Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
schawo #23096 üzenetére
A palacsinta a kicsi vázhoz ment, mert családra (kérdező kommentjét elolvasva) sem a fényerőtlen kitobit sem a kis vázzal lassú 60ast nem túl jó, viszont duplakitben véve olcsóért van fényerős gyors palacsinta ami ilyen célokra (nem portréra, de oda is írtam) pont jó (pl beltéren az ekv 90mm 1:2 nagyítással használhatatalan, meg az f/4~5,6 sem az igazi). Az instantos szöveg nagyon jó, sokadjára olvasom, nagyon hasznos; portré+családra sem nyújt akkor az adott gyártó megoldást, kérdező kiokítva.
szerk, jah, 55/4 a kitobi vége, fixre gondoltam. Ofkorsz az portréra karcsú, plusz bokeh terén mégiscsak zoom...Tin_Shield: Elné, nem tudtam hogy van fém a sonyban
. Tudom hogy nem ezekkel indul egy ligában, de a kérdező nem írt árat(első gépként nem feltétlen szoktuk ajánlani hogy mindenből tárazzon be újat), nagyjábóli ársávba ugyan beférne, de itthoni kisker áron inkább hanyagolandó (itthon 30-120%kal többe kerülnek az xf obik újonnan mint más országokban).
-
Tin_Shield
őstag
válasz
MC Pite #23098 üzenetére
A Sony 50-es fémborítású és stabilizált, persze nem annyira minőségi felépítésű mint a Fuji 60-as, cserébe viszont a felébe sem kerül. Az Oly 45-ös műanyag, cserébe sokkal kisebb és könnyebb, és ugye ez is csak felébe kerül a Fujinak. A Fuji 60-as nem ezeknek a viszonylag kedvező árú üvegeknek a konkurenciája, hanem egy magasabb kategóriájú makróbjektív. A használt cuccokat árát is kár belekeverni, de persze ha így gondolkozunk a Sony is megvehető használtan, és az Oly is.
Az E-M10 kitobival és a 45-össel kihozható 250-260 körül, vadiújan, számlával 3 év garival. A Fuji 60 önmagában 180e körül van, szóval szerintem ne erőlködjünk tovább ebben az irányban. Jó a Fuji, nagyon jó, de más (ár)kategória.
-
válasz
schawo #23096 üzenetére
Az XF60 64.1mm diameter x 63.6mm long és 218gramm. A sony 62×62mm és 202gramm.
Nem tudom ugyanarra gondolunk-e nem kicsit elszállt méret alatt (bőven kisebb mint egy tükrös 18-55ös kitobija). A (palacsinta és a) 35ös után a legkisebb obim, a 14-es is nehezebb, ducibb nála.A hatvanasok 110-130k körül mennek általában használtan, ez több mint a műanyag sony vagy a kis mft üveg. Nem tudom erőszakolás-e a hatvanas portréra, ha igen, én kérek elnézést. Árban sok? OMD-s kitek összárába gondoltam beférünk, de ebben is tévedtem.
55 F4 passzolom hogy milyen üveg, nem tudom mire való.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
MC Pite #23095 üzenetére
Én a Pana 14-42II-től dobtam egy hátast. Olyan szinten röhögi körbe az amúgy nem gyenge Nikon 16-85-öt - ezt a zúmot használtam utoljára -, hogy csak lesek. Persze felépítésre és fényerőre nem Fuji kitobi, csak egy 30e-ft-os műanyag vacak.
Biztosan jó a Fuji 60-as makró, de a listaárából kompletten (kábé) kihozható egy Olympus kit és egy 45-ös, vagy egy Sony kit az 50-essel együtt. -
válasz
MC Pite #23095 üzenetére
Azért az a Fuji 60 nem kicsit van elszállva árban és méretben, ha konkrétan portréra akarnánk csak használni. Az 55mm F4 sem az az igazi portré gyútáv/fényerő és a kit sem épp olcsó. A 27/2.8-nak pedig abszolút semmi keresnivalója a portérobik között. Azért lássuk be, hogy a Fuji még messze van attól, hogy minden létező problémára instant megoldást nyújtson. Meg lehet próbálni megerőszakolni a dolgokat, de abból sok jó nem sül ki.
-
válasz
Tin_Shield #23091 üzenetére
Halandó pénztárcás kategóriába simán befér A Fuji X + kitobi + 60mm 2.4
E2+kitobi+60m 2.4 egész korrekt. Ha a hatvanast használva nem baj hogy lassú, akkor E1 kit is jó, és köze nincs ennek a kitobijának (18-55mmF2.8-4 OIS) az oly/pana/sony kitobijaihoz (inkább pro alapzoomjukhoz mérhető), és 300ból megvan az egész (használtan).
Ha az olcsóbb penek/EVF nélküli cuccok is játszanak, akkor X-M1/X-A1 kitobi+60-as (sebességben az E1-nek felelnek meg, viszont az alap kit majd százassal olcsóbb - vagy az árba hurcolósnak még egy 27mm2.8 befér, családi képekre sztem patent) -
Tin_Shield
őstag
válasz
silmatauki #23092 üzenetére
Nem hiszem hogy a Sony egyhamar kiszállna az APS-C-ből, minden fasságuk ellenére ők a piacvezetők az egész MILC szegmensben. Az objektívektől én sem vagyok hasraesve, de a két kitobi olcsó és használható, és az ötvenesük ár/érték aránya is rendben van, a kérdezőnek pedig kábé ennyi elég. Persze ha több pénzt akar/tud költeni a jobb minőségért cserébe, esetleg kiforrottabb rendszert szeretne ahol nagyobb a kínálat akkor vannak alternatívák.
-
válasz
silmatauki #23092 üzenetére
Nem kicsit sommásra sikeredett.
-
silmatauki
őstag
válasz
Tin_Shield #23091 üzenetére
"Sony NEX/alpha + kitobi + 50 f1.8"
Azért a nem full frame NEX-ekkel/ E-mountos Alphákkal vigyáznék – valszeg nem lesz már hozzájuk új, natív obi, a jelenegiek meg elég rossz ár-érték arányúak, ha zoom kell. NEX-ből SZVSZ cropost már nem szabad venni, inkább egy kicsit gyűjteni kell egy FF-ra, ott ki lehet használni a jövőbeli (csak) FE obikat, és a nagyobb méretük / súlyuk nem csak felesleges és kihasználatlan kolonc (=holt tömeg) lesz...
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Mirman #23089 üzenetére
Ha a pénz nem számít
Fuji X + kitobi + 56 f1.2
Olympus/Panasonic + kitobi + Panaleica 42,5 f1.2, esetleg Voigtlander f0.95
Samu NX + kitobi + 85 f1.4Halandó ember pénztárcája:
Olympus PEN/OMD + kitobi + 45 f1.8
Sony NEX/alpha + kitobi + 50 f1.8
Panasonic G(x) + kitobi + Oly 45 f1.8Szűkös pénztárca esetén:
Bármelyik MILC + kitobi + adapterezett 50 mm körüli manuális fixA "két nagy" MILC-e erősen kompromisszumos, alkalmi áron megérheti, listaáron kevés észérv szól mellettük...
Nem ajánlott/vicc kategória:
PentaxQHogy megéri-e, az kérdéses, új gép esetén, pusztán csak az anyagiakat nézve nem feltétlenül, más szempontokat is figyelembe már inkább.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Mirman #23089 üzenetére
Ha véletlenül Sony-t veszel (én sem írok típust, majd a pénztárcád eldönti), akkor a 16-50 kitobi mellé szerezd be a képstabis 50F1,8-at, azzal szépen lehet portrézgatni (közelről). Egy pár hete még 65k volt, most drágább lett, hála az "erős" forintunknak.
-
Mirman
őstag
Üdv , jártam már itt párszor , akkor még DSLR-re érdeklődtem mint első gép , de most utánaolvastam a MILC-eknek és megragadott a gondolat hogy lehet hogy jobban megérné. Főként a portérfotózás érdekelne , erre szeretném venni a gépet legfőképpen. Nem lesz sem sportfotózás sem videózás sem semmi egyéb , maximum természetfotózás , család stb. Mit ajánlanátok erre a célra ? Keretet direkt nem írtam , nem szeretném a legolcsóbbat venni , de feleslegesen drágát sem , ezenfelül pedig addig spórolok amíg kell. Köszönöm előre is .
-
válasz
madgie #23083 üzenetére
Irányjelzőn 150be az E1 kit? OK, az azért kicsit átlag alatti ár, de lassan beér az mft topik küszöb szintje alá
. X100ak ára is érdekes... Csúcskompaktokhoz vagy az obihoz képest olcsó, a hasonló vázakhoz képest drága (bár olyan egyedi hogy aki ilyenre vágyik másból nem tud ilyet összelegózni).
Mindenesetre az egy évvel korábbi árakhoz képest már kánaán van -
Freddy76
addikt
válasz
madgie #23079 üzenetére
Soha nem értettem ezt a "drágább/olcsóbb, mint amennyit ér" dolgot a használtpiacon. Mindent a kereslet és a kínálat áraz be, ezért ha a 35/1.4 átlalában 130-ért cserél gazdát, akkor az annyit is ér. Nyílván nem lehet levonni következtetést egy-egy önálló hirdetésből, de ha valaminek van többé-kevésbé beállt árszintje a használtpiacon, akkor az annyit is ér...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #23081 üzenetére
miért, sok átlagjúzert ismerek én is, akiknek "fotósnak kinézni" fontosabb mint rendesen fotózni
-
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie #23079 üzenetére
az x-e1 ennyiért sztem nem rossz
-
madgie
titán
válasz
MC Pite #23078 üzenetére
Az X-A1-re nincs kereslet, azért árazzák le. A 35-ös mindig ennyi volt, én is 130-ért vettem.
Az X100 meg 125-nél nem ér már többet, objektív ide vagy oda. Két frissítés is volt már rá. Tegnapelőtt a Limitet Black X100 nagylátóelőtéttel 185 körül ment el (Új, EU-s szállítással). És az Limited Edition, nem a sima.
-
Nézegetve a hirdetéseket durván lentebb vannak az X gépek/obik árai mint a közvélemény szerint ahol tart... A1/M1/E1-ek olyan árban repkednek hogy csak nézek, de az alapzoomok, 35ösök is egyre lentebb másznak - már-már olcsóbbak, mint amennyit abszolútban érnek... X100x árak is megindultak itthon (érdekes, ebayen elég jól tartják magukat még, talán majd a T kicsit felkavarja az állóvizet).
Milcek ára amúgy is relatív gyorsan esett idáig is, de monstmár minden CSC rendszerre érvényes
Érdekes hogy egy G3/X-E1/NEX5 (akár kitek) áráért milyen canikont mérnek... Kicsit fentebbi kategóriában még több érdekesség van. De szekondhend vásárlóknak ez csak jó -
pittbaba
aktív tag
válasz
BigBlackDog #23076 üzenetére
Áhhhh
Tök jól tudok keresni, hogy ezt miért nem találtam meg.... köszönöm -
BigBlackDog
veterán
válasz
pittbaba #23075 üzenetére
Én csak objektív összehasonlítást ismertem eddig, ami hasonlóan működik. De aki keres, az talál (biztos van még hasonló).
Azért összehasonlítva a D300s-t és a D7000-et ISO3200-on, azért számomra nem annyira egyértelmű, hogy melyik jobb zaj terén.
-
pittbaba
aktív tag
válasz
BigBlackDog #23074 üzenetére
Nem tudtam ezeken a tesztelős oldalakon futószalagon készülő tesztképeknek hihetek e, éppen van e kedve a cikkírónak foglalkozni vele, vagy lő kettőt gyorsan két másik cikk írása között valamelyik téren. Átlag userek képeinek jobban hittem, de ezek után fölösleges...
Kár hogy nincs weblap még ahol ugyanazokat a témákat ugyanolyan viszonyok között mindig lefotózzák különböző beállításokkal s húzhatod a csúszkát a képen ha beírod a két váztípust mondjuk. Nagyon vicces lenne.. -
pittbaba
aktív tag
válasz
BigBlackDog #23072 üzenetére
Csak fórumon olvasgattam, hogy van akinél elszáll új FW után van akinél nem.. még a 220-ban is ezt mondták, hogy embere (váza) válogatja.
Hát ez az, hogy ha megy sem ér semmit) Pedig pont arra találták ki, hogy ha nagy a sötétség is tudjon fókuszt találni a gép. Mostanság pont az éjszakában fotózgatunk, ezért úgy keresek, hogy tudjuk használni este is. Eddig full d300s mellett voltam, de most hogy nézem a teszt képeket, 200-as ISO-n 100%-on olyan zajos a kép, mint d5100-on 400 felett. Lehet ez, vagy csak rossz ez a tesztképes oldal?
Ez valós? Vagy valaki ügyesen tesztfotó címszó alatt Ligtroommal felhúzta tökig a Sharpeninget? (sosem értettem miért nyúlnak bele a sample fotókba az emberek... )
-
-
A Zéé
addikt
válasz
pittbaba #23068 üzenetére
mondjuk én az FX gépek miatt nem igazán várnék DX áresésre mostanság. Pláne nem 30-40k-t, mint amit te szeretnél.
D600 nyomott áron van nagyon régóta (de még mindig magasabban, mint a D7100-ak), szerintem elég nehéz eladni, D610 még nem ezen az árszinten játszik egy darabig, D700 eszetlenül tartja az árát, D800 meg talán sose lesz olyan pozícióban, hogy érdemben befolyásolhatja a top DX-ek piacát -
pittbaba
aktív tag
Sajnos d5100 is rosszul kapja el vagy nem kapja el, ráadásul nagyon rossz a focus segédfény a vázon, általában nem is működik, viszont nem frissítek firmware-t, mert akkor meg az utángyártott akksival nem fog menni a dolog.. nem vennék vázat ha nem hiányozna a focusmotor, meg a normális vaku (ez utóbbi csak néha).
-
pittbaba
aktív tag
Filmes fiúk ők, inkább, mint fotósok a csapatnak ezen részei egyébként. És tök jogos, igazad lehet. De ilyenkor szokott minimál áresés lenni egy darabig mindenképpen, mert kiárulják most a DX gépeket sokan akkor is. Mivel nem bírnak magukkal sietnek és egymás alá vernek 3-5-10 e Ft-al és már pont helyben is vagyunk. Sokat aprózok minden témában (bár főleg hangszer) így szokott menni.
A 35mm-es is így került a kezeim közé ár alatt garisan) -
torzo
őstag
válasz
pittbaba #23066 üzenetére
Én épp most adtam el az enyémet és leléptem d7100-ra. Nagyon drága és nehéz játék a FF, amikor a megfelelő optikákat is meg kell venni. Ahogy a szenzorok egyre jobbak, úgy lesz szerintem egyre kevesebb észérv a FF mellett. A többi szolgáltatásban az apsc pedig ugyanott van.
A profi milc-ekről ne is beszéljünk! -
pittbaba
aktív tag
válasz
BigBlackDog #23064 üzenetére
Nikon 35mm f1.8, Nikon 80-200 f2.8 DED (emiatt veszem a vázat főleg, mert itt már van focus motor).
Ezek jó üvegek nagyon, elkövettem azt a hibát, hogy vettem a d5100-ra új obikat a kit helyett, és azonnal kinyílt a világ, fejlesztésbe kellett kezdenem ahogy elkezdtem foglalkozni az üggyel komolyabban
Max várok még egy kicsit, most majdnem lett 120-ért egy 15000 expos d300 (nem s), de sajnos benéztem, hogy ez csak CF kártya, így vissza kellett utasítsam az ajánlatot.Fullframe el fog terjedni és leesnek majd a cropos gépek árai kissé szerintem, nagyon bejött most az új technológia, a komolyabb fotós ismerősök folyamatosan árulják ki a motyókat, csak végre vehessék a Fullframe vázakat
-
BigBlackDog
veterán
válasz
pittbaba #23063 üzenetére
Nem (csak) az AF miatt lesznek a képek tűélesek. Az csak addig kell, amíg a fókuszálás megtörténik. Utána már leginkább az üvegen múlik a dolog. Persze, ha az élességállítás sebessége, AF lefedettség a fontos, akkor nem szóltam. Milyen obival lenne használva egyébként?
"...de FF miatt pár hónap és beszakadnak az árak..." > Ezt mire érted pontosan (úgy érzem, hogy valamiről lemaradtam)?
-
pittbaba
aktív tag
Sajnos nagyon nehezen tudok dönteni, de úgy vagyok vele egyelőre, hogy az AF fontosabb, legyenek azok a képek tűélesek. 200 körül vannak 7100 vázak, de FF miatt pár hónap és beszakadnak az árak, már látom, hogy mennek le a 300s árai is, azt mondták nem kapok 160 alatt, már 120-130 körül mennek 15e expóval, 160-ért már garis, <10 000 expoval.
(a gariban nem vok biztos mert régi darabok de mintha láttam vna ilyet) -
pittbaba
aktív tag
válasz
BigBlackDog #23059 üzenetére
7100, és D300S-re vagyok szűrve eddig. Inkább a D300 15expo-ig használtan eddig inkább a hozzáállás, elvileg az egy legendásra sikerült darab, de mondjatok nyugodtan mást
-
pittbaba
aktív tag
Sziasztok!
Milyen Nikon DSLR gépet ajánlatok használtan 140-160e Ft értékben?
SD kártya olvasóra szükségem van
Beépített fókusz motorra
Vaku tudja a főnök módot
F bajonett, DX -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
ANDROID??? #23054 üzenetére
Nem írom le kétszer: [link]
-
JohnyBlue
addikt
válasz
ANDROID??? #23054 üzenetére
Fekete fényképezőgép pici piros betéttel a markolatnál. Dönthető a kijelzője és van egy csomó AF pöttye. Illetve egy príma szenzort dobtak bele a ferde szemű mérnökök. Jahh és mocsok drága
-
ANDROID???
addikt
http://www.tripont.hu/termek/cikk-209789#ismerteto
Ehhez mit szóltok? ;-)
-
Andrew31
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy gépre, elektronikus zárral, aminek meg sem kottyan némi (nagyon sok.
) éjszakai Time Lapse.
A Fuji XE-1-t sajnos kihúztam a mechanika miatt, pedig meglehetősen jó magas ISO-n... :s
A Nikon 1 V1 sem annyira rossz, de a Fuji nyomába kullog csak, a fenti vonatkozásban.Tudtok valami ajánlani100.000 alatt? (használtan is akár, a Fuji belefért volna)
Köszönöm.
-
Colonel993
senior tag
válasz
MrChris #23038 üzenetére
Mert nem vették meg...
Canon egyik legjobb 50-esét nem lehet viszonyítani persze egy fényképező RENDSZERhez... de a különbözete mutatja, hogy miért is nehéz adott helyen piacot találni neki.
Persze nem kizárt a visszavitt/webshopos visszaküldött MÉGSEM kell cucc a korábbi forgatókönyv szerint. -
hemaka
nagyúr
válasz
Stauffenberg #23035 üzenetére
Tudom, mivel ott dolgozom(sajnos). Van par visszaruzhato cucc, pl. Nyikon 90napig.
-
pittbaba
aktív tag
Sziasztok!
Most készülök vázat venni használtan 120-140e Ft körül.
15 000 expóval láttam most D300 vázat 120-ért, elvileg ez még ovis korú váznak számít ennyi expoval, elvileg csak beltéren volt használva, és jó állapotban van, a napokban megnézem.
Kérdésem: Jó típust választottam az árkategóriában?
Ki mit ajánl? d300 vagy d7100 vagy ?Most egy d5100 van, de eljutottam azokig a korlátokig ami adódik: nincs focusmotor a vázban, nem tud főnök módot a vaku stb... ezért fejlesztenék. Jó az irány?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hemaka #23034 üzenetére
Az MM nem visszárúzik a beszállítók felé, inkább kiszórja a komplett készletet akciósan. Itt is erről lehet szó. Simán lehet bontatlan és hibátlan minden darab, csak azonnal szabadulni akar a készlettől.
Amúgy meg garanciális, ha hibás akkor azonnal csere vagy pénz vissza. Sokat nem veszíthet rajta az ember.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Colonel993 #23032 üzenetére
ha 1-2 db lenne. De tucatjával? Volt kb 2 éve egy raklap olympus e-pm1 60%-os áron, több 100 darab. De a 25/2.8 is ugyan így. Pár hete, hónapja a 200 rugós em10-et akciózták 150-re de budaörsön 120-ért. Aki csak a hírre ment már lemaradt. Ezek mind visszavitt újra forgalomba helyezett készülékek lennének?
-
Colonel993
senior tag
Félre értés elkerülése végett...
NEM leszaroztam a dolgotsőőőt gyanús, hogy ugyanúgy teljes garanciát kap rá az ember...
De a Canonnak nem épp pont ez az az üvege ami nem volna ismert, nem fogyna jól, túl drága volna, szar volna...De mégis vannak random emberek akik visszaviszik mert pl.: Back Fókuszos, mégsem ez volt az elképzelése, CSAKMERT...
Ekkor ezek már "használt termékek"... az adott esetleges panasz alapján a terméket elküldik garanciális szervizbe/szervizes kirendeltségre.
Megvizsgálják, megcsinálják ha kell... aztán vissza a dobozba.
Ezek ugyebár hibátlanok és legfeljebb funkcionalitását nem akadályozó hibája lehet csak, de ezt természetesen fel kell tüntetni és minden eshetőségben csak érték csökkentett termékként árusítható... mert egy adott ellenőrzésen ezek igen komoly büntetésekkel sújthatóak (igen, multikat is megrengető büntetés...)
De nincs kiszabva természetesen, hogy az aktuális piaci nettó/bruttó árnak hogyan menjenek alá.
Illetve esztétikai hibás készülékeket is ugyanígy kilehet helyezni AKCIÓS táblával, csak fel kell tüntetni tételesen az adott hibát és biztosítani kell a vevőnek a kipróbálási garanciát.DE ezen üvegeket csak megforgatták mint mókus a mogyorót, oszt visszavitték valami indokkal annak ellenére, hogy hibátlanok.
Nem hiszem, hogy tényleg beragadt raktáron, és nem tudja eladni MM egyik üzletében se, sőőőt azzal szöszöl, hogy 15%-ot levon az árából pár darab miatt. (és gyanús, hogy nem vonják ki készletről... mégis csak egy KÁNYON NIFTY FIFTY )De amúgy tök8, bármi is van...
Meg kell venni, mert újat kapsz, közel használt piaci áron. -
Nippon
őstag
válasz
Colonel993 #23027 üzenetére
Februárban volt NEX-3N duplakit (16-50, 55-210) 100ezerért. A Mammut MM-ben vannak még Nikon S1-ek 60ezerért, a NEX-5T is egy tizessel olcsóbb, mint akciósan a Sony szalonokban, már ahol még akad. Ettől függetlenül, biztos vannak visszacsomagolt "akciós" termékek, de ki lehet fogni jó áron bontatlan újat is.
-
A Zéé
addikt
válasz
ha ez igaz is... Használt áron, használt obi új obiknak járó garival? Nem hangzik azért az olyan rosszul
-
Gstyler
senior tag
válasz
Én nem tudom, de nem 2-3 db volt kirakva.
-
MrChris
nagyúr
válasz
év elején olympus 25/2.8-t szórtak ki majdnem féláron, nemhinném hogy azok is mind visszavitt lencsék lettek volna.
-
Gstyler
senior tag
Valakinek jól jöhet az info, Mammut MM:
Canon Lens EF 50MM f/1.4 USM 70e -
Audison
senior tag
válasz
Stauffenberg #23022 üzenetére
Köszi, pontosan így gondolom jómagam is. Nem egyszerű dolog ez, mert rengeteg gép van a piacon, elég közöttük eligazodni. A SONY mennyire ajánlott? Pl.: Alpha A300
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Audison #23020 üzenetére
Szerintem egy 500D-vel is simán el lehet boldogulni amatőr szinten, ha spórolásból azt vásárolod, akkor azzal sem jársz rosszul (bár én abból az 55 ezerből simán pofátlanul lealkudnék legalább egy tízest, mert mégiscsak egy régi vázról van szó). Viszont a D3200-ban lévő szenzor tényleg sokkal jobb, frissebb, modernebb. Szerintem leginkább ott van előnye, hogy az 500D-nél sokkal jobban bírja a kevés fényt, magasabb szintig tornázhatod az érzékenységet (ISO) zavaró képzajosodás nélkül, ezzel több fényértéknyi előnye is van. Az 500D egy régi konstrukció.
Én rááldoznám azt a többletet a D3200-ra amennyivel többe kerül, ráadásul azokra még van garancia (ha hivatalos magyar forgalomból való, mert azokra 3 év jár és az a váz még nincs ennyi idős). De azt te tudod, hogy mennyit akarsz költeni. Arányaiban a D3200-zal többet kapsz a pénzedért, mint egy öreg, árát indokolatlanul erősen tartó Canon 500D-től.
-
Audison
senior tag
válasz
Stauffenberg #23015 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
Még mindig a D3200 és a 500D között vacilálok. Az 500D használtan 55k (csak a váz). Ha emellett döntenék, milyen obit lenne érdemes nézni hozzá? Kezdetnek egy "mindenes" obi kellene. D3200-at meg azért vennék, mert mégis egy újabb gépről van szó.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #23018 üzenetére
nextgen hyper a jelenség neve asszem, btw. appleből talán-talán megérteném, ha a beújított ficsörre tényleg szükség lenne (de az 1 éves ciklikusság azért durva), de 2-3x megvenni ugyanazt a nápolyit másik gépházban, hát
ja, meg se kérdezem, gondolom kitobival, vagy travelzoomal fotóz.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #23017 üzenetére
Nekem van egy csajszi ismerősöm, aki eddig bejárta a 400D, 450D, 1000D, 1100D, 1200D pályát, mindegyiket rögtön a megjelenéskor megvette és a régiek mind ott vannak a szekrényben. Ő határozottan állítja, hogy minden vásárlás után hatalmasat fejlődött.
De egy nyomi 50mm f/1.8 II-re sem fizetett be még eddig, pedig az ilyen fillérbaszó fotósoknak pont az való. Mert egyébként az iPhone, iPad, MacBook Pro generációkkal is ezt csinálja, amint jön új rögtön szalad megvenni, eléggé ki van tömve zsetonnal, de a fotózásnál nem egészen érti, hogy mivel lépne előre. Inkább vásárol egy új 100 ezres vázat, mintsem venne végre egy nyomi fényerős fixet és bemeséli magának meg a környezetének, hogy micsoda hatalmas fejlesztéseket rakott bele a Canon.
-
Byk01
őstag
válasz
Mr.Csizmás #23013 üzenetére
Nekem úgy tűnik. Nem hinném, hogy a Canon fejlesztett egy új szenzort, aminek a felbontása és a maximális érzékenysége is ugyanaz maradt.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Audison #23012 üzenetére
A valós expó számot érdemes ellenőrizni, ezt megteheted te is a helyszínen (laptop segíthet), vagy kérd meg az eladót, hogy RAW-ban fotózzon le valamit amiről tudod, hogy nem régi fotó, hanem friss (pl: aznapi újság) és küldje el. Nem mintha az expók száma lenne általában probléma, de az már mutat valamit egy eladóról ha mondjuk 20.000 expós a gép (ami még mindig nem olyan sok), de csak 10.000 expót vall be. Az ilyen egy suttyó, kerülni kell, mert könnye lehet, hogy mást is rejteget.
Sokkal fontosabb, hogy a gép jó esztétikai állapotban legyen. Nem azért mert finnyásak vagyunk, hanem mert ami karcos, kopott, esetleg hajszálrepedések vannak rajta, az erős igénybevételt jelent. Nézd meg az objektívet, hogy lötyög-e a vázon (egy minimális kotyogás általában még normális), mert ez utalhat arra, hogy odaverték objektívestül valahova. Épp így az objektív elején a szűrő menetnél ha benyomódás van, az is arra utal, hogy odacsapták valamihez, ráadásul így már többé szűrőt sem tudsz rátenni.
Leszeded az objektívet, ennek a hátulján van egy pöcök amit elhúzva kitágul a blende, így átnézve rajta látod, hogy koszos-e belülről (nem szigetelt objektívek esetén bejuthat finom por a tubusba). A gépbe is érdemes benézni, menüből bekapcsolod, hogy csapja fel a tükröt (nézd meg előre a kézikönyvet, vagy kérd meg rá az eladót) és nézd meg a szenzort, ha nem dzsuvás (pl: ujjlenyomat, mert vannak ilyen gyökerek is), akkor oké. Egy kis port még le lehet fújni egy körtepumpával simán.
És ami mindennél fontosabb: Vásárolj megbízható eladótól. Vatera, Ebay vezet erről értékelősdit, de itt a Hardverapró is. Itt a fórumon is vannak olyanok akiknek már több tucat sikeres eladása volt már, bennük azért ha vakon nem is, de meg lehet bízni. Ők már azok, akiknek tényleg fontos a makulátlan statisztika.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Freddy76 #23005 üzenetére
Dinamika terén nem is fejlesztenek, de nem csak itt, hanem a magasabb, professzionális kategóriákban sem. Az én elméletem szerint szándékosan. Sokan nem csípik a túl tág dinamikát ami laposabbá teszi a fotókat. Ez csak ízlés kérdése. Mindenesetre a Canon még mindig toronymagasan piacvezető.
-
Audison
senior tag
70.000 Ft-ért tudnék D3200-at 4ezer expoval. Nem gyanúsan olcsó az egy kicsit?! Sürgős az eladónak...
-
A Zéé
addikt
válasz
Audison #23002 üzenetére
pedig nagyon nem. Az a 24 megapixeles szenzor talán legjobb amit belépő vázakba raknak. Utómunkázni erőforrás igényesebb, de leméretezni bármikor le lehet őket.
Az 500D szenzora azért már nem mai csirke. Nem mintha azzal nem lehetne jó képeket csinálni, de azért 2009 már nem most volt
De kb ezen az áron kb találni már D5100-at is, amiben egy szintén nagyon jó 16Mpixeles szenzor van, ha zavar a magas pixelszám. -
Audison
senior tag
55k-ért láttam 500D vázat és arra gondoltam, hogy veszek hozzá egy 18-135mm-es objektívet(használtan). Csak így már majdnem 100k nál járok.
Amit kinéztem D3200 az 70k de az csak 18-55mm-es obi-val. Engem a Nikon gépben csak a magas pixel szám zavar, olyan érzésem van, mintha csak azzal akarnák eladni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- BestBuy topik
- E-roller topik
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest