- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tejmaffia123 #65593 üzenetére
Az a baj az evolval ,hogy full zart, vizre nagyon xar haz , levegore meg elmegy joindulattal.
2 dolgot tud tenni.
1 : A legfontosabb, a felso radi mellett leszigetelni/leragasztani a maradek szellozo racsot ,mert vissza aramlik a radirol lefujt meleg a hazba azokon a reseken.
2: A hatso venti befele fujjon ne kifele.Igy jut egy kis friss levego a radinak.
A VGA radin levo venti is befele fujjon. -
tejmaffia123
tag
válasz
juliensorel #65595 üzenetére
Az a baj nem fér el neki a két radiátor egymás mellett :S
-
juliensorel
őstag
válasz
tejmaffia123 #65593 üzenetére
-
Goblin12
őstag
Sziasztok.
50k huf alatt keresek kizárólag léghűtésre gépházat.
Egy pár kritérium:
- Mérete a háznak mind1, inkább a követelményeknek feleljen meg
- Üveg oldallap ha az eleje is az az se baj, jó nagy oldallappal mint pl Core V51
- Modern belső, de mégis rendezett, a lehető legkevesebb kábel látszódjon hatalmas plusz lenne ha a táp rész ellenne választva egy coverrel mint a base 700-ban, vagy Versa C22-ben
- Elől jó lenne ha lenne 2x140mm-es ventinek hely
- Hátul jó lenne 1x140mm-es venti
- Fent meg 3x120 vagy 2x140 mm
- nem karácsonyfa, egyáltalán nem kell LED, ha kikapcsolható + pont
- SSD ha van a PSU coveren rögzítési hely pipa, vagy az alaplap mögött
- 5,25-ös hely nincs rá igény
- HDD keretre sincs szükség.
- közepes zajszinten kiváló hűtésA View 27 például tökéletes lenne, csak épp vízhűtésre van, a base 700 is jó lenne sőt ez lenne a legjobb ha nem rontották volna el a szellőzését teteje zárva van
Konfig:
6 magos intel CPU + oc
gtx 1070/1080 + OCKöszönöm a segítségeteket.
Remélem létezik olyasmi amit keresek, és nem 3 házból kellene összeflexelni
-
tejmaffia123
tag
válasz
tejmaffia123 #65592 üzenetére
-
tejmaffia123
tag
Sziasztok ! Kollégám vett egy kelvin s36 vízhűtőt gépház phanteks enthoo evolv atx. A probléma ahogy most kinéz a konfig
ötlet ?
-
Slownz
senior tag
Van itt válaszoló is vagy csak kérdező?
-
-
ngergo84
csendes tag
sziasztok, segítséget kérnék
van egy asus maximus IX hero (ATX) alaplapom, i7-7700k processzor, masterliquid 240 hűtő, és itt is a probléma, milyen házba fér be a hűtő (thermaltake v27 ? ), van 20-e körül valami ? vagy inkább küldjem vissza a hűtőt és tegyem be a mostani házba (deluxe mv418) az egészet egy levegő hűtővel - ás milyennel?
amúgy még egy hdd egy sata és egy geforce gtx 750 ti 4gb kerül bele.köszi
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Egy minden felesleges RGB csicsától mentes házat keresek az alábbi feltételek alapján:
- MicroATX, vagy nagyobb - bőven elég a mATX is
- Kivehető porszűrő elöl és alul
- SSD hely
- USB3
- Front audio
- Normális szellőzés
- Elfogadható kábel menedzsment
- 160mm-es CPU hűtő hely előny, de nem feltétel, le tudom cserélniÁrkategória 10-20k között mondjuk.
-
popaz
csendes tag
válasz
abridabri #65575 üzenetére
Az általad javasolt Thermaltake Core V51 illetve a Phantom 530-ra szűkült a választásaim lehetősége,(phantom tower sem jó sajnos, nem írtam hogy a magasság 550 lehet max -kicsit megdöbbentett milyen nagy házak vanna) te melyikre szavaznál a kettő közül? Nekem jobban tetszik a therlmaltake megjelenése, de szerelésben mintha a phantom jobb lenne, ugyanakkor phantomon nincs mindenütt porszűrő, erről vannak aktív tapasztalatok, porosodik a belseje?
-
Thunderstorm
csendes újonc
Sziasztok!
Egy új konfigot szeretnék összerakni kizárólag új komponensekből. Asztali gépem eddig még nem volt, ezért kérném a segítségeteket a ház kiválasztásához. Az eddigi tervek kb a következők:
- Processzor: i5-8600k
- Alaplap: ATX-es lesz, konkrét típust még nem választottam
- Videokártya: GeForce GTX-1070 vagy 1080
- CPU hűtőt és tápegységet is ez után terveztem kiválasztani
- 1 HDD és 1 SSD fog első körben belekerülni, de mindenképp jó lenne, ha lenne több hely, mondjuk legalább 3 HDD-nek plusz 2-3 SSD-nek.
- 1, vagy inkább 2 db 5,25"-ös helyre is szükség lenne.
- Legyen jó a por szűrése.
- Hangszigetelt házat szeretnék. Gondolom, ha nem akarom nagyon túlhúzni a processzort, videokártyát, akkor ezek is tudnak megfelelő légáramlást biztosítani.
- Ablak is jó lenne, de nem feltétlen szükséges.
- Keret: kb 35kAz ajánló alapján a következőket találtam:
- BE QUIET! Silent Base 600
- FRACTAL DESIGN Define R5
- THERMALTAKE Suppressor F31A Silent Base 600-nál a talált elemzések alapján eléggé limitáltnak tűnik a légmozgás az első/hátsó ventik lehetséges száma/mérete és felső lap kialakítása miatt. Így a másik kettőn gondolkoztam. Méretében az R5 szimpatikusabb, de ott meg szó volt valami berezonálásról, amit nem tudom, meg lehet-e szüntetni egyszerűen, ha előjönne.
Mi lenne a jó választás? Van más szempont, amit nem vettem figyelembe? Vagy esetleg van ezeknél jobb ház, amit nem találtam meg? Előre is köszi a segítséget!
-
Slownz
senior tag
Sziasztok!
ATX házat keresek. Az egyedüli szempont a jó szellőzés és a porszűrés, kinézet, csendesség nem lényeges.
Az alábbi config menne bele, aktívan lenne használva:
alaplap : Gigabyte 970A-DS3P
táp : chiectec smart series
cpu : fx 8320
gpu : rx 470
2x hyper x 4gb ram
+2db SSD, 1db HDDKét jelölt eddig:
Phanteks P400
NZXT S340A felsorolt szempontok alapján melyik lenne jobb számomra?
Ebben az ársávban (~25k) keresgélek, ha esetleg van más alternatíva, azt is szívesen veszem.
-
S.Y.S.
aktív tag
válasz
juliensorel #65580 üzenetére
Kösz, egynek jó! Ha jól látom az előlapot le kell bontani, minden alkalommal a porszűrő takarításához. Vajon a 20. alkalom után tartanak azok a patentok valamit?
Bármi egyéb a tarsolyban?
-
Tarill
őstag
Hozzávetőleg mennyivel drágább egy rendes üveg oldal/előlapos gépház egy sima plexisnél?
-
S.Y.S.
aktív tag
Sziasztok!
Létezik olyan ház, ami tartalmaz üveget (minimum 1 oldallap), a táp rész nem teljesen zárt vagy bontható (passziv tápom van), van 1db 5,25"-os hely és elfér egy Orochi hűtő benne? Elképzelhető, hogy le lesz cserélve a hűtő, ám az új sem biztos, hogy alacsonyabb lesz, pl. Ninja 4, CR-95C, HR-22
Szemezek a Cooler Master Cosmos C700P-vel, de valahogy nem az igazi, a szögletes forma jön be. -
popaz
csendes tag
válasz
abridabri #65571 üzenetére
Megnéztem a házakat, az lemaradt, hogy fix helyre megy, így 25 cm nél nem lehet szélesebb. illetve ahogy látom az árakat, látom mégis kell az árat is említeni
szerinted van az általam elképzelt kritériumoknak megfelelő 30ezer, ileltve nagyon végső esetben 40e alatt?
Illetve, szerintetek P182-es házat még el lehet adni (értelmes áron)? -
popaz
csendes tag
Az előző posztot már nem tudom editálni, kimaradt hogy óriási hűtőm van, tehát a szempontok újra / bővítve:
- ATX / jó hűtéses (x370 prime)
- Elférnek benne a hosszú GPU-k (1080ti / 1070 ti)
- Csendes, rezgéscsillapított HDD (p182 szilikon rögzítéses, az nagyon bevállt)
- Porszűrés
- Az alaplap alja és a táp között van legalább 2- centiméter, hogy alulra is lehessen GPU-t tenni
- Óriás hűtő (Noctua d14)Az árról szándékosan nem írtam, kerül amibe kerül, de ablakért, illetve ledsorokért nem szeretnék fizetni, csak a funkcionalitásért
Előre is köszönet minden segítségért.
-
Mivel nem irtal arkeretet igy 4 hazat is tudok ajanlani amiben jol elfer az SLI es szellozni is tud:
Air 540
TT Core X71
Primo
Corsair 750D Airflow edition -
popaz
csendes tag
Sziasztok, jelenleg egy régi antec p182-es házam van, amivel ott kezdett problémám lenni, mikor több videókártyát kezdtem belepakolni, szinte összeérnek a kártyák, mivel az alsó PCIe slotot nem tudom használni, mert ott már ütközik a táppal.
Szempontok amit keresek helyette:
- ATX / jó hűtéses (x370 prime)
- Elérnek benne a hosszú GPU-k (1080ti / 1070 ti)
- Csendes, rezgéscsillapított HDD (p182 szilikon rögzítéses, az nagyon bevállt)
- Az alaplap alja és a táp között van legalább 2- centiméter, hogy alulra is lehessen GPU-t tenniElőre is köszönet minden segítségért.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Felesbandi #65568 üzenetére
24 körül van Fractal Define C, az egy nagyon jó ház, szerintem megéri az extrát, bár vízhűtés és hosszú VGA nem jó együtt benne, de ha nincsenek ilyen igények akkor jó.
-
Felesbandi
senior tag
válasz
juliensorel #65565 üzenetére
A keretosszeg 20 korul van, ha par ezressel tullepi, meg belefer, ugyse hiszem, hogy 10 evig cserelni fogom, akkor meg mar legyen turheto minosegu a haz.
Ablak lehet vegulis rajta, az nem zavar. Ez amit irtal egesz jonak tunik amugy. Tudsz meg mondani egyeb hasonlo megjelenesu alternativat? -
apple87
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani ATX házat, olyan 15 ezerért? Számít nálam hogy csendes legyen, és ne jusson be a sok por.
-
Ftibi87
csendes tag
Helló!
Ezek között a házak között vacilálok:
NZXT H440 125€
Aerocool P7-C1 115€
Cougar Panzer Midi 90€
Cougar Panzer Max 114€Jelenleg egy MSI 970 Gaming lap(ATX), 240mm radiátor(szeretném felülre rakni, jelenleg elől pihen), Aorus RX 580 8gb.
Segitsetek!
-
juliensorel
őstag
válasz
Felesbandi #65561 üzenetére
Igen a por az nagyon kellelmetlen tud lenni...
Mennyi a keretosszeg ?
Ablak se legyen rajta? mert ha nem zavar, akkor inkabb nzxt s340 fekete, kicsit dragabb de az remek haz, semmi csicsa, magneses porszuro elol es a tap alatt is.
Utalogos porszurozes draga es nehez is talani olyat ami kompatibilis, ha egyaltalan van...
20k-ert ne vegyel ilyen corszart -
abdulka1
őstag
válasz
#42706048 #65559 üzenetére
#Felesbandi: Nekem egy hasonló felépítésű Sharkoon M25-V házam van aminek az előlapján ugyan így, csak a szélén a perforált lemezen keresztül tud friss levegőt szívni. Nekem ennyi elég is mert nincs a házban semmi, ami túlzottan melegedne. A Sharkoon annyiban más, hogy az előlap mögött van egy műanyag keretes és egész jó minőségű mosható szűrő, valamint a tetején is van mágnessel rögzített műanyag rács, ami kb olyan sűrű, mint a Corsair előlapi szűrőnek titulált rácsa, ezért inkább, csak dizájn elemnek tartom. Viszont lehet kapni csavarozható, illetve mágnesesen rögzíthető szűrőket is, szóval ez +4-5 ezerből megoldható, de várd meg a mágusok véleményét a hűtéssel kapcsolatban, nehogy utólag legyen nagy fejvakarás.
Kedves admin. Szerkesztettem az utolsó posztot, és nem tudom miért lett dupla. Elnézést kérek.
-
Felesbandi
senior tag
Hali!
Corsair 270R hazzal szemezgetek mar egy par napja. Neztem rola videokat es az egyikben emlitettek a hutest mint problemat, mivel elvileg nincs rajta porszuro, ami miatt a belseje porosodik. Szerintetek ez mekkora problema? Megoldhato az, hogy sajat magam rakjak ra porszurot?
Esetleg alternativakat tudtok ajanlani? A lenyeg az, hogy hasonloan minimal dizajnja legyen, matt fekete, fem kulso burkolat, lehetoleg kevesbe szemet szuro logoval.
Elore is koszonom a segitseget!
-
válasz
juliensorel #65550 üzenetére
Sajnos ez minden haznal ervenyes szinte .nekem is brutal turbulencia van a 14cm ventikkel a 12cm ventitarto helyek miatt.
En ugy oldottam meg, hogy a venti es a keret koze beraktam 1-1 anyacsavart ami tavtartokent funkcional, igy teljesen megszunt a zaj.
De barmi jo amivel el tudod tartani a kerettol par mmre a ventit .kartonpapir /gumi stb -
zed1983
őstag
Sziasztok!
Phantex Eclipse P300-as házam RGB csatlakozóját közvetlen az alaplapra is csatlakoztathatom?
Alaplap B250F Strix , amin van ilyen csatlakozóEz van a házban:
Ez az alaplapon:
A kérdésem, hogy a +12V lesz a szürke?
-
del
csendes tag
Üdv!
Milyen házat érdemes venni ha a két fő szempont az hogy a lehető legkevesebb por tudjon belemenni, és hogy minél olcsóbb legyen?
Nem érdekel ha csúnya, nem érdekel ha kicsit gagyi vagy nehezen szerelhető, sőt még az sem ha folyamatosan a lambadát játssza loopolva amíg áramot kap, csak a porból van már nagyon elegem.
Mit vennétek? Segítsetek pls. -
juliensorel
őstag
válasz
bombibmw #65553 üzenetére
jó persze átgondolom még, egyelőre még célszerszámom sincs hozzá
de ez így vállalhatatlan, pedig már úgy megszerettem a silent wings-eket... mert a másik megoldás 3 db 120as venti mondjuk, ugyis van itthon 2db lepa bol.quiet es egy nanoxia deep silence...de az megint gányolás lenne és nem is akarok már kék ledet ami a lepa-n van -
bombibmw
veterán
válasz
juliensorel #65552 üzenetére
Szerintem ne vágd szét a házat!
Bár, ha nem érdekel a gari, vagy sokáig megmarad, akkor hajrá!
Ha a ventit kívülre rakod, akkor is hallani? -
juliensorel
őstag
válasz
bombibmw #65551 üzenetére
Igen, de ezek valahogy nagyon belognak a lapatok ele, es fortelmes hangja van meg kis fordulaton is az amugy nema be quiet!-oknak :/
Kiprobaltam azonnal mikor bekapcsoltam, lecsavaroztam az egyik ventit es mukodes kozben eltavolodtam vele kezben fogva, azonnal elmulik a szelzaj. -
bombibmw
veterán
válasz
juliensorel #65550 üzenetére
Ez rengeteg háznál van így megoldva.
Szélzajt csinál, amikor a venti mögötte van? -
juliensorel
őstag
válasz
juliensorel #65544 üzenetére
-
DuncanGhola
aktív tag
válasz
hegegabi80 #65548 üzenetére
Engem sem izgatna de a gyerek sok filmet néz
köszi azért a segítséget
-
hegegabi80
addikt
válasz
DuncanGhola #65547 üzenetére
Akkor sajna nekem nincs több ötletem, de hátha valakinek van. Én ezt küldő optikaival oldottam meg, amit kb a 2 év alatt talán kétszer használtam.
-
DuncanGhola
aktív tag
válasz
hegegabi80 #65546 üzenetére
megnéztem, tényleg szép csak slim a meghajtó
-
hegegabi80
addikt
válasz
DuncanGhola #65545 üzenetére
Esetleg Antec ISK 600M, mivel a többi háznál vagy a magasság nem jó vagy az optikai hely. No ez még nekem is megtetszett így hirtelen, bár nekem nincs optikai meghatóm.
-
DuncanGhola
aktív tag
Sziasztok,
keresek mATX házat ami max 32 cm magas és még optikai meghajtó hely is van benne, ráadásul még értelmesen is néz ki
tudom hogy nem egyszerű, napok óta vadászom
-
minas
aktív tag
válasz
hegegabi80 #65542 üzenetére
Ez a Realan ház is tetszik nagyon. Körülnézek, honnan lehetne kintről és mennyiért rendelni.
-
hegegabi80
addikt
Igen sajnos matx méretben nem sok választék van kisebb méretben. Sok matx ház akkor, mint egy alap ATX-es. Bár az én matx lapom belemegy némelyik mitx méretű házba is.
Nekem Realan E-D5 van, ez ugyan az mint a Sharkoon. Csak még nem költöztem át, mert még nem készültem el a moddolással. Az aljába megy nekem majd vagy 1db 140-es (ez már elkészült), vagy 2db 120-as (ez még hátra van). Így talán egy kicsit jobb lesz a szellőzése, de nekem megy bele külön vga is, mert néha játszogatok is. -
minas
aktív tag
válasz
hegegabi80 #65540 üzenetére
Ez nem is rossz ötlet
Igen, ilyesmikre gondoltam.
Azt nem nagyon értem, hogy a kisebb házak (ami szerintem elvileg alkalmas lenne mATX laphoz is) jószerével csak mini-ITX-esek pl. Cooler Master Elite 110, vagy Tharmaltake core V1. Ezek elég közkedvelt darabok. Rogyásig van a piac házakkal, de mATX laphoz ezek a legjobb lehetőségek:
nagy-olcsó-jól szellőzik
kicsi-olcsó-rosszul szellőzik
kicsi-drága-jól szellőzik
Miért nincs kicsi-olcsó-jól szellőző?
Olcsón a 10e körüli árat értem, a kicsin meg azt, aminek nincs 30 cm-t meghaladó mérete. -
Cées
csendes tag
Köszönet mindenkinek aki segített a konfig összerakásában!!Nélkületek nem ment volna!!
-
-
minas
aktív tag
válasz
fogtunder #65535 üzenetére
kicsit, ami szellőzik is
Bár a hardverre és a felhasználásra figyelemmel nem igazán várható tojássütésre alkalmas hő
. De tényleg: nincs ilyen ház? Valami cube kivitel lenne ideális. Nagy böszme hagyományos toronyház és hasonlók, amibe atx lap is befér, nem kell. Én nem igazán találtam, ezért is kérdezem itt, hátha valami elkerülte a figyelmem.
-
minas
aktív tag
Üdv! Melyek a legkisebb microATX-es házak? Van-e hasonló, vagy kisebb, mint a Spire Powercube 715?
-
DuncanGhola
aktív tag
Sziasztok, van egy ANTEC fusion black házam amivel egy gond van, hogy nem tudom lezárni a gtx1060 miatt.
Kéne valami hasonló kaliberü fekvő ház optikai meghajtó hellyel, a távkapcsoló nem lényeges win10 alatt ugysem megy -
MPowerPH
félisten
válasz
juliensorel #65528 üzenetére
Ez nem is garasoskodas, szimplan csak hitvany munka. A hazhoz csatolt ventik inkabb... Foleg, hogy van nekik rendes legkavarojuk is.
-
Tarill
őstag
üdv! XIGMATEK Frontliner házzal van valami tapasztalat? kicsit olcsónak találom de külsőre nagyon megfogott, mindent pont tud amire szükségem van és bejön külsőre is
-
MPowerPH
félisten
válasz
Hunork #65160 üzenetére
A foto nem lett profi, sajnos a DSLR gepem lehalt, igy nem adja at azt, ahogy eloben, szabad szemmel mutat. Pluszban megint allo kep, de ezt a hazat csak ugy lehet fotozni.
Szoval bocsanat a minosegert, termeszetes feny se sok van a szobaban.
Hatra gond nelkul befert 2db 420 -as radi(UT60 es Monsta, utobbi push-pull), es a millio kabel. A hazhoz adott gyari ventik borzalmasan hangosak, mint egy porszivo, szoval azok ki lesznek dobva hamarosan. Maga a haz jo minosegu, egyetlen egy dolog van, ami meg kifogasolhato, megpedig az uveglapokat tarto csavarok. A menetes resze a tobbsegnek ferdere sikerult, igy figyeni kell, hogy mikor betekered, ne huzd meg csontra, mert elkaphatja az uveg feluletet, es megkarcolja. Szemmel lathatoan is csalek, sajnos. Ertem en, hogy nem egy extrem draga hazrol beszelunk, de azert par csavart rendesen legyartani nem nagy ugy, es a jo minosegu venti sem kerulne sokkal tobbet.(vagy akkor ne adjanak hozza gyarilag semmit, bizzak a userre) -
Peppo
őstag
válasz
fogtunder #65521 üzenetére
Köszi!
Az Aerocool bejön. Egyszerű, de jól néz ki, és szép nagy procihűtő is belefér. Egyetlen probléma, már ha jól értelmeztem a leírtakat, hogy maximum kártyaméretnek 290mm-t ír, ami milliméterre pontosan annyi, mint amekkora a VGA-m. Nem tudom, ez így mennyire szerencsés. Elvileg ha kiszedem a középső hdd tárolót, akkor ez megoldódik, csak akkor meg nem megy bele több 2 HDD-nél, ami lehet, hogy nem elég. Na mindegy, ezt még átgondolom, mert amúgy minden más szempontból jónak tűnik.
-
Peppo
őstag
(#65499)
Erre tudna valaki mondani 1-2 tippet? Köszi!
-
apple87
senior tag
válasz
fogtunder #65516 üzenetére
Értem
Engem tud zavarni a hagos ventilátor zaja.
Valószínű hogy Fractal Define C ház marad, gondolom ebből is hallatszik ki valamelyest a hang.
És egyébként a hűtése jó ennek a háznak? Bocs a sok kérdésért, de nem volt mostanság aszali pc-m.
Am ryzen 7 1700 porcinak a gyári hűtéséről jókat írtak. -
fogtunder
nagyúr
válasz
apple87 #65515 üzenetére
semennyire, airflow ház, de nem írtad, hogy ez szempont.
viszont alapvetően ha halk gépet akarsz, akkor egy csendes táp, egy SSD, egy brutál CPU hűtő, egy félpasszív VGA és pár jó venti kell neked. sokkal hatékonyabb, ha eleve nem bocsát ki zajt a konfig alapjáraton, terhelésen meg úgyis ott a füles, vagy szól a hangfal és elnyomja.
ugyanez a váz hangszigeteltben amúgy Fractal Define C néven fut, de ez az egész szigetelt házas téma olyan, hogy a zárt előlap miatt kevesebb levegő fog bemenni, ezért melegebbek lesznek a komponensek, és nagyobb fordulaton fognak menni a ventik.
esetleg némileg olcsóbban Phanteks Enthoo Pro M, 30-ig még nagyjából belefér két jó 140-es venti előre, de én a gyári hűtőt mindenképpen cserélném a procin hosszú távon.
-
apple87
senior tag
Sziasztok!
Milyen ATX házat ajánlanátok ablakos kivitelben?
x370pro ryzen7 1700 menne bele, videokárya meg 1060 vagy 1070.
-
-
válasz
juliensorel #65506 üzenetére
Oké, értem már
-
válasz
juliensorel #65502 üzenetére
Fújóson vannak, nem szívón. Szívósra nem teszek cpu-ventit.
-
válasz
Grave_444 #65500 üzenetére
Kiváncsi voltam, hogy ki fogja észrevenni a turpisságot. Igen, direkt van így, én fordítottam meg a ventiket, és áramoltatom a normál kéményhatással fordított irányban a levegőt, hogy a VRM-mek a lehető leghűvösebbet kapják. Amúgy félpasszívra vannak állítva a házventik, tehát alapból működik a kéményhatás, a ventik csak a VRM hőmérsékletemelkedésére kapcsolnak be, és megfordítják a légáramlást. De a másik felső, 200mm-es, nem belakott ventinyíláson még akkor is számottevő levegő távozik fölfelé.
A prociventik sajnos csak így mehetnek, mert a hűtő nem fér be a házba a másik irányban. A hőcsövek kanyarja a másik irányban nem fér el a vrm-hűtéstől, mert aszimmetrikus a hőcsövek formája. Időközben a hátsó ventit, ami itt oly közelinek tűnik, már kiszereltem, hogy ne legyen útban.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Elemlámpa, zseblámpa
- Elite: Dangerous
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óvodások homokozója
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest