- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milfai85
csendes tag
Sziasztok!
Milyen monitort ajánlanátok ilyen paraméterekkel?
Köszönöm szépen!1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
~150.000 max
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27" 1440p 60+
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
SÍk
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Általános, jatek
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Freesync Rx7800xt
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? HDMI, DisplayPort
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Igen de nem feltétel
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10. Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Magasságában állítható nem feltétel
11. Hangszóró jó ha van, nem feltétel -
sztivo
Topikgazda
válasz
CsiguszMaxim #141697 üzenetére
Akkor nálam Asus>Samsung>LG.
Asusnak tetszik a talpa, illetve a variable overdrive.
Honnan szereznéd be? Látom kijött idén az Asus jó pár 25" monitorral, de itthon még nem kapni nagyját, a TN 280 Hz-re beneveznék mondjuk (XG258QMG). -
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Solicidium #141688 üzenetére
Szia!
Érdekes amit írsz, hogy a növelt kijelzőméret és ppi nem vált be, pedig azon szép élesek a betűk, igaz a betegséget nem igazán ismerem.
Samsung S27DG300/302 ami bele is fér meg szerintem árban sem vészes. -
sztivo
Topikgazda
válasz
Patrik08041 #141675 üzenetére
Szia!
Asus VG27AQL3A
LG 27GS75Q, ha belefér akkor 27GS85Q
Gigabyte M27QA
Samsung S27DG500/502 (szerintem ez az abszolút bestbuy) -
sztivo
Topikgazda
válasz
CsiguszMaxim #141680 üzenetére
Szia!
Kompetitív fps-re kell? Menj a 240 Hz irányába, azaz Samsung. -
Reinkz
senior tag
Sziasztok,
USB-C-vel ellátott monitort keresek, ami tud tölteni is.
Egy asztali gépet szolgálna ki illetve egy laptopot HO-ban.1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
100k
24 col, Full HD.
27es is szóba jöhet csak oda nem tudom elég-e a full HD, akkor lehet már feljebb kell lépni felbontással is.Alapvetően mindig LG monitorjaim voltak, de most nyitott vagyok másra , eddig egy ASUS VU249CFE-B Eye Care néztem, igaz itt csak 15W a töltési teljesítmény de talán elég lehet.
Thinkpad T14-et kéne tápolni, gyárti töltö 65W képes.Előre is köszönöm.
-
Sziasztok!
Időskori makuladegenerációval (az éleslátásért felelős sárgafolt egyre nagyobb mértékű károsodása) küzdő személyek keresnék minél jobb olvashatóságot biztosító kijelzőt.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
Puha határ 75k, de ha a cél érdekében többet kell áldozni rá, ám legyen.
27", 1920*1080 Full HD, képfrissítés olvashatóság szempontjából valószínűleg mindegy.
Bővebben: Személyes tesztek alapján úgy tűnik, a 27" FHD felbontás biztosítja számára a legjobb olvashatóságot. A monitor ppi és a windowsos betűméret párhuzamos növelése kontraproduktívnak bizonyult (pl. 4K felbontás 32"-on 350%-os betűmérettel). Mivel jórészt ágyban fekve lenne használva kb 60-80 cm-ről nézve, így a 32" túl nagynak bizonyult, mivel itt már a fejet is aktívan kellett mozgatni.
Kontraszt miatt talán VA, de gondolom jó IPS is szóba jöhet.
Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Netezés, emailezés MS Outlookban, videó- és képnézegetés
7. gen i5 laptop integrált HD graphics
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
Csatlakozó mindegy, mert átalakítóval kb. minden megoldható.
Beépített hangszóró preferált.
Valószínűleg nem
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Állítható magasság preferált (mivel jórészt ágyban fekve volna használva).Összegezve: Minden a legjobb a olvashatóságnak lenne alárendelve.
Ha konkrét típust nem is tudtok ajánlani, ha volna valakinek ilyen jellegű tapasztalata/véleménye, szívesen venném, mert hasznosnak bizonyulhat, milyen irányba induljunk el.Nagyon köszönöm!
-
Csandi
őstag
válasz
csimbi82 #141683 üzenetére
Irreleváns, már minden monitor ami tudja az egyiket tudja a másikat is mivel nincs fizikai g-sync modul, full szoftveres minden.
TUF-ot nem váalsztanám az MSI helyett, ha mindenképp másikat akarnál akkor ez [link] , de nekem a talpa miatt off, csirkeláb belelóg az egerezésbe, csak a sima négyzet talpat fogadom el -
csimbi82
csendes tag
Sziasztok!
150.000
27 inch 2560x1440 Hz? ezt rátok bízom
Ips
Sík
Játék, általános
SAPPHIRE Radeon RX 6750 XT Nitro+ 12GB
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C &
Hdmi, dp
Nem
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Magasságban állítható
Köszönöm a segítséget!
-
CsiguszMaxim
senior tag
Sziasztok! E három közül melyik lehet a legjobb választás vegyes felhasználásra?
1.
https://www.samsung.com/hu/monitors/gaming/odyssey-g4-g40b-25-inch-ls25bg400euxen/
2. https://www.lg.com/hu/monitorok/ultragear-gaming-monitor/24gs60f-b/
+ egy VESA állvány
3. https://rog.asus.com/monitors/23-to-24-5-inches/rog-strix-xg259cs/spec/
Mivel az LG kapna egy állványt így nagyjából a 70-90 közötti ársávban mozgunk.
Előre is köszi! -
DonMedve
addikt
Sziasztok!
Kedves topiklakók. Döntésem egy Samsung Odyssey Oled G8-ra esett, 4K 32”. Kérdésem az, hogyha ezen 1920*1080 felbontáson játszom Macen az úgy jó lehet, ugye? Úgy pixelhelyes lesz. -
Atos23
senior tag
Sziasztok!
Nem találtam jobb topikot a témámnak, monitortartó kar ügyében kérdeznék.
Dupla monitortartó kart vennék, de a motoros asztalom asztallapja csak 16mm vastag.Ha veszek egy ilyen szorítós rögzítésű tartókart, és rárakok két Dell U2312HM monitort (kb. 5-6kg a kettő együtt), van esély rá, hogy a szorítós rögzítésű kar a vékony asztallapból ki fog törni? Ha igen arra gondoltam, hogy az asztallap alsó részére felcsavarozok a terhelés eloszlatása miatt valami deszkát pluszban.
Sajnos a fali tartó nem játszik (mivel motoros asztal), illetve az egytalpas tartó sem, mert a cél a sok hely felszabadítása az asztallapon.
Köszi előre is a tippeket!
-
ducikma
csendes tag
Sziasztok!
Eddig használt Asus VG248-am DP portjának elhalása okán kénytelen leszek egy új monitort vásárolni. Mivel totál le vagyok maradva a mai technológiákkal és márkákkal, így inkább segítséget kérnék, mert a közel 2 órányi keresgélés után még mindig nem érzem magam közelebb a választáshoz.
150-200k Forint
27", QHD, 144Hz vagy felette, de a nagyobb frissítés nem fontos
Ahogy elnéztem az OLED megfizethetetlen és ebben az árkategóriában kb csak IPS-ek vannak így gondolom az, de amúgy itt sincs preferencia. A lényeg a jó képminőség, hogy azt mi adja, az mindegy. Bár a válaszidő alacsonyan tartása azért jó lenne. Illetve mindenképp matt legyen a kialakítása.
Sík
Játék elsősorban
Nvidia RTX 4070Ti, G-sync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
DisplayPort
Nem fontos
Hagyományos
Elég a magasság állítás is, de ahogy néztem majdnem mind tud annál többet is.Előre is köszi a lehetséges javaslatokat!
-
Patrik08041
lelkes újonc
Sziasztok!
50-100k2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
24-27", 120-180Hz, 1440p3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Játék6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
RX 7700XT, Freesync7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI vagy DP legyen8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Nem top prioritás hogy állítható legyen, de jó ha van -
american man
csendes tag
Köszönöm a segítséget!El is dőlt. 27" 2k lesz.
-
sztivo
Topikgazda
Végül is ugyanaz a ppi-je lenne, mint most, ha elégedett vele, nekem inkább a 60 centivel van bajom meg a 32"-al, túl közel ülnél egy ekkora kijelzőhöz.
-
Hauptmann
veterán
válasz
american man #141670 üzenetére
32-esből ne vegyél 1440p-t. Annak a 27" az ideális mérete.
-
Csandi
őstag
válasz
american man #141670 üzenetére
Én személy szerint 1440p-ből egyébként sem vennék 32 colosat, a PPI miatt. 27 bőven tök jó. 32-re inkább 4K. De ez csak én.
Én egyébként kb. 50 cm-re ülök egy 27-es 1440p-től, FPS-ekkel játszom, ez így pont jó. -
american man
csendes tag
Sziasztok!
Eddig egy 24"-os monitort (Full HD) használtam de most szeretnék egy nagyobbat. 32" 2k-s ra gondoltam. A kérdésem az lenne hogy nem lesz túl nagy (kényelmetlen,zavaró) kb 60 cm re űlök a képernyőtől.Vagy elég lenne egy 27"-os?
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Segesvarya86 #141667 üzenetére
Mondanám, hogy valami 24-25" FHD minél magasabb frissítéssel, de ha neked 27" QHD kell, akkor a 240 Hz fontosabb, mint a jobb színek.
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
PrometheusX #141620 üzenetére
Még egy lehetőséget láttam, ami a fenti igényeknek megfelel, és támogatná a céges laptopomat (type-c PD miatt): Lenovo Legion Y27h-30. Viszont erről nem találok rendes leírást. Szerintetek ez a monitor milyen lehet?
-
Segesvarya86
csendes tag
Sziasztok,
még mindig nem tudtam dönteni, ebből a kettőből melyiket ajánlanátok, leginkább PUBG, Fortnite, CS2-re:
LG 27GS85Q-B
27GR83Q-BMelyik a fontosabb NANO IPS vagy a 240Hz refresh rate?
köszönöm
-
Louro
őstag
válasz
Raion #141657 üzenetére
Itt a válaszod. Pont a napokban több hasonló is volt.
Ami marad, költsd a párodra. Gép már elég fullos.
-
Victoryus
addikt
Elakadtam. 4K vagy a 2560x1440 legyen... 27 vagy 32 col.
40 colos 4k tv-t kipróbáltam monitornak, az túl nagy, de nagyon jól elfér 3 dokumentum is egymás mellett. De az írósztalon szerintem átláthatatlan közelről.
Jelenegi monitorom 22-es, munkahelyi 24-es, fhd. 24 meg a 27 col között nem sok különbség van, 8cm. Logikusan egy 32-es kéne.
Főleg munkára kéne egyébként, Office, VS studio, néha Gimp is.
Melyik a jobb 27-32-es méretben, a qhd vagy a 4k? Az, hogy csak 60hz, szerintem mindegy, a mostaniak se tudnak többet. 120e forint a keret, az meg nagyon az alsó kategória ha jól értelmezem 4k monitoroknál.
Végül is vissza lehet küldeni, ha nem válik be, de jobb lenne ha nem kéne. -
Raion
csendes tag
Sziasztok!
Leendő új PC-mhez keresem új monitorom.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?Maximum kb. 150 ezer Ft (van tűrés határ)
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?27", 2560*1440, minimum 144hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)IPS vagy VA
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?Ívelt
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)Általános (filmnézés, böngészés), játék
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?GIGABYTE Radeon RX 9070 XT GAMING OC 16GB (GV-R9070XTGAMING OC-16GD)
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)DisplayPort és HDMI legyen, a többi bónusz.
8, Fontos számodra a HDR funkció ?Nem igazán.
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?Hagyományos
Dönthető (négy irányba) és magasságban állítható -
Norman M249
tag
válasz
Csandi #141645 üzenetére
Igen, ezzel tisztában vagyok, a legtöbb esetben működik is hiba nélkül a freesync, Msi Afterben be van lőve a max fps 75-re. Driverben még mindig eljátsza néha néha, hogy alapon indul és vissza kell töltögetni profilból a beállításokat, régen ez szinte rendszeres volt, szal ebből a szempontból nálam még mindig az After a nyerő, az minden inditásnál probléma nélkül betölti az undervoltot, a custom ventiprofilom stb. De, a lotronál nem megy valamiért a szinkron, ha kikapcsolom a v-syncet torzul a skillbar fölötti szakaszon, total pacás,elmosódott lesz az álókép egy része, mozgásnál +ba azon a részen széteseget a kép. Hasonló Furcsaság van még a DIvision2-nél kikapcsolt v-sync mellett, GtaV ,Sniper elite, WOT, patikán fut Freesyncel az msi 75-ös korláttal mindenféle képhiba nélkül.
Tehát azért érdekelne, hogy létezik -e olyan monitor, ami a maximum 1xx helyett állítható a menüjében 100-120-144-165/70hz között fixálva mondjuk 100-ra és az emlitett 2 játék mehet v-syncel 100-as monitor limit mellett és a többi is megáll ott freesyncel msi after 100-as limitel. Az input lag növekedés nem zavar, nem vagyok egy vérprofi gamer, szal megbarátkozom vele.Tehát a kinézett monitor manualját böngészve jutottam el eddig :
ELMB can only be activated when FreeSync Premium is Off and the refresh rate is 100Hz, 120Hz, 144Hz, 165Hz or 170Hz. This function eliminates screen tearing, reduces ghosting and motion blur when playing games. The function includes 5-level clarity and position adjustment. 3-2 Chapter 3: General Instruction
Ami, ha jól értem, ELMB ON ( freesync off) esetén beállítható lenne egy adott fix Hz????
-
rodman73
aktív tag
Köszi a segítséget mindenkinek, de végülis Samsung lett.
Az LG jó sok éven keresztül nagyon jól kiszolgált, de szerettem volna egy kis változást. G70B lett végülis, tudnátok segíteni hol találok jó setupot hozzá? Mert túrtam a netet, de sima G7 setupokat találtam, fura is volt hogy kicsit más a menü. De ott például 100-ig van a fényerősség, az nálam csak max 50.
-
Icewloxy
tag
Hi. Mozgatható,forgatható vesa 100x100 monitor állványt keresek, megpróbáltam lerajzolni, a fej ahol én ülök ,mellettem jobb oldalt van egy asztal aminek a végén a sarkához tudom rögziteni, ahonnan be kell hogy tudjam húzni magam elé derékszögbe, remélem egyértelmű a kép. Ha tud valaki ilyen állványt amit lehet használni igy derékszögben az dobjon linket. sajnos csak olyan tipust láttam amit velelem szembe lévő asztalra lehet csak rögziteni,de az nem jó. Ha csak külföldi webshopba van ilyen az se baj.
-
Csandi
őstag
válasz
Norman M249 #141644 üzenetére
V-sync elképszetően elavult és fölösleges technológia, használj freesync/g-sync-et akkor inkább ha a törések ellen kell, ha pedig a vidikarit akarod kíméni akkor vidikari driverben vagy az adott játékban limitáld a max fps-t.
A monitorokat pedig nem érdemes a legmagasabb lehetséges képfrissítésüknél alacsonyabbon használni mert növeled vele az input lagot. (Ahogy amúgy a v-sync el is). -
Norman M249
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy létezik e olyan funkció, hogy amennyiben egy monitor 165/70hz maximumot tud, de beállítható-e tetszőleges lépcsőben, pl 100-120-144-165/70hz, mert van olyan játék, pl LOTRO ami csak a v-sync-el hajlandó úgy működni, hogy ne legyen képhiba, torzulás, szakadás ,de nem akarom feleslegesen magas FPS/Hz-en járatni. Más játékok esetén is használom a v-syncet, ezzel gyakorlatilag kímélem a gpu-t, nem teker 100-on a vga, nem fogyaszt/melegszik feleslegesen.Konkrétan ezt a típust néztem : [link]
Tudom, tudom sokan már a 27/FHD-tol is rosszul vannak, jelenleg is azon vagyok, de szerencsére engem nem zavar, néztem élőben 32" FHD, lehet én vagyok vak, vagy "igénytelen", de nekem megfelelet 80-90cm-ről. -
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Főként munkára (irodai, tervezés) és néha játékra vagy tartalomfogyasztásra cserélném le a jelenlegi 24" Acer monitorom egy szélesebb és nagyobb monitorra.
VESA-n keresztül lenne használva és egy MacBook 2. monitora lenne.Amiket így hirtelen "kinéztem":
Xiaomi Mi Curved 34 BHR5133GL
Samsung Odyssey G5 C34G55TWWP
LG UltraWide 34WQ650-W
Acer Nitro XZ340CUHbiiphx UM.CX0EE.H01Legelsőként az merült fel bennem, mennyire számít hogy ívelt-e vagy sem (LG-n kívül mindegyik ívelt)?
Nem létszükséglet, de nice to have ha van beépített hangszórója.Mit tudnátok javasolni? Melyik típus ajánlott akár a fentiek közül, akár ezen kívül?
Köszönöm! -
.LnB
titán
Tegnap vettem egy Odyssey G4-et. Gondoltam kipróbálom a G-sync-et CS2-ben.
A játék indításánál viszont elkezdett - hát nem is tudom mit csinált a monitor- mintha újra csatlakozna aztán kikapcsolna felváltva, mindig kiírta, hogy a display bemenet aktív. Majd kikapcsolt egy pillanatra, majd újra. Mintha kalibrálna valamit?! Aztán a játék a menüben kiírta, hogy a gsync mellé aktiváljam a vsync-et. És mintha a következő indításra már nem csinálta volna, vagy nem annyit. Ez normális a gsync-nél, vagy gsync mellett a játék(ok) első indításánál?
Még nem volt rendesen időm letesztelni. Tegnap ez volt az első tapasztalat. (Egyébként nem gsync-kel tervezek CS-zni, csak meg akartam nézni, hogy milyen.
-
rodman73
aktív tag
Melyik a jobb monitor szerintetek, Samsung Odyssy G7 vagy LG 27GR93U-B? LG-m volt most (GL850-B), lehet most ki próbálnék egy samsungot. Bár az lg meg bevált, ezért vagyok meglőve.
-
Bossp
addikt
Sziasztok. Bár nem ebbe a topikba tartozik de nem találtam Monitor konzolos topikot. Ha valaki tudna ajánlani asztalra olyan tartót ami egy 35" és egy 27" os monitort egyszerre tud kezelni megköszönném. a 35" os lenne velem szembe míg a másik mellette bal oldalt. (nem hátrány ha fúrás nélkül szerelhető)
-
.LnB
titán
Sajna nem talátam általános monitoros topikot, szóval itt tenném fel a kérdéseimet.
1.2-es display kábel elég a gsync-hez minden Hz-en?
Az Odyssey G4-nek van valami elterjedt hibája, amire figyelni kell esetleg ha használtat vennék? -
DonMedve
addikt
Sziasztok! Megint itt. A segítségeteket kérném. A Telekom listában szereplő monitorok közül melyik ajánlott Mac Mini M4-hez? Mivel találtam egy játékot ami bejön, így már játék is lesz rajta nem csak kép és videószerkesztés. A Samsung 5k S9 -et elengedtem. Igazából a 49”-eshez húzok, de hátha van jobb tippetek. Előre is köszönöm.
-
Louro
őstag
válasz
vagasiferenc #141624 üzenetére
Az ultrawide kapcsán azzal számolok, hogy mellé csapom a laptopot is, amin a levelezés menne. Én alkalmazásokat fejlesztek, így a felbontás nem annyira mérvadó. Egy ketté osztott 21:9 elsőre nem tűnik vészesnek. Holnap megpróbálok elmenni valahová megnézni a valóságban egy ilyen monitort. Csak nem tudom merre lehet. Pont megyek a Batthányi térre délután. Majd keresek valami helyet és ha nem lesz ötlet, akkor a Mammutban lévő Mediamarktba elnézek.
Az online rendeléses megoldással még nem éltem úgy, ahogy te csinálod. Sose volt, hogy visszaküldjek valamit. Azt gondolkodom, hogy rendelek, kiszállítják, felbontom, nyomkodom, aztán visszadobozolom és vajon hogyan küldöm vissza?
-
vagasiferenc
csendes tag
Sziasztok!
Ezekről tud valaki valamit? Kint vannak már egy ideje, de nem találtam róluk értelmes tesztet:
- Acer Predator XB273K V3
- Gigabyte GS27UElőre is kösz!
-
onadii
csendes tag
Sziasztok!
Elég laikus vagyok monitor témában, UWQHD-ban gondolkozom.
Először oleden gondolkoztam, Samsung Odyssey G8 és társai, de nem csak játékra használnám, sőt olyan 70-30 az arány munka-jatek szempontjából, és eléggé parázok a beégéstől, tudom van arra is gari, de nem 3 évre terveznék vele, főleg nem egy ilyen értékű portékánál.
Utána jött velem szembe az alábbi modell: [link]
Árban is elég frankó most és ez mini-LED ami valamilyen szinten elvileg ötvözi az OLED és a hagyományos panelek előnyeit.
Nem sok review van róla a neten, redditen olvasgattam, ott alapvetően pozitív a vélemény, illetve az alábbi videót találtam, ahol elég részletesen tesztelik: [link]Mit gondoltok melyikkel járnék jobban a kettő közül, mi a véleményetek erről a TCL-ről?
Előre is köszi!
-
vagasiferenc
csendes tag
válasz
Louro #141622 üzenetére
Az szerintem nagyon szubjektív, hogy a te munkádhoz melyik opció (34 col UWQHD, 32 col 4K, 2 x 27 col QHD) illik a legjobban. Én a magam részéről egyértelműen a több standard méretű monitort preferálom az 1 db speckó (ultra wide, stb) méretűekkel szemben több okból is, pl. szeretem, ha egy remote desktop külön monitoron van fullscreenben, vagy ha a weboldal aminek a kódján épp dolgozom egy külön monitoron teljes méretben látszik, vagy pl. játék esetén nekem többet ér a több FPS mint a szélesebb látótér, és szerintem ár / érték szempontból is jobbak a standard méretű monitorok.
De a lényeg, hogy ezek mind egyéni preferenciák, és mivel a saját preferenciáidat te ismered a legjobban ezért csak te fogod tudni eldönteni, hogy melyik opció az ami neked a legjobb. Aztán ha ez eldőlt akkor már sokkal egyszerűbb lesz konkrét típusokra leszűkíteni a dolgot.
Amúgy átérzem a helyzetedet, mert én is épp egy hasonló projektben vagyok, és én is nehezen jutok döntésre. Pl. azt már eldöntöttem, hogy 3 db 27 colos monitor kell, viszont nagyon sokat agyaltam azon, hogy vajon QHD vagy 4K felbontás legyen-e, és hogy kell-e a 60 Hz-nél több a munkára.
Végül arra jutottam, hogy agyalás helyett inkább ki kell próbálni mindegyik opciót, ezért rendeltem pár monitort és tesztelgetem őket pár napig, úgy tűnik ez most segíteni fog a döntésben. Tudom nem mindenki engedheti meg magának ezt, de gondoltam azért megemlítem hátha neked is belefér.
-
válasz
sztivo #141615 üzenetére
Hát én két éve OLED-et használok az első ugye a Samsung G8 volt ami még második generációs panellel volt szerelve. Féltem a beeges és egyéb dolgoktól én is, de mai napig egyik legjobb döntésem volt, hogy akkor át tértem. Mivel a gyártók legtöbbje már ad beegesre is garanciát így már az sem fejfájós. Annak és a mostani Swiftnek is annyit csináltam pluszba, hogy a tálcát rejtem. Háttérképem két éve ugyan az és nem fekete az ikonok pedig normál elhelyezéssel vannak. Szerintem túl van parázva a dolog.
-
Louro
őstag
Hétvégi napot rááldozva kicsit belemerültem a monitorokba és sok-sok komment és review után frissíteném a korábbi igényem.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? nagyon plafon a 250k (260k beleférhet, ha nagyon indokolt)
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 27"+
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) Nincs
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Nincs preferencia. Ívelttel tapasztalatom sincs.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) Nagyon minimál játék (Baldurs Gate, Homeworld). Többnyire munka, azon belül is adatbáziskezelő, notepad++, Excelek, rdp-k. Filmre inkább TV van.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? NVidia 4050 van a laptopban, mint GPU.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) Két laptop is rá lenne kötve és mindkettőn HDMI van. GSync miatt gondolom átalakító kell majd a DP-re. KVM switch kihagyása miatt lenne jó legalább 2 bemenet. A második, a munka miatt lehet HDMI, ott nem olyan minőség kell, mint a gamingnél.) Ha van két USB foglalat az szuper, ha nincs, nem gond (bill+egér).
8, Fontos számodra a HDR funkció ? Tippre az más ársáv, ahol van értelme.
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Hagyományos.
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? Monitortartó lesz, mert látva a sok állványt, lehet egyszerűbb egy jó állványba befektetni.Mivel dual monitorra kaptam jó ajánlatot (LG 27GS75Q), majdnem elcsábultam gyorsan. De aztán azon agyaltam, hogy milyen alternatíva van.
1. opció: ultra wide. Itt két játékost találtam. GIGABYTE M34WQ Monitor és LG UltraWide UltraGear 34GN850P-B Monitor . Az rtings.com-on megnézve utóbbinak a kontrasztja jobban tetszik. Utóbbinál nem tudom mi ez a közel 4x fogyasztás. Gyanítom elírás lehet. Ennek az opciónak az előnye a jobb gaming élmény. Kicsit feláldozva a munkaterületet.
2. opció: egy nagy kijelző, amit akár 4 részre is oszthatok úgy, hogy olvashatóság sem sérülne. A kiszemeltek: Samsung Odyssey G7 S32BG700EU Monitor (UHD) és tetszik a kontrasztja. ASUS ROG Strix XG32AQ Monitor, LG UltraGear 32GS75QX-B Monitor (nano IPS), LG UltraGear 32GS85Q-B Monitor (talán picit jobb, mint az előtte lévő), LG UltraGear 32GS85QX-B Monitor (az előző nano IPS párja) és LG UltraGear 32GR93U-B Monitor (bár ez egy évvel korábbi verzió). Itt nem tudtam jobban leszűkíteni.Úgy érzem az UW talán picit többet adna a gaming terén. Jelenlegi Asus VZ239 picit karcsú játékra.
Vagy a túlnyomó munka miatt a dual monitor a bestof? -
Balázs9503
tag
Sziasztok,
Tapasztalatokról érdeklődnék. Ha egy FullHD 180hz-s monitort veszek és azt úgy állítom be Windowsban/játékokban hogy 100-120hz-n jelenítse meg a képet, az okozhat-e bármilyen problémát? pl. kép szétesését.
Most egy Intel ARC A770 LE 16gb gpu-m van egy 14600kf társaságában. Esport címekben azért meg-meg van a 180 fps, de más játékokban -főleg amik még nincsenek optimalizálva- a 40 fps környéki érték is befigyelhet.
LG 24GS60F-B monitorral szemezek, minden tulajdonsága megfelel nekem, egyedül a fent is írt hibától tartok.
Köszönöm a segítségeteket
-
PrometheusX
aktív tag
Sziasztok!
Egyszer már kértem a tanácsotokat, azóta viszont kicsit változtak az igények, és a bölcsességeteket/útmutatásotokat szeretném kérni a megfelelő monitor kiválasztásával kapcsolatban.
100-150k
27", 1440p, 60 Hz felett
Szemből fogom használni a monitort. Jelenleg IPS van. Ennél ne legyen rosszabb a minősége.
Sík
PC-n általános, játék felhasználásra
Nvidia 3060 Ti
DisplayPort, HDMI, USB hub, beépített hangszórók(?)
Jókat hallottam róla, úgyhogy örülnék hogyha lenne benne
Hagyományos
Magasságában állítható legyen.Amivel többször találkoztam már az az Asus XG27ACS, LG 27GS85Q, és Samsung S27DG500/502. Viszont nem tudom hogy van-e olyan alternatíva ebben a kategóriában, ami legalább ilyen jó, és rendelkezik beépített hangszórókkal? Jelenleg egy bluetooth-os kihangosítót használok, jó lenne ezt elhagyni hogyha az új monitorban lenne beépített hangszóró.
Köszönöm a segítséget előre is! -
sztivo
Topikgazda
válasz
onadii #141602 üzenetére
Őszintén? Én jelenleg még nem tartom elég megbízhatónak/kiforrottnak az OLED monitorokat egyelőre, így magamnak nem vennék. Az ilyen blőd dolgok meg elég viccesek, hogy tálca meg ikonok rejtése, változó vagy teljesen fekete háttér stb. Abban a konkrét monitorban még első generációs panel van, én várnék az idei modellekre.
A pixel mozgás szerintem nem feltűnő, nem nagyon veszed észre. -
onadii
csendes tag
Erről esetleg valakinek vélemény?
[link]Jó köztesnek tűnik a sima VA/IPS - OLED között a pozitív tulajdonságokat ötvözve.
-
zolee0307
őstag
-
onadii
csendes tag
válasz
4264adam #141608 üzenetére
Ohh értem pardom, azt hittem az a széria OLED.
TV-ből nekem is OLED van és imádom, csak egyik haverom panaszkodott, hogy az alienware-jét ezért kellett visszaküldenie mert ezt a pixeltologatást nagyon gyakran néhány percenként csinálta. De mostmár elmegyek előben megnézek egy ilyen csodát. -
juhig12
tag
válasz
sztivo #141597 üzenetére
Szia!
Keresem is, köszi a választ!
Az LG kijelzőn nem láttam a Thunderbolt csatlakozást, így a mac-el csak valami átalakítóval tudom használni, jól gondolom?
Illetve ezeknél a monitoroknál a display port adja ki csak a max képfrissítési frekit, ugye?
HDMI nem?Köszi előre is,
G -
4264adam
veterán
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem egy új monitort egy Samsung Odyssey Neo G8 LS32BG850NPXEN.
A kérdésem az lenne hogy mivel kössem össze a DP 1.4 vagy Hdmi 2.1?
A vga egy 4090 lenne.
A segítségeteket előre is köszönöm. -
Louro
őstag
válasz
sztivo #141572 üzenetére
Hello,
pofám leszakad, hogy itt töketlenkedek, de közben matekozom, hogy a saját és céges laptop és a kijelzők közé egy kvm switch is macera lenne, hogy a gsync ne vesszen el, de ugyanakkor azért legyen felület az alkalmazásoknak, ha dolgoznék. Üzletben nem voltam még, de biztos fogok tenni legalább 2-3 körutat.
Az ajánlott LG 27GS85Q szimpatikus. Kettőt terveztem venni. De ahogy matekozgatok, agyalok, hogy lehet egyszerűbb lenne egy nagyobb monitor, amin lehetne alkalomadtán játszani. (Hétvégente néha elkap a gépszíj és 3-4 óra is bele tud menni. Homeworld 3 most beszippantott
) Kicsit vettem a fáradtságot és visszaolvasás alapján a LG UltraWide 34WN780P-B nézegettem. Igaz a fogyasztás nagyobb, de hát a mérleg másik nyelvén meg 2x 45W lenne.
Megérheti egy Asus VZ239-ről két LG-re vagy inkább egy ultrawide váltás a jobb? Az ultrawide esetén szerintem 4 részre osztva a képernyőt is olvashatóak maradhatnának a kódok és kényelmesen tudnék dolgozni. Vagy van esetleg ajánlottabb, ami a 150k-s keretbe beleférhet?
Elnézést mégegyszer a töketlenkedésemért! Próbáltam visszaolvasni sok-sok oldalt mielőtt ideírok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Óvodások homokozója
- sziku69: Szólánc.
- EAFC 25
- moonlight115: Privát, oh!
- iPhone témaösszefoglaló
- Robogó, kismotor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest