Hirdetés
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen processzort vegyek?
- Mini PC
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
Aktív témák
-
TexT-BoY
addikt
Kedves mindenki!
Vázolom mim van és mire lenne szükségem, azthiszem némiképp tul vagy el vásároltam magam...

Tehát adott:
-MSI WIND U100 (fehér, 80gb, 1gb ram, 3cell aku, szép állapot sok gari, doboz etc)
-HP 6720s (szürke, 120gb, 2gb ram, no aku, szép állapot, no gari, celeronos)
-asztali konfig lásd adataim....Namost én mindent beszántanék, cserébe egy az u100nál használhatóbb de a 6720nál kisebb notit szeretnék. Illetve még egy másodlagos notit, amit hugom nyüstölhet....
Első körben vagy egy SL300on gondolkoztam innen ph-rol, vagy ha bedurranok akkor T400 vagy macbook lehet a vége, de nem vagyok teljesen tisztában a piaccal, mit is szeressek?
Mindenképp olyan gépet szeretnék ami kiváltja az aztali gépet és van HDMI is, jövőre szeretném jó sokat cipelni hurcolni, ezért egy JÓ NOTI TÁSKA érdekel még, ahogy látjátok én 13-14"ban gondolkozom egyenlőre...a másik notinál elsőnek egy IBM T4x-re gondoltam, egyszermár bevált, de itt nem zárkozom el akár a nagyobb mérettől is, hugomnak csak arra kell hogy egy kis net, egykis iwiw, stb
.ja és a legfőbb, nincs sok kézpénzem
. -
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Igen, én is utálom. Ezért javaslom mindenkinek a dv7-eseket, mert ott a nagyobb kasztni miatt jobb a hűtés, csendesebb a ventillátor, és nem melegszik a tenyered alatt a burkolat.
Érthetőbben: melegíts öngyújtóval egy 10x10cm fémlapot, aztán egy 7x7cm-eset. Melyik lesz melegebb?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Szerintem is a hűtés rendkívül fontos egy notebooknál. És itt aztán tényleg vannak különbségek. Egy "játékos" konfigot mivel jóval nagyobb a hőtermelése sokkal nehezebb lehűteni. Valószínűleg ezért is bírják kevesebb ideig mint egy hardveresen gyengébb üzleti gép. nem mellesleg a zaj mértéke sem mindegy. Én például utálom ha este zúg a gép...
-
baratka87
tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás elött állok.Az ár max 150ezer Ft.Alap dolgokra kell meg egy játék, wow. Márka annyira nem számit. De nem tudom a core duo procik jok-e vagy az amd x2esei?Mert a core2duok már tul drágák vagy ami pont beleférne abban valami nagyon kisporolt gagyi. Videokártya, ilyen kategoriában intel x4500at meg hd3200at láttam.gondolom az atis lenne jobb. vagy tévedek? Tud valaki valami jot linkelni? elöre is köszönöm
Üdv. -
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Sokat számít a hűtés minősége. Ha nincs rendesen "megkenve" a chip és tönk közötti felület, akkor nem tudja átadni a hőt a chip. Ezért lehet, hogy ugrál a venti. Vagy csak sz*r a hőfokérzékelése...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
HP Pavilion HDX20, azaz sokak által Dragon-ként ismert géptest.
MOTHER OF ALL NOTEBOOKS!

-
adm
őstag
válasz
dragonboy
üzenetére
komoly és hitelt érdemlő vélemény.
4 hozzászólással korábban leírod, hogy 50 foktól átmenet nélkül teljes fordulaton pörögnek a ventik, amire a 2 hetes notidon az acer support neked cserét javasol.
a megoldás az elégtelen hűtés, a drága vga mellé ennyiért csak a minimum réz/alu tömb fért be a hűtésbe. és mi lesz ha 80 fok fölé kerülnek az alkatrészek?
-
T-unit
őstag
válasz
marcias
üzenetére
Megnéztem most több üzletet,és ugyanezeket írták ott is, ezért talán megkockáztatható,ez a 4P008 már talán rendelkezik hdmi,e-sata-val is,5-10bolt már csak nem hibázik egyszerre.
Mondjuk attól is függ kitudod-e használni,bár hdmi már sztem is mindenhol alapnak kéne hogy legyen, HD anyagok elterjedése miatt. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Srácok, ki mit tud a Hasse cég notebookjairól? Most nézem az interspar újságot, benne van egy ilyen Hasse v 700 c nevű szerkezet, 15,4col, Via C7 proci, 256 ram, 20G vinyó, oprendszer nélkül 60k. Ennyiért még egy netbookot sem adnak, próbáltam rákeresni h. mi ez, de semmit nem találtam.
Itt találtam egy oldalt a Hasse cégtől, de a cucc nincs a rajta, csak sok más: [link]
-
dragonboy
csendes tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
"hogy üresjáratban (1%) nál " 1 max 3 % és nem nagyon fut semmi a háttérben de havernka is ugyailyen..
-
-
-
T-unit
őstag
válasz
marcias
üzenetére
Mondjuk ebből a listából egyedül a hdmi hiánya,ami tényleg zavaró lehet.BT miniadapterrel megoldható,a vga meg valóban 99% h gddr2,ha már sok nagyobb vga-t is azzal szerelnek.140k-ért nem csodálom h ezt kapod 14,1"-ból,viszont az valóban már a trehányság csúcsa,amit 1-2 gyártó csinál, h a saját gépeiket nem tudják normálisan bemutatni,elvégre ők akarják eladni(másik "kedvencem" ilyen téren toshiba),senki nem akar zsákbamacskát.
-
marcias
őstag
válasz
T-unit
üzenetére
Na igen, csakhogy többféle kiépítés létezik, és a gyártó oldalán csak egy általános leírás van, egy csomó helyen több minden szerepel, vagy utána van írva, hogy 'optional'.

Boltból kapott friss infók (ők sem látták még a gépet, hanem nagykereskedőtől):
HDMi
incs
Esata:nincs
Bluetooth:nincs
Firewire:Van
Glan:Sajnos nem tudjuk.
WIFI
-es
Hybrid Crossfire:Van
VGA
öbb mint valószínű DDR2Azért ez jóval szűkösebb, mint a gyári lap, így már az ár is érthetőbb.

-
AtHoS
nagyúr
Egy barátom megkért segítsek már neki laptop vásárlásban. Azt hiszem a legrövidebb, ha bemásolom amit nekem írt:
"...de ha már mindenképpen kell,hogy vegyek akkor már kicsit több ráfordítással belevágnák egy olyanba amin közepesen vagy minimum grafikán eldöcögnek a mai stuffok.
...nagyon tanácstalan vagyok főleg a videókártya terén,mert van egy rakat (intel gma 3100,intel gma 4500,ati 3470,3450,van valami 4530,meg 4570-is meg nvidia 9100gs,9500gs,9300gs egyedül a 9600gt-t ismerem hogy az nagyon jó teljesítményű csak az a baj hogy azok nagyon drágák),de ha tudsz valami jó laptopot ajánlani,vagy laptopokat amin lehet nagyjából játszani, is akkor azt nagyon megköszönném neked. Kerek egy 200-ast szánnák rá, de ha kicsivel több az sem baj. (a márkája nem számít hogy milyen csak jó ár/teljesítményű legyen)"A kérdés adott. 200k körüli olyan laptop kellene amivel azért el is lehet játszogatni. Valami ötlet vagy jelenlegi kiugró ár/teljesítményű eszköz esetleg amit érdemes számba venni?
Előre is köszönöm a hathatós segítséget

-
T-unit
őstag
válasz
marcias
üzenetére
Nemtom én mindig gyártó oldalán nézem,és e szerint ezek vannak benne.Esetleg még bolttól is rákérdezel,azok vannak-e biztos benne,vagy nagyobb üzletekben hátha van kiállított darab is.
-
dragonboy
csendes tag
figyeljetek 2 hetes az acer aspire 6930g-m (644g32mn) és azt szeretném kérdezni hogy mi lehet a gond ha egyszerű böngészés közben is fel felpörög a venti legnagyobb fokozaton? az acer call központ azt mondta hogy el kell vinni kicserélni a ventit benne? egyéb ötlet nincs vagy ez normális?
a szobábam am max 23 fok van..és amint a proci eléri az 50 fokot (vagy a mag a 43 fokot) akkor rákapcsol a venti a legnagyobb fokozatra vagy 7-8 másodpercig. Biosban semmit nem lehet állítani. (se venti zsabályozás se folyamatos venti használat)
és még annyi hogy üresjáratban (1%) nál is néha néha felpörög játék után, miután már visszahűlt mert felpörgés után jó lesz de amint visszakapcsol kisebb fokozatba rögtön elkezd megint melegedni. am evrestel nézem a hőfokot. az befolyásolhatja?
-
T-unit
őstag
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
Általában nem a legolcsóbb MM,de mind1.Akkor egy 10" nagyon max. 12,1"-os gépet ajánlok onnan.Mivel nem nagy a választék, vagy eee1000HD vagy wind u100 ,attól függően fekete/fehér/vagy pink kell.
marcias : Mivel 14,1"-os,ezért megéri az árát,ráadásul nem gyenge kis gép. -
marcias
őstag
Sziasztok!
ASUS F8TR-4P010 - 145.000 Ft
Erről valakinek van véleménye?
Köszi.
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
dv7-1000ea GeForce9600GT:

-
-
-
-
Thome
veterán
Pontosan ilyenre lenne szükségem, de több, low-med kategóriás VGA-ról, számomra a megahertz értékek nem mondanak sokat (csak sejtetnek), hanem a nyilvánvaló értékek, vagy videók, ahogy futnak a dolgok az adott eszközön, számomra ez a mérvadó.
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ez melyik gép?
-
-
T-unit
őstag
Kár is vga bővítésen gondolkodni,sőt még a proci is nagyon drága külön.Egyes egyedül a ramot érdemes bővíteni ameddig a lap támogatja,és ezzel a gari se ugrik,más esetbe már lehet is gyűjteni a pénzt mégjobb telj. notira,vagy ha okosak vagyunk és előre gondolkodunk kapásból pc+notira.
-
Thome
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Ezt el is felejtettem!
Csak megjegyzem, az ő egyik hozzászólásában olvastam ezt, konkrétan az 5738zg típusra, amin épp gondolkozok, csak nem biztos, hogy ugyan ez a verzió, típus.Köszönöm szépen!
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
-
Thome
veterán
Tyű, köszönöm a sok-sok választ, tanácsot!
Megfogadom a tanácsot, Illetve az a belinkelt gép még tetszhet!
Elnézést, hogy nem külön-külön válaszolok, de érzem, nem ez lesz az utolsó válaszom a "világ" számára! A Cache-s linket is köszönöm, jelenleg most olvasom a folytatását.Köszönettel,
Thome.
-
Thome
veterán
Elvileg MXM foglalatban lehet, de abból is minimum 2-es verzió kell. Olvastam hogy az összes 5xxx g vagy zg-s cuccban lehet cserélni, utánanéztem külföldi oldalakon, és 30-40 körül benn van, az számomra teljesen partiképes.
Jelenleg ennyire tellik, gép nélkül nem maradhatok, mert a tanuláshoz' kell (na, nem iskolaihoz).
Illetve természetesen a játékhoz. Igazából az a lényeg, hogy a Call of Duty 4 fusson, ha az szépen eldöcög, onnantól kezdve, a DreamWeaver, és társai is futni fognak rendesen.
Ha nem lehet bővíteni, vagy horror áron, akkor szintén kibír 2-3 évet a gép, aztán megy a "süllyesztőbe".
Csak valami szám adatra, vagy valami hasznos információra lenne szükségem a VGA-val kapcsolatba, mert se kép-se hang semerre, még nagyon külföldi oldalakon se.
Köszönöm előre is a segítségeket, válaszokat,
Thome
-
mikloss
tag
Cache-ről szóló cikk érthetően:
[cache cikk]Szerintem ez a gép neked tökéletesen megfelelne már ha a 17"-os kategória is szóba jöhet!
[HP Pavilion dv7-1205eg]Mobility Radeon HD 3650-es vidkarival van szerelve ami teljesítményben sokkal közelebb van a 9600M GT-hez mint a geforce 9400M, g105, HD 3470. Szerintem a COD 4 mediumon simán futna rajta 1440x900-as felbontáson!

Ha nem hiszed itt is látszik:
[VGA teljesítmény játékok alatt] -
válasz
Napfénysüti
üzenetére
jaja. Ha lehet, olat kell venni, amiben később már nem kell 30-40 ezerért VGA-t bővíteni. Egyszerűen nem éri meg.

-
Thome
veterán
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok, és gondjaim akadtak, 1 hónapja böngészem az internetet, és nem tudok "dönteni".
Tehát előjárószóban:
A gép többnyire játékra lenne használva, nem Full grafikás Crysis, és társai játékra gondolok, hanem egy "szolid" Call of Duty 4, esetleg 5, Left 4 Dead, játékra, 1280x800-as felbontásban low-med grafikán...Az ár határa kb 160-165 ezer forint lenne, de mondjuk ez a küszöb kitolható 180 ezer forintig.
Leginkább Acer párti lennék, a Gemstone design miatt (Jelenleg is egy Acer Aspire 5310 gépem van, őt váltaná)Térjünk is a "problémára":
Első sorban az Ati Mobility Radeon HD 3470 256mb, - azt hiszem - GDDR3-as memóriával szerelt változatát néztem ki. Több helyen olvastam, külföldi review-eket néztem, megoszlott a vélemény, írtak sokan jót, sokan rosszat.
Emiatt kezdtem el a hasonló árkategóriás GeForce "új" -átnevezett valami- 100m-es szériáját nézni. Megtaláltam a 105m-es változatot, 512mb dedikált GDDR3-as memóriával. Kerestem review-et, de szinte semmi nincs róla... Egyszerű lenne a döntés, ugyanis a notebookcheck.net -en veri a GF az Ati-t lazán, csak a stream processzorok hiánya aggaszt, ugyanis itt az Ati fél kisujjával szanaszét veri az nVidia-t.
Van okom bizonytalankodásra a stream processzorokkal kapcsolatban?
Illetve még a 9400m gs-t néztem, mert ahogy nézem, és olvastam 1-2 "jövendölő" cikkben, hogy a g105m a 9300m-re épül, amit nem dicsérnek agyon.
Őt néztem ki első körben: ACER Aspire 5738ZG-424G32MN LX.PAT0X.077
Illetve MXM 2-es modulon fekszik ez a VGA lapka? A bővíthetőség (nVidia 9600m Gt) végett érdekelne.
Illetve megköszönném, ha linkelnétek 1-2 gépet, amely erősebb ugyanebben (maximum 165-180 ezer forint) a kategóriában. A lényeg, hogy ha nem is maximumon, sőt, low-on. Azért 30-40 Fps-en natív felbontáson eltudjak játszani elsősorban a fentebb írt játékokon.
Nem kötelező az Acer Gemstone designos gép, sőt, bármilyen lehet, Dell, Hp-Compaq, Asus, stb...Illetve olyan összehasonlító értékeknek is örülnék, esetleg GPU-Z tesztnek, ahol nyíltan megfigyelhető, hogy melyik a jobb. Sajnos csak ennyire van keret.
OFF
Sok helyen olvasom hogy fontos a cache. De tulajdonképpen nem tudom pontosan mit is csinál. Az oké, hogy raktározza az adatot, de ezentúl nem tudom, hogy az 1,2,3mb cache mennyit számít. Wikipedia se ad szinte semmi ilyenre választ.
ONJó barátom a Google, de nem hajlandó választ adni ezekre a válaszokra, keresésekre.
Köszönöm előre is a segítséget, válaszokat!
Thome
-
-
-
Charybdis
csendes tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Helló!
SATA2-es vinyót csak a 300.000 HUF felettiekben láttam. Pont azt nem tudom én sem, hogyha van egy notebook, annál mért nem írják oda, hogy SATA1 vagy SATA2 az alaplap?
Akkor két lehetőség van: vagy mostmár minden új notebook tudja a SATA2-t, vagy pedig rá kell kérdezni a boltnál/gyártónál, mert a specben ez nincs sehol leírva. És látom itt a fórumon még senki nem vett SDD-t

-
lamajoe
tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Így megéri tőled notit venni, korrekt eljárás

(én reklámozom őt, nem ő sajátmagát
) -
-
Szplöttyy
senior tag
Sziasztok!
Nyár vége felé szeretnék egy notit venni, 150k lenne rá, nagyon esetleg 160... Teljesítmény nem igazán fontos, ami fontos:
++++++Minőség
+++++Megbízhatóság
++++Kényelem
+++Előretelepített legális oprendszer
++Üzemidő(Fontossági sorrend) Tehát tényleg nem kell erős gép, netezésen kívül másra nem lenne használva nagyon, csak nem vmi kínai vackot szeretnék

Előre is köszönöm!
-
T-unit
őstag
válasz
szigo88
üzenetére
Ajánlgattak a srácok korábban 1-2 jó gépet.Ha csak ennyid van, én mindenképp egy minőségi alig használtat néznék apróról(ez gyak. lenovo,hpq-t jelent általában ennyiért),amiről már lejön az áfa+szalon ár is.Bolti,igazán mindennap hordozható(ez nálam max. 14,1") pl. asus ,bár asis 6910p is megfontolandó,bár ennyi erővel,már szinte használtat is lehet érdemesebb nézni,több garival.
Vagy beéred a nagyobb,picit nehezebb 15,4"-al,abból pedig újonnan ennyiből egy 3év garis n500 -at ajánlanék. -
T-unit
őstag
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
Namost net vagy note kell neki mert kb ég és föld,külön topik is a 2 nem véletlen.
Szóval sűrűn hordozná suliba/munkába, vagy csak asztali pótló kell?Pénz mennyi rá? -
CsiguszMaxim
senior tag
Sziasztok. Ritkán csinálok ilyet mert általában visszaolvasom a topikot de ez most sürgős lenne nagyon. Egy leányzó ismerősömnek lenne szüksége egy net vagy laptopra ezek közül. Amire használná az az hogy kapcsolatot tartson. Jó akkumulátor kéne ami sokáig bírja és webkamera is kell bele. Azt hiszem ennyi. Hordozható gépek terén a tudásom nulla ezért megköszönném ha ajánlanátok innen valamit. Köszönöm.

-
szigo88
csendes tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Már írtam előtte!
Hordozhatóság fontos, mivel naponta hordanám magammal!
Programozás, internet, esetleg filmnézés, de az csak nagyon néha!
és a lényeg h 150k alatt legyen! -
sanyixXx
senior tag
lecsekkoltam, amiket mondtál. a hp mellett a thinkpad-en volt ujjlenyomat olvasó, de az jó csúnya egy masina

szóval le is foglaltam az általam linkelt 6730b-t, ha minden igaz, csütörtökön át is vehetem egy kis próbálgatás után

sokat ugye nem bukok avval, hogy g és nem n a legokosabb wifi szabvány benne?
-
Face8814
őstag
válasz
lamajoe
üzenetére
Közben értekeztem.
Talán egy picit közelebb kerültünk a célhoz, de lehet még így sem túl pontos az elképzelése.
Szóval főleg munkára használja majd ( office alkalmazások ), net, esetleg utazáskor a multimédiás képességei ( filmnézés... stb ) is előtérbe kerülhetnek a notinak.
Igazából sokkal több konkrétumot nem tudott mondani. Ezért is nézelődtem mindenféle-fajta kategóriában.....Szerk 1:Nagyon király az avatarod!!!
köszi nekem is tetszik
Szerk 2:BobMaster: thx
-
BobMaster
senior tag
válasz
Face8814
üzenetére
Lenovo ThinkPad SL500 notebook
- Intel Core2Duo T5870 (2.0GHz/800MHz/2MB L2)
- 1x2 GB PC2-5300 DDR2 667MHz memória (max. 4GB)
- 15.4" WXGA (1280x800) Anti-Glare kijelző + 2.0MP webkamera
- 250GB 5400rpm HDD
- DVD-RW DL meghajtó
- Intel X4500 integrált VGA
- Gigabit Ethernet, Intel 5100 AGN WIFI, Bluetooth, belső 3G/HSDPA modem
- 4xUSB2.0, VGA, HDMI, RJ-45, Firewire csatlakoztatás
- UltraNav (TouchPad és TouchStick), Fingerprint reader
- ThinkPad Black Glossy Top Cover, EPEAT Silver
- 6 cellás Li-Ion akkumulátor, kb. 2.9kg
- Windows Vista Business + XP Professional Recovery DVD
- 1 év szerviz garancia (bővíthető)
Cikkszám: NRJAJHVCsisszre belefér bruttó két kilóba. Utolsó 3 db.
-
lamajoe
tag
válasz
Face8814
üzenetére
Szia!
Hiába kezdenénk el mutogatni modelleket, sajnos ez így nagyon kevés info az elvárásokkal kapcsolatban.
Te is szépen felvonultattál travelmate, multimédiás és business notikat. Ezek annyira eltérnek hogy így lehetetlen tanácsot adni
Hívd fel, kérdezd meg, és segítünk

Szerk: Nagyon király az avatarod!!!

-
Face8814
őstag
Bocsi, közben lemaradt, hogy ezzel a "hatalmas" notis jártasságommal nézelődtem és pár lehetséges alternatívát találtam.
Vélemények? Vagy nagyon rossz helyen kutatgatok?
MSI VX600X-053HU
ASUS F50GX-6X057
ACER TravelMate 5730-842G25N LX.TQH0X.068
ACER Aspire 5738G-644G32MN LX.PAM0X.041
IBM-LENOVO 3000 N500 NS783HL -
Face8814
őstag
Üdv.
Egy kis segítség kellene.
Egy ismerősömnek szüksége lenne egy notebookra, keret max 200k.
Sajnos az utóbbi időben nem nagyon követtem a notik piacát, így elég tájékozatlan vagyok ezzel kapcsolatban.
Szempontok közül túl sokat nem fogalmazott meg, talán csak annyit hogy a kijelző nagy méretű legyen, illetve az adott márka garanciális feltételei kielégítőek ( ha valami gond van ne fél év legyen a gariztatás ) legyenek.
Ha megoldható több alternatívát is szívesen vennék.
Thx. -
Charybdis
csendes tag
válasz
Charybdis
üzenetére
Helló!
Ezt nem tudja senki?

"Azt honnan tudom, hogy adott notebook támogatja-e a SATA2-es SSD-t? Attól még hogy a vinyója SATA, még támogathatja maga a notebook a SATA2-t, nem?
És igen, azért kell SATA2, mert SATA sebessége nem elég." Tehát azt honnan tudom, hogy a notebook ténylegesen képes-e SATA2 sebességre?
Megnéztem csomó notebook leírását, de csak magáról a merevlemezről írják, hogy SATA1 vagy SATA2, az sehol nem derül ki, hogy képes-e SATA2 sebességre az alaplap vagy sem. Lehetséges, hogy mostmár az összes új notebook SATA2-es? Jó régen vettem gépet, szóval le vagyok maradva technikailag bocsi...
-
Welsing
csendes tag
Üdv!
Az árakra való tekintettel úgy döntöttem, hogy külföldön veszem meg a notebookom.De, hogy pontosan milyet vegyek abban még bizonytalan vagyok. Munkához lenne rá szükségem, nem játszanék rajta, maximum filmnézés.Fontos, hogy gyorsan tudjak vele dolgozni, ne lassuljon be nekem.
Ezt a darabot néztem ki: Toshiba Satellite A300-1FP , 15,4", Intel Core 2 Duo T9400 2 x 2,53GHz, 4GB RAM, 640GB HDD, ATI Radeon HD3650Nem találtam semmilyen leírást erről, ezért szeretnék elsősorban véleményt, másodsorban egyéb tippeket kérni.Nem ismerem a notebookok megbízhatóságát, de nem szeretném, hogy 1 éven belül megadja magát, ilyen téren milyen választás lenne ez?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
adm
őstag
válasz
sanyixXx
üzenetére
amik szóba jöhetnek ~ebben az árban:
a középkategóriás üzleti modellek
dell vostro: 1310/1400/1510
thinkpad (SL) és R: R60/R61(e) alapból 1 év garival
HP b széria: 6510/6710 és 6530/6730 alapból 1 év garivalfelsőkategóriás modellek
dell latitude: D620/630 és D820/830
thinkpad T: T60/61
HP p széria: előd: nc6400 és 6910pezekhez jöhetne még némelyik toshiba főleg portégé és fujitsu lifebook, de ezek jóval ritkábbak. a többi márka supportja országonként változik.
-
-
adm
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
így van, viszont lassan kezd feltűnő lenni, hogy hónapok óta nem kel el ennyiért sem.
van bőven választék, egy kis türelemmel jót lehet kifogni.(#29919) sanyixXx
ha külföldre mész meg egyenesen ajánlott (használt) üzleti notit venni... egész európában biztonságban vagy és ha probléma van pár nap alatt elintézheted.az ujjlenyomat olvasó magában nem sokat ér. kell hozzá egy átfogó biztonsági program és a TPM chip. ezeket már a közép kategóriás üzleti modellek is tartalmazzák, ha fontos a védelem akkor ezek közül válogass. [dell latitude D/vostro, thinkpad R/T, hp (nc) b/p]
-
sanyixXx
senior tag
úgy látom, hogy ez a 6xxx hp vonal lesz a megfelelő. nézelődtem msi meg asus háztájakon is az iponnál és azok közt is volt frankós 120-150k között. végül valószínűleg az ár fog dönteni. fél évig tervezem használni a masinát, amíg külföldön tanulok, aztán visszaülnék az asztalihoz.
ujjlenyomat olvasót csak a hp applikál a gépeibe?
-
adm
őstag
válasz
sanyixXx
üzenetére
fateromnak ugyanez a konfigja van. szintén asztalon használja, max a kanapén, így még nem ért az akkus idő végére. valószínűleg ez is renew, de alig múlt féléves, meglepően egyben van és a garancia bővítés csak magában 30k. ajánlott!
ennyiért egyébként 1-2 éves kevesbé és közepesen felszerelt T60/61-ek, nc és p-s hpk és Dx20/x30 dellek kaphatók.
-
sanyixXx
senior tag
hali!
szeretnék notebookot venni a közeljövőben és nem tudom, hogy milyen márka kéne nekem.
ami elvárás: kétmagos nem sempron, nem celeron proci; 2 giga ram; wifi. az ujjlenyomat olvasónak még örülnék, de azt eddig a hp-nél láttam csak (lehet jobban körül kéne nézni
). oprendszer nem kell. 12-15" között mozoghat a kijelző mérete. nagyon nem futkároznék vele. netezgetésre, offiszolásra és photoshopra kéne.a keret max. 150k, tehát egy kanyival sem több. még jobb lenne ez alatt kihozni. gari mindenképpen kéne.
ezt találtam elsőre, ami szimpi, de szerintem az ár még szorítható lejjebb.
tehát tudtok -e valamit ajánlani a fenti kritériumokra? ha márkát vagy termékcsaládot mondtok már azzal is beljebb vagyok

köszi
-
lamajoe
tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nanáhogy, profin fut rajta a Win 98
Ha lenne időm, feltennék rá pl damn small linuxot vagy puppyt
még előtte Duke Nukem 3D-t is feltenném rá, csak a nosztalgia kedvéért
nagyonkis koromban toltam
Csacsa: Nem, semmiféle tapasztalatom nincs róla, életembe nem láttam még hasonló notebookot. Mindössze a fény tört meg különösen az aláírásomon, ezért tűnik úgy mintha nekem is ilyen lenne
Ha érdeklődnél a semmivel kapcsolatban, kérlek írj PM-et a kérdéseiddel, nincs kedvem oldalakat írni a semmiről...
H -
szigo88
csendes tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Inkább bontatlanba gondolkozok! Tudom szűk a keret, de hátha tud vki ajánlani vmi elfogadhatót ebben az árban!
-
szigo88
csendes tag
Várom az ajánlatokat: FONTOS LENNE!
Sziasztok!
Vásárlás előtt állok!
Követelmény: Programozásra, netezésre, esetleg filmnézésre használnám, JÁTÉKRA NEM viszont a hordozhatóság nagyon fontos szempont, mivel naponta hordanám magammal!A keret rá tudom elég szűkös, de 100-130k! Max. ha nagyon muszáj 150k

Mit tudnátok ajánlani???Előre is köszönöm!
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
A régi Travelmatek állítólag nem voltak rosszak. Azokat még rendesen összerakták. De például egy ismerősöm Acerén meg 3 évesen eltörött a zsanér. Arról nem is beszélve hogy neki a szervizzel is volt egy elég negatív tapasztalata.
-
Csacsa75
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Kinéztem magamnak a következő notit.
http://www.notebook.hu/notebook/acer/aspire/aspire_6930/acer-aspire-6930g-644g32mn
Valakinek van tapasztalata róla?
Köszi
-
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
asadasad22
üzenetére
Ne érts félre nem mondtam hogy rossz. A Latitude E széria még be is jön bár most amiket olvastam róla nem baj hogy nem olyat vettem. Sokkal inkább egy Dell mint bármely MSI például...
Studiot még élőben sajnos nem láttam. Én csak azért írtam az előzőt hogy lásd mit fizetsz meg egy Thinkpadben. De nézd meg a Latitude E szériáját ami ahhoz hasonló szint és árban sem olcsóbb éppenséggel.
A Studio már gondolom más kategória, én azt inkább multimédiás gépnek képzelem el. Gondolom az se rossz minőségre csak mégsincs benne mondjuk Mg-Al váz meg folyadékálló bill stb. -
lamajoe
tag
válasz
asadasad22
üzenetére
nekem is van 1998-ban kiadott Acer TravelMate-em, hopphopp, Acer...
Szal nem ez alapján kell ítélni -
asadasad22
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
azért a dell gépek minőségével sem szokott baj lenni. de a supportjával még csak annyi baj sem szokott lenni, az biztos
és a dell gépek sem mennek 2 év alatt tönkre (márcsak a 3 év gari miatt sem), simán a legjobbak között vannak, nem egy dell notiról hallottam, ami >5 éve pörög és a mai napig tökéletes.. -
Charybdis
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék SATA2-es SSD-t tenni notebookba, de SATA2-es notebookokból csak nagyon drágákát láttam. Nem tudtok 200.000 HUF alatt SATA2-es notebookot? Vajon mi az oka, hogy nem tesznek SATA2-t notebookba?
Egyébként pont ilyen notebook kéne, esetleg valakinek van vmi jó tippje?
Képernyő: 15"
CPU: Core 2 Duo 2Ghz
GPU: geforce 9400M szintű teljesítmény is elég
RAM: 2GB
Oprendszer: Linux (Freedos)
Merevlemez: SATA2-es HDD amit SSD-re cserélek
Ár: SSD nélkül 200.000 HUF alatt
Aktív témák
- PlayStation 5
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Gumi és felni topik
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5440 - I5 1345U 1.6GHZ - 16Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 840 G6 - I5 8365U 1.6GHZ - 8Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 850 G3 15"6 - I5 6300U - 8Gb - 256Gb ssd
- Dell Latitude 5580 15.6" - I5 7200U- 8Gb - 128Gb ssd
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mondjuk attól is függ kitudod-e használni,bár hdmi már sztem is mindenhol alapnak kéne hogy legyen, HD anyagok elterjedése miatt.

incs
öbb mint valószínű DDR2

még előtte Duke Nukem 3D-t is feltenném rá, csak a nosztalgia kedvéért