- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
N.Szil
tag
válasz
Roland861010 #139255 üzenetére
24" AOC Q24G2A/BK vagy Acer Nitro XV272UV3bmiiprx (1440p) szerintem túl nagy lenne, mivel a videó kártyám RTX 4060 Ti 8GB, ezért gondoltam a 1080p-re.
-
cs.zs.
veterán
-
szupersanyi
aktív tag
Sziasztok!
Itteni tanácsra pár hete vettem egy MSI PRO MP275Q 27" QHD monitort, és az a terv, hogy veszek majd még egyet, hogy 2 monitoron tudjak dolgozni.
Hogyan lenne érdemes egy laptopot kivetíteni a 2 monitorra? Valamilyen dokkolóval, vagy simán kábelesen is megoldható valahogy?
A céges laptop egy Dell Latitude 5450. -
4264adam
veterán
Kerestem és nincs vagy én nem találtam topikot erre.
Ha nem fér el vásárlási tanács topikban a valósan megvásárolt és tesztelés alá vetett, jól akciózott monitor beszámoló és teljesitmény kitaglalása az első hétben akkor tényleg nem tudom mi alapján lesz itt ajánlás későbbiekben.
-
lcee79
addikt
válasz
4264adam #139289 üzenetére
Tegnap kipróbáltam ezt a Cyberpunkot én is az új monitoron.
De nekem jobb volt sokkal, mint itt a videóban.
Biztos azért mert ez a video már 3 éves, és a programon javítottak,
szerintem nem volt rossz.
Pedig az én monitoromon még annyira nem is ütős a HDR
De cserébe a legújabb verzió a program...Jedi Survivor-on ha csak ki be kapcsolgatom a HDR-t, már ott megváltozik a kép a menüben látványosan. Perze főleg a világosak lesznek jobbak.
Valami local dimminget dobhattak volna erre a monitorra is... -
Snoop27
őstag
válasz
Lizard0828 #139260 üzenetére
Megjött ma az enyém is s rendben van, legalábbis ami a halott pixeleket illeti, játék alatt még nem tudtam letesztelni, ahhoz meg kell érkezzen a pc.
-
4264adam
veterán
válasz
aginor #139287 üzenetére
Most még csak munkahelyen olvasgatva : Chrome flags: [link]
Ezt fogom kipróbálni délután.
Szerencsére filmezni nem szoktam HDR-t monitoron, arra ott a nappali 5.1/ hálószoba 5.1 Q80 és QN91 TV.
Ahogy már beszéltük 60.000Ft-ot ráköltve nagyon is jó az SDR váltásom IPS-ről.
A HDR élmény meg inkább szó szó, nem eléggé plug and play megoldás az alkotók részéről, igaz a cím (CP2077) lassan 5 éves és patchekkel került be a HDR szintér is megfeleleően.
OLED esetén is kicsit csalódottnak éreztem volna magam, ami a vibráló szineket érinti, főleg a ráfordított összeg fejében.
[OLED tesztben is fakóbb szineket kaptunk 1.5 patchnél mint SDR]Ezeken tudok a Reshade / NV App / modok telepítésével javítani.
Youtube-os "Úristen baa" érzésű színekben úszó videók a játékról 2 napos használat / utánaolvasás után azt mondom Reshadel-t / túlszaturázott / LUT-olt felvétel. Nem az amit HDR On-ban azonnal kapsz. -
aginor
veterán
válasz
4264adam #139286 üzenetére
Erre találtál megoldást? - "Chrme-ban valamiért nincs HDR-re váltás :/ ne lepődj meg ha teszteled és SDR-ben marad a tartalom. Youtube HDR videó nézésre Microsoft Edge tudja kezelni megfelelően."
Nálam miniled monitorral ezzel nem volt probléma. Nálam a HDR videók/filmek lejátszásakor volt, hogy beragadt a színtér és szépen mosott, kontraszttalan lett minden. -
freelanced
addikt
Üdv,
Kérhetnék egy friss ajánlást az alábbiak alapján?
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
150.000 alatt, lehetőleg inkább 100.000 alatt
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
Most 27" van, ez akár jó is, min. 1440p, 144Hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Amelyik a felhasználásomra ajánlottabb
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Alapvetően sik.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Fénykép/videoszerkesztés, általános, játék, produktivitás, munka/programozas stb.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Most epp semmilyen, Mac Mini M1-el hajtanam, de a jovoben johet melle majd asztali is, valamilyen RTX szeria.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)HDMI, Display port (A legjobb lenne ket-harom Display port vagy 2k 144Hz kepes HDMI, de ilyen szerintem nem nagyon van, hacsak nem frissultek mostanaban ezek)
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem kimondottan
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Állványra menne, szóval ilyen szempontból lényegtelen, csak legyen VESA.Nagyon koszonom
-
aginor
veterán
válasz
4264adam #139281 üzenetére
Azért csökken HDR-ben a fényerő, mert szerintem ezzel fedik el a local dimming által generált bloom-ot. Ezt már mintha máshol is láttam volna, de attól a cca. 370 zónától nem lehet csodát várni, még VA panellel sem.
Ugyanakkor ha jól ki akarsz magaddal cseszni, akkor mellé teszel egy OLED-et.. -
cs.zs.
veterán
válasz
cibus #139280 üzenetére
Szia, nekem hasonló van, fél éves, konkrétan ez. [kép]
27" VA, 1920x1080, 165Hz, 122% sRGB színek. Tavasszal persze még minden olcsóbb volt, [kép] fekete péntek előtt ennek is meglódult az ára. Mindenesetre kérdéses, hogy én akár 30-35.000 Ft-ot is adnék-e használtért, ha 60.000 fölött már ugyanaz újban megvan.
Ha el kellene adnom, én is tépném a hajamat, mert nem tudom hogy fél évesen, még 2,5 évig garisként, kapnék-e érte 45-50.000 Ft-ot.
Nehéz ügy. -
4264adam
veterán
AOC Q27G3XMN Mini-LED VA:
Már nagyon tetszik az SDR nyújtotta mélyebb fekete az IPS szürkeség helyett, nincs glowing (háttérfény bevilágitás). Viszont választani kell, hogy magasabb fényerőt (szaturáltabb szineket) vagy Local Dimming On mellett kisebb fényerőt, de mélyebb feketét és nagyobb kontraszt akarsz.
--> Szerintem előbbi előnyösebb mert az IPS 1.200 és VA 4.500 érték is hatalmas ugrás, nem biztos hogy az SDR tartalomra készített a gyártó nagyobb kontrasztot. De valóban a fekete feketébb LD-vel.Gyárilag az alap beállítás erősen pirosas szaturált képet ad ezt az LD visszább veszi, túl sokat nem érdemes állítgatni mert csak elveszünk benne, mi is jó az SDR-re mérő eszköz nélkül. sRGB egyszűen tökéletes színlefedettséget ad de számomra a szaturáltabb szinek jobban bejönnek. --> alap modot használok LD Medium / OFF-al
Warm szinekkel de ha túl sok a szaturáció ajánlom a "USER"-t. Többet nem érdemes szórakozni vele. + Overdrive legyen MediumIlletve ahol az ACER IPS már teljesen sötét képet adott ott VA esetén még látok képből további anyagot (black crush kisebb).
A HDR-t tanulni kell mert:
- Windows SDR anyaga kissé mosott --> csak SDR (sRGB) színleképezés van még WIN11 esetén, erről nem a monitor tehet- A játékok amik HDR-ben indíthatóak :veszítenek szaturációból SDR-hez viszonyítva és ha te a VIVID / túlszaturált SDR színeket szeretted azt magadnak kell visszahozni, de a fényerő és kontraszt kárpótól csak idő kell megszokni.
Meg kell tanulni hogy a HDR kezelés játékokban mindenkinek mást jelent. Amit a Tone mapping-el és Saturation állítással magadnak kell személyre szabni egyéni izlésben.
Pl: Cyberunk 2077 1000nit fényerő és "2" tone mapping: Szép magas fényerejű minden, de a fekete nem elég mély és kissé haloványabb mint az SDR.
Ezért ajánlák 1-1.5 közé lőni de a maxfényesség ekkor csökken --> nem tűnik vibráló HDR színeknek a látottakAki vibráló szinekre vágyik:
1: Nvidia / AMD appban vibrance-t emel. Ezt minden kilépésnél vissza kell állítani
2: Reshade használata ahol Saturation-t emeled. Ekkor HDR-ben nem kell az első pontot mindig állítani.HDR nem rossz csak érteni kell mit miért látsz máshogy
Ha filmet / windows edge böngésző HDR videót nézel meg fogod látni miért is HDR 1.000 ez a monitor.Chrme-ban valamiért nincs HDR-re váltás :/ ne lepődj meg ha teszteled és SDR-ben marad a tartalom. Youtube HDR videó nézésre Microsoft Edge tudja kezelni megfelelően.
Singleplayer-re egyszerűen jó ez a VA panel, elég gyors, nincs black smearing.
SDR kedvcsináló IPS mellett:
Igen nem teljesen szembe van, nem is tudom elhelyezni őket ugyan úgy de a lényeg látszik. bal oldalt IPS glowing és jobb oldalt VA fekete tartalomban több anyag látszik SDR esetén.HDR-ben pedig játszanod kell milyen színtelitettségre vágysz.
win+alt+b = HDR On/Off
-
cibus
senior tag
Sziasztok! Tudom, hogy nem eladás, hanem milyen monitort vegyek, de tudna esetleg mondani valaki egy reálisabb árat, hogy mennyiért lehetne eladni, felrakni ezt a monitort kb? Mennyit érhet manapság?
Tökéletes, semmi baja, csak szemezek a 21:9-esekkel.
Megvan mindene, semmi hiba,
27", 1080p, 144hz, 240hz OC, g-sync, usb hub, LED fény, célkereszt, HDR, szemkímélő, stb...Ilyen: [link]
https://www.bhphotovideo.com/c/product/1268064-REG/acer_um_hx1aa_006_predator_z271_bmiphz_27.html -
Roland861010
veterán
válasz
petyus_ #139271 üzenetére
Hát akkor kell venni valami jó kis Lenovo vagy Dell munkaállomást fillérekért.
SSD-re a rendszer .
Egy jobb hangszóró 20k
Egy külön mikrofon 10k
Egy Webkamera 20k
Monitor 50k
Eger billentyűzet 10-15k
Egy batar nagy asztalEz minden csak nem kényelmes szerintem.
Mortel...
Én még 24 és 27"-on is láttam a pixeleket..ne viccelj már hogy 32" neked az tűéles képet ad .
Hacsak nem 2 m távolságból nézed. -
-
Trió
csendes újonc
[link] nekem ez van, mindeképpen ajánlom, árértékarányban tökéletes
-
Mortel
senior tag
válasz
cs.zs. #139263 üzenetére
Szia!
Sajnos ellent kell mondjak Neked, jelenleg 45 cm-re van tőlem egy qled monitor 32"-los fullhd, és semmilyen pixelesedést nem tapasztalok.
Már fél éve megvan, és semmi.
Pedig, ha valaki, akkor én nagyon háklis vagyok ezekre.
A quest 2-őt is a pixelesedés miatt adam el, a Q3 már valamivel jobb (érdemes megnézni a szemenkénti felbontást: 2064 x 2208 pixel), de még annál is van néha, hogy látom a pixeleket, bár tény és való, hogy valami borzasztó jó a képe.Üdv:
M
-
Mortel
senior tag
válasz
sztivo #139038 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
Egy R 7900 XT-m van jelenleg, de mivel leginkább MSFS-ezek, PCVR-ban, jővőre tervben van egy 4080.
"sima" 2d-ben fps, de nem versenyszerűen (Skyrym, Sniper elite stb.)
Kerestem IPS-panellel 32"-ost, de azt mondták, hogy ott már felejtős a fullhd, inkább 1440 kéne.
De nekem nem pixeles a mostni 32" -os IPS paneles LG-sem, egyedüli gondom, amiért váltanék, hogy csak 75Hz-cet tud, és semmy free, vagy G Sync-et nem támogat.Köszönettel:
M
-
cs.zs.
veterán
válasz
petyus_ #139262 üzenetére
Ne haragudj,
nem értem mi a különbség abban, hogy ha valaki leül egy (nagyobb) monitor elé,
egy ehhez csatolt laptopon nyom power gombot, vagy egy asztali gépen.
Power gomb = power gomb, a csatolt monitor meg ugyanaz...(ebben az értelmezésben a laptop az asztal része, nincs elrakva,
azaz nem kell elővenni sehonnan)
[kép] [kép] -
cs.zs.
veterán
válasz
N.Szil #139254 üzenetére
32" méretben nem veszünk FullHD-t. Itt a hajlított nem sok vizet zavar, mert ahhoz hogy a 32" FHD ne legyen pixeles, minimum 1,5 méterre kell lenni tőle, és akkor már tökmindegy ha egyenes.
Az asztalodon 1,5 métertől távolabb van/lesz a monitor?
Ez egy értelmezhetetlen koncepció.
FHD felbontás 75-80 cm távolságig max 24", vagy ugyaninnen 1080p UltraWide 29"
FHD felbontás 85-90 cm-től felfelé 27" is lehet, vagy válassz 1440p-t
FHD felbontás 32" = TV , másfél méteren belül értelmezhetetlen, vélhetően szar lesz
-
Lizard0828
tag
No sikerült végre beüzemelnem a G2724D-t!
Jelentem nálam eddig minden tökéletes, nincs pixelhiba, a doboz érintetlen volt.
A kép amit látok egyenlőre nagyon meggyőző, holnap tesztelem majd a játékélményt meg persze a finom beállításokat
Azért egyenlőre lekopogom, jó példányt fogtam ki, de persze a következő napokban jöhet simán elő hiba. Hétvégén megizzasztom majd rendesen. -
Sziasztok. Bocsánat, ide is berakom a kérdésem a monitor hiba topikból, itt jobban pörög minden:
"Sziasztok. Valakinek van Samsung 32" G8 Oled monitora esetleg? Egyszerűen nem tudok 60Hz-nél több képfrissítést beállítani. Volt 27"-es G6 oled is, ott nem volt probléma. Se DP se HDMI kábellel nem megy. Már frissítettem az intel graphic drivert is, de nem működik"
-
válasz
Roland861010 #139255 üzenetére
Az rosszabb, hogy 32" és full hd.
Simán jó a 32" fps-re, 24" egérmozi. -
Roland861010
veterán
-
N.Szil
tag
Sziasztok.
Érdekelne a véleményetek egy AOC 32" C32G2ZE/BK FHD VA 240Hz ívelt kijelzős gamer monitor vásárlása előtt állok. . Konfig mellé: ASUS TUF GAMING B660M-E D4, Intel Core i5-13500, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming, ADATA 1TB XPG Gammix S11 Pro. A cél Call of Duty®: Black Ops 6 Multiplayer mode-ra -
sztivo
Topikgazda
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
-
Roland861010
veterán
-
4264adam
veterán
válasz
lcee79 #139243 üzenetére
tápegysége zajos volt és hallatszott a tekercsek rezgése.
nekem bevált az AOC Mini-LED
SDR LD OFF : Magas fényerő és szép színek, kisebb black rush
HDR LD Medium: Ultra magas fényerő, szép színek.
Mivel a stutter zavar engem így most még VRR nélkül is jobb vagyok VA panellel. -
lcee79
addikt
Szia!
Kipróbáltam a meglévő kuponjaimmal hogy berakok egy ilyen
27 colos G6-os Samsung OLED-et (G60SD) 360Hz-es
248.500 a 360.000 helyett...
Annyit amúgy megérne, szerinted?
Jókor kérdem, mikor már megjött a másik
Csak múltkor még nem voltak kuponjaim, most meg már vannak.Nem tudom ismered-e csak gondoltam te képben vagy oled monitorokkal.
Köszi!
-
lcee79
addikt
válasz
4264adam #139205 üzenetére
Hi!
És mennyire váltotta be a reményeidet?
Jobb mint gondoltad, rosszabb, vagy kb olyan?Igazából legjobb az lenne, ha az ember hazavihetne egyszerre 2-3 monitort és a saját szobájában a saját fényviszonyaival, összehasonlítaná, és amelyik a legjobban tetszik azt megtartaná.
De nem tudom van-e ilyen lehetőség valahol? -
lcee79
addikt
válasz
Lizard0828 #139229 üzenetére
Én azért is raktam össze itt a munkahelyen, mert nem akartam várni, főleg, ha valami nem jó, akkor ne éljem bele magam.
Főleg a pixelhiba meg amiket itt írtatok, de ezen nem láttam, remélem nem fogok később sem.
Amúgy otthon úgy fogom kezdeni, hogy a másikat nem húzom le, és odarakom mellé
Megnézem mennyit fejlődött a technika 14 éve alatt.
Így első blitz-re szerintem egetverően nem.
Annyi hogy az fix 60hz ebben ez biztosan jobb, nagyobb, nagyobb felbontás, vékonyabb keret.
De az is DELL csak az egy Ultrasharp, és 300-as fényereje volt már 2010-ben.Itt kipróbáltam a HDR-t... Nem láttam semmit
Kicsit mintha fakóbbak lettek volna a színek, de aztán mintha elmúlna ez a fakóság egy kis idő múlva... De HDR az nem volt. Úgyhogy azzal nem kell bajlódni.
Van egy Oled és egy miniled TV-m azokon láttam már HDR-t -
lcee79
addikt
Ez amúgy csak 8 bites vagy csak itt nem tudom beállítani 10 bitesre?
Amúgy a neten pár helyen megnéztem nem volt egységes válasz erre. -
lcee79
addikt
Alul kapcsoltam be, nem azzal volt a baj
Persze elsőre nekem is az a joystick volt az első amit észrevettem.
Olyan mintha nem adna jelet az a gép, majd meg kell néznem...,
de ahogy rákötöttem a saját gépemre, jó lett, aztán már nem foglalkoztam vele.Leteszteltem black screen-nel a youtube-on,
igazából van olyan beszűrődés teljesen sötétben látszik nálam is, amire te gondolsz, de a régebbi monitoromon is van ilyen bőven lehet hogy még nagyobb mértékben is.
Ha épp nem fekete képet nézel, mint ahogy általában nem, akkor nem zavaró. Bármilyen szines képnél videónál ebből semmi nem látszik.
Ha mondjuk sokat nézel olyan videókat mondjuk ami 21:9-es képarány, és ott pont fekete, akkor lehet zavaró.
Az amúgy ahogy mozgok a bevilágításhoz képest, úgy változik a mértéke...
És szerintem IPS-ből nem lesz olyan egy se, aminél semmi sincs.
OLED-nél biztosan nincs és jó local dimming esetén sem, pl. a miniled-es VA panelnél biztosan ilyen téren jobb. de mindegyik technológiának van sajna hátránya, ha nem lenne azt vettem volna, de így inkább a lehető legolcsóbbat.
Szerintem amúgy jók a szinei és erőteljesek, sőt szerintem a pirosból kell is visszavenni.
A betekintési szögek is jók.Amire jó áron lesz az OLED addig ezt használom, aztán majd cserélek.
De addig is résen leszek, hogy ha vmi előjönne, akkor nehogy lemaradjak a 14 napos visszaküldésről. -
cs.zs.
veterán
válasz
petyus_ #139231 üzenetére
"...Apósomnak állítok össze gépet, ami még jó lenne, ha lenne beépített webkamera, hangszóró, mikrofon..."
Szia,
ha munkához kell, értekezletek, stb, érthető.
Ellenben ha viber/messenger, családi hívások, akkor egy jó tablettel jobban jár, mert a fotelben hátradőlve kényelmesebb lesz, mint asztalhoz ülni.
-
nggabi
félisten
válasz
Roland861010 #139224 üzenetére
inkább a dell-ből kéne egy jót kifogni. 272up-ot rendeltem régebben, de nem volt valami jó, vissza is küldtem.
-
$R64
tag
válasz
lcee79 #139227 üzenetére
Ne a monitor hatuljan levo joy-al probald bekapcsolni, hanem a jobb sarok aljan van egy pici gomb
Mikor tegnap probaltam beuzemelni 5 percig ezzel sz...kodtam
Kivancsi vagyok, hogy nektek dobja e a sarkokban a feher feny beszurodest sotet kepnel!?
Alza visszakuldesben jartas valaki? Mert olvastam hogy az alza boxbab kisebb csomagokat lehet visszakudleni. 100x40x30as a doboz. Ingyenes a visszakuldes mint az emagnal, nem tudjatok? -
petyus_
senior tag
sziasztok!
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 50-100K
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 24 col, FullHd, Hz lényegtelen
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) mindegy
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) kizárólag irodai felhasználás
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? integrált
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) HDMI vagy DisplayPort
8, Fontos számodra a HDR funkció ? nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? magassága jó, ha állítható, forgatni nem fogomApósomnak állítok össze gépet, ami még jó lenne, ha lenne beépített webkamera, hangszóró, mikrofon. Nem tudom ezek mennyire elterjedtek (főleg a webkamera), ha nincs ilyen ennyiért, akkor veszek külön webkamerát, hangszóró/mikrofon jó lenne, aztán ha mikrofon is ritka, anélkül is oké
-
lcee79
addikt
válasz
lcee79 #139227 üzenetére
Eddig nem látok hibát, remélem ez így is marad.
A doboz is kultúrált állapotban érkezett.
Remélem nem lesz hiba.
De majd még figyelem.
De a vacak munkahelyi gép is simán engedte a 165 hz-et
meg együtt elindítottam egy videót a másik monitorral, és ahol az 60hz-en gyors kameramozgásnál akadozott, annál ez az új simán ment akadozások nélkül. -
lcee79
addikt
Megjött ez a Dell monitor
Már előre féltem tőle, hogy milyen lesz, lesz e pixelhiba stb
Munkahelyi gépre rádugtam, de semmi...
Ha bedugom az egyesbe érzékeli de nem jön be a windows képe, bedugom a 2-esbe ugyanez. HDMI nincs a gépen...
Szóval most még nem sikerült képet varázsolni rá...
Jól kezdődik...
Haza majd csak 5 után megyek, akkor derül ki, hogy ott elindul-e a saját gépemen
De lehet valami oka annak, hogy nem érzékeli, hogy rádugok egy bekapcsolt windows 11-es gépet, és no signal?Köszi!
-
cs.zs.
veterán
Eskü' fogalmam nincs miért,
nem szoktam ezt az oldalt olvasni,
de érdekes, hogy a telefon feldobta ezt:https://leetgaming.com/2024/11/10/pofatlanul-jo-aron-viheto-most-haza-ez-a-180-hz-es-gamer-monitor/
-
Roland861010
veterán
Acer Nitro 272UV 79k elég okés tesztje van.
Lehet rendelek 1et.
-
oszkarfincs
aktív tag
Érdekelne a véleményetek ideális méret és felbontás tekintetében. 8 éve egy Dell P2414H-t használok (23.8 inch, 1080p) és elgonolkoztam a cseréjén. Nincsen semmi baja, pont elég, de emlékszem mekkora ugrás volt 2016-ban a TN panel után és jó lenne valami hasonlót találni. A TV-m OLED, de ilyet nem vennék számítógép mellé a beégés miatt.
Ami a lényeg, elkezdtem nézegetni a 27 colos monitorokat de ezek többnyire 1440p-sek. Kissé szerencsétlennek érzem ezt a felbontást, mert a legtöbb tartalom (videó, weblap) 1080p-ra van optimlaizálva és az 1440p ennek 1,333333-szerese. Mivel nem használtam még 1440p-t, csak elképzelni tudom, hogy az 1,33-as nagyítás nem lehet olyan sima és tűéles, mint egy 4K esetén, ahol ez értelemszerűen kétszeres. Mennyire látványos ez a jelenség normál használat mellett?
4K/27col esetén viszont sanszos, hogy túl kicsi lenne minden, ami miatt 200%-on kellene használnom. Ez meg már ugyanaz, mint a mostani 1080p 100%-on, nem?
-
Lokids
addikt
Nem bírtam ki, rendeltem még1 Dell-t.
Megjött és most próbáltam ki. Nincs rajta semmilyen hiba. Úgyhogy mégis csak jó lesz.
(remélem napok múlva se jön semmi elő) -
4264adam
veterán
válasz
aginor #139211 üzenetére
+1
Majdnem el is feljetettem írni, mint a TV topikban. IPS IPS-el VA-VA-val érdemes hasonlítani.OLED-nél meg főleg.
Zóna vezérlés: Singleplayer CP2077 látottak alapján jól eltalálták az algoritmust, ezért vettem AOC az Acer helyett. RTINGS szerint még a Samu G8-tól is ügyesebb.
Pont mint a Samsung / TCL. TV-ben utóbbi ügyesebb szoftveres vezérlésben -
4264adam
veterán
válasz
Roland861010 #139217 üzenetére
Először is nézd meg mi számít már hibásnak. A panelgyártás pont ez mint a proci tuning és szilicium. Vannak jobban sikerült példányok és rosszabbak viszont szabvány és jogi procedúra szerint ha jól emlékszem "fejből" 1 halott pixel nem számít garanciális feltételnek.
Tehát nem elégíti ki a "hibás termék" leírását mert keret van rá mennyi pixeltől számít hibásnak
-
Lizard0828
tag
válasz
Snoop27 #139215 üzenetére
Bár részemről nem volt szükségszerű új monitor vásárlása de meglátva az árat és az olvasott teszteket, meggyőzött, hogy kipróbálnám a magasabb Hz adta lehetőségeket, de félek attól, hogy egy csúnya átverés, félrevezetés áldozatai vagyunk itt jópáran... Ami pedig nem szép dolog az Alza részéről
Viszont igen, én is elkezdtem nézegetni hasonló árú versenytársait... -
Roland861010
veterán
válasz
13128814 #139216 üzenetére
Amúgy össze kellene fogni mert kb 90%os a hibás termékek aránya az itteni rendeléseknek.
Meg kell mondani hogy benyújtunk egy csoportos panaszt ha nem kapunk kártérítést.
Idő és anyagi ráfordításs melet félre vezettek minket, hogy egy hibás szériát akcióztak le vagy még jobb használt és újra csomagoltat árultak újnak. -
13128814
tag
Urak, csak akkor indítunk háborút ha meg is akarjuk nyerni.
Szóval relax, majd kiderül.
-
Snoop27
őstag
válasz
Lizard0828 #139214 üzenetére
Már nézegetem mi legyen helyette ha ez nem válik be
-
4264adam
veterán
válasz
aginor #139209 üzenetére
Egyenlőre az IPS XV272-ról való 60 ezres ráfordítással, ugrásnak nagyon is jó ez az AOC MiniLED VA.
Következő szintnek az LG 27GS95QE-B lenne de a stutter-t nem csípi a szemem szóval szerintem megtaláltam a köztes arany utat és mert az OLED monitor bőven 200+k nem 120k.
-
4264adam
veterán
válasz
Fantomas80 #139202 üzenetére
Szuper, osszuk meg majd meg tapasztalatainkat. Szerintem mint technológai (MiniLED VA) nem sok monitor járt erre és nem is érte meg őket anyagilag.
Kicsit összeszedettebb gondolataim az AOC Q27G3XMN-ról:
SDR VA vs IPS:
- Glowing: Nincs glowing ami az IPS minden minőségén tetten érhető
- Fekete: Fekete feketébb, tehát megvan a magas kontraszt --> VA
- Local Dimming: Local Dimmingel tovább növelhető a kontraszt de sokat vesztünk fényerőből ezért ablak mellé nem érdemes tenni a monitort vagy a fényerőt mindig állítani kell 50%-100% között napszaknak megfelelően.70% fényerővel LD OFF-ban simán hozza az Acer Nitro XV272 fényerőt.
-SDR LD Medium Blooming: Nem tudtam tetten érni, biztosan van hiszen a technológia keretei miatt ennek meg kell lennie, nem lehet OLED. Viszont a magasabb kontraszt és csökkentett fényerő miatt szerintem választani kell :
1. eset: SDR LD OFF : napos időben baromi magas fényerővel kapsz 4x kontrasztosabb képet mint IPS esetén.
2. eset: SDR LD Medium: Itt a kontraszt már 7-8x magasabb (tud lenni ha van rá forrás) de a fényerőt 100%-ra érdemes állítani nappal.
SDR Fallout4-ben nem találtam szemmel látható különbséget kontrasztban LD On /OFF között, tehát számít hogy a forrás amit lejátszunk ki is használja e a teljes teret vagy sem de fényerőben nagy a különbség.
- Black Crush: Sokkal több mindent fogsz látni a sötét részeken itt mint az IPS-en ez jön a nagyobb kontrasztból. Ez egy nagy előny Fallout 4 és CP2077 esetén is, utóbbi napos időben volt hogy semmit nem láttam a monitoron pedig volt a feketében tartalom végre a VA már meg tudja jeleníteni.
- Black smearing: Nem találkoztam eddig vele.
Teszteltem két dp kimenet meghajtással és akkor SDR-ben a VA és IPS
Negatívum:
-Ha egy jó minőségű IPS-ről érkezel ott teltebb / vivid szerű / túlszaturált színekre számítasz az első pár órában. Na ez itt nem lesz meg. Ami egyből szemet fog szúrni az a kisebb black crush és hogy a színek talán fakóbbak pedig csak az IPS volt túlszaturálva --> nagyon hamar megszokod (2-3 óra) de ha nem, akkor kézzel kell beállítanod mert el tudod érni itt is a hasonló telítettséget.
- Látod az SDR kontraszt különbséget IPS mellett, de hogy Local Dimming-ben még az a különbség is duplázódik-e nem tettem érhető személyes véleményem szerint. Vagy csak a lejátszott tartalomban nincs kihasználva a monitor képessége.
HDR:
- LD medium hogy ne agresszívan vegyen vissza.
- Baromi magas fényerő, de ahogy fent írtam a jó IPS túlszaturált színeket ne várd itt sokkal több árnyalattal dolgozik szóval ami a CP2077-ben IPS-en tűzpiros itt már haloványabb színt ad és a HDR-hez nem tudsz úgy állítani mint SDR esetén.Windows 11 HDR kalibráció szinte kötelező, így is eléggé mosott marad szinekben a windows az SDR használat miatt de gyorsan megszokható illetve a win alt b gombokkal ki be tudod kapcsolni. --->Ez a monitor automatikusan vált az SDR / HDR módja között.
Ha a fényerő csúszkával akarod a windows SDR tartalmaz kiigazítani színben az csak a fényerőt fogja emelni ami bántó de a fakóság megmarad.
Igen NVidia-t is 10bcp-re full kimenet és RGB-re állítottam.Tanulni kell hogyan állítható be jól a HDR és utána szebb lesz a játék is, egyszerűen itt az on off kapcoslás nem elég.
Kalibráció után megváltoztatja a windows színkezelést amit a windows-ban nagyon nem érsz tetten, de játékokban pl: CP2077 teljesen máshogy képezi le a mentett színtartományt.
Összefoglalva:
- Fekete feketébb,
- black crush kisebb --> sötét jelenetekben több mindent látok
- nincs glowing- SDR kontrasztosabb LD Off esetén is --> magas fényerő
- SDR LD ON --> talán kontrasztosabb de kisebb fényerő- HDR LD On: --> Baromi magas fényerő, teltebb szineket nem tapasztalok mint SDR esetén, sőt inkább kevesebbet
- HDR LD OFF: --> kisebb fényerő és talán kisebb kontrasztHDR-t teszteltem youtube teszt anyaggal és még mindig semmi blooming. Ma munka után fogom nézni direkt zóna / blooming anyagokkal.
Szépen lehet állítgatni a montort felhasználáshoz igazítva, HDR magas fényerőt tudod használni fűt is rendesen a monitor, de hogy színekben egy erős IPS panel után ami teltebb szinekkel dolgozik, nem fogod azonnal azt mondani hogy kell a VA
-
Atilla001
senior tag
válasz
Roland861010 #139201 üzenetére
Igen tudom, napról napra követem csak éppen az fehér. Azért mondtam a 120-at mert a fekete átlagban annyi gyakorlatilag az oázisból lenne legideálisabb és persze ott rajta még a posta. és ennél sokkal nagyobb engedményre gondoltam..
Új hozzászólás Aktív témák
- Robogó, kismotor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- SSD kibeszélő
- Óvodások homokozója
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Láncfűrész topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest