-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Egon
nagyúr
-
Amerigo57
őstag
válasz vargacs0909 #112893 üzenetére
vargacs0909
Az LG 27GN850-B szinte ugyanazon paraméterekkel rendelkezik , mint
az LG 27GL850-B Monitor .
A GN850 -ből kimaradtak az USB portok ,a 144 Hz helyett a
Képfrissítési frekvenciája 240 Hz papíron , a valóságban az is 144 Hz.
Tehát ár/érték /tudásban , jobban megéri , a GL850-B Monitor.
Link:
Link:[ Szerkesztve ]
-
vargacs0909
csendes tag
válasz magickonfig #112891 üzenetére
Visszaolvasni nem nehéz, csak én a GN850-B ről kérdeztem, nem a GL -ről. Szövegértés?
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz magickonfig #112891 üzenetére
Az az egy betű az elég nagy különbség...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
magickonfig
tag
válasz vargacs0909 #112890 üzenetére
A forumnak a 1/4-e erről a termékről szól . Ilyen nehéz visszaolvasni ? Még a kereső funkció segít is.
-
vargacs0909
csendes tag
Sziasztok!
Az LG 27GN850-B -vel van már valakinek tapasztalata?
-
Amerigo57
őstag
válasz Csandi #112888 üzenetére
Csandi .
Tudsz rá választ ?
#112811 Killerlaca
..........................
Killerlaca
32" 4k 16:9 monitorok , csak 60 Hz - sek léteznek , .
-
Csandi
őstag
válasz Csokifalo #112881 üzenetére
Egyrészt ő IPS-t kért tehát VA nem játszik, másrészt jákra is kellett neki, tehát a 27” 1440p teljesen jó. Fényerőről nem tudok nyilatkozni, TN monitorjaim voltak/vannak (240Hz, kompetitiv fps gaming), es azokat is ilyen 20/100 as fenyeron hasznalom, boven eleg. Kontaszt magasan, digital vibrance magasan, monitor az arcomban kb.
[ Szerkesztve ]
-
zozek
tag
Sziasztok!
Az alábbi ket monitor közül melyik lenne jobb?
LG 24MK430H
Samsung S24F350 -
Egon
nagyúr
Erre valaki? Vehető ez a monitor (elsősorban játékra)?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
kalmarzoli
csendes tag
Szevasztok ti meik monitort választanák Acer Predator x34 vagy Asus pg348 mind a használt a 160-180. Vagy valami jobb ötlet.
-
Csokifalo
senior tag
válasz Csandi #112786 üzenetére
én nem tudom, kövezz meg, de szerintem közel nem a legjobb, az tény hogy olcsó IPS. Nálam idén 4 monitor fordult meg, sorrendben: 31,5" GIGABYTE G32QC ( 165 Hz VA 150-ért ) miután elég sok gigabyte cuccom van, gondoltam jó lesz. A képe úgy ahogy jó volt de 2 hetet bírt, alkalom szerűen a közepe befeketedett egy 20cm-es sávban, magyarul a ledek akkor nem működtek, így ment vissza.A következő alany egy 32" BenQ EX3203R ( 144Hz VA 190-ért ) ez két hónapot bírt, DP port kifingott, na mondom jó, úgyis fikázva van a VA panel, meg az ips a csúcs, megvettem egy hete a sztárolt 27" LG 27GL850-B ( 144Hz IPS 150.ért ) ez 2 napot volt nálam. Fényereje tragédia, a színek szintén, akár egy 20x mosott pulóveré, 32 után űber kicsi, meg amúgy is 1440-hez a 27-es kicsi ha nem csak játszol, ez magán vélemény mondjuk. Most a negyedik úgy tűnik minden tekintetben jó. 32" Samsung C32HG70 ( 144Hz Qled VA 180-ért ). Eddig két hátrányát látom, a technika miatt ( PWM Pulse-Width Modulation )csak 100% fényerőn flicker free, de ezzel nekem semmi bajom, illetve hogy prémium sync2-n csak 120Hz. Viszont megy jó NVIDIA-val is a G SYNC, én most egy 3070-es Gainward-al hajtom, tehát ha valaki úgy vesz monitort hogy számol kártya cserével, ahhoz is ideális. Az íve 1800R, tehát nem vad, a színei kb verik a 4K-s tévéimet, szerintem IPS 1440-es 300 alatt nincs jó, nyilván a VA panel hátránya a betekintési szög is, de mondjuk engem nagyon nem érdekel az, hogy ha én használom, ki és mit lát felülről vagy oldalról... De mint írtam ez az én véleményem
[ Szerkesztve ]
-
reboszi
csendes tag
Sziasztok!
A Samsung C24FG73FQU ról mi a véleményetek?
Mit ajánlanátok ebben a kategóriában?Köszi
-
Beri
addikt
válasz CptAdamica #112878 üzenetére
ASUS XG438Q?
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
A DELL-eken kívül közép, közép-alsó kategóriában (<70.000) van olyan gyártó, aki 360 fokban forgatható talppal adja a monitorjait?
Az se utolsó szempont, hogy a monitor az "ajánlott" kategóriába legyen.
Keresgéltem jobbra-balra, de mintha nem is láttam volna.Köszi!
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Beri
addikt
válasz CptAdamica #112875 üzenetére
"5ms" gyors módban, tehát csutkára tekert overdrive-val, rengeteg overshoottal. Soha nem fogod úgy használni, mert csúnya. Nem tudom, mid van most, vagy ahhoz képest mennyire lenne lassú, de ez nem játszani való.
-
CptAdamica
veterán
Tetszik ez a Dell U4320Q, viszont azt írják, hogy játékra talán nem annyira alkalmas, mert a képernyő nem annyira reszponzív? Ez mit jelent pontosan? Nem csak a válaszidő határozza meg, hogy mennyire alkalmas egy monitor játékra? Azt írja, hogy 8ms normál módban és van egy 5ms-os gyors mód is. A jelenlegi monitorom 4ms-es.
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
Werkly
őstag
AMD kártya megjelenítés során szenved hátrányt ha a használt monitor GSYNC-es?
-
BioNiCMaN
addikt
Srácok!
Létezik még 2560x1080 felbontású (21:9), 34"-os, 144 Hz-s, ÚJ monitor a világon?
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
fauv
őstag
Üdv !
A srácnak tervezek venni egy 1080p 75Hz-es monitort a jelenlegi 60Hz-es helyett.
75Hz-es monitornál ha a srác bekapcsolja a vsyncet, akkor 60fps-re áll a játék, vagy automatikusan 75 re?
Köszi előre is -
zozek
tag
Sziasztok!
Erről a 2 monitorról mi a vélemény? Új xbox lenne rajta használva.
Samsung S24F350FHU
Samsung C24F396FHU -
_NCT
addikt
válasz Busterftw #112861 üzenetére
Nincs nagy vas alattam, RX580 8gb-os VGA-m van Ryzen 5 2600-al. Nyilván ez elég lesz a vmware-nek meg a többi office-os dolognak, de egy RDR2 4K-val már karcsú lesz, ha stabil 40-50 FPS-et akarnék. Emiatt hezitálok 1440p-n, ott legalább fun lenne a játék is, igaz alacsonyabb felbontáson.
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
Melyik monitor arányt érdemesebb választani?
32" 4k 16:9 vagy 34" 3440*1440 21:9
Úgy gondoltam ha játszom azt full hd ablak módban tenném így marad még hely mellette más ablakoknak.(obs vagy éppen más viedóknak,böngésző stb)
Van tapasztalat gyakorlatban melyik arány jobb? Teljesen elvesztem melyiket válasszam.Köszönöm előre is.
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
-
_NCT
addikt
válasz Busterftw #112859 üzenetére
A PPI részét értem, inkább az lett volna a kérdés, hogy tényleg annyival jobb-e office munkát (is) végezni 144Hz-en mint 60/75Hz-en? Sokan mondják hogy ég és föld, szinte folyik a munka ( ) a kijelzőn, meg persze a játékoknál sokkal jobb élmény. Reddit-en is mindenki ajnározta a 144Hz-et, viszont a 4K 60Hz-et meg jobbnak mondták grafikai munkákra, ahol a gyors mozgás annyira nem releváns, mint egy FPS játéknál. Igazából jelenleg egy TN paneles Samsung XL2370 -et használok, nekem eddig a ghosting fogalma ismeretlen volt.
ÉS akkor most el lehet dönteni, akinek nincs pénze 4k 144Hz-es monitorra, de ugyanúgy hosszú távra tervez az mit vegyen 32"-ban; magasabb felbontást vagy fluid élményt
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Újra előjött egy kérdés: 75hz-es ámde 4K-s monitort vennétek vagy 144Hz-est de csak 2K felbontásra képes egyedet? Játékra csak párszor kellene, viszont örülnék ha összességében szép képe lenne a monitornak. 32-34"-nál nem akarok nagyobbat .
[ Szerkesztve ]
-
Sztenly
tag
Jelenleg használtban nem találtam olyat ami biztosan passzolna (najó 2db-ot) az elképzeléseknek.
Belefutottam egy Dell AW2518H vs Dell AW2518HF összehasonlításba ahol nem jutottam dűlőre, (egyik freesync másik gsync-es) így találtam rá a AW2521HF ami youtuberek/szponzorok ajánlják majd még pár keresés és eljutottam a AW2521HFL.
Ez utóbbi kettő csak újonnan kapható és 27k difi van köztük, ami nem tudom miből adódik. (Gondolom a dinamikus kontraszt különbsége)
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/fn:termekek-osszehasonlitasa:dell-alienware-aw2521hfl-p564371157,dell-alienware-aw2521hf-p549031398/
Azonban ha egy rtx 2080 vagy 2070S mellé keresek mindegyiket kihajtja?
Ha ilyen GPU lenne akkor a használtakból melyikkel lenne kompatibilis? (Olvastam arról h a freesync is tud nvidia kompatibilitást meg h a g-sync nél is van olyan h adaptív)
(Az újak 110-137 ben állnak meg míg használtan 60-100k..)
Kérlek segítsetek! -
reboszi
csendes tag
Sziasztok!
100.000 Ft környékén szeretnék monitort venni.
Elsősorban játszom és játékfejlesztek.
Mindenféle játékkal, de leggyakrabban survival crafting.
FPS multival nem szoktam, esetleg szimulátorok, ami nagyobb igényű.Milyen monitort javasolnátok.
Örülnék egy 24 colos és egy 27 colos javaslatnak is. Nagyobb nem kell.Gépet is ehhez fogok venni.
Köszönöm szépen
-
baratka87
tag
Sziasztok!
LG 27GL650F
Ezt néztem ki unokaöcsémnek. Ez jó választás játékra? Amiről tudok ezekkel játszik: GTA V, Overwatch, Fortnite, League of legends.
Konfigja, ha kell:
Ryzen5 2600
16gb ram
Nvidia 1660 6gbKeret ez a max 90-100k.
Köszönöm előre is.
Üdv,
István
-
Meizubee
tag
Sziasztok,
Dell UH2419H monitorról mi a véleményetek? Van ettől jobb vétel? Fontos hogy szemkímélő legyen, (flicker free) ebbe nincs PWM ugye?
Köszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
-
Corpuscle
őstag
Kicsit off. Monitort is érdemes hagyni akklimatizálódni mielőtt beüzemelem? Eléggé át tud most már hűlni minden odakint az utóbbi időben.
[ Szerkesztve ]
-
cd930
aktív tag
Sziasztok!
Ha a 27" méret és az alacsony ár a kiválasztás fő alapja, milyen monitort ajánlanátok?
Ne 60 Hz-es legyen, és kívánalom, hogy ne legyen vastag és ne legyen szürke kávája.
Akár használt példány is lehet, sőt..
A géphez elég akár a FHD is, de a lányom sokat néz Netflixet, az meg tudja a 4K-t is..20+ éve a Prohardveren
-
petison
tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék tőletek. 2 monitor között vacillálok, hogy melyik legyen a győztes.
A két versenyző: Asus VG259Q - https://www.asus.com/Displays-Desktops/Monitors/TUF-Gaming/TUF-Gaming-VG259Q/
ill. ACER PREDATOR XB253QGPBMIIPRZX - https://oaziscomputer.hu/termek/16350/acer-predator-xb253qgpbmiiprzx-umkx3eep08.Valakinek esetleg van-e tapasztalata.
Köszi előre is.
Ha egyszer sok pénzem lesz, felülök a biciklire....
-
goku888
tag
Sziasztok
Monitort szeretnék venni Xboxhoz és tudnátok e ajánlani egyet 80-120 ezer között ha van
Előre is köszönöm a választ -
Sztenly
tag
Sziasztok,
Hátha valaki tud adni tanácsot:
Keresek 24coll körül FHD és IPs-ben 144/240-es használt ajánlott monitort.
Minél kisebb válaszidővel, mert filmnézés mellett játékra is kellene.
Nvidia kártyával üzemeltetve. -
kotibor
tag
Sziasztok, ha valakit érint akkor LG 32GK850F-B 130e-be kerül az xmag-nál.
2004-óta csere-berélek, az ezt megelőző értékelési rendszer alapján: kotibor felhasználónak 227 pozitív és 0 negatív értékelésem volt---> http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=kotibor
-
Eeshtwane
újonc
Sziasztok!
Szeretném regi 24es ivelt samsung monitorom cserélni.
Az elkepzeleseimben 34" ultrawide monitor szerepel.
Youtube videók es keresgélések alapjan a PCm konfigja a WQHDval mar nehezkesen bírna játékokkal, igy maradnék a WFHDnal vagyis az 1080p-nél.34" AOC Q34E2A
Philips 34" 342B1C/00 VA WLED
vagy LG-nél többfélét is talaltam a kategóriában.Ti mit javasolnatok? A Philipset es az ivelt kijelző miatt preferálom, de félek a márkától, mert nincs tapasztalatom.
Sajnos 144hzel nem igazan talaltam jelenleg elérhető alternatívát, az efelettit frekvencia pedig nem mozgat meg.
Köszönöm a válaszokat!
-
oke
senior tag
Ha valakit érdekel, a 27" LG 27GL83A-B most akciós az ufósban- 117 990 Ft:
[LG 27GL83A-B] -
Egon
nagyúr
ASUS VA249HE monitorról vélemény, esetleg ebben az árkategóriában jobb versenyző akad?
-
chakany
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Egyik barátomék kislányának raktam össze egy gépet Fortnitre, de úgy hogy ha később más játékokkal is játszana (pl. Warzone) akkor azért még azokat is futtassa kompromisszumokkal. Most 9 éves, szóval 1-2 évig biztos el lesz még a Fortnite-tal, bár olyan gyorsan nőnek, hogy ki tudja . A konfig a következő:
Asrock B450M Pro4
Ryzen 5 1600AF
Corsair Vengeance 2*8Gb, 3000MHz, Cl16
Sapphire Nitro+ RX580 4Gb
Samsung EVO 850 (M.2 Sata)Mivel a szülők kicsit kevesebbet szántak a gépre a monitornak tényleg költséghatékonynak kell lennie, azaz minél olcsóbb (mindenképpen 100ezer alatt). A Telekomtól [link] tudnának kedvezményesen venni. Mindenképpen IPS-ben gondolkodnék. Ezek közül amikre arányaiban a legkevesebb kifogást olvastam az az LG 24MP59G vagy ebből a 27-es méret (az FreeSync-es). Ennél leginkább a stabilitást hozták fel problémának, de apuka egy ezermester, szóval azt majd megoldja. 144 Hz felesleges lenne szerintem erre a VGA-ra, illetve a 21:9 képarány is sok lenne neki. QHD-ban nem gondolkoztam, mert azzal már a Fortnite is kompromisszumos lenne (szerintem). Íróasztalon használná, tehát mondjuk 50-100 cm-ről. Azt olvastam valahol, hogy a 27 colnál a full hd elég pixelesnek tűnik. De azért mégiscsak látványosabb egy ekkora monitor, nem? Melyik lenne a jó megoldás?
Amúgy ha QHD monitoron 1080p felbontással játszunk, az mit eredményez?
Tudom, hogy ezek a monitorok nem igazán nevezhetőek gamer monitoroknak, de majd 2 év múlva cserélik jobbra ha szükséges, de addig kell valami.
Minden javaslatot szívesen fogadok, de első sorban a Telekomnál elérhetőek közül. Esetleg egy rangsor, ha az összeggel mégsem békülnének meg?Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Egy 10 éves Samu 23"-os 1ms-os LED-es monitort használok. Jó lenne mostanában egy nagyobb, amin jobban elférek, kicsinek érzem. Munkahelyen 2 monitoros setup van, azt imádom.
Igények:
Főbb felhasználási terület: munka (főleg virtuális gépen linux bűvölés, mellette note alkalmazás, böngésző szokott nyitva lenni), játék 1 évben max 2-3 hetes etapban, ha bekattan valami (far cry 5, Red Dead Redemption 2, főleg FPS), film és egyéb multimédia nincs
Méret:31.5"
Felbontás: min 2560*1440, vagy felette, 92-es PPI-vel még elvagyok
HZ: ? ezt nagyon nem tudom, sosem dolgoztam még 60HZ felett, nem tudom jelent ez a munkában, böngészésben, office feladatokban bármi előrelépést?Gépem releváns adatai: RX580 8GB, Ryzen 5 2600, 16GB Ram --> ahogy korábban olvastam a fórumon 144Hz-en és 1440p-n történő játékot ezzel el is felejthetem?
A kinézettek:
AOC CQ32G1
LG 32GK650F-B
Samsung U32J590UQU
AOC Q3279VWFD8A mostani monitor megmarad másodlagosnak. Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
norbika84
csendes tag
Sziasztok!
A két monitor közül melyiket ajánlanátok? A gépben egy GTX 1060 6GB van, főleg játékokra van használva a gép.
- LG 24GL600F-B ~51K
- AOC 24G2U ~61KKöszönöm!
-
CptAdamica
veterán
Sziasztok! Van jelenleg egy Asus PB328Q monitorom, ami iránt mai napig lángol a szerelem, még Brekk kollégától vettem és ők is kalibrálták. Viszont, most hogy jön a PS5 és nem lesz támogatva a 2K felbontás, lehet cserére leszek kényszerülve. Puhatolózásképpen mit ajánlanátok, ami hasonló paraméterekkel rendelkezik, csak 4K a felbontása? Szeretem a VA panelt a feketéi miatt, nekem a színekkel sincs gondom, továbbá ha vékony a kávé és állítható a monitor fel/le/jobbra/balra.
[ Szerkesztve ]
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
Dell S2421HN-rol vannak mar tapasztalatok? Kellene egy monitor maximum 50k-ig, ha nem jon szembe semmi kiemelkedo, akkor marad az Asus VZ249H. Jatek es film oled tv-n megy, tehat nem kell vegtelen kepfrissites es egyeb extrak, 24" is eleg FHD-ban, bongeszes es zenehallgatas menne csak rola. A Dell jo, szeretem, de nem tudom, az idei szeria belepoje osszehasonlithato-e az eddigi minoseggel.
[ Szerkesztve ]
F1
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
Erre valaki tud valamit mondani?
[link]Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
galervin93
addikt
Üdv!
SOS-ban kellene egy monitor fateromnak, mert besz*rt a régi... Én kb. annyira értek hozzá, hogy a felbontás-csatlakozó-IPS/OLED/stb. vonalon elmozgok, meg egy-két technikai adat, aztán annyi, szóval ez vajmi kevés ezért kérném a segítségeteket!
Szóval a "kritériumok":
- notebook.hu-ról szeretne
- minimum 27 coll
- minimum FHD, de ilyen méretben már lehet érdemesebb volna feljebb is nézelődni...?
- HDMI csati - egy 750Ti-t raktam annak idején a gépébe, várhatóan marad is még egy ideig, bár lehet hogy lesz majd egy váltás Ryzenre (most G4400), nem tudom ez befolyásol-e valamit, van* valami "újabb, jobb" a HDMI-nél átlagfelhasználásra (beépített hang nem kell neki)
- ja igen, szóval átlagjúzer - böngészés, face, Admirális (nem nevet! ), Youtube illetve egyéb streamek
- keret max 80k
*biztosan van, csak kell-e?
Segítsetek kérlek, mi az amit érdemes ilyen egyszerű használatra, hosszabb időre (pár év) venni! Köszönöm előre is![ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Sztenly
tag
Sziaztok,
Leírnám pár meglátásomat és szeretnék tanácsot kérni.
Első sorban multimédia/otthoni felhasználás és Fortnite (gaming) szempontjából keresek monitort.
Mindenképp használtat.
Amit eddig leszűrtem h 24 colig elég az FHD inkább fölötte érdemesebb a wqhd felé elmenni.
Ugy gondolom inkább a 24 col FHD nagyobb freki mellett döntenék mint a 1440 kissebb freki és nagyobb monitor mellett.
Persze meggyőzhető vagyok.
Ti mit gondoltok és mit ajánlanátok?
A VGA-t és a buildemet ehhez igazítanám. -
Fecniii
tag
Sziasztok!
Két meglévő 24"-os IPS monitoromat cserélném 34"-os UWQHD monitorra.keret: ~220000
felhasználás: 60% grafikai munka, építészet, belsőépítészet, látványtervezés (tehát fontos a színhelyesség) a maradék 40% játék és youtube.
g-sync és 75Hz vagy felette előny.köszi a segítséget.
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok újra!
Maradok inkább a 1080p felbontásnál.
2 monitort néztem:
[acer-nitro-vg240yp]
[acer-nitro-xv240yp]
Az XV csak annyvial több, hogy "HDR" 165hz meg mozog a talp? Elvileg mind a kettőben van LFC. Ez megy nvidia kártyával is?
Illetve, ha van jobb ebben az árkategóriában, azok is jöhetnek. RPG / MMO játékkra kell.
Köszi -
Beri
addikt
válasz Jamboo529 #112801 üzenetére
Ha játékra veszel monitort, ne engedd el a freesync supportot, nem kerül az semmibe és 100 dollár alatti monitorokban is megkapod már. A 60Hz-et viszont engedd el, 75Hz alatt semmiképp se vegyél semmit, ugyanaz igaz erre is mint a freesync-re.
Azt neked kell eldöntened, hogy mekkora felbontást látsz szépnek, vagy mekkorára van szükséged, hogy amikor épp nem játszol, elférjenek rajta a dolgaid.
100k alatt rengeteg lehetőséged van, de pl. egy AOC Q27G2U mindent tud, amit szóba hoztál.
Attól meg nem kell félni, hogy a VGA-d kevés lesz bármire. Ahova kell a sok fps (komptetitív játékok), az úgyis ezer fps-sel fut egy döglött hódon is (Overwatch gyakorlatilag stabilan 100fps felett fut 4k-ban is egy 1060-assal), meg VGA-t sűrűbben cserél az ember, mint monitort. -
Beri
addikt
válasz peter889 #112803 üzenetére
Nem tudja befolyásolni, digitális jelről van szó. Van olyan, hogy a rossz minőségű kábel miatt rossz az átvitel, de akkor nem a kék lesz világosabb két árnyalattal, hanem szétesik az egész.
A lényeg az, hogy ha a megfelelő kábelt választod, nem lehet baj. A HDMI verzióra ügyelj főleg, 4k-hoz 2.0-t illik venni. -
peter889
őstag
Sziasztok!
Kérdezném, hogy HDMI kábelnél befolyásolja-e a képminőséget a kábel hossza?
5 méteres lenne nekem a legjobb, ami minden körülmények között biztosan elég lenne. De a 3 méteres is megtenné.
Merhetem az 5 métereset választani?
És a képminőséget befolyásolja-e a kábel ára, márkája?A számítógépek képét kötném tévére ill. monitorra, jelenleg full HD felbontásban.
Majd valamikor évek múlva vennék egy 4K tévét.Elnézést, ha nem a legmegfelelőbb topicba írtam a kérdésem.
Köszönettel várom a válaszotok.
[ Szerkesztve ]
-
Dnalorr
tag
Sziasztok!
14"-os notebookom mellé szeretnék venni egy belépő kategóriás monitort. Nem játszok, nem végzek grafikai munkát, inkább irodai felhasználásra lenne, esetleg néha film, videó, képnézegetés.
Méretben 24"-27"-ra gondoltam, de erősen hajlok a 27-re, 75hz, IPS, max. 5ms válaszidő, Full HD, és talán amennyire egy IPS kijelzőnél lehetséges, ne legyen annyira bántó az IPS glow jelenség. A keret maximum 50 ezer. Milyen monitort tudtok ajánlani mondjuk az alábbiak közül, vagy ezeken kívül?- Acer V277bi
- Philips 276E9QDSB
- AOC 24V2Q
- Acer VG240YElőre is köszi.
-
Jamboo529
senior tag
Samsung syncmaster T220 monitoromat cserélném valami újabbra.
24"-27" ban gondolkodom (16:9), első sorban játékra és normál használatra.
A gépben jelenleg egy GTX1060-as 3gb van.
Felbontást illetően Full HD vagy 1440p (QHD ?) ben gondolkodom. A 27" hoz már gondolom illene a QHD.
Panelben már nem vagyok biztos, hogy IPS vagy VA. Talán a VA panelesnek jobban tetszik a színe.
60Hz szerintem elég, nem hiszem, hogy a 144 fps-nek sok értelme volna ezzel a kártyával.
Innentől a freesync, gsync hez se nagyon ragaszkodom.
Hajlított monitor tuti nem kell.
A 8/10 bit HDR-en még talán gondolkodnék, bár nem biztos, hogy kihasználnám.Milyen monitort ajánlanátok első körben mondjuk 5 számjegyig?
Max ha nagyon ütős kicsivel mehetünk felé.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest