- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Nyugdíjas #27995 üzenetére
Akkor most már csak e kettő között kéne, az S2340L szebb
DELL S2340L
DELL U2312HM Fekete -
SkyS1gn
félisten
Üdv, szerintetek melyik a jobb?
LG IPS237L-BN
DELL S2340L -
Rumjack
csendes tag
Akkor az LG lesz megvéve
Köszönöm a válaszokat. -
Rumjack
csendes tag
Sziasztok!
A Compaq 5500 típusú monitoromat szeretném lecserélni, és nem tudom eldönteni hogy milyet vegyek:Samsung S22B300B
vagy vegyem meg ezt kicsit drágábban:
LG IPS224V-PN
tényleg annyival szebb képe van mint a Samsungnak?? -
Elemental
addikt
Sziasztok!
Kinéztem egy monitort. Lg ips234v.Véleményetek szerint jó vétel? Esetleg van másik alternatíva 40ezer forint alatt?
Többnyire játékra és netezésre van használva a gép.
Olvastam, hogy 14ms-es a frissítése. Az mennyire zavaró fps játékoknál? Jelenleg egy 5ms-es tn panelest használok. -
hkari
őstag
Sziasztok.
Sajnos megadta a magát az LG 2753V monitorom, és kell vennem valamit helyette.
Őket néztem ki:
Sajnos a 27-esek nagyon drágák, szóval nagy valószínűséggel most veszek egy 24-est és később meg még egyet.
Melyiket ajánljátok?
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
olyan 40 ezer forint max 45 körül keresek monitort. Ahogy nézegettem, ezért az árért már lehet kapni 22-23 colos IPS monitort. A kérdés: Mivel járnék jobban? Valamelyik új LG monitorral, vagy egy használt Dell U2311H val?
-
Draken
őstag
Sziasztok!
Érdemes leváltani a jelenlegi 2407wfp monitort egy u2412re?
-
Departed
őstag
válasz
SirKero #27976 üzenetére
Hasonlóak a tapasztalatok, gyönyörű képe van az LG IPS234V-nek, és valóban jó játékra (is).
Én speciel 40k alatt vettem ugyanúgy rendes boltban, az meg még hab a tortán.360Xbox360: az IPS 14ms-ját ne vesd össze a TN-esekével, mellesleg a gtg értéke 5ms, azt már összevetheted.
-
korcsi
veterán
válasz
360xbox360 #27978 üzenetére
Éppen az elötted kettövel szóló írta, hogy oké az fc3, szóval rendben van.
-
360xbox360
tag
Sziasztok!
Tudtok valami monitort ajánlani? Elvárások:
-23/24"
-full hd
-játékra, film nézésre, grafikai munkára kéne
-max 45k
Kinéztem egy LG IPS234V tipusú monitort. Mennyire lassú a 14ms játékra? Mert főképp szimulátorozok (rfactor) szóval ott a legkisebb lagg utánhúzás is súlyos tizedeket jelentene ami nem lenne jó -
Spancho
senior tag
Sziasztok.
Most készülök APU-s gépet építeni magamnak.
AOC E2243FW2 ezt a monitort néztem ki hozzá.A kérdésem annyi lenne ,hogy az alaplapon van HDMI kimenet (mivel nincs VGA) ha azt összekötöm egy HDMI kábellel a monitorhoz akkor simán működni fog ?
Az alaplap FM2-A75MA-E35 -lenne.Köszi
(és bocsi hogy ha baromságot kérdeztem ,nem volt még HDMI-s monitorom)
-
SirKero
őstag
Egy hete vettem egy LG IPS234V-PN monitort általános otthoni használatra.
Aki nem tud ( vagy nem akar ) 50E forint magasságában monitorra költeni annak nagyon tudom ajánlani!
Átlag felhasználó részére tökéletes szerintem. Napok óta tolom rajta a Far Cry 3 -t és gyönyörű a képe -
korcsi
veterán
válasz
Azúr77 #27970 üzenetére
Ja nem ezt kérdezted.
Ha bunkó lennék megkérdezném: "Azt olvasni tudol e?"
De nem vagyok...
A kijelzönek idöre van szüksége a pixelek színének megváltoztatásához, ezt kétféleképp adhatják meg btb (fekete-fehér-fekete) vagy gtg (szürkéböl-szürkébe, nem ugyanabba!) váltás ideje. A gtg értéket overdrive-al csökkentik, eredménye over shot (túl lövés) lehet. Sebesség problémák leginkább manapság az amva monitorokkal akadhatnak, overshot stb. -
madgie
titán
De, van köze, pont az AG hiánya miatt szubjektív szebb színei vannak. Továbbra sem értem, mi alapján döntöd el, hogy kinek mi a bölcs dolog. Teljesen körbeírta, mint akar, te meg itt magas lóról beszélsz neki...
Hogy a fórumtárs kérdésére is feleljen valaki: Dell S2240L. 43 ezer forint. AH-IPS, fényes, LED, Full HD, annyira nem is ronda
-
harry
veterán
válasz
madgie #27967 üzenetére
Nincs szemben ablak, és minden bizonnyal semmilyen fényforrás sem világít rá? Persze, lehet... De akkor is sokkalta kevésbé tartom praktikusnak, mint egy AG felületet. Ráadásul direkt ilyen feltétellel keresni, ezzel kizárva nem kevés, jó választást, nem egy bölcs dolog.
LEDről meg mindig ez a parasztvakítás jut eszembe, hogy hű, led monitor, az milyen jó, az az új, ilyet kell venni. Átlag embernek arról sincs fogalma, hogy ez mindössze a megvilágítás módját jelenti, ráadásul olykor még gyengébb eredménnyel, mint egy fénycsöves megoldás esetében, és fogyasztásban sem feltétlenül jelent nagy előnyt. Kép(szín)minőséghez meg megint nem sok köze van, ami talán szintén nem mellékes egy monitornál - míg mondjuk egy panel annál inkább érdekes kérdés. -
harry
veterán
-
sg22
senior tag
3as eyefinityhez milyen monitort ajanlotok? 3db 23as dell ultrasharprol neztem videokat, de mintha nagy lenne a kavajuk. mit gondoltok?
-
polgi803
őstag
Sziasztok!
Upgarade-elni szeretnék monitort...most ez van: 22" ASUS VW228N LED
24-est szeretnék. A szívem szerinti feltételek: Fényes, Full HD LED kijelző...ez tuti,1920x1080, nekem pl a Samsung szépsége tetszik, de nem létszükséglet, ha tudtok jobbat...lehetőleg ne eget rengető ára legyen...olyan 40-45 körüli...az extrákhoz nem tudok hozzászólni. Nem akarom TV-re kötni meg ilyesmi. Game és film menne rajta. Köszi a helpet! -
Isual
veterán
válasz
fatallerror #27954 üzenetére
WQXGA
-
válasz
fatallerror #27954 üzenetére
Telefonon nem láttam
Akkor még egy darabig marad a u2711
-
Aryan
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm szeretne vásárolni monitort játékra. 26-27collos kellene, a 3d nem fontos. A lényegesebb dolog az lenne, hogy 2d-ben tudjon 100hz-et vagy többet. Kinéztem egy Asus VG278HE típusú monitort ami elméletileg 144hz-es, csak jó kérdés, hogy 2d-ben is tudja e ezt. Input lag is fontos lenne gondolom.
-
jediweb
aktív tag
válasz
FuRiONight #27955 üzenetére
11-es már nincs U2312HM jelű van ... a 22 -es kontrasztosabb ... de mindkettő ajánlott a célra sőt ... ezeket vedd
-
FuRiONight
addikt
Hali
Monitor vásárlás előtt állok, a keretem olyan 50k, ebben az árban ezt szoktátok ajánlani: Dell UltraSharp U2311HM
Van esetleg valami más alternativa, mert nem igazán jön be a monitor (képek alapján)? Elsősorban játékra és netezésre használnám.
Sajnos élőben nem tudom megnézni
-
válasz
old_artist #27951 üzenetére
A 2412-nek is épp oly alacsony az input lagja, mint a 2312-nek.
-
-
Rossy
csendes tag
válasz
old_artist #27949 üzenetére
igen ezt a tesztet sajnos a korlátozott nyelvtudásom miatt nem tudtam elolvasni meg igazából olyan emberek véleményére lennék kíváncsi akik esetleg látták vagy használják valamelyiket. te melyiket választanád?
-
old_artist
addikt
Üdv!
Akkor kérlek olvasd el ezt a tesztet a Dell S2440L monitorról!
Egyébként az Input-lag-ja nem is olyan rossz ..., ahhoz képest, hogy A-MVA paneles -
Rossy
csendes tag
Sziasztok. Vissza olvastam jónéhány oldalt viszont erről a monitorról nem találtam semmit: Dell S2440L véleményt szeretnék kérdezni és hogy maga a A-MVA panel milyen az ipshez képest és maga a monitor milyen lehet?
Még ez a 2 monitor jöhet számításba: U2312HM,U2412M
Vélemény?
A monitor Fps játékokra és tervezésre kéne!
Válaszotokat előre is köszönöm! -
Azúr77
tag
Üdv!Érdeklődnék a következő monitorról Asus WS229H Van vkinek tapasztalat?Játékra kellene főleg,keretem csak 30 és 40e között van.
-
laszlohu
addikt
-
válasz
fatallerror #27941 üzenetére
Ehh elírás lehet. '14-es modellévnek nem sok értelme lenne.
Mindenesetre mostanában szinte minden hír a Dellről szól, dolgoznak a srácok.
(#27943) laszlohu
Nem, arra gondoltam, hogy a mozifilmek nem 16:9-ben, hanem 2.35:1 képaránnyal készülnek -
fatallerror
addikt
-
-
korcsi
veterán
válasz
raziel01 #27931 üzenetére
A világ meg nem egy dimenziós, a TN nyílván nem a betekintési szögei miatt nyerő, az IPS meg nem a kontrasztja miatt.
Szóval az jó "befektetés" ha bő 15.000Ft-ot elköltesz arra, hogy fekete csík legyen alul-felül? Végül is meg lehet szokni. Illetve játékban előfordulhat, hogy kevesebbet látsz mint akinek 16:9-es monitora van?
Láttál már VA paneles monitort?
-
ryori
senior tag
Xbox 360 hoz szeretnék egy 20"-22" monitort, milyen lenne jó hozzá?
Kell hogy legyen rajta HDMI és 3,5mm-s jack hogy a hdmi-n jövő hangot tudja a 2.1es hangszórón játszani.
néztem is 1et, ez a LG IPS224V nem is tudom nem lenne a 22" kicsi? max 40.000-m lenne rá
-
raziel01
veterán
válasz
CsonkaImo #27930 üzenetére
"va és ips panel között van minőségbeli különbség?"
Nincs. Sőt a TN is ugyan az a minőség, nem is értem miért van más nevük.
Dell U2312-t vedd ne más szart. Egyébként a Dell U2412 még jobb lenne, meglehet ott szokni a 16:10-es képarányt. Filmeket nem fogja szétnyújtani.
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Nekem is kéne egy jó minőségű 24"-os monitor játékra és filmnézésre 70 ezer körűl. Dell UltraSharp U2412M-t néztem ki de kiderűlt hogy az 1920x1200-as felbontás és a 16:10 képarány nem olyan jó játékra. Mit tudnátok ajánlani ennyiért? Válaszokat előre is köszönöm!
-
sg22
senior tag
az itteni ajanlasok alapjan ezt a monitort neztem ki. hozza pixelgarancia + 90
euro. mennyire gaz ha azt nem kerem? mennyire gyakori h pixelhibasak a monitorok illetve mennyire rontja a kep minoseget? kalibraltatni ezt a monitort? ha igen otthon megtudom tenni vagy mindenkeppen elkell vigyem vkihez? mennyire fontos ez?
kosz
-
sg22
senior tag
27es is johet ipssel. olvastam par oldallal korabban, hogy lgnek van 80k korul 27es ips es monitora. az mennyire jo vetel?
sorry a dupla posztert de nem engedte szerkeszteni
-
sg22
senior tag
enis az ips fele hajlok, koszi sracok )
szerk: esetleg ajanlanatok 2-3 monitort ips panellel, amik jo vetelek? mar nem kovetem mi hogy merre, lattma kijott sok fele megfizetheto monitor, regen csak a dell volt, mostmar lg meg mindenki beszallt.
-
harry
veterán
Előzmény nem látszik: tehát szülői géphez kell, netezés, fényképnézegetés, semmi különös (nincs játék, film). Képek miatt gondolkodom IPS-ben, na meg mert már egész normális áron vannak, csak azért mégiscsak +10k, és alapvetően egy TN-nek is lehet normális képe, csak nem tudom, ez a 30k-s kategóriára mennyire igaz.
-
harry
veterán
Így 30k körül Benq G2250/55 típuson kívül mi jöhet még szóba? Mármint tényleg +-3k, 38k-ért már ott a LG IPS224V. Lehet így is az lesz, azokra pixelgari is van... Mit javasoltok?
Konkrétan: LG 37.7k [link],
Benq G2255A 28.4k [link](mégsem, most nézem, ezen nincs dvi), akkor Benq G2255 28.8 [link] bár az a 600-as kontrasztarány nem tűnik soknak... -
sg22
senior tag
Sziasztok!
Kene egy kis szakmai segitseg. Vacilalok, hogy milyen monitort vegyek magamnak.
Jatekra kellene es filmezesre. Azon gondolkodom, hogy valami minosegebbi 23 colos ips paneles monitort vegyek, vagy egy gagyibbat, viszont 27 colosat. Mit gondoltok? -
Kanczy
veterán
Valaki esetleg tud küldeni privátban egy bp-i boltot, ahol van raktáron U2312HM és megbízhatók? Szóval van egy bevált helyetek a sok ajánlgatás mellé, ahonnan garival, még a héten be tudom szerezni?
köszi!
-
jediweb
aktív tag
-
túl nagy a fényereje még teljesen leszabályozva is. Ez mennyire zavaró
Lehet zavaró.Tényleg sokkal gyengébben kalibrálható,mint a 2412?
Nem hatalmas a különbség.Esetleg kinek mi a véleménye az Asus ML239H-ról? Állítólag annak mélyebbek a feketéi.
Kontrasztban és feketébe a 2412 jobb nála, a 2312-vel van kábé egy szinten.van lehetőségem a kapott ICC színprofilt csak a monitorra használni, anélkül, hogy a laptop saját képernyőjét bekavarja?
Igen. -
Bálint85
senior tag
válasz
stranger28 #27909 üzenetére
EIZO FS2333W
-
Kanczy
veterán
válasz
stranger28 #27904 üzenetére
A HDMI átalakítót mire érdemes rakni, illetve el fog férni a két csatlakozó egymás mellett?
köszi
-
Bálint85
senior tag
ebből ki tudjátok olvasni , hogy a monitor tudja e a 70 vagy a 72 hz képfrissítést?
d-sub, dvi, hdmi esetén melyiken melyiket tudja?
- Horizontalfrequenz Analog: 31 – 81 kHz Digital: 15 - 68 kHz
- Vertikalfrequenz Analog: 55 – 76 Hz Digital: 49 - 61 Hz
- Videobandbreite Analog: 148,5 MHz, Digital: 148,5 MHz -
thorex
tag
Sziaztok !
Segítség kellene ,játékra szeretnék egy aránylag jó minőségű monitort venni. A kiszemelt egy Asus ML 229H típus, állitólag jó minőségű.Mi a véleményetek?
a választ előre is köszönöm -
tamas1985
tag
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni az Acer p223w monitorról, tudom nem mai darab de lehetőségem lenne most egyhez hozzájutni és kíváncsi vagyok a tapasztalatokra? Előre is köszi.
-
Tusky
csendes tag
Sziasztok!
Végigolvasgattam elég sok hozzászólást és most segítséget szeretnék kérni:
Notebookomhoz keresek külső monitort kb. 50E környékén. Ami a legfontosabb, hogy Photoshophoz használnám, fontos a színhűség. Nem ülök napi 10 órát előtte, alkalmi munkáim vannak.
Tetszene a Dell US2312, viszont olvastam, hogy túl nagy a fényereje még teljesen leszabályozva is. Ez mennyire zavaró (szeretek félsötét szobában dolgozni). Tényleg sokkal gyengébben kalibrálható,mint a 2412?
Szerintetek elég ezt megvennem vagy várjak és célozzam meg a 2412-t? Esetleg kinek mi a véleménye az Asus ML239H-ról? Állítólag annak mélyebbek a feketéi.
A Dell 2312-hoz most 3E-ért kínálnak pixelgaranciát és kalibrálást is, ez nem hangzik rosszul.
Még 1 kérdés a végére: ha külső monitorként használom laptopra, akkor van lehetőségem a kapott ICC színprofilt csak a monitorra használni, anélkül, hogy a laptop saját képernyőjét bekavarja? Bocsánat, azt az elvet vallom, hogy húlye kérdés nincs, csak fel nem tett...
Előre is köszönöm a hasznos tanácsokat!
-
Kanczy
veterán
Sziasztok,
Játékra és filmezésre kellene egy viszonylag jó ár/érték aránnyal rendelkező 22-24" monitor. Ami fontos, hogy IPS paneles legyen és hogy legyen rajta HDMI port, mivel egyszerre kötnék rá xboxot és pc-t. Másodlagos, de nem baj, ha relatíve kevés a késés, mivel reflexjátékokat játszom főleg. A keret mondjuk legyen 65-70e.
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Napelem
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- ASUS routerek
- Asustor NAS
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 IPS 256GB notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest