Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sztivo

Topikgazda

válasz vagasiferenc #141460 üzenetére

Szia!
    Megjöttek az "OLED-es" fiúk, aztán elsiklottunk felette, sajnos ilyenkor ennek mindig ez a kimenetele..

Egyéni vélemény, de 60-70 cm-ről már a 27" QHD is kellemes és még jók a betűméretek (nem tudom te miért pont 125%-on használtad). Ha ezt nagyítva használod, úgy csökken a munkafelület.
    27" 4K csak a magas ppi miatt jó, de jellemzően az ilyen képernyőket közelebbről is nézik, árban még nem vészesek magas frissítéssel sem, viszont 32"-ban jelentősen drágábbak a monitorok, bár ezt írtad is, hogy nem kell.

A konkrét monitorról sokat nem tudni, kb tényleg a fentebbiek utódja, azzal nagy baj nincsen.

QHD-ban nincs értelme 60 Hz-est nézni, mert annyira olcsók már a 165-180 Hz-esek is, hogy max 10%-al fizetsz többet érte, az élmény meg ettől többszöröse.. :)

27" 4K: Samsung S28BG700, S27DG702EU (bár ez már drágább), LG 27GR93U.
    27" QHD: Hát itt sok lenne, ár/értékben Acer XB273UV3, Asus XG27ACS, LG 27GS75Q, 27GS85Q (utóbbi NanoIPS) és még lehetne sorolni.

• vagasiferenc

csendes tag

válasz vagasiferenc #141406 üzenetére

Sziasztok!

Bár az eredeti kérdésemre nem érkezett reakció de az továbbra is aktuális, és azóta sikerült is kicsit szűkítenem a paramétereket, szóval teszek még egy próbát.

Röviden a cél egy három montitoros 24 col FHD, 90%-ban irodai jellegű munkára (kódolás, UI/UX design, CAD, stb) használt setup leváltása nagyobb PPI-ú monitorokra. Bár nem lesz kimondottan fotós/videós/grafikai feladatokra használva, de nem ártana a viszonylag normális színtér / színhelyesség (nem feltétlen gyárilag, utólagos kalibrálás is jó).

Ami már biztos, hogy 27 col körüli méret és IPS panel kéne, viszont még nem tudom milyen felbontás (QHD v. 4K) és milyen képfrissítési frekvencia (60 Hz vagy 120+ HZ) legyen. Fix keret nincs, de cél a jó ár / érték arány, nem sajnálom a pénzt a jobb minőségre, ha tudom, hogy miben és mennyivel jobb a drágább cucc. Az a megoldás is szóba jöhet, hogy fő monitornak veszek egy képminőség / színhelyesség / stb. szempontjából jobbat és mellé két olcsóbb, de kevésbé jót.

A legvalószínűbb választásnak egyelőre a 27 col + 4K + 60 Hz kombináció tűnik (nem azért, mert mindenképp kellene a 160 körüli PPI, hanem mert a 3 db 32 colos monitor már túl sok helyet foglal, a 27 col QHD viszont PPI szempontból kicsit kevésnek tűnik). Konkrétan ezt típust néztem ki: LG UltraFine 27UP850K-W, bár nem volt még Nano IPS-es monitorom, és tudom, hogy vannak, akiknek nem jön be.

Kérdéseim:

1. Tudtok valamit a fenti LG típusról? A nagyobb teszt oldalakon nem találtam róla semmit, de úgy nézem ez a 27UP85NP ill. a 27UP850N utódja lehet, és ezeket szoktátok is ajánlani itt a forumon.

2. Esetleg tudtok olyan monitort ajánlani, ami képminőségben tudja ugyanazt mint a fenti LG-k de magasabb frekvencián? Ha jól sejtem ezek jóval drágábbak.

3. 27 colos QHD felbontású monitorokra vonatkozó ajánlásokat is szívesen fogadok. Azt gondolnám itt már érdemesebb magasabb képfrissítésű típust választani, mert könnyebben találni olyat, ami magasabb frekvencián is tudja ugyanazt a képminőséget mint egy jó 60 Hz-es típus és árban se sokkal több.

Előre is kösz a válaszokat.

Új hozzászólás Aktív témák