- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Mini-ITX
- Dell notebook topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Apple asztali gépek
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szazbolha
addikt
Létezik olyan 120-as ventilllátor amelyen a LED fényerő a fordulatszámtól függetlenül változtatható?
-
CSB29
aktív tag
válasz
gyulaitomika #64281 üzenetére
Ház nélkül ugyanúgy használható, kénytelen leszel addig kiszedni mindent, de ugyanúgy használható ha összerakod ház nélkül. Én is így csinálom, amíg meg nem jön az enyém. Előszeded az alaplapod kiskönyvét megkeresed a power +/- csatikat rajt és összeérinted egy csavarhúzóval/kulccsal, vmi fémmel, aminek lehetőleg műanyag a fogója. Guglizd/jutubozd be (how to jump start a motherboard) vagy hasonlót
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Nixon18 #64295 üzenetére
ha nem akarsz bele VGA-t, akkor akár a Raijintek Metis is szóba jöhet, dedikált VGA mellé nem szoktam mondani, mert a kifújás a tápon keresztül megy, szóval abból valami igen jót kell venni, ami ki fogja bírni és sok rá a gari, de amúgy jó minőségű és szép ház, CPU only, pláne alacsony TDP-s példányhoz pláne.
ha akarsz VGA-t, ehhez a konfighoz a TT Core V1 egy nagyon jó budget megoldás. a félmoduláris táp előny hozzá, mert különben szívás lesz a kábelek elvezetése, de ár/érték arányban szerintem nagyon jó. egy 1050Ti kb a teteje, ami még valszeg jól érzi magát benne, vagy egy blower hűtéses nagyobb kártya, de egy 1070-et már semmiképpen se raknék bele.
de jó a Fractal Design Define Nano S és a Phanteks Evolv mITX is, viszont ezek már közelítik egy kisebb mATX ház méreteit.
amúgy minek a RAID? nagyon kevés esetben szokott értelme lenni, a RAID-0-nál az adatbiztonság,
RAID-1-nél az extra tárhely igény az, ami miatt én nem alkalmaznám. -
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Kaptam már tőletek egy remek tippet korábban a Phanteks Enthoo Pro M formájában.
Nagyon jó volt szerelni és nagyságrendekkel javultak a hőmérsékletek is a két WB2-vel (majd cserélem szerintem a gyárit is egy ilyenre)Most ITX méretben szeretném a tanácsotokat kérni.
Amit tervezek beletenni:
Asrock h270m-itx/ac
i5-7500T (a hűtő még kérdés)
2x4 GB RAM
1 M.2 SSD
2x2TB HDD (RAID-ben)
ATX (esetleg STX táp)Talán később egy gtx 1050-1050ti
Köszönöm a segítségeteket ismét!
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Diosbejgli #64292 üzenetére
Csak egy gyári venti van benne hátul, ha nem vagy nagyon érzékeny a hangra, akkor maradhat, előre kell bele 2 jó 140-es, ventis topik linkje az összefoglalóban.
-
Zοltta
senior tag
válasz
Diosbejgli #64286 üzenetére
Igen ismerem ezt, is , de tény jó fajta a Pro -M
Klafa kis ház
-
haiiro_o
tag
Sziasztok. szeretném lecserélni az Fractal Design Define R5 ömet.. Túl nagy és túl fehér már..
Kinéztem egy NZXT S340 Elite-t Sokkal hangosabb lesz? ill milyen ventiket ajánlanátok bele?Köszi.
-
Lalee88
csendes tag
Sziasztok!
Eddig a Zalman Z9 Neot meg Aerocool Aero 1000-t nézegettem, de most megláttam ezt a Phanteks Enthoo Pro M Tempered Glasst és nagyon megtetszett.
Igazából teljesít mindent, amit akartam. Viszonylag minimal dizájn, ne világítson nagyon, legyen ablakos...Így ránézésre hűtéssel és kábelezéssel se lesz gond. Kényelmesen el lehet vezetni mindent hátul? Jó választás lenne? Vagy van valami tutibb ebben a kategóriában?
Köszi: Lalee
-
XenHai
senior tag
válasz
Diosbejgli #64286 üzenetére
Ne az Acrylic verziót vedd! Hanem TG . Nem ugyan az a kettő .Néz róla videót. A TG-n erősebb az üveg és minőségibb a felfogás.
-
Zοltta
senior tag
válasz
Diosbejgli #64284 üzenetére
Én pont a Mastercase Pro 5-t szemeltem ki
....
De mivel fétishemmé vált, a Phanteks pro tápegység takaróján, oldalt lévő kábel kivezetője, ami a vgahoz viszi ki az aktuális tápkábelt az nekem nem tetszik egyedül benne, kb olyan mintha egy nagy fa gyökere a föld felet futna, egy nagy focipályán ami sík egyenes kb
Meg hát ,hogy néz már ki..Erről beszélek.
Pont az ilyen defektje miatt vetettem el ezt a kuckót, sajna Luxe-nál is ugyan ez a "gond" van
Így valahogy szebb, ha pont a vga alatt jön ki és nem kacskaringózik
De kinek a pap és kinek a papné
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Diosbejgli #64282 üzenetére
nem rossz a Mastercase, ajánlott is, ha jobban tetszik, akkor simán vehető, de én miután szereltem P400-ban és Pro M-ben, első körben tuti a Phantekseket ajánlom.
-
Diosbejgli
tag
A Cooler Master MasterCase Maker 5 házról mi a véleményetek? Vízhűtés megy bele LF240-es. Vagy maradjak inkább a Phanteks Ehthoo Pro és/vagy pro m verziónál?
-
gyulaitomika
tag
Írtam az aquának, a válaszuk: vigyem be, pénzt visszaadni, cserélni nem tudnak addig, amíg ki nem derül, hogy javítható-e. Nem ők végzik, szóval több hétig is eltarthat a dolog.
Tehát ha jól értem, ők eladnak nekem egy házat, ami potom 4 hónap alatt beszarik, és még én bukok, mert így hogy használjam a gépemet?? Vagy 2017-ben már mindenkinek van tartalékba +1 gépháza, ha az éppen aktuális kuka?
Nem hiszem el, komolyan.
-
Corsair Crystal 460x tapasztalataim :
Ami rogton feltunt ,milyen kicsi is ez a haz ATX meretehez kepest ,Define S volt eddig a legkissebb hazam, na ez annal is kissebb.
Gyerekjatek volt az osszeszereles, 2,5 ora alatt atpakoltam mindent a regi hazbol az ujba ,es ebben mar a kabel management is benne van . Hatul pont eleg hely van egyebkent ,feltem hogy szenvedos lesz ,de kellemesen csalodtam. Mondjuk az is sokat segit ,hogy egy csomo kabelt be lehet gyomoszolni a tap takarolemez ala ,ha nincs tul hosszu tapegyseg. Nalam a 150mm hosszu tap es a HDD keret kozott eleg sok hely maradt .
Az elejen a levego beomlo nyilas jo nagy ,videok alapjan kissebbnek tunt ,szoval a hutessel nem lesz gond .
Az uveg oldal /elolap kelloen atlatszo ,nekem ez szempont volt vasarlasnal ,nem szeretem a sotetitett uveget.
A haz tetejen levo porszuro viszont vastag , de nagyon ,aki a tetore tervez ventit / radit rakni annak nem javaslom a porszuro hasznalatat. Vagy be kell szerezni valami kevesbe suru szovesut ,ami tobb levegot enged at.
A gyari spec 3db 12cm venti supportot ir a haz elejebe, en kiprobaltam es befer 1x14cm +2x12cm is !
Hogy megerte-e a 33k -t ? Egyertelmuen igen . -
Diosbejgli
tag
válasz
ForRedGlory #64278 üzenetére
Ez komoly és jól is néz ki
-
ForRedGlory
félisten
Nesze nektek "vízhűtéses ház".
-
fogtunder
nagyúr
válasz
gyulaitomika #64274 üzenetére
Hát ez sajnos ilyen, de a lapból csak a VGA-t kell kiszedni, a többi kijön egyben.
Lehet próbálni forrasztani, ha csak az engedett el, de akkor bukod a garit.
-
Zοltta
senior tag
válasz
gyulaitomika #64274 üzenetére
Forrasztásokat nézd át, nem e engedett el valamelyik, akkor sem érzékel az usb rész ha beledugsz egy pendrivet és mozgatod ?
-
gyulaitomika
tag
Köszi.
Hát de az a baj, hogy hogyan gariztassam? Benne van minden cuccom, most cserélhetem ki az egészet?? +Addig hogyan használom a gépemet?
-
Zοltta
senior tag
válasz
gyulaitomika #64270 üzenetére
Nagyon necces, én gariztatnám
-
fogtunder
nagyúr
válasz
gyulaitomika #64270 üzenetére
Semennyire, gari.
-
gyulaitomika
tag
Sziasztok,
Az mennyire elfogaható, hogy pár hónapja(április 24-én) vettem egy Zalman Z9 NEO házat, és mára, 4 hónappal később, az egyik front USB már elszállt, és a bekapcsoló gombnál a LED is meghalt?
Kicsit azért viccesnek tartom 4 hónap alatt...
-
Skynet258
veterán
Na megvan a Meshify, át is költöztem. Jó kicsi.
De szerelni könnyű volt, és elfér benne minden cucc (Fractal Design Celsius S24, 480-as Radeon, egy HDD ami említésre méltó a ház szempontjából). A kábelmenedzsment kiváló, könnyen elrejthető hátul minden.
Most csak az alaplapon lévő RGB világít, ordít egy szalagért, ami feldobja majd még jobban. A színezett üveg bejön, csak a fények látszanak (képen kevésbé jön át). Este kevés fény mellett az előlap formai játékából semmi sem látszik amúgy, majd reggel megnézem úgy mit mutat.A ház anyaga elsőre kissé egyszerűnek tűnt a Noctis után, ott a fém részeknek kellemesebb a tapintása, de úgysem simogatni vettem.
A kis méret és az üveg miatt azt mondom megérte, a Noctis mehet eladásra.
-
Zοltta
senior tag
válasz
szazbolha #64258 üzenetére
Hardver aprót is lesd meg
mondjuk én most kapásból találtam egy 2 éves házat 25k-ra levéve az árát, ami eredetileg 100k.Cosmos SE
.
Sok jó házat találsz ott kb a kereted körül.Cooler Master MasterBox 5 - 15k
Corsair Obsidian 750D 19k
De mondjuk vannak még jó házat 20k alatt..
Cooler Master N300
COOLERMASTER N400
Cooler Master MasterBox 5
ZALMAN Z9 NEO
DEEPCOOL Kendomen
FRACTAL DESIGN Focus G
Első sorban azt döntsd el, hogy a fő dolog ami kell egy házban , mert így sosem fogsz a végére érni
-
caris1
tag
Szeretném megköszönni az ajánlást, megvettem a javasolt Fractal Design Define Mini C házat és teljesen meg vagyok vele elégedve.
-
szazbolha
addikt
válasz
abdulka1 #64259 üzenetére
Szerintem jól átgondolt ház a leírt probléma ellenére. Én leragadok az első ventik pozicíójánál.
Magasan vannak, az alsó_tápos térbe csak kevéssé lóg be és lefogadom, hogy egy hosszabb vga esetén is azt látnánk, hogy a Front_felső venti légáramának nagyobbik része megy a CPU felé. (nem úgy mint a fent említett kolinknél)
Azt gondolnám ezért könnyebben kialakul egy határozott első->hátsó légszállítási út, nincs nagy "gomolygás" a ház alsó felében sem.
Persze a házak hűtését is túlméretezik/túlméretezzük, ezért nem látni 4-6 foknál nagyobb eltéréseket azonos felépítésű házak esetén, de szerintem addig érdemes csiszolni a dolgon, amíg a leghalkabb nem lesz. Legalábbis nekem ez fontos szempont. -
abdulka1
őstag
válasz
szazbolha #64258 üzenetére
Néhány hónapja költöztem át az M25-V-be, és összességében elégedett vagyok vele.
A gyári ventiket kicseréltem, előre került 2db Arctic F14 PWM PST, és hátra egy Arctic F12 PWM PST.
Több SSD esetén probléma lehet, hogy a táptakaró lemezen levő SSD helyek kábelezése az egyik esetben, csak nagyon körülményesen oldható meg mert a lemezen nincs nyílás vágva.(van 2 hétlapi hely ami hibátlan)
Esetemben még az előlapi USB 3.0 csatlakozója is pontosan a használható hely fölé esik, de éppen elfért
(a kép minősége nem az igazi mert a gépet nem akaródzott kiszedni az asztalból és mobillal készült zseblámpa támogatással) -
szazbolha
addikt
válasz
abdulka1 #64257 üzenetére
Köszi, ez egy nagyon szép letisztult ház. Felveszem a listámba, bár tuti van még vagy 10 ami beleférne 20K alatt. Óriási a választék.
Én még nem választottam (V8-92 a favorit) ,de tegnap a fiamnak is mutattam a listámat és rögtön ő is házat akart cserélni. (nyári munkából van rá keret) Mondhatni még annyira sincsenek jó vagy rossz emlékei bizonyos márkákról mint nekem. Első körben a dizájn alapján választott ki 4-5 házat, olyat ami neki külsőre megtetszett.
Aztán ezen a 4-5 házon végigmentünk, belsőt megnézve, gyártói oldalt és yt videókat is. Lehet tippelni mit választott ki alig 30 perc alatt.... De inkább megmondom: Kolink Vault. [link]A Kolinkről mint gyártóról igen rossz emlékeim vannak, és még a gyártói oldala sem müxik, tesztekben nem szerepel ez a Vault, kevés a vásárlói vélemény. Befolyásolni nem akartam a fiam, mert ő nézi majd, meg ő hallgatja. de persze jeleztem neki, hogy valószínűleg a ventik nem PWM-esek, és zajosak, szóval cserélni kell.
Szerintem
Az egyetlen jó tulajdonsága a háznak, hogy osztott kamrás, azaz a táp el lett különítve, de nem világos hogy a HDD blokk alatt van szellőző vagy sincs. A front_alsó venti mondjuk telibe kapja, de ezzel ott akkora légkavar keletkezhet ami biztos nem segíti a légutak kialakulását. Szerencsére elég nagy a ház, de ha az alaplapon csak 1 db Pcie x16 van akkor a VGA elég felülre kerül.
Ez jó is, mert lesz alatt hely, csak hogy a 1080 eléggé hátra ér és Front_felső venti légszállításának kisebbik része megy majd a CPU felé elképzelésem szerint. Szóval a hátsó ventit meg kell pörgetni majd.
Milyen lehet az anyag használat? Egy német oldal szerint 0,7mm-es a lemez. Ez OK, de melyik része a lemez és melyik a műanyag? Elől van porszűrő? Ha nincs akkor hova lehet barkácsolni?
Az ODD-t rejtő ajtó oldalra nyílik (pont rossz irányba) garantált hogy letörik idővel.
A ház dizájnos részei műanyagok amik egy megdolgozott képen nézhetnek ki jól, de mikor ott van előtted akkor nagyon gagyi is tud lenni.
Hát ez van. De attól tartok a nagyközönség nem rágódik ilyeneken és a végeredmény tekintetében sem lehet nagy meglepetés, csak itt a ph-n próbáljuk a végletekig kiélezni a legjobb és minőségibb választást.
Én elfogadtam, hogy a fiamnak sokkal fontosabb a dizájn, mint a műszaki tartalom egy házikó esetében. -
Skynet258
veterán
válasz
KAMELOT #64253 üzenetére
Valamiért van egy olyan érzésem, hogy elég erős visszalépés lenne, bár nem tudom megmondani kép alapján miért - na meg az Evolveo névvel találkoztam telefonok kapcsán, háttő...
Inkább fizetek a nagyobb névért, bízva, hogy minőséget kapok. Nem a spórolás a cél, persze jó az ha minél kevesebbet kell költeni, de a mostani kuckót azért nem cserélném erre az árkategóriára.
-
szazbolha
addikt
válasz
Hunork #64251 üzenetére
OK, igazad van, de eleve abból indultam ki hogy VGA beszerzés után max 10-15 ezret költök házra.
(nem elég elitélhető módon nekem egy Akyga 006BK is megfelelne)Van még pár ventim, de talán abból is újakat veszek, legyen hát csendes a ház.
Szóval bőven a duplájára ment így is a ház költségvetés. A régiért meg ezrest sem adnak.
Tudom, megint 5-6 évre szóló beruházás, meg mihez képest sok a 30-40k?
A gép asztal alatt lesz, dizájn nem sokat számít, de ezért mégis csak ránéz az elejére az ember, meg ha "zug", akkor azt hallgatja bosszankodva. -
Skynet258
veterán
Na feladtam a fehér Phanteks P400-as tervemet mert aggasztanak a neten szereplő gyenge hőfokok. Dilemmáztam, hogy az NZXT Noctis-t megéri-e egyáltalán lecserélni ha csak a kompaktabb méret és a tempered glass buzulásom kielégítése a cél. De mint általában győzött a kocka oldalam, így holnap jön egy Fractal Design Meshify C.
Majd írok pár sort ha átköltöztem.
-
Hunork
veterán
-
szazbolha
addikt
válasz
Hunork #64249 üzenetére
Köszi a tippeket. Szinte mind hiányzik a listámból (kivéve Aero 800, Z9 Neo)
Az árakat arukeres-ön és Ip@n- on néztem, ha ott nincs a ház vagy 2 hét a rendelés nem is foglalkoztam vele.
Nálam az ODD feltétel volt, viszont csak 1 SSD + 1 HDD a felállás.Raidmax MONSTER II - 20K felett van sajnos, pedig jól néz ki
INWIN GT1 - 20K felett van
PHANTEKS Eclipse P400 - 20K felett van, kár mert ez nagyon jó ház lehet.BITFENIX Shinobi - Ez kimaradt, a 3,5" HDD keret miatt. Ez a régi dizájn. Inkább a VS-92 az 5,25" végig
ZALMAN Z11 Plus - Kicsivel 20K felett és csak 1 első ventije van
AZZA Photios 250 - Kicsivel 20K felett és felső I/O portos, de szép darab.COOLERMASTER MasterBox 5 - Kicsivel 20K felett, pedig favorit lenne
AZZA Titan 240X - Ez nem tudom miért maradt ki, szép és jó házikónak tűnik épp 20K alatt
NZXT Source 340 - Ez szép és jó ház, de nem megy bele ODDTHERMALTAKE Versa N27 - Ez bizony kimaradt, talán a felső I/O panel, meg az RGB fanok riasztottak el.
FRACTAL DESIGN Core 2500 - Ez is kimaradt, pedig mindene megvan ami nekem kell, csak az I/O fenti
LIAN LI PC-K5WX - 150mm CPU magasság miatt maradt ki.Ezekről teszteket sem néztem, de nagy meglepetések nem lehetnek. Elég nagy házak, megfelelő számú beépíthető ventillátorral.
Ha összeszámolom a +költséget 4 új venti kell mindegyikbe + PWM elosztó... az majdnem annyi mint a ház... de a felénél biztos több. Porszűrőket meg lehet oldani házi módszerekkel is, bár én csak a szívókra tennék. Elől meg a legtöbbjén van valami.Tényleg PWM elosztóra van tipp? Úgy gondoltam az alaplappal szabályoztatom a ventiket.
Kár hogy a VGA-val nem lehet, bár létezett olyan venti régen, aminek volt egy hőérzékelője és maga intézte a szabályozást. -
Hunork
veterán
válasz
szazbolha #64248 üzenetére
Hát szépen összefoglaltad.
A szellőzés, zajszint, kábelelrendezés mindig is szubjektív lesz.
Viszont szinte minden házról van teszt, adott esetben angol-német-francia-olasz nyelven. Ez természetes.
Ebben az ársávban valóban van választék, de személyes tapasztalat, hogy talán a BQ, Nanoxia, Fractal kivételével mindegyikben lehet ventiket cserélni igen rövid idő után.
Az sem mindegy ugye, hogy van-e ODD, vagy nincs. Vagy hogy hány tároló van? (HDD, SSD) Mert nagyon más a leányzó fekvése. Kell-e ablakos kivitel...stb.
Szerintem ezek a legjobb ár-érték arányú házak ebben az árfekvésben:
RAIDMAX Monster II
INWIN GT1
PHANTEKS Eclipse P400
BITFENIX Shinobi
ZALMAN Z11 Plus
AZZA Photios 250
COOLERMASTER MasterBox 5
AZZA Titan 240X
AEROCOOL Aero 800
NZXT Source 340
THERMALTAKE Versa N27
FRACTAL DESIGN Core 2500
ZALMAN Z9 NEO
LIAN LI PC-K5WXHátha valamelyik hiányzik a táblázatodból.
-
szazbolha
addikt
válasz
szazbolha #64187 üzenetére
Még mindig a 10-20K közötti jól szellőzőző ház vásárlásán pörgök.
A magyar piacon 25 db olyan házat találtam amelyek megfelelnek a feltételeknek: Elől 2x12 hátul 1x12, felül 2x12 és alsótápos. CPU hűtő legalább 155mm, VGA legalább 310mm. Midi méret, minimum 440mm magassággal és legyen benne 5,25" hely a DVD-nek. A házak 30-50 literesek.
Ebből 4-nek van alsó venti nyílása is, és szinte mindbe szerelhető radiátor is, bár a vizezést nem tervezem.A kiválogatott mezőnyből készítettem egy összefoglaló PDF-et. Képekkel és a főbb paraméterekkel. Így sokkal könnyebben áttekinthető mint linkekkel barangolni. Ezek után teszteket kerestem ezekről a házakról, kb a feléről található is valamilyen szintű teszt, sajnos nem mind összevethető legfeljebb a viszonyuk. Ezért ezek eredményeit nem is raktam a tesztbe. A házakról adott "blog" leírások, YT unboxingok is eléggé szórnak. Erősen szubjektívek. Nincs mérce arra kinek mi a jó minőség, és mit gondol a jó kábelmenedzsmentről, vagy a ventillátorok minőségéről, a spontán kialakuló légutakról.
Én abból indulok ki, hogy minden ventit cserélni kell, és a ház oldala, teteje ne huppogjon, ne rezonáljon és a lehető legkevesebb elem legyen az elő->hátsó írányú légszállítás útjában, ne keltkezzen örvény, ne ragadjon be levegő a VGA alá..Összefoglalva a tesztekben tapasztaltakat: számomra úgy tűnt a fent leírt azonos felépítésű alsó-közép kategóriás midi házak között nincs nagy különbség hűtés szempontjából (egy-két kivétel akad, de lehet a teszt tévedett). 200-300W-ig mind jól teszi a dolgát. A látványos különbség a mért zajban van, de véleményem szerint ebben 80%-ig a beépített ventilátorok illetve azok szabályozatlansága a ludas, és max. 20%-ban a ház kialakítása.
Ügy tűnik az elől zárt és teli oldallapos házak csendesebbek. Cserébe pár fokkal melegebbek belül.
A légszállítás növelése és a zaj csökkentése közötti ellentétet feloldani nem lehet, csak jó kompromisszumot keresni.10 évvel ezelőtt sok vizes házat építettem, de léghűtést is. Azóta a márkák és a házak felépítése is teljesen megváltozott, akkoriban még az Aerocool VS-92-hőz hasonló elrendezést tartottuk ideálisnak (HDD-k elől hátrafelé nézve oldalfallal párhuzamosan osztatlan keretben), persze nem volt a közép-alsó kategóriában olyan pazar radi hely kialakítás mint mostanában.
Nekem szimpatikus az osztott kamrás kialakítás + szinte teljesen üres elrendezés, amely mostanában sok házat jellemez, kíváncsi leszek mennyire válik be, mint pl. Aero 800.
-
KAMELOT
titán
válasz
tomaszka88 #64245 üzenetére
Szerintem a jövőben vegyél egy félmoduláris vagy moduláris tápot. Egyből más lesz az összkép!
-
Zοltta
senior tag
válasz
Hunork #64243 üzenetére
Én csak alternatívákat mutattam ,neki
írtam is ,hogy ilyen vga meggondolatlan itxbe.
Én valahogy sosem értettem ,hogy minek az itx szabvány, gamereknek. Én úgy vagyok vele, hogy minél tágasabb , annál szellősebbCorsair is csak egy példa volt, hogy ,hogy fog elférni egy ekkora monstrum, ilyen kis környezetben.
-
fogtunder
nagyúr
kicsit kevesebb időm van most egy darabig írni a fórumra, szóval ha nem válaszolok valamire, akkor türelmet kérek, meg lesz oldva minden.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
MasterHUn #64222 üzenetére
A 1080 Ti meg fog főni egy ITX házban, nekem a Core V1-ben a 970 throttlingolt. Ilyen gépnek normál ATX ház kell szerintem, de minimum mATX, mondjuk egy Fractal Mini C, de én addig se mennék le, inkább valami nyitott elméjű, mint a Meshify C, vagy Phanteks Enthoo Pro M.
-
válasz
hegegabi80 #64238 üzenetére
10k val dragabb a Corsair ,annyi nekem meg belefer ,igy amellett dontottem.
-
Radomer
aktív tag
Belaktam a Fraktal R5 öt. Jól szerelhető jól szellőzik, de anyag minöségben(merevség) közel sincs olyan, mint a Coolermaster Preatorian 730 alu házam.
Kábel management pazar.Néha vissza kell lépni egy picit, hogy előreléphessünk.
-
Zοltta
senior tag
válasz
tomaszka88 #64234 üzenetére
Köszi várjuk ! És jó szerelést !
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Egy Aerocool Aero-1000 Black Editions ház gazdája lettem, holnap megtörténik a költözés.. megosztom majd veletek
-
Zοltta
senior tag
válasz
MasterHUn #64229 üzenetére
Corsair Air 740 ez elvileg támogatja.
-
Zοltta
senior tag
-
MasterHUn
senior tag
Hello ismét itt
Feltennék egy elég fogós kérdést. A következő lenne:
Létezik-e olyan számítógép ház ami:
- 3x140mm-es ventillátor elhelyezés van rajta
- itx vagy maxt (jobb lenne az ITX)
- kisméretű ház fekvő vagy álló (olyasmire gondolok mint a TT Core V1 vagy a HAF Stacker 915F) ennek valamilyen mutációját keresemErre lenne vajon valamilyen lehetőség vagy csak a flex és a fúró lessz jó barát?.
Lehetőleg képekkel és névvel várnék választ.Előre is köszönöm
-
Ugy latom meg senki nem irt a Corsair 460x rol, megrendeltem ,majd jovoheten beszamolok milyen
-
-
Hunork
veterán
válasz
IstvánLászló #64210 üzenetére
Azért mielőtt rohannál megvenni az Aero-t, jó lenne tudni, hogy mennyiért akarsz venni, mi megy bele, milyen pl a CPU hűtő, azaz befér-e kényelmesen...stb.
-
Balesz1899
aktív tag
válasz
tomaszka88 #64214 üzenetére
Pedig 3 napja még lelkesen ajánlgattad a Zalmant
-
tomaszka88
aktív tag
válasz
IstvánLászló #64212 üzenetére
Jó nem olyan olcsó,de egész jókat írnak róla
Lehet én is cserélem a mostanit egy ilyenre, talán megoldódik a gondom.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
tomaszka88 #64211 üzenetére
-
tomaszka88
aktív tag
válasz
IstvánLászló #64210 üzenetére
Üdv!
Aerocool Aero 1000
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok!
Tudnátok nekem egy jó gépházat ajánlani?
A lényeg az alaplapon a vrm-et jól is tudjam majd hűteni, most tervezek configot is váltani de még gondolkodom a jó megoldáson. -
Zοltta
senior tag
válasz
abridabri #64204 üzenetére
Ez sem lenne áttetsző ? Corsair Crystal Series 570X
-
matolcsida
csendes tag
válasz
abridabri #64204 üzenetére
Kedves Abridabri,hát most nagyon megfogtál tényleg brutálabbul néz ki megnéztem róla a videoját és hát az agyam eldobtam kb
annyira megtetszett megvett kilóra, 90%ra mondanám,hogy ezt fogom megvenni (kék ledes ventikkel) amire ugy szeptember közepén kerül majd sor fizu után utánna szívesen mondok róla véleményt vagy meg is tekintheted ha Debrecen környéki vagy!
-
Zοltta
senior tag
válasz
matolcsida #64206 üzenetére
Hát hasonló Desingban a Phanteks Pro M van , a topicban nem igen fordul elő ilyen tulaj akinek ilyen lenne
( mármint az a sharkoon )
-
matolcsida
csendes tag
válasz
Zοltta #64203 üzenetére
- A tuning procihoz azért ez az alaplap megy mert egyenlőre nem fogom tuningolni,amit meg kinéztem alaplapot az +20 ezerrel drágább tehát nyugodtan el lesz az a tuning proci a jelenlegi alaplappal is.
- A HDD szintén nem lesz cserélve mert azt a jelenlegi gépemből tartom meg és zaj terén sohasem volt vele bajom.
-Az összefoglalóban lévő ajánlott gépházakat meg megnéztem és küllemre egyik se nyerte el ugy tetszésemet mint az amire én kértem véleményt/tapasztalatot,
de azért köszi,hogy próbáltál segíteni! -
Hunork
veterán
válasz
Radomer #64197 üzenetére
Szívesen!
És bár nem a topik témája, de itt van pár lehetőség:
ALPENFÖHN Wing Boost 2 Plus 14cm PWM
NANOXIA Deep Silence 140 mm
CORSAIR Air Series SP140 LED High Static Pressure 140mm
végül az annyira nem reklámozott, de nagyon csendes BLACKNOISE BlackSilentFan XK2Mindegyik 5 ezer magyar forint alatt van!
Ennél többért be quiet Shadow Wings, és Noctua darabokat érdemes vásárolni. -
válasz
matolcsida #64201 üzenetére
Az altalad kinezett Sharkoon haz 23k , 24k ert mar van egy sokkal jobb , raadasul 4db ventivel : Sharkoon TG5 en ezt vennem ,ha bejon az edzett uveg.
(feltetelezem ,hisz amit te kineztel az is uveges)
Ha emellett dontesz kerlek szamolj be a tapasztalatokrol ,mert en is nagyon nezegetem magamnak, egyszeruen nincs masik edzett uveg haz ami tenyleg atlatszo , es nem az a hulye most divatos sotetitett uveg. -
Zοltta
senior tag
válasz
matolcsida #64201 üzenetére
Válasz inkább az ajánlott listából.
Tuning procit minek veszel, nem tuning laphoz ? csak pénz kidobás. Helyette a sima 7500 is bőven elég.
HDD= meg inkább ezt. WD10EZEX
Green széria tűrhetetlenül hangosAjánlom neked ezt a topicot.
20.000-30.000 Ft:
Aerocool Aero 1000 [ATX, jó szellőzés, mindenhol porszűrő, jó kábelmendzsment, léghűtésre]
Be Quiet Silent Base 600 [ATX, mindenhol porszűrő, jó kábel menedzsment, hangszigetelt, léghűtésre]
Bitfenix Aegis Core [mATX, jó kábel menedzsment, sok színben kapható, ablakos]
Bitfenix Prodigy [mITX, sok meghajtó hely, ablakos, mATX méretben is]
Bitfenix Phenom mATX mITX
Cooler Master Masterbox 5 [ATX, moduláris belső, jó kábel menedzsment, ablakos]
CM HAF XB EVO [ATX, fekvő alaplapos kialakítás, jó szellőzés]
Fractal Design Define Mini C [mATX, mindenhol porszűrő, ablakos kivitelben is]
Fractal Design Define Nano S [mITX, mindenhol porszűrő, ablakos vagy zárt oldal]
Fractal Design Define S [ATX, jó szellőzés, vízhűtésre is]
Fractal [Design Define R4 ATX, jó kábel menedzsment, mindenhol porszűrő, hangszigetelt]
Fractal Design Node 304 [mITX, sok meghajtó hely]
Nanoxia Deep Silence 3 [Hangszigetelt, léghűtésre]
NZXT Phantom 240 [ATX, ablakos, jó kábel menedzsment]
NZXT S340 [ATX, ablakos, jó kábel menedzsment]
ECLIPSE P400 [ATX, jó kábel menedzsment, mindenhol porszűrő, teljesen fém, ablakos]
Phanteks Enthoo Pro M [ATX, jó szellőzés, mindenhol porszűrő, vízhűtésre is]
Thermaltake Core V21 [mATX, két kamrás kivitel, jó szellőzés, ablakos]
Thermaltake Core V31 [ATX, jó szellőzés, mindenhol porszűrő, moduláris belső, ablakos]
Thermaltake Core V41 [ATX, jó szellőzés, mindenhol porszűrő, moduláris belső, ablakos]
Thermaltake Core X1 [mITX, vízhűtésre is, több darab egymásra rakható]
Thermaltake Suppressor F31 [ATX, mindenhol porszűrő, jó kábel menedzsment, hangszigetelt]
Raijintek Aeneas [mATX, fekvő alaplap, nagyméretű CPU hűtőkhöz is jó]
Xigmatek Aquila [mATX, fekvő alaplap, nagyméretű CPU hűtőkhöz is jó] -
Kiratheonly
tag
Sziasztok!
Van itt köztünk TT Core P5 tulaj? Most vettem egy Core P5 házat és úgy látom, hogy csak 1 db GPU bracket fémet kaptam hozzá, amivel eltudom forgatni a VGA-t. Viszont egy pár fórumon úgy látom, hogy 2 db-ot kaptak a tulajdonosok. Ebben valaki tud segíteni?
-
matolcsida
csendes tag
Sziasztok az alábbi gépházról tapasztalata vagy véleménye van valakinek?
Sharkoon 4044951019366 DG7000-G fekete-kék ablakosAz alábbi konfig kerülne bele:
Alaplap: MSI B250 KRAIT GAMING
Proci: Intel Core i5-7600K BX80677I57600K
Proci hűtő: Cooler Master Hyper 103 RR-H103-22PB-R1
VGA: MSI GTX1060 Gaming X+ 6G
Memória: Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black
SSD: Kingston 240GB Hyperx Fury SHFS37A/240G SSD
HDD: Western Digital 1.0TB Green SATA3 7200rpm 3.5"
Tápegység: Be quiet! Pure Power 10 500W BN273
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest