- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BIOS frissítés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Nem várok 1700 hűtőre inkább Asus lapot veszek amin van lga 1200 lyuk is, és után rendelem a rögzítő szettet.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
Mondjuk 25-40k
2.: Milyen házba kerül?
Bequiet Pure Base 500 jön majd (az ablak nélküli hangszigetelt verzió
3.: Milyen alaplapra lesz?
ASUS TUF GAMING Z690-PLUS WIFI D4
4.: Processzor típusa?
Most 12600k, de valamikor 1-2 év után majd 12900-ra akarok váltani
5.: Ramok típusa?
Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB)-et akarok, de nincs még megrendelve képlékeny
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Túlméretezett hűtőt akarok, hogy alacsony hang mellett is tudja hűteni. Csönd fókuszú munkagépbe lenne. (nem akarok vizet, mert nem akarok aggódni miatta)NH-D15-öt, 15S-t, és 14-et, Dark Rock Pro4-et, Dark Rock TF2-t, Deepcool Assasin 3-at néztem. Az utóbbi időben elég sok panaszt hallok Noctua ventikre, és nem tudom melyik lenne a leghalkabb megoldás.
-
ubiii
csendes tag
válasz
Wiz Khalifa #92598 üzenetére
Na de ha veszel rá egy jobb ventit, akkor alapból lehetett volna egy jobb hűtő, véleményem szerint
-
koko52
nagyúr
válasz
Speed® #92595 üzenetére
Akkor így jártam. Legalább lesz erről is tapasztalat.
Annyit tud mint az ARCTIC Freezer 34 eSports DUO csak olcsóbban. Ramok elférnek, látvány nem számít a zárt házban. A hangja sem releváns, egy bányagép mellett lesz de abban sem marad le az artictól. Két tesztet néztem jutubon, ott is meggyőzött, majd kiderül.
-
Masooo
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #92593 üzenetére
Köszönöm, ez is több mint amit én tudtam róla
Néztem pár tesztet, érdekes, talán az esport duoval van partiban. -
Wiz Khalifa
veterán
-
Speed®
titán
válasz
villifog #92583 üzenetére
Ha a két állás (75/80) között is tudod fixálni bárhol, akkor problem solved. Elvileg azért vannak a kis betörések, hogy ne tudjon átugrani szerelésnél, csak azért gondoltam egy kis DIYre.
HR-22 jó cucc, nekem is volt/van, kérdés mire kell, aktív üzemre van jobb, félpasszívra nem sok. -
koko52
nagyúr
Üdv!
Kis segítséget kérek, 7/24 üzemre:
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? --- ~ 20k (+-5)
2.: Milyen házba kerül? ATX (van hely bőven)
3.: Milyen alaplapra lesz? b450 mortar max (mATX)
4.: Processzor típusa? 5900X
5.: Ramok típusa? Crucial Ballistix 2x32
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Nem lesz tuning -
pruzsi
őstag
Üdv!
Amd 5600x-hez(turbo 4,6ghz) elég a Be quiet! Pure Rock BK009 ? ha nem muszáj nem vennék másik hűtőt neki -
villifog
tag
válasz
Speed® #92582 üzenetére
Köszi!
Van egy tartalék VX BTK II-öm. Szétszedtem és mértem rajta egy-két adatot. A teljes furattávolság valóban 80 mm. Nálam teljesen jól csúszik, akadásmentes a beállítása. Elsősorban a VX BTK II volt a szempont, szerintem ez egy nagyon jól eltalált, stabil felfogatás. Így gond nélkül lehet operálni vele. Múltkor láttam a Market-on egy
HR-22 -öt, nagyon jó árban volt (15 eFt.). Új volt, egy csomó ideig fent volt, szerintem biztos örül az új gazdája. Mondjuk nem mindenki szereti az ilyen termetes hűtőt. A Thermalright hűtőinken mind VX BTK II-van. Szerintem a kisebb testvér lenne az ideális, méretben és súlyban egyaránt. -
-Faceless-
őstag
válasz
lavorka #92580 üzenetére
Nagyon jó barátom tényleg hasznát veszem minden nap. A kérdés az volt, hogy most kapható-e. Az utánrendelhető foglalat még tesztelőkön kívül senkihez nem jut hetekig. Két héten belül se Arctic, se Bequiet nem várható. Noctua meg túl van terhelve, és nem mernek mondani időt.
Nem lehet kapni semmilyen lga1700 hűtőt, és már minden nagyobb boltba utána kérdeztem.
-
lavorka
aktív tag
válasz
-Faceless- #92568 üzenetére
Pont a beQuiet-nél már rendelhető az LGA 1700 lefogató a hűtőikhez. Keress rá, gugli a barátod
-
villifog
tag
Egy kérdésem lenne. Megragadta a figyelmemet az új Intel 1700-1800-as foglalat, és milyen hűtőt lehet rá feltenni az új foglalatra.
1151-es foglalat furattávolsága: 75x75 mm.
1700-as foglalat furattávolsága: 78x78 mm.
Kompatibilis lenne e egy Venomus X BTK II felfogatás, és a vele kompatibilis hűtők 1700-as foglalatra?
A felfogató szerintem használható 78x78mm-es furattávon. Sok hűtőnél írják, hogy új felfogatással alkalmas lesz az 1700-1800-as foglalatra. Amennyiben alkalmas a VX BTK II, akkor alkalmas e ez a Thermalright hűtő az 1700-as foglalatra, ennek szintén állítható a furattávolsága.
Megjegyezném, hogy nem akarok új (1700-as foglalatú) alaplapot venni, csak elméleti szinten érdekel a megoldás.
Egy kis ízelítő az új foglalatról. -
Speed®
titán
Fuma 2 / TPU
Pacek motyó. -
Speed®
titán
-
TartK
kezdő
válasz
Speed® #92571 üzenetére
r1 Univ -ot nem láttam eddig, az Ultimate verziót néztem belőle anno és még az Alpenföhn Brocken 3 volt ami tetszett. A DRP3 baki miatt a 3el már nem is kacérkodtam
Az ultimate gondolom akkor az universal verziónál rosszabb picit. A Brocken 3 merre lehet a tangsorban a fumát is számolva? Kb ott? -
TartK
kezdő
válasz
Speed® #92558 üzenetére
Most már nálam is körvonalazódnak a dolgok, így akkor egy fix ajánlást szeretnék kérni Tőled.
A ház végül a zalman x3 lett, ebbe leírás szerint 170ig elfér a hűtés.
Az alaplap pedig most jött meg, egy b550 tomahawk.
A memóriákból nem jutottam döntésre de már azért fixáltam 2 típusra. Ezek a következőek: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz vagy pedig egy Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz.
Processzorok amik még versenyben: 5700G vagy 5800X
Felhasználás: sokrétűAmit leszűrtem abból eddig az alábbi típusokra tudtam szűkíteni:
Phanteks PH-TC14PE
Scythe Fuma 2 120mm
Bármi ami brutál jól hűt és van benne vezérlés, hogy ha nincs terhelés akkor nem pörög.Fixálnád nekem melyiket látod te jobbnak vagy van e olyan típus ami ajánlottabb?
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Tudtok esetleg bármilyen lga 1700 hűtőt itthon?
Még nincs összeállítva a setup, de nem merek semmit rendelni így hogy nincs hűtő sehol. 12600k-ra kellene majd, és méret nem számít majd nézek hozzá valamilyen bequiet házat amibe belefér.
-
fatal`
titán
válasz
Speed® #92563 üzenetére
Tudom, hogy off topic, de "Nem sima víz van bennük, így az aggályod alaptalan e téren" ezt kifejtenéd? Kiváncsi vagyok.
Én is emiatt tartok az AIO-tól, de lehet, hogy a követekező vasba néhány év múlva azt tennék, mert rohadtul unom, hogy nem lehet szerelni semmit, annyira zsúfolt a házam már.
-
Speed®
titán
válasz
Wiz Khalifa #92562 üzenetére
Ha 148+ egy kicsi, akkor pl. BEA, 149mm.
-
Speed®
titán
válasz
xxxpepe #92561 üzenetére
Ha minden nem is, de léghűtés téren valóban bármit elnyel..
AIOtól nem kell félni, csak minőséget kell venni és nincs baj.
Nem sima víz van bennük, így az aggályod alaptalan e téren,
a legnagyobb gond, ami lehet, a pumpahalál miatt throttling,
emiatt érdemes a sok évig garis típusokat keresni és ennyi..
Amivel jobbak az AIOk: magas TDP, házon kívülre hőleadás,
ill. szerelhetőség, a CPU körüli rész szabadon hozzáférhető,
jobban szellőzik a VGA velük, cserébe a CPU VRM kevésbé.
Saját szempontok alapján innentől már te tudod, mi is kell.. -
Wiz Khalifa
veterán
-
xxxpepe
tag
válasz
Speed® #92558 üzenetére
Ilyen házam van és ebbe igazából minden is elfér
Corsair Crystal Series 680X RGB (CC-9011168-WW/CC-9011169-WW)
De igazából nem szeretnék AIO hűtést sajnos félnék attól hogy egyszer valamiért meg hibásodik "ereszt majd" és akkor kuka lesz minden. Szóval eléggé tartók a Vízhűtéstől. Ahogy olvasgattam igazából ezek a hűtések majdnem hogy egyenlőek az AIO-kal. -
Speed®
titán
válasz
Wiz Khalifa #92557 üzenetére
145? A 212X 158..az nem csak hőcső offolás lett volna
Ebben a méretben pl. Cryorig H7, ennyiért teljesen jó vétel. -
Speed®
titán
válasz
xxxpepe #92556 üzenetére
Egyik se lenne érdemi előrelépés teljesítményben, a TC14PE top cucc.
DRP4el hangban picit nyermél, szerelhetőségben viszont visszalépés.
A D15 nem rossz, de árában már épkézláb AIOk közt is válogathatnál.
A D15S kvázi a -1 ventiben tér el, emiatt viszont teljesítménye kisebb.
Ha az összefoglaló kérdéseire válaszolsz, lehet könnyebb az ajánlás. -
Wiz Khalifa
veterán
-
xxxpepe
tag
Sziasztok szeretném a segítségeteket kérni.
Most egy ilyen jószág hűti a procimat : Phanteks PH-TC14PE
Na szóval szeretnék egy új hűtőt venni a gépemben és minden képen léghűtésben gondolkodom. Lényeg hogy a legjobb és leghűvösebb hűtőt szeretném. Ezek között vacillálok.
be quiet! DARK ROCK PRO 4 (BK022)
Noctua NH-D15 (NOCTUA-FAN-NH-D15)
Noctua NH-D15S
A két Noctua között mi a különbség pontosan azt tudom hogy az S-hez 1db venti jár gyárilag és hogy ram bararát de ezen felül???
Tudnátok segíteni előre is nagyon szépen köszönöm. -
Speed®
titán
válasz
Wiz Khalifa #92554 üzenetére
Nem volt forgalmazási gond, azok a hőcsövek végei, ha sérülnek, elillan a belbecs, megszűnik a hőcserélés. Szóval ha nem fér el, csere..vagy házmodding.
-
Speed®
titán
válasz
Wiz Khalifa #92551 üzenetére
Vágás után elfér bármi, ami elférne normál esetben, mert azzal kukázod a hűtőt lényegében ;p
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok.
Adott egy Cooler Master Hyper 212X hűtő. A kérdésem az lenne hogy a bordákon túl lógó réz csöveket ha levágom a lamelláig akkor abból lehet valami gond, baj stb…?
Mert azon a fél centin múlik pont hogy felmenjen az oldallap a házra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- DOOM - The Dark Ages
- Kerékpársportok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tippmix
- PlayStation 5
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest