- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
chester91
senior tag
-
t.imi
addikt
Urak, miért van ilyen sok AMD free monitor és kevés G-synces? Az árukról már nem is beszélve....
-
szasanyi
félisten
Az elnevezések különböznek és nem a jelentésük is különbözik ebben egyezzünk meg. Viszont nem mindegyik megy valahogy, mert van amelyik kizárólag AMD kártyával működik (különösképpen azok a típusok melyeken csak HDMI bemenet van). De ebbe már ne fussunk több kört ha lehet.
-
Beri
addikt
válasz
szasanyi #114895 üzenetére
nem sima Freesync a "g-sync compatible"
De, teljesen sima. Semmi göcsört.vagy megy vagy nem
Mindegyik megy, valahogy.az NV minősített monitoroknál garantált a hibátlan működés (azokon a monitorokon ott is virít a G-sync logo)
Garantált az oldalon feltüntetett paraméterek melletti működés, a monitor (és a freesync implementáció) határain belül. -
flurider
aktív tag
Sziasztok,
Monitor vásárlás előtt állok és nem találom sehol ezt az infót:
ha egy 4k monitor 60Hz-et tud natív felbontáson, mit csinál 2k felbontáson? A magasabb freki érdekelne.
Köszi előre is -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
LG 34UC79G monitoromnak keresek utódot, maximum 200-250 ezer környékén.
Hasonló tulajdonságokkal rendelkező, de nagyobb felbontású kijelzőt keresek.Tehát
- 1440 px vagy 1600 px magasságú
- 21:9 képarányú
- min 30"-os
- min 100hz-es
- IPS paneles
- VESA felfogatású
- legalább FreeSync-esmonitort keresek.
Akár használt garis is szóba jöhet. -
Amerigo57
őstag
Egy kis érdekesség .
Link: -
Nite
őstag
sikerult konszenzusra jutnom onmagammal abban, hogy IPS lesz a befuto technologia, valamint abban is, hogy (szerintem) nekem meg fog felelni 27"-on az 1080p
igy mar csak egy kerdesem maradt, ACER NITRO XV270PBMIIPRX avagy AOC 27G2U/BK
az ACER 9k-val rovidebb az oazisban, valamint 5 ev gari es ingyen posta, az AOC-ra 3 ev gari van, cserebe az ACER-rol 0 erdemleges tesztet talaltam, az AOC-rol viszont eleg jokat mond mindenki
-
oszi91
tag
válasz
CabalX #114923 üzenetére
Köszi a választ!
Inkább játszani kellene, de nem vagyok nagy gamer. Heti egy két alkalom szokott, lenni meg általános számítógép használat. Ahogy írtad így inkább az IPS felé hajlanék.
Írtad, hogy nem sima 8 bit, 45-50 ig esetleg tudsz ajánlani valamit ami jobb lehet? Bár igazából a 45 lenne a plafon, meg 24".Köszönöm az eddigi segítséget!
-
szasanyi
félisten
válasz
HELLAFLUSH #114929 üzenetére
Ezt nem lehet így kijelenteni. Egyén és szemfüggő, és én is ezt gondolta de mikor megláttam azt mondtam, hogy jobb mint amire száítottam. És a 27" játék sokkal jobb vizuális élmény, míg az 1440p már nagyon más árazása miatt aligha jön szóba nála (ráadásul a VGA-ja sem biztos, hogy elég lenne).
-
szasanyi
félisten
válasz
Deer76 #114925 üzenetére
Azt nem ismerem, de ezt igen. Szerintem az egyik legjobb választás 1080p gaming célra, relatíve olcsón - ez drágább, de a vizuális élvény is jobb mint 24"-on. Ezen kívül minden irányban állítható állvánnyal, teljes körű adaptív synccel és remek képminőséggel is rendelkezik - nem beszélve a sokkal (!) jobb mozgás megjelenítéséről.
-
CabalX
aktív tag
válasz
Tequila86 #114921 üzenetére
Én az Odyssey széria esetén a vásárlás előtt megnézném hogy mennyire tetszik az 1000r íveltség. Kb ez a leginkább íveltebb monitor a piacon.
A megadott ár alapján G5-ös a kiszemelt model.
Csak Freesync-et tud hivatalosan, 8bites panel, illetve az egész Odyssey szériára jellemző un. Brightness flickering előfordulhat.
Gigabyte G32QC és a LG 32GK650F-B ami kapható 32"-on ennyiért is jók lehetnek.
PPI terén a 32" 1440p = 24" FullHD-vel szóval ugyanolyan "pixeles" - ha megszoktad akkor nem fogsz csalódni. A 27" 1440p élesebb, de ha méret (32") kell és nem játék terén nem akarod hogy a géped megegye a 4K akkor a 32" 1440p jó alternatíva. -
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Egy Dell S2421HS mennyire ajánlott? Játékra főleg.
Jelenlegi monitorom: Dell UltraSharp U2212HM -
szasanyi
félisten
válasz
oszi91 #114899 üzenetére
Elég sok a különbség a VA és az IPS panel között. A technikai adatok megtévesztőek, arra ne nagyon alapozz! A legjobb ha memnézed a saját szemeddel, de van itt néhány infó is: [link] [link]
A választás attól függ mire, hogyan és ki használlja. Nincs minden szempontból jó monitor és mindannyian különbözünk (a szemünk és az elvárásaink is). -
CabalX
aktív tag
válasz
oszi91 #114920 üzenetére
Az egyel korábbi hozzászólásomban leírtam a különbségeket - VA inkább munka - filmezés terén jó, IPS meg inkább munka és játék párosításhoz.
A VA panelek általánosságban többet fogyasztanak. De azért nem ezek szokták kiforgatni az embereket a vagyonukból...
A VA ívelt, 1 évvel újabb, jobb a kontrasztja, ugyanakkor mind a kettő csak 6bit+frc-t tud - kicsit keveslem, a sima 8 bit szerintem alap kellene hogy legyen. -
CabalX
aktív tag
válasz
benvolio #114919 üzenetére
Minden felhasználási területtől függ.
A TN sebességben jó, de mosottabbak a színei.
Ha jó színeket akarsz akkor VA vagy IPS. VA-nál jó a kontraszt, szép a fekete de hajlamos ghostingra, illetve szemből ad csak jó képet. IPS-nél nem jók a feketék és alacsonyabb a kontraszt (1000:1 körüli) valamint hajlamos un IPS glow-ra.
Kb tökéletes kijelző nincs, főleg nem olcsón sajnos 😔
Video review-kat nézegess (Hardwareunboxed pl.) illetve részletesebb teszteket csináló oldalakat (Rtings, Tftcentral, PC Monitor reviews). -
Tequila86
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Samsung C24FG73FQU monitort használok játékra. A képpont sűrűségen kívül teljesen meg vagyok vele elégedve. Igazából az sem túlzottan zavaró, így még nem döntöttem el, hogy lecseréljem vagy sem egy 1440p monitorra. A forma maradna, tehát VA panel, 144 Hz képfrissítés, 1 ms válaszidő és ívelt képernyő. A talp stabilitás is nagyon fontos számomra. A jelenleg elérhető monitorok közül ti melyikre cserélnétek, és miért? 150.000 forint alatt szeretnék maradni. A Samsung Odyssey monitorok ára elég csábító. Illetve 1440p felbontásnál a 32” méret képpont sűrűsége hasonlóan zavaró, mint a FullHd 24”-é és inkább maradjak a 27”-nál? A videokártyám természetesen elegendő a 1440p felbontáshoz.
A válaszokat és tapasztalatokat előre is köszönöm! -
zodo
nagyúr
Jövőhéten tervezek egy LG 34UM69G-B-t vásárolni.
Külföldi tesztben a 75Hz helyett 60-ra írták hogy ajánlott.
Vajon miért?
Megemlítették a cikk elején hogy DP kábelt használnak.
Lehet ennek bármi köze hozzá?
Jelenleg én is DP kábelt használók de csak 60Hz mellett a Dell P2414H-n.
Jó lenne ha menne 75Hz-n, 1ms nem érdekel. -
sixpak
nagyúr
válasz
t.imi #114916 üzenetére
Igen, fokozatmentesen állítható, jó magasra fel lehet emelni.
Dönthető is, előre-hátra.
Hogy ne csak jót mondjak, felül 2 helyen van bevilágítás, de csak ha alulról nézed, nyilván ez nem életszerű felhasználás, úgy vettem észre, hogy valamit felvettem a földről és ránéztem közben a monitorra.
Szemből semmi, szép homogén a fekete, ebben köröket ver az ips-re. -
sixpak
nagyúr
válasz
t.imi #114913 üzenetére
Nálam 99% játék a felhasználás, Netflixen néhány dokut megnéztem rajt, semmi gond nincs vele.
Én 34 inch-es IPS-ről váltottam erre, nem tűnt fel, hogy nagyobb lenne.
A VA panelt megszokni, kb. 1 nap volt, IPS után, ugyanúgy belőttem a színeket ezen is.
Talán a nagyobb fényerő volt a legfurcsább, 40% felett kisüti a szememet, ha fehér tartalom van. -
CabalX
aktív tag
válasz
benvolio #114912 üzenetére
TN-t ha csak nem magas frissítésű kompetitív gamingre szánt a cucc akkor nem vennék - ha az a cél és van rá keret akkor gondolom más a helyzet.
VA-val sincs nagyon baj, az IPS-ek sem rosszak amiket írtál - az árkategóriájukban persze. Kérdés hogy te milyennek látnád őket másikhoz viszinyítva - ezért is szoktam javasolni hogy menj el olyan helyre ahol a kiszemelt (paneles) model is meg másik is megtekinthető. -
t.imi
addikt
válasz
sixpak #114911 üzenetére
Általános vélemény
Nem tudom mi a felhasználás nálad, én webre, játékra, minimál film és fotóra venném
Displayspecifications szerint is alig van különbség, igen.
34" kicsi volt magasságban a 333mm-vel, nehéz volt olvasni. Ez majd 1.5cm-el magasabb, azért választanám. A 32" után az sem maghasadás, de hátha számít valamit ugyanannál a felbontásnál. -
benvolio
őstag
Sziasztok!
Érdemes olcsó IPS gamer monitort venni? Gondolok itt az Acer XV240Y-ra és Asus VG249Q-ra (Panda panelesek). Vagy inkább egy TN-es Dell S2421HGF-et érdemes? -
sixpak
nagyúr
válasz
t.imi #114910 üzenetére
Nekem hasonló (vagy ugyanez, nem látok a specifikációkban nagy különbséget) van, csak az enyémnek 75 a vége.
Mi a kérdés? -
t.imi
addikt
válasz
szasanyi #114908 üzenetére
Én tök hülye vagyok hozzá
Azt láttam 1-2 monitor specnél, hogy HDMI-n pl 80Hz, DP-n 100Hz. Lehet kevés az átvitel 10 bithez.Urak, látott, szagolt valaki LG 35WN65C-B-t? Sok infót nem látok róla, nagy új darab még. Kb 90% 4-5 csillag, 10% 1-2 kapott átlagban külföldi oldalakon.
-
Komplikato
veterán
Meh. Most néztem egy Dell U4021QW monitor preview videót, érted 40", 5K, 10 bites panel monitor, erre rátesz a DELL HDMI 2.0-át. 10 biten 30Hz(!) képfrissítés 2021-ben. Persze van rajta DP1.4, legalább az van rajta. De ennyi pénzért???
Tiszta hülye az összes gyártó mostanában? -
fairi
őstag
lehet törni a fejedet, de végül az egész egy szerencsejáték lesz. Egy típuson belül is nagy lehet az ingadozás bevilágítás, ghosting és glow tekintetében.
Bárki ajánlhat neked bármit, de mikor megveszed és teszteled otthon akkor fog kiderülni tényleg hány pixel halott, hol és mennyire világít be, van-e normális kontrasztja vagy csak 700:1-hez a te példányod vagy ghostingosabb mint a tesztekbe. -
szasanyi
félisten
Tudja-e vki, hogy a Benq EX2780Q
monitor esetén az NV driverben miért csak 8bit színmélyszég választható? A panel 10bit-es (8bit+FRC) mint az előző monitorom esetében, ahol ki is tudtam választani a 10bit színmélységet.
Sajnos a monitorhoz nem adnak DP 1.4 kábelt, ezért a saját DP 1.2 kábelemet használom bár szerintem ez nem lehet az oka. Valki találkozott már hasonlóval? -
HELLAFLUSH
őstag
Nekem a hajlított változata volt meg a CQ27G2U és nem sok jót tudnék említeni róla
Ghosting az előfordul, főleg akkor jellemző jobban ha 60fps környékén játszol egy játékkal, viszont ami nagyon hiányzik belőle az az, hogy az élességet nem lehet állítani rajta illetve a kijelző szélein sötétebbek a színek és az enyémen este sötétebb jeleneteknél elég erős bevilágítása volt a széleknél.
Eleinte a fejem is sokat fájt tőle, nagyon nehéz volt megszokni.(vissza is váltottam IPS-re)
Inkább valami IPS panellal ellátott kijelzőt ajánlanék számodra. -
Nite
őstag
sziasztok!
kompetitiv fps-re kellene nekem 144hz-es monitor, az AOC Q27G2U-ról vannak a topikban tapasztalatok? tetszik nekem, de egy erdemleges tesztet nem talalok rola, csak nehany youtube videot iszonyatos ghosting-al.
ha lejjebb adnam a felbontast, akkor 24.5" ips is szoba johetne, pl. az ACER PREDATOR XB253 a sokat sztarolt AUO panellel, de az meg a totallydubbed teszjeben produkalt olyan undorito bevilagitast, amire meg a 14 eves samsungom sem kepes.
vagy vegyek ismet 10+ evre monitort es nyuljak a zsebembe egy LG 27GL850-ert aminel meg IPS glow-ra panaszkodnak?
-
juarez21
csendes tag
Sziasztok!
Új monitor vásárlásán töröm a fejem.
Felbontásban 2560 x 1440 keresek, fontos hogy gsync és freesync kompatibilis legyen elsősorban játékra pc-hez és play station konzolhoz is. Egyet már úgy tüzetesebben nézegettem, https://www.asus.com/Displays-Desktops/Monitors/TUF-Gaming/TUF-Gaming-VG27AQL1A/
Kb ebben a kategóriában gondolkodom, bár kicsit soknak tartom az árát, ennyit nem terveztem rá költeni de ha nincs olcsóbban hasonló tudású, akkor ám legyen. Szeretnék tanácsot, monitor ajánlót kérni. üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Villanyszerelés
- EA Sports WRC '23
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS27BG650EUXEN) QUAD HD 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Dell 27" U2722D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI USB-C 1 év gari több db!
- SAMSUNG (LS32A700NWUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Dell 27" P2720D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI 1 év gari - 3db elérhető!
- SAMSUNG (LS32D700EAUXEN ) 4K SMART WIFI GAMER MOITOR ! AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest