- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AI a játékokban és azon túl
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mourgul
csendes tag
Sziasztok! Köszi Speedynek az Otemu Peach v3 kapcsolókat megrendeltem. A helyzet az hogy Synthwave kolléga belerángatott egy Q8 barebone bandába , s most már meg kell tanulnom majd rendesen gépelni is... Persze az sem árt, ha lesznek rajta gombok.... Minden esetre rendeltem utángyártott knobot, gondolom hogy ti is olvastátok hogy 1-2cm eltérés lehet
Ha nem szeretnék feltétlen magyar kiosztást a Q8 barebone ANSI billemhez, akkor milyen fancy/nem fancy jó minőségű kupakot ajánlotok ? Tudom doubleshot PBT, meg déli led, olvastam a cikket meg hozzászólásokat, s Ali állítólag teli van...., de nem akarnék kétszer rendelni mert hogy dupla space kell, s benéztem valamit.
-
Ispy
veterán
válasz FuRiONight #99888 üzenetére
Az a nagy kerek bumszli az asztalon a bekapcsoló és állító gomb.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A lightbar lényege, hogy a monitor felső kávájára csípteted, és nem világít bele a képernyőbe.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz FuRiONight #99890 üzenetére
este lefotózom, mert nem érted szerintem.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Throme
veterán
válasz Litván Zongora #99869 üzenetére
A keychron átvilágítós kupakokkal én se vagyok kibékülve. Kicsik a betű kivágások és kevés fény jut át rajtuk.
Szerintem előbb utóbb lecseréled valamilyen PBT kupakra, amin úgy sem jut át fény csak alóla kiszűrődik és beszerzel egy monitor lámpát, amiről a többiek beszéltek itt most.
Én is ennek a híve vagyok. -
FuRiONight
addikt
válasz Mr.Csizmás #99889 üzenetére
A monitor mögött a fal van, ettől pedig jobbat használok.
-
Mr.Csizmás
titán
a monitor síkja mögött van és balra (jobbkezes vagyok) [spoiler]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Mr.Csizmás #99871 üzenetére
+1
Vagy lightbar, ugye.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Mephike
őstag
válasz FuRiONight #99884 üzenetére
Írtam privátot, majd olvasd el.
-
FuRiONight
addikt
válasz FuRiONight #99884 üzenetére
Az elmaradt hogy elsősorban játékra használnám, alacsony késleltetés, socd (vagy ki minek hívja), rapid trigger módok ha támogatja az lenne az igazi.
-
Mephike
őstag
válasz FuRiONight #99882 üzenetére
ISO kell vagy jó az ANSI is?
-
FuRiONight
addikt
Jelenleg a wooting-on kívül milyen Hall effect-el billentyűzet ajánlott?
70k szánnék rá, illetve fontos lenne hogy a bill-en a karakterek sötétben is jól láthatóak legyenek. (Este játszom nagyrészt és utálom hogy állandóan keresnem kell.)
Méretben 75% és TLK ami megfelelne.
-
Mr.Csizmás
titán
elforgatva pont akkora széles, hogy a rácsos bigyón megáll simán hosszában a linkelt lámpa UTESPELARE gamer asztal, kőris hatású/szürke, 160x80 cm - IKEA
-
Horvi
őstag
válasz Mr.Csizmás #99876 üzenetére
Az is teljesen jól működhet ha elfér. Nálam sajna nem így van
Jorus te milyet használsz?
Hello darkness, my old friend...
-
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #99876 üzenetére
Nekem például nem fér el az asztalomon egy lámpa, meg nagyon útban is lenne, szóval nálam csak a monitorlámpák játszanak, szeretem is őket.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #99875 üzenetére
A 8u nem igazán terjedt, de a 10u-nak 1-2 éve reneszánsza van, persze főleg a mémek miatt.
A helyzetet nehezíti, hogy a 10u-nak két változata van: az, amelyik 7u drótot igényel, ezt bármelyik 7u alsó soros billentyűzetre rá lehet tenni, és az, amelyik 8u drótot igényel, ehhez olyan nyák és plate kell, ami támogatja ezt a speciális méretet. Mindkét variánst DCS profilban érhető el, a W1-AT első köréhez járt a 8u drótosból a népszerűbb alapszínekből, a 7u drótos pedig némelyik kupakkészletnél létező opció.
A felső öt 10u kupak 8u drótos, alatta egy 7u drótos és azalatt egy 7u spacebar.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Horvi
őstag
válasz Mr.Csizmás #99871 üzenetére
Amúgy erre a dologra nem megoldás akár egy monitorra szerelhető lightbar?
Hello darkness, my old friend...
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #99863 üzenetére
Szerencsére a Cherrytől senki sem vette át azt az agyrémet, de ha már a CWKL ott van, betettem ezt is a lista végére. Az utángyártott G80-1800 nyákoknál a tervezők használni szokták az eszüket, és támogatják mindkét kapcsolóhelyet.
És közben beugrott a 0.75u széles Bauer blocker, így ennek a két a variációjával is bővítettem a listát.
Még egy alsó sor kiosztás van, amiről tudok, de ezt az 1800×HHKB szörnyet nem vagyok hajlandó betenni a listába
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
megfontolhatnád egy asztali lámpa beszerzését a gép mellé, a szemed megköszöni x év múlva. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
[link] ezt próbáld de csak vezetékesen fogja felismerni. Én is most még ismerkedem nekem gondom nincsen a fényerejével bár lehet azért mert fényérzékeny is a szemem így nem tűnik fel. Nálam egyből ki kapcsol a fényerő ha nem használom a billentyűzetet de azt nem figyeltem még meg hogy mennyi idő után is. Elég egy gombot megnyomni tetszőlegesen a billentyűzeten miután kikapcsol a fény és magától felébred. Szerintem nálad inkább az apróbb karakterekkel lesz a probléma még a laptopon is nagyobb karakterek vannak mint a V5 Max-n így a fény se nagyon tud át menni rajta.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Az ajánlásokat megfontolva vettem egy Keychron K5 Max billentyűzetet főleg home office használatra.
A cucc minőségi és jól működik, két tulajdonságát azonban nagyon nehéz elfogadni. Az első: a háttérvilágítás jellege. Olyan halvány, pislákoló fénye van, hogy én, aki elég sokat dolgozom sötétebb környezetben, szinte alig látok belőle valamit. Hiába húzom max-ra a fényerőt, elégtelen mennyiségű fényt présel ki magából. A szürke alapon szürke billenytűjelölést sem értem, hogy mire jó; nem megy át rajta ez a kevéske fény, így csak pont az nem látszik, aminek látszania kellene.
A másik érthetetlen dolog: ha kikapcsolom a notebook-ot, a háttérvilágítás nem kapcsol le automatikusan. Ez az első billentyűzetem, ami ezt csinálja. Kapcsolhatom le manuálisan, ha nem akarom, hogy egész éjjel világítson fölöslegesen, reggel meg persze kutathatom vakon a kivilágítatlan billenytűkön, hogy merre hány méter. Nem tudom, erre van-e megoldás, én nem találtam ilyet (igaz, szoftvert nem tudok telepíteni a céges gépre, ha netán ott be lehet ilyesmit állítani).
Ennyi pénzért ezek elfogadhatatlan dizájnhibák, nem is értem, hogy gondolták ezt...Shit happens. Size matters. Time flies.
-
Ispy
veterán
válasz micafighter #99865 üzenetére
Akkor mégsem lesz postázás? Az enyém jöhet, átnézem én, ha gebasz van vele egyeztetünk.
#99867: igen közben rájöttem, hogy elcsusztam 0.25-el.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
micafighter
nagyúr
-
nyunyu
félisten
válasz hegegabi80 #99858 üzenetére
Modern 75%-okra és 1800compactokra 6.25U szóköz kell.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
Lemaradt róla a Win95 utáni 1800, amihez csupa 1U mod gomb kell, meg aszimmetrikus 6U szóköz, amiket kb. képtelenség szerezni, ha nem GMK kupakszettben gondolkozol.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
A 7u olyan kiosztásoknál népszerű, ahol a kurzorblokk nem lóg bele, azaz 60%, FRL, TKL és 100%. De 65%, 75% és 1800 variánsok esetében is támogatni szokták az értelmes gyártók.
Custom vonalon megszokott és elvárás a kétféle alsó sor támogatása, azaz 6.25u is és 7u is, aztán majd a vevő dönt, hogy melyiket használja, ezt a Keychronnak még nem sikerült megugrania, talán majd egyszer.
[link]
1, 7, 10: mainstream vonalon ezek a megszokottak
3,4: custom vonalon ellenben a legtöbben ilyen alsó sort használnak, és a WKL kedveltebb
5, 6: HHKB esetében a háztól függ, korábban az MX HHKB volt elterjedve, mostanában akad true HHKB ház is a piacon
9: custom vonalon kedveltebb, mint a mainstream vonal 10-es megoldása
8: a világ azon részén kedvelt változat, ahol nincsen AltGr, azaz a Space jobb oldalára kerülő billentyűt Fn-ként tudják használni
11: ez a Windows 95 előtti időkben használt 1800-as alsó sor, ritkán, de előfordul manapság is
12: eléggé ritkán fordul elő, pedig a 10-esnél jobb a gyakorlatban
2: Kínában kedvelt, a nyugati világban messzire elkerült változat, ami WKL kinézetű (mert az a menő), de WK funkcionalitású (mert kell az a Windows gomb)[ Szerkesztve ]
-
Ha vkinek van 7u Space, akkor lehet érdekel... 2 billencsre is az kell, csak feketém van
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Ispy
veterán
6.25u a sztenderd ansi az 1.5u-s modokkal, a 7u space meg a wkl, hhkb alsó sorba megy az 1.75u-s modokkal.
Szóval a 6.25u a gyakoribb...
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz micafighter #99853 üzenetére
Ha jól értelmezem és böngészem a netet a 7u space általában a teljes méretű billen gyakori, meg a TKL-nél.
A 6.25 inkább a 75, 65, 60% billekre jó igaz? Vagy ez is teljesen gyártó függő?Nekem vagy az Akko 3098B Plus-ra fog menni vagy a Monsgeek MG75W-re. Előbbit meg tudom mérni, de utóbbi még úton van felém.
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #99856 üzenetére
És a színátmenetes szetteket is csak akkor, ha valaki bal oldalon makró oszlopos billentyűzetre tenné rá, ami finoman szólva sem túl gyakori. Mint olyan, aki rendelt színátmenetes készletet, több olyan billentyűzete van, amin bal oldalon makró oszlop van, és véletlenül éppen az egyiken gépel ebben a pillanatban, azt javasolnám, hogy felesleges ezzel foglalkozni.
A 6.25u hiány egy részét pedig benyelem én, ahogyan írtam, két készlet biztosan WKL-re megy, egy pedig split space-re.
-
micafighter
nagyúr
XMI rendelés:
Átnéztem még azóta pár szettet, máshol mod színű F12-vel nem találkoztam, tehát eddig csak 1 kupak érintett ezzel. A blank kupakok is a végén kerültek be a layoutokba, a legtöbb készletben benne lesz, de nem mindegyikben. A Control feltűnt nekem is, a többi szettnél is ki van irva, illetve az 1U Shift is úgy néz ki az összes szettben 2x van, az egyik text only, a másik icon only. A legtöbb szett amit átnéztem eddig hibátlan, a leggyakoribb gond az meg úgy vettem észre, hogy a spacekkel van - egyik szettből amit átnéztem se hiányzott a darabszám egyébként, csak a méret nem volt mindig jó. Ezeket sütés után teszi hozzá manuálisan a gyártó szerintem így több user error be tud csúszni. Az a szett amit említettem, ott a 6.25U helyett is 7U space volt, így abban a szettben 2 db 7U space volt pl. Egy másik szettben a 2.75U space helyett is 2.25U volt benne. Ezekből pl a 2db 7U-bol az egyiket kiveszem a szettből és félre teszem arra az esetre, ha egy másik szettből épp az hiányozna.
#XMI_csoportos_1
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #99848 üzenetére
A hotswap foglalatot nem tisztítani kell, hanem be kell nyúlni egy csipesszel a fém és a műanyag közé, és az érintkezőket közelebb nyomni egymáshoz.
-
FireKeeper
nagyúr
-
-
RazoR
Topikgazda
Womier SK65 V2-ről mi a véleményetek? Quick release és QMK/VIA (és van knob )
-
dbius
veterán
válasz micafighter #99665 üzenetére
Ma délután személyesen tudtunk találkozni Micafighterrel és átvettem az eddig legyártott két kupakszettet. Mindkettő nagy layout.
1. Beige (L9)/Gray - Black, black, grey színösszeállítás
2. Beige/Beige (L9) - Black, black, black színösszeállításCsak az elsőre volt annyi időm, hogy szétszedtem és sorbarendeztem őket sorhelyesen, a layout szerinti elrendezésben. Könnyebbnek hittem, csomó időt eltököltem, mire főleg a kis bizb@sz 1U módosítókat tényleg sorhelyesen sikerült összeválogatni
A korábban jelzett eltérésekből, mint majd a képeken lehet látni:
- F12 színhelyes
- megvan mindegyik space
- a plusz kupakok (cherry feliratos ANSI enter, valamint R1-es "Ű")- én találtam egy plusz darab R4-es 1U méretű SHIFTet. Két darab volt belőle, egyiken csak szimbólum, másikon csak felirat. A layout szerint csak egynek kellene lennie ahogy nézem, bár azon az egyen szimbólum és felirat is fel van tüntetve. (layoutról készített képen zöld színnel jelöltem)
- az M1-ből 1 db. van kettő helyett.
Ami eltéréseket én ezeken kívül eddig észleltem:
- CTRL billentyűkön, ami szélesebb, mint 1U, a felirat teljesen ki van írva: Control
- hiányzik a négy darab üres/blank 1U méretű R1-es kupak, amik a layout linkjében benne vannak. Nem tudom ezek végül részét képezték-e a szettnek, vagy sem (ezeket piros színnel jelöltem a layoutról készített képen)
Nézzétek át a képeket, lehet ti találtok még valamit, eléggé fáradt vagyok, próbáltam összeszedni amiket észrevettem, nem tudom kihagytam-e valamit.
A második szettre egyáltalán nem volt időm, csak kiborítottam és készítettem róla ömlesztve egy képet. Majd a hét hátralévő részében valamikor azt is rendezem, valamint remélem hétvége körül lesz arra is időm, hogy rárakjam a Q10-re vagy V6 Max-ra és úgy is készítsek képet, ha lesz rá igény.
Eddig azt gondolom, hogy jó döntés volt beszállni ebbe a rendelésbe, a kupakok falvastagsága és a feliratok minősége, valamint a tapintása is jónak tűnik. A kupak felülete nem olyan érdes, mint a Keychron bluish white kupaké, amiről korábbi hozzászólásomban raktam be képet mikor ráraktam a Q10-re. Attól nekem most simábbnak tűnik, de nem annyira, mint a másik Keychroné, amiről még korábban raktam be képet, mikor összeraktam a Q10-et.
Ha lesz "hiánypótlás" a gyártótól, akkor a négy blank kupak biztos jól jönne (ha valóban le volt egyeztetve és része kellene legyen a legyártott szetteknek) meg akár az M1-es is.
És akkor az ígért képek (linkként)
Nagy layoutról kép
Beige (L9)/Gray - Black, black, grey 1
Beige (L9)/Gray - Black, black, grey 2
Beige (L9)/Gray - Black, black, grey 3
Beige (L9)/Gray - Black, black, grey 4
Beige/Beige (L9) - Black, black, black 1 (zacskóban, ahogy érkeztek, Micafighter által felcímkézve)
Beige/Beige (L9) - Black, black, black 2 (ömlesztve)
Falvastagság 1 (egyik space)
Falvastagság 2 (00 kupakról)Ha van esetleg igény egyéb kép készítésére amíg mindenki meg nem kapja a sajátjait, szívesen állok rendelkezésre, lehetőségeim és képességeim szerint szívesen készítek.
Részemről itt is köszönöm még 1* a lehetőséget, a szervezést, lebonyolítást!
Az ajánlatom továbbra is áll, szükség szerint átmegyek és segítek a készletek átnézésében! Ez valóban sokkal több idő, mint én is gondoltam eddig!
Válaszként írom, hogy valamennyire nyomonkövethető legyen, ill. megkapja a hashtaget.
#XMI_csoportos_1
-
Mephike
őstag
Már kapható a Lemokey P1 HE. (Keychron és ANSI)
-
Valkűr
addikt
Annak én is nézegettem a 75-ös barbone, de végül a fémházas Aula M75 lett a vége, mert Aulábol szerettem az olcsóbb műanyag házas verziót is, a fémről is elég jokat olvastam, plusz most akcióban 35 körül lett a vége. 1.7 Kiló a billencsnek, TTC kapcsolókkal van szerelve. Még valami feketét majd nézni akarok magamnak, lehet a Womier SK75, vagy egy szintén jónak mondott Rainy 75. Aztán egyenlőre befejezem a billencs vásárlást, mert 6 fér el, plusz egy az asztalon.. Érdekes , h mennyiféle hangot kilehet hozni belőlük switch és sapka cserékkel. Igy lesz néma, taktilis, lineáris és más más hangkarakterekkel beállitott. Jelenleg nagyon tetszik a Leoboggal eltalált esőkopogás hangzás. Talán ez a kedvenc hangkarakterem most, de várok még majd különböző kapcsolókat, és mehet a cserebere, valamint kiakarom próbálni hogy a Leobog gyári plate helyett felteszem az FR4 platet, ami külön megvehető mellé.
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
-
nagyúr
Szuper, köszi szépen! Megmérem majd az Asust, mert asszonynak most az az etalon, mert olyan jó lapos. 😊
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
dqdb
nagyúr
válasz Speedy007 #99833 üzenetére
Az ezekbe a Keychronokba való PCB mounted stabilizátorokról elmondható, hogy a legrosszabb jól megkent és beállított típus is sokkal jobb, mint a legjobb, de nem megkent típus.
A jó és rossz közötti különbség csak abból áll, hogy mennyire könnyű belőni a stabilizátort jóra (azaz ne csörögjön-zörögjön, mint egy rossz gamer billentyűzet, a bottom outnak ettől függetlenül lesz hangja), és milyen sűrűn igényel utógondozást.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Amiben a QK75N-t jobbnak tartom:
* bármiféle szivacs nélkül is jó hangja van (Q1 Maxot nem hallottam, csak Q1 V2-t, annál nem sikerült megugrani ezt a szintet)
* lépcsős Caps Lock és osztott Backspace támogatása
* eleve kapható hozzá külön nyák és nem kell a gyártótól könyörögni, hogy hadd vegyél egyet
* csavarmentes gyorszáras rögzítés, ha egyszerre több konfigurációt megépítettél (nyák + plate + stabilizátorok + kupakok), akkor 20 másodperc váltani a kettő között: egy mozdulattal lekapod a ház felső részét, a következővel kiveszed a belsőt (a pogo connector miatt nem kell kábellel sem bajlódni), a következő mozdulattal beteszed a másik belsőt, és a negyedik mozdulattal ráteszed a ház tetejét
* jár hozzá hordtáska, ami jobb minőségű, mint amit a Keychronokhoz 30 dollárért vásárolhatsz külön (a hordtáska akkor is jó, ha a szekrényben tárolod az éppen nem használt billentyűzetet és/vagy belsőt)
* alacsonyabb elülső magasság
* jobb gyártási minőség
* széles színválaszték (bár ez téged éppen nem érint)
* nincsen öncélú blocker a jobb oldali oszlopbanAmiben a Keychront jobbnak tartom:
* szoftveresen a Keychron nyerő a VIA/Launcher miatt, a QK Config butábbIgazából a Neo75 CU-t akartam írni, amit a QK75N-nél is jobbnak tartok (van VIA támogatás, böszme nagy réz alsó rész, ami a hangra jó hatással van).
-
nagyúr
Ennyiért nem tudtam otthagyni. Drop MT3 Jukebox Keycap Set
-
nyunyu
félisten
válasz Speedy007 #99833 üzenetére
Nem kell egyből stabot cserélni.
Hangtompított kapcsoló valamelyest segít a stabilizátorok zörgésén is, plusz ha kupak stabilizátor hüvelyeire húzol vékony o-ringet, akkor a stab sem fog tudni tövig csattanni, amikor a szóköz végét spameled.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz Mustármag #99829 üzenetére
Nekem is vatta új, csak lehet hogy szét fogom borítani az Otemu Silent Peach v3 miatt a billentyűzetet és hamár ott tartok azt is cseréltem volna. De elég erőteljesen elvagyok most bizonytalanodva mert a Redragon K580 Vata-hoz képest szinte néma és "vaj puhán" működnek a kapcsolók.
-
dqdb
nagyúr
válasz Mustármag #99829 üzenetére
Hagyományos felépítésű stabilizátorok esetében, ahol a slider belsejébe be kell tolni egy nagyobb adag kenőanyagot térkitöltésre, hogy az megakadályozza a drót hozzáverődését a slider falához, ott a kenés fontos utolsó eleme a spamming. Ekkor 130-60 másodpercig minden stabilizált billentyűt hülyegyerek módjára nekiállsz nyomkodni. Olyan sokszor nyomod le, amilyen sokszor csak tudod, és közben a kupak bal oldalától folyamatosan haladsz a jobb oldala felé, majd vissza. Ez segít a zsírt eloszlatni a stabilizátorban, és javít a kenésen.
Szóval a tipped valószínűleg talált.
-
Mustármag
őstag
válasz Speedy007 #99687 üzenetére
Nekem vatta új, u-h nem tartom logikus lépésnek gyárira cserélni.
Viszont a minap szét szedtem a billentyűzetet kíváncsiságból, meg azzal a szándékkal hogy yt-on látott MOD-ot hajtok végre, de a szétszedés után szembesültem azzal hogy a lube lemosása igen is fontos lépés lenne. És mivel nincs hozzá kenőanyagom így összeraktam. Viszont eltűnt az enter és a space csattanós hangja, vagy legalábbis jóval halkabb lett, gondolom a molyolás közben szétkentem a kencét és az hozta ezt az eredmény. u-h rendeltem lube-ot meg ecsetet és kap még egy kis kenést hogy teljesen megszűnjön. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Technoman #99818 üzenetére
A Logik nem csak marha drágák, hanem nagyon gagyik is.
mod: Látom, nem csak nekem jutott eszembe.
Pontosan tisztázni kéne az igényeket, mert felannyiért is kétszer olyan billentyűzetet lehet venni, mint a Logi.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
És akkor ISO, igaz? Megméred kérlek a magasságát alul, felül? Lehet asszonynak jó lehet egy ilyen fehérben, ha kikopnak az Asusok.
-
dqdb
nagyúr
Megjött a magyar Keychron B6 Pro.
Építési minőségre jónak néz ki, anyagfelhasználás szerintem rendben van, a szokásos csavarásos teszten eléggé jól teljesít annak ellenére, hogy milyen vékony.
A kupakok profilja élhetőnek tűnik ollós vonalon, az 1u billentyűk rendben vannak, de a stabilizált billentyűk már nem az igaziak, több is meglehetősen zörög, ha "nem jó" helyen ütöd le (szerencsére nem tipikus Corsair/Razer szintű a rattling, hanem csak a billentyűzet többi részéhez képest zavaró). A billentyűzet ollós vonalon a hangosabbak közé tartozik, nem kihívás ennél halkabb mechanikust összehozni, ha valakinek a halkság az egyetlen cél. Érzékeléshez szükséges erőt majd holnap tudok mondani, amikor bekapcsolom, addig is kap egy napot a lakásban, hogy felmelegedjen.
A feliratok mérete, stílusa és elhelyezése konzisztens (ami minimális elvárás lenne szerintem, de sajnos nagyon sok gyártó nem ugorja meg a szintet), de eléggé kicsik és vékonyak, éjszakai láthatósághoz kell majd a lámpa még a fehér változat esetében is, és rosszabbul látóknak nappal sem lesz ideális, az olvashatóságot beáldozták a kinézetért. A feliratozás módja matricázás, jó kérdés, hogy mennyire lesz tartós, cserébe cserélhető, ha úgy alakul:
A dobozban a billentyűzeten kívül van egy USB-C ↔ USB-C kábel, egy 2.4G dongle, aminek egyik oldalán USB-A csatlakozó van, a másik oldalán USB-C bemenet, egy két oldala kézikönyv (angolul) és aki arra izgul, annak egy vékony szilikon porvédő is. Ez utóbbit eléggé könnyű visszatenni, és az igazán perverzek akár úgy is tudják használni a billentyűzetet, hogy nem veszik le.
A programozhatóságról és a ZMK Studióról majd később tudok írni, amikor kipróbáltam.
Az árát szerintem bőven megéri, ha a feliratozás mérete megfelel és nem kell háttérvilágítás. Ha kell, akkor továbbra is MX Keys, azon nagyobbak a feliratok.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
-
dbius
veterán
Alin belefutottam ebbe a Weikav Lucky65 V2 barebone billentyűzetbe: link
- 65%
- full alumínium ház
- csavarmentes
- QMK/VIA kompatibilis
- mondjuk sajnos csak ANSI
- kábel/BT/wireless csatlakozás
- gasket
- RGB65-70$ közötti árral (ingyenes szállítással). Ez sem tűnik rossz ajánlatnak, ha valaki valami hasonlóban gondolkodik.
-
Speedy007
őstag
Meglett a probléma. Mivel kétszer szét és össze szereltem és hiába figyeltem arra hogy hátul a csúszó kapcsolók ne mozduljanak el így is sikerült minimálisan. Így hiába volt Windowsra állítva a kapcsoló kívülről a csúszka alatta vhol félúton volt a Mac és a Windows között de inkább windowshoz volt közelebb.Kicsit bűvészkedni kellet hogy újra jó legyen.
-
Technoman
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy nagy hülyeséget kérdezek, de azért felteszem.
Adva van egy Logitech G213-as Gamer bill. , amit csak azért vettem, hogy a tőlem 3 m-re lévő lapitopit sötétben is tudjam használni (tehát, nem gamer célra vettem) Nagyon szeretem a bill.-t mert jó a leütése és kellően erősen világít. Hogy fel ne bukjak a kábelbe egy 10m-es hosszabbítóval - a bútorzat mögött vezetve- oldottam meg a távolság áthidalását. A kábel viszont egyre többször okoz gondot (kontakthiba).
A kérdésem: lenne-e olyan BT/rádió adó/vevő, amit a már meglévő kábeles billentyűzetemre tenném és kábel nélkül tudnám használni a laptopommal, mintegy olcsó kábel nélküli egeret? Kivitelezhető lenne-e?
Néztem magamnak kábel nélküli, világítós billentyűzeteket, de vagy marha drágák (Logi 60-80k), vagy nagyon gagyik.
thx -
dbius
veterán
válasz Speedy007 #99816 üzenetére
Ez esetben vezetékes módban keychron launcherben nézd meg mire vannak állítva a 2-es és 3-mas layeren az egyes funkcióbillentyűk, szükség szerint állítsd át őket.
[kép] [kép]Itt van a V5 Max (ISO) json fájl hozzá: [link] bár lehet keychron launcher felismeri (illene neki) és csak via-hoz kell a külön json.
[ Szerkesztve ]
-
-
dbius
veterán
válasz Speedy007 #99810 üzenetére
A Mac/Windows kapcsoló windows állásban van? (ha wint használsz és nem Macet)
fn + X + L (Windows mode, long press for 3s) Switch Between Function Keys and Multimedia keys (F1-F12)
De Te nem v5 maxot vettél? Szerintem azon NEM működik ez a kombináció:
"The keyboard shortcut Fn + X + L is for a K series keyboard (e.g., K5), not for a QMK-based keyboard, like the V5 Max in the V Max series." [link]
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Mr.Csizmás #99811 üzenetére
Én magát a problémát nem értem.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz Mr.Csizmás #99811 üzenetére
wireless volt frissítve egyből dobta fel hogy elérhető 0.2.1 2024.11.19. Factory reset is volt
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Keychron esetén hogy lehet azt kikapcsolni hogy mikor @ vagy ehhez hasonlót akor be írni ne a vágólap jöjjön be? Biztos nem a windows van el állítva mert a redragonon minden gond nélkül tudom be írni
-
arnes
kezdő
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!