- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Szörnyű dolognak nevezte a CHIPS-törvényt az USA elnöke
- A beágyazott rendszerek területére is jön az új EPYC generáció
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Előre leszögezném, hogy nem vagyok grafikus, nem vagyok finnyás a színekre. Munkaasztalomat most újítom fel és gondoltam, akkor a setup is frissítésre kerül. Azon agyalok, hogy vagy 1 nagyon széles monitor vagy 2 "normál" monitor legyen. Eddig laptop+monitorral (Asus VZ239Q) nyomtam.
Mivel adatbázisokkal, táblázatokkal dolgozok, gyanítom a 2 monitor egészségesebb, mint egy nagy.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 100-150k
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? Igazából itt teljesül a minél nagyobb, annál jobb. Kicsit női duma, de hát na. Most 23" van, de ha 27"-est nézem a displaywars-on, akkor méretileg nem annyival nagyobb. De persze minden centi számít.Lejjebb nem adnám.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) Nincs
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Nincs preferencia. Ívelttel tapasztalatom sincs.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) Nagyon minimál játék (Baldurs Gate, Homeworld). Többnyire munka, azon belül is adatbáziskezelő, notepad++, Excelek, rdp-k. Filmre inkább TV van.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? NVidia van a laptopban, mint GPU.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) Laptopon HDMI van, de tudom, hogy szentségtörés, de átalakító is lehet opció.
8, Fontos számodra a HDR funkció ? Bevallom nem tudom. Bár gondolom játékhoz szükségesebb feature.
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Nem kell érintős, ez fix.
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? Legalább magasság állítása azért jó lenne. Bár az asztal is állítható, de nem pakolnék könyveket alá, hogy megemelhessem.És a használttól sem riadok vissza. Az utóbbi monitorokat is a HA-n vettem. Igazából a méret+ár volt akkoriban a szűrő. Bár most lehet kicsit elmennék az észszerűség irányába és ezért érdeklődök.
Jah és piszok sokat ülök a monitor előtt (10-12h). Fontos lenne, hogy ne égjen ki az agyam tőle. Nem emlékszem már milyen volt, de egyszer belenyúltam egy olyanba, ami előtt max 1 órát bírtam ülni, utána felrobbant az agyam.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- SörcsaPH!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- LED világítás a lakásban
- Politika
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest