- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szazbolha
addikt
válasz szazbolha #65822 üzenetére
találtam egy házikót ami a feltételeknek megfelelne, de ez midi ház. FSP CMT210
Szóval egy ilyen kiépítés kéne csak nagyobban: LinkA Cugar MX330-X majdnem ilyen jó, [link], de nem látom, hogy a 3. ventit, hogy lehet beszerelni elől. Az viszont előny, hogy nem ablakos, hanem van oldalsó venti nyilása.
[ Szerkesztve ]
-
Zοltta
senior tag
válasz szazbolha #64258 üzenetére
Hardver aprót is lesd meg mondjuk én most kapásból találtam egy 2 éves házat 25k-ra levéve az árát, ami eredetileg 100k.Cosmos SE .
Sok jó házat találsz ott kb a kereted körül.Cooler Master MasterBox 5 - 15k
Corsair Obsidian 750D 19k
De mondjuk vannak még jó házat 20k alatt..
Cooler Master N300
COOLERMASTER N400
Cooler Master MasterBox 5
ZALMAN Z9 NEO
DEEPCOOL Kendomen
FRACTAL DESIGN Focus G
Első sorban azt döntsd el, hogy a fő dolog ami kell egy házban , mert így sosem fogsz a végére érni
[ Szerkesztve ]
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
abdulka1
őstag
válasz szazbolha #64262 üzenetére
Az első, és a felső ventik pozíciója állítható, mivel nem fix furatokba kell csavarozni. A legalsó állásban a 140-es ventilátor majdnem a motor magasságáig a táptakaró szintje alá kerül, így egész jól hűti a HDD-t is.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz szazbolha #64258 üzenetére
Néhány hónapja költöztem át az M25-V-be, és összességében elégedett vagyok vele.
A gyári ventiket kicseréltem, előre került 2db Arctic F14 PWM PST, és hátra egy Arctic F12 PWM PST.
Több SSD esetén probléma lehet, hogy a táptakaró lemezen levő SSD helyek kábelezése az egyik esetben, csak nagyon körülményesen oldható meg mert a lemezen nincs nyílás vágva.(van 2 hétlapi hely ami hibátlan)
Esetemben még az előlapi USB 3.0 csatlakozója is pontosan a használható hely fölé esik, de éppen elfért
(a kép minősége nem az igazi mert a gépet nem akaródzott kiszedni az asztalból és mobillal készült zseblámpa támogatással)Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Hunork
veterán
válasz szazbolha #64250 üzenetére
Csak egy jó tanács, mert benne voltam én is. Ha 20k a cél, de 23 ezerért van olyan, ami megfelel mindenben, az összes célnak, tárolónak, dizájnnak, akkor inkább vedd meg, különben később majd azt mondod, hogy miért nem szántam még rá azt a két-három-négyezret...
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz szazbolha #64248 üzenetére
Hát szépen összefoglaltad.
A szellőzés, zajszint, kábelelrendezés mindig is szubjektív lesz.
Viszont szinte minden házról van teszt, adott esetben angol-német-francia-olasz nyelven. Ez természetes.
Ebben az ársávban valóban van választék, de személyes tapasztalat, hogy talán a BQ, Nanoxia, Fractal kivételével mindegyikben lehet ventiket cserélni igen rövid idő után.
Az sem mindegy ugye, hogy van-e ODD, vagy nincs. Vagy hogy hány tároló van? (HDD, SSD) Mert nagyon más a leányzó fekvése. Kell-e ablakos kivitel...stb.
Szerintem ezek a legjobb ár-érték arányú házak ebben az árfekvésben:
RAIDMAX Monster II
INWIN GT1
PHANTEKS Eclipse P400
BITFENIX Shinobi
ZALMAN Z11 Plus
AZZA Photios 250
COOLERMASTER MasterBox 5
AZZA Titan 240X
AEROCOOL Aero 800
NZXT Source 340
THERMALTAKE Versa N27
FRACTAL DESIGN Core 2500
ZALMAN Z9 NEO
LIAN LI PC-K5WXHátha valamelyik hiányzik a táblázatodból.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
szazbolha
addikt
válasz szazbolha #64187 üzenetére
Még mindig a 10-20K közötti jól szellőzőző ház vásárlásán pörgök.
A magyar piacon 25 db olyan házat találtam amelyek megfelelnek a feltételeknek: Elől 2x12 hátul 1x12, felül 2x12 és alsótápos. CPU hűtő legalább 155mm, VGA legalább 310mm. Midi méret, minimum 440mm magassággal és legyen benne 5,25" hely a DVD-nek. A házak 30-50 literesek.
Ebből 4-nek van alsó venti nyílása is, és szinte mindbe szerelhető radiátor is, bár a vizezést nem tervezem.A kiválogatott mezőnyből készítettem egy összefoglaló PDF-et. Képekkel és a főbb paraméterekkel. Így sokkal könnyebben áttekinthető mint linkekkel barangolni. Ezek után teszteket kerestem ezekről a házakról, kb a feléről található is valamilyen szintű teszt, sajnos nem mind összevethető legfeljebb a viszonyuk. Ezért ezek eredményeit nem is raktam a tesztbe. A házakról adott "blog" leírások, YT unboxingok is eléggé szórnak. Erősen szubjektívek. Nincs mérce arra kinek mi a jó minőség, és mit gondol a jó kábelmenedzsmentről, vagy a ventillátorok minőségéről, a spontán kialakuló légutakról.
Én abból indulok ki, hogy minden ventit cserélni kell, és a ház oldala, teteje ne huppogjon, ne rezonáljon és a lehető legkevesebb elem legyen az elő->hátsó írányú légszállítás útjában, ne keltkezzen örvény, ne ragadjon be levegő a VGA alá..Összefoglalva a tesztekben tapasztaltakat: számomra úgy tűnt a fent leírt azonos felépítésű alsó-közép kategóriás midi házak között nincs nagy különbség hűtés szempontjából (egy-két kivétel akad, de lehet a teszt tévedett). 200-300W-ig mind jól teszi a dolgát. A látványos különbség a mért zajban van, de véleményem szerint ebben 80%-ig a beépített ventilátorok illetve azok szabályozatlansága a ludas, és max. 20%-ban a ház kialakítása.
Ügy tűnik az elől zárt és teli oldallapos házak csendesebbek. Cserébe pár fokkal melegebbek belül.
A légszállítás növelése és a zaj csökkentése közötti ellentétet feloldani nem lehet, csak jó kompromisszumot keresni.10 évvel ezelőtt sok vizes házat építettem, de léghűtést is. Azóta a márkák és a házak felépítése is teljesen megváltozott, akkoriban még az Aerocool VS-92-hőz hasonló elrendezést tartottuk ideálisnak (HDD-k elől hátrafelé nézve oldalfallal párhuzamosan osztatlan keretben), persze nem volt a közép-alsó kategóriában olyan pazar radi hely kialakítás mint mostanában.
Nekem szimpatikus az osztott kamrás kialakítás + szinte teljesen üres elrendezés, amely mostanában sok házat jellemez, kíváncsi leszek mennyire válik be, mint pl. Aero 800.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz szazbolha #64184 üzenetére
részben igaz is, amit mondasz, hogy nem az árcetlitől szellőzik a ház, de a tapasztalat meg az, hogy elég hasonlóan kinéző házak simán tudnak 5 foknyi különbséget is produkálni hőfokban, mert az egyiknek tervezték is a légáramlását, nem csak megrajzolták, mint a másiknak.
én az alsó venti helyet annyira nem erőltetném, a legtöbb esetben inkább ront a végeredményen, mint használ neki, ha értelmes ventik vannak benne és nyitott az előlap, akkor lesz elég levegő a VGA-nak.
az Aero széria következő lépcsője a 800, nagyon hasonló felépítés, viszont front IO-val. amit én ajánlanék amúgy, ha tényleg jó szellőzés kell, az a TT Core X31, Phanteks Enthoo Pro M és a Cougar Panzer, de ez már a 20K feletti kategória.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest