- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- A beágyazott rendszerek területére is jön az új EPYC generáció
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
juhig12
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új monitort és kicsit belefáradtam a keresésbe, aztán eszembe jutott, hogy valszeg vannak nálam tapasztaltabb kollégák is!
Alapvetően széles, 34" monitort keresek, főleg munkára, néha 1-1 játékra (30% gép, 70% xbox), és a gép az főként macbook lenne.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
kb. 300.000 a plafon (nézem én hardverapron is, ha van típus)
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
34"-38" inch, 2k, 4k jó lenne, min. 120 Hz-et szeretnék.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS, ha van ilyen árban, akkor OLED is lehet
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Ívelt jó, nem kell nagyon
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Munka 80%, 20% Játék
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
2060-as videókártya van a notebookban, valamint xbox series s
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
Thunderboltot szeretnék főleg a macbook miatt, van most egy dokkolóm, de szeretnék megszabadulni tőle. A kérdés, hogy van -e olyan értelmes átalakító, amivel a Thunderbolt témát el tudom hagyni? Pl. ami display portot átalakít Thunderbolttá és akkor 1 kábelen megvan a hercehurca.
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem feltétlen, jó, ha van.
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Állványra fogom tenni, VESA csatival, szóval kb mindegy.Remélem, hogy létezik ilyen paraméterekkel monitor, nagyon keveset találtam őszintén.
Valamiért a Thunderbolt és a min. 120hz, nem szeretik egymást, alig van meg monitorban, egy régebbi LG-t láttam, ami tudta, de már nem gyártják... (LG 38WN95C-W)Köszi előre is a segítséget!!
[ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy HP 27w monitort használok és ezt szeretném lecserélni.
kb. 100.000
31,5 inch, 2560*1440, Hz-ből gondolom jobb a több
IPS
Sík, de nem zárkózóm el az ívelt elől, csak ne legyen durván ívelt
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Játék (fps, autóverseny, stratégia), net, filmnézés néha
Amd 6700xt, amd freesync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI, DP
Nem feltétlen
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Dönthető, magassága állítható legyenÉn ezeket néztem ki:
ASUS VG32AQL1A
HP OMEN 32q 780K0E9
GIGABYTE GS32Q EK1Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
onadii
csendes tag
Sziasztok!
Elgondolkoztam, hogy lecserélném MSI MAG301RF 1080p ultrawideomat [link] .
Ha esetleg ennek beárazásában tudnátok segíteni azt is megköszönném, 30", IPS, 200hz, 2560x1080 HDR, G-Sync, hibátlan, karcmentes állapot, doboza mindene megvan, novemberben volt 3 éves.Továbbra is ultrawide felé húz a szívem, munkában illetve az általám játszott játékoknál is tök praktikus, de mostmár 34"-es 3440x1440-t néznék. Van egy céges 27"-es Dell P2722H monitorom, akkor így nagyjából egy magasságban is lenne a kettő.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? VA/IPS esetében nagyon max 200, de örülnék 150 körül megúszni. Ha OLED azok ilyen 300-350 körül mennek ilyen paraméterekkel tudtommal.
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 34" 3440x1440p nézek elsősorban, nem szeretnék a mostaniról downgradelni szóval legalább 165hz.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) Eddig IPS párti voltam, de most elég jókat olvasok a VA-król is, illetve ebben a méretben a hajlítottak nagyrésze VA paneles. Összességében mi a vélemény a VA panelről? Milyen az IPS-hez képest, nem bántja a szemet hosszútávon, mennyire színhű, stb? OLED-et is néztem, de egyrészt az ár, másrészt munkára is használnám és félnék a beégéstől, harmadrészt lehet fura lenne a céges IPS-t és OLED-et nézni egymás mellett....
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Ekkora méretben szerintem már megfontolandó az ívelt, így inkább abban gondolkoznék.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) Munka, programozás, irodai dolgok, emellett játékra is, AAA gamek, WOW, stb.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? Ez nagy kérdés, egy Lenovo Legion 7i Pro laptopom van RTX4080-al, tudtommal G-Sync-et is tud [link] . Vajon ki tudná megfelelően hajtani? Mennyi fps visszaesés várható a 2560x1080-hoz képest? A céges setupra is rá lenne kötve az új monitor a Dell P2722H mellé, ott egy Dell Latitude 5520-ra [link] lenne kötve dokkolón [link] keresztül.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) A saját laptopon HDMI 2.1 és USB-C 3.2 Gen 2 (DisplayPort 1.4) van. A céges dokkolón 1 hdmi 2.0b 2 DisplayPort 1.4.
8, Fontos számodra a HDR funkció ? Tudnék neki örülni, igen.
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? Dönthető, magasságban állítható, pivot nem valószínű.
Ami még fontos, hogy az asztalomon van egy monitortartó felső léc ami 17cm mély, a mostani MSI is lelóg róla valamennyivel(23.5 cm a talp), de stabilan áll, ehhez hasonlót keresnék. Illetve mélységnél ennek a felső léc kezdetétől 20 cm-re van a fal, de tudom az asztalt kintebb húzni valamennyivel. Vagy ha esetleg tudtok ajánlani olyan kart amire mindkettőt rá tudnám rakni egymás mellé szépen, azért is hálás lennék.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
morphin
tag
Sziasztok!
Sokszor láttam a topikban az ajánlott monitorok között az LG 27GS75Q-t. A legolcsóbb HDMI 2.1-es monitor elvileg és többször említve volt, hogy VRR képes. (most rákeresve sztivo ajánlotta sokszor)
Elkövettem azt a hibát, hogy vakon megrendeltem. Ma jött meg, volt kb 5 percem foglalkozni vele. A képe szép, a mérete tökéletes a környezethez, felhasználáshoz. PS5 és egy laptop lenne rákötve + mellette egy 24-es álló módban. Na de a lényeg... PS gyári HDMI kábel bedug, PS és monitor bekapcs, majd látom a beállítások között, hogy VRR nem támogatott.
Az LG weboldalán is az szerepel, hogy nem tudja a monitor.
Van rá 14 napom, hogy eldöntsem maradjon-e. EIZO teszt alapján úgy láttam gyorsan, hogy hibátlan.
2 két kérdésem lenne:
- aki használ monitorral PS5-öt és VRR-t : mennyire zavaró ha nincs? Van egy 55-ös Sony tv a hálószobában, amivel működik a VRR és játszottam is 1-2 éve sokat rajta, de a kisbabánk miatt ott jelenleg nem tudom használni a konzolt
- milyen alternatívák vannak 100e-ig?
Köszönöm -
sztivo
Topikgazda
válasz
TheMartin03 #141584 üzenetére
Dettó megszoktam, ma már fel sem tűnik.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
TheMartin03 #141581 üzenetére
Szemből nézem én is, de azért az elején feltűnt, hogy a széleken kissé torzulnak a színek, 27-es sík VA kijelző.
-
sztivo
Topikgazda
Szia!
Annak az LG-nek van egy utódja, 27GS85Q. Az AOC az más tészta, itt tudsz visszaolvasni teszteket, illetve a Xiaomi G Pro 27i-t is tesztelte az rtings, bár nekik már újabb firmware-el érkezett, USB hiányában pedig ha jól tudom te magad nem tudod frissíteni, szóval lutri. -
Brug
csendes tag
Sziasztok!
Az LG 27GP850P még mindig menő a maga kategóriájában (100-150k, 27"1440p, 144hz+) vagy van már valami újabb jobban ajánlott helyette?
Az AOC AGON Q27G3XMN amit sok helyen látok újabban, de a VA panel nem annyira vonz benne a betekintési szög miatt, vagy a Dell G2724D-ről láttam még jókat szemfárasztás szempontjából.Legtöbbet játékra és programozásra (szóval sok szöveg olvasásra) lenne használva.
-
Met
nagyúr
1800R ívű monitoroknál mennyire jellemzően jön ki a halszem effekt?
-
KaitouP
nagyúr
Sziasztok!
Odyssey G6 G65B QHD monitorról milyen véleménnyel vagytok? Egy 27"-os 1440p-s Asus TUF monitorról szeretnék egy kisebb upgrade-et 32"-esre, nem baj a felbontás, egyelőre nem kell a 4K. PS5 és PC mellé lenne, PS5-nél előny a támogatott VRR funkció, elvileg ennél a monitornál működik.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
CsiguszMaxim #141553 üzenetére
Szia!
Nem tudom miért cserélnéd a mostanit, de alig vannak jobbak. Talán a Samsung S27BG400 a frissítés miatt. -
D013
aktív tag
válasz
Victoryus #141567 üzenetére
Valószínűleg nagyobb baj nincs vele, lehetnek szokásos IPS problémái (glow, blacklight bleed) meg nem tudod vissaküldeni egyszerűen ha valami komolyabb probléma van. Amúgy ebben az árkategóriában van itthon is: [link] - rendes hazai garival mindennel.
Én őszintén megmondom nem vennék már 100hz-s monitort, nem tudom mire fogod használni, de ha játék, és hosszú távra tervezel akkor a kövi gépfejlesztésnél elég fájdalmas lesz megfogni V-synccel az fps-t 100-nál, amikor mondjuk 140-et tudna a gép.
Elég olcsók már ezek: [link] -
mika55555
csendes tag
válasz
csababarca #141561 üzenetére
Sziasztok,
azt szeretném kérdezni, hogy ez a monitor:
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/aoc/q27g4xf-p1133258488/
ajánlható Xbox Series S konzolhoz?
Sajnos nem nagyon vagyok jártas a témában.
A válaszokat előre is köszönöm szépen! -
Louro
őstag
Sziasztok!
Előre leszögezném, hogy nem vagyok grafikus, nem vagyok finnyás a színekre. Munkaasztalomat most újítom fel és gondoltam, akkor a setup is frissítésre kerül. Azon agyalok, hogy vagy 1 nagyon széles monitor vagy 2 "normál" monitor legyen. Eddig laptop+monitorral (Asus VZ239Q) nyomtam.
Mivel adatbázisokkal, táblázatokkal dolgozok, gyanítom a 2 monitor egészségesebb, mint egy nagy.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 100-150k
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? Igazából itt teljesül a minél nagyobb, annál jobb. Kicsit női duma, de hát na. Most 23" van, de ha 27"-est nézem a displaywars-on, akkor méretileg nem annyival nagyobb. De persze minden centi számít.Lejjebb nem adnám.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) Nincs
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Nincs preferencia. Ívelttel tapasztalatom sincs.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) Nagyon minimál játék (Baldurs Gate, Homeworld). Többnyire munka, azon belül is adatbáziskezelő, notepad++, Excelek, rdp-k. Filmre inkább TV van.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? NVidia van a laptopban, mint GPU.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) Laptopon HDMI van, de tudom, hogy szentségtörés, de átalakító is lehet opció.
8, Fontos számodra a HDR funkció ? Bevallom nem tudom. Bár gondolom játékhoz szükségesebb feature.
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Nem kell érintős, ez fix.
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? Legalább magasság állítása azért jó lenne. Bár az asztal is állítható, de nem pakolnék könyveket alá, hogy megemelhessem.És a használttól sem riadok vissza. Az utóbbi monitorokat is a HA-n vettem. Igazából a méret+ár volt akkoriban a szűrő. Bár most lehet kicsit elmennék az észszerűség irányába és ezért érdeklődök.
Jah és piszok sokat ülök a monitor előtt (10-12h). Fontos lenne, hogy ne égjen ki az agyam tőle. Nem emlékszem már milyen volt, de egyszer belenyúltam egy olyanba, ami előtt max 1 órát bírtam ülni, utána felrobbant az agyam.[ Szerkesztve ]
-
Még egy kérdés. KTC H27T27 Gaming Monitor. Most, hogy napok óta monitorokat nézek, jönnek a mindenféle reklámok. A KTC majcnem fele annyiba kerül, mint a márkásabb 27 colos QHD monirorok. Miért? Ennyivel rosszabb, vagy kb. ugyanaz, mint a Xiaomi, egyszerűen nem fizetteti meg a presztizst, reklámot, kínában gyártat stb?
H27T27 55e forint házhoz szállítással cakk-pakk, mondjuk 90 fokban nem elfordítható, és 8bites, nem 10. Alzás monitorok 90e körül vannak, amik tetszenek, és az is csak alsó kategória.[ Szerkesztve ]
-
Erről mi a véleményetek? MSI G274QPF E2
Esetleg ez: Lenovo Legion R27qe?
Az msi szimpatikusabb, úgy látom passzol az igényeimhez.
Honnan érdemes monitort beszerezni? -
Vhiktor
nagyúr
Szlovákiából hoztak hozzám egy Acer XV272U monitort kalibrálásra.
A gyártó deltaE 2 alatti eltérést igér az srgb profilban ami természetesen ismételten barokkos túlzás volt.Viszont nagyon könnyen kalibrálható referecnia szintre, nem rossz monitor.
Hátha valaki pont egy ilyennel szemezget és segít neki a válásztásban.
1.000:1 natív kontraszt arány.[ Módosította: Kalandor ]
-
Zadia
senior tag
Egy hét csúszással,de végre megérkezett.
-
Sziasztok!
Milyen monitort tudnátok ajánlani?
100e
27 col, fhd-nél nagyobb. Próbáltam 32,40 colos tv-vel, nekem nagyok. Viszont az baromi jó, hogy 3-4ablak simán elfér. Ezért lőttem be inkább a 27 colt. Jelenlegi monitorom még mindig csak 22 colos.
IPS, OLED
Mindegy
programozás, alkalmi játék, néha sorozatok
AMD ryzen 8600G integrált
HDMI
Nem
Hagyományos
Állítható magasság, dönthető jó lenne
Alzán vannak most akciós monitorok... csak nem tudom melyik lenne jó? Mennyire érezhető, hogy 60hz vagy 120hz.. Telefonon se látom, 60-90hz közötti különbséget.[ Szerkesztve ]
-
csababarca
őstag
válasz
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/aoc/q27g4xf-p1133258488/
Én ilyet vettem, nekem nagyon bejön, persze sok viszonyítási alapom nincsen.
De itt is ajánlották, és az igényeidnek megfelel. -
L@co
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit körbejártam magam is a témát.
Annyival kiegészíteném hogy KVM switch előnyös lenne, illetve azon gondolkodtam, hogy valójában 34" lehetne talán a legjobb, ha játékra és programozásra is lenne használva a monitor. Mit gondoltok erről?OLED izgatja a fantáziám, de abból nem találtam matt felületűt csak 800R-el.
Én voltam a béna vagy nem létezik? (Lapos lenne a legjobb, de az egyáltalán nincs nem hogy mattból)
Ha nem létezik akkor tudnátok ajánlani IPS panellel alternatívát?
Én egyedül a GigaByte M34WQ-t találtam. -
Tudtok ajánlani használható de nem horror áru monitor világítást? ( Monitor tetejére rakható, 28"-oshoz)
Köszönöm -
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
válasz
Teece #141554 üzenetére
Meg kell nézni a laptopodon milyen csati van (milyen verziójú HDMI pl) és amit az támogat azt fogja tudni a laptop is külső monitoron.
27'-hoz szerintem 1440p ami illik, ez cirka 108ppi, ez teljesen rendben van. Nálam a gagyi céges laptop 26.5'-ra (1440p) küldi ki a képet hiba nélkül, mindezt 240hz-en. Nem lesz ott gond sztem. -
Skynet258
veterán
válasz
bandi0000 #141550 üzenetére
Alapból a Win 11 ilyen felosztásokat ad ha felhúzol egy ablakot mondjuk középre:
De amikor LG-m volt akkor ott például a hozzá adott programban is meg lehetett adni felosztásokat, akár még úgy is, hogy az Excelt ha megnyitom akkor alapból hogy nyíljon (mondjuk képernyő jobb oldala, ilyenek). De a Win alap felosztása is már tök jó alap szerintem.
-
Teece
csendes tag
Sziasztok
Szeretnek venni egy 27" fhd monitort laptophoz.Van egy 27es g7es 2K monitorom. Ha ezt beallitom fhd felbontasra ugyan azt a kepet kapom mint a 27es fhd monitoron?
Csak ugye sokan mondjak, hogy a 27" hoz kell mar a 2k, de ugye laptop mar nem nagyon birna sztem a 2k felbontast.[ Szerkesztve ]
-
CsiguszMaxim
senior tag
Sziasztok!
80.000
27 col, de ez lehet egy kompromisszumos pont || FHD || 144hz
IPS
Mindegy
Általános / Játék (tarkov, ami kompetitiv a többi sima casual)
RTX 3060, gondolom akkor G-Sync?
HDMI || Displayport
Nem
Hagyományos
Állítható magasság és dönthető az alap, forgathatóság is jó volna
+1 Jelenleg egy ASUS vg279q-t használok, fényerőben képminőségben ennél rosszabb ne legyen.
Előre is köszönöm! -
4264adam
veterán
válasz
bandi0000 #141548 üzenetére
[AOC AGON Q27G3XMN]
Ha HDR és nem OLED akkor ezt próbáld ki, van itt pár tesztem róla. 126k-ért nagyon jó. -
Csandi
őstag
válasz
bandi0000 #141548 üzenetére
OLED-ből 4K ennyiből amúgy se jönne ki. TN pedig nem csak tükröződő felülettel van (sőt szerintem nincs is tükröződő TN), de amúgy ha nem 1080-ben akarsz esport gamekkel játszani akkor semmi értelme azt választani így az IPS jó lesz.
Nem OLED-en vagy legalàbb miniled-en szerintem full fölös a HDR.
Ajánlani nem tudok, de majd valaki tuti fog.
A “más” megjegyzésedre pedig igen, pontosan úgy van ahogy írtad.
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok,
150-250k
Szerintem 30-24" körüli elég lenne, 4k nem lenne rossz, de ha kevesebb az se probléma
Oledet szeretem, de azért tartók tőle a statikus tartalmak miatt, ha jól tudom a TNaz mindig tükröződő kijelzővel van ellátva, így IPs iknább
Ívelt
Nyilván mindenes lehet, elsődlegesen dolgoznék rajta, devalószínűleg játszanék is
RTx 4080/5070Ti amelyiket sikerül szereznem, G-Sync mindenképp jó lenne
2 HDMI/ 1HDMI + 1 Dp elég lenne
Oled tv-n szeretem, ha a nem oled monitorba van értelme akkor igen
Hagyományos
Állítható mnagasság az nem lenne rossz
Más:
Egyedül az ablakok rendezésétől tartok, eddig ugye 1 monitor + 1 laptop volt, így amikor kiakartam rakni teljes képernyőre egy ablakot, akkor csak űthúztam és felnyomtam a képernyő tetejére és kirakta. Egy ilyen single monitor esetén meg gondolom csak az a megoldás, hogy oldalra húzom, és kiválasztom, hogy melyik ablakkal rakja felesbe igaz? -
salieven
aktív tag
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? - 150k körül lene a max
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? - 32" - 1440p minimum, max 4k és 120hz minimum mert ps5-el szeretném használni
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) - mindegy
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? - mindegy
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) - játék (ps5)
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) - HDMI2.0 amire szükség lenne minimum, esetleg egy jack
8, Fontos számodra a HDR funkció ? - nem, de ha van se probléma
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? - hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? - dönthető, magasság állítás -
karacka01
újonc
Sziasztok!
Szerintetek filmnézéshez, melyik monitor a legalkalmasabb és miért?1. 16:9 képarányú sík 4K felbontású:
https://oaziscomputer.hu/termek/32524/aoc-agon-ag326ud-ag326ud2. 21:9 képarányú íves UW-QHD felbontású:
https://oaziscomputer.hu/termek/26362/samsung-odyssey-oled-g8-s34bg850su-ls34bg850suxenJavaslatokat is írhattok!
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
válasz
Csandi #141533 üzenetére
Nekem 27' 1440p OLED van, a DSC itt konkrétan láthatatlan (nem tudom magasabb hz-nél a még erősebb tömörítés miatt mi látszódna, de tippre nem sok).
Redditen érdemes olvasgatni a témában, sok ott az OLED tulaj, képek, infók - azok alapján sem futottam bele semmi DSC problémába.A text clarity ami alapból (számomra) pocsék, de arra ott a MacType progi, és simán IPS szintre hozod a karakterek megjelenítését.
Alt-Tab issue nálam nincs, van akinél 2-3 másodperc addig feketeség (nekem az is beleférne, de ha nincs hát nincs
).
-
Csandi
őstag
Sziasztok,
Kicsit megingott a lelkesedésem mituán megtudtam, hogy az LG 27GX790A hiába DP 2.1-es, csak UHBR13.5 nem 20, tehát 10 bit 480hz-en ez is csak DSC-vell fog tudni menni. (meg talán 8 bit-en is csak úgy, de amúgy se használnéj úgy egy OLED-et)
Neten olvasni hideget meleget a DSC-ről, hideg, hogy sok idő az alt tab meg van aki szerint rontja a kép minőséget, másik oldal meg azt mondja, hogy nem is látni, alt tab issuek meg legfrisebb win + 5000 res kártyával már minimális.
A való életben ez mekkora probléma, van aki használ DSC-t itt?
(Néztem, hogy milyen UHBR20-as monitorok vannak már meg fognak kijönni de mind QD-OLED azt pedig nem szeretnék, csak WOLED-et, akármennyire is csábító az 1440p 500hz. 4K-t sem szeretnék feltétlen, illetve 27 col fölé menni semmiképp sem.
Illetve van ez mint UHBR20-as 1440p 480hz WOLED, de szerintem látjátok, hogy ez nem a nyugati piacra készült, azért ezt így nem rendelném be Taobao-ról meg ki tudja tényleg milyen
)
[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
-
NIceh
kezdő
Sziasztok!
Vettem egy monitort a segìtsègetek alapjàn melyet nagyon köszönök!
A monitornàl (Samsung Galaxy Odyssey G6) tapasztalom nèhàny jàtèk közben (God of war Ragnarok főmenüben, Stalker 2 jàtèk betöltèsekor), hogy villog kicsit àrnyaltan fehèren a kèp, de csak minimàlisan.
Lehet, hogy ez a jàtèkok rèsze ès nem hiba, csak ez a mon itor (mivel nem fapados) ezt is megjelenìti....
Szerintetek ez okès vagy èrdemes lenne valami programnal ezt tesztelni? -
gabor101
csendes tag
válasz
thebigticket #140928 üzenetére
Az LG-vel elégedett vagyok, június óta használom.
-
ACE-
addikt
válasz
szasanyi #141526 üzenetére
Na látod, nekem épp egy DELL U2311H halt meg 9 év után se szó se beszéd, se kép se hang effektussal... lehet hogy csak táphibás volt, de drágább lett volna a leves, mint a hús...
A korábbi hsz-t azért nem tettem off-ba, mert te "vagdalóztál" hogy predesztináltad, hogy az OLED 3 év múlva szevasz, és használhatatlan lesz. Erre akartam kérdezni, hogy honnan az infó, saját tapasztalat esetleg, mert én még nem hallottam hogy tömegesen ilyen előfordulna. És amúgy ha be is ég, az sem annyira zavaró, hogy aztán 0 Ft-ot érjen onnantól, és használhatatlan legyen.
Arról nem is beszélve hogy az új OLED-eknél már rengeteg beégést elkerülő különböző funkció van, amivel kapcsolatban még tapasztalat sincs, hogy segít-e, feltételezhetően igen, és nem poénból rakták bele... szóval tapasztalat nélkül nem illik olyan kijelentéseket tenni, ami alapján a saját pénztárcád miatt másokat befolyásolsz, hiszen Te magad írtad korábbi hozzászólásban, hogy "a várható bukta mértéke nem mind1". -
szasanyi
félisten
válasz
Vhiktor #141525 üzenetére
& 4264adam: a várható bukta mértéke nem mind1. És az elmúlt 25 évben volt jó pár LCD monitor nálam és a fiaimnál, de egyik sem hibásodott meg. (sőt, egy DELL U2311H több mint 10 éve hibátlanul működik).
Én senkit sem akarok rábeszélni semmire (vagy éppen lebeszélni). De ti sem tudtok garantálni semmit, ezért maradjon a hitelesen információ az előnyök és hátrányok tekintetében. Aztán a felhasználási szokásai, az elvárásai és buxája ismeretében mindenki döntsön legjobb belátása szerint.
És tudom mi a beéges jelenség, láttam is TV-n. Zavaró ha "szellemkép" látható az aktuális tartalom mellett/alatt ami nagy mértékben font az összképen. És ezzel be is fejeztem a témát. -
4264adam
veterán
válasz
szasanyi #141523 üzenetére
MiniLED VA akkor 130k-ért.
330k az 262k vagy ha még ügyesebb vagy kuponokkal + "erste és moneyback" 210k a Samsung G6 OLED. Megkapod a 3 év garanciát.A beégés nem azt jelenti hogy elvesztetted a pixelt, hanem visszamaradó tud lenni a megjelenített dolog, egyenlőre a 12 hónapos tesztben is éppen csak fellelhető ez a szürke csík nagyítóval monitor unboxed videóban. pedig ott aztán izzad az OLED.
Ugyancsak mások teljes megelégedéssel használnak 2018-as OLED TV-t gyerekműsorral egész nap a mai napig.
ismerősnél meg a belépő Samsung AU8xxx 55" LCD múlt héten csíkozozott, most már kép sincs csak hang --> nincs 1 éves szóval megy garanciba.Ez ugyanaz az eset mint minden más, nem kell venni semmit mert elromolhat
Inkább csak fejben mellőződ még az OLED-et, de majdmegveszed és használod, persze nem 100% SDR-en,
De ahogy már írtam tesztben az OLED 15%-a hozza a MiniLED VA 45%-ot, és hol van még a 100% fényerő.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam #141521 üzenetére
Az ár is túl sok és ez a lényeg! ~330k-s áron nem kell olyan monitor ami biztosan csak 3 évig használható. Ezért nem vállalom be, meg gondolom még sokan mások sem.
Nyilván vannak vastagabb buxával és/vagy kevésbé megfontolt emberek akiknek ez így is jó, attól nekem nem lesz jobb alternatíva.ACE- nem az anyagi forrás a gondom, hanem a technológia hátránya. Ez pedig tény és nem vagdalkozás. Nem kell rögtön támadólag fellépni ha valami nem tetszik... különösen ha az szimplán rosszindulatú feltételezésen alapul. És még OFF-ba sem téve.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz
szasanyi #141520 üzenetére
“Túl sok a de majd akkor mi lesz” A beégéstől még ugyan használható jól a monitor. És ha az LCD is meghal 3 év garancia után.
Aki OLED-et akar használni az megveszi aki 150 ezerért keres az pedig LCD. De az a kör hogy mi lesz vele 3 év múlva már másik történet, mind a kettő meghallhat -
szasanyi
félisten
válasz
Zadia #141519 üzenetére
Jó neked... itt csak haldoklás van, nyugat nincs.
Vhiktor: ez a kijelentésed csak akkor igaz, ha nem számít egy jó de drága OLED 3 év múlva lecserélése. Mert ugye a garancia lejár és ha gond van - vagy lesz hamar -, akkor aprópénzért lehet eladni (vagy úgy sem). És bizony nem mindenkinek felel meg ekkor költség 3 évente.
-
Zadia
senior tag
válasz
szasanyi #141517 üzenetére
A haldokló nyugaton élek. Sűrű elnézés meg bocsánatkérés az volt. Irtam nekik,hogy ezzel nem vagyok kisegítve. Itt nincs utánvét.
Máskor is vásároltam már ebből a boltból és még semmi probléma nem volt velük.
Sőt. Behalt a vga a fiam gépébe. kértek egy fotót,mert az alalplap jelezte a vga hibát azt hiszem RX6650XT-je volt. Felhívták,hogy nem tudják ilyen kártyára cserélni,mert nincs már nekik ezért kapot egy RX7700XT-t 2 napon belül,majd 2 héten múlva jött egy másik futár és elvitte a megdöglött vga-t. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
rtrace #141494 üzenetére
Szerintem nyugodtan vehető az oled, ha csak nem nagy fényerő mellett használod.
Ha meg tökéletes színhűséget szeretnél akkor amúgy is kalibrlani kell, persze ilyen esetben nem consumer műszerekkel. Elvileg a pro art gyarilag jól kalibralt, de egy millios eizo is az, legalábbis papíron, aztán referencia műszerekkel Klein, 2 nm-es jeti rámérve deltaE 3 körül van (pedig ezekben van beépitett műszer, csak hát ennyire elég). Fsi xmp310 volt eddig gyarilag a legjobb amit láttam, deltaE 1.5 körül dobozból kivéve, gyakorlatilag 0 üzemórával, aztán 30 óra elteltével már deltaE 3 lett belőle.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz
Zadia #141515 üzenetére
Nem kis bosszúság, részvétem! Én azt mondom, hogy nálunk előre kifiizetni nem nem érdemes. Előnye ált. nincs vagy nagyon csekély (néha elengedik a szállítási kltsg-et esetleg nincs utánvét ami csekély) viszont komoly hátrány az lehet. És ugye nálunk ez sem úgy van mint nyugaton, mert pld. amazon.uk sűrű bocsánatkérések közepette visszatérítette a teljes, nem csekály szállítási kltsg-et met 1 napot csúszott a kiszállítás. Na, nálunk ilyenről szó nincs... így jártál azt annyi.
-
Zadia
senior tag
válasz
sztivo #141470 üzenetére
Hétfőn megrendeltem kifizettem plusz fizettem elsőbbségi szállítást is. Kedden délután kellett volna megjönnie a monitor-nak. Erre csak azt az üzenetet kaptam a kedves DPD-től,hogy
váratlan hiba lépett fel ezért 24 óra múlva tudják szállítani
A mai napig nem jött meg.Már felvettem a kapcsolatot a boltal akiktől vásároltam meg a futárcéggel is.Elvileg ma kihozzák. Most a boltal egyezkedek kompenzációról.Át se veszem ha bármilyen külsérelmi nyomot találok rajta . Mondjuk ezt a bolt is írta,hogy ne vegyem át.készítsek képet róla,küldjem el nekik és küldik az újjat.
csak ne dpd-vel
-
ACE-
addikt
A Gigabyte AORUS FO32U2 még mindig jó ajánlat, ha 32-es 4K-t keresek? Most van Emag-on 23ezer/hó 0% THM-re, és nagyon hívogató...
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Max 70 ezer forintig keresek legalább 27"-os monitort irodai használatra. Felbontásban FHD vagy QHD. Fontos hogy magasságban állítható legyen. Sík vagy ívelt is jöhet. USB-C csatlakozásnak örülnék de van külső dokkoló így ha nincs nem dől össze a világ.
KÖszönöm.
-
tipuka
addikt
válasz
sztivo #141508 üzenetére
Szia/sztok!
A szélesebb monitoroknál be lehet állítani úgy, mintha 2 monitort használnák? Egy 16:9-nyyi területet mondjuk, amin játszom, ami a maradékon meg más menne. Alapból 2 monitorban gondolkoztam, de a 2. nekem nem kell hatalmas legyen, aztán eszembe jutott ez a megoldás is, hátha működik.
-
alpihun
senior tag
válasz
sztivo #141508 üzenetére
Tudom, hogy pont most egyeztunk meg abban, hogy szornyet halnek ha 27" 1440p-n kellene programoznom, de jatszani (es foleg kihajtani) 27"-re nem erzem szuksegesnek a 4K-t, szoval szerintem meg hasonlo aron is ezt vennem a ketto kozul. Varni viszont amugyis varok most meg egy darabig, szoval az ido es az uj panelek valszeg meg lejjebb fogjak tolni az arakat.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
alpihun #141506 üzenetére
1. Persze mindegy, csak a betűméret/munkafelület miatt volt kérdés, de akkor a jelenlegitől így is nagyobb lenne. 5K2K kijelző főleg 34" környékén tényleg baromi drága és ritka.
2. Az a konkrét OLED monitor elég jó, bár idén jön még a 27" 4K OLED is, lehet érdemes megvárni.
-
moleculez
veterán
Sziasztok! Szerintetek ez így jó ajánlat? Vagy ennyiért van jobb? Méret-felbontás a fontos, grafikai munkat nem vegzek hogy színhelyes legyen, se nem játszom, annyi hogy sok ablak van nyitva, helyem meg nincs sok az asztalon 2 monitornak.
-
alpihun
senior tag
válasz
sztivo #141492 üzenetére
1. 150%, de az mindegy nem? A szoveg barmilyen scaling alatt kihasznalja a joval magasabb PPI-t.
2. Koszi, hogy emlited az OLED-et, teljesen elkerulte a figyelmem mert par eve meg talan 1000 EUR korul kezdodtek(?).
Ugye altalaban nem szabad egy dragabb technologia legolcsobb peldanyait venni, mert sok a kompromisszum, de ahogy olvasgattam itt a topikban, az OLED kicsit egyszerubb tema (keves gyarto, keves panel varians).
Pl. Gigabyte FO27Q2 - egyik legolcsobb modell megis szinte csak jot olvasni rola. 550 EUR es szerintem fulig erne a szam tole. -
4264adam
veterán
válasz
szasanyi #141502 üzenetére
SDR-ben local dimming OFF-ban nincs blooming és a glowing is zero ellenben az IPS-el.
Local Dimming miatt tud blooming kialakulni de megmondom őszintén nem sokat vettem észre 3 havi használat alatt.Fekete feketébb, Stutter kisebb, nagyobb a színkontraszt és visszaadás, kisebb volt a black crush mint az IPS arra van itt fotóm összehasonlítva.
1 próbát szerintem megér, max visszaküldöd.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- Vicces képek
- Windows 11
- További aktív témák...
- Eladó Gigabyst M34WQ - Ultrawide 3440x1440 144hz Gaming monitor!
- SAMSUNG KÜLTÉRI SMART MONITOR ! LH55OMB 140CM 4K SMART AKCIÓ!
- Eladó Dell G3223Q - 4K, 144hz, 32" gaming monitor!
- Újszerű Samsung Odyssey G8 OLED smart gaming monitor - 34" UWQHD (3440x1440px), 175Hz
- SAMSUNG (LH75WADWLGCXEN) FLIP PRO 190CM 4K ÉRINTŐS SMART MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest