- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Nyugdíjas anyámnak cserélném le a kb. 15 éves, 4:3 arányú, talán 19"-es monitorát.
Ami fix, hogy 16:9 arányúnak és 27"-esnek kell lennie.
Felhasználói szokások: napi szintű Facebook, böngészés. Havi egyszeri filmnézés.
Jó lenne továbbá valami megbízható márka, ami hosszú éveken át hű társ marad.Max. keret 60k. Ha van nagyon ajánlott, akkor kicsit fölé is tudunk menni.
Érdemes várni mondjuk Black Friday-ig? Vagy van olyan tipp, amit akár most megvehetnénk?
-
barabasb
tag
A Lenovo g27q-20 és az LG 27gn850 között kb 25.000 ft a kulonbseg de a speckokban én nem látok eltérést. Vagy van?
-
South Velen
addikt
válasz
Biga123 #119896 üzenetére
"Sokan itt a fórumban érzésre még a 60Hz és 144Hz között is különbséget tudnak tenni, még egérmozdítás tekintetében is."
Az pont főleg az input lag miatt van, ugyanis 60Hz-n átlagosan 10-30ms az input lag, 144Hzn pedig 5-10ms körül. (Modellfüggően, de ilyen arány szokott lenni.)
-
koadam777
csendes tag
válasz
Biga123 #119896 üzenetére
Valóban szubjektív, amit érzésre tudok mondani, amikor munka közben haladnék, húzom a kurzort és nem úgy halad, nem úgy reagál a monitor
. Az nem megoldás, hogy gyorsítok az egér beállításain. Sajnos nem néztem meg a MediaMarktban kitett típust, ott megmozdítottam az egeret és ég és föld.
-
Biga123
addikt
válasz
koadam777 #119894 üzenetére
Nem tudom mi alapján jutottál erre a következtetésre.
Jellemzően a konkrét input lag értéket a gyártók meg se szokták adni.
Max a válaszidőt, ami a valós értékkel köszönőviszonyban se szokott lenni.
Sokan itt a fórumban érzésre még a 60Hz és 144Hz között is különbséget tudnak tenni, még egérmozdítás tekintetében is. Amúgy elég szubjektív szempontot állítottál fel. kinek mi a gyorsJó lenne tudni "Régi monitornál jobban látszódik" mi is látszódik pontosan .
-
koadam777
csendes tag
Sziasztok,
Segítségetek szeretném kérni, mi az a monitor tulajdonsãg, paraméter ami arra van hatással, hogy milyen gyorsan mozog az egér. Nem egérbeállitásra gondolok, csak igy tudom jol elmondani, hanem arra, hogy elmozdítom az egeret akkor azonnal megmozdul az egér és nincs késés. Nem játszok szóval nem ezért kérdem, irodai alkalmazás, modellezés ami legtöbbet megy. Voltam MédiaMarktban ki volt téve egy ívelt Samsung monitor és olyan simán, gyorsan azonnal reagált az egér mozgására.
köszönöm. -
Qtya72
aktív tag
Sziasztok!
Monitor vásárlással kapcsolatban kérném a segítségeteket.
Méret min. 23, felbontás FHD 144Hz. Tudom a 27 FHD nem ajánlott párosítás, de mégis megpróbálnánk. Az alábbiak közül van-e ami kifejezetten kerülendő, vagy ami nagyon jó?
A jelöltek, bocs, elég sok van:
Acer Nitro XV270Pbmiiprx
Aoc C27G2AE/BK
AOC 27G2U/BK
AOC C27G1
ASUS VG279
Gigabyte Aorus G27F-EK
Gigabyte Aorus G27FC A-EK
Gigabyte Aorus M27F-EK
LG27GL650F-B
LG Ultragear 27GN600-B
Samsung Odyssey G3 F27G35T
Samsung Odyssey G3 S27AG30Válaszokat, véleményeket köszönöm!
-
bozont
veterán
válasz
sfefe #119888 üzenetére
Vannak, lesznek. Annyira még nem futottam át.
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Ez nem lesz nalunk kaphato?
[link] -
bagyulajuve
addikt
válasz
bagyulajuve #119788 üzenetére
-
Géjza
őstag
Gyors feedback a Dell S3422DWG-ről: pixelhiba mentes panellal érkezett, a színe elsőre nagyon fakónak tűnt a korábbi IPS-es 27"-esemhez képest. Kis finomhangolás után gyönyörű lett, a feketék meg tényleg feketék, nem úgy mint IPS-nél. Éjjeli ACC futamokon elképesztően gyönyörű, nagyon jó kontrasztja van. Utánhúzás, smearing nincs, gyorsnak tűnik (igaz ACC-n kívül nem játszom mással). Sebességben nem veszek észre hátrányt a korábbi IPS-eshez képest.
Egy negatívuma van, de az a paneltípusból jön: ha éppen nem középről nézed, akkor a szélén eltorzulnak a színek. De ez minden VA panelosra igaz.
Szóval aki 34" körüli UWQHD monitort keres, annak erősen ajánlott ez a Dell.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
barabasb #119879 üzenetére
Par hsz-el feljebb tole:
Lenovo g27q-20 -
Biga123
addikt
válasz
barabasb #119879 üzenetére
Lenovo G27q-20
Ezt már szinte mindenki tudja -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Hali1975 #119876 üzenetére
Ahhoz adapter van, pl: ( ha a gépen HDMI van, és a monitoron DP)
Club 3D | HDMI™ to DisplayPort™ 4K60Hz M/F Active Adapter (club-3d.com)
-
Hali1975
tag
Sziasztok! Remelem jo helyre irom:
Adott egy displayportos monitor es egy hdmi/dvi kimenetes vga kartya.
Azt latom, hogy olyan kabel van ami dp to hdmi , de olyan is van ami hdmi -to-dp?
/hogy a monitoromat dp bemeneten tudjam hasznalni(a hdmi bemenet kellene a laptopnak, amikor azon dolgozom)/.Koszonom
Udv -
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Preferenciák alapján leszűkítettem három monitorra a kört, ezek körül szeretnék egyet kiválasztani, van közülük ajánlott, bármi, ami egyik felé húzna, vagy ebben a kategóriában teljesen mindegy lesz?
Prefernciák, amik voltak/vannak: IPS/VA/PLS panel, 27" legalább, "normális" gyártó terméket.
Amire használva lenne: szoftverfejlesztés, böngészés. Tehát az a fontos, hogy jól olvasható legyen kontent, a jó színhelyesség sem hátrány.Amit kinéztem:
LG 27MP59G-P
Samsung S27AM500NR
LG 27MK600M-B -
Grand20
csendes tag
Sziasztok,
Kizarolag jatekra i5 10400 proci es 4 gigas 1650 GTX eseten ajanlott monitor az LG GN650 144 Hz-en? Vagy onmagaban a monitor? -
Rendes
csendes tag
Sziasztok,
Monitor vásárlás előtt állok, és gondolkodtam azon, hogy maradjak-e a megszokott 16:9-nél, vagy próbáljak ki egy 21:9-es monitort, és az utóbbinál maradtam.
(játékra és munkára egyaránt használnám)Első körben az LG 34GN850-B-t néztem ki: [link]
Van bárkinek bármilyen tapasztalata ezzel a monitorral kapcsolatban?
Vagy esetleg más monitorral, amit ajánlana, és hasonló paraméterekkel rendelkezik?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, 27-es 4K sRGB monitort keresek, aminek szépre kalibrálhatóak a színei. Dell S2721QS-t néztem ki, ez jó választás?
-
Biga123
addikt
válasz
horvathpeter #119866 üzenetére
Asus üf botrányos , egyedül "Laci" van és hülyeségeket irogat.
MSI ről jó tapasztalatok vannak, és igen ua a két monitor, a QD - kalibrálás nélkül még túlszaturáltnak is tűnhet. -
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok.
Az alábbi két monitor között gondolkodok.
Egyik
MásikAz MSI-ről nem nagyon találok tesztet, csak a qd válzozatról. Ugyan az a kettő, csak a másik quantom dot?
Igazából az MSI felé húz a szívem
Ti melyiket vennétek?
Ha valakinek van tapasztalata valamrlyikről, ne tartsa magában.
Igazából a multi fps-től kezdve mindennel játszok.
Szóval már csak döntenem kell a kettő között. -
Gergello
addikt
válasz
siege5 #119863 üzenetére
27"-es verziója csak egy 10essel drágább, de válaszidő 1 ms.
Én se rendeltem még meg. -
siege5
aktív tag
Sziasztok!
Van egy régebbi monitorom amivel mind a mai napig nagyjából elégedett vagyok. Ez egy DELL P2414H típus, és mind a mai napig jól szolgál, ellenben úgy érzem lassan váltanék jobbra, ellenben hasonlóan megbízhatóra (már ami várhatóan megbízható)
Nincs konkrét kritérium sajnos nem követem a trendeket, így próbálom félig meddig laikusként nézni a dolgokat.
Tehát:
HDMI kell ez gondolom nem okoz egyiken sem gondot.
A jelenlegitől nagyobb képfrissítés, mivel a legtöbb videó amit nézek már feltűnően simább futást produkál egy jobb monitor mellett.
24" maradhat, esetleg szívesen lépnék itt is kicsit 27-re ettől nagyobb viszont fizikailag is bajos a távolság stb miatt.
Gtx 1080-asom van, bár nem vagyok hardcore gamer, szívesen játszok szabadidőmben így ha nem is maximalizálom a lehetőséget azért ami ebből felbontás szintjén még kihozható és nem emeli drasztikusan az árát a monitornak szintén előnyt jelentene.Fentebb néztem ajánlottak egy Acer monitort [link] ami úgy látom nekem elég is lenne, de azért megkérdezem, számomra hasonló kategóriában lenne ajánlottab vétel?
Illetve hardveraprón érdemes monitor ügyben nézelődni, vagy azzal kapcsolatban rizikósabb tapasztalatok vannak, mint egy bármilyen másik preifériával, vagy hardverrel kapcsolatosan? -
Pityu.
nagyúr
-
Pityu.
nagyúr
Van itt olyan aki kalibráltatott már az oázis computernél?Nem az van,hogy a monitor tulajdonságai alapján lesz kalibrálva,hogy kimérik egy kalibráló cuccal mert nekem ezt írták
"Ha másképpen nem kéred, abban az esetben a következő értékekre állítjuk be a kijelzőt:
- Whitepoint: 6500K
- Gamma: 2.2
- Fénysűrűség ("fényerő"): 120 cd/m2"
Na most ez nekem kicsit úgy hangzik,mintha lenne valami általános beállítás amit minden monitorral használnak vagyis nem monitoronkénti kalibrálás csak ha valamit külön kérsz.Na most a fényerő ezen jó szar lesz mert 400-as a lenovop fényereje aztán beállítják 120-ra?
Egy általános mindenre használt kalibrációs beállításra fizetne az ember 6000Ft-ot? -
Apollo_21
addikt
Sziasztok, bár azóta nem sokat változott a keresésem nem jött rá válasz.
Tehát amivel bővíteném....
24vs27 col...mennyire érné meg nagyobbra váltani.
Több 100am nincs 3col ra...ezért eddig 29-30ba gondolkodtam.
4k 28-30col 150ig bezárólag, használt is jöhet. -
Biga123
addikt
válasz
SutPet #119845 üzenetére
Erre kiváncsi vagyok , lehet a magas frekis villogás zavarja a szemed , vagy nincs jól belőve a fényerő. De ez hosszútávon kiderül.
hackeeeee : HDR mód az ilyen , felrakja maxra a fényerőt és ennyi , még csökkenteni se lehet hdr módban, sima módban meg van h nem éred el a hdr max fényerejét .
-
Pityu.
nagyúr
válasz
KAMELOT #119851 üzenetére
Eddig is neten vettem mindig bekalibráltatva és nem volt semmi gondom max mikor még nem volt ez a pixel garancia meg egyszer egy bogár a monitorban 🙂
Nem vagyunk egyformák te utazol érte én meg nem és ahogy írtam fix pénz van rá hiába megyek el élőben drágábbat akkor se veszek.
Én ha eladok is online teszem eddig még nem volt panasz de ki,hogy csinálja. -
Pityu.
nagyúr
válasz
Benyuss #119850 üzenetére
Ha úgy nézzük én igaz nem mentem el mert messze van de olyat választottam ami pont jó nekem,a dell monitoromon pl volt olyan funkció vagy csatlakozók amik nekem feleslegesek a lenovo monitoron meg nincs annyi felesleges csatlakozó meg még egy két funkció amire nekem semmi szükségem pl a függőlegesen elfordítás sose használtam viszont magasság állítás van az meg lényeges nekem 🙂
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Adott egy 27UP600-W, ami HDR módban Vivid-re teszi a kép módot. Ez így rendben van? Ugye így 100%-os fényerőn eléggé világos, szó szerint kiég tőle a szemem. De ez így rendben van? Még azt hiszem 2 képernyő mód van, de ott nem nagyon változik.
Vagy visszább vehetem annyira a fényerőt, hogy ne legyen idegesítő? Vagy, hogy mint van ez ilyenkor?
PS5-ről használom.
LG New 4K Monitor Review - 27UP600-W with DisplayHDR 400 : Monitors (reddit.com)
Itteni teszt szerint 200cd van 38-as fényerőn, maxon ha jól sejtem akkor 350-400 között lehet.
Köszi,
-
KAMELOT
titán
válasz
Pityu. #119849 üzenetére
Egy dolog a vélemény neten, másik meg a saját szemed. Itt van Benyuss példája. Elment, megnézte, kiválasztotta és vitte. Még jobbat is vett, amit akart. 160km semmi. Én 120km utaztam, csak hogy kalibrálják a monitort.
Múltkor 170km utaztam, csak hogy eladjam a vga-t, mivel személyesen adok-veszek.Benyuss: Jót vettél!
-
Benyuss
tag
válasz
KAMELOT #119842 üzenetére
Köszi az ajánlást. El is mentem hozzájuk és a hónapok óta tartó monitort vadászást nagyjából 15 perc alatt sikerült letudni. Abszolút elégedetten jöttem el és olyat választottunk, ami minden eddig kinézett darabtól többet tudott kevesebbért, vagy tudásban több, de hasonló árért. Csak, hogy nevén is nevezzem, egy Dell P2720DC-t hoztam el.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Csandi #119848 üzenetére
Én tavaly mikor emagon "vadásztam" a kiszemelt hűtőt amiből kb 3db volt úgy elvitték másodpercek alatt mint a sicc pedig hajnalban már nem aludtam folyton figyeltem. Igaz lett helyette másik hűtő de mégse az amit akartam.
Mindegy a monitort megrendeltem most ez volt a legolcsóbb 27" 1440p 144/165Hz monitor és rosszakat se írtak róla sokat mert az egész netet,videókat véleményeket át kutattam érte. -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Alapvetően irodai munkára keresek 27 collos IPS monitort, valami magasabb képfrissítéssel. Fhd felbontás szerintem nekem elég. Esetleg ha van rajta Freesync az nem probléma, de HL2-nél komolyabb játékokkal nem játszok, azt is csak elvétve.
Mit ajánlanátok erre?
-
atis78
tag
Sziasztok,
34 zollos UWQHD monitort keresek amiben van beepitett KVM switch es tud legalabb 100-120 de inkabb 144 Hz-es kepfrissitest.
Eddig csak a kovetkezoket sikerult talalnom:
MSI MPG341QR
Gigabyte M34WQ
De sajnos egyik se nagyon kaphato.
Vagy esetleg hagyjam a francba a beepitett KVM modult es vegyek egy kulso KVM switchet?Elore is koszi.
-
SutPet
aktív tag
Dell S2721DGFA-ról így gyors tapasztalat egy óra használat után. Anyagminőséggel nincs probléma, a magasság kicsit nehézkesebben állítható az előzőhöz képest. A képe és a szinei alapból szerintem rendben vannak (U2412M mellett nem érzékelek nagy eltérés) viszont azt érzem hogy jobban terheli egyelőre a szemem ezt majd hosszabb használat után beszámolok mert irodában egy U2719D -t használva nem érzékeltem, igaz ott sokkal világosabb van és messzebb is ülök valamivel a monitortól.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
KAMELOT #119842 üzenetére
Fix pénz amit rá szánok szóval itt nincs gyűjtögetés bemenni nem nagyon tudok az oázisba mert min 160km-re van. Írtam amúgy nekik írtak ajánlatokat én meg kérdezgettem aztán írták a lenovoról,hogy az is nagyon jó meg olvasgattam is róla aztán meg is rendeltem én most többet nem adok monitorért.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
VoltanIgor #119841 üzenetére
Egyszer black fridayztam elég volt belőle annyi,másodpercek alatt visznek mindent szerencse kell hozzá de sok. Már megrendeltem az említett monitort jó lessz nekem.
-
KAMELOT
titán
-
Benyuss
tag
Sziasztok,
Ezt megéri megvenni?
Illetve Intel Hd 620 mellé szabad 4k monitort venni?
Nem fog szaggatni, stb?
I7-8650U, 32gb ddr4 2400mhz ram.
24 vagy 27 inch ha a laptopot szeretném meghagyni másodlagos megjelenítőnek?Köszi!
-
Pityu.
nagyúr
Na azt hiszem adok egy esélyt a Lenovo G27q-20 -nak aránylag jókat olvastam róla,az ára se olyan rossz.
-
nutella1
őstag
válasz
Pityu. #119832 üzenetére
Az volna a legjobb, ha eldöntenéd mit is szeretnél valójában, és a lehetőségeidhez mérten azt választanád. Hm? Ilyen egyszerű ez az egész történet. Nézd meg mi az a keret amibe még beleférsz és vásárold azt. Annyi pénzért amennyit szánsz rá, csak olyat fogsz kapni, amit meg is tudsz vásárolni. A 6700 XT 2K-hoz egy jó VGA, azokat nézegesd, közülük válassz. Innentől kezdve nincs miről beszélni.
Vagy csak nekem ennyire nem bonyolult ez a történet?
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Biga123 #119833 üzenetére
Hú fél napot böngésztem róla a neten elég jókat írtak róla kompatibilis gsyncel meg van freesync premium is benne meg oázisnál is rákérdeztem és azt mondták nem rossz monitor.Redditen találtam róla infókat meg videós tesztet youtubon meg a neten még máshol is voltak infók.Sokan elégedettek voltak vele többen mint akik nem de ez kb minden monitornál így van.Adatokat pl itt is találtam róla
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Biga123 #119831 üzenetére
Ezt is néztem tudom fillér baszás de mivel csontra ki van számolva a pénzem a lenovo még beleférne éppen ez meg kalibrálással pixel garanciával már legalább 130EFt a lenovo olyan 122EFt ből megállna.Nem azt mondom,hogy konkrétan hatalmas gond de sajna másfelé is van kiadásom aztán eladtam pár cuccot aminek az árát a monitorra szánom.Szeretem a színhelyességet eddig ami volt 3 monitorom azok mind kalibráltatva voltak,mondjuk tudom enélkül a pixel garancia meg kalibrálás nélkül meg más helyről véve olcsóbb is lehetne csak nem tudom lehet nagyon belém rögződött a szín dolog,sok fórumot olvasgattam,hogy volt ami monitoron a piros vagy a kék szín volt uralkodóbb vagy melegebb hidegebb beállítás azért egy kalibráló géppel gondolom elég jól be tudják lőni,hogy ne legyen kiugrás sehol sem.És igen ha megvenném a monitort nem 1-2 évre venném.
-
Biga123
addikt
válasz
Pityu. #119830 üzenetére
Acer XV272UPbmiiprzx
Állítható ,pivot , swivell tilt minden ami kell, prekalibrált . Ha pixel hiba van akkor meg 14 napon belül visszaviszed.
Ha nem tetszenek a színei elviszed később kalibráltatni.amúgy nekem elég szépnek tűnnek a színei. Ne gondold túl ennyire.
de ha tényleg 2-5 k is gond akkor inkább ne is vegyél semmit , egy monitort nem 1-2 évre vesz az ember. -
Pityu.
nagyúr
válasz
KAMELOT #119829 üzenetére
A bukást csak arra értettem,hogy anyagilag a megveszem a monitort és mégsem vagyok elégedett akkor ugye visszaküldöm az árát megkapom de 11EFt-ot meg bukok rajta mert pixel garancia meg kalibrálás az ugye megy a levesbe.Az állításnál meg csak annyi bajom van,hogy mivel az asztalomon van egy magaslati rész egy monitortartó így is egy hangyányit magasabb de fix állványos monitorral meg kitörne a nyakam mert nem lehet lejjebb engedni,viszont tudom,hogy az állítható állvány monitoron legalább 20-25EFt extra.
És ehhez mit szólsz ez pár ezer forinttal olcsóbb Lenovo G27q-20 -
törölt tag
Sziasztok!
Nem monitort akarok venni, de gondolom tudtok segíteni. Olyan programot keresek Win10-re, amely megmondja részletesen a kijelző panel adatait.
Köszi előre is. -
Pityu.
nagyúr
válasz
magellaner #119821 üzenetére
Teszteket nézve annyira nem brillírozik legalábbis RDR2-ben biztos meg cyberpunkba.Tegnap szuper felbontásba nekem nem volt valami szuper az RDR2
Nyugi hamarosan bekussolok csak sajna ilyen mikor valakinek valamilyen téren nincs tapasztalat és nem akar bukni a dolgon.
-
Cimbee
aktív tag
válasz
Erezhetoen szebb es jobb a grafikai minoseg a ket felbontas kozott? 3840x1080 , 5120x1440
-
Ereshkigal
őstag
válasz
Nem. 1440p-ben szeretne játszani, de fél, hogy nem lesz elég fps, ezért inkább 1080p monitort vesz... csak döntse már el.
-
Pityu.
nagyúr
Érdemes esetleg úgy vásárolni monitort,ha mondjuk kicsit spórolni akar az ember az állítható talp helyet fix talpas monitort vesz de hozzá meg egy állítható asztalra szerelhető tartót vesz ami állítható?Nézegettem artic vesa tartó olyan 10EFt állítható meg 15kg teherbírású állítólag.
-
Cimbee
aktív tag
válasz
Komplikato #119812 üzenetére
Meg egy kerdes
Erezhetoen szebb es jobb a grafikai minoseg a ket felbontas kozott? 3840x1080 , 5120x1440
-
Daffchy
őstag
válasz
csako #119807 üzenetére
Azért lenne fontos, mert az én meglátásom szerint, azoknál a játékoknál ahol választható, hoogy 4k quality mód legyen vagy 1080p perfomance mód és nem egy warzoneról van szó ahol kell az FPS, ott jó lenne a 4k-t választani.
Szerintem ha 1440p-ben használom akkor csak azoknál a játékoknál fog abban futni, ahol ez támogatott. -
Pityu.
nagyúr
Hát szerintem nem lesz 1440p monitorom próbáltam azt a felskálázós valamit az amd szoftverben de RDR2 siralmas 1440p meg a beállításaim 60fps alatt volt volt,hogy lement 25fps re viszont sokkal jobb 1080p-ben sem volt pedig játék tesztekben ilyen 75fps-t hozott 6700XT 1440p-ben 1090p-ben meg 90-95fps-t is látni lehetett,szóval nem tudom mit b...szhattam el a beállításokban.Viszont resident evil vilage aránylag jó volt a beállításaimmal 1080p-ben 100fps felett volt még 162-ig is elment ha 1080p-ben bekapcsoltam a ray tracinget akkor olyan nyolcvan pár 90 fps körül voltam gondolom ugyan ez 1440p ben rosszabb lett volna mert ray tracing nélkül 90fps volt a max talán amit láttam.Szóval gondolom,hogy az ember jót játsszon 1440p-ben min rtx3080/6800XT kártya kéne.Viszont az RDR2-ről nem gondoltam ilyen silány lesz,cyberpunkra már nem is merek gondolni milyen lenne...
Szóval lehet 1080p lesz ha lesz de a cw-vel valamit kezdenem kéne.
Kicsit amúgy most szomorú vagyok mert már bele éltem magam 27" 1440p milyen szép lesz... -
Cimbee
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani játékra 49 colos ívelt monitort 4K felbontással?
Illetve észrevehetően nagy különbség van egy 3840x1080 és egy 5120x1440 között?
-
válasz
Daffchy #119806 üzenetére
Xbox esetében nem tudom miért fontos, hogy 4K tartalmat toljon az 1440p képernyőre, mikor natívan támogatja ezt a felbontást, csak kevesebb lenne az FPS. Szóval akármilyen 1440p monitor jó neked, mint mondjuk a fentebb írt Acer Nitro XV272UPbmiiprzx.
PS5-nél érdekes, mert annál csak FHD és 4K van egyelőre, és hát szebb, ha 4K-ból megy lefele, mintha FHD-ből felfele. -
Gergello
addikt
Sziasztok !
Teljesen el vagyok kenődve, hogy nem tudok kiválasztani egy monitort a számtalan lehetőség közül, segítségetek kérem.
22"-25"-os méret
FHD felbontás
IPS panel
minél színhűbb legyen, 100% srgb
Főként munkára használnám: iroda, programozás, képszerkesztés PS, netezés ...
Játék később lesz, de akkor is lehet csak minimális, most úgyis csak 5700G processzor lesz vga nélkül.
Hangszóró lényegtelen, hogy van-e benne.Keretem az max 70.000 Ft, de ha nincs lényegi különbség, akkor nem muszáj mindet felégetni.
Köszi.
-
scorpion1
csendes tag
Sziasztok , mostani monitorom Aoc AG271QG (ips/165Hz/G-sync/1440p), kicsit meguntam, frissítenék, hasonló paraméterű monitort szeretnék, g-sync min165Hz 1440p (ips-t megszoktam), ami lényeg lenne nekem, hogy a kép, a színek stb nagyon szépek legyenek...
A Dell s2721dgfa jó választás lehet ? Vagy nagy különbség az Aoc-hoz képest nem lenne ?
Illetve nézegettem az Alienware 2721D-t ez képminőségben nagy ugrás lenne az Aoc-hoz képest? -
Pityu.
nagyúr
válasz
KAMELOT #119800 üzenetére
Csak hobbi szinten csinálom ez már nekem túl drága amit néztem 130EFT-ig Acer Nitro XV272UPbmiiprzx
De ez pl olcsóbb lenne ez állítható állványos és visítva 122EFt körül kijönne csak nem tudom mennyire lehet jó Lenovo G27q-20
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Villanyszerelés
- EA Sports WRC '23
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest