- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tegnap átvettem az Oázisban a prémium kalibrálással kért Gigabyte Aorus FI32U (32", 2160p, IPS, 144Hz, HDMI 2.1, Type-C) monitort.
Egy 27"-es 1440p-s Dell S2721DGF-et váltott. Egyelőre szokni kell a méretét, főleg egy 70 cm mély asztalon. Kicsit bazári hátulról nézve a dizájn, főleg ezekkel az RGB-s világításokkal, de szerencsére ki lehet kapcsolni. A talp is jó sok helyet elfoglal, viszont masszív fémből van (ez csak ideiglenesen van így rendezkedés miatt, egyébként egy CBS Ollin kart használok).
DP porton kötöttem össze a videokártyával, ami csak egy GT 1030, szóval 120Hz-re tudtam belőni és csak 8 bitet enged, de ezt egy normális videokártyával 144Hz és 10 bit (a valóságban 8-bit+FRC).
Sok tapasztalatom ezen kívül nincs, főleg nem játékok alatt, de amíg ilyen VGA árak vannak.. Még mielőtt szó érné a ház elejét, nem játékra vettem, sokkal fontosabb, hogy nagy munkaterületem legyen a táblázatokhoz, stb., viszont több, mint 6 éve 144Hz-en vagy felette mozgok, ebből már nem akartam engedni. -
Low Noise
senior tag
Utána olvastam Samu G7-nek rediten és pár helyen, egybehangzóan azt írják és képeket is tettek fel, hogy ez ilyen backlight blendes mind, mint az enyém is. Valaki azt írta azért van mert élvilágításos a monitor.
-
Lordvipi
csendes tag
üdv szeretnék monitor venni max 80 ezer ig érdekel.
lehetőleg samsung mivel jelenleg is az van és az egy jó márka.
főként játékra használom a gépem meg zene és film nézésre.
elég idegesítő a képtörés játék közben 60hz-es monitorom van FHD TN panel 1ms 24 col.
24 vagy 27 col ba szeretnék monitort lehetőleg minimum 144hz-es legyen a válasz ideje 1ms-nél ne legyen több.
Előre is köszi a segítséget és meg kérnék mindenkit hogy csak az írjon aki tényleg ért is hozzá!ha valaki kíváncsi a gép konfigomra ezen a linken meg nézheti:
https://gepigeny.hu/user/pinkyke/eszkozok/319629 -
Chalez
őstag
válasz
-FreaK- #119131 üzenetére
Igen, 6900XT-ről váltottam egy 3080-ra, mivel a TV-m amin néha játszom, egy 65" LG B9 oled ugye ami g-sync-es....
Most egy szintén g-sync monitort szeretnék, tetszik is a Dell ajánlottad, csak ott 60 fps felett kezd el működni a g-sync....
A többi így esélyesebb eddig, és jobb lenne a max 32", hogy maradjon azért a jövő játékaihoz is lóerő, mert a 3440x1440 elég húzós...
Természetesen a CP2077-et sem a 4k TV-n játszom, mert oda a világ teljesítménye sem elég -
Low Noise
senior tag
válasz
magellaner #119139 üzenetére
Köszi, ez a beállítás van, azt nem tudom most igazán, hogy a monitorral van e baj, vagy velem, vagy esetleg lehetett-e ennyivel jobb a korábbi monitorom ilyen téren, annál meg a black smearing volt durva alkalmanként.
-
Heavyrain
őstag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni.
Az alábbi paraméterekkel keresem a legjobb monitort:-Keret: 70 - 110ezer között. (az alsó határ alá sem szeretnék menni)
-Méret: 27" (legrosszabb esetben 24")
-Felbontás: 2K, de inkább 4K ha belefér
-Felhasználás: Munkára. Főként Excel szóval nem grafikus munka ahol fontosak a színek. Inkább csak az számít, hogy a lehető legélesebben lássam a szöveget és minden elférjen még akkor is ha 4 ablakban dolgozom. Néha filmnézés is lenne rajta, játék nem igazán.
-Egyéb: Hangszóró, ívelt kijelző,VESA nem szükséges.Előre is köszönöm a válaszotokat.
-
bargeszt
tag
Sziasztok!
Monitort szeretnék 27" os méretben max 100 ezer forintig. Ki is néztem pár típust, de nem tudom eldönteni melyik legyen. Az LG monitoroknál mit jelent a GL/GN mi a különbség?
[link]
[link]
Én itt nem látok jelentős különbséget [link]
Játékra, netezésre, filmnézésre használnám. Ha valakinek van tapasztalata ezekkel a monitorokkal vagy kicsit jobban ért hozzá akkor írja meg! Köszönöm! -
magellaner
tag
válasz
Low Noise #119136 üzenetére
Még annyit nézz meg hogy a Picture mode is defaulton van nem valami fps mode ban. A másik full rgb mode ot állítsd be ha nvidia kartyad van az nvida panelban..Másnak volt ebből probléma nagyon fakó volt a fekete, néha rosszul állítja be .Ha ezek megvannak és ezután se tetszik akkor indoklás nélkül küld vissza.
-
Low Noise
senior tag
válasz
magellaner #119134 üzenetére
G7 27 colos.
Megnéztem ezen az alap beállításon amit írtál, tiszta fekete képpel.
Korábban egy MSI MPGC27Q volt az is VA paneles és annak a feketéje látványosan jobb volt. Igaz azt a netes tesztelők 3200: 1 re mérték kontrasztban, A G7-et az Oázis cikkében, tesztjében kevesebb mint 2000:1-et, lehet, hogy ezt az eltérést látom.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Low Noise #119133 üzenetére
Covid időszak alatt a minőségellenőrzés nulla ,dobálják a dobozokba csomagolásra sorban a selejt termékeket.
Eddig 4 monitort hoztam el mind felhős volt ,kivétel a VA paneles ívelt Philips - teljesen hibátlan volt.
Fehér Asus t is cseréltettem ,most meg a Dell is az volt ,vicc az egész.Küld vissza azonnal ,engem az ilyen nagyon idegesít.
-
Low Noise
senior tag
Samsung Odyssey Blacklight Blending problémám van.
Ma érkezett és annyira nem fekete a fekete mintha IPS monitort vettem volna.
Tud erről valaki, hogy ennél a típusnál ez normális, vagy kifogtam egy problémásat?
Webről vettem, még van 14 napom, hogy visszaküldjem, csak nem tudom van e értelme. -
-FreaK-
veterán
válasz
Chalez #119128 üzenetére
Engem ez nem nagyon fog zavarni szerintem, de persze egyéni preferencia. Bár azért nálad a 6900XT-vel, ez nem lesz túl gyakori probléma
Van még azért ezen kívül más is, nézd meg pl. az utolsó link alatti YT csatorna rangsorait.
Pl. ott a Samsung G7 (32" 2560x1440@240, VA), ami bajnok válaszidőket tud, de a görbülete 1000R ami nem mindenkinek fekszik, valamint lehet hogy minőségi problémák vannak vele, mintha valami ilyesmit olvastam volna itt a topicban (nem biztos). -
Amerigo57
őstag
válasz
time_drainer #119125 üzenetére
time_drainer .
Ajánlott vásárlási sorrend.:
1 , [ACER PREDATOR XB253QGPBMIIPRZX]
2, [ASUS TUF GAMING VG249Q]
3, [DELL P2419H]
-
Chalez
őstag
-
-FreaK-
veterán
válasz
Chalez #119123 üzenetére
Én speciel VA-t javasolnék, de ez egyéni preferencia. Vannak már gyors VA panelek, bár a sötét átmeneteknél még magasabb a válaszidő jellemzően, de ez szerintem nehezen észrevehető, viszont az előnyök meg ellensúlyozzák bőven. De ez itt már szubjektív.
A lényeg, hogy ilyen célra olyan típust kell választani, amit leteszteltek alaposan válaszidők-re és input lag-ra, pl. az RTINGS vagy a HardwareUnboxed YT csatorna, esetleg TFTCentral.
1-2 javaslat:
34" 3440x1440@144Hz, IPS, ~155e Ft,: Acer Nitro XV340CKPbmiipphzx
teszt34" 3440x1440@144Hz, VA, ~165e Ft: Dell S3422DWG <ez az én tippem most
teszt32" 2560x1440@144Hz, VA, ~163e Ft: LG 32GK850F-B
teszt32" 2560x1440@165Hz, IPS, ~198e Ft: Gigabyte M32Q-EU
tesztTeszteket nézd meg mindenképpen mielőtt döntesz, hogy a hátrányok neked beleférnek-e!
-
Rawulf
őstag
Véleményeket szeretnék kérni az alábbi monitorról, esetleg alternatívákat 90-120ezer HUF körül. VA-IPS között is vacillálok még. Eddig IPS monitorokat használtam és nincs VA vonalon tapasztalatom:
https://www.lg.com/hu/monitorok/lg-32gn550-b -
time_drainer
csendes tag
Sziasztok!
Közel 10 éves TN paneles monitoromat (BenQ G2420HDL) cserélném le, ehhez kérném a segítségeteket.
Mindenes monitor lenne: 8+ óra munka (home office) mellett filmnézésre és játékra használnám (főként single player és 100%-ban casual). Videokártyám egy GTX1660S.
Ami biztos, hogy ~24" FHD-ben gondolkozom, mert ez fér el rendesen (illetve a magasabb felbontást a kártya se nagyon hajtaná ki játékoknál), és jó lenne egy jól állítható állvány.
Hosszabb távra terveznék vele. Keret mondjuk 100k, de igazából rugalmas.Ezeken gondolkozom, ehhez is kérnék segítséget:
* VA vs IPS: többnyire azt olvastam általános felhasználásra az IPS jobb, de találkoztam már ellenvéleménnyel. Sok órás felhasználás miatt fontos szempont lenne, hogy kímélje a szemem, de erre is láttam pro és kontra érveket. Nagy tapasztalatom nincs egyikkel sem, VA-t még nem használtam, IPS-t korábban irodában, de csak munkára.
* 60/75 vs 144Hz: mivel csak casual játszanék vele nem tudom mennyire érné meg, plusz a kártya se nagyon tudná kihajtani az újabb címeknél. Viszont szoktam régebbi játékokkal is játszani, illetve eleve hosszabb távra terveznék vele, így "akkor már legyen" alapon beleférhet az a plusz pár 10e. Viszont olvastam olyan véleményt is, hogy a képminőségben egy 144Hz-es panel nem biztos, hogy hozná egy 60/75 Hz-es minőségét, így félek, hogy végül még rosszabbul is járnék vele. Amúgy nincs tapasztalatom 144Hz-zel.Eddig ezekkel a monitorokkal szemeztem, de nem vagyok benne a témában, úgyhogy egyáltalán nem ragaszkodom egyikhez sem, szívesen fogadok ajánlásokat:
[DELL P2419H] - Dellről szépeket hallottam, mondjuk 60 Hz IPS-hez képest kicsit drágának tűnik a választékban, de állítható állvánnyal csak ezt a Dellt láttam Oázisnál. Lehet van ennél jobb vétel is ebben a kategóriában, nekem őszintén szólva kicsit mind ugyanolyannak tűnik.
[ASUS TUF GAMING VG249Q] - láttam sok ajánlást rá 144Hz IPS kategóriában
[ACER PREDATOR XB253QGPBMIIPRZX] - valamivel nagyobb és állítólag szebb képe van, mint VG249-nek a felárért cserébe.
[AOC C24G1] - VA panellel erre találtam a legtöbb ajánlást. Az íveléstől mondjuk kicsit fázom, bár még nem próbáltam ilyet.Ha mondjuk VA 60/75Hz lenne ideális az én céljaimra, ott kérnék típusajánlást, mert ahhoz nem sok mindent találtam.
Bocs ha kicsit hosszú lett vagy tapasztalat híján túl sok a kérdőjel, azért remélem tudtok rá valamit mondani.
Előre is köszi! -
válasz
Komplikato #119116 üzenetére
Köszi!
-
cszn
őstag
válasz
South Velen #119051 üzenetére
Ja, hát a felület lehet, hogy nem ideális... Én igazából valami előrelépést keresek LG 32UK550-ról. Ennek a legnagyobb gyengesége a homogenitás. Csak sajnos elég szűk a kínálat ezen a 4K,VA,~32" vonalon.
-
Komplikato
veterán
válasz
cigam #119113 üzenetére
Van a Samsungnak egy "smart monitor" sorozata, M5 (AM500) és M7 (AM700) típúsokból, 27, 32, 43 coll méretben, ami elvileg ilyesmire van kitalálva. De a saját leírásukból sem derűl ki, hogy tudják e, ha rákeresek, akkor a TV készülékek lsitáját dobja csal fel. Elvileg ami tudja ezt (mármint HDMI csatlakozó) oda van mellé írva, legalább is a tévéiken így van. Így vagy boltosokat kell zargatni vagy ha lehetőség van ilyenre, meglesni egy ilyen készülék hátulját.
Közben megtaláltam a márciusi PH tesztben, ott az M7 verziót tesztelték, és a fotó alapján van rajta ilyen csatlakozó, 1db. Közben találtam sajtófotót, az M5 sorozaton is van ARC. Az M7 a 4K, az M5 az 1080p verziót jelöli.
https://prohardver.hu/teszt/samsung_m5_okosmonitor_a_tesztpadon/samsung_m7.html -
Komplikato
veterán
válasz
arcitec #119108 üzenetére
Régen az összes LG és Samsung monitorra volt 72 óra pixelgarancia. Most miért nijncs? Az Iiyama grafikus monitoraira és az új gamer szériára 40 napos pixelgarancia jár ... na. De itthon nem jár! Miért? Az AOC AG szériás monitorjaira 4 év(!) pixelgarancia jár, ami itthon NEM érvényesíthető. Miért? És lehetne még sorolni. Azért vannak ám bajok a hazai kereskedelmi lánccal.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
hódmaci #119107 üzenetére
20 napot adnak a 14 nap helyett és előtte leellenőrzik ,hogy minden rendben van e vele.
IPS terén nálam mindig a felhősödés volt az idegesítő ,szinte az összes IPS monitort minimum 1x cseréltettem mert nagyon ritka hogy nincs full sötét képnél egy helyen sem bevilágítás ,vagy nagy mértékben vagy kicsiben ,de engem mindig zavar.
Asus- t is cseréltettem 1x és most a Dell- nél is volt felhő ,igaz az utóbbinál nagyon pici mértékben a bal szélén.Abban igazad van ,hogy a 14 nap is elég lehet és te otthon ellenőrzöd is ,+7 nap miatt több ezreket nem mindig érdemes fizetni.
-
Keresek TV-nek való monitort. Mivel eleve a box-on keresztül nézem, a mezei TV is csak monitor funkciót látna el. Létezik olyan 32"-os monitor, aminek van HDMI (arc) kimenete amit a soundbarra tudok kötni? Ez kapcsolná ki/be a soundbart, és ezen jönne ki a hang a többi bemenetre kapcsolt forrásról is. Vagy ilyen huncutságokat csak a TV-k tudnak?
-
hódmaci
senior tag
.
-
hódmaci
senior tag
Nos köszönöm mindenkinek a segítséget.
Leütöm az Acer V277Ubmiipx monitort.
Meglátom milyen lesz.Köszönöm.
-
Ispy
veterán
válasz
hódmaci #119105 üzenetére
Én szoktam kalibrálást és pixelgaranciát is kérni.
A kalibrálás csak normál, de ha már veszek egy megjelenítőt, akkor mutassa azt a képet, ami tud, ne csak kb. Nem, te nem tudod beállítáni, max. elállítani. De persze lehet enélkül is élni, ez már ízlés dolga. A prémium azért prémium, mert egy komolyabb cuccal csinálják, ami kifejezetten professzionális felhasználásra ajánott, szóval otthonra felesleges.
A pixelgarancia annyit ér, hogy kibontják a dobozt és megnézik van egy halott pixel. Csak akkor küldik neked, ha nincsen. Mert sok gyártó csak 1-2-3-5 halott pixelre cserél, vagy ha mitudomén milyen zónában vannak, stb. szóval ha a bal sarokban világít egy pötty, akkor megszívtad, lehet visszaküldeni, veszekedni, bosszankódni (megfelelő aláhúzandó).
Igen lehet később is pixelhiba, de azért az nem olyan gyakori.
-
South Velen
addikt
válasz
Így van, 14 napon belül elállhatsz bármi okból, legyen az pixelhiba akár.
A kalibrálásnak némileg több értelme van, főleg mert ezeket a budget monitorokat direkt szarul állítják be gyárilag, de való igaz, hogy (műszer nélkül, a szemeddel) te is meg tudod tenni a saját igényeid alapján, ha nem fontos, hogy színhelyes legyen.
De vannak olyan emberek, akiknek jobban tetszik adott esetben egy nem valóságos kép, nekik a kalibráció még hátrány is lehet, gondolom tekenszevenne is inkább ide tartozik.De félreértés ne essék, inkább én is azt mondom, hogy számodra is felesleges a kalibracio.
-
arcitec
addikt
válasz
Igen ellenőrizheted, ha az neked nem macera. Olyan monitort kell választani, amire a gyártó a garancia időn belül akár 1 pixelre is cserél. Ilyenek pl a DELL bizonyos modelljei.
Egyébként ha minden igaz az Oázis pixel garancia valamivel, igaz nem hónapok, de túl mutat a 14 napon. Ez alapján lehet dönteni kinek mi éri meg. -
hódmaci
senior tag
válasz
TechN7ne #119106 üzenetére
Háát ez a pixel garancia is fura.
Idézem:"Kiegészítő pixelgarancia azokra a monitorokra, amelyek pixelhibáira a gyártó nem vállal teljes körű garanciát. Ezeket a monitorokat külön odafigyeléssel választjuk ki az aktuális készletből. Tehát nem csak mindenféle pixelhibától mentes, de szakértő kollégáink által előre, kézzel válogatott darabokról van szó."
Mi ebben a garancia?
Csak azt írja, hogy leellenőrzi eladás előtt, hogy minden rendben van-e.
De csak ennyi és kész. Ettől még pl 8hó múlva lehet pixel hibás és akkor szeva......
Vagyis ennyi erővel én is leellenőrizhetem és ha nem ok akkor 14 napon belül vissza és kész. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
hódmaci #119105 üzenetére
Inkább pixel garanciával kérd ,mert ennél a típusnál nagyon gyakori a pixel hiba ,maga az Acer egy jó márka amire általában 60 hónap garancia van ,viszont ennél a típusnál csak 36 ami valószínűleg indokolt a minőség ellenőrzés alapján.
Neked is azt tudom csak mondani ,online rendelés esetén átveszed ,aztán van rá szép 14 napod hogy neked kell e ,vagy sem.
Általában az Acer monitoroknak szép képük van ahogyan az LG-nek is ,de mindig minden élőben derül ki.
Lásd én nem okoskodok ,inkább csak ajánlom a kipróbálást ,én is azt tenném.Kalibrálást meg hagyd ,be tudod te is állítani a képet a saját igényeidnek megfelelően ,keressenek másokon pénzt ezzel és ne rajtad.
Fontos még ,hogy IPS monitoroknál a felhősödés is sokkal gyakoribb ,nehéz teljesen hibátlan kijelzőt kifogni ,viszont erre a pixel garancia az Oazisnal ugyanúgy érvényes.
-
hódmaci
senior tag
válasz
South Velen #119100 üzenetére
Na és a márka?
Mármint mennyire megbízható az Acer?
Úgy értem, hogy hosszútávon bízhatok benne?
Jó tudom ami el akar romlani az úgyis elfog.
De tud annyit mint mondjuk egy LG megbízhatóságban?
Mert nekem a régi pcmhez egy LG van már közel 8éveJa és kell nekem az a kalibrálás?
Van annak értelme Számomra?
Főleg meg hogy normál meg prémium. Kicsit lenyúlás szaga van.
Meg mi az, hogy prémium? Most akkor kalibrál vagy nem.
Rántott hús vagy prémium rántott hús Nem mindegy? csak sok legyen -
Paxker315
addikt
válasz
South Velen #119101 üzenetére
Köszi szépen. Tény hogy zero játék lenne, csak láttam tobbektol, hogy esküsznek a magas kepfrissitesre még office alatt is. De akkor teljesen jó lesz a 75hz, a kérdés már csak az, megéri e az 1440p a felárat komfort szempontból.
-
Chalez
őstag
Sziasztok!
Monitort keresnék 3080 videókarihoz, játékra. FPS, autós, mindenféle játékkal nyomulok. Van egy 4k OLED tv-m, ami g-synces, emiatt váltottam 6900XT-ről legfőképp. Fotelből ezen nyomulok kontrollerrel... Monitornak 27" 1440p g-sync IPS 144 vagy 165hz lenne a terv, most egy LG UC34 79G-B van, freesynces, 144hz de csak 2560x1080 a felbontása, igaz 34".
Mi az ami nagyon ajánlott? A keret max 150-200k.
Acer Predator XB273UGS amit nézegettem, ennél jobb esetleg? -
Komplikato
veterán
válasz
South Velen #119101 üzenetére
Ez a szép a 120Hz-ben, hogy ott a 30/60 meg a 24 képkockás videók is okésak, nem? És általában a 144-200Hz-es monitorok tudnak 120 Hz-et is.
-
South Velen
addikt
válasz
Paxker315 #119098 üzenetére
Videózásra biztos nem, mert a legtöbb film 24Hz, a videók meg max 60.
Irodai programokra...hát józan ész szerint felesleges, de érezhető, főleg mert az input lag is kevesebb magasabb frissítésú monitoroknál (legtöbb esetben). De nem hiszem, hogy ez túl sok extra pénzt érne....
Játékok alatt van értelme igazán ennek, ott is legfőképp FPS-ek alatt.
Ha nem fast-paced játék az elsődleges cél, akkor a felbontás sokkal fontosabb. Főleg munkára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk dokkolókat
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest