- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kareszovics
addikt
Sziasztok!
Vettem egy Sharkoon Vaya 2-s házat, továbbá egy FSP HYPER 600-as tápot. Azt vágom, hogy magában a házban nincs kábelmenedzsment, de gyakorlatilag "belefulladok" a kábelekbe.
Van-e valami támpont, iránymutatás, hogy miként érdemes ilyen esetben is gusztusosan összeállítani egy meglévő konfigot?
http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian
-
törölt tag
Chieftec CT-01B: Én azt gondolom, egy elöl és hátul 8-9 cm-es ventilátor helyet kínáló, felső tápos, kábel menedzsment nélküli ház, nagy eséllyel csapnivaló léghűtéssel bír.
(#54096) hegegege: Van jobb nála, a hűtése nem a legjobb, pár problémával bír, de végül is megvehető.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #98593280 #54094 üzenetére
Kössz!
Eddig a Dragon Slayer a nyerő.
A Chieftec CT-01B szellőzéséről mi az általános vélekedés?
Jelenleg egy másik gépem ebben a házban van, és ha esetleg jól hűthető, akkor inkább a másik gépnek vezsek egy házat és ebbe pakolok át.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
válasz #98593280 #54092 üzenetére
Kössz!
Ezek közül a dragon slayer ár/érték aránya elfogadható számomra, csak sajnos a külseje nagyon nem passzol a leendő helyére.
Esetleg tudsz ajánlani olyan házat, amiben van sok venti hely, de gyárilag nem rakták bele, és ezéltal olcsóbb?
Ha nem létezik ilyen, akkor megpróbálok megbarátkozni a dragon slayer külsejével.Az oldalsó rács egyébként azért fontos, mert a a topflow hűtőm elég magas és ha nincs rács, akkor a tömör oldalfaltól lenne kb. 8-10mm helye, ahonnal szívhatja a levegőt.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Heló újra!
Tudtok nekem javasolni olyan mATX házat, ami:
- alsótápos
- felülre felszerelhető a proci fölé legalább egy 92mm/120mm venti.
- elölre is szerelhető 92mm/120mm ventillátor
- a bal oldali lemez legyen minél szellősebb a VGA-nál és a procinál is (top flow hűtő van a procin).Kössz!
[ Szerkesztve ]
-
Buli77
csendes tag
Nagyon szívesen az infót! Nekem elsődleges szempont volt az egyszerű letisztult dizájn a kábelmenedzsment és a hangszigetelés. Nem bántam meg, bár vannak kisebb hibái!
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel! Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ te ki vagy!"
-
Buli77
csendes tag
Szerintem a hangszigetelése elég jóra sikerül. Nekem folyamatosan megy benne 5db 12cm-es venti + a táp venti és a proci venti, így kb. 35dB persze szabályozva. (Normális dB mérővel mérve).
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel! Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ te ki vagy!"
-
Kislabda
csendes tag
Erről a házról mi a véleményetek?
www.coolermaster.com/case/mid-tower/elite-370
[ Szerkesztve ]
-
Kislabda
csendes tag
Sziasztok!
Most egy Cooler Master Elite 342 házacskám van, úgy voltam vele, elég ez a méret mert csak egy micro-ATX-es H81M-A lapom van. De rá kellett döbbennem a combosabb videokártya miatt el kéne egy jobban szellőző ház, mert szegények nagyon izzadnak ebben, pedig be van szerelve előre egy 12cm-es ventilátor.
Tudnátok nekem valami 10.000Ft alatti rendesen szellőző házat ajánlani?
lehetőleg legyen
- széles, hogy egy nagyobbacska direct CU-s VGA-t is be tudjon fogadni
- legalább egy 12cm-es ventilátor beszerelhető
- ATX méretű (midi torony), de befogadja a micro-ATX lapotKöszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
-
szaszapi
őstag
Hello!
Szeretném, ha ajánlanátok nekem egy házat ami ezeknek az elvárásoknak kéne hogy megfeleljen:
- jó kábelmenedszment
- előlapi USB 3.0
- HDD DokkolóNézegettem,de ami tetszett volna azt már nem lehet kapni,csak az LC Power Gaming 975B házát találtam,de attól azért jobbat szeretnék.
Segítségeteket előre is köszönöm! Árban max. 30e lehetséges!
-
saint888
csendes tag
válasz #98593280 #54053 üzenetére
Ez a bitfenix neos elég jól néz ki, nem túl feltűnő, pont illene a szobához és ahogy néztem a boltok kínálatát 1 ventit adnak is hozzá. 2 ventillátor hely van még ezen kívül rajta.
Milyen ventit érdemes venni? 120mm-es hely van ezen a bitfenix házon 2db elől ami szabadon van hagyva hátra be van építve egy 120as. Ha már rendelnék ilyen házat akkor egyből kérnék hozzá még 2 db ventit is. Érdemes ezekből a drágábbra költeni vagy egy olcsó egyszerűbb tudhatja ugyanazt? (Vagy ezt nem is itt kellene kérdeznem? )
-
-
Vesa
veterán
válasz #98593280 #54069 üzenetére
Én is pont ezért nem értem. Kiváló a láb, a táp is teljes felületen rezgéscsillapított -és eleve egy kvázi hangtalan, szinte alig pörgő ventis XFX-et használok-, a HDD-k is gumigyűrűvel csatlakoznak, tehát érthetetlen, miért búgócsigázik mégis a ház...Sajnos hiába jó minden külön, de mit tegyek, ha mégis búg? Nem dráma, mint írtam megoldható egy szőnyegdarabbal a lábak alá, csak hát többet vártam őszintén szólva...
A zörgő drive bay-eket megoldottam úgy, hogy nem pattintom a helyükre, mert akkor befeszülnek a keretbe. Abban igazad van, amelyikben az SSD van, az nem zörög.A tudomány a valóság költészete!
-
törölt tag
válasz IMIIKE1998 #54070 üzenetére
A VS4-et teszteltem, ha jól emlékszem igen hasonló a kettő.
Össszegzés a cikkből:"...a VS4 teteje zörög, kopog, az egy darab venti majdnem hangos, elöl kényelmetlen szerelni a ventilátorokat, a wiring space nagysága erős túlzással sem felel meg az elvárt szintnek, sem a merevlemezek, sem a ház talpa nincs rezgésektől csillapítva, a stabilitása közepes, bár Sharkoon-éknál már ez egyébként jónak mondható, súlya a rekordnak számítóan vékony 0,4-es anyagnak köszönhetően csak 3,5 kg körül van, pehely súly. Szóval ez a ház szerintem kb. annyit is ér, amennyi az ára, vagy kicsit még kevesebbet. Kezdő konfignak megfelel, közepes és erős gémer, vagy videó vágó munka gépet egyáltalán nem ajánlok bele építeni."
Teljes cikk a szokott helyen.
-
IMIIKE1998
őstag
https://www.pcx.hu/termek/sharkoon-vg4-w-blue-4044951016228-sz-m-t-g-p-h-z-090776
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a házról? -
törölt tag
Egyrészt én nem tesztelek kövön, másrészt ennél szerintem egyik háznak sem jobb csillapítású a talpa:
Talán cserélj vinyókat, lehet hogy a merevlemezeid okozzák a felesleges rezonanciát.
Az SSD tartó blokk sima műanyag fröccsöntött izé, más házakban is kb. ugyanez a helyzet.
Ha teszel bele egy 2,5 colos drive-ot, lehet már nem lötyög.Audiokábellel tényleg nem tudom mit szívtál, az én kábelem hosszú volt:
-
Vesa
veterán
válasz #98593280 #54058 üzenetére
Gyári minőségű ház, minden eredeti benne. Csak a 2,5-ös keretek lötyögnek, a 3,5-ösökkel nincs baj. Azóta ezt már máshol is olvastam egyébként. A HDD kerregés 2 méterről is kihallatszik, sima mezei WD HDD-k dolgoznak nálam, 2Tb+500Gb méretben (Green/Blue), 2évesk. De a legidegesítőbb ez a mély búgás, ami megszűnik, ha a házat szőnyegre állítom. Ha viszont sima padlólapra (kő), akkor búg. Ha aláteszek egy vastagabb szövetdarabot az első lábai alá, akkor megszűnik. Tehát megállapítom, hogy a rezgécsillapító láb egy esti mese ennél a háznál.
CPU problémaA tudomány a valóság költészete!
-
törölt tag
válasz aladarka #54064 üzenetére
Én itt találtam feketét is, nem tudom be tudják-e szerezni:
http://www.bluechip.hu/termek/bitfenix-spectre-pwm-120mm-fekete"Be fog ferni szted egy Macho fole gond nelkul?"
Gőzöm sincs. Egyszer teszteltem egy 300-as Corsair-t, nem végeztem vele méréseket a Macho-val.
(#54066) Bici : Sok sikert!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #98593280 #54059 üzenetére
Sok egy 7870 mATX házba? A mostani mATX Chieftec házban is halkan és 70fok alatt működik max. terhelésen. És a proci is 60fok alatt van. Csak a légáramlatot kell megtervezni és kikisérletezni.
Inkább a winyók rezgés-mentes elhelyezése a probléma számomra.[ Szerkesztve ]
-
aladarka
tag
válasz #98593280 #54063 üzenetére
> Az asztalra mellé?
Az asztal ala teszem
> Egyébként szerintem előre a HDD blokk elé tennék, azt nem árt hűteni.
OK, ezt mindenkepp.> Felülre is tennék a CPU borda fölé.
Be fog ferni szted egy Macho fole gond nelkul? Kollega tegnap rakta ossze a Corsair 300asat es a Freezer i30 korul sem volt nagyon sok hely.> További második felülre és esetleg alulra már kérdéses, ha van kedved pénzed tesztelheted mi javul esetleg hőfok ügyileg.
Akkor egyet veszek, aztan majd megnezem hol adja jobban> Az oldalsó ventik általában nem sok vizet zavarnak, néha még rontanak is a hőfokokon.
OK.Manapsag mar csak ilyen csillivilli vilagitos vackok vannak? Szep feketet nem is akarnak gyartani ezekbol a jofajta ventikbol...
-
törölt tag
válasz aladarka #54062 üzenetére
Az asztalra mellé?
Egyébként szerintem előre a HDD blokk elé tennék, azt nem árt hűteni.
Felülre is tennék a CPU borda fölé.
További második felülre és esetleg alulra már kérdéses, ha van kedved pénzed tesztelheted mi javul esetleg hőfok ügyileg.
Az oldalsó ventik általában nem sok vizet zavarnak, néha még rontanak is a hőfokokon. -
törölt tag
Nem tudom te milyen hazat kaptal, en a legtobb altalad leirt hibaval nem talalkoztam.
A 17 mm wiring space valoban lehetne tobb, de meg igy is jobb, mint pl bizonyos Cooler Master silencio hazake.
Az audio kabel nekem tokeletesen oda ert a helyere. Matx lapokhoz kulon alaplapi kivagas van erre a celra.
Nekem nem lotyogtek a talcak es 30-40 decibelt mertem a haztol 10 cm-re ami nekem halk. Lehet hogy esetleg tul hangosak az alkatreszeid? -
félisten
Sziasztok!
Házat keresek egy mATX lap, egy enyhén tuningolt Athlon X4 860K topflow hűtővel, egy 7870 GHz Edition VGA, és 2db WD Velociraptor számára.
Jelenleg egy Chieftec mATX házban lakik a konfig, de a winyók elhelyezkedése elég nehézkes, mivel nem simán 3,5" helyre akarom beszerelni őket, hanem 5,25" helyre, mivel razgés csillapításra szorulnak.
A Chiefteck házban nagyon bénán van megoldja az 5,25"-os helyek kialakítása (kb. nincs alsó lemez, így a házibarkács winyó halkítóm nem elég stabil).Eddig két CoolerMaster házat néztem ki:
- N200: Az vele a baj, hogy csak egy 5,25" hely van benne, vagyis a másik winyót további barkáccsal kell rögzítenem pl. a ház legalján. Egyébként tetszene, mert sok venti hely van benne, és adnak hozzá két 12cm-est is, ráadásul alsó tápos, ami állítólag jobb.
- Elite 342 Itt rendesen elfér a két winyó, olcsóbb is, de az oldalsó lemezen lévő szellőző nyílás nagyon kicsi, és a Top-flow hűtő nem kapna elég hideg levegőt. (Ha tudtok valami jó moddolási technikát szellősebbé tételhez, az is megfelelő. )Tudtok javasolni 10k alatt egy, az igényeimnek megfelelő mATX házikót?
Lehet alsó és felső tápos is, csak legyen két normálisan körbe lemezezett 5,25" hely, és jó nagy szellőző nyílás oldalt.Kössz!
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Friss tapasztalataim egy Nanoxia Deep Silence 3-al:
Nem rossz ház ez, végeredményben nem bántam meg...de...German engineering???
Kezdjük azzal, hogy a ház oldallapjait feltenni kész kínszenvedés. A legszarabb Codegenre egyszerűbben felmegy, nem tudom mit csináltak, de borzasztó...
A kábelmenedzsment erősen hiányos, a hátlap és az alaplapi lemez között alig van hely a vezetékeknek, bár sakkozással megoldható a dolog. Viszont kábelrögzítési lehetőség alig, az alaplap közepénél konkrétan semmi nincs, maximum szigszalaggal lehet gányolni, más módon nem rögzíthetők a kábelek.
Az előlapi "Reset" és "Audio" kábelek érthetetlen okból kb. fele olyan hosszúak, mint a többi. Az audio csak úgy érte el az alaplap végén lévő csatlakozóját, hogy a táp rögzítése miatt felhajtott lemeznél lévő lyukon kellett betuszkolni. Rendes gumírozott kábelező nyíláson esélytelen lett volna.
Az alaplapi kivágás -későbbi processzorhűtő miatt-, használhatatlan bizonyos lapoknál, fotót később mellékelek. A 4db lefogatóból kettő a nyíláson kívülre esik, takarásban van. Tehát ki kell szedni az alaplapot a hűtő cseréhez. Fontos, hogy csak bizonyos alaplapoknál van ez...
A 2,5"-os fiókok lötyögnek, zörögnek, rezonálnak. Ez egy "deep silence" elnvezésű háznál különösen kedves.
A ház nem tudom milyen lemezből van, alapvetően masszív darab, de a tetején lévő 2db ventilátor helynél dudotodik/behorpad, ha a ház két oldalát összenyomom. Az a rész 1:1-es Codegen érzés, az van ilyen papírból. A hangszigetelés so..so.., csodát ne várjon senki. A HDD kerregése 2 méterről is kihallatszik, a ház gyári vetijei viszont tényleg szinte hangtalanul teszik a dolgukat. Ami viszont gáz, hogy van az egész gépnek egy búgó hangja, ami csak akkor szűnik meg, ha a gép tetejét lefogom. Okára eddig nem tudtam rájönni.Összességében a fenti hibák ellenére nem rossz ház ez, de azt fel nem foghatom, hogyan nyert ez ennyi editors' choice-t?? És azt sem értem, miért mondja mindenki, hogy extrém halk...??
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
aladarka
tag
Üdv,
Corsair Carbide 300R-be befér vajon egy Thermalright Macho Rev. B? Magasságra látom, hogy éppen, inkább az érdekelne, hogy a hátsó venti maradhat-e benne a CPU coolertől.
Jelenleg nem megy ShellKretor honlapja, nem tudtam csekkolni, hogy ő mit ír :|
A másik kérdés az lenne, hogy érdemes-e az alap ventiken kívül 1-2 darabot pluszban beletenni. Ha igen melyik típust?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
saint888
csendes tag
Sziasztok,
a kérdésem a következő lenne! ~10ezer Ft körüli összegből lehet már épkézláb gépházat venni? Olyat szeretnék amihez gyárilag tartozik ventillátor, lehetőleg 2. Jelenlegi tudásom alapján egy befelé juttatná a friss levegőt a gépnek 1 pedig kifelé a már melegedett levegőt. Mik a lehetőségeim?
Ezt a fentebbi gépházat néztem, de egy másik topicban azt mondták inkább felejtsem el
-
nagyúr
Sziasztok!
Valakinek van saját tapasztalata a Fractal Design Core 1000 (USB3) házzal? Valóban hangos terhelés alatt? Ill. igaz-e az ígéret, hogy a HDD-rezonanciát elnyeli?
Alternatíva, használ valaki HDD rezgéscsillapító kitet? Én a Scythe HDD Stabilizer x2-t találtam, ez megfelelően teszi a dolgát? Ránézésre kicsit sok benne a fém...
Köszi,
gbors"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Vesa
veterán
-
nf_Ozsi
újonc
Sziasztok!
Az alábbi alkatrészeknek szeretnék egy kicsit nagyobb, könnyebben szerelhető házat, mert jelenleg már gondban vagyok, ha egy újabb merevlemezt szeretnék. A gép 2013 nyár végén került összeállításra és csak a házat akarom cserélni.
Táp: FSP Aurum Gold 600W
Alaplap: Asrock Z77 Extreme4-M
CPU: Intel Core i7-3770 Processor @3,4GHz
Cooler: ARCTIC COOLING Freezer Xtreme Rev. 2
RAM: CORSAIR 16384MB Vengeance DDR3 2133MHz CL11
SSD: OCZ 240GB SATA3 2,5" Agility 3 SSD
HDD: 1TB Samsung HDD 32MB cache
VGA: SAPPHIRE HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITIONNagyon nagy hombár házat nem szeretnék, mert alkalmankénti lanozásnál könnyebb cipelni egy kisebbet. Viszont a hűtő magassága és a VGA hossza olyan nagy szabadságteret nem enged.
Ahogy nézelődtem a CORSAIR Carbide 240 és 540-es házainak elég barátságos elrendezése van.Tudjátok-e ezeket ajánlani vagy esetleg más, lehetőleg olcsóbb árfekvésben könnyen szerelhető, de jó szellőzéssel ellátot házat?
Előre is köszönöm a segítséget!
Ozsi
-
törölt tag
AJÁNLOTTÁ olyan ház válik, melyet általában ismert gyártó készít, több teszt site letesztelte, esetleg jókat is írt róla. A román site-okon látható Game Daemon 6004 szerintem most sem és nagy eséllyel később sem fog ebbe a kategóriába tartozni. A képeken egyébként látható vmekkora kábel menedzsment, 90 fokos tálcákkal is bír. 3 db venti gyárilag, talán a szellőzése elfogadható. 14 ezret esetleg lehet érte adni, de a megvásárlása szerintem lutri. Lehet hogy instabil, képek alapján egyébként is kissé gagyi-fesztiválnak tűnik.
-
kerxy
őstag
Sziasztok!
Ez a ház mennyire ajánlott? Külseje nagyon tetszik! Game Daemon 6004
Ez menne bele
proci: i5 4440
alaplap: GIGABYTE GA-B85M-D3H
videókártya: Sapphire R9 270 2gb
memória: HyperX 2x4GB FURY DDR3 1600MHz CL10 HX316C10F/4
vinyó: WD Red 1TB 5400rpm 64MB SATA3 WD10EFRX
ssd: Intel 530 120 gb
táp: THERMALTAKE Munich 430W -
Anubris
őstag
válasz B4ndiBuild3r #54040 üzenetére
Itt egy 450D a H100i-vel. Szerintem nem lesz vele gond.
-
Akcok94
senior tag
üdv,
olyan kérdésem volna, hogy Thermaltake Versa H34/H35 néztem ki, van valakinek tapasztalata ilyen házzal?
anyag minősége és a többi.köszönöm
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
B4ndiBuild3r
tag
Sziasztok!
Van egy Corsair Carbide 500R White házam.
Nos vettem egy H100i GTX hűtőt, először úgy szerettem volna telepíteni a hűtést, hogy beakartam rakni a radiátort, amin már rajta van alul a két ventilátor, viszont az úgy elakadt a képen pirossal bekarikázott alaplapi (hűtőben?), így maradt azt, hogy csak a ventilátort szereltem fel, fölé meg a radiátornak kijelölt helyre a radiátort.
Viszont most szeretnék váltani egy Corsair Obsidian Series 450D-re viszont, ahogy néztem a specifikációit, kicsit alacsonyabb, mint a mostani, viszont azt írja támogatja a H100i-t, ami ugyanakkora kb., mint a GTX hogyan deríthetném ki, hogy azzal befog-e férni a hűtő, mert annak nincsen külön radiátor tartója, így megszívnám, ha elakadna abban a házban is.
[ Szerkesztve ]
„We all make choices, but in the end our choices make us.” Andrew Ryan (BioShock)
-
Buli77
csendes tag
Nem is vitatom, sőt meg is csinálom holnap! Viszont azért annyira nincs melegük hiszen 2db 120-as venti tolja elölről a levegőt befele.
-
Buli77
csendes tag
válasz #98593280 #54033 üzenetére
A 90 fokos sata kábel nem hangzik hülyeségnek! Viszont itt Szolnokon annyira nyomorultak a számítástechnikai boltok, hogy nem kaptam nemhogy 90 fokosat de még fekete kábelt sem!
Így hát marad a rendelés, viszont így a szállítás meg többe kerül mint a kábel!"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel! Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ te ki vagy!"
-
minek?:S
őstag
Üdv!
10-15k körül +- 1-2 ezer, milyen jól szellőző, kábelmenedzsmentes ATX házat érdemes venni iponról?
Elsőnek Antec One a kiszemelt.
Üdv.:M.
-
Buli77
csendes tag
válasz Buli77 #53718 üzenetére
Szia ShellKretor!
Ilyen lett az új kábelezés az új alaplappal. Egyetlen szépséghibája, hogy nincs egy negyedik fekete sata3-as kábelem. Na de majd megoldódik. Értékes véleményedet ismét szívesen fogadom!
Üdv : Béla
-
törölt tag
Egyebkent meg attol, hogy pl egy Fractal R4 mondjuk a tulmelegedestol meg tud vedeni egy 290x-et, attol az meg teny, hogy egy kivaloan szellozo Raven 3 pl 25-30 fokkal alacsonyabb hofokon tudja tartani. Konkluzio: a Raven sokkal jobban szellozik mint az R4. A teszteles tobbek kozott errol szol. Kulonbseget tesz tobb szempont szerint haz es haz kozott. A reklam ennek ellenkezoje: minden jo es minden megfelelo.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem vezetek senkit felre! Megmertem a hazakat azonos konfiguracioval. Kornyezeti homerseklet figyelembe van veve. Az adatokat mindenki sajat bevallasa szerint hasznalhatja. Senkinek sincs megtiltva hogy egy lista aljan allo rosszul szellozo hazba epitsen egy erosen melegedo konfigot. Ajanlani viszont en nem fogom neki!
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz #98593280 #54004 üzenetére
Egyetértek alapvetően, bár a teszt-listákat jobban szemügyre véve az is látszik, hogy akár 10-20 hely múlhat pár tized fokon, ami a gyakorlatban kvázi jelentéktelen. Vagyis egy ház 20 hellyel hátrébb sem feltétlenül rossz, mert gyakorlatilag megegyezik a 20hellyel előrébb lévőkkel.
Kéne egy olyan lista is, ahol ezeket is figyelembe veszik, vagyis érzékelhető, a hardverekre is már jelentős befolyással bíró értékek között különbséget kellene tenni...Mert bármilyen hardvernek van egy üzemi hőmérséklet-tartománya, melyen belül akár még 10fok eltérés sem jelent problémát.
Szerintem az is kicsit félrevezető, hogy a gyakorlatilag bőven üzemi hőfokon belül hűtő házak amiatt esnek rosszabb megítélés alá, mert pár tized fokkal gyengébben hűtenek társaiknál, így a listákban hátrébb szerepelnek ami nem túl bíztató a felületes szemlélőnek, pedig gyakorlati jelentősége ennek a különbségnek szinte zéró.[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
törölt tag
-
Asbee
veterán
válasz hszilard666 #54022 üzenetére
Viszont ha nagyon szét van szivacsozva, porszűrőzve nem árt a statikus nyomás.
-
polgi803
őstag
válasz hszilard666 #54022 üzenetére
Csak magára a Corsair márkára akartam rámutatni nem konkrétum volt...
-
polgi803
őstag
válasz hszilard666 #54018 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Dákesz
tag
Sziasztok
NZXT Phantom 240 tapasztalatok?Megeri AZ arat ? -
Pgraph
aktív tag
válasz #98593280 #54014 üzenetére
Igen, utánanézve a két VGA fogyasztásának, jelentős a különbség. Így már tényleg nem lehet összehasonlítani őket.
Azért ez érdekes, hogy ilyen durván belenyúltak a tesztkonfigba kb. 1 éven belül.„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
hszilard666
veterán
válasz polgi803 #54016 üzenetére
Nem szar, pokolian király, nem értem hogy az Úr miért kapálózik ellene.
(#54017) ShellKretor:
Gondolom ezek a mérések gyári ventikkel készültek.
Polgi803 valszeg fog bele rakni még ventit. De amúgy tényleg azt gondolod hogy ha annyira rossz lenne rátukmálnám a fórumtársra?[ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
hszilard666
veterán
válasz #98593280 #54004 üzenetére
Az asztalim fele használt cuccokból van, igen, apróról kalapoztam! A mac munkagépem azon nem spórolok!
ShellKreator:
BeQuiet! Slient base az egy hatalmas kamion, biztos vagyok benne hogy halk de jóval nagyobb mint az R5.
A deep silence meg egyszerűen ronda, és képről elég kopogós műanyagnak tűnik. És ugye azokba elég nehezen lehet combos vizet dobni![ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
törölt tag
válasz Pgraph #54013 üzenetére
Előbb írták, hogy a 2 házat más konfigurációval mérték, innentől kezdve a hőfokok összehasonlítása értelmetlen. A DS4-et HD 5770-el, míg a DS2-öt egy JELENTŐSEN jobban melegedő (345 wattot fogyaszt) HD 5870-el mérték. Az a ref. hűtős HD 5870 egy tűzkatlan, ami tovább emeli minden egyes házban található komponens hőfok értékét.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
törölt tag
válasz TeebyKay #54008 üzenetére
Szerintem a gyári elhelyezés kiváló. Elöl egy, hátul és a CPU borda mögött még kettő darab. Próbálkozhatsz előre tenni egy negyediket, de az 5. felső és 6. alsó szerintem már nem sok hasznot fog hozni.
(#54009) Asbee : Hihetetlen vagy sem, igazából részletkérdés. A lényeg az, hogyan hűt az R5. Az hogy felére esnek, nem minden esetben igaz. Én pl. simán eladtam kb. 11eFt-ért egy boltban 16 ezres Cooler Master Seidon 120V-t és az nem a fele.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz #98593280 #54007 üzenetére
A vízhűtéses alkatrészek árai nagyon durván esnek az apró piacon, mivel alig lehet őket eladni. Egy 30 ezres radiátort megvásárlás után örülsz ha fél áron el lehet adni. A radiátor kifejezetten ilyen. Tudom mert 2 konfig minőségi full vizetett gépem volt nem kevés pénzből. A vízhűtéses alkatrészei a nagyon jó minőségbe tartoznak. Továbbra sem értem az miért hihetetlen ha valaki aprón olcsón vesz egy hibátlan terméket és nem költi fölöslegesen a pénzét még ha meg is teheti.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Corsair Hydro Series H110 dupla radi pl. kb. 40 eFt.
Nos ha szerintem ezt pl. 12eFt-ért vásárolta meg, akkor az egyrészt nagyon olcsó, másrészt tuti hogy nem tökéletes.Az a hihetetlen, hogy a cuccok között leírt hardverek fényében, nem költött minőségi vízhűtésre. Lehet hogy most márt sikk bevallani, hogy 60 ezer ráment még a Fractal R5-re, mert léghűtésben gyenge volt. Ez a megérzésem.
-
törölt tag
válasz hszilard666 #53991 üzenetére
12 és 7eFt, dupla radiátorért? Az elég érdekes, használtan vetted? Furcsa hogy 3770k, GTX 780Ti, MacBook, 2 db MX100-as 512GB-os SSD, Maximus V alaplap, DELL IPS monitor mellett olcsó vizet vásárolsz... Mondhatni kissé hihetetlen.
Egyébként ugyanúgy csendes a Be Quiet Silent Base is, avagy a Nonoxia Deep Silence 2, utóbbi még kiválóan is hűt, gyári árban, gyári léghűtéssel.
Igazából az lenne a jó, ha vki vmit kijelent, azt indokolja is meg. A légből kapott, "nekem tetszik, beleszerettem, imádni valóan halálian jó" kijelentések alaptalanok és erősen szubjektívak. Ráadásul a topik olvasóit félrevezetik.
A Fractal R5 még a BIT-tECH szerint is gyengébben hűt mint az R4 elődje. Ez a tény. Lehet bele tenni Radeon 270x-et is, csak nem ajánlott, főleg nem 34 fokos szobában. 15-20-25 fokkal hűvösebb lenne a cucc egy jól szellőző házban és nem fogyogatna a kedvenc játék.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz aladarka #54001 üzenetére
A hűtése az elég gyenge, 100 db ház közül kb. a 90. helyen:
(#53998) hahakocka : Nincs semmi gond a GA-970A-UD3P alaplappal, 10 fázis van rajta, izmos deszka az.
(#54002) TeebyKay: Miért kell bele? 3 db gyári ventivel is TOP5-ös a hűtése.
[ Szerkesztve ]
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
FD Core 3000 házba lehet extra ventit kapni valahonnan?
-
aladarka
tag
Sziasztok!
A CoolerMaster_690_III kapcsán van vkinek tapasztalata? Hűtés, rezgés-cicergés mentesség, szerelhetőség, anyaghasználat, stb.
Ami szimpatikus benne:
- 2-2 előlapi USB 2.0 és 3.0 port
- kinézet
- 171mm-ig elfér benne proci hűtőAmi határeset, de még elfogadható:
- tömeg: 8.9kgBármilyen vélemény / ellenvélemény morzsa jól jöhet.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Gaming notebook topik
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés