- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- CPU léghűtés kibeszélő
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
válasz draco31 #64995 üzenetére
nem feltétlenül kell fentre ventiket szerelni, de ha raksz, akkor kell nekik legalább egy 7-8 centi hely, hogy ne pattanjon vissza a kifújt levegő. de alapvetően elég szokott lenni az előről-hátra szellőzés.
elől sajnos nincs porszűrő, de ez egy nejlon harisnya kifeszítésével aránylag könnyen orvosolható.
jobb tippem nem nagyon van ennyiért, az előlapi IO amúgy is nagyon be szokta szűkíteni a kort, nagyrészt a házak tetejére rakják a portokat.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
válasz #12681728 #64996 üzenetére
előtte P400-am volt, kb. egy kutya a kettő. konfig az adatlapomon, a CPU 48 fokon, a VGA 72 fokon tetőzik stressz teszt alatt, játék közben jellemzően ez alatt van, a GPU nem szokott 66 fölé menni fullHD 60fps mellett.
-
demmer123
őstag
Fractal Design Meshify C gépházba előre 3db 12cm venti vagy 2db 14cm a jobb?
[ Szerkesztve ]
-
-
draco31
veterán
Hello!
ATX házakat nézegetem, az Aerocool Aero 800 szinte tökéletes lenne. Viszont 52 centi magasság a maximum ahová lenne, a felső ventikkel ez nem gond? Illetve az előlapi ventiknek nincs porszűrés?
Ha nincs, akkor van másik olyan ház, amint az előlapi csatlakozók ugyan így elől vannak, és nem a tetőn, illetve porszűrés megoldott mindenhol és még bele is fér a 20e-be?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
emre
veterán
válasz Törzsúr #64984 üzenetére
ennek nézz utána, igazi atombunker a múlt századból
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
MrTwister
őstag
válasz fogtunder #64987 üzenetére
"de az a betét az előlapról eltávolítható" ez garancia vesztés nélkül megtehető(azaz könnyedén visszarakható) vagy csak töréssel-zúzással?
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
fogtunder
nagyúr
-
fogtunder
nagyúr
válasz Törzsúr #64984 üzenetére
az ATX szabvány nagyon-nagyon régi már, azóta nem volt változás. táppal együtt ennyiért nem nagyon tudok semmit mondani jó szívvel, mert egy értelmes tápegység eleve 7-8K minimum és akkor még csak arról beszéltünk, hogy nem ipari hulladék. ha csak a ház, akkor 10-ért Bitfenix Shinobi apróról.
-
Törzsúr
senior tag
válasz fogtunder #64982 üzenetére
Köszi. Maximálisan megértettem.
Ár: 5-10.000Ft
Hűtő: Gyári hűtő
VGA: X1950-Pro (Sapphire, 1 slot)A kérdés, hogy a s478 óta nem változott az alaplap szabvány? Tehát ami nekem van s478 (P4T-533C) ATX méretű, tehát bármilyen ATX-es házat nézhetek hozzá?
Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
MrTwister
őstag
Sziasztok!
Phanteks Enthoo Luxe Tempered Glass (ES614LTG_BK) beleszerettem, végül Phanteks mellett kötöttem ki! Szerintetek van olyan jó a szellőzése, hűtése mint az Enthoo Pro-nak?Úgy néztem, hogy ugyanaz csak más az előlap és a teteje, meg persze az oldallap edzett üveg. Alza.hu elég drága de csak itt van fekete változat mindenhol máshol 10-zel olcsóbb a szürke (ES614LTG_AG). Itthoni olcsóbb beszerzés esetleg?Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
fogtunder
nagyúr
válasz Törzsúr #64979 üzenetére
táppal szerelt házat én nem fogok ajánlani, akkor vegyél valami olcsó FSP-t bele, de ebben inkább a tápos topikban tudnak segíteni.
viszont ezek alapján nehéz bármit mondani, olyna, mintha azt mondanád, autót keresel, aminek van 4 ajtaja, a költség mindegy. erre most lehet azt mondani, hogy vegyél Suzukit 300-ért, vagy S Mergát 30 milláért. hűtő, VGA típusa és egy nagyjából elképzelés árszintben kellene, hogy elkerüljük a végtelen barchobát. esetleg az ajánlóban lévő házakat nézd meg, hogy mi az, ami tetszik.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Jimy83 #64978 üzenetére
ezt a konkrét típust nem ismerem, meg úgy DeepCool házzal is alig találkoztam, de 9K-ért nem hiszem, hogy nagy csodák lesznek, két oldalt az a minimális kivágás nagyon kevés, alig fog levegő bemenni rajta.
apróról tudsz venni Bitfenix Shinobit 10K körül, inkább abba rakd bele a két ventit, vagy vegyél egy Fractal Focus G-t újonnan és max később venti csere.
-
veterán
válasz tomaszka88 #64977 üzenetére
Neked a Grand Macho RT verzio kell, ez tartalmaz egy TY 147 ventit is . A passziv verzio csak kis TDP ju procikra ajanlott ertelemszeruen.
-
Törzsúr
senior tag
Sziasztok!
Egy régi S478 konfighoz jelenleg milyen új házat ajánlotok?
- Olyan kellene amiből nem kell kitörni a PCI és AGP lemezeket, hogy a kimenetek látszódjanak.
- Ha nem plexi az oldala az sem hátrány, viszont nem is nagy probléma.
- Ha van benne tápegység az is szuper lenne. (Sok molex kellene)
- Pénz annyira nem lényegi kérdés. Szeretném, ha a retró Rambusos konfigom jól nézne ki.Üdv
Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
Jimy83
aktív tag
Üdv, egy halk gépben gondolkodom. Még változhat, egyenlőre tápnak egy be quiet! Pure Power-t néztem ki, vga pedig egy passzív gt 1030 lenne.
Ehhez keresnék gépházat, oldal plexis-t, felső gombos-t, jó ár/érték arányút .
Deepcool D-Shield -re gondoltam / 9k/, ebben ha jól tudom 2db 120-as venti van, ha nincs az még jobb mert cserélve lesznek.
Előre és hátra kerülne 1-1 Coolink SWiF2 1200 120mm /800 rpm/ venti , régi gépben ilyenem volt jól is néz ki és csendes.
Összesen így 15 ezer lenne a mutatvány, kérdésem hogy ebben az ársávban van-e jobb megoldás ? -
veterán
Wow , az uj Aerocool haziko igen igeretes : Quartz Pro
Akar 3*360 radit is tud fogadni
Vegre valaki aki felerte esszel ,hogy olyan glass front panelt csinaljon ami nincs rogzitve a kerethez 4 csavarral, hanem inkabb sima ajtokent funkcional.
Remalom ugy tisztitani a porszurot ,hogy allandoan ki kell csavarozni az uveget.
Computex bemutato video[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz fogtunder #64973 üzenetére
Jó, hát én is el tudnék képzelni magamnak egy NCASE M1-et, de ez sem egy ár/érték bajnok, nem is fog bekerülni az összefoglalóba.
Szerintem olyan 80k körül meg is áll, mire ide ér hozzánk.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz fogtunder #64962 üzenetére
Mindig van jobb. De ezekből, amit leírtál kb. semmit nem használnánk ki, így felesleges. A lényeg a porszűrés és az elfogadható lemezvastagság, meg azért legyen igényesen kialakítva, szerintem ezeket tudja az Aero 1000.
Na meg 13k-ról indultunk, most meg már a duplájánál tartunk, ilyen tempóban meg sem állunk vagy 50k-ig.
Mondjuk én el sem tudnék képzelni már magamnak ilyen batár nagy dögöket, max. 15 liter.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
fogtunder
nagyúr
az Aerocool 1000 jó ház, a fix HDD keret ellenére is jól hűt, vannak porszűrők, normális anyagból van, elfér benne sok minden. én ebben a kategóriában mondjuk tuti, hogy Phanteks Enthoo Pro-t (nem M) vennék a moduláris belseje és a vízhűtés kompatibilitása miatt.
-
Ispy
veterán
válasz tomaszka88 #64957 üzenetére
Mármint én járok jól, neki nem aerocool háza van.
Vagyis nem is én, hanem öcsém.
-
chopin42
addikt
válasz tomaszka88 #64957 üzenetére
Tudom, még én (is) ajánlottam annó, ha jól rémlik, mivel nézegettem akkoriban
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
veterán
-
MrTwister
őstag
válasz MrTwister #64938 üzenetére
Maradnék ennél a két kuckó valamelyikénél még mindig nem tudtam dönteni, azon agyalok, hogy lehet, hogy mégsem léghűtés lesz, mivel a hangszigetelt házakban ugye nem olyan jó a légáramlás, mi lenne ha brutál torony helyett kapna egy ilyen játékvizet(Liqmax II 240 (AM4)), tuningolva 4GHz-en jól le tudná hűteni a vízhűtés egy ilyen kevésbé szellős házban is? Alaplap ugye nem főne meg, hiszen úgy olvastam, hogy a proci léghűtése hűti az alaplap VRM részét is, ezt a vízblokk pontosan nullán hűtené ugye.
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
Ispy
veterán
válasz fogtunder #64952 üzenetére
Köszi, akkor szerintem egy Aerocool aero 1000 lesz.
Phanteks Enthoo Pro M volt a másik kiszemelt, de nagyon béna ez az előlapi port megoldás, nem tűnik nagyon kényelmesnek.
20k alatti házakat inkább elvetettem, legyen benne inkább anyag rendesen. A BQ Silent Base 600 is jó lenne, egy kicsit olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Evga dg-84 hazrol van valakinek tapasztalata? Mennyire jo haz? -
Ispy
veterán
válasz fogtunder #64949 üzenetére
Most az Aerocool 500-at nézegetem, a 800 csak az oldalablakban más? Mert az nem kell, asztal alatt lesz a gép, ezért fölösleges a plexi (üveg meg pláne).
Aerocool DS200 Lite az árán kívül milyennek mondható?
[ Szerkesztve ]
-
-
fogtunder
nagyúr
válasz flash- #64944 üzenetére
Zalman fixáció?
a Z11 egy fos elég sok szempontból. a Z9 vállalható, de ugyanaz az archaikus felépítés, mint a Z5, a Z9 Neo meg egy teljesen másik ház, hiába tűnik úgy a neve alapján, hogy nem, amúgy ajánlott most is. de Z11 nem is nagyon van 15K-ért, 20K körül meg ott van aprón az NZXT Phantom Full Tower, kérdésen felül áll, hogy melyik a jobb.
én továbbra is azt mondom, hogy vegyél apóról S340-et, vagy boltból Fractal Focus G-t, vagy ha mindenképpen ezt a fix meghajtókeretes ezeréves felépítést keresed, akkor Z9, vagy Bitfenix Shinobi.
-
emre
veterán
válasz flash- #64944 üzenetére
Passzolom, annyira nem értek hozzá, de nekem is midgard2 ezt van merem ajánlani.
Viszont van egy Z3 házam a padláson, de ha a többiben is ennyi anyag van akkor többet nem veszek zalman házat (meg lehet mást sem tőlük)."Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
emre
veterán
válasz flash- #64941 üzenetére
Ha már jól szellőző sokéves és shellkreator akkor nézd meg a Xigmatek Midgard2-őt is.
Ezen van dokkoló és usb3 is, olvastam a Midgard3-ról is ami állítólag már nem hozta a megszokott szintet.Mondjuk ez újan már nem beszerezhető, és drága is, aprón meg nem látok szóval off.
[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
flash-
veterán
jól szellőző házat keresek (Szeretném ha a vga hűvösebb lenne játékoknál)
10-15 ezret kiadnék érte,
szempontok:
előlapi usb3; schyce mugen 2 rev b. elférjen benneshellkreator tesztje szerint Zalman Z5 anno az egyik legjobb volt és nem is volt drága, vadásszak ilyenre, vagy van most más is ami ugyanilyen jól hűt ha nem jobban?
[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
válasz fogtunder #64939 üzenetére
Moduláris, Corsair HX 650W. Nem emlészel a kolléga nevére pm-ben felvenném vele a kapcsolatot?
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz MrTwister #64938 üzenetére
nekem sajnos nincs, és ilyenről nem is tudok
viszont az egyik TG kollega nemrég vett F51-et az én ajánlásomra és nagyon meg van vele elégedve. szerintem mellé egyikkel sem fogsz mellélőni, mindkettő nagyon jó ház, ugyanazokkal a ventikkel szerintem hőmérsékletben sem lesznek nagy különbségek.
azt nem tudom, milyen tápod van amúgy, de az F51 böszme nagy, a legtöbb táp 4+4PIN kábelét hosszabbítani kell a bekötéshez, mondjuk legalább adnak gyárilag hosszabbító kábelt.
-
MrTwister
őstag
válasz fogtunder #64937 üzenetére
Akkor TT Suppressor F51 vagy Define R5? Hmmm nehéz kérdés, esetleg összehasonlító teszt vagy tapasztalat róluk?Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
fogtunder
nagyúr
válasz MrTwister #64935 üzenetére
az Enthoo Pro M-be még kell külön venni két HDD keretet, amúgy elég jó ház, jól is szellőzik. esetleg a sima Enthoo Pro, abba gyárilag belemegy az összes meghajtód. a Meshify szintén nagyon jó, de ennyi meghajtót az életben nem fogsz belerakni, ugyanez igaz az S340 Elite-re is. ami eszembe jut még, az a TT Core V51, Aerocool Aero 1000, illetve a Fractal Define S is, de abba csak 3 HDD-t tudsz rakni. ezek az airflow házak.
az R5 nagyon jó cucc, az egyetlen komolyabb hibája, hogy a tetején nincs porszűrő, illetve panaszkodnak rá néha, hogy rezonál a HDD tálca.
a H440-et én imádom, de a szellőzése nem a legjobb, komoly tuningra nem ezt venném.
a Silent Base 800-as se rossz, a baj csak az vele, hogy vagy fentre, vagy hátra tudod rakni a VGA radiját. fent aránylag limitált a kilépő levegőnek a hely, hátul pedig telibe fogja kapni a prociról lefújt meleget. előre meg nem lehet benne radit szerelni.
hangszigeteltből még a TT Suppressor F51 jut eszembeszóval erről a listáról R5, de egyébként ránéznék az Enthoo Pro-ra is, mert nagyon jó ház és a hangszigetelés hiánya inkább terhelésen fog kijönni jól szabályozott ventikkel. vagy ha szigetelt, akkor érdemes megnézni az F51-et is.
-
fogtunder
nagyúr
fix meghajtó keretek, a porszűrés kb. teljes hiánya, a ventik nagy része nem szabályozható. a Fractal Focus G ugyanennyibe kerül, de jobban átgondolt ház, porszűrő mondjuk ebben se lesz, de sokkal inkább ezt venném.
minimálisan drágább az Aerocool Aero 800, jelentősen jobb ház, csak kicsit többért. nem fog látens hőmérsékleteket kiírni, de időtállóbb lesz. a következő pedig az NZXT S340, ebből aprón most Elite verzió is van 20-ért, az nagyon jó deal egy edzett üveges házért.
-
MrTwister
őstag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek az aláírásomban szereplő Ryzen konfignak házat találni!
Feltételek: minőségi legyen, ablakos és minnél szellősebb illetve nagyon csendes ehhez minőségi házventiket([link]) fog kapni plusszban és a proci kap egy ilyet vagy egy ilyet mivel szeretném 4GHz-en járatni! EVGA 1080-am vízhűtéses kompakt. Tehát proci feszelve 4GHz-en brutál léghűtéssel, videókarim kompakt vizes radiátorral. Fontos, hogy 2SSD-nek és 4HDD-nek kellene még hely.
Őket néztem ki:
-Fractal Design Define R5 Titanium vagy Black [link]
-NZXT H440 [link]
-BE QUIET! Silent Base 800 [link]
-Fractal Design Meshify C [link]
-NZXT Source 340 Elite [link]
-Phanteks Enthoo Pro M TG [link]Melyiket válasszam kérlek segítsetek? Pro és kontra jöhet!
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
-
fogtunder
nagyúr
válasz XXArcAngelXX #64928 üzenetére
NZXT H700i, most jelent meg, nagyon ötletes tervezés, gyönyörű és mindennek megfelel, amit írtál. csak készülj fel rá, hogy nem lesz olcsó.
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
Egy ryzen 1500x-es konfignak egy gtx 1060 6GB-tal jó lenne egy zalman z9 plus ház?
-
fogtunder
nagyúr
válasz cartmän #64927 üzenetére
a v2-ben elvileg pwm hub van, ha pwm-es aljzatra kötöd, akkor a jel alapján tudod őket szabályozni, a v1-ben fix 12V az elosztó.
előre, ha még nincs meg a venti, én követném Grózi mester ajánlását, ő több ventit tesztelt ebben a házban és a 3db Lepa bol.Quiet vált be a legjobban, nekem is az van, nincs panasz rájuk.
-
XXArcAngelXX
tag
Tiszteletem a szakértőknek!
Keresném a lehetetlent
Jelenleg egy cm strykerem van és váltani szeretnék.
Tehát keresbék olyan full tower számítógép házat ami fehér, az egyik oldala ahol belátni az alkatrészekre az edzett üveg legyen, minél több helyen legyen kivehető porszűrője, és a front részen a belső szétszedése nélkül is ki lehessen takarítani hasonlóan mint a strykernél mondjuk. A ház túloldalán legyen jó sok hely a kábeleknek legalább annyi ha nem több mint az előbb említettnél.
Ami a legfontosabb : a front részen beépíthető legyen 3 db 120as ventilátor vagy 2db 140es.Ami opcionálisan előny: ssd-k alaplap mögé vagy egyéb helyre rögzíthetősége. PSU cover.
Válaszaitokat előre is Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
The brightest flame casts the darkest shadow... Let the Universe Burn!!! BattleTag: Gabriel#21210
-
fogtunder
nagyúr
válasz cartmän #64925 üzenetére
az S340 elite-et a hűtő miatt nem mondtam, nem megy bele a Macho.
a Phantom 530-nál szerintem jobb a sima Phantom.
én alapvetően a Phantom Full Tower és a H440 között választanék, a Phantom szellőzése egyértelműen jobb, a H440-ben van zajcsillapítás, jobb a porszűrés és a design kevésbé megosztó.
-
fogtunder
nagyúr
válasz cartmän #64923 üzenetére
overkillnek overkill, de 22-ért elég jó az ár érték aránya (múlt héten még 20-ért is láttam amúgy), ennek a konfignak amúgy nem kell nagy hűtés.
de 25-ért a H440 is megfontolandó, nem egy hűtésbajnok, de a nem elmebeteg konfigokkal simán megbirkózik, nekem egy 4440 és egy 1060 van benne, semmi baj a hőfokokkal, elég sok minden elfér benne és szerintem sokkal jobban néz ki.
-
cartmän
újonc
válasz fogtunder #64922 üzenetére
Szia, köszönöm az ajánlást!
Esetleg ha lemondok a kompaktságról, akkor egy phantom jó lenne apróról? Kapható már 22k-ért. Néztem teszteket és elég jól szerepel a hűtési táblázatokon. (nem értem miért, még a kivehető hdd rekeszes házakat is simán veri...)
Vagy ez már elég overkill az én konfigomhoz? -
fogtunder
nagyúr
válasz cartmän #64921 üzenetére
a hűtő komplikálja a dolgokat, mert a kompakt ATX házakba szinte mindbe csak 160mm-ig mennek be, a macho pedig 162, ha jól rémlik. ha az mATX járható út, akkor van aprón egy Fractal Define Mini C 18-ért, az jó lehet.
újonnan a nagytesót mondanám, a Define C-t, ez 24K környéke, illetve a lyuggatott elejű verziója edzett üveggel, a Meshify C, de az meg már 30.I hate morning people. And mornings. And People.
-
cartmän
újonc
Sziasztok!
20e Ft-ig szeretnék egy kompakt méretű ATX házat vásárolni!
Néhány fő szempont:
-Jó szellőzés
-megfelelő kábel elvezetés hátul
-kompakt méretAkár használt is lehet.
Gtx 1050ti+g4560 lenne benne amit később egy 7700 váltana. A hűtő egy thermalright macho rev.B.köszönöm!
-
fogtunder
nagyúr
válasz #12681728 #64913 üzenetére
alapvetően mindegyik jó, de összességében, ár/érték és szellőzésben a Nano S lesz a legjobb szerintem. a hűtőt meg kell próbálni, van amikor ráhagyással írják a specifikációt, van amikor nem.
de amúgy ha ritkán kell mozgatni, nem sokkal nagyobb egy Fractal Define Mini C sem, a hűtő elfér benne és a VGA is jobban fogja magát érezni, hogy nem rögtön a táp fölött lesz.
-
törölt tag
válasz fogtunder #64902 üzenetére
Úgy néz ki maradok a nano S-nél, max a gyerek nem hordja haza minden hétvégén, hanem csak szünetekben.. Van itthon egy Thermalright truespirit 140 direct hűtőm 161mm, viszont a házba csak 160mm fér, szerintetek belefér?
Esetleg néztem még az NZXT manta házat, de az már elég nagy, vagy a phanteks enthoo evolv-ot. -
-
Ispy
veterán
válasz #12681728 #64907 üzenetére
Ha sfx-es tápot raksz bele, akkor 260 mm-ig jó vagy vga-val. Ennél a háznál az a gond, hogy a vga nem kap levegőt, nekem terhelés alatt, teljesen zárt házban a rendszer és a cpu hőfok sem ment 55 fok főlé, a vga viszont 83 fokig is felment. Ha van szellőzés felül, akkor olyan 72-73 fokig megy fel a vga, alacsony ventifordulatok mellett.
Mondjuk én csak intel procival használtam, nem tudom a ryzenek mennyire melegszenek.
-
Ispy
veterán
válasz #12681728 #64901 üzenetére
Esetleg egy metis plus? Ebbe azért amit írtál bele kell, hogy férjen.
Vagy egy sima metis, ha nem félsz egy kis vagdosástól (tetejére azért nem árt 2 ventinek hely).
Nekem egy GTX 1060 3GB és egy i5-7500 van benne, csak arra figyelj, hogy olyan lapot kell bele venni, aminek pont középen van a proci foglalata, mert akkor egy szép nagy toronyhűtő is belefér, nekem egy noctua nh u9b 55 fokon tartja terhelés alatt a procit, pedig ez még nem is a legnagyobb hűtő, ami befér a metisbe.
Ja, most látom, hogy hdd is kell, akkor marad az egyventis változat.
Egyébként ennek megpakolva azért van súlya, nem éppen ideális cipelésre, mondjuk ezt nem mindenki gondolja így.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fogtunder #64896 üzenetére
Ipon-on ezt a hozzaszolast talaltam:
A 1060 (meg akkor a 70/80 se) egyszerűen nem fér bele, mert az oldalsó tartókeret miatti vastagabb perem alá nem fér be az új magasabb nyák.
(Talán akkor, ha előbb rakja az ember az alaplapba a kártyát, és utána rakja be a lapot - de az meg ugye szép történet.)
Szóval látszik, hogy 10-es széria előtti a konstrukció és gondolom nem állnak érte sorban, hogy csak nekem tűnjön ez fel.Akkor ujratervezes:
Node 202 marad, vagy esetleg van valami hozza hasonlo haz? Feljebb mehetunk arban picit, max 30k.
Koszonom szepen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Adobe Photoshop
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- LEGO klub
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest