Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• adm

őstag

válasz SeniorTilla #28629 üzenetére

mivel a 3 ajánlott noti közül 2 thinkpad és csak 1 hp volt, így nem feltétlen a "sajátomat" próbáltam erőltetni. (természetesen meg vagyok elégedve és bátran ajánlom bárkinek a hpq 85xx és 87xx szériát.)
    egy kategóriát ajánlottam. fél/1 éves mobil munkaállomás vagy nagy teljesítményű üzleti notebook, de még 2-2,5 év gyári garanciával, féláron. több olyan konzumer notit láttam (200k+), amiről utólag derült ki, hogy alkalmatlan a folyamatos munkára. ha nincs kizáró ok, mért ne lenne alternatíva egy direkt munkára tervezett, de használt modell? nagy különbség: nekem nem fűződik anyagi érdekem 1-1 ajánlathoz. nem próbálok csak kompromisszumokkal használható notit eladni munkára

- egyrészt nem mérvadó, hogy néhány ügyfeled szerint "Hú, de jól szól", ez szubjektív. egy ekkora "mélynyomótól" nem lehet csodát várni. másrészt munkánál nincs jelentősége. munkára nem a hangszóró alapján kell/érdemes notit választani.

kellemetlen és nem elképzelhetetlen vagy lehetetlen a használat:
    - hosszútávon melegedés, nem csak a belső alkatrészeknél, de a burkolaton, billentyűzeten is.
    - képszerkesztésnél, rajzolásnál egyáltalán nem előny a tükröződés. hosszútávon fárasztó. a notik kijelzője nem alkalmas igazán profi munkára, de azért ne legyen már érv egy munkára kiválasztott notinál, hogy szép színes az asztal. ideális környezetben a fényerőt egyébként is a szem teherbírása és a kalibrálás határozza meg.

- ha egy mobil munkaállomás/nagy teljesítményű üzleti noti "ellen" vagy egy konzumer modell mellett az érvnek számít, hogy téged megbámultak egy repülőn a notiddal, ahhoz csak gratulálni tudok. hasonló hatalmas teljesítmény a show/tuning autók krómozott alkatrészeit felhozni 1-1 modell mellett vagy ellen.

- nem azért vettem meg és veszem elő a notit, hogy "mindenkinek tetsszen". azért vettem, mert annyiért, arra feladatra amire használom ezt találtam a legjobbnak. és azért veszem elő mert szükségem van rá. vannak ezzel még páran.

- a notebookcheck ~10%-ot ad a ddr3-as 9600gt-nek. ddr2 9600gt és ddr3-as 2600xt közt a valóságban 0-5% lehet. a procit is figyelembe véve az "Ettől a HP-tól az enyémek sokkal erősebbek" "egyszerűen nem igaz". (ha ps cs4-et használ lehet némi előnye az nvidiának, egyébként mindegy)

- ebben és ebben a hozzászólásban, de akár a korábbiakban miből szűrted le végszódban felhozottakat? meglepően jól összerakott, viszonylag nagy teljesítményű alkatrészekkel szerelik, elfogadható áron. a support korrekt a hibaszázalékról semmit sem tudok. ezektől és az általad előnynek gondolt tulajdonságoktól (gyakorlatban több érdektelen vagy egyenesen hátráltató) függetlenül nem igazán vagy csak kompromisszumokkal alkalmas munkára.

az utolsó érv igazán szakmai, az adatlapon lévő honlap, amin a regisztráció megtartása miatt van egy oldal tele számokkal. és ez fertőz szerinted? utólag is elnézésed kérem, hogy nem tartottam naprakészen az adatlapom. frissítettem.
    esetleg beleköthetnél az asztali konfigba vagy hogy nem icq-t használok.

• Tim82

félisten

válasz SeniorTilla #28629 üzenetére

Mondjuk lehet, hogy ennek a fórumtársnak a weblapjára fellépve szüksége lesz mindenkinek a HDD védelemre a kártevők miatt, amikkel fertőzni próbál

Egy notebook-ok értékesítésével foglalkozó embernek nem ártana tudni, hogy a HDD-védelem nem vírusvédelmet, hanem rázkódástól, külső fizikai behatásoktól való védelmet jelent... :U Persze, ez is a "biztonsági megoldások" egyike, amely a leszólt business class notebook-ok egyik ismérve. HP "entertainment" és Gericom gépekben persze ilyen nincsen.

A business class nem dizájnban, vagy hardverileg fogja megverni a konzumer gépet, hanem megbízhatóságban. Két-három év múlva érdemes lesz összevetni a Pavilion-odat Adm gépével. Ha a Pavilion akkor is felveszi a versenyt az ő 8710w-jével, éppúgy nem lesz karcos, hardveresen sem lesz semmi gondja, akkor el lehet mondani, hogy a dv7 bazijó. Addig azonban engedtessék meg, hogy mi, az Egyedül Üdvözítő Business Class-szekta hívei némileg kételkedjünk...

Aktív témák