- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Új AI funkciókkal bővült a Copilot+
- Most már a Razernek is van vertikális egere
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-book olvasók
- LG LCD és LED TV-k
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok,
u2518D monitoromhoz szeretnék venni egy asztalhoz rögzíthető állványt, hogy egy kicsit több helyen legyen az asztalon, jobban el tudjam helyezni a dolgaim. Az Alzas állványokat nézegetem, van valakinek ezekkel tapasztalata esetleg?AlzaErgo ErgoArm S35B - Monitorállvány | Alza.hu
AlzaErgo ErgoArm S10B - Monitorállvány | Alza.hu(Melóhelyemen vannak egyszerűbb kivitelű állványok, igaz azok több féle képpen állíthatók, de időnként nyikorognak, a monitor döntése pl nehézkes, ezért tartotok egy kicsit a budget kategóriától.)
-
szrichie77
csendes tag
Sziasztok,
Ps4-5 konzolhoz vennék monitort. 27-es méretben gondolkodom. Mit ajánlotok, melyik márka, típus lenne megfelelő. Én nem értek hozzá....Keret max 80k.
Köszi -
AddyKing
tag
Sziasztok!
Jó minőségű DP kábelt keresnék a meglévő monitorom mellé.Jelenleg HDMI-vel üzemel, viszont néha - néha no signal-t kap a rendszer betöltésekor. Ezt szeretném kiküszöbölni.
Van - e esetleg valamilyen bevált márkátok, aminek a vastagsága, árnyékolása is megfelelő?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
emiki6
veterán
válasz
Amerigo57 #113590 üzenetére
Dell U2312HM-em van, 25 centiről már nem látom a pixeleket (cserébe folyton közelhajolok, mert kicsik a betűk és ha feljebbveszem a betűméretet, akkor minden weblap és program elrendezése borzasztó). 27"-nál ez lenne mondjuk 30 centi. Esetleg javulna a látásom, mert pontosabb szemüveget kapnék, még mindig nézhetem 60 centiről vagy akár többről is és nem zavarna. 1080p mellett nem lesz gond a 1080p tartalmak skálázásával és ha játszok játszhatok 1080p-ben, nem kell levegyem 1440-ről 720p-re, hogy vállalható legyen az eredmény APU-val.
-
Amerigo57
őstag
-
válasz
Szasza8000 #113574 üzenetére
@Szasza8000
Köszönöm.
Igen, sejtettem, hogy sikerült 'gombhoz a kabátot' jelleggel megközelítenem a dolgot.
Valószínűleg a C) a praktikus irány...viszont akkor még érdemes lenne néznem karos 'hármasállványt'. Ezen még ellamentálok az ünnepi nyugalomban.
Köszi még egyszer!
-
balazska92
senior tag
Hali!
Kinéztem magamnak ezt a monitort: Samsung 27" S27B350H Series 3 LED Monitor
De nem egyértelmű számomra hogy ez most IPS, TN/VA paneles? IPS panelest szeretnék. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Saccco #113580 üzenetére
Kijelzoknel arany szabaly:
A kijelzo idovel osszemegy.Ez igaz monitorra, TV-re es telefonra.
Az 55" tevem falra rakasa utan nem tudtam hova kapkodni a fejemet, 1 honap utan mar gondolkoztam egy 65" modellen, mert az 55" "osszement".
27" utan a 32" monitorom ugyanez.
Most ha leulok a baratno 27" ele, nem ferek el. -
Komplikato
veterán
Piszkálta a csőrőmet, hogy a GigaByte M27Q-ban lévő 10 bites Sharp panellel készűlt e olyan monitor, ahol NEM b*szták el DP 1.2a+ csatlakozóval, mert így ugye a 10 bit is bukó, meg a 180Hz képfrissítés is bukó.
Na most találtam kínai monitor márkát ami a sima SANC G7 névre hallgat (és igen, ha de ja vu érzésed van a típúsjelőlés okán a gagyibb gamer monitorjuk G5 megjeleléssel van ellátva), ez persze 10 bites, HDR400 helyett HDR600 és 170Hz helyett 180Hz, hála a DP1.4-nek. Kemény 1699RMB az ára a Taobao-n. Picivel több mint 76.000 jó magyar forint. Cserébe az állványa szahar. A csatlakozók mennyisége kétséges, az összeszerelés minősége olcsó fröccsöntött kínai játékok szintje a videók alapján, nincs a SideKickhez hasonló szofveres menü, csak egy primitív joystickos és persze nem kapni Kínán kívűl.
Na most ránézve a Taobao oldalán vagy a kínai review videókra a színfelbontásra megértem, hogy a Giga direkt elcseszte, túl jó lett volna 350 euróért. -
gabber01
addikt
Sziasztok!
Dell U2415 monitor helyett keresek 24-27 collban valamit, ami tudja a 120hz-et legalább, és képminőségben is minimum ezt tudja, de az se baj ha jobb (ez nehéz lesz gondolom).
A 16:10es képarány is jó lenne.
Mondjuk 80e-ig, ha létezik ilyen. :) -
Komplikato
veterán
válasz
magickonfig #113579 üzenetére
Azért kerűl 180.000-be, nem? Nekem pont az a bajom, hogy megnézve részletes videó tesztek alapján van a játékra tök használhatatlan, utána a válllahatatlanul ronda overshot-os VA és a G7. Attól a többi nem lesz jó, hogy a G7-ben valahogy sikerűlt megoldani, hogy alig észrevehető.
-
Saccco
nagyúr
válasz
magickonfig #113579 üzenetére
Kaptam egy videót, ahol egy LG-n sem kivehető a dolog. Hajlok egy ilyen VA-s monitorra. Legrosszabb esetben visszaküldöm elállással.
Azt méregetem, hogy a 32" nem lenne-e túl nagy. A 27" biztosan elfér, igazából a 32" is kérdés, hogy nem esnék-e át a lovon. -
emiki6
veterán
válasz
Amerigo57 #113577 üzenetére
Szeretnék 27" 1080p-t, mert nem látok tökéletesen, még szemüveggel se és a 23" 1080p után vágyok valami pixelhígabb monitorra, amit távolabbról is tudok nézni. Meg az U2312HM után jó lenne, ha nem lenne IPS glow és valami rendes kontraszt is kéne, mert borzasztó, mikor sötét kép van és világít a fekete, de azért nem látszik semmi. Ezek miatt írtam azokat a kritériumokat, amiket.
És ami 2 monitort betettem, úgy tudom azok afféle bestbuy-ok a kategóriájukban és kíváncsi voltam van e még. -
Amerigo57
őstag
válasz
emiki6 #113576 üzenetére
Anno , sokat dolgoztam Iiyama CRT és LED monitorokkal is.
Nálam nem volt probléma velük , hosszú évekig .Két monitort tettél ide választásképpen .
A tesztek és a vásárlói véleményeket átnézve írtam.De ha valóban egy jobb monitort szeretnél , akkor ajánlom a
Quad HD 2560 × 1440, IPS - ( 2K-s ) ASUS PB278QV monitort.
Ár/érték /tudásban nagyon jó. Link:A tesztgyőztes ASUS PB278QR monitor utódja,
75Hz képfrissítéssel , megfizethető áron.
Link: -
Szasza8000
csendes tag
válasz
LZs?! #113561 üzenetére
Hello,
eléggé speciális kérdés, megoldást nem is tudok adni rá csak plusz opciót és talán néhány hasznos infót.
(laptop kijelző + 34" 21:9 + 24" 16:9-et használok, ilyen messzire nem mentem el)
3 db 16:9-es 24"-os monitort nem tudsz fizikailag kiváltani 1db-al. (ilyesmi opciókat leszámítva [link] )
49"-os 32:9 monitor 2 db 27" 16:9-esnek felel meg: [link]
A. opció lehet a 49"-os 32:9 arányú, amit néztél. Ha fizikailag kevés egyik monitorodat mellé tudod tenni. Bár szerintem az már úgy nagyon sok, szóval esetleg állítva vagy inkább fölé.
B.: 2 db UW: nekem túlságosan zavaró lenne középen a káva. Bár egyre vékonyabbak a kávák de nem választanám.
C.: Középső helyett egy 34"-os 21:9-es UW-ra két oldalt pedig megtarthatsz 2db 24"-ost. Itt is ha sok, akkor állítva felette stb. Erre az újra lennének rákötve a saját gépek így több helyed lenne.
Ablakrendezgetéshez:
Legtöbbhöz főleg 32:9 arányúhoz jár saját szoftver amivel jól megoldható, de azért nem egyezik meg a 3 fizikai monitor érzésével. (pl. felosztod 2 zónára, a 2. zónában nem tudsz két ablakot win+->, win+<- gombokkal egymás mellé tenni )
Ha nem lenne, vagy nem tetszik a gyári szoftver van pár alternatíva, pl:
FancyZones: [link]
DisplayFusion: [link] -
-
emiki6
veterán
Na, újragondoltam az életem, fussunk neki mégegyszer. Ez a végleges állapot, kérem segítsetek azzal, hogy ajánlotok valami jót!
- Max bruttó 80.000 Ft
- Alapvetően azt szeretném, ha minél jobb képe lenne. Minél feketébb a fekete, minél jobb a kontraszt, minél szebbek a színek annál jobb. Tehát a VA panel lehet jobb lenne, az a lényeg, hogy smearinget nem szeretnék, azaz ne kenődjön a kép így, mint amit Sacco linkelt. Betekintési szög kevéssé számít, egy helyen fogok ülni, egyedül akarom nézni, szemből.
- 1080p (alapvetően 16:9, de ha a 21:9 vagy 16:10 jobb lenne az is ok. 16:10 nyilván 1200p). 1440p vagy nagyobb ne legyen!
- 60-75 Hz elég
- 27" vagy nagyobb, bár gondolom jobb, ha 30" alatt maradunk.
- freesync előny, de nem elsődleges szempont
- Ha a magasság állítható, az előny, de nem feltétel
- Ha szemkímélő, az jóElsősorban általános felhasználásra kell, de szeretek filmeket nézni jó minőségben és nagyon ritkán nem kompetitív játékra használnám.
Van 60-ért az Acer VG270 ami IPS, előnye a freesync, az ár és hogy 5 év gari van rá, ám képben kompromisszumos.
Van 72-ért Iiyama ProLite X2783HSU-3 , aminek úgy értesültem eléggé patent a képe, a VA hátrányai kevéssé jellemzik, ám nincs freesync, de van állítható magasságos verziója 80-ért. Jelenleg efelé a megjelenítő felé hajlok.Melyek azok a modellek, amiket szerintetek még vegyek számításba?
-
Biga123
addikt
válasz
Cyrin #113567 üzenetére
Programon belül (játék) ki kell iratni az FPS-t Afterburnerrel vagy fraps al. Amit a monitoron beállítottál az Hz nem fps.
Fps =frame per second (másodpercenkénti képek száma) a monitor nem tud fps en működni.
A free sync / g sync hivatott a monitor frissítését (Hz) az fps hez igazítani, amennyit a vga ki tud préselni magából.Ha a sync működik akkor az fps és a Hz megegyezik.
-
ADAM1337
nagyúr
Munkám miatt kell a 2x fhd javarészt (nem grafikai vagy egyéb), freesync nem kell, se 240hz eleinte odyssey g9-et néztem de feleslegesen sok. (freesync-et nem használok, 144hz fix játékaimba meg radeon driverbe lehet szűrni a töredezettséget).
A HDR 600 nem tudom mennyire javít a dolgokon igazából a backlight bleeding ami ritka fos az AOC-n.
Jó áron jutottam hozzá a 2. hoz így csak azért van ez a felállás.Ha az általad említett samu vagy esetleg e között kéne választani is a samsung ?
-
Cyrin
addikt
A gyereknek aoc 24g2 monitora van. 1660S videokártyával. I5 10400 proci.
Freesync mindenütt bekapcsolva, display port kábel, monitor driver feltelepítve.
Monitorral kiíratom a korábban beállított FPS-t. Pl 144 és akármi történik az oda van szögezve, nem változik. Freesync esetén változnia kéne. Hogy tudom megnézni mi az aktuális fps, müködik-e a freesync. Ez az első ilyen gép, nem nagyon értünk hozzá. -
Busterftw
nagyúr
válasz
maestro_ha #113560 üzenetére
Fentebb irtam kicsit rola, de semmi konkret.
En az AOC CQ32G1-hez hasonlitottam (azt cserelte), kb eg es fold.
Nyilvan ez a modell dragabb is, de most meg 60 eurot is visszanyertem, mikozben upgrade is volt -
ovics
aktív tag
Sziasztok,
Telekomnál van esetleg valami jó vétel, 144hz wqhd monitor, 27" méretben játékra, esetleg valami sync se baj ha van?
Egyelőre egy 2070 szolgálná ki, később feljebb váltok, illetve prociban is lépek, mert jelenleg nem túl acélos hozzá. Az adatlapomon lévő monitort váltaná esetleg (bár csak teljesen véletlen találtam ezt meg és eddig még nem jött szóba monitor csere).
Előre is köszönöm! -
-
válasz
LZs?! #113558 üzenetére
Egy kis addendum az előbbi kérdésemhez, csak pontosítás miatt...
49"-os, 32:9 arányú, 5120 x 1440 felbontású monitorokat nézegettem, amik a virtuális munkaterületet bőven visszadnák, de a fizikai kiterjedést nem, ami szintén szempont, bár inkább szubjektív fiziológiai/kényelmi/ergonómiai, t.i. sokszor a perifériás látásom 'szélére' szoktam félretenni ablakokat, amiket nem figyelek, csak néha odapillantok rájuk, viszont nincs kedvem a taskbar-ról előkattintani őket minden alkalommal.
Pl.: 1x49" display 120cm széles, a 3x24" display 160cm széles (lemértem)
-
petyus160
csendes tag
hello
unokatesom monitort szeretne venni ezekkel a paraméterekkel.
keret: 60000
felbontás: fhd
frissités: 60hz
panel: ips
felhasználás: játék
tudnátok ajánlani valamit?
előre is köszönöm a segitséget -
Sziasztok,
Jelenleg 3db 24" FHD monitort használok extended módban.
A fő csapásirány: elsősorban munka, néha elütöm az időt régi játékokkal.
Három gép osztozik a monitorokon: a céges laptopra mindhárom be van kötve, a saját laptop és a saját desktop egy automata HDMI switchen csatlakozik fel az egyikre.
A kérdésem, illetve ami kapcsán szükésgem lenne a tanácsotokra (a netet már átgugliztam háromszor...):
A) verzió: van-e olyan wide display, ami ki tudná váltani a 3 monitort; t.i. amikor csak egy monitoron vagyok a saját cuccokon, akkor 'kitör rajtam a klausztrofóbia', viszont még két switchet nem akarok beiktatni
B) verzió: ha nincs A) vagy fajlagosan árban nem érné meg, akkor alternatívaként két darab 'duplamonitornyi' wide screen display gondoltam beüzemelni, ami a munkafelület kiterjedésében előrelépés is lenne...ugyanakkor hosszútávon szerintem zavaró lenne a 'középen' találkozó káva.
Minden érdemleges wide display-en szegmentálható a megjelenítés, t.i. mint ha több különálló display lenne? Ugyanis nekem fontos, hogy ne a Windows-ban rendezgessem az ablakokat, hanem csak huzogassam jobbra/balra és duplaklikk a teljes mérethez.
Köszi előre is.
-
-
Tonycs
csendes tag
Sziasztok!
Most vásárolt Dell U2415-nél van a dobozban papír a gyári kalibrálásról, milyen eszközzel, mit hogyan, grafikon, stb...
Azt írja, hogy az U szériánál ez "alap"...
A kb. másfél éve vett (cég) U2412M dobozában nem találtam ilyet, vagy már előttem kiesett... -
ADAM1337
nagyúr
Keresek monitort, 2db 32es aoc c32g1 kiváltására. [kép]
Ami szempont lenne: 49col ultrawide 3840*1080 felbontás minimum 144hz.Ezt találtam első körben:
SAMSUNG LC49J890DKUXENEsetleg hasonló árkategóriában van jobb vagy ajánlott ?
-
THExWITCHER
csendes újonc
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-monitor/acer-nitro-xv272upbmiiprzx-freesync-monitor-27-quot-mar-5-ev-garanciaval-umhx2eep01/11051/?gclid=CjwKCAjw0On8BRAgEiwAincsHEmNG_I9YRLkEyNxIaXSPsQnPh-kYIuutasWw2flwwwNBxIkJMkyORoCRyEQAvD_BwE
sziasztok mi a véleményetek erről a monitorrol?
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Saccco #113551 üzenetére
VA es VA kozott is van kulonbseg, ahogy IPS es IPS kozott is.
Ez a video eleg gyatra, mert altalanosit.
Ezt a jelenseget en is erzekelem neha, ez amiatt van mert a VA panel nem eleg "gyors" az IPS-hez kepest, de csak ilyen es ehhez hasonlo esetekben fordul elo vagy eszreveheto.En most vettem meg a 2. VA paneles monitoromat, normal hasznalat es jatek kozben nem jelentkezik. Engem az IPS blacklight bleed es white glow jobban zavarna.
-
Saccco
nagyúr
Szeretnék venni egy 32"-os VA monitort, de ez aggaszt. [YT - 5:18-tól]
Tapasztalat erről? -
Phobion
őstag
Sziasztok!
Bocs az offért, de nem találtam jobb topikot: monitor/tv képernyő tisztítására mit ajánlotok?
-
agemate
addikt
2017-es Macbook Pro-hoz keresek 24-27" méretű monitort. Alapvetően egésznapos fordítói (szövegszerkesztés két dokumentumban párhuzamosan, egymás mellett) munkához kell, kisebb mértékben filmekhez. Fontos, hogy ne terhelje nagyon a szemet, hisz egész nap azt nézem, ezért valami baró IPS panelben gondolkozom. A keret 200-250k max, de ha 100-ért is kapok megfelelő monitort, az is jó lesz.
-
válasz
rlazol #113545 üzenetére
Gyári kalibrációval általában csak a drága, grafikai munkára tervezett monitorok jönnek, a monitorok 99,9%-a nincs gyárilag kalibrálva.
Én magam kalibrálom a monitoraimat, de nekem van kalibráló eszközöm, mert amúgy is kell a nyomtatókhoz. Van topic a kalibrálásról, szerintem ott kérdezd, hátha valaki vállal... -
kona005
senior tag
válasz
Raidon #113543 üzenetére
Annyi max hogy TN paneles , mondjuk én csak hallomásból tudom ezeket , 0tapasztalatom van ezekkel kapcsolatban.
Már 1 hónapja vacilálok mi legyen tavasszal vetttem ,Ryzen 5 3600 ,DDR4 16Gb 3200mhz kit, B450 Aorus Pro kombót szóval az jó még csak a VGA gynegusz 1440pre egy picit az meg volt előtte is.
#113544emiki6: igazból 120ig elmennék ha úgy lenne , a,úgy 1080p ből én ezzel szemezgettem [link] elég barati az ára is.
Nem tudom még rágom a témát én is egy kicsit, de az biztos hogy 1440re még 1 évig nem lenne normális vgam az tuti, warzone majdnem maxon 100fps körüli átlag megvan 1080ban. -
rlazol
veterán
Sziasztok!
Vettem egy ASUS TUF Gaming VG289Q monitort. Bekapcsoltam, és minden érték 100%on van, vagyis szerintem nincs kalibrálva, majd kiégette a szemem. Lehetséges ez, normális ez? Azt hittem, ezek gyári kalibrációval jönnek.
Ha ez így rendben van, akkor kit tudtok ajánlani kalibrálásra? -
emiki6
veterán
válasz
kona005 #113540 üzenetére
Ha a pénz szűkös, akkor 24" 1080p bár inkább keress vissza, pl innen visszafele: [link] Amúgy:
Aoc 24G2U
Acer nitro vg240ys vagy xv240yp ?27" 1080p még kind of beleférhet:
Aoc 27g2u
Acer Nitro xv270p, de a vg271p vagy 272p is működhet.Jobb, ha visszakeresel
Én még szűkösebben vagyok, de nem olyan jó a szemem, így a terv az, hogy 24" helyett 27", 1080p, de 75 Hz csak, szóval sima VG270 lesz nekem, használtan. AxBattler hsz-ei voltak jó útmutatók, mert sokféle igényű embernek ajánlott többféle monitort is. 1 napja csak monitorokról gyűjtök infót.
(és még mindig nem tudok semmit, csak sejtek ezt-azt).
-
pulpi
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémám van hogy vettem egy monitort, philips 326m6vjrmb. 4k 10 bit hdr600 mva panel. A problémám vele hogy fekete képnél a sarkokban fehér foltok vannak. Próbáltam minden beállítás semmi. Találtam neten backlight bleed nevü dolgot. Ezzel lehet valamit kezdeni vagy ez ilyen vagy visszaküldjem? Csatolok képet a jelenségről.
[kép] [kép]
Köszi a segítséget előre is. -
kona005
senior tag
válasz
emiki6 #113534 üzenetére
megtaláltam , létezik, csak magyar boltban nem találtam én
[ez van még ami szóba jöhet] , igazaából 120 fölé nem szeretnék menni, mert akkor mindig +10 ezer meg +5 ezer és akkor nincs határ
70ért lehet venni aoc vagy msi 1080p 144hz 1ms ips frankó monitort lehet az lesz amúgy mert amúgy egy frankó wqhd inkább 180-200 ahogy nézem
Csak tényleg hosszú távra venném, még két generció vga és már szinte a 4k is elérehtő lesz a mindenkinek kb vagy1 így már nem szeretnék 1080pt venni, oké hogy a 4k monotrok még kb méreg drágák.
Raidon: Köszönöm szépen neked is a segítséget.
-
totyak
aktív tag
válasz
Szasza8000 #113535 üzenetére
Igen, én is úgy állok a dologhoz, hogy ne kelljen a garancia, de ha mégis, legyen már egy papírom, amin rajta az 5 év.
-
Raidon
őstag
válasz
Komplikato #113536 üzenetére
Egy 27" WQHD-75hz-et cseréltem le egy ASUS VG248QG-re. Hát mit ne mondjak ég és föld a különbség. Jelenlegi konfigomhoz nem terveztem nagyobb felbontást. Amíg ilyen árakon mozognak a VGA-k.
-
maestro_ha
csendes tag
Sziasztok!
Az elmúlt napokban rommá olvastam a fórumot. Nagyon tanulságos, érdekes es szórakoztató volt.
Adott ma este a lehetőség, hogy válasszak 1440p ben ugyanazon az áron.
lg27gl850 Ips-144hz-27"
Dell 3220dgf VA-165hz-32"
között.CS,cyberpunk casual mindenesnek 5700XT mellé
Tudom nem feltétlen egy kávéház, de kiváncsi vagyok a meglátásokra, hogy döntenétek.
Köszi! -
kona005
senior tag
Sziasztok.
[link] Ilyen monitorban gondolkodom, mennyire jo szerintetek? Igazabol a 144hz lenne a lenyeg, tudom nem ips, de az ara eleg baratinak tunik
Na veletlen offba irtam
Tobb evre vennem, igy mar 1080p t mar nem szeretnek , ha mondjuk akadna ennel jobb piivel dragabban ami ajanlottabb? Wqhd 144hz lenne a lenyeg...
Valamint hogy 4 ms nem 1ms a valaszido az mennyire rossz?Elore is koszonom a segitseget
-
totyak
aktív tag
válasz
Szasza8000 #113513 üzenetére
Szia!
Visszaírt ma az Acershop, nem volt semmi gond, e-mailben küldték a jótállási jegyet, amin már valóban ott az 5 év garancia. Igaz, aláírás, pecsét, vagy egyéb azonosító nélkül ilyet bárki nyomtathat, de azért megnyugtatóbb, hogy megvan.Egyébként ezt írták nekem: "A gyártói garancialevél amit a számla mellé megkapott 5 év garanciát biztosít!"
Én azon a papíron nem találtam semmi utalást az 5 évre. Már amennyiben ők a "gyártói garancialevél" alatt a Korlátozott Gyártói Jótállás fejlécű, pecsétes papírt értik.
-
megint én
őstag
Most épp az új 271E1SCA monitorról írok.
Zseniális!
De felmerült egy kérdésem, ez már a sokadik monitorom, ahol a gamer funkció bekapcsolása után pár pixel hosszan ugyan, de valami csíkot húznak maguk után a dolgok... Miért? -
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #113515 üzenetére
Arra jutottam, a kínálaton rágódva, hogy maradok a Dell nél.
P2414H 17H és 19H hogy viszonyul egymáshoz glow, kontraszt és színtelítettség tekintetében? Számottevő vagy knkább elhanyagolható a különbség? (Előbbi 2 tudtommal hasonló).Fontolgatom a határ kitolását a P2714H és 17H gondolom nem tér el számottevően. Ugye?
-
csabiy
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég vásároltam egy 27" FHD 144Hz IPS monitort. Mai nap volt az első, hogy hosszabb ideig játszottam rajta, és kb. 2-3 óra játék után enyhe szédülést éreztem.
Ez normális, volt már valakinek hasonló tapasztalata? Mik a javaslatok? -
totyak
aktív tag
válasz
Szasza8000 #113513 üzenetére
Azt mondod ugyanolyan formátum a két papír, egy vonalkód akkor biztos van rajta, ami meg biztos benne van a rendszerükben, tehát nekem mailben is megfelelne. Majd megírom mit sikerült intéznem velük.
Köszönöm szépen, hogy segítettél.
-
emiki6
veterán
válasz
Amerigo57 #113514 üzenetére
Nézem bőszen, de hogy mi lenne jó azt nem is sejtem. Nyilván egy p2414hb jó lenne az összefoglaló alapján, de gyanítom az ajánlásai nem frissek.
Hogyan tudnám megállapítani, hogy mely monitor mennyire "jó"? Vannak ökölszabályok? Van köztük ami filmre jó vagy gondolkozzak inkább újban (amit linkeltél)? -
Szasza8000
csendes tag
válasz
totyak #113510 üzenetére
Szerintem simán lehetne pótolni úgy. Egyedüli hasznos rész tényleg csak a garancia lejárta ami nincs meg máshol.
Különben nem gondolom, hogy szándékosan hagynák ki az "olcsó" monitorokból vagy lenne bármilyen összefüggés. Esetleg annyi, hogy 2 hónapja vettem és most Black Friday-kor sok volt a rendelés és hibáztak. Hivatalos márkabolt ha ilyennel trükközne az elég szomorú lenne. -
Saccco
nagyúr
válasz
Szinyák #113511 üzenetére
Az Rtings tesztet mindenképpen nézd meg - LG 32GK850G-B, ha még nem tetted.
-
Szinyák
őstag
Sziasztok.
LG 32GK850G-B mi a vélemények , tapasztalatok ? képminőség back light bleed, ghost stb..
-
totyak
aktív tag
válasz
Szasza8000 #113508 üzenetére
Szükségtelen, elhiszem neked és nem tudnék vele mit kezdeni. Írtam nekik, hogy küldjenek egyet. Bár én azt hittem ezen is lesz valami pecsét. Így mailben is pótolhatják.
-
emiki6
veterán
Sziasztok!
Meghalt az U2312HM-em, kéne a helyére valami olcsó, jó. Használtat vannék, inkább 24-est, de 23 is megteszi. 30k alatt jó lenne megúszni. Mit ajánlanátok?
Nyilván 60 hz elég, FullHD és minél jobb kép. Filmnézés a legigényesebb tevékenységem. -
Szasza8000
csendes tag
válasz
totyak #113506 üzenetére
Nem, nincs rajta se pecsét se aláírás.
Formátuma a számlához hasonlít. Ugyanaz a fejléc csak felső sarokban Jótállási jegy van, ugyanúgy eladó vevő.
Cikkszám, megnevezés aminél ott van az 5 év garancia lejárattal és hogy 1 db-ot vettem.
Ha nagyon szeretnéd elküldhetem privátban. -
magickonfig
tag
válasz
fahrii #113463 üzenetére
Ha VA paneles ultra Wide, akkor inkább a [Xiaomi 34 Mi curved] vagy a mostanság megjelenő [Gigabyte G34WQC] .
Minedegyik min 144 Hz és 2k felbontás. Tesztek alapján Gigabyte a legjobb utánnahúzás, black to black utánnahuzás szempontjából.
Kontraszt is nagyon jó, Xiaomi egy parányival leelőzi. [youtube review 11:21-re tekerd]
AOC se rossz ilyen áron, de őt találták a leggyengébbnek a 3 VA ultara wide-os monitorok közül. -
totyak
aktív tag
válasz
Szasza8000 #113505 üzenetére
Sajnos nincs több lap, semmi nincs hozzátűzve a számlához. És ezek a papírok is négy vagy ötfelé voltak hajtva és belenyomorgatva a dobozba. Értem én, hogy az én monitoron egy kis olcsó darab, de ha 5 évvel hirdetik, akkor adják is meg.
Az 5 évet bizonyító jótálássi jegyed pecsételt, aláírt papír?
-
Szasza8000
csendes tag
válasz
totyak #113503 üzenetére
Futár hozta nekem is, dobozban volt benne szépen.
XV340CKP monitort vettem, de a garancia papírokban nem kellene eltérésnek lennie.
Utolsó mondatom kicsit félreérthető volt, szóval pontosítok.
Következők voltak a dobozban:
-korlátozott gyártói jótállás lepecsételve, ezen nekem sincs 5 év
-számla + jótállási jegy összetűzve (mindegyiken 1/1 az oldalszám, gondolom mert különböző dokumentumok)
Az összetűzött papírok közül a 2. papír (az oldal nem volt túl jó kifejezés) a jótállási jegy.
Neked nem volt összetűzve? Nincs még egy 3. lap a dobozban? -
totyak
aktív tag
válasz
Szasza8000 #113501 üzenetére
Ez szuper! Boltban vetted át, vagy futárral? Nekem futár hozta és a papírok be voltak gyűrve a dobozba. Nekem a számla 1 oldal, az aljára nyomtatva, hogy 1/1 oldal. A korlátozott gyártói jótállás papír pecsételt, aláírt, gyári számos példány, de ott nem írják az 5 évet.
Akkor holnap e-mailezek nekik, de nyilván leráznak majd, hogy jó ez így.
-
Peti1910
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok esetleg véleményt, tapasztalatot mondani erről [link] a monitorról?
Esetleg hasonló specifikációval: (240Hz, de 144 se baj, G-SYNC, FULL HD, IPS, 1 ms) hasonló monitort ajánlani max 160 ezer forintért?
Köszi! -
Szasza8000
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- TCL LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS32D700EAUXEN ) 4K SMART WIFI GAMER MOITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LC34G55TWWRXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS32A700NWUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS27DG600SUXEN ) QD -OLED GAMER MONITOR ! UJ MODEL!
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest