- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- 3D nyomtatás
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
fairi
őstag
válasz
CabalX #115597 üzenetére
HDR és kontraszarány közt van összefüggés. Igaz sajnos HDr legtöbbször csak marketing hülyeség.
Dinamikatartomány definiciója: legnagyobb fényességbeli intenzitás és a legkisebbnek az aránya amit a kijelző tud megjeleníteni, vagy a fényképező leképezni
Mint a kontraszarány: kijelző hardveres tulajdonsága: legvilágosabb fehér intenzitása és a legsötétebb fekete fényességének az aránya.
Kb egy és ugyanaz csak nézőpont más.Ha kijelző 600 nitre (fehéren mért) nyomja a fényerejét, úgy hogy közben képtelen a feketét dimmelni (lesz 0,6 nit) az nem lesz HDR, csak egy világos kijelző.
Máskülönben ASUS ROG Swift PG27UQ elég értelmesen kezelte, SDR módban megszabtad maximális fényerőt, pl 200 nit, és azt nem lépte át míg HDR metaadatot nem kapott. ám FALD folyamatosan mükődött és dimmelt, így akár képtől függően 2000-10000:1 kontraszt is lehetett. (mélyebb feketék voltak mint a VA panelen ritkán, zónaszám míg mindig kevés volt) ha HDR metaadatot kapott akkor ignorálta a beálításokat és mehetett az 1000 nit is.
probléma más volt, sajnos a zónavezérlés elég buta volt, így voltak bajok. IPS miatt gyakori volt a blooming, de azt durván tudta.
-
fairi
őstag
válasz
CabalX #115597 üzenetére
"Szerintem egy monitor előtt sem dolgozik az ember HDR módban napi 8 órákat mert már a 3.-4. órában kiégne a szeme."
miért égne ki. Ez inkább bug.
HDR nem azt jellenti hogy 1000 nites a kijelző nonstop (nem kéne annak lennie pontosabban). Valójában azt kellene jelenteni, hogy képet ugy jeleniti meg mind a valóságban.
Egy HDR film nem világosabb mint egy SDR, hanem csak ritkán pl ha robbanás van akkor az nem 200 nit, hanem akár 700-800 nit is. ha szeblámával világítanak az tényleg zseblámpa fényerejű lesz. És lehetséges hogy nagy dinamikakülönbségek is látszódjanak egy jeleneten belül.Sajos: Sok kijelző ugy kezeli le az egész dolgot, ha HDR módba rakod akkor maxra tolja a fényerőt, és míg nem kap vmi metainfót addig maxon tartja.
Windows továbbra se tudja értelmesen értelmezni a HDR dolgot, innen erednek a problémák."nem olyan mértékben befolyásolja mint pl. a méret és az ahhoz tartozó felbontás, a kontraszt stb..."
pedig valóságban a HDR egyik aspektusa akontrasztarány. Kijelző képes leagkább 20'000:1-hez kontarsztot (és nem on off)"Ritkán olvasok olyat hogy valaki egy adott monitort vagy tévét csak a HDR minősége/milyensége miatt vásárolja meg"
oka az hogy jelenleg HDR-t képtelenek kezelni a programok. Igy HDR módban, képeket a monitornak és VGA-nak furán eltorzítja. SDR anyagban hiányzik a plusz információ. -
BerserkGuts
addikt
médaimarktba be kell bemenni és
lehet látni borzalmas színminősége van a monitornak ugyan azt vetítik rajtuk így látni, hogy mit tudnak az új 4k tv-k HDR1000-től felfelé brutális
márpedig van igény a jobb filmezésre monitoron is most azért van külön 1 tv-m is -
CabalX
aktív tag
válasz
fairi #115596 üzenetére
A TV az TV a monitor az monitor. Szerintem egy monitor előtt sem dolgozik az ember HDR módban napi 8 órákat mert már a 3.-4. órában kiégne a szeme.
A TV pedig tökéletes filmezésre, konzolon való játékra - de munkára már kevésbé - a monitor ugyanakkor tökéletes munkára, képszerkesztésre, valamint filmezni és játszani is lehet rajta.Ahogy ma, korábban írtam - a HDR egy jópofa és adott esetben használható feature, de az alapvető felhasználását az eszköznek - legyen az TV vagy monitor - nem olyan mértékben befolyásolja mint pl. a méret és az ahhoz tartozó felbontás, a kontraszt stb...
Ritkán olvasok olyat hogy valaki egy adott monitort vagy tévét csak a HDR minősége/milyensége miatt vásárolja meg. -
fairi
őstag
válasz
CabalX #115589 üzenetére
HDR monitorokkal erős fenntartásaim vannak. Hány zónás, vagy milyen nevet tesznek rá, ha nincs megfelelő zónavezérlés akkor sokszor elég szörnyű hatást lesz a vége.
Zónavezérlés sokkal nehezebb mint a pixelszintű dimming.
PA32UCX tesztelve és nekem azt esett le inkább HDR TV (samsung, sony FALD) azokban jobb a zónavezérlés. [link] -
CabalX
aktív tag
válasz
IreN!CuS #115592 üzenetére
Esetleg még a Gigabyte M27Q - bár az picit drágább, de ki tudja mikor akciózzák.
-
Amerigo57
őstag
válasz
Lulu123rányo #115574 üzenetére
Lulu123rányo
Mind két monitor nagyon jó.
Ha csak kisebb munkákhoz kel akkor , az AOC U27P2 monitort,
ha professzionális munkára használod , akkor az EIZO CS2740 monitort.
Ha elég a 2K , 2560 x 1440 (WQHD) felbontás , akkor viszont , az
EIZO ColorEdge CS2731 monitort.
Ez is egy nagyon jól sikerült monitor. Link:Az EIZO- knál gyári kalibrálás van , adnak hozzá még EIZO kalibráló szoftvert ,
így később az EIZO professzionális monitorok , a szoftver feltelepítése után ,
beépített önkorrekcióval és homogenitás kiegyenlítéssel rendelkeznek. -
Shamli86
tag
Sziasztok. Mi a különbség a két monitor között? ROG STRIX XG279Q vs ROG Strix XG27AQ
Az aq jelölésű ahogy látom még nagyon friss mert még nem is lehet nálunk venni. Pár dolgot javítottak volna a 9q-hoz képest? -
pbarany
újonc
Sziasztok!
Szeretném kikérni a kollektív bölcsességeteket.Nagyméretű, nagy-felbontású, nagy-képfrissítésű monitort keresek. Elég sok időt befektettem a kutatásba és review-k olvasásába, és a 115-135 eFt tartományban találtam is 6 különböző, amatőr szemmel egyaránt szóba jöhető alternatívát. Ezek (illetve az eltérő funkcióik) szűrésében kérném a segítségeteket.
A monitor feladata: office alkalmazások, internet, filmek/sorozatok, e-book olvasás (pdf), sport és egyéb streamek. Sem grafikus felhasználó, sem hardcore gamer nem vagyok, ne a játékok futtatására hegyezzük ki a döntést. Nem tervezem sokadmagammal nézegetni, ezért a betekintési szög sem szempont.
Az új monitor vásárlására azért van szükség, mert a jelenlegi készülék mellett visszatérő szem- és fejfájásom van, az orvos javasolta a magas képfrissítést (TV, monitor, mobil), valamint a villódzásmentes és alacsony kékfény-kibocsátású eszköz beszerzését.
Ami mindegyik monitorban azonos:
- VA panel
- 2560x1440 felbontás
- 31.5 (32) coll képátmérő
- ívelt kijelző
- 2020-as (vagy késő 2019-es) modellek
- HDMI és DisplayPort
- flicker-free és low blue light technológiaAmiben viszont különböznek azok az alábbiak, és ehhez kapcsolódnak a kérdéseim:
1. Márka: Lenovo, AOC, Samsung, Acer, Gigabyte, MSI. Eldönti-e ez a kérdést? Van-e ami mindegyik másiknál jobb, vagy amellyel bottal sem szabad megpiszkálni?
2. Válaszidő: 1-4 ms. Számomra ezek megkülönböztethetetlenül kicsinek tűnnek, különösen, hogy nem játékra van kihegyezve a felhasználás.
3. Képfrissítés: 144 vs 165 Hz. Van köztük valós különbség? Érezhető a 60Hz-es monitorom után?
4. Görbület: a 6-ból 4 1500R, egyik 1000R és van 1800R is. Ez lényeges szempont?
5. Statikus kontraszt: 1000/2500/3000 Befolyásolja ez a képminőséget és a vizuális élményt?
6. Dinamikus kontraszt: 30M-80M-100M-120M Úgy rémlik, az nem objektív, egymással is összehasonlítható kategória. Vegyem figyelembe?
7. Fényerő: 250/300/350/400 cd/nm. Nem különösebben világos a szoba. Elég a 250? Kell 350+?
8. Színmegjelenítés: 5 monitor 8 bites, az MSI 8+2 FRC. Ez döntő szempont? Látnám a különbséget a 17M és az 1B szín között? Számít valamit az FCR, vagy inkább hackelés?
9. Audio: ér valamit, hogy a monitornak legyen saját hangszórója (2x2W vagy 2x5W)? Illetve jack-kimenet?
10. HDR10: azt sem tudom, hogy ez mit jelent, de 2-3 monitor tudja. Fontos? Értékes? A HDR400 jobb? Legyen ez választási szempont?
11. HDCP (chip?): általnos felhasználás (stream, nCore, EZTV) esetén van hozzáadott értéke?
12. Wide Color Gamut: ér ez valamit? Jobb/rosszabb, mint a HDR?
13: Egyedi extrák: 5-way joystick, black equalizer, EcoDisplay, low input lag mode, screen size optimizer... érnek ezek valamit? Melyiktől induljon be a nyálelválasztásom?
+1 Van-e bármi, ami még fontos szempont lehet, és amire figyeljek oda?Melyik apróság ezek közül, és melyik számít igazi gamechanger-nek?
Előre is hálásan köszönök minden tanácsot! -
CabalX
aktív tag
válasz
tisztelturam #115587 üzenetére
Ha csak a HDR számít és az ár nem akkor az ASUS PA32UCG (HDR1600) és a ASUS PG32UQX (HDR1400) monitorok a "legjobbak" - 1millió HUF körül vannak ha.
HDR1000-es model PA32UC pedig 700e HUF körül.IreN!CuS - akcióban 130e-ért az ACER NITRO XV272UP lehet jó vétel.
-
IreN!CuS
őstag
Sziasztok,
Létezik ajánlott monitor az alábbi feltételek mellett: 1440p | 26-27" 16:9 | min 144hz | IPS | nem ívelt | legalább egy HDMI és egy DP | beépített hangszóró/jack/webkamera nem fontos | 100-130k között.
Valamelyik mindig hibádzott a google által talált monitoroknál.Köszi.
-
tisztelturam
aktív tag
32col méretben melyik a legjobb HDR-es monitor? Mert látom elég sokféle van hdr400-600 meg elvétve talán 1000-is..
-
szasanyi
félisten
válasz
nutella1 #115579 üzenetére
Ez nem választ a kérdésemre másrést - és ezt hangsúlyoznám -, egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ez úgy van! De nem akarok tovább OFFolni ezért nem részletezem mire alapozom ezt a véleményemet.
Maradjunk annyiban, hogy mindenarra költ és olyan megfontolás alapján ahogy gondolja. -
Deer76
aktív tag
Pont a monitoromról egy új teszt Prohardveren:
[link] -
CabalX
aktív tag
válasz
Mackoisi #115580 üzenetére
Kicsit több infót adj.
pl. hogy milyen méretűben gondolkodsz - 24", 27", 32" stb... ?
Milyen felbontásút szeretnél ? FullHD (1080p), WQHD (1440p), esetleg 4K (mondjuk ez 200e-ből necces).
"Mire használnád", csak játék vagy munka is, mennyire fontos a magas frissítési frekvencia ?
Van-e preferált panel típus - TN, VA, IPS ?
Mennyire fontos az ergonómia, állíthatóság ?
Bármi egyéb (legyen rajta szívárvány színű led csík avagy sem) kívánság ? -
Mackoisi
csendes tag
Szeretnék egy Gamer monitort vásárolni 200 e forintig. Mit tudnátok ajánlani? Köszi
-
szasanyi
félisten
válasz
nutella1 #115572 üzenetére
Én már tényleg nem tudom mi lehet az iazság: ennyi hülye vagy ennyi kőgazdag embet van itthon akik csupán szórakozáshoz - mert aki profi és munkához szükséges az tuti nem olyat vesz - lyen monitorokat, 500k-s VGA-kat, stb., stb. vesznek.
Ti. ilyen horror árak mellett nem látom mi lehetne az a 3. ok ami miatt halandó ember - bérből és fizetsből, ép ésszel és belátási képessége teljes birtokáéban - megveszi.
-
szasanyi
félisten
válasz
nutella1 #115569 üzenetére
De azok a monitorok többe kerülnek mint egy CX OLED...
Azért az árért amit elkérnek egy olyan monitorért ki a fenét érdekel, hogy milyen?
Csandi: ez igaz, de vajon a vásárlók hány %-át teszi ki itthon azok száma ami ki tudja és ki is akarja fizetni egy olyan monitor ~700k-s árát? Talán 1% vagy annyi sem. 99%-nak teljesen irreleváns.
-
nutella1
őstag
válasz
TheProb #115568 üzenetére
A HDR 1000 azért jelentősen megdobja az élményt, természetesen csakis HDR tartalomnál. A filmek és a játék is onnantól egy jelentősen élethűbb/ látványosabb kategória. Tapasztalni, látni kell, előtte én sem hittem benne. Most viszont számít. HDR-ben megnézni egy filmet, eszméletlen szép.
-
TheProb
veterán
Értem, köszi a HDR-es véleményeket mindenkinek. Akkor asszem elengedem ezt, mint igényt.
Jelenleg TV-t használok monitornak és ott sem voltam különösebben elcsöppenve a HDR-től. Sőt, ahogy Csandi írta is, sokszor csak a szopás volt/van vele. -
szasanyi
félisten
válasz
magellaner #115562 üzenetére
Számomra vállalhatatlan - pedig az a legjobb VA monitor -, ti. én nem csak játszok (sőt, az csaupán a használat kb. 1/4 részét teszi ki) viszont gyakran nézek filmet, sorozatot (Netflix, HBO Go) és nem tökéletesen szemben ülök a monitorral.
-
Csandi
őstag
válasz
TheProb #115563 üzenetére
Így van, monitorból kb a milliós kateg az aminek jó a HDR-e, de még azok se közelítik meg egy TV HDR képességeit, ezért inkább azt szoktuk mondani, hogy engedje el ezt a szempontot aki monitort akar vásárolni. Emellett pedig a windows sem a legjobb HDR kezelésben. 1000-res alatt pedig eleve olyan, hogy rá van írva a monitorra, hogy tudja, de igazából semmit sem jelent.
-
CabalX
aktív tag
válasz
TheProb #115563 üzenetére
HDR esetén a 400kb felejtős, 600asnál már van valami, az 1000es pedig már jó - a felett pedig nagyon jó. Igazán jó HDR minőséget FALD / miniLED monitoroknál van (HDR1400), azok pedig nem a 100-200e-es kategóriában vannak.
Kérdés mi kell és mennyire?
Játékhoz, néha filmezéshez elég a 400-600-as is, - szórakozni, kipróbálni - szerintem nem ez a döntő feature a mai monitoroknál - inkább csak egy plusz amivel lehet játszani. -
TheProb
veterán
Rtings-es tesztekben a legtöbb monitor elég szegényes HDR eredményeket ér el, legalábbis a 100-200e-es kategóriában. Soknál kb úgy fogalmaznak, hogy kvázi alig van diffi az SDR-hez képest.
Ez a gyakorlatban tényleg ennyire drámai? Mert ha tényleg alig vehető észre a HDR ebben az ársávban, akkor nem üldözöm ezt a feature-t. Mert pl. a Xiaomi curved 34 ezért esett ki instant a rostából.
-
magellaner
tag
válasz
szasanyi #115561 üzenetére
Én a G7 íveltségét kb 1 nap alatt megszoktam mostmár felsemtűnik 1 hónap után.,szerintem mindenképp nagyobb élmény egy ívelten játszani,nekem ez volt az első benyomasom meg sokkal szélesebb így valahogy a kép amit látok,nehéz ezt leírni,de persze egyén fuggő kinek mi jön be.
-
szasanyi
félisten
Szerintem alapvetően mind1 is olyan áron, de valóban nem dicsérik agyon. Viszont 2020-as, és a paraméterek alapján elég jónak tűnik az ASUS XG27WQ és - számomra még éppen elfogaható lenne az árcédulája is. De egyetlen teszt kivételével nincs más árdemi infó, videóteszt róla.
Szeretnék jó feketével és széles színskálával rendelkező VA monitort de nem merem bevállalni. A G7-et már megvettem volna, de annak a túlzottan ívelt kijelzőjét nem tudnám megszokni, míg ha ez valóban jó lenne az 1500R talán megszokható.
to all: Brekk jó ideje nem látogatja a topikot ezért általában kérdezem, hogy az Oázis Computerben van-e lehetőség panel tesztelést kérni? Tehát, hogy ne lutri legyen a monitorvásárlás, hanem egy jó darabot külödjenek (termézszetesen kalibrálási vagy egyéb díjazás ellenében, de elkerülendő a szívást és az emiatti esetleges visszaküldözgetést).
-
szasanyi
félisten
Most már bennem is felmerült egy kérdés, amire nem lelek megfelelő választ: az ASUS XG279Q miért 230k+ árú? Nem látok semmi különlegességet benne másrészt ez egy 2019-es 27" 1440p monitor, 8 bites panellal.
-
szasanyi
félisten
válasz
Komplikato #115555 üzenetére
No meg azért is, mert a Nano IPS-ekhez képes jobb a kontrasztjaq (~800 vs ~1100) és a színtere is kiváló a Quantom Qot miatt. Sajnos ezek miatt 200k fölötti az ára...
-
sanya53
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a monitorról érdemes e megvenni szerintetek?
[link] -
szasanyi
félisten
válasz
Casanova* #115552 üzenetére
Lehet, ha az egy jó 144Hz-es monitor. Igaz, ez függ attól, hogy 240Hz-es panel 144Hz-en milyen késleltetésre képes. De ne csak a késletetést nézd, hanem azzal együtt a többi jellemzőt is mint ahogy ebben a tesztben is szerepel. És csodálkoznék, ha pölö ez a monitor 150FPS körül nem lenne jobb, mint egy hasonló de 240Hz-es.
-
Casanova*
veterán
Néztem,hogy mennyi fpssel játszanak azok a profi codos youtuberek,akiknek gaming 240Hz monitoruk van. pl. modern warfare warzone átlag 150 fps. Kérdem ilyenkor van értelme a 240Hz-nek? Fps-ben meg sem közelítik a 240-et.
-
fairi
őstag
válasz
nutella1 #115545 üzenetére
Egyik legfontosabb érték.
6000K alatt a kijelző kap egy sárgás árnyalatot fehérben, és 7000K felett meg egy kékest.
Egész monitorod színvisszaadását befolyásolja.Persze emberi szem nem abszolút mérce, így ha valakinek 6500K-re van kalibrálva, az egy 9000K monitort csúnya kékesnek látja, akinek 9000k-ra szokott, az sárgásnak látja majd 6500k.
6500k színhőmsérséklet felel meg a déli napfénynek.
-
nutella1
őstag
Színhőmérsékletnél mit jelent a 9300k, 11500K? Ha valaki meg tudná mondani, megköszönném.
-
CabalX
aktív tag
-
Rekro
aktív tag
válasz
CabalX #115540 üzenetére
Jelenleg egy AOC Q2790PQU/BT(27" 1440p) monitor a fő kijelző, ebből lenne másodlagos kijelző és munka miatt praktikusabb lenne egy nagyobb főkijelzőnek ezért gondoltam 32"-ra.
Köszi a tippeket elolvasok egy pár tesztet ezekről(meg az Acer Predator XB3-ról mert lehet rászánom azt a plussz pénzt, ha jobb annyival)
-
CabalX
aktív tag
válasz
Rekro #115537 üzenetére
A 27"-es G7 még csak-csak, de a 32"-es elég problémás több fórum alapján.
Mindenképp nézd meg hogy számodra a 32"-en megfelelő-e az 1440p - ha 27"-es 1440p-s monitorról váltasz akkor minőségbeli visszalépés lesz az alacsonyabb PPI alapján.
Nekem a 27" FullHD-ról a 27" 1440p volt nagy ugrás (és picit zavaróan éles) a 32" 1440p viszont tökéletes.
32" 1440p esetén az olcsóbb, de jobb modellek között van:
LG 32gk650
Gigabyte g32qc
A G7 elődje a C32HG70-es kevésbé problémás, csak már nehezebben beszerezhető.
Drágább de full G-sync-es (1hz-től):
LG 32GK850G-B -
szasanyi
félisten
válasz
garfield-r #115534 üzenetére
Jó monitor, pár napja adtam el az elődjét (27UK650-W) amit 2 évig használtam megelédessel és hiba nélkül. a 27UL850 szinte ua. ahol van USB 3.0 + USB TypeC is más, jelentős különbség (pölö NanoIPS) nélkül. Az a 3UL980-nél van ami viszont sokkal drágább.
4K felbontáshoz - saját tapasztalatom szerint - jobb a 32" mert ott jobban kijönnek a részletek. Itt kicsit magasabb az ár, de emiatt a LG 32UN650-W ajánlottabb. De ez saját vélemény, esetleg nézd meg neked melyik jobb. -
Rekro
aktív tag
válasz
CabalX #115523 üzenetére
Na közbe csak visszaolvastam
Igazából a G7-t egyik ismerősöm is ajánlotta és elég jó review-at lehet olvasni róla. De látom jó pár embernek akadtak gondok is vele és az első ívelt monitorom lenne ezért ez is elbizonytalanít egy kicsit, hogy ez pont extra ívelt.Az általad választott ACER PREDATOR XB323U szimpi lenne, de az meg árban kicsit fölötte van annak amit belőttem a tetejének. Esetleg vannak még alternatívák amiket érdemes lenne megnézni?
-
garfield-r
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, 200e Ft-ig milyen monitort ajánlanátok az alábbi igényeknek megfelelően:
- min. 27"
- 4k
- HDR
(usb c csatlakozó nem létszükség, de jó ha van)Eddig az LG 27UL850-W találtam, de nem vagyok járatos a témában, így nem tudom mik az ajánlott gyártók/szériák, ezért kérdezek - vissza keresve sem sokat találtam az adott típusról.
(ahogy tudom ez sem új monitor, de az idei modellek között nem találtam még olyat, ami ennek a helyére érkezne)Köszönöm előre is a segítséget
-
szasanyi
félisten
válasz
pendre54 #115525 üzenetére
Minden LCD panel sajátossága, hogy a natív felbontásra optimalizált ezért ott van a legjobb képe - de nem minden monitornál egyforma a minőségromlás az 1el alacsonyabb felbontáson! És még ott van a egyéni kérdés, hogy kinek mennyire jó a szeme, ki mit vesz észre (mire érzékeny jobban).
-
Üdv!
Amennyiben az itteni monitoros szakiknak már volt szerencséjük hasonló szituhoz, akkor megköszönném a véleményüket.
Szóval, az érdekelne, ha egy 27 "-os 4K (3840 x 2160) felbontású monitort, WQHD-s (2560x1440) felbontásúra állítom vissza, akkor nagyon tré lesz az így kapott látvány játékokban, vagy kb. ugyanazt a látványt kapom vissza, mint egy alapból WQHD-s monitornál?
Előre is köszi a véleményeket. -
Busterftw
nagyúr
-
Sziasztok!
Egy 13"-os MacBook Pro-hoz szeretnék külső monitort venni.
A lényeg hogy a Képarány: 21:9, legyen, és Felbontás: 3440 x 1440 szintén meglegyen, a legalább 110 PPI miatt.
Valamint ívelt legyen, kb 32 col méret környéke nem lenne rossz.Ki milyen monitort tudna ajánlani? Köszi előre is
-
Casanova*
veterán
Srácok! Most tegyük fel,hogy minden gaming monitor 144Hz-240Hz, 1440p, 27" egy árba vannak. Melyik a legjobb monitor? Melyik a legjobb vétel? EIZO FORIS FS2735??
-
-
geri1111
tag
Sziasztok!
Monitor cserét tervezek.
Jelenleg 24"-os van, de szeretnék nagyobbat, komolyabbat. A mostani garanciális cserés lesz így mindenképpen az .....digitalbol tudok vásárolni a jóváírás miatt.
A monitort játékra, netezésre, otthoni mindenes felhasználásra vásárolnám.
i5 8400, Gtx 1060 16 gb ddr4 talán később vga csere
Az alábbi típusokat néztem ki:
Lg 27 Gl850 b vagy Lg 27 Gn850 b,
Mi a különbség? Gn újabb?
Mit ajánlotok?
Keret kb 160.e és 16:9-ben gondolkozom.
Köszi a segítséget. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
smallmer #115508 üzenetére
lemerted, hogy erogonomiai szempontbol milyen magasan lesz a szemedhez kepest a monitor?
programozni en vennek melle inkabb meg egy LG 27GL850-Bt ha elfer. workflow szempontbol jobb a multimonitor amint az ember megszokja.
43"mas kijelzok nagyon magasak. 32"nel 4K pixelre kb akkora mint 27"en az 1440p, szoval ha latod rendesen az IDEben akkor az is jo lehet.
igazabol az a baj, hogy a gamer monitorok jellemzoen nem tudnak magassagallitast, vagy nincsenek meg azok a funkciok a szemet kimelni ami egy irodai monitornak mindenkepp kell.
-
fairi
őstag
válasz
Amerigo57 #115511 üzenetére
"Gyárilag full kalibrált , a hibákat a vezérlőegység korrigálja , glow szinte ezért nincs is."
én inkább fotót nézném. egyszer láttam IPS-t majdnem glow nélkül az egy HP DreamColor LP2480zx volt. Kár, hogy ami a kezembe került abban a red led vezérlése megpusztult.Glow nehéz eltűntetni, IPS örök problémája, hol több hol kevesebb.
-
Amerigo57
őstag
válasz
fairi #115510 üzenetére
fairi.
Az EIZO CS2740 .
Gyárilag full kalibrált , a hibákat a vezérlőegység korrigálja , glow szinte ezért nincs is.
A pillanatnyi kontrasztvesztést nem venni észre , a 164 ppi képpontsűrűség is talán
hozzájárul ehhez.
A Dell UP2718Q Monitorról szakmai körökben volt pár negatív vélemény is.
Emiatt és a tesztek miatt választottam ezt az EIZO -t , a Dell UP2718Q Monitorral szemben.
Link: -
-
Amerigo57
őstag
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Az utóbbi időben egyre többet vagyok Home Office-ban, így aktuálissá vált egy monitor/tv vásárlása.
Programozással, excellel, word-el dolgozom leginkább, illetve weboldalak böngészése a napi teendők közé tartozik.
Jelenleg egy LG 27GL850-B monitorom van, amit játékra használok, viszont ez a mindennapi munka teendőimhez kicsi méret.
Szeretnék Tőletek abban segítséget kérni, hogy inkább mondjuk egy 43-as 4K TV-t vásároljak és azt használjam a munkához, vagy inkább válasszak egy 34-es vagy nagyobb monitort?
Fontos, hogy kb 60-80 cm távolságban ülök alap esetben a monitortól és szemüveges vagyok.
Nem lenne baj, ha játszani is tudnék rajta. (bár van gamer monitorom, de a nagyobb több játék esetében szerintem tetszene)Mit gondoltok mi lenne jó megoldás?
Köszönöm a segítséget.
-
fairi
őstag
válasz
Lulu123rányo #115492 üzenetére
-
fairi
őstag
válasz
Lulu123rányo #115492 üzenetére
Ez nem biztos hogy hibás!
menj messzebb és fotozd le.
IPS-nek van egy csúnya ficsőre, az ugynevezeett IPS glow. Messzebb kell menned akkor már csak a black light bleed lesz.Rtrings a fekete homogenitására 2.3 pontot adott [link] , vagyis sajnos ennél a modellnél gyakori hiba a komoly imhomogenitás és erős glow jelenség.
-
CabalX
aktív tag
válasz
Biga123 #115491 üzenetére
Sajnos a 3220DGF ilyen - lutri - vagy működik normálisan vagy szívás van vele a sync brightness flickering-je miatt. Én emiatt ejtettem ezt a modelt amikor új monitort kerestem.
Állítólag 50-60hz környékén csinálja nagyon illetve ha hirtelen fel vagy le ugrik a framerate.
Sajnos a Dell hiába tud a problémáról nem tudja vagy nem akarja orvosolni azt - új firmware-rel esetleg.
Olvasni a neten több "megoldásról" - DP1.4 kábel használata a gyári 1.2 helyett, CRU használatával belőni 59 és 164hz közé stb... kísérletezni lehet, de semmi nem garantálja a sikert. Ha nagyon tetszik akkor megpróbálhatsz pár dolgot, de ha nem működik akkor inkább az elállást javaslom és egy másik model keresését.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- 3D nyomtatás
- AliExpress tapasztalatok
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Apple MacBook
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS95QE-B OLED GAMER Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- Eladó GARANCIÁLIS Samsung Odyssey G40B 240 HZ ( LS27BG400EUXEN )
- SAMSUNG (LS34C650TAUXEN) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest