- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz Lauda #120498 üzenetére
Megértettem: lehet olyan monitort és tévét venni, ami IPS-es, és nincs bevilágítás, és te mindig kifogod az ilyeneket. Valószínűleg nekem nem volt szerencsém az edge led-es panelekkel eddig. Vagy csak megszoktam, és nem foglalkozom vele, ahogy a pixelhibától sem estem kétségbe.
-
titán
A monitorom képein látsz bevilágítást? Én nem. Itt a tévém: [kép] [kép] Tök sötét szobában, ezek igen "rossz" körülmények egy ips panelnek, semmi bevilágítás. Ezelőtt az 50 collos sony nem volt ilyen jó. A panasonic viera előttük a 40 collos frankó volt, az 50-es hulladék. Ezek egyike sem horror áras készülék. Persze ha ez megnyugtat, akkor tekintheted úgy, hogy az összes ips bevilágítós.
Szerk: az 50 collos viera ilyen volt: [kép] [kép] Érdemes megnézni a különbséget az éjjellátós résznél.
[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz magyarmark #120494 üzenetére
Mindkettő jó 144-es FPS monitor, sztem amelyik olcsóbb azt vedd
-
Tin
veterán
válasz Lauda #120492 üzenetére
Most direkt megnéztem, 100% fényerőn a bal alsó sarokban van egy kisebb, és a jobb felsőben egy nagyobb bevilágítás, de amúgy 30% körül használom, ott meg csak akkor látom, ha direkt odanézek. Mivel nem igazán filmnézésre használom, hanem melóra, teljesen mindegy. A színei jók, de úgyis beálíltottam az "éjszakai bagoly" icm-et magamnak: [kép]
-
magyarmark
csendes tag
Sziasztok!
Nem hiszem, hogy kapok választ a fenti kérdésemre, ezért leszűrtem 2 monitorra választásként (leárazás miatt türelmetlenkedek):
-BenQ ZOWIE XL2411P
-HP Omen 25Melyiket választanátok, ha a HP-t kb 10ezerért olcsóbban tudom beszerezni, mint a Benq-t? (ha kalibrációt és pixelgaranciát is beleszámítom)
Előre is köszi! -
Tin
veterán
Na megjött az LG 32UN880B, hát van egy világító zöld subpixel de nem vészes, meg persze a sarkokon a bevilágítás, de az sem, az IPS már csak ilyen. A színei szépek, azt nem értem, hogy a Windowsban HDR-t kapcsolva miért lesz mosott minden.
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék egy ilyen monitort vásárolni MM-ból:
MSI OPTIX MAG301CR2 30'' Ívelt WFHD 200 Hz 21:9 FSA kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben a garancia mennyi idő szokott lenni? Mert 1 évet írnak, hogy 100.000 Ft alatti a termék, 2 évet, ha a fölötti. Viszont így, kedvezményes áron pont 1 Ft-tal, vagy a 2 éves garidő alatt (Megkérdeztem már őket is de sajnos még nem válaszoltak, viszont megrendelném mihamarabb, mert fene tudja lesz-e még készlet).
Köszi a választ előre is.
-
bojar66
csendes tag
Sziasztok.
Uj monitor vasarlasa aktualis lett de tanacstalan vagyok milyet a vid kari egy GTX1080 keves jatek is lenne 4k ...1440p kb.100Hz 27- 34 kozott es ips ha lehet.
Van egy Acer Predator 34Xa ismerosnek elado esetleg az jo vetel lehet a GTX1080 melle? -
DJ6OTL
csendes újonc
Sziasztok!
Elromlott a régi monitorom, szóval most egy új vásárlása előtt állok és teljesen laikusként inkább nálam sokkal jobban hozzáértők segítségét kérném. Hosszas kutatgatások után ehhez a monitorhoz jutottam:
ASUS VZ279HE Monitor
Ár/érték arányban számomra ideálisnak tűnik.
Esetleg ennél van jobb alternatíva, hasonló árkategóriában?
Előre is köszönöm! (Hétköznapi dolgokra használnám csak, internet, filmezés, kevés játék.)[ Szerkesztve ]
-
Deck
titán
A hozzáértőktől kérdezem: Hogy ha nincs vrr támogatás PS5 estében, se freesync és a 120fps mód inkább 80-120 között ugrál akkor az nem túl jó ugye? Lehet rosszabb mint a 4k stabil 60fps és akkor azért mégse csak fhd lesz a felbontás mellette. (COD multi) Vagy nem zavaró ez a 40fps-es ingadozás?
PS5
-
KadamQQ
tag
válasz instantwater #120481 üzenetére
Köszi. Igen az olvastam, hogy csak 60Hz, de úgyis is full screen-en játszok, munkánál meg majdcsak nem lesz annyira feltűnő a különbség 144 és 60 Hz között.
-
insight
aktív tag
Samsung UR55 szériás monitorom nem kapcsolódik be, mikor a laptopot bekapcsolom. Külön meg kell nyomnom a monitor gombját. Lehetséges, hogy ez valami feature?
A korábbi monitorom gond nélkül ki/be kapcsolódott, a Samsung csak ki tud, be nem, ugyanazt a HDMI portot használva.aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / 500 '20 / Scott e-bike
-
addikt
-
bonifa333
aktív tag
Sziasztok!
Keresek Fortnitera (FPS lövöldözős) monitort.
Profi játékhoz kell
Legalább 27 coll
Most 300 FPS körül megy, jelenlegi moncsim 240 hzt bír, amd 6900 xt videokártya.
Jelenleg Samsung C27RG50FQR Monitorom van.
Annál jobbat keresek.
A Samsung C27RG50FQR Monitoron valamiért nehezen olvasható a szöveg akár wordben akár weben.
Keret 250 e HUF.
De ha van olcsóbban az is jó :))))) -
Jocy
aktív tag
Sziasztok!
A két monitor közül melyik a jobb? Gyakorlatilag most azonos áron vannak, melyik érné meg jobban?
1. AOC CU34G2
2. MSI Optix MAG342CQR -
nagyúr
hello, a HP milyen minőségű monitorokat gyárt manapság?
néztem egy ilyet: E24u G4, 24 col, 16:9, IPS, USB-C dokkolás,
de nem sok info van róla. Pl. színtér lefedettségről semmi....Pleased to meet you - hope you guess my name
-
KadamQQ
tag
válasz instantwater #120474 üzenetére
Értem már. Akkor úgy érzem eléggé a zsebbe kell nyúlni, mert nincs rajta Type C, csak 1 HDMI kimenet. Van esetleg valami olcsó alternatíva, vagy ne is álmodjak róla?
Ilyesmi működhet, vagy csak parasztvakítás?[ Szerkesztve ]
-
goli2hun
csendes újonc
Sziasztok,
Monitorvásárlás előtt állnék én is, a jelenlegi szép képpel rendelező Samsung BX2231 (IPS, 60Hz) cserélém valamely 24" - es IPS Gaming modellre (FHD - ben).
Az alábbiakat néztem ki így elsőre
1) MSI Optix MAG251RX
[link]2) ASUS VG2568QM
[link]Mindkettő IPS, 1ms, 240 (280) Hz - es monitor. Melyiket választanátok? Esetleg más modell?
Valamint - és talán ez a legfontosabb kérdés - hogy nem túlzás - e ilyen nagy képf. frekv.
monitort venni - bár FHD - ban játszanék de nem hiszem h az egyes game - k 100-120 FPS nél többet produlálának nekem, a részletességből sokat nem szereténk visszavenni (AMD 5800x, RTX 3060 Ti lenne a gép).Jelent ez gondot, h nem tudom natív frekvencián "etetni" a monitort, segít itt a GSYNC?
Előre is köszi a segítséget,
Krisztián -
addikt
-
KadamQQ
tag
Sziasztok!
Ha van egy laptomom egy darab HDMI kimenettel, és szeretnék rá 2 darab HDMI-s monitort csatlakoztatni, akkor az megoldható valahogy? Valamilyen átalakítóra lesz szükségem? Esetleg tudtok ajánlani?
Ilyesmikre vagy ilyesmikre gondoltam. -
Csandi
őstag
válasz Qtya123 #120471 üzenetére
Oázisban volt pár darab 1-2 hete, 289ezer ft-os áron, meg még 1-2 üzletben láttam, most én sem találom, gondolom elvitték.
Egyik ismerősöm be is húzott egyet [link] és hát elég baszó Én nem vártam, vettem még tavasz végén egy Aorus FI27Q-X -et, abszolút kiszolgál engem, jó a Sharp panel benne és nincs semmi problémám a BGR-rel, ráadásul egy elég jó darabot kaptam panellottó szempontból is.
De amúgy voltam bent Acer-ben és ott azt mondták nekem, hogy ebben ugyanaz a panel ven mint a Predatorban, csak a Predatoré OC-zva van + gyárilag kalibrált. Meg ugye más a lába, de az most mindegy. Ha most kéne 1440p 240hz-es IPS monitor nekem, ezt venném. Tudtommal az egyetlen is a felhozatalból, amelyik Quantom Dot-os, nem mintha ez annyit számítana, de fun fact
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Az Acer Predator XB273UNX monitorról továbbra sem látok semmi életjelet, pedig év elején jelentették be idén tavasz/nyárra az érkezést. Szerintem jó utódja lenne az LG27GL850-B monitoromnak, csak megjelenni nem akar.
Tudtok róla valamit, hogy itthon mikor lesz elérhető? -
tasiadam
veterán
üdv
2 monitorra lenne szükségem.
3060 adna a képet, és játszom is rajta.
Jelenleg 27" Asus 1080p van és egy 19-es lenovo L1900 portré. Az asus nem VESA-s, szóval nagyobb portré nem férne be mellé.
A felhasználás: Munka és játék. Napi 12+ órában. Szóval a 27" + 21.5" lenne a cél.
Ha 1080p akkor 144hz mind a 2
Ha 1440p + 1080p, akkor 75Hz
Mind a 2 VESA-s kéne legyen.
Mind a 2 IPS
Ár: mindegy, de nem akarok 100k-t adni értük.
Leginkább az olvasás miatt kéne jobb felbontás.Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Komplikato
veterán
válasz magyarmark #120468 üzenetére
Nem volt még real Gsync cuccom, de elvileg az első generációs Gsync esetén volt olyan hiba (amit firmware javított normálisabb gyártóknál), hogy rávágott 144Hz-nél egy bazi nagy extra input lagot, de ha valaki levette pl. 140Hz-re elmúlt. Vagy ezen felűl értve volt/van ilyen?
Más. Több boltban majdnem 30 ropival olcsóbb az MSI MAG301RF, mint a többiben, egyikben sincs persze pixelhiba garancia, megérné a rizikót ekkora árdifferencia?"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
magyarmark
csendes tag
Sziasztok!
144Hz-es monitort szeretnék venni, ebben kérném a segítségetek.
Ár: 70ezer alatt.
Port: hdmi, dp.
Egyéb csatlakozó, usb/ hangfal stb. nem kell.
Állíthatóság nem muszáj.
TN vs IPS - nem tudok mit mondani, mert csak TN monitorom volt.
Felbontás, arány: 16:9, 1920x1080 amit megszoktam, de lehet más is.Amit kinéztem: HP OMEN 25 (Z7Y57AA) le van árazva, de van 1-2 rossz értékelés, miszerint csak 120Hz-et tud. Lehetséges, hogy csak a hdmi kábel miatt és DP-n keresztül megy a 144Hz?
Egyébként 70 alatt nagyon hasonlóak vannak, van ami inkább ajánlott? Még volt 1 HP és Benq, valamint pár LG, amikből volt IPS.kicsit off:
gsync freesync nem annyira izgat, a linkelt videót meg cserélném a helyetekben. A videós 7 percen keresztül beszélt csak a vsync-ről, én 7 perc után az "ők tudják" beszólás után a tudatlanságától és hozzá állásástól elundorodva nyomtam ki a videót. Nem látja be mekkora input laggja van a vsync-nek, valamint hogy 60Hz mellett is van előnye a magasabb fps-nek. -
Komplikato
veterán
válasz turbokappa #120460 üzenetére
A Predator, mert az az AUO panel jó, sokkal jobb, mint a másik kettőben lévő. Na meg elvileg 5 év garancia.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Tv
senior tag
Két monitort néztem ki eddig:
Acer predator XB253QGPbmiiprzx
ASUS VG259QR TUFSajnos túlzottan nem értek hozzá. Amit látok, hogy az Acer-en van usb, ami nekem hasznos, illetve hogy az Acer kb 10k-val drágább. Ha jól látom G-sync-et tudja mindkettő, és az egyéb paraméterek is hasonlóak
Melyiket ajánlanátok? Esetleg más a kategóriában hasonló áron?
Köszönöm
-
Tv
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék lecserélni a régi monitoromat. Általános felhasználás+koca géming
A maximális szélessége a helynek ahová be kell férnie, az 59 cm széles, így úgy látom a 24"/24.5" -nél kell maradnom.
A következőek lennének az elvárásaim:
- 120 vagy 144Hz
- állítható magasság
- beépített usb-hub előny
- beépített hangszórók előnyAmit jelenleg használok: NEC EA221WMe.
Első körben olyan 100k árig gondolkodnék.
Köszönöm
-
Dany007
veterán
válasz thomasrc #120443 üzenetére
Biztosan nem. Kipróbáltam profillal és nélküle is. Mármint nem a hiba miatt, hanem amúgy is.
Egyértelműen a világos-sötét felületek váltásakor mászik el a színárnyalat. De mondom, egy laikus lehet észre se venné. De nekem részben rendkívül fontos, részben meg iszonyúan zavar.A kalibrálással kapcsolatban egyetértek. Legközelebb felviszem a gépet az Oázisba. De komolyan, ennyit megér.
@fokukac :
Na ez egy érdekes felvetés! 1050Ti van csak, és friss driverrel Win10-en hdmi-n megy át a kép. Lehet meg kéne próbálnom DP-vel? Mert a VGA-n sokat nem tudok mókolni, alapon van minden.
@saen:
Köszönöm, ez is fontos volt. Mert legalább már tudom azt, hogy nem normális a jelenség. Anno 1 éve, mikor megkérdeztem szintén, a válasz leginkább az volt, hogy az IPS sem tökéletes. Ebből gondoltam, hogy talán ez ilyen.
Igen, tudom, hogy alapvetően nem gond, hogy a kalibrált Dell monitoromon a kép nem olyan, mint egy másik random kijelzőn. Viszont amit csinálok azt szinte kizárólag kijelzőn nézik az ügyfelek. Tv, monitor, és sajnos telefonon is. Tehát nem nyomdai, 3D látványtervek. De ez nem gond, mert kompenzálom PS-ben, kevesebb kotrasztot teszek rá, mint amit jónak látok és kevésbé meleg hatást, mint amit szeretnék. Plusz különböző Apple kijelzőkön tudom ellenőrizni mielőtt elküldöm az ügyfélnek (iPhone + iPad). Szóval ezzel megbékéltem.
-
Amerigo57
őstag
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Nálam abszolút a Predator a nyerő. Ennél már csak az Alienware monitorok tetszenek jobban.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
turbokappa
senior tag
Sziasztok.
Segítséget kérnék, van 3 kiszemelt monitorom:
- Acer Predator XB253QGPbmiiprzx
- LG 24GN600
- Acer Nitro XV240Y P
Melyiket ajánlanátok főleg fps-re? Továbbmenve a gyártók: panda,Boe, Auo -ról mit lehet tudni?
Köszönettel:VA semmiért vállalom a felelősséget!
-
unclefucka
senior tag
válasz thomasrc #120443 üzenetére
A színprofilt a LUT Manager programmal lehet ellenőrizni.
Ha egy sima, egyenes vonalat látsz, akkor nincs színprofil betöltve.
Ha RGB görbéket látsz, akkor be van töltve.
Nálam így néz ki:Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Van jelenleg egy Dell P2417H monitorom.
Lett viszont egy 6600XT vidkari idő közben, ami elvileg bírná a fullHD, vagy a 2K 144hz-t, meg ugye freesyncet.Milyen 27-32" IPS (!) monitor ajánlott most 150K körül? M32Q? esetleg?
Vagy lenne értelme 4K monitorral próbálkozni? Bár gondolom azokból a használhatóbbak drágábbak.[ Szerkesztve ]
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
barry26
tag
Sziasztok,
szerintetek ez a monitor megéri? árához képest egész jónak tűnik, de nem ismerem a márkát. -
Savage_HUN
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi két monitor közül melyik lehet jobb választás amatőr-haladó szintű fotószerkesztéshez?
Acer Nitro XV272UPbmiiprzx
ASUS PA278QV -
sumi4623
tag
https://edigital.hu/monitor/msi-optix-mag251rx-245-fhd-ips-240hz-1ms-gamer-led-monitor-p761496
Szerintetek XBOX series x-hez jo monitor lenne?
Koszi szepen
-
TomMusic
őstag
válasz malagutif122 #120448 üzenetére
Hát igazából csak a Dell P szériából van tapasztalatom
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Blindfish
tag
Sziasztok!
Már tettem fel a kérdést, de most megint szeretnék segítséget kérni. 240hz-es, 1ms az elvárásom. 27 col körül legyen lehetőleg. 100-120 körül gondoltam. Ezeknek az elvárásoknak ASUS TUF VG279QM-t találtam. Játékra használnám inkább, de néha filmet is néznék rajta.
Jó választás lehet?
Válaszotokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
malagutif122
tag
-
nagyúr
válasz Dany007 #120440 üzenetére
ez nem valami videókártya-driver-beállítás inkább?
volt egy céges dell inspironom, az csinálta ezt. Ha fényesebb / sötétebb lett átlagosan a kép (pl. lenyitottam egy világos menüt, úgy hogy a kép nagyrésze sötét volt, vagy megnyitottam egy fehér szkennelt valamit, ami álló formátumú volt, és a wide monitor nagy része mellette fekete volt ), akkor a kép többi része sötétebb / világosabb lett, mint előtte volt. Valami dinamikus kontraszt beállítás volt a ludas....
Nem zárnám ki, hogy ez nem monitor-hiba, hanem driver / windows.[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
TomMusic
őstag
válasz malagutif122 #120444 üzenetére
Szia,
Attól függ milyen felhasználásra.
Használtan kapsz 50 alatt IPS Dell P szériát (pl. P2417H). De ez inkább munkára van.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
veterán
Érdekesség: Több Gigabyte monitorhoz is megjelent új firmware az elmúlt időszakban, az én FI32U-mhoz is, amivel a többiekhez képest magas input lag szépen lecsökkent
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
malagutif122
tag
Sziasztok!
24 coll Led monitorba 50ezerig melyik márka jó minőség.
Benq monitort láttam hirdetve fél évest használtan pixel hibával milyenek az új Benq monitorok minöségben? -
thomasrc
tag
Nem akarok jobban belemenni, mert offtopik lenne itt, de biztosan nem a színprofil inaktiválódik olyankor? Első körben ezt kellene leellenőrizni valami módon. Esetleg elgondolkodni, hogy mióta csinálja ezt és hogy volt-e valami módosítás a gépen azon a napon.
Egyébként lehet, hogy azért érzed sárgásnak a képet, mert azt a kalibrációt teljesen más hardverkörnyezetben csinálták és a tiédhez nem teljesen passzol az a profil. Ha legközelebb kalibráltatsz, akkor azt javaslom, hogy inkább hívj házhoz valakit vagy vidd be gépestől együtt a monitort az üzletbe és úgy kalibráltass, bár ez utóbbi macerásabb.
-
saen
veterán
Normál használat alatt nem változhat a szin, lehet hibás a monitor. Olyan lehet, hogy egy program valamiért kilövi a kalibrált profilt és beáll egy általános, de az biztosan nem történik meg PS-ben ha lenyitsz egy menüpontot.
Az, hogy nem hasonlít a kép egy átlag monitorra, az nem feltétlen baj, mert a pontos kép és a szemnek kedvező az nem feltétlen egyezik meg. Konzisztensnek viszont konzisztensnek kéne maradnia.Egyébként a Dell azért közel sem egy Eizo kategória.
-
Dany007
veterán
Üdv,
Ismét szeretnék egy kis szakmai segítséget kérni. Egyelőre leginkább elméletit.
2 éve vettem egy komolyabbnak tűnő monitort: Dell U2419H-t.Viszont nem vagyok vele túlságosan megelégedve. Oázisból, kalibrálással jött, tehát elvileg színileg minden frankó. Az csak egy apróság, hogy szerintem kissé sárgás árnyalatba hajló és alul kontrasztolt a többi átlag monitorok és kijelzőkhöz képest.
Az igazi problémám viszont az, hogy bizonyos esetekben vibrálva megváltozik a képernyő színhőmérséklete. Nem tudom jobban kifejezni a jelenséget.
Adott egy kép PS-ben. Megnyitok egy menüt, legördül a szürke menü és a kép, az egész kijelző felvesz egy magentásabb árnyalatot. De csak egy nagyon picit, alig észrevetőt. Aztán becsukom a menüt és visszaáll.
Olyan a jelenség, mint régen a CRT-knél a táphiba, mikor már nem volt százas a trafó akkor már nem tudta lekövetni a hirtelen fekete-fehér váltásokat. Volt is rá teszt anno, amivel ezt lehetett ellenőrizni.
Na ez itt ugyanolyan, csak a képernyő színhőmérséklete tolódik el a piros irányába picit, majd vissza.
Valószínű egy laikus észre se venné, de nálam nagyon fontos, hogy egy kép a meleg fehérbe, hideg fehérbe vagy esetleg picit pirosas árnyalatba tolódik-e el. Sőt, ezt nekem kell beállítani és nagyon nem mindegy.
Próbáltam már felvenni a jelenséget telefonnal, de az automatika kompenzál és nem tudom rögzíteni.A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy ez vajon az IPS panel sajátja, vagy esetleg a monitor hibája?
Mert ha ez az IPS velejárója, akkor inkább visszaváltok VA-ra.
Csak, mert tervezem, hogy lecserélem a monitor egy komolyabbra, nagyobbra, de már nem vagyok benne biztos, hogy Dell-t kéne vennem vagy IPS-t egyáltalán.
Számomra is a Dell az Eizo a Nec az Isten, IPS panellel, de most, konkrétan ez a monitor nekem kissé csalódás volt. -
-
sumi4623
tag
Sziasztok!
Monitort szeretnek vasarolni az Xbox Series X-hoz. Mit tudnatok ajanlani? Gondolkodok Fullhd minel nagyobb herz, vagy 4k 60hrz. Kb 100-120 lenne a keret ra.Koszonom a segitseget
-
vlezlee
csendes tag
Sziasztok,
LG 34WN700-B monitorral van valakinek tapasztalata? A fő felhasználási terület irodai munka (word, excel) és CAD lenne.
A mostani monitorom egy DELL P2316H, ezzel teljesen elégedett vagyok, de még nem tudom, hogy cseréljem 2db 24-esre vagy 1db ultra wide-ra -
Csandi
őstag
Ja értem. Downscale monitorból az MSI MAG 27 QRF-QD -t nézd meg, de amúgy meg 4K 60hz-hez nem fog kelleni a hdmi 2.1, az a 4K 120hz + VRR-hez kell. Tehát ha veszel egy HDMI 2.0s monitort amin van mondjuk displayport is, akkor a géped rákötöd displayporttal és tudja a 4k 120/144hz-et, ps-t meg hdmi-vel és 60hz-en menni fog. Viszont az input lag olyankor megfog ugrani.
[ Szerkesztve ]
-
Deck
titán
válasz Csandi #120432 üzenetére
De ezeknek a downscale monitoroknak botrányos. Az rtings is kiemelte és itt a topikba is írták. Tehát a szokásos szint alatt van. A szokásos IPS-el nincs bajom.
Rtings az LG 27GL850-ről:
"Native Contrast
735 : 1
Contrast With Local Dimming
N/A
The 27GL850-B has a disappointing contrast ratio. Although IPS monitors usually have low contrast, this is worse than most, and blacks appear gray when viewed in the dark"[ Szerkesztve ]
PS5
-
Deck
titán
Létezik olyan 27" IPS monitor PS5 mellé, ami tudja a 4k 60Hz-et és mellé kisebb felbontáson, pl 1080p a 120Hz-et? Vagy sajnos csak a hdmi 2.1-es monitorok lesznek jók?
Láttam vannak "downscale" monitorok pl az LG 27GL850. De ennek olyan botrányos a kontrasztja, hogy kizárt, hogy vegyek ilyet.
Jelenleg 27" IPS 4k 60Hz-s monitorom van. PS5 COD multiplayerhez. De jó lenne ha tudná a 120at is.
[ Szerkesztve ]
PS5
-
geckowize
őstag
Szia,
100.000 Ft környékén (max 120.000 Ft) keresem a következő feltételeknek megfelelő monitort:
Felhasználás: CoD: Warzone
- WQHD (2560x1440)
- 144 Hz vagy efeletti VRR
- FreeSync
- legalább 27" képátló, de a 32"-ost megszoktam már, úgyhogy inkább azt preferálnám
- panel: IPS
- nem ívelt
- matt bevonat
- DisplayPort jó lenne, mert úgy tudom, hogy FreeSync NVIDIA kártya esetén csak azon megy és bár 6700 XT lesz hozzá egyelőre, ha mégis cserére kerülne sor, jó lenne, ha nem kéne új, G-Sync-est nézni emiatt"G-Sync compatible" magával hordozza a FreeSync-et, vagy ez két külön dolog? Ha egy monitornál nem írnak FreeSync-et, csak G-Sync-et, akkor Radeonon nem megy a VRR?
Nagyon bejött az Asus TUF GAMING VG249Q, csak az ugye FullHD.
-
cuko
aktív tag
Sziasztok,
Vegre sikerul upgradelni a home officet egy teljes meretu alloasztallal es szeretnek egy normalis munkaallomast kialakitani.
Jelenleg laptop + Dell P2214H monitor kombo az alapbeallitas, kiterjesztett kijelzovel (illetve az irodaban is igy ket kijelzovel dolgozom, tobb fajta, gagyibb/regebbi monitorral - ez valtozo). Van ezen kivul meg egy Asus V239H monitorom is, az a back-up, ha dupla home office van.Errol szeretnek ket dedikalt monitorra valtani, hogy ne fel/le kelljen nezelodni, hanem balra/jobbra. Ezt alapbol ugy kepzeltem el, hogy veszek valamelyik monitorom melle egy ugyanolyat es felrakom oket egy ketkaros VESA allvanyra az asztalra.
A Dell kepet nem szeretem annyira, az Asusbol nem talaltam masik ilyet apron.Elkezdtem olvasgatni a temaban, de kezdek belezavarodni, szoval gondoltam inkabb kerdezek.
Latom, hogy uw monitorokat is kerdeznek/ajanlotok munkara, ki mit mond, mivel jarnek jobban?Felhasznalas:
irodai munka laptoprol (Thinkpad T480s, i5 8250U + dedikalt Intel 620, 16GB RAM, HDMI + ThunderBolt in -- lehet, hogy upgradeelek egy T14-re valamivel jobb specival), sok dokumentum egyszerre nyitva es keresztben hasznalva (gyakran 3-4 reszre osztva a ket kijelzot).
(120x60cm-es asztal, monitortarto karral (2 monitor eseten pl ilyesmi))Van egy asztali gepem is, amivel ritkan szoktam jatszani, de semmi extra igeny ezen a teren (1050ti, regebbi jatekok vegyesen, nem kell Ultra Maxon).
Ami kerdesek megfogalmazodtak bennem:
- 29''-os IPS UW monitor pl LG 29UM69G most 60k: eleg lenne-e ket monitor helyett? Illetve "vinne-e" zokkenomentesen a laptopom / az 1050Ti?
- 23-24'' meretbol mi lenne az ajanlott dual monitoros setuphoz? ("Vinne-e" zokkenomentesen a laptopom?) Latok pl Dell P2314H-ket HA-n 26k/db-ert, vagy pl 24'' Asus/Acer IPS monitorokat is 30k korul.Arkategoriat nem adtam meg hozza direkt, ha kijonne 60-80k-bol, az tok jo lenne, ha ra kell kolteni 100k-t vagy tobbet es megeri, ra tudom venni magam.
Hasznalt monitorok is jatszanak HA-rol pl termeszetesen ilyen arban. -
ricsiii01
tag
Sziasztok!
27" körüli monitort keresek, ami munkához kell (leginkább excel, nem photoshop), így azaz elsődleges, hogy jó legyen nézni és ne fárassza az ember szemét. Mellette azért lesz általános felhasználásra is használva (böngészés, játék, videó). Max egy 100-ast szánnék rá.Köszönöm előre is a segítségeteket!
.
-
Diocles
aktív tag
válasz Vismajor01 #120426 üzenetére
XB323QK NV valaki? Fenem a fogam egy ilyenre, de ezen az áron félmegoldást nyilván nem szeretnék. Az XB323GBP-vel nagyon elégedett vagyok, de jól jönne pár pixellel több. Sajnos nem nem sikerült róla review-t találnom.
-
geckowize
őstag
Szia,
Köszi a választ!
Mivel ezek szerint a számomra fontos tényezők egy felbontáson és egy panel technológián belül igazából csak a refresh rate és a response time, mit javasolsz, hogyan találjam meg a megfelelő monitort?
Ha a min response time mindegyiknél meg lenne adva, kicsit könnyebb dolgom lenne, de így kb. az marad, hogy melyik tud több Hz-et.
Brightness (cd/m2) szerint érdemes összehasonlítani őket?
Vagy DisplayPort verzió (1.2 vs 1.4) alapján?
-
MODERÁTOR
válasz geckowize #120421 üzenetére
1. IPS LG-k és Dell után váltottam most Asus VA panelesre, a héten küldöm vissza és jön helyette egy flat IPS Giga.
2. Hacsak nem vagy pro photoshop művész és/vagy grafikus akkor nem fogod látni a difit a 8 vs 10 bit között.
3. Felesleges adat játékra és általános felhasználásra, nem mérvadó.
4. Van sajnos, VA ebben azért tényleg erős, de a betekintési szög már kimondottan zavaró tud lenni 32"-on vagy 34" uw-n. Játékra és általános felhasználásra viszont bőven elég amit az IPS tud.
5. ezt passzolom, sztem jelentéktelen adat ez is
6. IPS-nek ez is jobb, nem kell bedőlni az ilyen 1ms bullshitnek, tényleges mérések alapján TN->IPS->VA
Ha valamit rosszul írtam akkor majd valami szaki kijavít.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
geckowize
őstag
válasz geckowize #120320 üzenetére
Sziasztok,
Mivel többszöri próbálkozásra sem kaptam választ, ezért belemerültem az oázisnál kapható monitorok tech spec-jeibe a fenti feltételeknek megfelelő tulajdonságokra szűrve.
Több kérdésem van:
1) Panel
Ha jelenleg egy AOC Q3279VWFD8 IPS-ADS panelű moitorom van, akkor ne is nagyon kutakodjak VA paneleseknél, csak az IPS-re menjek, ugye? Az utóbbi 10 évben végig IPS monitorom volt, mert az elődje egy Dell U2311H volt.2) Panel bit depth
Ha a jelenlegi AOC 10 bit (8 bit + FRC), valamint az ezelőtti Dell és ismerősöm Asus TUF GAMING VG249Q-ja is bejött, amelyek bitmélysége 8 bit (6 bit + FRC), akkor gondolom minimum az utóbbi bitmélységűek közül nézzek.
De van-e jelentősége, ha tisztán 10 bites, észrevehető-e a különbség, játék, általános felhasználás során? Pl 140k-ért van Asus TUF GAMING VG27AQ1A, ami 10 bit (no FRC), mennyivel jobb, mint egy 30k-val olcsóbb 8 + FRC-s darab?3) sRGB coverage
Mennyire fontos ez a jellemző játék és általános felhasználás során? Nagyobb érték a jobb mindig? Lehet, hogy félreolvastam itt a topic-ban egy hsz-t, de volt aki le akarta csökkenteni. Ha így volt, miért?4) Static contrast
Mennyire van ennek jelentősége? 3000:1 vs 1000:1 szemmel látható különbség?5) Dynamic contrast
Ritkán van feltüntetve IPS monitoroknál, mennyire számít ez?6) Response time, input lag
Sajnos a displayspecifications.com-on nem minden modellnél van feltüntetve, a min, avg, max response time, valamint az input lag.
Játéknál gondolom az számít, ha minél kisebb, tehát ha jelenleg 5 ms a min response time, akkor ne is nagyon nézzek nagyobbat, ugye?A válaszokat előre is köszi!
-
Biga123
addikt
válasz Hegyirabló #120415 üzenetére
Nem, ACER 2 évet ad alapból.
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
veterán
válasz Vismajor01 #120412 üzenetére
Rákeresve nem is találok úgy egyáltalán másik típust, ami UW-1440p + KVM-es.
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
Hegyirabló
veterán
Írtam a kereskedőnek, mert szerintem csak elírás, a többi mind 60 hónappal adja, de megkérdezem Acert is, köszi.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
MODERÁTOR
válasz Hegyirabló #120415 üzenetére
Olyan helyrol vedd ahol 5 ev garit adnak. Vagy kerdezz ra az acernel.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Hegyirabló
veterán
Helló-helló!
Azt szeretném kérdezni, hogy bárhol veszek itthon Acert, a gyártó adja rá az öt év jótállást? Vagyis, ha olyan helyről veszem, ahol a kereskedő 36 hónapot ír, mindegy, mert Acer úgy is adja rá a 60 hónapot?
Köszi!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
bugizozi
őstag
válasz Amerigo57 #119093 üzenetére
Sziasztok!
Olyan 27" FullHD monitort szeretnék vásárolni, aminek állítható a magassága.
Ez a lista még mindig valid, vagy van azóta újabb "versenyző"?
A Dell monitorokkal szimpatizálok, de sajnos a P2719H már nem nagyon kapható Az utódja a P2722H lenne?
Ha nem Dell akkor az LG 27BK750Y-B ami szimpatikus lehet.Köszönöm a segítséget!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
veterán
válasz Vismajor01 #120405 üzenetére
Gigabyte M34WQ
-
Vismajor01
addikt
Van olyan 34" + UW monitor ami 1440p, 144hz és van benne KVM switch? Vezetéknélküli egeret+billentyűt+fülest dugnék a monitorba aminek működnie kéne laptopon és pc-n is.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
nagyúr
válasz Parson #120401 üzenetére
mert kényelmes... amúgy a thinkpad-en be lehet állítani, hogy mikor töltsön...
amúgy a dokkoló nem nagyon ad ám képet a monitornak, ha nem kap áramot. vagy legalábbis az én eddigi tapasztalataim szerint.De hogy beszéljünk ON témáról is, jól látom, hogy egy csomó monitor ára felment 10-20-30 ezer forinttal nyár óta? Ez most a forint-árfolyam vagy a csiphiány?
Egy csomó meg bent van az árlistában, de nincs raktáron, de még csak nem is az van odaírva, hogy 1-2 nap, hanem az, hogy "hamarosan érkezik".Lehet, hogy nézek inkább valami használtat, és veszek egy dokkolót...
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Benir8
senior tag
Ezt a kettő közül melyiket választnáttok?
Annyi különbséget látok, hogy az egyik 4ms, másik 1 válaszidős, meg ugye a külseje.
ACER V277UBMIIPX
ACER CB272USMIIPRX -
Parson
addikt
válasz fokukac #120400 üzenetére
Nem teljesen értem miért jó ez a mindent (kép output + töltés ) egy kábellel megoldás. az oké, hogy egy kábel jön ki pl egy laptopból (pl M1 Air), ami ha direktben a monitorba fut, akkor azon keresztül töltés is jöhet vissza arra alkalmas monitor esetében. DE pont ez az, hogy ezesetben minden esetben tölteni is fogja a laptopot. Míg ha egy dokkolóba fut a kábel, és csak onnan egy videokábel a monitorba (ami így nem biztosit aksitöltést), egy másik meg a dokkolóból a fali aljzatba töltés miatt, akkor ez utóbbi bármikor kényelmesen megszakitható, normál akkumulátoros használatra engedve a notit / macbook-ot, stb, ami hossszútávon jobb, mint állandóan töltön lógatni. Vagy rosszul gondolom?
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest