeztethetetlen a szuper akar idonkent 8kbyte per sec letoltesi sebessegevel -
Tonyk
veterán
Valaki szeret molyolni azzal, hogy drivereket vadászik, valaki csak használni akarja könnyen gyorsan a gépét.
Letöltöm a drivert és könnyen gyorsan használom. Sőt vagy friss rendszert Ghostolok, vagy telepítőbe integrálok
az atlag userek (es valljuk be ok vannak nagy tobbsegben) rohadtul nem akarnak molyolni a driverekkel, hasznalni akarjak es kesz.
hmm... 10-15 perc az már mojolás?
Ugyanennek az átlagusernek kell a "hardcore" HP, Lenovo ??? Mert nekik elég lenne a szutyok Acer, MSI, Asus is nem?
Olyan "a saját farkamba harapok" érzésem van. Kell a legmenőbb cucc, de drivert keresni nem vagyok hajlandó?! Nekem ez fura egy icipicit.
Másik oldalról tekintve a történetet, azért kíváncsi lennék, hogy a Lenovo és HP mennyire up-to-date driverileg.
Normális esetben, értelmes gyártó esetén a hozzá adott CD-n rajta van a megfelelő driver.
Te már találkoztál olyan notival amihez nem volt driver?
Szóval értem amit mondtok, el is fogadom. Csak hát érzek egyfajta célzott, izomból való elutasítást, amivel nem értek egyet.
De hát én elvagyok a huszadrangú (Asus), nem divatmárka szolgálati notimmal, és az 5 perces driver downloaddal. Elismerem, bennem van a hiba!
-
T-unit
őstag
válasz
tacpeter #26859 üzenetére
Ez esetben egyértelműen nem az acert ajánlom hanem pl. az említett lenovo n500 is tökéletes,abban is ott a hdmi.
Aza hp is bőven jó csak ha más feltétel nincs,gyak csak hd gyorsításra képes vga -amit egyébként bármelyik mostani nv9xxx-es vga is tud,csakhogy ne mindíg hd-s atikat említsük- és hdmi,akkor még olcsóbban is kilehet jönni,de tökély azis ha esetleg egy 4500mhd-val nem érnéd be,meg ennyibe ottvan a vista premium is. -
tacpeter
csendes tag
válasz
T-unit #26857 üzenetére
Nem notin szeretném nézni, hanem kikötni LCD TV-re
HDMI csatlakozón keresztül.
Azóta elég sokat böngészgettem és erre akadtam, szerintem ez képes rá:
HP Pavilion DV5-1120eh FP729EA -
T-unit
őstag
válasz
tacpeter #26838 üzenetére
Ha nagyon fontos h notin nézz full HD filmeket,és minden egyes előnyét ki szeretnéd használni 1080p-nek egy notebookon,és nem tudsz egy minőségileg elismertebb gépre 300k-kat kidobni,akkor 152k-ért messze nem lesz pl. hp,lenovo,dell-ből olyan gép ami natív full hd-s.Rá 2év gari aszt megvan oldva,max. szervíz,de vmi vmiért.
Persze mondhatnám azt is h n500 vagy renew HP de azokhoz max melléállítani tudnál 1080p-s tft monitort ami pl. utazás közben nem túl egyszerű mutatvány.Ez van,tényleg vmit,vmiért. -
sowi
őstag
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
zsomax #26834 üzenetére
Barátnőmnek nagyon hasonló a gépe és semmi baj nincs vele. Irodai progik meg videók is mennek simán. Lehet hogy HD-s filmek már kevésbé de azt meg nem laptopon érdemes nézni
Amúgy rettentő masszív bár nem éppen könnyű gép. Nagyon tartósnak tűnik. Én csak ajánlani tudom. -
-
Tim82
félisten
igazából az a kérdésem, h a tosi procija tényleg izmosabb-e és mit nem tud core2-höz képest. meg tom, h tosi nincs egy szinten hp-val.
32 bit vs. 64 bit, mint legfontosabb különbség. De ha jól értem, ez nem lesz igazán szempont.
Az adott HP gép szvsz minőségileg nem különbözik különösebben a Toshibától (összeszerelés, burkolat minősége stb.). Mindenesetre egyik sem olyan gép, amelyik hosszú távon jól viselné a napi hurcolászást (kopások, repedések, zsanérok elhasználódása). Desktop replacementként használva azonban ez a probléma jóval később fog jelentkezni.
A Toshiba egyes szériái (Tecra, Portégé) máig kiválóak.
Majd jönnek utánam mások is, akik ajánlanak helyettük Lenovo-t, vagy használt bizniszklasszos notit, én meghagyom nekik ezt a nemes feladatot.
-
FTeR
addikt
költségvetés volt a fő szempont. 2 ember igényie jötek szóba. egyiknek ez lesz az első számítógépe és csak úgy (főleg internetezés), másiknak szempont volt még a webkamera (ez nincs hp-n) és nem szereti ha várni kell a programokra (nyilván az ár fontosabb, mint, h gyenge proci), neki rohangálós munkához kell.
egyik sem fog kéksugár filmeket nézni rajta.igazából az a kérdésem, h a tosi procija tényleg izmosabb-e és mit nem tud core2-höz képest. meg tom, h tosi nincs egy szinten hp-val.
ez a 2 gép is úgy jött, h 3-4 üzlet listájőában ezek tűntek a legjobbnak adott költségkeretben. <=140eHUF
szerk: tosihoz 2 év gari van, míg hp-hez csak 1. szal tényleg csak ez a proci meg toshi kérdés marad csak,
-
Tim82
félisten
Egészen pontosan mire kell? Munka, otthoni felhasználás? Mit futtatnál rajta? Ezen infók ismeretében tudnak a topikban értelmes tanácsot adni.
A megszokott tanácsot (t. i. "hogy keress egy tűrhetőbb Lenovo/HP/Dell modellt") mellőzöm, gondolom, megvan az okod, hogy miért ezt a két gyengébb minőségű gépet szemelted ki. Mindkettő low-end gép.
-
BobMaster
senior tag
Hátha érdekel valakit:
Kizárólag 2009. február 05-én, 10:00-ig pontosan 100.000 Ft kedvezménnyel
rendelhető a Toshiba Portégé R500 subnotebook.
Őt leginkább azért szokták szeretni, mert alig 1kg és beépítve tartalmazza az optikai meghajtót. Ez a modell pedig még 3G/HSDPA modemet is tartalmaz, ami meg azért vicces, mert nem lóg ki semmilyen USB-s fityfene mobilnetezés közben...
A Proharvder itt ért róla szépet és jót: idekattint, elolvas
-
FTeR
addikt
hali melyiket ajánlanátok a köv gépek közül?
a) Toshiba Satellite L300-1C8
b) HP Compaq 550 (FU412EA)a) Notebook 15,4" kijelzõvel, Pentium Dual Core T3200 (2GHz, 667MHz FSB, 1MB L2 cache), 2GB RAM, 160GB HDD, DVD-író, WLAN, 3xUSB, integrált webkamera, Intel GMA 4500MHD VGA, Tartozék Windows Vista Home Premium
b) Core2Duo T5470 (1600), 2048 MB, 160 GB, 15,4" WXGA Brightview, 128 MB Intel GMA X3100, DVDRW+/-Lightscribe, Win Vista Home Basic HUN, Ajándék táskaa döntést nehezítik:
a) nincs kékfog, pentium és nem core2duo (habár tesztek alapján teljesítményben 1 kategóriával feljebb van) és Toshiba
b) kifutott széria, vista home basic és core2sége ellenére gyengébb prociaz integrált intel csodákkal sem vok képben, de mintha a 4500MHD egy hangyányit jobb lenne.
-
Atish23
csendes tag
Hali, én most kicsit eldurvultam azt megrendeltem ezt: [link]
Brutál!Pénteken meg is lesz, ha minden igaz!
-
MaxLogan
csendes tag
Normális esetben, értelmes gyártó esetén a hozzá adott CD-n rajta van a megfelelő driver. Ha az elveszik, akkor lehet fordulni a megfelelő forrásokhoz.
De egyébként ez olyan dolog, hogy az alaplapi driver-eket is az alaplapot gyártó cégtől akarom letölteni és nem magam összevadászni az egyes alkatrészekhez illő drivereket.
Notebook ugyanaz. Nálam alap support szolgáltatás, hogy az összes drivert le tudom tölteni évekre visszamenőleg pontos típus megjelölése és oprendszer kiválasztása után.
Szóval értem amit mondasz, de ez nem a normális út. Azaz egy notebook vagy éppen alaplapgyártó igenis adja oda 3 kattintással a saját honlapjáról az adott pontos típusú géphez vagy alaplaphoz a megfelelő driverket. Ez alap kellene, hogy legyen minden drivercsomagot igénylő hardware-t gyártó cégnél ...
Ui.: Egyébként pl. a Sapphire oldaláról letölthetők a driverek, nem kell nekem az Ati honlapjára menni. Habár ugyanazokat a Catalyst-okat lehet lehetölteni – gondolom én –, mint az ATI holnapjáról, mégis itt a gyártó cég ad egy alapvető SUPPORT-ot, amit minden jóérzéső ember ELVÁR ...
-
tacpeter
csendes tag
Hello!
Valaki tudna segíteni abban, hogy jelenleg körülbelül mi az az
ár/processzor/videókártya szint
ami elég már a fullHD-s videók lejátszásához.Lenovo N300?
Asus X51?
De leginkább ez tetszene: Acer Aspire 6530szerintetek?
előre is köszi
-
harry
veterán
Rákerestem, de nem sok mindent találtam...
Mit érdemes megnézni egy gépen a vásárlás előtt?
Kívülről esztétikai dolgok ugye csak úgy szemre, látni-e valamit, vagy DVD tálca, zsanérok, fedlap kioldó, akksi, vinyó esetleg. BIOS-ból meg tudom nézni procit, ramot, vinyót, és kb ennyi. Előretelepített oprendszer esetén is végig kell még kattintgatni valamit, meg telepíteni kéne, hogy valamilyen diagnosztikai részhez juthassunk. Mivel érdemes hát tesztelni? Pl. llyesmit, hogy a wifi jó-e. Vigyek egy LiveCD-t? Avagy ti mit javasolnátok, mi az, amit meg lehet / érdemes megnézni, a kézhezvételt követő ~10 perceben? Pl. pixelhiba kereséshez mi lenne ideális, valami homogén háttér, gondolom...? -
harry
veterán
válasz
zsomax #26834 üzenetére
Az R-es már thinkpad, irodai gép, ám persze némileg egyszerűbb, mint a T-s, de attól még jó választás. A proci teljesítménye ezekre kb elég is. HD filmeknél ezért lehet a proci egy szűk keresztmetszet. De mi pl. Celeron procikon futtatunk egyszerre 2-3 virtuális gépeket suliban, és mennek. Net, zene, film esetében meg nem igazán van erőforrásigény (kivéve hd, vagy ha kódolsz, tömörítesz, stb).
Annyi, hogy nincs benne speed-step (vagy mi), vagyis idle állapotban sem vesz vissza a teljesítményből, vagyis némnileg rövidebb üzemidővel számolhatsz, és több venti zúgással. Nincs hasonló gép CoreDuo procival? Nem kell C2D... -
MaxLogan
csendes tag
válasz
zsomax #26834 üzenetére
Nekem anno volt egy R31-esem. Az R sorozat ha jól tudom, home jellegű felhasználásra lett kitaláva, tehát net, film, zene és az irodai alakalmazások futtatása simán belefér.
Ha nekem a használtan vett R31-es kibírta a napi átlag 8-12 órás használatot, akkor nem gondolnám, hogy nálad gond lenne az R61-gyel.
Ami a procit illeti, az R31-ben egy 1 GHz-es Celeron volt, ami közel sem olyan volt még, mint a mostani 5xx-es sorozat. Vígan PhotoShop-oztam vele, szóval nem valószínű, hogy gondod lenne a majd 2 GHz-es lényegesen újabb technológiás Celeron procival. Általános felahsználásra nem is biztos, hogy megéri a Core 2 Duo proci a felárat.
Bár hozzáteszem, hogy elfogult vagyok az IBM-mel (most már Lenovo), de két gépet nyüstöltem anno elég becsületesen és semmi gond nem volt velük. Így bátran ajánlom az R sorozatú Lenovo-kat.
-
zsomax
csendes tag
Sziasztok.
kis segítség kellene az ügyben, hogy most jó áron (120eFt) van a notebook.hu-n a Lenovo R61e.
A gondom a processzorral van Celeron M540 1.83GHz.
A kérdés az lenne, hogy sima irodai alkalmazásokkal kis képszerkeszgetéssel és
némi filmenézéssel megspékelve mennyire fáj, hogy a proci nem Core2.Bár, ahogy utánaolvastam a lapkakészlet kompatibilis vele, ugyhogy nem kizárt az upgrade sem.
Az igazság, hogy csábít a felépítése magnézium váz, aktív hdd védelem, kevésbé kopó felület,
na meg ugye a trackpoint.Köszi a véleményeiteket előre is.
-
T-unit
őstag
Megint félreértettél.
Második értelmezés a majdnem helyes; -sztem- több gép romlik el asusból mint HP-ból,de látod azért is lehet részben, mert felkapottabb márka,így jobban is viszik.Tehát sztem selejtet tekintve a kacsacsőr asus fele.De ha vki komoly szervízes mo-on az ugyis megmondja.
Második eset megint 1db ellenpélda, ami mindíg van; pl. az én acerem majdnem 2éves és semmi baja (kopp-kopp).Látod ez is ellenpélda a nagy átlagra nézve. -
spyduck
nagyúr
válasz
Lacika85 #26825 üzenetére
A Pavilion-t azért nem ajánlom mert rendkívül gagyi az anyagfelépítése és a HP honlapján nincsenek hozzá driverek. Az Acer-t meg azért nem ajánlanám mert ha elromlik elszállítják Csehországba és lehet hónapokig nem kapod vissza, ez is gagyi anyagokból készült.
A lenovo-k nem véletlenül drágák.
Ajánlanám a HP Compaq renew 8510p és 8710p gépeket amiről a logoutomban olvashatsz (tulajok tetszteji és leírásai) de egyszerűen kifogytak. Franciaországból hozatják őket de a gyönge forint és az erős eruo-nak köszönhetően nem éri meg behozni.Ha nagyon választani akarsz akkor inkább Pavilion de sztem csalódni fogsz benne. Erről a típusról olvashatsz tetsztet a logutoton, csak írd be a keresőbe, h : "Pavilion".
Én ezt a gépet ajánlanám, de gondolom ennyi pénzed nincs: HP EliteBook [link]
Ha okos vagy vársz még és jönnek a renew-k.
Az, h mi is a renew megtalálod a logoutomra kattintva a "megbízható notebookok" résznél (A HP elitebook-ot is megtalálod egy másik cikkemben). -
Lacika85
csendes tag
Sziasztok!
Laptop beszerzés előtt állok, és érdekelne a Ti véleményetek is.
Az igények:Ár: 200e-300e Ft
Processzor: core 2 duo 2Gh+
videokártya: NVIDIA GeForce 9600M GT 512MB (vagy ezzel hasonló katoegóriájú ATI)
RAM: 3Gb-4Gb
HDD: 250Gb+
Képernyő: 15''-17''Fejlesztésre lenne használva, meg esetleg régebbi játékok és videónézés.
Amiket eddig nézegettem:
HP-Compaq Pavilion dv5-1190eh (FT157EA) [link]
Acer Travelmate 5730-844G32N + platina garancia [link]Lenovokat is néztem, de azok túl drágák
-
as_Rock
őstag
Sziasztok!
HP 6735s-el váltanám a mostani nx7400-amat, jó döntés, van 6735s árban tudtok jobbat ajánlani?
(Strapabíróság, normális megfizethető szervízháttér, bővíthető garanciaidő ami lényeges, ja és persze, érezhetően jobb legyen mint a mostani nx7400 -
MaxLogan
csendes tag
Asus-szal kapcsolatban nekem gyakorlati tapasztalatom, hogy kb. 1 év után kezd szétmenni a DVD meghajtó.
Anno a munkahelyemen egy Asus F3JC típusú gépet használtam. Alapvető minőségi probléma volt vele, hogy kb. fél év után a kájhaezüst festés szépen lekpott a tenyerem alatt, valamint a fedlapon, ahol a táskában le folt fogatva.
A DVD meghajtója két különbőző típusú Asus gépben (1 év a két gép vásárlása között) is kb. 1 év után kezdett olyan állapotot elérni, hogy már a DVD-k nagy részét nem olvasta (az idősebb gép a 2 éves gari alatt 2x volt ez miatt szervízben). Nem voltak agyonhasználva a meghajtók, így nem használati elfáradásról van szó. Tehát Asus-t többet sose (saját egyébként sem, de cégesnek sem).
Acer-t meg telepítettem néhányat a kb. 130e Ft-os kategóriából. Sem minőségre, sem kinézetre, sem szoftveres támogatásra nem győztek meg. Utálom, ha egy géphez nem lehet a gyártó holnapjáról letölteni a megfelelő oprendszerhez, adott pontos géptípushoz a driver-eket.
Nemrég telepítettem egy FS-et, hát itt is az volt, hogy egy fórumból lett meg a géphez illő drivercsomag, mert a CD-jén rajta volt az egész gépcsalád összes progija, csak éppen kategórizálva nem volt, hogy most akkor ehhez a géphez melyik tegyem fel a VGA könyvtárban található kb. 10-15 driver közül.
Ezzel szemben IBM-nél (Lenovo) pontos típus és oprendszer kiválaszt és voila.
-
Tonyk
veterán
válasz
T-unit #26819 üzenetére
Isten látja lelkem csak kérdezek:
"legtöbb gép tudtommal nem romlik el,úgy mint asus,msi-éknél"
Mert a többi, hogy romlik el?
Ha másképp értelmezem, akkor pl. az Asus-nál a legtöbb gép elromlik?"aztán gariztatásuk is jobb."
Asus gariztatás, csütörtök d.u. lerendeltem, GLS pénteken elvitte, hétfőn kész volt. (Nem NSE, és társai, hanem Szlovákia - Pozsony).
-
T-unit
őstag
válasz
vadláb #26816 üzenetére
A 3 legjobb márka.
Helyedben pont ezeket felejteném és egy fokkal feljebb tenném a minőségi/megbízhatósági mércét.
Lehet megint vkinek nem fog tetszeni,de én már azért is 100x inkább egy HP paviliont választanék mint egy msi-t.Egyszerűen jobb márkának is tartom HP-t,és azért a legtöbb gép tudtommal nem romlik el,úgy mint asus,msi-éknél,aztán gariztatásuk is jobb.
Ha esetleg mégis a bűvös 3 márka közül választanál,én ezt a sorrendet tartanám be: asus,msi, és legutoljára acer,mer arra csak 1év a gari. -
vadláb
csendes tag
http://ipon.hu/webshop/product/asus_x59sl_ap282/33639
még ezt találtam, de ez már a plafon (mármint pénzben) -
vadláb
csendes tag
esetleg innen rendeltetek már?
http://radiumtech.eu/RADIUMHU/
ahogy néztem nem rosszak az árak, bár nem értek hozzá. -
vadláb
csendes tag
Üdv minden kedves fórumozónak!
Közeleg a ballagás, és mivel egyetemre megyek, kéne egy laptop.
A keret 150-170 ezer forint lenne.
A kritériumok a következők:
az ár adott
a gépet erre használnám:
- filmnézés
- kis játék (jó lenne ha futna a COD4 full lowon szaggatás nélkül)
- netezés (talán erre a legtöbbet)
- zenehallgatás
- irodai munka/tanulás (Word,Excel,...)
mindenképp 2 magos proci
minimum 2 giga ram, de inkább több (max. bővítem)
valami jobb vga
ha lehet, magyar nyelvű bill. (de ez nem olyan fontos)
garancia
O.P. rendszer nem olyan fontosEzeket néztem ki eddig:
http://ipon.hu/webshop/product/asus_m51kr_ap054/31959
http://ipon.hu/webshop/product/acer_aspire_6530_623g25n_lx.auq0c.004_/36535
http://ipon.hu/webshop/product/msi_gx610px_059/26811
http://ipon.hu/webshop/product/asus_x59sl_ap279/33633
http://ipon.hu/webshop/product/msi_ex630x_018hu/34822Remélem tudtok segíteni, kb 2-3 hónap múlva lenne esedékes a vásárlás, ezért szeretnék jól tájékozódni és nem belemenni valami gagyi üzletbe.
Előre is köszönöm a segítséget, várom a továbi javaslatokat! -
#PeTeY#
aktív tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok, és érdekelne erről a véleményetek.
A keret 135-140 ezer forint. A felhasználás meg teljesen átlagos: net, office, kicsi munka, tanulás, filmnézés...
Köszi. Üdv: petey -
^Clown
addikt
válasz
^Clown #26807 üzenetére
IBM ThinkPad R61e még ő is szóbajöhet, de a gyenge proci aggaszt egy kicsit...
-
^Clown
addikt
válasz
^Clown #26791 üzenetére
Lenovo 3000 N500 NS738HV
Az előző hsz-emben felsoroltaknak ez felelt meg a legjobban. Egy hátránya van, hogy nincs benne az árban az op.rendszer. Tudtok még javasolni gépeket, ami körülbelül ilyen tudású? Fontos lenne, hogy strapabíró legyen.(ez az N500-as sorozat tényleg nem lett valami jó?)
-
sowi
őstag
-
Pinty
csendes tag
Sziasztok!
110 – 150 k körül keresek laptopot, elsősorban alap, sulis funkcióra (word, powerpoint, net, zene, esetleg filmnézés stb.). (op.rendszerrel lehet kicsit drágább)Elsődleges szempontok:
Megbízhatóság (minimum 2, lehetőleg 3 év garancia)
Legyen csendes, „masszív”.
Hosszú üzemidő, jó akksi
Képernyő: 15 colos
RAM: ~ 2 GBNem fontos:HDD, videokártya, stb (amit az árkategória amúgy is kizár)
Többen Toshibát, Lenovot, HP-t emlegették, de látom nagy itt a vita…
Főleg Dell Inspironokat nézegettem, csak ennyiért nem nagyon találtam kétmagos procival. (Gondolom, ha már 3-4 év garanciával veszem, az évülés miatt nem érdemes Celeronba befektetni, de szóljatok, ha tévedek). Szóval drágább, ezért csak halkan: Dellnél esetleg mehetünk 150k fölé is…Jöhetnek más tippek is.
Előre is kösz a segítséget!
-
Tonyk
veterán
válasz
T-unit #26798 üzenetére
T-unit: Ne gyere itt nekem a keresővel, mert ha jól látom nem tettem fel kérdést az MSI-re vonatkozóan. Szóval nagy íveben nem érdekel a MSI, nem szándékoztam vele foglalkozni. Leírtam egy van. Ennyi.
Sowi: Toshiba nyűg: kb 1 havonta olyant produkálnak, hogy leugrik a felbontás 640*y-ra, 4 bit. Szoptunk velük egy jó ideig, hogy le a driver fel a driver, oszt vagy jó vagy nem . Most ott tartunk, hogy Bios-ba be: default settings, és megjavul. (Legfrissebb bios mindegyiken). Nem egy széria, nem is egy típus. User elállitgatás kizárva, mert a Biosok lejelszavazva.
Mobil internet (T-mobil), megy egy darabig a cucc, majd egyszer gondol egyet és nem ismeri fel az eszközt. Más notikon ez nem jön elő csak Toshibákon. Próbáltuk már az jó noti-rossz noti mobilnetjét is megcserélni, erdmény u.a. Toshibán nem megy.Lenovo: Sajna is-is. Egyik winyó hiba, a másik USB kakukk
-
Skyer
senior tag
válasz
T-unit #26798 üzenetére
Igen csakhogy a 8710p például valakinek már hibádzik a hp forumba ha jól olvastam..mellesleg egy bitang drága gép 450.000 körül van..annyit én biztos nem adnék notebookért!!még ennyit is sajnálok. Én nemtudom mitől ugrottak hirtelen az árak majdnem 50ezreket mert ezek a gépek nem ennyik voltak 1 hónapja. Viszont a Ph-n van egy teszt a MSI GX620X ről: Teszt..
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4239
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gombászkönyvek egyben
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest