- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Egér probléma
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
HaZsolt #100307 üzenetére
Például a kérdező által használt 12400F esetén mit ajánl a Noctua?
https://ncc.noctua.at/coolers/NH-P1-68/cpu/INTEL/LGA1700
Azaz ventilátor nélkül, kizárólag passzívan használva a proci throttingolni fog jó eséllyel hosszabb ideig tartó terhelés mellett. Ez van egy 65W TDP-s procinál.
További témázást már vigyük át inkább a kibeszélőbe: -> CPU léghűtés kibeszélő
-
HaZsolt
őstag
válasz
Rowon #100306 üzenetére
Egy noctua nh-p1 passziv huto, ugy, hogy nincs a hazban venti egyaltalan elbirna egy 65w-os tdp-ju procit? Jol gondolom, hogy meg az nh-p1el szerelt gepek sem birnak el 65wos tdpju procival mert nincs legaramlat?
35w eseten mi a helyzet? Az mar eselyes, vagy minimalis legaramlat szukseges?
-
válasz
kutga #100305 üzenetére
Kapni, csak kérdés, hogy minek? Ezen az áron épelméjű ember rá se néz.
https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/noctua/nh-p1-p1024258759/
Ha ráraksz egy alig forgó ventilátort már az jelentős előrelépést jelent hűtés szempontjából, szóval asztali gépbe én nem raknék passzív hűtőt soha. Olyan helyekre van értelme csak, ahová nem fér be más, vagy annyira keveset fogyaszt az egész proci, hogy elvan egy bordával is.Összefoglalva: drága, dög nehéz és sz*rt se ér.
-
Ezt tudnám hirtelen ajánlani:
ENDORFY Fortis 5 (EY3A008) - 18k
ENDORFY Fortis 5 Black (EY3A013) - 20kA Fortis 5-ben biztosan fan-stoppos a ventilátor, tehát a 0 rpm-et is tudja, a borda pedig akkora, hogy elképzelhető, hogy venti nélkül is elbír majd a procival, de ezt majd azért érdemes lenne tesztelgetni úgy mélyre hatóbban, mielőtt úgy hagynád a hűtőt venti nélkül.
-
szzimo53
tag
Üdv,
CPU hűtőt keresek ami tud passzívan is működni, többnyire netezek dolgozok este és jó lenne ha néma maradna terhelés nélküli használatkor. Új és használt is érdekes!1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 0-20.000 Ft
2.: Milyen házba kerül? Zalman Z1 Plus
3.: Milyen alaplapra lesz? ASROCK B660M-HDV
4.: Processzor és videókártya típusa? i5-12400F és Geforce RTX 2060
5.: Ramok pontos típusa? - Corsair 64GB DDR4 3200MHZ
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.) - passzív működés -
-
Sziasztok!
Egy Alpenföhn Brocken 3 hűtőm van, és azon vagyok, hogy szerezzek (esélytelen), vagy készítsek AM5 felfogatót hozzá.
Viszont mielött nekiállnék tökölni ezzel, rákérdezek, hogy egy hasonló, vagy kicsit nagyobb teljesítményű hűtő mennyibe fáj, mert lehet, hogy jobban megérné eladni a Broki 3-at, és venni mást, mint farigcsálni.
Ár: Nem tudom, mert nem tudom a mostani hűtőmet elhelyezni a mai palettán. A lényeg, hogy előrelépés legyen, ha már újat veszek.
De hasraütésre legyen 35 ezer.
proci: R7 7700 lehűtése lehetőleg majdnem némán.
ház: Fractal Design Define C - a házban 3db 12 centis ventik, halkan forognak.
VGA: Jelenleg egy Gigabyte 7600 OC lesz mellette, de később lehet, hogy 9060XT-re váltok. A proci marad.
A RAM-ok típusa; Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Vengeance Grey EXPOKöszi!
-
Nincs mit.
Egy kis ízelítő: https://youtu.be/dCwkqVA_GoI?feature=shared
-
Én azt mondanám, hogy bizonyos sokat fogyasztó Intel processzorokon jönne ki igazán az előnye, amik akár 200W felett is képesek felvenni. Ha AM4-re veszel egy ikertornyost, igazából az minden processzorral elbánik, amit valaha kiadtak AM4-re, de ugyanígy szerintem egy Fortis 5-nek sem okozna gondot.
Játékra a jelenlegi legjobb AM4 proci az 5800X3D, annak meg a leírtak közül bármelyik elég.
-
Szia,
Az RGB ramok miatt valami erősebb single towerre gondoltam. Pl.:ARCTIC Freezer 36 ACFRE00123A - 13k
ENDORFY Fortis 5 (EY3A008) - 15k
ENDORFY Fortis 5 Black (EY3A013) - 20kEsetleg ezek ARGB verziói.
-
TomX
tag
Üdv, keveslem az öreg CM Hyper 212 EVO-t. Mi lenne jó választás?
20k környékén2.: Milyen házba kerül?
NZXT H510 Flow3.: Milyen alaplapra lesz?
GB B450 Aorus Pro4.: Processzor és videókártya típusa?
Ryzen 7 3700X, de később tervezek nagyobbat, Sapphire RX6700XT Nitro+5.: Ramok pontos típusa?
Corsair CMH32GX4M2E3200C16 2x16GB6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Nincsen igazábólElőre is köszi.
-
Igen, ez már mindenképpen a házasra való téma. -> Milyen házat vegyek?
Állást sem szeretnék foglalni a kérdésedben, mert ezek elég olcsó házak, tehát olyan iszonyat nagy "termékélményt" (vagy minek hívjam ezt) nem várnék tőlük. Ezek leginkább arra jók, hogy egyszer beléjük építesz valamit aztán ennyi.A ház ventik számítanak egyáltalán a hűtés miatt ennél a konfignál, vagy úgysem igen fog annyira melegedni, hogy legyen jelentősége?
Valamennyit biztosan számítanak, de igazából én azt csinálnám, hogy vennék egy kvázi olcsóbb, de élhető házat, amihez vennék egy szett Arctic P12 PWM-et, vagy akár elég egy darab is hátulra, mert nálad az RTX 3050 és a 7600x együttvéve sem fog komoly hőt generálni.
-
MSLB
újonc
válasz
Rowon #100284 üzenetére
Köszönöm, a BQ hűtő lesz akkor mindenképpen.
Az mindkét házba befér, van esetleg valami, ami miatt szerinted az egyik jobb választás lenne? A ház ventik számítanak egyáltalán a hűtés miatt ennél a konfignál, vagy úgysem igen fog annyira melegedni, hogy legyen jelentősége?
(Vagy átmenjek emiatt a házas topikba?)
-
MSLB
újonc
Üdv,
PCX.hu-n rakatok össze egy gépet, kifejezetten Photoshop CS6-hoz (nem is fogok CC-re váltani), nagyobb méretű fájlokkal dolgozni. Játszani nem fogok.
Fontos lenne, hogy az egész gép halk legyen, amennyire lehet
ez menne bele:
Ryzen 5 7600x processzor
GIGABYTE Alaplap AM5 B650 EAGLE AX AMD B650, ATX
MSI RTX 3050 Ventus 2X 6G OC 6GB GDDR6 videokártya (V812-015R)
KINGSTON FURY 2x16GB 5600MHz DDR5 memória (KF556C36BBEK2-32)Két házat néztem:
Zalman S2
Adata XPGhűtőt a PCX.hu kínálatából kellene választanom, ezeket néztem, de ha van más javaslat, az is jöhet:
Be quiet! Pure Rock Pro 3 Black BK042
DeepCool AK500 Zero Dark
Fan DeepCool AK500S DigitalDeepCoolok csak az Adata házba férnek bele
Ha nincs érdemi különbség a hűtés/zaj terén, akkor az ár is fontos lenne, már most is túlléptem az eredeti keretemet...
Köszönöm!
-
Atikusz
senior tag
Sziasztok!
CPU hűtő vásárlása előtt állok és az lenne a kérdésem, hogy a JONSBO HX6250 LGA1851 foglalatú procikkal is kompatibilis? A leírás LGA1700 foglalat kompatibilitást ugyan említ, a kérdés az, hogy LGA1851-el is az-e.
-
válasz
Atikusz #100280 üzenetére
Szia,
Elbír vele, jobb alternatíva pedig single towerben már nem igazán van. Ikertornyosak lennének még:
Thermalright Peerless Assassin 120 SE - 18k
be quiet! Pure Rock Pro 3 (BK041) - 19k
Zalman CNPS14X Duo Black - 19k
Thermalright Phantom Spirit 120 SE - 20k
be quiet! Pure Rock Pro 3 (BK042) - 21kSingle towerben pedig ez:
JONSBO HX-6250 140mm - 20kDe, ha a ház miatt a Fortis 5-re esik a választásod, azzal is bőven jó vagy.
-
Atikusz
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz keresek megfelelő CPU léghűtést:
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? ~30k
2.: Milyen házba kerül? - ENDORFY Arx 500 Air
3.: Milyen alaplapra lesz? - GIGABYTE Z890 EAGLE WIFI7
- INTEL Core Ultra 7 Processor 265
- ASROCK RX 7900XT 20GB (ez később kerül beszerzésre)5.: Ramok pontos típusa? - G.SKILL 48GB Ripjaws S5 DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239F24GX2-RS5K
Én az ENDORFY Fortis 5 Black-et néztem ki, a kérdés az, hogy elbír-e majd ezzel az cpu-val, de szívesen fogadok esetleg jobb alternatívákat is. A válaszokat előre is köszönöm. -
válasz
HaZsolt #100274 üzenetére
Akkor mégis lehet ikertornyos hűtő? Bár elsőnek nem értettem, hogy mire gondolsz "dupla ventis megoldás" alatt, de végül arra jutottam, hogy az ikertornyos hűtőket szeretnéd elkerülni, amiken jellemzően kettő ventilátor van néhány esetet kivéve.
A fortis 5 blackhez képest nem látok teszteket. Lenne érezhető előnye a Dark 5-nek, illetve halkabb lenne?
Szerintem nem jelentene érdemi előnyt, arról nem is beszélve, hogy a DRP5-re 3 év jótállást ad a gyártó és a középső ventilátora egyedi, azaz nem cserélhető, míg a Fortis 5-re 6 évet adnak és bármilyen 120-as furathellyel rendelkező 140-es ventire cserélhető. Plusz olcsóbb is, ha ez szempont.
-
válasz
HaZsolt #100272 üzenetére
Szia,
ARCTIC Freezer 36 ACFRE00123A - 13k
ENDORFY Fortis 5 (EY3A008) - 18k
ENDORFY Fortis 5 Black (EY3A013) - 20k -
HaZsolt
őstag
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 40ig
2.: Milyen házba kerül? Fractal North
3.: Milyen alaplapra lesz? : MSI b650 tomahawk
4.: Processzor és videókártya típusa? 9800x3d, 7900 xt nitro+
5.: Ramok pontos típusa?G Skill Flare X low profile meret ez nem akadaly, figyeltem erre vasarlaskor.
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.) RGB ne legyen, barna es feher szinut sem szeretnek. A dupla ventis megoldast sem szeretem. A minel halkabb mukodes a cel, idleben szinte hangtalansag, terheles alatt is a csendesseg a cel.
-
Szia,
Javasolnék egy gépház cserét is, de az már másik topikba való téma. -> Milyen házat vegyek?Jelenlegi házba a legjobb lehetőség:
ID-COOLING SE-224-XTS MINI BLACK - 12k -
bbmt
senior tag
Sziasztok,
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 15e
2.: Milyen házba kerül? Deepcool Wave V2
3.: Milyen alaplapra lesz? : Gigabyte B760M gaming x mATX
4.: Processzor és videókártya típusa? i5-14400F, RTX 3070
5.: Ramok pontos típusa?G Skill Aegis 2x8GB
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.) nincs
-
válasz
Ace Ventura #100260 üzenetére
Sajnálom, a gyári oldal szerint AM5-tel is kompatibilis lenne.
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Rowon #100258 üzenetére
Megvettem az ID SE 224 xts minit, de sajnos nem megy fel a lapra
A rögzítő elem nem fér el a vrm bordától.2 mm eltartja, így nem lehet becsavarozni sajnos.
Ezzel egy időben jött egy ID cooling is-50 v3 is, de az meg hűtesben nagyon gyenge. A cpu alapon 70 fok. Ha megterhelem akkor pillanatok alatt 85 fok fölé ugrik, es a ház oldala még fent sincs. A cpu ráadasul eco módban megy, es a gyári slim ventit cseréltem egy arctic pst p12-re.
Valami más alternatíva 13.5 cm magasságig esetleg?
A közvetlen hőcső jó lenne ha meglenne. -
válasz
Ace Ventura #100257 üzenetére
Gyengébbnek biztosan gyengébb, már csak a mérete miatt is így gondolom.
-
válasz
Ace Ventura #100251 üzenetére
Szia,
135 mm magasságig én ebben gondolkodnék:ID-COOLING SE-224-XTS MINI BLACK - 12k
Sok lehetőség nincs, mivel a HPDT megoldás beszűkíti a kört.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Itx konfigba keresek cpu hűtőt egy ryzen 5 9600x-re
Max 13.5 cm magas helyem van, ezért szóba jöhet valami kisebb torony is.
Árban olyan 20-25K-ig el tudok menni.
A lehető leghalkabb, és leghatékonyabb megoldást keresem. Ahogy nézem AM5-ös procikon a hdt jobban muzsikál, így elsősorban ilyen hűtőt néznék.
Konfigom többi része az adatlapomon. -
válasz
Csandi #100247 üzenetére
44k-ért megkapja a DRE-t, ami kb. ugyanazt tudja, illetve nem írt videókártyát sem, valószínűleg iGPU-val akarja használni. Nem tartom szükségesnek a vapor chambert, ami inkább egy nagy pénzlehúzás azért a 2-3 fokért cserébe, ráadásul annak a hűtőnek is egyedi ventilátorai vannak, amik meghibásodás esetén nem pótolhatóak. Inkább a gép más, megtérülő részeit fejleszteném, minthogy a hűtőre szórjam a pénzt.
-
válasz
Revoltek #100244 üzenetére
Szia,
ID-COOLING SE-214-XT ARGB White ~ 10k
ID-COOLING SE-224-XTS White (SE-224-XTS-WH) ~ 10-11k
ID-COOLING SE-224-XTS ARGB WHITE ~ 12kDeepcool AK400 (R-AK400-WHNNMN-G-1) - 15k
Ennél fentebb szerintem nem nagyon van értelme menni, főleg, ha nem is használod a gépet, csak állna benne a pénzed. -
válasz
Assdak #100243 üzenetére
Szia,
Igen, megfelelő lehet a Dark Rock Elite. Én két okból nem raktam bele az ajánlóba. Az egyik, hogy nem túl jó az ár-érték aránya, a másik pedig, hogy a középső ventilátora egyedi, tehát meghibásodás esetén vagy nem tudod cserélni, vagy pedig mókolni kell vele. Ha az utóbbit bevállalod, mert mondjuk hosszú ideig akarod használni, akkor részemről rendben. Hűtési teljesítményre amúgy nem egy rossz ketyere. Az első ventit majd a ramok miatt fentebb kell mozgatnod, de elég jól megoldották ezt egy mechanizmussal.
-
Revoltek
aktív tag
Sziasztok! Az AIO vízhűtés kezdi felmondani a szolgálatot, léghűtésre váltanék.
15-20k nagyon maximum2.: Milyen házba kerül?
NZXT H2103.: Milyen alaplapra lesz?
ASUS ROG Strix B460-I mini-ITX4.: Processzor és videókártya típusa?
Intel i5-10400 és MSI GTX 1060 Gaming X5.: Ramok pontos típusa?
Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB1K2/326.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Jó lenne fehér és ARGB hűtő, de ha nem fér bele az sem tragédia, nagyon keveset használom ezt a PC-t a Mac Mini mellett. -
Assdak
őstag
Sziasztok,
CPU hűtő vásárlás előtt állok, az alábbi részletek mellett. Alapvetően Be Quiet! Dark Rock Elite amit kinéztem, érdekelne hogy a lenti konfig alapján megfelelő lehet e, vagy esetleg más, ami nagyságrendekkel jobb.
Előre is köszönöm a segítséget!1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
70k2.: Milyen házba kerül?
ASUS ProArt PA6023.: Milyen alaplapra lesz?
ASUS TUF GAMING 7890-PLUS WIFI4.: Processzor és videókártya típusa?
Intel Core Ultra 7 265K5.: Ramok pontos típusa?
32GB 7800MHz DDR5 RAM G.Skill Trident Z5 RGB CL36 (2x16GB) (F5-7800J3646H16GX2-TZ5RK)6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Köszönettel,
PP -
-
SpZ
senior tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni a választásban.
Max 30 000Ft2.: Milyen házba kerül?
Zalman N5 OF (Maximum CPU Cooler Height 158mm)3.: Milyen alaplapra lesz?
ASRock B650M-HDV/M.24.: Processzor és videókártya típusa?
Ryzen 5 7500f (upgrade lesz 7700x vagy 9600x) ; Gigabyte RTX 4060 Ti Windforce OC 8GB5.: Ramok pontos típusa?
Kingston 16GB DDR5 5600MHz HyperX Fury Expo6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
semmi -
kutga
félisten
-
válasz
kutga #100233 üzenetére
Kapjon a gép egy alapos tisztítást, majd a hűtő alá kerüljön legalább egy MX-4 szintű paszta. A ventiprofilt próbáld az UEFI-ben lentebb venni, hogy azért mégse tekerjen annyira feleslegesen az a pici gyári ventilátor. 2 mag 4 szálnak nem kell nagy erő. Teszteld valamilyen stressz teszttel és közben figyeld a hőmérsékleteket mondjuk HWiNFO vagy HWMonitor segítségével. Ha Linuxot használsz, akkor az lm-sensors csomag tudja ugyanezt. Ha tartós terhelés alatt sem melegszik mondjuk 60 fok fölé, akkor bőven maradhat úgy, gondolom édesanyád is csak böngészésre fogja használni, esetleg YouTube és filmnézésre, azzal meg kétlem, hogy agyon lesz terhelve.
-
-
válasz
kutga #100231 üzenetére
Szia,
Ha az UEFI-je tudja az alaplapnak, akkor a ventilátorprofilt le kell venni relaxáltra, akkor mindenképpen csendes lesz. Ennek az i3 4. gen procinak nagy hűtési teljesítmény nem kell, így bármelyik nagyon alap toronyhűtő elég lehet hozzá. Például:
ID-COOLING SE-214-XT BLACK ~ 9k
Bár megmondom őszintén, hogy erre a számítógépre nem igazán költenék már, kivéve, ha valamilyen céges gép és a vállalat tudja rá fedezni a szükséges összeget.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Az alábbiakban szeretnék segítséget kérni.
10k körül, vagy inkább alatta.2.: Milyen házba kerül?
CM Force 5003.: Milyen alaplapra lesz?
H81M-HDS R2.04.: Processzor és videókártya típusa?
i3-4160, integrált vga5.: Ramok pontos típusa?
Samsung 2*4 giga 1600MHz DDR3L (ennél pontosabbat csak este tudok írni, mert nem vagyok a gép előtt)6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Minél csendesebb legyen. -
válasz
weres78 #100225 üzenetére
Szia,
Házat itt nem fogunk tudni ajánlani, azért van házas topik, hogy ezeket a kérdéseket ott tárgyalják ki a fórumozók. Ajánlott hűtők részemről:
ARCTIC Freezer 36 ACFRE00123A - 14k
ENDORFY Fortis 5 Black (EY3A013) - 20k
JONSBO HX-6250 140mm - 20kZalman CNPS14X Duo Black - 21k
be quiet! Pure Rock Pro 3 (BK042) - 21k
ID-COOLING Frozn A620 GDL - 25k
Deepcool AK620 ZERO DARK (R-AK620-BKNNMT-G-1) - 32k
Thermalright Phantom Spirit 120 EVO Black - 33k
Cooler Master MasterAir M824 Stealth - 40kMost olvasok egy bemutatót a prociról, átlag ~150 wattos felvétele volt neki a tesztek során. Ahhoz szerintem ezek a hűtők elegek, egyedül talán a Freezer 36 lóg ki, de a méretéhez képest egy igencsak jól sikerült hűtő és nagyon jó az ár-érték aránya.
-
weres78
senior tag
Sziasztok!
Mennyit szánsz a hűtőre? 50.000, bármennyit.
2.: Milyen házba kerül?
Fractal Design North3.: Milyen alaplapra lesz?
9950x3d, 50805.: Ramok pontos típusa?
Normál profil lesz6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
A legerősebb léghűtést szeretném, hogy alacsony fordulaton, csendben tegye a dolgát. Nem lesz tuning, csak egy otimalizálás...
A ház nem fix, ha van jobb ötlet szívesen veszem! Csak a jó szellőzés és a visszafogott design fontos, illetve, hogy kevés por jusson be. Ja, és férjen el benne bármekkora hűtő / kártya. -
válasz
RolEnD_ #100219 üzenetére
Szia,
Ha BQ-t akarsz, akkor az újabb verziók. A régebbieket semmi esetre sem ajánlom és nem is ajánlottam soha, mert kevesek, mint a hajnali gerlefing. Tehát ennek megfelelően:
be quiet! Pure Rock 3 (BK039) - 14k
be quiet! Pure Rock 3 LX (BK040) - 14k
Az 5600X nem igényel nagyobb hűtőt. Talán jövőbeli fejlesztésekre gondolva érdemes lehet megfontolni az ikertornyosakat:
be quiet! Pure Rock Pro 3 (BK041) - 19k
be quiet! Pure Rock Pro 3 (BK042) - 21k
be quiet! Pure Rock Pro 3 LX (BK043) - 22k -
Csandi
őstag
válasz
Maxell014 #100220 üzenetére
Szerintem, hogy eleget tegyünk a "nem ezen szeretnék spórolni de locsolni sem szeretném a lóvét" -nek, akkor Thermalright Phantom Spirit 120 EVO
Azt viszont nem tudom, hogy offsetelve a venti elfér-e a RAM miatt, mert ha nem akkor mégsem lesz jó és olyan kell aminek 1 ventije van mint pl. egy Noctua NH-D15S -
Maxell014
senior tag
Sziasztok
Szeretnék ajánlást kérni1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
- nem ezen szeretnék spórolni de locsolni sem szeretném a lóvét2.: Milyen házba kerül?
- még nincsen kiválasztva a gépház, majd olyan lesz amibe minden elfér3.: Milyen alaplapra lesz?
MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI4.: Processzor és videókártya típusa?
9800X3D - 4080 Super5.: Ramok pontos típusa?
G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz F5-6000J3038F16GX2-TZ5N6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
- elsősorban léghűtőt szeretnék ha van olyan ami biztosan megbírkózik a feladattal -
RolEnD_
tag
20k környéke2.: Milyen házba kerül?
Be Quiet Pure Base 500DX3.: Milyen alaplapra lesz?
ASUS TUF Gaming B450-Plus II4.: Processzor és videókártya típusa?
5600X, nem lesz húzva, VGA pedig most egy 1650 Super, de hamarosan cserés5.: Ramok pontos típusa?
2db G.Skill F4-3000C16, most jön még 2db, vagyis szükségem lesz mind a 4 slotra6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Az eddigi pozitív márkatapasztalatok miatt én a Be Quiet Dark Rock Slim-et néztem, de lehet, hogy az ára miatt inkább egy Pure Rock 2 lenne reálisabb. Ha lehet, maradnék márkán belül.Köszönöm!
-
válasz
nightwolf37 #100215 üzenetére
Jó lett a Pure Rock Pro 3, reggel olvastam a Tom's Hardware tesztet róla. Erős hűtő lett, biztos vagyok benne, hogy nem lesz vele gond.
-
nightwolf37
junior tag
válasz
Rowon #100214 üzenetére
Ja bocsi. be quiet! Pure Rock Pro 3 (BK042). Alap órajelen használnám. Nem nagyon szoktam tuningolni. A mostani már 7 éves és nagyon gyenge. 70-80 fokon mozog a rendszer.
-
válasz
nightwolf37 #100213 üzenetére
8 darab különböző hűtőt linkeltem. Melyikre gondoltál?
-
válasz
modecom1994 #100211 üzenetére
Szia,
ARCTIC Freezer 36 A-RGB (ACFRE00125A) ~ 15k
JONSBO CR-3000 ARGB White (CPJB-041) ~ 22k
Thermalright Frost Spirit 140 V3 White ~ 27kThermalright Frost Spirit 140 V3 ARGB White ~ 28k
Szerintem ár-érték arányban ezek közül érdemes választani jelenleg.
-
modecom1994
tag
Hali
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 25-30k
2.: Milyen házba kerül? Deepcool ch370
3.: Milyen alaplapra lesz? GIGABYTE Alaplap AM5 B850M AORUS ELITE
4.: Processzor és videókártya típusa? 9800X3D rx 9070xt
5.: Ramok pontos típusa? Corsaor vengeance 2x16gb CMH32GX5M2B6000C30
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb. Ha lehetséges, Fehéret szeretnék
köszi -
válasz
nightwolf37 #100205 üzenetére
-
nightwolf37
junior tag
Sziasztok!
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 30.000 Ft max.
2.: Milyen házba kerül? Be Quiet Airflow 501 (vettem pluszba egy harmadik 14cm-es rendszerhűtőt)
3.: Milyen alaplapra lesz? Asrock Fatal1ty B450 Gaming K4, de jó lenne ha AM4, AM5 kompatibilis lenne a hűtő)
4.: Processzor és videókártya típusa? Ryzen 5 5600x, XFX Radeon SPEEDSTER QICK 319 BLACK RX 6700XT 12GB (RX-67XTYPBDP)
5.: Ramok pontos típusa? Kingston KHX3466C19D4/8G 8GB 2db.
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.) Nem kell világítás, csak fekete vagy fehér színű legyen.
-
válasz
Ochocinco46 #100203 üzenetére
Szia,
Akár jó is lehet, bár 20k körül már megfontolnék egy ikertornyos hűtőt is. A probléma jelenleg az, hogy egyfelől iszonyat elszálltak a hűtőárak, másfelől pedig a Thermalright hűtőkből is (megint) hiány van, így ebben az ársávban egyelőre nehéz hasonlót találni. A fekete és ARGB jellegű hűtők pedig mindig, mindennél drágábbak. További ajánlataim:
ENDORFY Fortis 5 Black (EY3A013) - 19k
JONSBO CR-3000 Dual Tower ARGB Black - 20k
Zalman CNPS14X Duo Black - 21k
be quiet! Pure Rock Pro 3 LX (BK043) ~ 22k
ENDORFY Fortis 5 Black ARGB (EY3A014) ~ 23k
Alpenföhn Dolomit Premium (84000000183) ~ 24kEzeket tudnám ajánlani. Van bennük sima fekete színű is, mert pár ezressel olcsóbbak, nyilván a döntés a Tiéd.
-
Ochocinco46
aktív tag
Sziasztok,
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? ~20k
2.: Milyen házba kerül? Phanteks Eclipse P350X
3.: Milyen alaplapra lesz? Asus Prime Z590 A
4.: Processzor és videókártya típusa? i7 11700 & rtx 4070 vagy rx 7800 xt nitro+ (még nem döntöttem el)
5.: Ramok pontos típusa? Kingston FURY 4x8 GB DDR4 3200MHz CL16 Beast
ID-Cooling FROZN A610 ARGB ehhez mehet?Ha mégse, akkor elfogadok pár ajánlást hasonló tulajdonságokkal.
köszi előre is
-
Módosítottam az ajánlós táblázatot, Google Workspaceről migráltam OnlyOffice DocSpace-re. Az exportálás hasonlóan működik, felül a "File"-ra kattintva a "Download As"-nél kiválasztható, hogy milyen formátumra szeretnétek letölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest