Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szabolcs1975

    aktív tag

    válasz Tin_Shield #20737 üzenetére

    nézd, szerintem kicsit elhamarkodottan itélsz. Először is a váz is lehetett gázos, másodszor, mellényulhattál. Nekem a d3200-asom is szarul fókuszál pl a 35/1.8-al, d40-esen tökéletes volt, de sajnos ezen nem. A mai napig nem tudom mi lehet a gondja, de majd ha lesz időm megnézem. Ennek ellenére, a 18-55 VR(mindkét obi) és az 55-200 meglepően jól muzsikálnak mindenv vázon amin eddig teszteltem. Csak akkor nem lövök velük éles képet ha elnézem a rekeszidőt, amire egyébként a nagy felbontás miatt sokkal érzékenyebb pl a d3200 (a reciprok szabály helyből felejtőls).

    Ettől függetlenül szerintem benézted, mert alapjában azért a Nikon gépeknek nem szokott rossz lenni a fókuszok (apámnak D40x-e van, és az is ritka jó volt. A haveromnak D90-e volt és a 18-108-on szintén +90%oks volt). Tehát hidd el nekem, ritka szerencsétlenül jöhettek össze a dolgok nálad.

    A capture programot kukázza-e nem tudom, de tény, hogy sokkal jobban kezeli a Raw-okat, mint az Adobe programjai, és ez az eredményen is látszik. Mellesleg a program kezelőfelülete nekem sem jön be, de hát ennyi belefér, azért ami kijön belőle.

Új hozzászólás Aktív témák