- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
freestailo
őstag
válasz Vismajor01 #28899 üzenetére
ez a kérdés engem is érdekelne, szeretném egy képernyővel kiváltani a dolgokat!
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok!
Elsőre egy kérdéssel fordulnátok hozzátok:
Én a monitoromat szeretném tévéként is használni, vagy máshogy: A TV-met monitorként.
A kérdésem tehát ez: Melyikkel jövök ki jobban ár/érték arányban? A mostanim egy 56 centis lcd tv, de eznem tudja a fullhd-t, ezért kerülne cserére. Az ár 40-50e ft max, de a méretből nem engednék. Szóval árban monitor+tvtuner vagy TV? És mit érdemes, lcd, led,? Talán a led a legjobb, de én abszolút nem értek hozzá.
A mostani egy ORION LCD t22 DVDI, ebből is kiviláglik, hogy nincs szemem a minőséghez...Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
CoronitaA
csendes tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy monitor vásárlás előtt állok és nem nagyon tudom hogy milyet kéne vennem. Főként játékra használnám de a filmeknél se ártana hogy szép kép legyen. Egyik szaküzletbe ezt ajánlottál nekem Asus ML248H. Előre is köszi a választ!
-
Archanon
őstag
Üdv,
Lenne egy olyan kérdésem, hogy milyen olyan 22"+ monitor van a használt piacon, amit maximum 25-30 ezres kategóriában érdemes megvenni, és pár hónappal később legfeljebb minimális veszteséggel viszonylag könnyedén el is lehet adni? (De ha tudtok olcsóbb kis 17"-t ilyen feltételekkel, az is jó...)
Sajnos október elején tönkrement az én Samsung SyncMaster 740 BF-em, azóta kölcsön monitorom van, de ez most január közepére visszakerül a gazdájához. Nem várt kiadás, mellesleg ha tehetném, szívem szerint egy Dell U2312HM-et vennék (később azt is tervezem...!), de arra csak úgy lenne keret, ha januárban nem estek szinte semmit (csak búzát búzával - van még 22 kiló... ), és lenullázom magam, amit meg nem kéne... épp ezért szeretnék valami épkézláb ideiglenes alternatívát, de akkor már legyen méretes.
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
BorkL
tag
válasz stranger28 #28885 üzenetére
Üdv!
A Dell U2412M monitorból is lesz PWM mentes változat? 1920x1200-as felbontással keresek monitort 100 ezer forint alatt, de inkább 80 ezer alatt. A Dell monitort a "flickering" probléma miatt nem rendeltem még meg, pedig szimpatikusnak tűnt.
Mik az ajánlott (IPS, estleg PVA paneles, 23-24"-os) monitorok, ebben az árkategóriában, ha vannak ilyenek?
-
stranger28
addikt
-
feri1
aktív tag
válasz stranger28 #28885 üzenetére
FPS játékokra jó lesz?
Mi a statikus kontraszt 1000:1 és a dinamikus kontraszt 2000000:1 arány?
Ennél láttam már többet is más monitoroknál.
Elég ez?
-
feri1
aktív tag
válasz stranger28 #28882 üzenetére
Üdv!
Konkrét tesztelt PWM mentes típust írnál?
-
stranger28
addikt
válasz fatallerror #28880 üzenetére
(#28876) ZsizsiZsozsó: 50 körül van már PWM mentes, ami kevésbé rontja a szemet, szóval ráérünk még telesírni azt a kispárnát.
(#28879) minas: Te tudod.
[ Szerkesztve ]
-
Norb3rto
őstag
Megszületett a döntés 24" monitor lesz.Ebben a méretben mit ajánlotok mit érdemes venni?
Óvakodj a csavarhúzóval közlekedő programozótól!
-
minas
aktív tag
válasz fatallerror #28863 üzenetére
Aha...
Akkor nekem jó lesz a tv a számítógéphez -
fecoooo
csendes tag
Hali!
Az I-es kategórából szeretnék eg ymonitort, de max II-esből. 19'' nél nem kell nagyobb, ha számít a konfigom a következő, játékra használom:
ALAPLAP: ASROCK B75 Pro3
VGA: GAINWARD 2760-BLISS GTX660 Golden Sample 2GB GDDR5 PCIE
PROC: INTEL Core i5-3450 3.10GHz 1155 BOX
RAM: KINGSTON 16384MB HyperX Blu DDR3 1600Mhz CL10 KIT KHX16C10B1K2/16X
HDD: HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm 16MB SATA2 HDS721050CLA362
HÁZ: SHARKOON Vaya Value Fekete
TÁP: THERMALTAKE TR2 RX W0146RE 450W -
ZsizsiZsozsó
tag
válasz Joe109 #28868 üzenetére
És az egészben az a vicces, hogy egy 70E forintos monitorról beszélünk. Már sok helyről hallottam, hogy a LED háttér világitású monitorok/TV-k nem épp "szembarát" termékek. De ez tényleg nagyon durva, amit te is leírtál. A valóban profibb monitorok pedig, olyan 200-300k kezdődnek. Amit persze egy átlag felhasználó nem tud megfizetni vagy nem is akar, itt már 1000 euró feletti monitorokról beszélünk. Ki van ez úgy találva, mondjuk tény és való semmilyen kijelző nem egészséges a szemnek.
The Power Is Yours!
-
Isual
veterán
hagyd a LUT Managert, a win-ben állítsd be, ahogy írják, két szinten, alapértelmezettnek a profilt. látnod kell, ahogy betöltődik, változik a kép, s minden indulásnál meg fog ez történni. a managerrel semmit nem kell csinálnod. persze ha win7-ed van.
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
-
Isual
veterán
válasz pocokxx #28871 üzenetére
Teljes értékű USB-hubok, szerintem nem lehet baj a "krafttal"!
(#28872) R a y: Ahol 3 görbe fut egymás mellett/felett, egymással. Az a jó. De ha a win-ben beállítottad a profilt alapértelmezettnek, akkor nem kell neked a LUT Manager semmirese, max, hogy néha leellenőrizd, mert a win betölti majd a profilt minden indulásnál. Vagy a win7-et használd erre, vagy a LUT Managert. A kettő együtt nem feltétlenül praktikus.
-
R a y
senior tag
Sziasztok!
Hozzáértő segítségeteket szeretném kérni. Vettem egy Dell u2212HM tipusú monitort, amit kalibráltattam is, és az .icc profilt a monitorgurus tutorial alapján be is tettem.
Viszont,
A lut managerben két görbét tudok "behozni"
Az icc-s kalibrált görbém ez lenne: [link]
A másik görbe pedig EZKérdezném tőletek, hogy melyik a helyes!
Köszönöm!
Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz stranger28 #28856 üzenetére
és kleinguru és Isual
Köszönöm a véleményeteket, akkor az U2311H lesz. (Nem is bánom, hogy kicsit tudok spórolni a monitoron...)
szerk.: Egy kérdés felmerült bennem. Mennyire használhatók teljes értékű usb portként a monitorokra rakott csatlakozók? Van külön áramellátásuk, vagy olyan, mint egy 4 portos hub, amiből kettőt lehet használni, mert a harmadik már nem kap elég kraftot...
[ Szerkesztve ]
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
< CyberBob >
őstag
válasz Joe109 #28868 üzenetére
"Szóval aki dell ultrasharp U2412M monitor vásárlása előtt áll az mindenképp üljön le elé - ha teheti - egy órára, hogy kiderüljön mennyire tolerálja a szeme azt a fajta vibrálást amit a PWM-es háttérvilágítás-szabályzás hoz létre."
Szerintem messzire el kell kerülni a villogós monitorokat. Azért mert valaki nem látja / zavarja attól még rontja a szemet. Remélem a Dell nagyon gyorsan elfelejti ezt a fajta fényerő állítást minden monitorán.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Joe109
csendes tag
Kedves fórumozok!
Leírnám ide hogy jártam a dell U2412M monitorjával hátha valakinek a segítségére lesz a későbbiekben és hamarabb rájön annak okára, hogy miért kezd el fájni a feje és kiszáradni a szeme a képernyő bámulása közben.
Felmerült a családban egy új monitor vételének az igénye ezért gondoltam a saját monitoromat (U2312HM) átpasszolom a családtagnak, magamnak meg helyette beszerzek egy U2412M típusút, úgy is jobban szeretem a 16:10-es képarányt. A gond csak az hogy az utóbbi típusban PWM-es háttérvilágítás-szabályzás van ami kikészíti a szememet (kiszáradt) plusz még pár óra használat után a fejem is tiltakozni kezd a dolog ellen. Tudom ez nem újdonság, de a fene se gondolta, hogy ilyen különbség van két azonos "családból" származó monitor között.
Szóval aki dell ultrasharp U2412M monitor vásárlása előtt áll az mindenképp üljön le elé - ha teheti - egy órára, hogy kiderüljön mennyire tolerálja a szeme azt a fajta vibrálást amit a PWM-es háttérvilágítás-szabályzás hoz létre.Most várom a szerdai napot, hogy megtudakoljam a boltban becserélik-e a monitort vagy sem.
Joe
-
Isual
veterán
válasz raziel01 #28865 üzenetére
Így talán hatásosabb, s épp (mindig) aktuális.
-
raziel01
veterán
Cipőt a cipőboltból.
-
Isual
veterán
erre van egy klasszikus idézet, nézz utána
-
minas
aktív tag
válasz stranger28 #28861 üzenetére
monitornak tv-t miért is nem?
-
minas
aktív tag
válasz stranger28 #28854 üzenetére
Igazándiból azért nem mennék 40 fölé, mert tavasszal akarok egy 32-37" led tv-t (amin a számítógépet is használnám), így a monitor most jobbára "átmeneti" megoldás.
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Akadt egy pár lehetőségem, és kikérném a hozzáértők véleményét. Az alábbiak közül melyik érné meg a legjobban a ráfordított összeget?
1) használt Dell U2311H postázva 40,000 Ft
2) új Dell 2212Hm 48 körül postázva
3) új Dell 2312 HM 55 körül kalibrálva és postázva.
Megéri az utolsó a plusz 15,000 Ft-ot?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
minas
aktív tag
Tudnátok nekem ajánlani 21-22" monitort kb. 40 ezerig irányadó célzattal? A monitorom megadta magát és elég gyorsan kellene döntenem, így sokat segítene néhány modell megjelölése.
3 év garancia fontos lenne, illetve VA/IPS paneles (ha jól olvastam, ezek inkább ajánlottabbak ma már)
Benq, LG, Samsung, Philips, AOC közül melyikek a megbízhatóbbak, a jobb szervízháttérrel ellátott és kiegyenlítettebb minőség, illetve kevésbé jellemző pixelhiba? -
Brekkk
senior tag
válasz korcsi #28850 üzenetére
Az én monitorom nincs kalibrálva, de bárhogy is állítom az OSD-ben soha, nem lesz jó.
Amikor a fehér szín jó lesz akkor a többi szín mászik el.
Sajnos, ha bemegyek egy boltba és egymás mellé van állítva sok sok LCD TV megmondom melyik a LED-es közöttük.
Van olyan hely ahol kalibrált LED monitorok ki vannak állítva, és lehet működés tesztelni? -
R.U.Z.S.I
tag
Acer AL2032Wa-t látott már valaki bekapcsolva?
Megköszönném, ha írna véleményt a képéről. -
Brekkk
senior tag
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy vajon minden LED monitoron észrevehető e, a kékes érzetű háttérvilágítás?
Engem ez borzasztóan zavar, hogy a fehér szín kékes lesz. Leszabályozni nem lehet.
Van olyan monitor LED monitor amin ez nem látszik? Vagy keressek használt hagyományos LCD monitortJelenleg egy BENQ GL2440 HM monitorom van.
-
ZsizsiZsozsó
tag
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem, hogy mi a különbség a csak sima H-IPS panelű monitorok (LED háttérvilágítás nélkül) és a kimondottan LED háttér világítású IPS monitorok között? Árban, pont azt nézem a csak H-IPS panelű monitorok lényegesen drágábbak.
The Power Is Yours!
-
raziel01
veterán
2 millió az 1-hez? Hú az jó sok, elég lesz az.
Asus tényleg büntet 80 millió az 1-hez. xd
Válaszidő meg nem sok, mert ez IPS. Tökéletes játékra is.
Kontrasztarány meg 1000:1-hez hivatalosan ami teljesen jónak számít.Az LG-vel nem tudom mit akarsz. Most akkor TV-monitor kell?
D-sub mindig is rosszabb volt mint a digitális HDMI/DVI. -
-
feri1
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Monitort keresnék Full-Hd játékok futtatására.
- Call Of Duty, Medal Of Honor,Crysis + hasonló játékok mennének
- kb 22" méretben.
- dönthető legyen
- Ips panel kell-e ehhez?
- mikre kell figyelnem vásárlásnál,hogy a fent említettekre használva megfelelő legyen a monitor?
- pl: kontrasztarány,fényerő stb.
- mitől függ az,hogy szemkímélő legyen?Válaszaitokat előre is köszönöm szépen!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz stranger28 #28837 üzenetére
Sokkal jobban néz ki igy leirva, mint hogy egy-kétszázezer
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Van esetleg valami megoldás arra hogy a monitoron a glowing efektet csökkentsük? Egy LG IPS224 esem van és a sarkoknál igen csak beénylik/vagy világosabb vagy hogy írjam. mintha ott erősebben világítanának a ledek:/ van erre valami megoldás vagy törődjek bele h ez ilyen?
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
MornKapitány
tag
válasz old_artist #28831 üzenetére
Szia!
Sajnos a 24" fizikailag nagy, nem fér rá az asztalomra úgy, hogy kényelmes maradjon számomra. Illetve elég közel ülök hozzá.
És ahogyan látom 24-nél van egyedül 16:10, lejjebbi kategóriákban 16:9. Bár, túlélem ezt az aspect ratiot még valahogy .
Köszönöm szépen a válaszod! Megfontolom
"I'm a doctor, not an engineer." Dr. Leonard McCoy
-
old_artist
addikt
válasz MornKapitány #28829 üzenetére
Üdv!
"... Legyen robosztus, biztos állvány, egy DVI / display kábelt hozzá tudjak közni 40-70.000 Ft-om lenne a célra." - megoldás: Dell U2412M (16:10) - pixelgaranciával és kalibrálással súrolja a keretedet, de megéri.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Mondhatnám, hogy "belső info" ..., de ... egyszerü a képlet, veszünk egy megfelelő nagyítót (és ahogy El Kebir írta, gyakorlati úton ellenőrízhető), és megnézzük a pixel szerkezetet/struktúrát:
- ha "párhuzamos nyil" szerkezetü, elrendezésü, akkor S-IPS (II) panelessel szembesülhetünk
- ha "függőlegesen rézsútos", akkor H-IPS szerkezetü
... de az S-IPS II panelt megtalálhatjuk nem csak a 20" és 21,5"-os LG paneleken, az IPS6 (pl.LG IPS226V), de az IPS5 szériákon (pl.LG IPS225V) is tapasztalható volt. -
MornKapitány
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy IPS vagy hasonló minőségű panellel ellátott 21-23" monitort vásárolni, elsősorban munkára (dokumentumok szerkesztése, excel, net, levelezés stb.) és nem multimédiás, grafikai célra. Viszont jó lenne, ha otthon a laptopom dokkolóra kötve egy faja munkaállomásom lenne.
A legfontosabb az lenne, hogy minél jobb érzés legyen előtte dolgozni. Legyen robosztus, biztos állvány, egy DVI / display kábelt hozzá tudjak közni
40-70.000 Ft-om lenne a célra.
Néztem a sokat emlegetett Dell és LG IPS paneles monitorokat, nem tudom, hogy mi a véleményetek, tapasztalatotok vele. Illetve hardveraprón nézegetve találtam egy régebbi EIZO monitort emberi árfekvésben: [link]. Igaz nem fHD felbontás, viszont 16:10, ami a régi macbookomat idézi Mennyire éri meg ezért az árért ez a monitor? Eizo monitorral volt már szorosabb kapcsolatom - ct / rtg felvételeket néztem rajtuk - és a mellette lévő sima TN paneles monitor olyan volt, mintha egy szétfolyt valamit raktak volna oda (pedig ua. a kép volt a képernyőn. Egészen mély benyomást tett rámTi mit ajánlanátok?
Köszi szépen a válaszokat előre is!
Morn
"I'm a doctor, not an engineer." Dr. Leonard McCoy
-
El Kebir
őstag
válasz old_artist #28826 üzenetére
ok, tehát a tftcentral tudja a tutit? ...mert a panelkeresője a kérdéses monitor paneljére e-ips-t ír... vagy az nem számít, mert nem támasztja alá a honlapon közölteket?
(pixelstruktúrája más annak a p-ips/s-ips II -nek, végülis gyakorlati úton ellenőrizni lehetne)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Isual
veterán
válasz old_artist #28826 üzenetére
És honnan derül ki, hogy a szóban forgó LG-ben ez a furi S-IPS II panel van?
-
old_artist
addikt
válasz El Kebir #28821 üzenetére
Üdv!
Egy picit jobban kellene figyelned ..., mivel az LG IPS225V monitorban bizony "S-IPS II" panel technológia lapul - olvasnivaló ... - nem összetévesztendő a kezdeti S-IPS panelekével.
Egyébként a p-IPS (Performance IPS) panelesek a H-IPS panelesek variánsai, vagyis egy alkategóriája, amivel pl. a NEC monitoroknál a "p" jelöli a "10bit-es modellek" különbözőségét - olvasnivaló ...[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
Sziasztok!
Kifejezetten játékra milyen 3D-s monitort ajánlanátok? Nem elsősorban a 3D a lényeg, fontosabb hogy 120Hz-en 2D-ben szép képe legyen, és legalább 27"-os érdekelne.
https://tinyurl.com/phnas
-
stranger28
addikt
válasz < CyberBob > #28822 üzenetére
Másnál meg 0 és szidja a kurva eget.
-
-
< CyberBob >
őstag
válasz stranger28 #28808 üzenetére
Nem, csak így nálam 100% az arány.
-
zeki-182
csendes tag
az első hozzászólásban ajánlott LG IPS225V illetve az IPS224V közti különbségekről tud valaki valamit? látta már mindkettő képét, van érzékelhető különbség? (magyar webshopokban már szinte nem is kapható a 225-ös; ahol igen, ott árban nagyjából ugyanannyi mint a 224-es; sok helyen viszont a 225-ös kb 30%-kal drágább...)
a 225-ös modellről nem találok képminőséget elemző tesztet, se olyan leírást, ami gyakorlati különbséget mutatna a 224-essel szemben - pedig nyilvánvalóan a semmitől több a különbség (a 224-es fogyasztása kevesebb, ennyit állapítottam meg).
az elsődleges szempont, ami leginkább érdekelne, a háttérvilágítás homogenitása. az IPS234V foltosságával nagyon nem voltam elégedett, ehhez képest a 224-es kistestvér elfogadhatónak tűnik, de még mindig nem az igazi...
-----
esetleg olyan ips monitort tudtok ajánlani, ami háttérvilágítása a fent említett LG-kétől egységesebb? (vagy legalább egy függőleges szimmetriatengelyen tükrözött... tehát ahelyett, hogy ilyen rossz lenne, legyen inkább ilyen kevésbé rossz)
mit szeretnék? 21.5-23"-on fehér felületeket nézni (szürke foltok nélkül) nem vakító fényerővel.
keret: 35-45 ezer forint (de ha kicsit drágábban van megfelelő, akkor annyi...) -
Isual
veterán
válasz Tomi0703 #28813 üzenetére
Delleknél is előfordul, egyszerűen peched volt. Nekem se teljesen egyenletes az NEC-m magától... Talán a képarány az "kedvez" ennek a jelenségnek, de ettől még jobbára sporadikusan fordulnak elő ilyesféle inhomogenitások az adott típusoknál. Szóval mindenhol van ez, nem csak 100k alatt.
-
-
Tomi0703
addikt
Bocsi az újabb offért de ekkora monitoron (23") normális az, hogy a sarkok nem annyira fényesen világítanak? Vagy ez az IPS velejárója, vagy a méret (és, hogy nincs rendesen megvilágítva?)
A régi 19"-os monitormon ennyire nem volt szembetűnő mint itt (jóval ha a méret végett akk oké).
-
stranger28
addikt
válasz < CyberBob > #28804 üzenetére
És, ha 3 gépen jó, akkor mindegyiken jó?
-
El Kebir
őstag
válasz madgie #28798 üzenetére
"hihetetlen, hogy évek alatt sem tudták ezt megoldani"
ez tisztán elvi kérdés lehet, a hdmi-t alapból tv kimenetnek állítják be, nem is akarják monitorokhoz igazítani, azokhoz ott a DVI vagy a DP... demonstrálják a felhasználóknak mi a problémamentes...
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
stranger28
addikt
válasz < CyberBob > #28804 üzenetére
50-50 igazából, hogy jó lesz-e vagy sem.
-
< CyberBob >
őstag
válasz Valdez #28802 üzenetére
Nálam sem volt gond az ATI-val. Monitorcserénél (meg vissza cserénél is ) automatikusan beállt a natív felbontás / frissítés értékekre persze keret nélkül. Ha tv-t érzékel akkor is pixelpontosra áll be.
stranger28: itt három gépen három féle ATI kártya van és mindig jó volt.
[ Szerkesztve ]
-
angol
tag
A Dell S2240 PWM-es vagy nem ?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LC34J791WTRXEN ) 34" THUNDERBOLT WQHD ÍVELT MONITOR! AKCIÓ+
- SAMSUNG (LS34C652UAUXEN ) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS28BG700EUXEN) 4K 144hz GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Apple Studio Display 27" 5K - Csak 1db!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest