-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsiz
őstag
válasz
Speed® #92697 üzenetére
Köszönöm a választ. Ezt a hűtőt csak úgy kaptam, gondoltam hátha fel tudom használni. De akkor megy vissza a szekrény mélyére. Legalább mostmár a pontos típusát is tudom.
Egyelőre összerakom a gyári hűtővel, ha megérkezik minden. Később lehet, hogy lecserélem, az általad említett hűtőt ajánlották másik topikban is. Csendes sehogy nem lesz a gép, van 3 noname venti a házban, nem éppen halkak, de teszik a dolgukat.
-
Speed®
titán
válasz
BigBlackDog #92696 üzenetére
A 11600Kra nyugodtan mehet a Mega tovább..11700Kra már HEDT megoldás vagy AIO kellhet.
A látható méretű OC értelme mondjuk kérdéses, aránytalanul sokat fogyaszt szvsz ahhoz képest, amit kiad a legtöbb..nem feltétlenül van értelme már belenyúlni a boost működésébe az újabb platformokon, max. a feszültség finomhangolással jobb fogyasztást elérni.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
11600k, vagy 11700k esetén, látható mértékű tuning mellett milyen hűtőt javasolnátok? A konfig többi eleme még egyelőre képlékeny, így nem tudok pontosan írni. Fontos lenne, hogy minél csendesebben dolgozzon (legalább általános használat mellett), de terhelés alatt is tudja kezelni a hőmennyiséget.
Jelenleg egy Prolimatech Megahalems van -talán- a saját ventijével a 4.7 GHzen futó 3570K felett. Jó lenne, ha ennél nem lenne hangosabb, ha egyáltalán van ilyen lehetőség.
Létezik léghűtés erre a feladatra, vagy inkább kompakt vízhűtést érdemes keresni?
-
zsiz
őstag
Sziasztok. Fejleszteni fogom a gépemet, és eszembe jutott, hogy van itthon egy ilyen hűtőm. Fel fogom tudni használni ezt az új gépben? Érdemes egyáltalán foglalkozni vele? Mert ha igen, akkor megtakarítom, ha nem, akkor pedig az i5 gyári hűtőjét rakom majd fel (egyelőre).
---
Sharkoon Vaya II
Asus TUF Gaming B560M-Plus
4.: Processzor típusa?
i5-10400F
5.: Ramok típusa?
Kingston FURY Beast 2x8GB DDR4 3600MHz
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
--- -
R3plic
csendes tag
Sziasztok!
Épp most döntöttem egy kis gépfelújítás mellett, és hamarosan érkezik egy B450 Tomahawk Max II és egy 5600X bele. Van nekem egy Ben Nevisem, ami jelenleg az 5600X elődjét, egy FX8320-at hűt. Rá fog menni az AM4-es alaplapra, vagy rohanhatok hűtőt is venni? (Nem mostanában vettem a Ben Nevist, még a dobozán és a papírján sem írja az AM4-et, csak AM3+-ig)
-
Speed®
titán
válasz
lancellott #92690 üzenetére
300-1200rpm, 4-25dBa, valójában semmi hangja kb., ill. ha neked ez kávédaráló, akkor igen minőségi az a daráló ;p Nyugodtan megveheted, kifejezetten ajánlott AM4re, a DR4 sem tud többet, csak árban +5kt.
Nem teljesen felejtős, de a jobb darabok, amikkel már csend is van, ill. a minőségi ventikkel felpimpelt épkézláb típusok 2-3Xos áron mennek, indokolatlanul nem érdemes ennyit költeni.
-
válasz
Panzermeyer #92686 üzenetére
Turbo boost-ot kikapcsolva alap 2.5GHz-en kb. annyi a fogyasztása.
Elengedve megeszik 220W-ot is intenzív terhelés alatt (pl. prime).
CB23 alatt, kódolásnál max 150W, ami még elég jól hűthető. -
Speed®
titán
válasz
Panzermeyer #92686 üzenetére
A papír elbír mindent..elengedett limitekkel x3 simán.
-
Panzermeyer
tag
válasz
lancellott #92683 üzenetére
i7- 11700 létezik, hogy 65W-os, vagy ez valami parasztvakítás?
Én most váltottam i3-11105f-re, ez 65W-os (4 mag), de még 1x sem pörgött fel a hűtőm ventije a minimum fordulatszámról.
Arctic Freezer 7X -
Speed®
titán
válasz
lancellott #92683 üzenetére
Slim radis 120as AIO felejtős, 240/280 vastag radival, esetleg. De amúgy elég egy Mugen 5 Rev.B. a rizsára. i7 már karcosabb, arra HEDT darabok illenek inkább.
-
lancellott
tag
Hello!
Első kérdésem.. lehet nem jó helyen keresgéltem. Szeretnék építeni egy LGA1200 -as gépet. Pár barátomtól azt az infót kaptam, hogy kompakt vízhűtést vegyek rá, mert halkabb. Viszont tesztek szerint meg hangosabb mint a léghűtés, és teljesítményben sem jobbak, az ár érték arányról meg ne is beszéljünk. Egy vizeset találtam elfogadható zajszinttel, elég jó áron.
Cooler Master MasterLiquid Lite ML120L V2 RGB CPU1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 20k körül
pénz van. de ár érték arányban keresem a leghalkabbat2.: Milyen házba kerül? NZXT H440
Thermaltake VN300M1W2N Chaser MK-I
vagy egy CoolerMaster 690 II (VER.2)
Mind a kettő megvan.. még nem döntöttem el melyik lesz, de elég nagy mind a kető sztem3.: Milyen alaplapra lesz? MSI MAG B550 Tomahawk
ASUS ROG STRIX B560-F GAMING WIFI4.: Processzor típusa? 5800X 4700 MHz
i7- 117005.: Ramok típusa? G.SKILL F4-3000C16D-16GISB
G-Skill F4-3000C15D 4x8G6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) 2 ventis,könnyű felszerelés
Nem ragaszkodom az rgb-shez. Amúgy tökmindegy.Szóval elsősorban az érdekelne, hogy víz vagy lég.
-
five05
csendes tag
Sziasztok!
A stock AMD Wraith Stealth hűtőt raktam a procimra (5600x), arra lennék kíváncsi, hogy valamit elrontok-e, mert az alapzaja a 12 éves pcmre emlékeztet. Nem hangos, de van egy kis zizegése. Ez normális? A BQ Dark Rock vonal után elég zavaró.
-
Panzermeyer
tag
Üdv
Korábban vásárolt Arctic Freezer 7X hűtőt használtam eddig egy 95W-os AMD-n, most feltettem egy 65W-os LGA1200-ra. Természetesen röhögve viszi minimál fordulatszámon. Csend van..
Mi a max TDP, amit elbír? Nem találok leírást. -
pruzsi
őstag
Üdv . Most raknak fel a arctic freezer 50 ét de mintha a csavar kicsi lenne ,lotyog , tuti jó csavarokat választottam és rendesen meg is húztam
https://streamable.com/df0m1p -
Speed®
titán
válasz
Tocso76 #92677 üzenetére
A Wraith Max alapvetően a Prismmel egyenértékű, csak kisebb giccsfaktorral, ill. agresszívebb rpm tartománnyal, de ha szimplán az a kérdés, elbír-e az adott procival, a válasz igen. Más kérdés, hogy ha halkan kellene mindezt megoldani, azért az értékéhez közel árban vannak sokkal jobb megoldások is.
-
Tocso76
tag
Sziasztok!
FX8350 hűtője elég lehet egy Ryzen 3600X-re? -
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Egy aprócska kérdés.
Az adatlapomon szereplő Amd processzorra és videókártya gpu-ra, Artcic Cooling mx2 vagy mx4-es pasztát javasoltok?
-
drdoom
csendes tag
Üdv!
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 20k körül
2.: Milyen házba kerül? NZXT H440
3.: Milyen alaplapra lesz? MSI MAG B550 Tomahawk
4.: Processzor típusa? 5800X 4700 MHz
5.: Ramok típusa? G.SKILL F4-3000C16D-16GISB
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) 2 ventis,könnyű felszerelés
Amiket néztem:
Phanteks PH-TC14PE
be quiet! Dark Rock 4 (BK021)
Scythe Fuma 2 120mm (SCFM-2000)
Scythe Mugen 5 Rev B (SCMG-5100)
Scythe Ninja 5 (SCNJ-5000)
SilentiumPC Grandis 3 120mm (SPC274)
Alpenföhn Brocken 3 2x140mm (84000000154/5) -
davids88
csendes tag
Sziasztok!
max. 15k
Cooler Master MCB-NR600-KGNN
ASUS Prime B560M-K
i3-10100f
G.Skill Aegis 3200MhzAlpenföhn Brocken ECO Advenced-et nézem ki elsősorban vagy esetleg az olcsóbb ID SE-224.
-
Gabrikovics
aktív tag
Sziasztok ! Sajnos meghalt az AIO 240 vízhűtőm pumpája és átváltanék levegőre , de mire ?
KB 15000 szánok rá
Ház Thermaltake V3
Alaplap Asus Sabertooth
Proci FX8320
RAM G-skill F3A kiszemelt hűtők
Raijintek EreBoss
Alpenföhn Brocken ECO
Scythe Kotetsu Mark II
Cooler Master 212 EVO
Melyiket válasszam ? Esetleg valami más ?
A procit 4500 Mhz-en hajtom 1,425 v a hang nem számít csak jól hűtsön -
Celithrandi
addikt
Sziasztok,
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? Max 20-25ezer pénzt.
2.: Milyen házba kerül? Thermaltake - Versa N23
3.: Milyen alaplapra lesz? GIGABYTE Z590 GAMING X
4.: Processzor típusa? 11600KF
5.: Ramok típusa? Kingston FURY Beast
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Jó lenne a fekete és minél halkabb. Amiket nézegettem: ARCTIC Freezer 34, Cooler Master RR-212S-20PK-R1 Hyper 212 Black, be quiet! Pure Rock 2 , ARCTIC Liquid Freezer II 120 illetve 240
Előre is köszi
-
abdulka1
őstag
válasz
Celithrandi #92667 üzenetére
Szia!
Az 115x-1200-as foglalatok hűtő rögzítése azonos!
Ha válaszolsz a topik összefoglaló kérdéseire, akkor lesz ajánlás is a hozzáértők részéről. -
ScomComputer
veterán
Ha van felesleges "süni" így fel lehet használni...
-
Celithrandi
addikt
Sziasztok, lga1200 ra mit ajánlanátok 20ezer forint alatt? Sajnos elég kevés opciót találtam ami 1200ra feltehető köszi.
-
Speed®
titán
válasz
N.Szil #92664 üzenetére
Persze, elbír vele..főleg, ha ráncbaszeded picit a PBOt -offsettel. Alapvetően hiába tennél rá nagyobb hűtőt, az 1 CCD miatt problémás a hőeloszlás/hőelvonás, de ezzel sem lesz gondod, be kell lőni rendesen, a gyári PBO miatt agyontolt vCore miatt is él a spike probléma.
-
akkójóva
tag
válasz
scott_free #92660 üzenetére
Köszi, írtam nekik, most reménykedem.
-
N.Szil
tag
Sziasztok.
A segítségeteket, tanácsotokat szeretném kérni.
Van egy BE QUIET! Dark Rock 4 hűtőm és alatta egy AMD Ryzen 5 3600 ez így rendben is van. Alaplapom MSI MAG B550 Tomahawk, ház DEEPCOOL MATREXX 55 MESH szellőzése szerintem rendben. Viszont a procit ki szeretném cserélni AMD Ryzen 7 5800X-re. Nem lenne kevés a Dark Rock 4 a Ryzen 7 5800X procihoz? Alap sebessége 3.8 GHz vagy max turbó sebességen 4.7 GHz-en szeretném használni, ezen felül semmi tuning. Ha nem muszáj nem szeretnék Noctua NH-D15 hűtőt venni, állítólag ez menne a Ryzen 7 5800X procihoz.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Weor
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki esetleg tapasztalatból, hogy a Noctua NH-D14 alapból jó LGA2011-re, vagy kell rendelni hozzá plusz kitet? Az egyik weboldal szerint már benne van az a kit, ami kell 2011-hez, a másik szerint nincs, a Noctua szerint - ha jól értettem - 2019 óta benne van, plusz megzavar, hogy kapható külön D14 SE2011 változat is ebből a hűtőből...
(Square ILM-es foglalathoz kellene amúgy)
Köszönöm!
-
ubiii
csendes tag
válasz
pruzsi #92655 üzenetére
Árban is és méretben is
BK004 fekete, BK005 pedig fehérA Shadow Rockhoz tudom, hogy kapsz egy szép hosszú csavarhúzót ami tuti jó lesz a szereléshez. Dark Rock Pro4-em van és öcsémnek is, egy mounting bracketre kell felszerelni a hűtőt, ami szinte minden utángyártottra igaz. Lego az egész, szerintem egyszerű, minden le van írva még videók is vannak
5600X egy 65Wattos proci, 190W teljesítményt tud a gyártó szerint megzabolázni -
akkójóva
tag
Sziasztok!
Van egy Alpenföhn Matterhorn rev c White edition típusú hűtőm, viszont olyan problémám van, hogy a csavar nem elég hosszú, gyakorlatilag egy síkban van a "felfogatóval" és még arra jönne egy anyacsavar. [kép] Lehet valahol kapni ilyen csavart , csak hosszabbat? Esetleg enélkül [kép] is fel lehet tenni, csak a csavarokkal (nyernék vele pár mm-t, ami lehet elég lenne)? Egy i5 11400F processzort hűtene, és egy B560M Aorus Pro AX alaplapra kerülne.
Köszi!
-
dokee78
félisten
válasz
dokee78 #89322 üzenetére
Hali.
5k körül keresek 4 pines új hűtőt i5-4460-hoz!
Azóta nem vettem mert el bírta a gyári.
Viszont szükségem lenne egy csavaros hűtőre.
Ezzel a műanyag pattintóssal állandóan gondom van.Elég annyi,ha már hozzá a gyári hűtő szintjét,csak csavaros rögzítése legyen.
Az akkor ajánlott ID-COOLING SE-213V2 nem tudom csavaros-e.
-
pruzsi
őstag
"ez pont beférne" árban vagy méretben
Tuningra is?
be quiet! Shadow Rock 3 (BK004) és a ROCK 3 (BK005) között a méretén kívül van különbség?
Ezek esetleg még?,bár nem tudom a felszrelés bajos e?
be quiet! Dark Rock 4 (BK021)
Scythe Mugen 5 Rev B (SCMG-5100)
Scythe Fuma 2 120mm (SCFM-2000) -
ubiii
csendes tag
válasz
pruzsi #92653 üzenetére
Szia!
Lehet kicsit fanboiii vagyok, de ez pont beleférne
Be quiet! Shadow Rock 3 -
pruzsi
őstag
válasz
Speed® #92589 üzenetére
Sajnos nem tudom milyen rev 2019 ben vettem, megkeresem a dobozát hátha azon rajta van .
Addig is ha...224xt alatt az id cooling rá gondoltal ?
Valami komolyabbat szeretnék azért halk, bírja a tuningot, 20k alatt és könnyen fel lehessen szerelni .
Az alaplap még nem biztos (
ASUS TUF GAMING B550M-PLUS
MSI MAG B550M MORTAR
)
Mem GSkill Aegis 16GB DDR4 3000MH
Illetve a ház
Nzxt h440 -
Speed®
titán
válasz
pajorgergo #92651 üzenetére
224XT Basic.
-
pajorgergo
aktív tag
Maximum 10'000
Cooler Master Masterbox lite 5 RGB (nem igazán jól szellőző)
Gigabyte X370 Gaming 3
Ryzen 5 2400G (húzott órajel és IGP)
HyperX Predator 3200Mhz
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Minél halkabb legyen, a Be quiet! Pure Rock Slim 2 processzorhűtő (BK030) néztem ki vagy hasonló ami ténylegesen halk?
Eddig egy Cooler Master Masterliquid 240 lite volt rajta, de az feladta a harcot és a gyári 7 lapátos hűtő eléggé hangos szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest