Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Studi
veterán
válasz szlovibuki #24696 üzenetére
Csak ha nem zavar a fix gyújtótávolság. Azért ez eléggé behatárolja a lehetőségeket, hogy mire használható.
-
szlovibuki
tag
hy! Gyors segítség kellene:
Samsung NX minit a 9mm f/3.5 objektívvel is megéri megvenni egy jobb kompakt helyett?
Tehát ezzel: [link]
-
gege64
csendes tag
Figyeltem az emagon, de nem igazán értem oda Mindenképp dslr-t vennék, rengeteg más gépem volt már, elkezdeném ezt a világot. A használtban nem nagyon bíznék, jobb lenne új. A kérdés az hogy Canon vagy nikon, és azon belül egy jobb vagy egy belépő szintű.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz gege64 #24689 üzenetére
Hello
Tegnap volt tobb DSLR gep a emag.hu oldalon kedvező áron.
DSLR költséggel jar óhatatlanul. Amiket neztel jok. Lehet,hogy most is vannak akciósan gépek ott. El kell dontened,hoy 1udsz e áldozni ra? Mennyire van kedved cipelgetni? Kétségtelen,hogy tulajdonsagaiban jobbak a cserelhetos oobis gépek. Meg erdemes a tükör nélküli MLC gépeket is nézni. Annak az az előnye hogy maga a vaz laposabb,konnyebb. Kevesebb mozgó alkatrész van benne. Ahhoz az obik választéka kisebb és drágább.Ha mindenképen belevágsz a DSLR rendszerrel olcsóbban jössz ki.
Ebben az árban mit jelent? Esetleg vennél használtan nagyon jó allapotut jóval olcsóbban. Amit kisebb veszteséggel tovább adsz ha nem jonne be neked.
Mindenkepen kihajhatos LCD-s gepet vennel? -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz gege64 #24689 üzenetére
A színházi fotózással vigyázz: eseti engedély kell hozzá! (Szerzői- és kapcsolatos jogok, stb.) Nagyon megcseszhetnek érte. Ott (mivel vakut nem használhatsz) fényerős, képstabis teleobjektívre, vagy masszív állványra van szükséged. Én évekig - hivatalosan, de ingyen, baráti alapon - csináltam a Kalocsai Színháznak: Canon 30D + 70-200 F4L (IS nélküli) + Manfrotto állvány kombóval: [link], de már vagy 4 éve abbahagytam (fel is számoltam a DSLR cuccot, csak egy kis Sony MILC van helyette).
A fotózást a nézőtér legszélén állva követtem el, felvonásonként váltogatva a bal- és jobboldalt (egy-egy előadást legalább kétszer fotóztam végig, így minden "fontos" jelenetről készült megfelelő helyzetű kép)
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
gege64
csendes tag
Sziasztok, DSLR gép vásárlására adnám a fejem, sok ilyen gépet használtam már, de soha nem volt még ilyenem. Igazából amatőr szinten használnám, kirándulások, események, stb., de néha jó lenne vele színházban is fotózni, közeli protrékat készíteni a nézőtérről.
A nikon gépeket néztem, azok tetszettek meg első ránézésre, az 5200-as vagy 5300-as, és egy átmeneti objektívvel, vagy nem tudom hogyan mondják, 18-140-essel.
Kérlek segítsetek, mennyire jó döntés ez, körülbelül ebben az árban mindent meghallgatok.
Illetve ha nem kell ekkora gép, akkor mondjátok hogy ne költsem a pénzt feleslegesen
-
Colonel993
senior tag
TTL erősen rendszer függő... de nagyon faék egyszerűségű volt nekem.
HSS szintúgy rendszer/gép függő... de gyanús hogy nem fogja tudni.Zoom követi az obit.
Itt írtam róla egy rövid véleményezést...
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Studi
veterán
válasz Colonel993 #24683 üzenetére
Kérdés mennyit tud az Olympus FL-36R funkcionalitásához képest. Itt azért elég szegényes a leírás, én még nem találkoztam ezzel a típussal. TTL az ok, RC? HSS? A motoros zoom automatikus a vázra tett obi alapján?
-
MrChris
nagyúr
válasz gatesz #24677 üzenetére
Ezt már neked kell eldönteni.
A jóval fejlettebb szenzor miatt a 3 közül számomra mindenképp a nikon. Nézd meg mennyiért mennek el a 18-55-ösök, szerintem szinte 'ingyen', nehéz arra építeni hogy majd eladod..... Meg én pl fényerős fixeket szeretem, meg a régi adapterezett obikat, amit viszont nehézkesen lehet megoldani nikonon.
-
Colonel993
senior tag
válasz Lassú Víz #24682 üzenetére
Ez a vaku már annyi névvel rendelkezik mint a szemét
Ezen vaku megvan csinálva kb az összes létező rendszerre, van ahol még a nevük is ugyan az.Utoljára nekem Soligorként volt Pentaxra.
-Szerettem mert olcsó és jó teljesítményű, használható a Slave...
-Nem szerettem mert számomra idegesítően hangos volt a sípolása...||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Lassú Víz
addikt
válasz qpakcovboy #24640 üzenetére
Digitcam-nál beütöttem a keresőbe, hogy Olympus és előjött ez a vaku is. De van ott Metz 44 AF is. Biztos jó az FL600R, de szerintem annyit nem ér.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
jeni
félisten
-
BullZeye
veterán
E-PL5-höz kellene akksi, de itthon 20k az eredeti, és erősen kétlem, hogy annyit megér...
Van ebay-en megbízható akksi árus, aki korrekt áron ad jó minőségű utángyártottat? És itt nem az irreális 3Ah akksikra gondolok legyen csak 1Ah de annyit tudjon is, és ne robbanjon fel, és tartsa a töltést 1 hétnél továbbEladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
gatesz
tag
válasz MrChris #24676 üzenetére
Hát igen, végül is az infókat tudom, csak nem tudom mennyire fogom kihasználni.
- HDR (Tudom, hogy utólag képszerkesztővel is lehet)
- Több fókusz pont, cross típusú fókusz pont
- Meg ugye a kihajtható kijelző a videónál, szerintem külön jó dolog
- Sztereó mikrofona 18-55-ös obi nem egy álom, de majd idővel megpróbálnám kicserélni, vagy eladni, és venni használtan egy 18-105-öst.
Nem tudom, nincsenek tapasztalataim.
Én is inkább a nikon felé kacsingatok, mert tudom, hogy a 18-105 nem egy csúcs szuper, de pl canon 18-135 höz képest lényegesen olcsóbb, és minőségben szerintem ugyanaz.
Az a baj, hogy a d5200 18-105-el, és 3 év garival 190 körül van!
-
-
gatesz
tag
Vagy EMAG még ma
Canon EOS 600D DSLR fényképezőgép, 18MP + EF-S 18-55mm IS II objektív 100 ezer
-
gatesz
tag
Sziasztok!
Reggel nem kaptam választ De gondoltam kérdezek még Nem adom fel!
Az emag már felejtős, de van egy pár másik lehetőségem.
Kezdőként melyiket találnátok a legjobb vételnek?
D5200+18-55mm VR II + táska 136 ezer
D3200+18-105mm+ táska 128 ezer
Canon EOS 700d + 18-55 IS II 146 ezerAki írna az ügyben előre is köszönöm!
-
berobi78
tag
Sziasztok, ha valaki lát jóárasított 100d-t, megtenné, hogy belinkeli? Több szem többet lát! Köszi
-
bvpeti
csendes tag
Sziasztok! Emag-nál Canon EOS 600D DSLR fényképezőgép, 18MP + EF-S 18-55mm IS II objektív 100k-ért milyen vétel?
-
MrChris
nagyúr
emagnál a 600d +50-es elfogyott. Van sejtésem hány darab lehetett a készlet...
[ Szerkesztve ]
-
gatesz
tag
Meg úgy látom, hogy a NIKON-ra ez a két év, ez nem gyártói garancia + furi ez a számla + garancialevél dolog is!
-
gatesz
tag
Sziasztok!
Nézegetem ezeket az EMAG-os akciókat! Segítsetek már nekem!
Az alap koncepció ahogy már korábban leírtam a d3200 18-105-el volt (táskával 150e)
Most van a D5200 emag-on 18-55-es, de én nem tudom, így mennyire lenne jó választás, mert én nem szerettem volna 18-55-ös obit! És szerintem problémás eladni is, mert nagyon sok van használtan!
Vagy van az eos 600d, de az meg tudásban rosszabb, mint a d3200 SZERINTEM, de nem tudom mennyivel!
Segítsetek légyszi!
-
kovsol
titán
Ez az ajánlat mennyire éri meg amúgy?
Promóciós csomag: Canon EOS600DB DSLR fényképezőgép, 18MP, Body + Canon EF 50mm f/1.8 II objektív 89900May the Force be with you!
-
Obnoxious
csendes tag
válasz Ipadipad #24653 üzenetére
A youtube-os videót most néztem meg pont De ebből is látszik, hogy mennyire nem értek hozzá, mert nekem még a GX7-es képe szebb is mint a profi GH3-é. Akkor ráállok ebayre, keresek valami kedvező GX7-t 20mm-es fix és egy 14-40es jó kombó? Vagy inkább egy db 12-35ös, nagy fényerejű?
-
Ipadipad
tag
-
Obnoxious
csendes tag
válasz MrChris #24646 üzenetére
Az a baj, hogy nem tudok a hozzászólás alapján dönteni. Vegyek GH3-t (ami nagyobb, nekem szempont lenne a kisebb), mert ugyan azt tudja mint a GX7? Akkor miért vegyek, ha ugyan olyan minőséget tudok vele ezen a szinten produkálni?
Azt pedig, hogy az obi hangos, nem tudom hova tenni, hiszen ahogy említettem, nekem nincs szükségem a hangra. -
MrChris
nagyúr
válasz Colonel993 #24650 üzenetére
nem értelek, ha veszek valamit és van egy másodlagos punkciója is, hát ha lehet legyen jó.
1 nem vagyok riporter
2 családot videózom szeretjük ha viszont halljuk a gyerekek hangját (sajátomat nem )
3 szeretném minél kompaktabb méretben tartani, pl kiránduláskor a szettet, elég az obikkal vackolni, tetején még kínlódjak egy nagy izével. Nekem Pana G6 van meglepően jó a mikrofonja, de ezt olvastam is róla. Ha meg sztereó se hátrány. Van régebbről egy ilyen sony-m nemtom milyen kategória, de alig volt jobb a belsőnél, annyit nem ér hogy küszködjek vele. Egy Rode elég vicces, ormótlan is lenne vele szaladgálni a gyerek után[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz MrChris #24648 üzenetére
Mostanában minek lovagol mindenki ezen a Sztereó mikrofonon?
1.) Roporter vagy? vagy minek kell felvenned a külső hangokat? Videók alá úgy is beraksz egy hangulatos zenét
2.) Ha még szükséged is van a külső hangokra [mert pl,: riportot csinálsz] akkor minek vesződnél a trágya beépített mikrofonnal? fogsz egy normális minőségű külső egységet ami erre való... és felveszed külön a hangot...
3.) "Jó de én egyben akarom az egészet, nem akarok Sanyi Vegasszal szórakozni"
-Oké... akkor fontosabb, hogy legyen rajta mikrofon bemenet... jobb esetben sztereó...
erre rátolsz egy filléres RODot és már mérföldkövekkel előrébb vagy minőségben mint a beépítettel.||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
berobi78
tag
Egy gyors kérdés. Ha a 100d és a 650d között kéne választani csak a kepminoseget, video minőséget és a hozzá adott kitobi (ugyan az?) minőségét figyelembe véve, melyik lenne a jobb választás?
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Obnoxious #24638 üzenetére
hát ha ilyeneket akarsz csinálni akkor vegyél gh3-at meg egy fényerős zoomot. A gx7 képileg, dinamika, szín, valszeg ugyan ezt tudja. Végeredményt tekintve talán csak a bitráta különbségből az ami gyengíti az utómunka minőségét . De ezen nem fog múlni, gáz emiatt nem lehet. Inkább az obi ami fogas kérdés. Zoomban vagy kit, vagy a drága 200+os 12-35 / 12-40 2,8asok. Pörgős csapatta/családdal szívás az obicserélgetés, hogy fixezzél.
Amúgy a 20-as univerzális csak lassú, nekem annyira nem hallatszik bele a G6-ba. Talán jobb lenne e te esetedben, ha csak egy obira van lehetőség az Oly 17/1,8 ami sokkal gyorsabb és halk. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz silmatauki #24644 üzenetére
Ez mondjuk nyilvánvaló túlzás, hiszen az okostelefonok kameráiban nagyon kevés tartalék van. Tény, hogy mondjuk egy jobb Nokia Lumia vagy újabb iPhone napfényben tényleg elég jó videót vesz fel, de azokat agyontömöríti és dinamikában is elmarad egy jobb DSLR/MILC képességeitől. A feketeleves meg akkor jön, ha a nagy fényes korong az égen elkezd a horizonthoz közelíteni és meredeken zuhan a telefonos videó minősége.
Szó se róla, tényleg sokat fejlődtek az okostelefonok és tőlem aztán tényleg távol áll ellenük hergelni bárkit is, de azért jelenleg még kell egy bizonyos fokú igénytelenség megelégedni velük.
Szerintem aki Pana GH3 videókat linkel, hogy olyan minőséget szeretne, annak messze nem elég az okostelefon. Se napfénynél, se kevés fénynél. Ráadásul mondta is, hogy korábban volt már Olympus gépe aminek a videójával nem volt elégedett. Tényleg jó az Olympus E-M10, de videóban nem fog megfelelni a fórumtársnak.
[ Szerkesztve ]
-
silmatauki
őstag
válasz #04230330 #24637 üzenetére
Mondjuk aki smartphone videominőséghez szokott, az nem véletlenül akad ki a legtöbb MILC / DSLR videominőségén. Alig mutatsz olyan smartphone-ot (még a legalacsonyabb árkategóriában sem!), ami kőkeményen moirézna / aliasolna. Szemben a legtöbb MILC / DSLR-rel (kivétel nélkül összes Fuji, Oly, a régebbi (A6000 előtti) Sonyk, gyak. az összes crop-os Canon stb.). Ezért néha még azt is mondhatjuk, hogy ha nem kell shallow DoF, jó dinamika meg király low light performance, akkor esetleg egy smartphone kamera sokkal jobb minőségű videót rögzíthet, mint bármelyik felsorolt gyártó "nagyszenzoros" kamerája.
-
qpakcovboy
őstag
Szerintetek ez rámegy a Panasonic 20 mm F1.7-re??
-
Studi
veterán
válasz qpakcovboy #24640 üzenetére
Épp annyiért szoktak lenni az FL-36R típusú vakuk, amik ennek az elődjének tekinthetőek. Van R nélküli változat is, de az nem tudja a vezeték nélküli távvezérlést, ami nagyon hasznos funkció. Érdemes rászánni azt a párezer Ft. többletet.
Most sajnos nem látok elérhetőt a piacon, de azért szokott felbukkanni havonta-kéthavonta. -
Lassú Víz
addikt
válasz qpakcovboy #24639 üzenetére
Bármelyik Olympus kompatibilis METZ vagy Olympus FL-36R vagy ha nem akarod távvezérelni, illetve madzaggal is elég akkor R nélküli. Manuális (esetleg nem TTL auto - ellenőrizendő) Yongnuo.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
qpakcovboy
őstag
Valami hasonló nem lenne rossz..... 1/3 áron.
-
qpakcovboy
őstag
Az Olympus E-pl5-re tudnátok olyan vakut ajánlani (TTL), aminek forgatható a feje minden irányban?
Az se baj ha használt és olcsó. -
törölt tag
válasz silmatauki #24636 üzenetére
Alapvetően azt gondolom hogy a kérdezők 80%-a a "jó videó" alatt megelégszik egy iphone videójával is, ide beírja hogy jó videó kell neki, erre mi meg toljuk neki a streamhez való GH4 és társait
[ Szerkesztve ]
-
silmatauki
őstag
válasz Obnoxious #24635 üzenetére
A GX7 az m43 gépek rangefinder kategóriájának csúcsa. Sokkal gyorsabban fókuszál & van benne EVF & jobb videót lő, mint bármelyik másik m43 rangefinder. Ezért olyan drága. (Persze ha nem rangerfinder kell, és mondjuk nem kell szuper videó, akkor az E-M10 sokkal jobb vétel lehet, különösen most, a nyomott árán – az IBIS-e sokkal-sokkal jobb, mint a GX7-é. Ja, és az egész sokkal olcsóbb...)
-
MrChris
nagyúr
válasz Obnoxious #24632 üzenetére
samu szerintem örök darab, tovább adni nem érdemes mert gyorsan veszti az értékét és használt piaca se nagyon van, persze majd idővel növekedhet, de nyomába se ér a m4/3-nak. Nincs keresője, ez pl számomra kizáró ok. Az obikat is nézd át mit vennél, tennél rá, milyen képminőségűek. Legutóbb a pro zoomját néztem, szerintem nem éri el azt a kategóriát amiben futtatják, fényerős, de képre mint egy jobb kitzoom.
-
HollyBoni
veterán
válasz #04230330 #24625 üzenetére
Szerintem videóra az összes AF felejtős, akármilyen obival. A Canon dual pixel valami már egész jó, de amíg nem lesz olyan AF ami gondolatot olvas addig használhatatlan az összes. Arra jó hogy felvétel előtt fókuszálj, aztán átpöccinted MF-re így kis időt spórolsz. Felvétel közben meg csak MF. Nagyon durván elront egy felvételt mikor a kontraszt AF oda vissza megy. MF-et meg elég jól el lehet sajátítani egy idő után, főleg ha van egy jó kereső focus peaking-el.
[ Szerkesztve ]
-
Obnoxious
csendes tag
válasz Stauffenberg #24627 üzenetére
Köszi. Biztosan nincs szükségem hangra. GX7 mivel nyújt kevesebbet videóban, mint egy GH3, G6? Milyen obit javasolnál?
-
MrChris
nagyúr
válasz Obnoxious #24626 üzenetére
youtubera tökéletes a gx7 és mint fényképelő mint tárgy is öröm kézbe venni. Gh2-t nem használnád ki és macera a 100mbites fájlok helyigénye miatti szenvedés, meg megosztóra felesleges. A te céljaidnak szerintem szintén felesleges a gh3 is. A g6 meg kicsit műanyag és a gx7 jobb isoban... Méret, súly, minőség, dizájn, funkció, serintem a gx7 a nyerő. Feltéve ha nem zavarnak a pana színek.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Obnoxious #24626 üzenetére
Ha számít a méret, akkor GX7. Nagyon egyben van az a gép, fogása is jó, hajtogatható EVF szintén királyság. Videó minőségben is bőven meglépi azt a szintet ami az ilyen Youtube/Vimeo utazós videókhoz kell. Ha meg mégis kellene egy jobb hang bemenet, akkor veszel egy külső felvevőt (pl: Zoom H1 tökéletes erre a célra és nem is drága és van hozzá olyan tartó, hogy bele tudd tenni a vakusaruba).
-
Obnoxious
csendes tag
válasz #04230330 #24625 üzenetére
Nincs szükségem hangra. GH2 miért jobb, mint a GX7 erre a felhasználásra? (Sokkal kényelmesebb lenne magammal vinni).
Youtubera töltöm fel: Nikon 1 j1-emmel készült videók elég gyenge minőségűek, az E-PL5-ről nem is beszélve, de azt már kiveséztük, hogy nem alkalmas videózásra. Ugye érezheztő különbség lenne bármelyiket is választom? -
Byk01
őstag
válasz berobi78 #24622 üzenetére
Ennyit számít. És nem feltétlenül a fejlődés, hanem az, hogy a nagyobb szenzorméret ugyanakkora érzékelőn kisebb mélységélességet eredményez, és ez vezet a tetszetősebb képekhez.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Obnoxious
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi segítséket is, viszont dönteni nem olyan egyszeru. Mivel egyszer már "megszívtam" a fényképezo vásárlást, ezért még egy kis véleményt szeretnék kérni.
Amire használnám: utazásokon videózni. Emiatt elony lenne, hogy minél kisebb legyen, nagy fényereju obira gondoltam (20mm pana + egy zoom obi, vagy 12-35mm-es)
Amik képben vannak még: GH2, GH3, GX7, G6. Esetleg van olyan, amit kihagytam, de jobb ár/érték/méret arányú?
Tudom, hogy árban eléggé eltéroek, de most már úgy vagyok vele, hogy nem szeretnék negyedjére is egy rosszat megvenni, majd az eladáson bukni mindig 20-30.000 Ft-t. Ha van értelme, áldoznék rá többet is.
A videók alatt 3-4 perces, 3-4mp-es snittekbol álló filmeket értek, amiket netre töltök fel.
Minoségre kivitelezheto egy ilyen típusú videó: https://www.youtube.com/watch?v=fKrPQs9oIuI egy GX7-es géppel szerintetek? Van ami miatt szükségem lehet a GH3-ra? A GX7 nagyon jó lenne méretre, ha ehhez hasonló minoséget tudna produkálni.
Köszi! -
berobi78
tag
Ha már Helios. Miért van az, hogy ha rápattintom az ezer éves 350d-re a még öregebb 58/2-es helios obit, számomra sokkal tetszetosebb képeket kapok, mint a csucskompaktnak mondott pana lx7el? Ennyit számít a szenzormeret? És 2003 óta ilyen keveset fejlődtek?
[ Szerkesztve ]
-
Nagya21
addikt
HAli Mindenki!!
Vettem most egy Zenit TTL-t egy szinte új Helios obival 6K-ért
Mostmárcsak egy közgyürüt kell vadásznom a Nikon1-hez.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
törölt tag
válasz qpakcovboy #24617 üzenetére
Na ez már egész jó beállítás a gépnek. Záridő / iso / rekesz
Egy bajom volt csak vele, hogy elég távoli a minimális fókusza. Lehetne mondjuk 20 centi, de ott még nem talál fókuszt Sokat nem használtam, lehet hogy rosszul emlékszem
[ Szerkesztve ]
-
qpakcovboy
őstag
válasz #04230330 #24586 üzenetére
Köszi az objektívet!
Ez az első kép (kutyámról a nem túl fényes liftben).
-
MrChris
nagyúr
válasz Ipadipad #24614 üzenetére
google a barátod
Nikon D5100, D5000, D3100, D3000, D90:
Factory tested Shutter life 100,000 actuationsNikon: 'The D5100's shutter unit is tested for 100,000
cycles with the shutter actually loaded to prove
its high durability. 'De erre nincs garancia, a 40.001. expónál is bemondhatja az unalmast. A kedvező vételár kompenzálja ilyen esetben a kockázatot.
-
Ipadipad
tag
Sziasztok
40.000 expo-val rendelkező nikon d5100 érdemes még megvenni?
Tudomásom szerint 80-100.000 közötti expos gépeket nem nagyon erdemes venni.. Igy a 40.000restol kicsit félekL26bKz
-
MrChris
nagyúr
válasz HollyBoni #24602 üzenetére
nagyjából már volt többször mik a két váz lehetőségei, korlátai. A végeredményt nézve a G6 abszolút hobbi videós gép a gh2 meg komolyabb amatőr videós amiben van tartalék. Sajnos csak rövid ideig volt meg, és van egy képi része ami nemtom milyen lenne a g6-hoz képest. A g6 hajlamos az arcokat, bőr színét rosszul kezelni. Volt pl olyan, hogy fátyolos vénasszonyos őszi nap a gellérthegyi játszótéren zöldleveles szórt fény árnyékban és a gyerek arca ahogy videózgattam 2-4méterre enyhén szürkés színtelen fakó, erősen panás színű Mint amikor kiég de mégse csúcsfehér. Meg naplemente fényei nyáron és szintén gyerekarc de közelről, a különböző bőrtónusok elég furán picit foltosan jelentek meg. Ezeket nemtom mennyire javítja a magasabb bitráta.
AGh2 'csak' 30 fps-t tud fhdban, de szerintem ha hd-ban 60-al veszed ~100mbiten és utólag interpoláltatod fel meg szűrőzöd nem lesz gyengébb mint a g6 50 fps-a ami azért meggyasztatja a 25mbps keresztmetszetet. Mindezt úgy értve, hogy leginkább a lassításra felhasználva. -
Ipadipad
tag
nah akkor bizok benne hogy pénteken sikerül még olcsobban kifognom 1 jo fényképezöt
gondolom ha nagyobb a mpx akkor jobban lehet szerkeszteni nagyitás esetén
most ne tessék félre érteni (telefonnál a 10 akárhány mpx néha még gyengébb mint a 5mpx)
(lehet rosszul gondolom )L26bKz
-
titán
-
-
Ipadipad
tag
ha jól olvastam pénteken ebay-en beköszönt a "fekete péntek"
ha netán az ebay.de oldalrol sikerül beszereznem egy fényképezőgépet akkor is kell vámot+áfá-t fizetnem?
vagy nem?sikerült eladnom az FZ200-ast (veszteség nélkül)
igy most a nikon d5100 és D5200 között vacilálok
kinek mi a véleménye erröl a nikon-rol ?vagy netán találok jobbat hasonló árba ?
legelsö DSLR gépem egy sony a58 volt annál jobb a d5100 ?
nézegettem a teszt képeket/videokat és jobbnak bizonyul , bár igaz hogy a d5100 csak 16mpx (ezért is variálok még a d5200 mellet ha találok jó árba (ebay-en 130 a kit-el) )L26bKz
-
HollyBoni
veterán
válasz MrChris #24601 üzenetére
Erről a GH2 vs G6 dologról gondolom te tudnál a legtöbbet írni, szóval hajrá.
Nem tudom mennyire baj az érdeklődőnek a használt, eddig én is úgy voltam hogy használt orrba szájba, de miután egyik barátom GH1-e totál random egyik napról másikra meghalt, szervízben pedig több lett volna a javítás mint maga a gép kicsit meggondoltam magam. Panashop-ban most a G6 5 év garanciával van, nem tudom ez mióta van de nem sok fényképezőt láttam még ennyi garanciával.
-
MrChris
nagyúr
válasz HollyBoni #24600 üzenetére
sajnos a G6-al smucigok voltak és letiltották a plusz területet. Egy picivel jobb a zaj ami inkább videó alatt jön ki és szerintem érzésre az algoritmuson is csiszoltak kicsit. Azért ha a videó lenne az első akkor GH2-t vennék nem G6ot. Bár azt a 160e-es GH3-at meggondolnám, ha most vennék és egyből használnám is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen nyomtatót vegyek?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- EAFC 25
- Házimozi belépő szinten
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Építő/felújító topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Panasonic Lumix DMC-FZ1000 II
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest