- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- DUNE médialejátszók topicja
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Aktív témák
-
phoebe326
csendes tag
válasz
Napfénysüti #27489 üzenetére
Igen lattam mar ezt az oldalt. Akkor ez azt jelenti, hogy csak ezek a tipusok leteznek? Tehat nincs olyan SL400as amiben gyarilag lenne 4GB ram...
Ezeket a tipusokat rendelni sem lehet? Ugyertem bemenni egy szakboltba, megadni a tipusszamot es kerni, hogy hozzanak be egyet??
-
ecko
csendes tag
Sziasztok! Mi a véleményetek a HP Compaq 6730s NA744ES -ről? Vásárlás előtt állok és kb. ilyen tudású kellene (bár annyira nem vagyok jártas a témában)(179.990 ft) Megéri?. Milyen ez a HP márka, "nem elromlós", szervizelhetőség, srtapabíróság, túlmelegedés, stb...? Esetleg tudásban és árban hasonlót tudtok mondani más márkában, ami jobb?
-
xedos
addikt
Nyomorult Lenovo...
Egy csomó notit nem hoznak hozzánk...
Az Ideapad sorozatot, az SL300-at Geforce VGA-val stb... [link] -
Walacky
csendes tag
Kedves Mindenki!
Mit lehet tudni a mostanság kapható Acer notikról (170-180 eFt) megbízhatóság szempontjából?
Eddig egy MSI-m volt, de most úgy néz ki, cserére kerül sor.Köszönettel: Walacky
-
riffffraffff
csendes tag
válasz
riffffraffff #27493 üzenetére
Megtaláltam a nyertest, SL300
-
Gergő_
őstag
FUJITSU SIEMENS Amilo PI 3525
erről mi a véleményetek?Ez is igazi fusi amilo "minőség" ? -
riffffraffff
csendes tag
Sziasztok,
230e szeretnék noteszt venni, de sajnos a sok keresgélés után sem találtam meg az igazit, így abban bízok, hogy Ti tudtok nekem segíteni, amit előre is köszönök
Jelenleg egy DELL 9400 nyúzok(3 éves), de szegény kezd meghalni. Hűtésének már harangoztak(zúg mint állat, nőtt az átl. hőm.)
Amit szeretnék:-13-14col
-HDMI/VGA kimenet
-3G modem előny
-C2D processzor
-strapabíró ház, jó hűtés
-max 2,5kg akksival
-akksival bírjon 3-4órát
-DVD író nem fontos
-Nes wifi
-min 3 USBAmire használnám:
-Office
-Film
-Net
-Póker -
T-unit
őstag
Nem sis-t nem lehet kikapni 1 könnyen,max. lappal együtt.
Jó vétel annyiba,említett játékokat jól viszi,remélhetőleg asuséknál vga driver frissítés is simán megy legújabbal,mert én acerrel csak szívok és használhatom a másfél éves drivert...
xedos : Igen studio van olyan legolcsóbb,200k-ért.
Jégkokó : Vki nem 2évre tervez gépet hanem inkább 3-4-re vagy mégtovább.Sztem ezzel mindenki így van és még eladásnál is bizony nagyon számít(notinál jobban, mint egy PC-s alkatrésznél ami olcsón pótolható): minél több a gari,annál nyugodtabbak lehetünk.Ha meg még egy minőségi Dell,HPQ,TP-ról van szó aza legideálisabb.Gari nélkül szervíz brutál drága tud lenni,és akkor bánjuk h nincs már rá garink. -
phoebe326
csendes tag
válasz
Peet210 #27468 üzenetére
Koszonom szepen a segitseget mindenkinek
Valoszinu akkor a Lenovo SL 400as lesz, de meg alszom ra 1-2-t.
Meg egy kerdes: olvastam tesztet SL 400asrol 4GB rammal,250GB HD, val es ugy emlkeszem GeForce videokartyaval, de eddig nem talaltam ezt a tipust boltban. Kivancsi lennek az arara, ha esetleg vki tud olyan helyet ahol ilyet arulnak akkor szoljon.
thx
-
xedos
addikt
Ha már gépeket kerestek sok garival, akkor nézzétek meg a DELL gépeket!
Ha jól emlékszem 4évet vállalnak rá... -
ácées
csendes tag
válasz
T-unit #27484 üzenetére
Akkor azt mondod ezeket a játékokat vinni fogja rendesen ?
Néztem drágább X59-et de mind sis el van szerelve .
Olyanra van mod hogy később a sis-t lecserléjem ?
(bocs a sok kérdésért és értetlenkedésért de még nem volt laptopom és nem akarom vele beszivni )
Még 1* köszönöm a segitséget ! -
T-unit
őstag
válasz
Tomekk. #27480 üzenetére
HP pavilion.Szép,2év gari,hdmi,hd-s vga,itthoni szervíz,180k alatti ár.
Jégkokó : Az csak 2év garis,neki gari kell ahogy kivettem...minél több.
ácées : 140k-ért jelenleg max. FS-t kapsz 1év garral hd3470est,tehát már vehetetd is HA csak ennyid van/ennyit szánsz rá.Sis olcsósággal jár,nyíilván 160k körül már van nem sis-es is. -
ácées
csendes tag
Sziasztok !
Ez az Asus X59 érdekelne engem az Asus topikban már mondták hogy a sis nem vmi jo választás de azt leszámitva milyen? Nekem játékra kellene de nem a legujabbakra (CS,UT2004 esetleg UT3,COD1-2-3 ilyesmi ) .
Asus X59sl (411H): Intel Core 2 Duo T5750 2GHz, 3Gb DDR2, ATI HD3470 140K ért jobbat sehol nem kapok nem ?!
Előre is köszi a segitséget ! -
Tomekk.
aktív tag
Hali
180k körül milyen notebook-ot ajánlanátok? Játékra nem használnám, de fontos hogy 16:9-es legyen (15" körül), és hogy ha rakok rá digitális TV tunert akkor a HD adásokkal is megbirkózzon. Ja és szép legyen -
ádika86
aktív tag
hát ott van, hogy 3 év. ha megrendelem, elmegyek érte és közlik, hogy csak 1 év akkor felgyújtom az egész boltot
hallottam róla, hogy a lenovok valószínűleg jobbak, de azokra csak 1 év garancia van és a mivel nekem már volt egy ASUS laptopom amivel csak a gond volt, kb 3x volt szervizben 1 év alatt ezért nálam nagyon fontos, hogy hány év az a garancia.
-
adm
őstag
válasz
ádika86 #27475 üzenetére
ha a kereskedő vesz rá +2 év garanciabővítést akkor tényleg 3 év garancia van rá, egyébként a hp "s" és "b" szériákra alapból csak 1 év hp garancia szokott lenni.
fontos, hogy a celeron proci amivel szerelték nem ismer energiagazdálkodási funkciókat, így az akkus üzemidő jelentősen lecsökkenhet. ráadásul az "s" szériás hp-knál jobb választás pl a lenovo N500. esetleg jó állapotú használtak.
-
ádika86
aktív tag
sziasztok! érdeklődnék, hogy erről a gépről mi a véleményetek? a 3 év garancia miatt nagyon tetszik. [link]. illetve ilyen árkategóriában tudtok-e jobbat ajánlani? köszi előre is
-
McLaca
őstag
válasz
Squirrel #27470 üzenetére
Ott elsősorban játékokkal mérik.
Nekem is x3100-am van, hardveresen dx10-et tud, de vissza van butítva dx9-é, mert "túl jól" sikerült.
A Tomb Raider Legend és a Tomb Raider Anniversary játszhatóan fut rajta teljes felbontásban, csak a nagyon nagy tereknél, ahol víz és egyéb számolásigényes effektek vannak, kezd el akadozni kicsit.
HD-vel vígan boldogul, de ahhoz inkább proci kell. Nekem egy T7250-nel megtámogatva, a media player classic és a vlc akadásmentesen viszi az 1080p-s HD filmeket (mov és mkv).Üdv!
-
-
Peet210
őstag
válasz
phoebe326 #27460 üzenetére
Én is nemrég vásároltam új notebookot és pont e két noti közt választottam.
Munkára akartam gépet így végül én a Lenovo-t választottam (és pont erről az oldalról). Eddig 100%-ig meg vagyok elégedve a géppel (bár 4 GB-ot majd lehet én is belerakatok).
Tehát ha újra választanom kellene e két noti közt én megint a Lenovo-ra tenném a voksom. -
T-unit
őstag
válasz
Huba25 #27456 üzenetére
Bőven mennek rajta.Én tegnap poénból egy gma 950-es amilora nyomtam fel stalker tiszta égboltot,és full lowon hihetetlen szarul,de ment.
Squirrel : Énis multkor nézegettem a 17-es asztali pótlókat,és így h újonnan nem igen beszerezhető a renew 8710p és bizony nagyon gyenge lett a választék újonnan 200k alatt.Nagyon sokan nem szeretik,viszont sztem mostani helyzetben érdemes lehet gondolkodni egy alig használt,de használt gépen is, ha van jó ajánlat itt aprón.Ez pl. sztem sokkal jobb válaasztás lenne, ha neadj Isten még garija is lenne rá: [link]
Jégkokó : Jó ár,igen.
ValentinoN : Neked is renew 8710p lenne az igazi...Jó vga-s?Esetleg a ThinkPad SL500 abba 9300-as van,vagy pavilion a 9600gt-vel,igaz ezek nem graf munkára tervezett vga-sok,de Nv ami asszem jobb ezeknek a progiknak,lévén quadro-s vga-kat is ők gyártják.Vagy szintén használtak közt vmi jó kis quadro-sat néznék,hátha. -
ValentinoN
csendes tag
Hello mindenkinek.
Sokat olvasgattam a témában, de mindenhol mást lehet olvasni ezért inkább konkrétan rákérdek.
Szeretnék notebook-t venni max 250 000 FT-ért. Főleg grafikák készítésére használnám. Tehát Adobe Illsutrator meg Photoshop meg etc. simán fusson. Ehhez ugye kiváló grafkártya sok RAM meg egy megfelelő proci kell. Amit sehol nem láttam leírva, hogy melyiknek van megfelelő képernyője grafikázáshoz.
előre is köszi
-
Squirrel
őstag
(#27457) erre valakinek javaslata?
-
Kicker
őstag
Volt asusom, egy prémium árfekvéső, az hibátlan, de szerintem itt ebben az árfekvésben a fusik többet nyújtanak, mint az ASUS...
Ha mobil proci, akkor intel...
Az acer notik is rendben vannak, de arra figyelj ha lehet, akkor intel lapkakészletre épüljön az alaplap... van SIS-nek is lapkakészlete, de gyanúsan olcsó,.Milyen oprendszer lesz a gépen? Vista?
-
adm
őstag
válasz
phoebe326 #27462 üzenetére
ebben az esetben is a lenovo a nyerő. a világ fejlettebb részén biztosan vonatkozik rá garancia, valószínűleg 5 munkanapos. bővítést mindenképp érdemes venni hozzá, viszont tisztázni kell, hogy a bővítés is világgarancia lesz-e. ha nem és hosszútávra tervezed lehet, hogy mégis érdemes többet költeni rá.
-
phoebe326
csendes tag
Ez esetben pont az itthoni support az ami nem döntő, ugyanis nem Mo-n élek, és elég sokat utazok...
A Lenovo tényleg annyival jobb minőség?Hasznalt gepet viszont nem szeretnek... ez az en hulyesegem....
Szeretnek egy normalis gepet, amivel lehetoleg nem kell allandoan szervizbe rohangalni, es birja majd jonehany evig...
Meg ezuttal szeretnem elkerulni azt, hogy egy halom penzert veszek laptopot, mert nekem minden ****** kell bele és aztan nem hasznalom ki, es utana még állandóan szervizben van....
Mindenestre 1-0 a Lenovonak.
Köszönöm
-
Jégkokó
veterán
Szerintetek jó ár egy Hp pavilion 1140 ért 135-140 ezer ft?Csak mert ahogy elnéztem sehol nem kapni ennyiért normális gépet, most néztem az electro world ujságba egy asus notit 139 ért de azon még vista se volt, ráadásúl hdmi port is hiányzott belőle.
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Én is beállok a sorba kérdezni, bár egy-két másik fórumtárstól kaptam már véleményt, de most ebben a topicban is átolvastam pár száz hozzászólást.
Szintén laptopot szeretnénk venni a barátnőmnek. Nekik nincs asztali pc-jük így játékokat kivéve (bár ki tudja, rákattan-e???) mindent ezzel a géppel oldana meg: filmnézés (ezért 17 colos noti kellene, azért jó lenne HDMI kimenet is, később rá lenne kötve LCD tv-re), zenehallgatás, net-ezés, irodai munka. Hurcolva csak lakáson belül lenne vezeték nélküli internet kapcsolattal, ritkán kellene csak elvinnie munkahelyre, suliba. Napi 5-6 órát lenne használva. A max. keret rá bruttó 200k.
Sok topicot végigolvastam, két gépet néztem ki, konkrétan ezekről a típusokról nem sok hozzászólást találtam, véleményt nem találtam, csak kérdéseket. Januárban volt még renew (vagy asis? - már nem emlékszem) 8710p ebben az ársávban, de most olyan nincs, csak piszok drágán. MSI erről a szérájáról hibát eddig nem olvastam, a HP-ról sem.
Ez a két versenyző árban egyforma, sebességben az MSI tán jobb, garira is 2 év mindkettő, gondolom egyik sem fémvázas (erről sem találtam infót, mármint, hogy a hp ezen szériája Mg vázas-e):MSI EX720X-017HU (• Operációs rendszer: Free Dos • LCD: 17 WXGA (1440x900) ACV (Amazing Crystal View) • CPU: Intel Core 2 Duo T5800 (2,0GHz, 800MHz, 2MB) RAM: 2x2GBDDR-II 667MHz • HDD: 320GB 5400 SATA • ODD: DVD S-multi • WLAN: 802.11b/g/n • WebKam.: 2,0MPixel• BlueTooth: 2.0+EDR • Intel Turbo Memory / Rosbon : - • TV-Tuner: - • VGA: nVIDIA Geforce 9300M GS, 256MB DDR2 VRAM • Chipset: Intel PM45+ICH9-M • Kártyaolvasó: 4in1 (SD/MMC/MS/XD) • Interfész: 3 x USB, 1 x eSATA (USB Combo), 1 x VGA, 1 x HDMI, 1x IEEE1394, 1 x modem ?(RJ11), 1 x Ethernet (RJ45), 1 x mikrofon bemenet, 1 x fejhallgató kimenet, 1 x ExpressCard • Akkumulátor: 6 cellás • AC-Adapter: 19V DC, 90W • Méret/tömeg: 395 x 278x 26,5~36 mm / 3,2kg, 2 év garancia)
és
HPQ 6830s (KU403+) (17"WXGA+ (1440x900pixel) Brightview™ • ATi Radeon 3430 - 512MB HM • WebCam • Core2-Duo T5670 (1.8GHz/2MB/800) • 2048MB DDR2 • 250GB HDD • DVD+/-RW LScr. • Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth(v2.0) • Microsoft Windows Vista Home Basic HUN • new • 2év nemzetközi HP garancia)
Köszönöm a véleményeket, tanácsokat!
-
newgamer
aktív tag
Valakinek nincs Asus Eee PC-vel kapcsolatban tapasztalata? (7"-os)
-
Eagl3
veterán
válasz
Kicker #27453 üzenetére
Hirtelen ezeket néztem ki.
1. Acer Aspire 5715Z-4A2G16Mi
2. Acer Aspire 5530-602G16Mi
3. ASUS X51RL-AP243 Notebook
4. ASUS X51L-AP169 Notebook 130.- +
5. ASUS X58L-AP006 Notebook 130.- +
6. FSC Amilo Pa3553 Notebook 130.- + !Ami 130+ azok 130 és 140 között vannak, azok neccesek.
Asusokról amúgy mi a vélemény?Illetve még annyi, hogy az AMD két magos mobil procijai jók?
-
Kicker
őstag
Fujitsu-k elég jó áron vannak, és az utóbbi időben 3 is volt a kezemben, egyáltalán nem rossz gépek, és kétmagos proci 2 gb rammal is megkapod ezen az áron.
A külsőnél érdemes megnézni a dell 1525-ös színes széirát, amiből feketét láttam, az annyira nem tetszett, de a többi szín lehet jó, viszont árban lehet nem jön ki a 130, és csak 1 magos a proci...
Igazából a fujitsuval nagyon nem lehet versenyezni ár+felszereltség terén.
-
Eagl3
veterán
Sziasztok!
A kérdés adott
Amire használva lenne: Internet, szövegszerkesztés, kisebb programok, nagy ritkán 1-2 film esetleg. Ami nagyon lényeges, hogy max 120.000Ft lenne rá, esetleg 130.
Ha lehetséges akkor két magos proci mindenképpen kéne illetve 2giga ram. Bár az utóbbi ebben az ár kategóriában nem tudom mennyire megvalósítható
Több alternatíva is érdekelne mivel akinek lenne eléggé számít a külső is.Előre is kösz.
-
phoebe326
csendes tag
válasz
T-unit #27447 üzenetére
Koszonom a valaszt.
Mennyibe kerulne a bovites (2x1 > 2x2 GB)? Csak hivatalos szervizben lehet mert kulonben ugrik a gari, igaz?
Valami mas javaslat? Vagy olyan gep amibe eleve 4GB van?
Lenovo-nak a garanciaja nemzetkozi, vagy csak abban az orszagban ervenyes ahol veszem?
Koszonom.
-
törölt tag
válasz
T-unit #27447 üzenetére
Hali! Előzőekben még beszéltünk és ajánlottál is egy nagy frankó laptopot, de időközben feljebb került a keret 200k bruttóra és nagyon jónak találom Én is a Pavilion 1160ast , ki is próbáltam már, de nem létezik valami olyan noti ami ugyan ilyen vagy legalábbis hasonló tulajdonságokkal NUMPADDAL is el van látva???
Ha nincs akkor egyértelműen 1160, de praktikusabb lenne NUMPADDAL.
Köszönöm válaszod!
-
newgamer
aktív tag
Asus notebook-ra gondoltam: Asus Eee PC701SD-BLK035L
Adatok róla:
7.0" WVGA
Celeron® M ULV 353 900 MHz
RAM:512MB
HDD:8GB
Intel Graphics Media Accelerator 900
LinuxSzerintetek 7"-os kijelző nem nagy gond, ellehet vele lenni?
Kinek van tapasztalata az Eee notebookok terén?
Amúgy főleg a hordozhatóság miatt jönne jól.
De lehet, ha lenne árban hasonló 15" notebook az is jól jönne. -
-
Devdi
aktív tag
Sziasztok. Milyen notebookot ajánlatok 150-200k között. Általános használatra egy kis játékkal ami szinte csak a cod2. Az a lényeg hogy ez elég szépen elfusson rajta és direktx7 alatt meglegyen azért a 125 fps ha ez lehetséges
válaszokat előre is köszönöm
-
phoebe326
csendes tag
Sziasztok!
Elobb-utobb ujra laptopvasarlasra kell adnom a fejemet, mert a mostani laptopom(FS AMILO 6453G) mar a veget jarja (a kutya 2x lerantotta az asztalrol, -de meg megy
- es a javitas kb annyiba kerulne mint egy uj gep) es ezuttal, szeretnem kikerni a velemenyeteket. A gep nem jatszani kellene, egyszeru filmezes,netezes, max photoshop,ill. Corel fotoprogramok, 1-2 videoszerkeszto, ..stb. esteleg ezek egyszerre
Ami fontos lenne:
- 14” vagy 15” –os keperenyo (ennel kissebbet nem latom, nagyobb meg mar nem a hordozhato kategoria) es
- -az uzemido, meg
- s-video, hdmi kimentek. (marka amit nem szeretnek: HP es SONY).
Bar a mostani gepem eleg sokat volt beteg, azert a FS pozitivumai koze sorolnam a 2 eves europai garanciat (tobbszor tesztelve), eleg jol kiterjedt es viszonylag gyors szervizhalozattal.
-Tehat szempont meg a garancia es a szervizhalozat (nem magyarorszagon elek).
Amit kineztem, a nemreg itt elhangzottak alapjan:Lenovo Thinkpad SL400
[link]Esetleg vmi mas javaslat?
Erdemes lenne a 2x1GB memoriat 2x 2GB-ra boviteni?
Koszonom
-
Huba25
tag
Sziasztok!
A következő kritériumokkal keresek Notebookot..
min 2 gb ram
lehető legjobb "videókari"
2 magos proci
wlan, webcam, cardreader,
ja és max 140000 HUF
A többi nem lényeg, gyártó sem. Remélem kapok jó tippet -
Ezt esetleg megnéznétek
Ha valaki tudna adni valami pontosabb infót az eladóról,megköszönném.
Vennék tőle egy gépet mert nagyon jó áron hírdeti,csak 1 hónapot várni kell rá,viszont elöleget kér,én nem ismerem,és távol álljon tölem,hogy megsértsem a bizalmatlanságommal,de a mai világban.
Tehát ha valakinek lenne infója nagyon megköszönném,elsösorban az eladóról,de szívesen venném ha valaki a gépről is mondana valamit -
gamer0101
aktív tag
Sziasztok!
A holnapi nap laptopvásárlást tervezek. Csak még igazán, konkrétan nem tudom milyent is...
Amit elvárnék a géptől:
- Windows XP SP2 és esetleg későbbiekben - ha mégis engedek a kísértésnek... - Vista futtatására alkalmas legyen.
- 2GB memória legalább legyen benne.
- Régebbi, vagy esetleg újabb játékok (Doom3, FEAR, Colin McRae sorozat, COD4) menjenek rajta legalább valami élvezhető formában. Néha-néha...
- Anyagminőségre ne legyen azért pelenka-stílus.Amennyit költenék rá: 200.000 Ft. De ez a max-max. Ha ettől van olcsóbb az csak nekem jobb! Milyen ajánlatotok van? Előre is köszöntem!
-
gecsoz
aktív tag
-
pelikanj
csendes tag
Lenovo ThinkPad R500 notebookot szeretnék venni, de nem tudom, hogy hol érdemes.
Tudtok javasolni boltot? -
Lipton
őstag
válasz
Lipton #27429 üzenetére
[Lenovo 3000 N500 NS738HV ]
Ezt néztem ki.
Dolgozni továbbra is az asztali gépen akarok, de kell egy gép, amit tudok hordozni. Leginkább csak netezni, filmezni kéne, néha talán egy kis torrent. -
Kbali
nagyúr
Legalább van román oldala a Toshibának, bár érdekes módon befigyel egy Lenovo Thinkpad hirdetés a főoldalon
Persze van Dell oldal is.
Neked az ezeken lévő infók biztosan többet mondanak. -
Kbali
nagyúr
Az általad linkelt két gép minőségben szerintem ugyanaz, egyikkel sem tudsz mellényúlni, de azt tudnod kell, hogy mindkettő consumer kategória, tehát anyaghasználatban sehol nincsenek a Toshiba Tecra vagy a Dell E sorozathoz képest (de még a Dell Vostrot sem érik el).
A Vostro ebből a szemponból nem lehet rossz választás, de annak a designja nem nagyon jött be eddig, de ez abszolút személyes vélemény. -
csoszka14
csendes tag
Sziasztok!
Most vennék gépet főleg programozáshoz, de jó lenne, ha pár alap játék azért futna rajta. Az árkategória az kb. 250-290.Tehát:minél jobb proci és egy használható vga(Előnyben a dell és a toshiba).
Várom bármi nemű ötleteiteket.
-
zsomax
csendes tag
Szia Duree,
kicsit elírtam, de így gondoltam:
a 14.1"-os WXGA+ -os képernyőn és a WSXGA+ -os képernyőn a betűk közel azonosak,
ugyanis a a kijelző fizikai mérete kb. annyival kisebb, mint a felbontásbeli különbség.
A lenti számítás szerint a 14.1"-oson egy picit nagyobbak a betűk, de ezt nem hiszem, hogy szabad szemmel meg lehet állapítani.Resolution: 1440 x 900
Diagonal size: 14.1"
Viewing area: 303.7 mm x 189.81 mm
Aspect ratio: 16 : 10
Pixel size: 0.21 mm
Pixels per inch: 120.433 ppi
Denomination: WXGA+Resolution: 1680 x 1050
Diagonal size: 15.4"
Viewing area: 331.7 mm x 207.31 mm
Aspect ratio: 16 : 10
Pixel size: 0.197 mm
Pixels per inch: 128.645 ppi
Denomination: WSXGA+ -
-
Lipton
őstag
Köszi a válaszokat!
Milyen márkát ajánlotok? Igazából Lenovot szeretnék, de minden véleményt szívesen fogadok! -
vargapter
csendes tag
Hali notebookot szeretnék venni a lényeg h kibírja oylan 3 évig elsősörban programozásra illetve játékra kellene ára max 230.000 ft
ill 200.000 ért tudok MSI GX630X-007-t
szerintetek? félek 2,1 es amd től -
^Clown
addikt
válasz
Lipton #27424 üzenetére
Az árakról sajnos senki nem tud semmit. Nemrégen olvastam egy előrejelzést, miszerint a 329Ft-os euroárfolyam sem elképzelhetetlen. Szerény véleményem szerint tovább fog romlani a forint, és ez a szar helyzet legalább 1, de inkább 1,5-2 évig fent fog állni. Úgyhogy (szvsz.) arra ne számíts, hogy árcsökkenés lesz. Inkább áremelkedés.
-
Lipton
őstag
Van valami tipp, hogy a notebook árak, hogy fognak változni mostanában?
Kinéztem egy gépet, múlt héten 128K volt, most 159K.
A HP gépek mennyire megbízhatóak?
Vagy Lenovo lesz vagy HP, lassan el kéne dönteni. Minőségben, strapabírásban, stb., melyik a jobb?
A gyári intel 4500HD vga mennyire "erős"?
A Pentium Dualcore mennyivel gyengébb mint a C2D? Elvileg ugyanaz, csak kevesebb az L2 cache. -
Alpee
aktív tag
Meg mindig nemtok donteni... Inkabb a minoseget helyeznem elonybe...Nagyon hivogato a 4G memoria 250G winyo, Intel 4500 a dell X3100 aval, 160G winyo + 1G ramjaval szemben.
Ezert lenne fontos tudnom, mennyire megbizhato, strapabiro a Toshiba ill a Dell. vagy egymashoz viszonyitva melyik jobb valasztas. Raadasul a Toshiba az olcsobb.A masik gond az h en Erdelybol irkalok, es fogalmam sincs h a Toshibanak v a Dell-nek itt milyen a supportja.
Max. az illeto uzletbe tom visszavinni ahonnan majd venni fogom, aztan remenykedni h vegzik a dolgukat rendesen. (Mindenkeppen szakuzlet, nem holmi Auchan es tsa.
)
Vostro A8xx velemenyek, tapasztalatokat is szivesen fogadom.
-
Kbali
nagyúr
válasz
^Clown #27418 üzenetére
Szerintem nem rossz a Toshiba supoprt - nemcsak az alapdolgok, mint letölthető, rendszeresen frissített driverek, bios-ok, de az egyik hazai képviselet (Techontrade) több szervizponttal rendelkezik országosan, egy alaplapcsere megvárható kategória (persze nem jellemző, hogy az kellene), segítőkészek, stb... Ha nem olyan a hiba, ami miatt nem megy a gép, de nincs bent alkatrész, akkor nem kell bent hagyni, hanem szólnak, hogy megjött a cucc, lehet vinni a gépet (nem áll feleslegesen 1 napot sem).
Maga a márka - az egyik legrégebbi gyártó, a korábbi Satellite szériák még jók voltak, a mostaniak azért már nem annyira vannak a topon, de a Tecra sorozat igen jó minőségű és a régebbi széria nem is túl drága (3 év nemzetközi garanciával). -
-
T-unit
őstag
Ha mindenben jobb akkor teljesen jó a toshiba is a 2év garijukkal.Dell-nek a studio,és vostro gépeit ajánlom inspiron helyett.Studio 200k-tól van hd3450,intel procival,4év garral.
MSI, Acer, FuSi kerüld is ha lehet mondhat akárki akármit,még szervízesnek se kell lenni,belenéz ember józan paraszt ésszel az adott topikokba és megtalálja a választ mért kerülendők még mindíg,10-20-30 vélemény/tapasztalat már elég ok lehet.Jó FS pár felsőkatos gépe már megbízható,csak annyiba meg lesz dell,thinkpad,hpq is. -
Alpee
aktív tag
Sziasztok.
Valasztas elott vacilalok:
Toshiba Satellite L300-1AM
Vagy Dell Inspiron 1525A toshiba olcsobb is meg tobbminden van benne, jobb proci, vidkari, winyo, ram, mind jobb v tobb mint a dell eseteben.
Fontos a hordozhatosag, altalanos hasznalatra lenne, egy ket film, meg max warcraft III szaladgaljon rajta.
Nemtom mennyire megbizhato a toshiba a dellel szemben, meg anyagminoseg, stb...
Ti mit ajanlotok? Vagy tanacsoltok? (MSI, Acer, FuSi - kerulnem, HP renew nincs ra lehetoseg
)
Koszi
-
adm
őstag
egy hpq 8710w-vel hatalmas sony fanatikus vagyok igen.
1. nem vagyok szervizes, ezt sehol sem állítottam.
2. magukat msi notebook tulajdonosoknak kiadó tulajok és általam személyesen ismert msi tulajok panaszkodtak. nincs okom azt feltételezni, hogy valótlant állítanak.
3. én középtávú tapasztalatról beszéltem. mérnöki felhasználásban - ami ezen a szinten átlagteljesítmény igényben nem sokban különbözik egy "játékos" notitól elvárhatótól, ezt tapasztaltam. azt elhiszem, hogy a szervizben kikapcsolva, akksi és táp nélkül nem tapasztaltál hasonlót.ezzel így önmagában egyébként nem lenne probléma. a probléma szerintem azzal van, hogy a "gamer notik" között nagyjából piacvezető márka tesz a normális szervizellátásra. ehhez képest illetve lehet hogy pont ezért a minőség sincs mindig a toppon. a legnagyobb probléma pedig, hogy a kereskedők nemhogy nem hívják fel erre a figyelmet, de szeretik elhallgatni.
-
Nos látom hiába jártatom a számat neked csak a Sony
Gondolo te is szervízben dolgozól és Rengeteg tapasztalatod van a Sony gépekkel,de hagyjuk mert úgy látom te Sony fanatikus vagy.
Az MSI gépekkel kapcsolatban,aAlbacompal napi kapcsolatban vagyunk,nem tapasztaltam különösebb problémát,a javítási idö valóban sokáig tart,mivel az MSI szarik alkatrészeket biztosítani.De én továbbra sem tapasztaltam az álltalad leírt alulméretezett ventillátor,de mindegy ez az én dolgom.A lényegen semmit sem fog változtani,ha veszekszünk.
Te mint notebookszervízes gondolom nagy tapasztalattal rendelkezel,hogy ilyeneket irsz.
Az ügyet részemröl lezártnak tekintem,és nem kívánok a továbbiakban erröl a témáról senkivel sem veszekedni,vagy vitatkozni. -
adm
őstag
csak az ominózus noti kapcsán olvastam bele párszor a topikba. sajnos a kollégának nem volt más választása. vagy elfogadja azt vagy kárba veszik több havi munkája.
régebben azért nem voltak ennyire túlsúlyban a garanciális kérdesek. jobban hasonlított egy márka topikra, most meg lassan kezd fogyasztóvédelmi fórummá alakulni. -
azért néha nem árt folyamatában is olvasni az msi részleget, mert sokan úgy kérdeznek a garanciális javítás menetéről, hogy még nem is vettek msi notit, csak hallották, hogy sokáig tart a javítás, és megerősítést kérnek!
amúgy valóban sokáig tartják bent a notikat - általában, még apróbb hibával is 3 - 4 hét...
amúgy nem védem az msi notikat, van néhány tipikusan problémás széria (melegedős, vagy zörgő ventis), de van azért néhány egészen tűrhető is! -
adm
őstag
tehát az albacomp a hivatalos szerviz és hozzátok ezért leginkább garancia lejárta után kerülnek javításra. ebből te azt a következtetést vontad le, hogy kevés msi romlik el? olvass bele a topikba. nem vezetek kimutatást, de ránézésre is most már többségben vannak azok a hozzászólások, amik a szervizelés menetét, a várható hosszát a pénzvisszaszerzés lehetőségét taglalják.
ne azt vedd alapul, amikor vámmentesen hoztá(to)k be az országba a sony-kat. amikor a javítási költséget ti nyeltétek be és csak közvetítőkön keresztül lehetett alkatrészt venni. arról kell nyilatkozni amikor ősszel hivatalosan forgalomba kerültek és a német szerviz központ vette át a szervizelést.
az elégtelen hűtésről pedig: vadi új, centrino2-es 16" multimédiás msi széria, pontos típust nem tudok. cad-es rajzolás közben (gyakorlatilag nincs folyamatosan terhelve a proci) annyira melegszenek a belső alkatrészek és a borítás, mint a 8710w-m több órás renderelés alatt (100% terhelés mellett). ha modernebb alkatrészek jóval kisebb terheléssel jobban melegszenek, akkor erős a gyanú, hogy igen mégis alul méretezett a hűtése.
-
válasz
Benthe1st #27401 üzenetére
Hát nagyon úgy néz ki,hogy a Toshiba.Szinte eladás után nem is találkozunk többet vele.Régebbieket se nagyon hoznak szervízelni.
Sajna elég sok nagy márka sinylödik.Itt van a Dell egy csomó garral,és bizony amit a lengyelek csinálnak azok pocsékül vannak összerakva.Hiányzik csavar belöle,rossz csavar van benne,sérült topcase.hibás akkuk (ez ugye Sony cellás)
Ha én mst vennék notit vagy Toshibát vennék esetleg Acert.
Nagyon kerülném a Sonyt és a Fujitsu Siemens egyes típusait(Amit a uniwill gyárt nekik)
Nagyon kerülném a Compall összes típusát a Clevót és az Asus egyes modelljeit.és a Packard Bellt
A többi pedig vegyes képet mutat.
Nagyon nagyon jók a Philips gépek,csakhát nálunk senki nem forgalmazza. -
Mr. XXL
tag
Hali,
Már régóta filózok noti-vételen, csak mindig sikerül lebeszélnimagam
A kérdésem csak ennyi: megéri venni 60-80k-ért használt nem vagy csak 1 hetes garanciás minőségibb (ibm, dell, hp) gépet vagy jobban járok 100-120k-ért egy új (vagy renew) minimum 1 év garanciással?
Gondolok itt pl. a fusi v5555-re, 100k-ért T3200-es procival.
Vagy egy hp renew 6510b-re, celeronggyal.Apropó, a friss notik meddig húzzák akkuilag? A 3 óra netezéssel az már alap?
Üdv,
XXL
Aktív témák
Hirdetés
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Eredeti játékok OFF topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Politika
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest