- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- ASUS notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Valkűr
addikt
Melyik plate jobb hangra, a Brass vagy a Carbon, vagy FR4? Vagy melyik milyen irányba viszi a hangot?
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Mephike
őstag
Aki Wooting 80HE-hez keresne fémházat itt egy opció a Kbdfans oldaláról a GT-80 Case.
(Nincs hordtáska, cserébe többféle színkombináció van, Ball-catch structure és mesés postaköltség)[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Keresem a Razer Blackwidow billenyűzetem utódját, előre is köszönöm a segítséget:
1.Mekkora összeget szánsz rá?
max 50k
2.Használt szóba jöhet?
Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Blackwidow 2019 - nem illik a jelenlegi dolgozóba, illetve vezetéknélkülit szeretnék
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Munkára, eseti gaming (fél évente pár alkalom)
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Csendeset, nem kell a klattyogás, jó a mechanikus, de nincs akkora hozzáadott értéke számomra
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Elvagyok az ANSI (US) kiosztással is, ha van magyar, okés.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Inkább szélesebb, nem szeretem azokat, amelyeknél túl közel vannak a gombok, illetve numpad legyen.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)Háttérvilágítás kell, de RGB nem, nem gamingre akarom.
-
dbius
veterán
válasz Molydeus #100290 üzenetére
A hanggal kapcsolatban rátapintottál a lényegre: NE legyen, ez az elsődleges és ez nem is fog változni nálam.
Felület: Nem sok időm volt már este, de nem hiszem, hogy jelentős felületi eltérés lenne közöttük, illetve mivel csak alfa és mod között van különbség nem fog érződni akkor sem, ha valóban lenne érezhető tapintásbeli különbség.
Egyébként ez a kombinálás szándékos volt, az XMI szetteket kizárólag azért rendeltem, hogy legyenek rendes magyar ékezetes alfák, a modok annyira nem érdekeltek (csak külön nem lehetett rendelni tudtommal) és eleve az volt a cél, hogy más kitekből származó, eltérő színű modok lesznek használva, felváltva.
Érdekes amúgy, mert pl. a Keychron szürke színű modjai (és hozzá tartozó alfái) az italic stílus miatt valami fenomenális módon tetszenek nekem, ha XMI is tudná úgy készíteni, akkor nem variálnám, de ezzel a pirinyó méretű, normál stílusú mod feliratokkal az XMI egyáltalán nem néz ki jól (nyilván ez szubjektív), túl kicsik a feliratok az alfák felirataihoz képest.
-
Molydeus
őstag
válasz dbius #100287 üzenetére
Az L9 + a Shoko mod kombó elég egyedi lett. Az eltérő felület és hangzás nem zavar?
Bár utóbbi a némítás miatt mindegy.Ha engem kérdezel, a fekete Q8-on teljesen bézs mutatna jól, esetleg fekete accent Enterrel és Esc-pel, kb mint a GMK Créme készletnél*, de az sajnos reverse dye-sub lenne (vagy megint csak double-shot ABS vagy blended PBT), de a bézs kapcsán ne hallgass rám, én be vagyok oltva a fekete feliratos L9+U9 páros ellen.
*: Ha nem nagyon sürgős, egy egyszínű L9 + fekete accent összeállításról tudok majd képet lőni egy fekete ANSI Q8-on.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz arnes #100276 üzenetére
Ez nem egyszerű kérdés.
Mondanám, hogy első körben a méretet döntsd el, de nem ilyen egyszerű a helyzet.
Ha ebből indulunk ki és a TKL-re szavaznál, akkor nálam a Cycle8 lenne a nyerő.
Bőven a Cycle8 GB után jutottam döntésre ISO TKL ügyben és nem is bántam meg a Neo80-at, mert az is remek bill. (és van belőle Navy, ami nálam szempont volt), de a Cycle8 a belső réz súlyokkal egy magasabb - nagyon-nagyon magas - polcon van.
A 75% nem ennyire egyértelmű. A PT1/75 hasonló a kialakítás, mint a Cycle8, viszont kizárólag top mount és emiatt ugrik a catch ball és a gyorscsere. A Neo75Cu nagyon hasonló a Pt1/75-hoz, de egyrészt gasket és bottom mount, így van catch ball és gyorscsere, másrészt ha tetszik a formanyelve, akkor az döntő lehet.Fentiekből látszik, hogy nem mindegy, hogy egyetlen buildet tervezel a házba, vagy esetleg többet is, amit gyorsan akarnál cserélni. Ha utóbbi a válasz, akkor a Pt1/75 esik ki és talán a Cycle8 lenne a nyerő főleg ha a HE is képbe került.
Ha viszont a többféle mount kipróbálása a cél, akkor a Neo80 4 félét ajánl és ebből 3 még jó is, bár a két gasket nagyon hasonló.Egy biztos, ezek mind kiváló billentyűzetek, nem fognál mellé egyikkel sem. Arra azért számíts, hogy bár akusztikailag és látványra remek dolog a réz, de kényes és még a clearcoat-tal kezelt felület is idővel patinásodni fog.
M.
-
Molydeus
őstag
Elképesztő munka van benne, hogy ilyen legyen.
A Plate kialakításával mi volt a cél vajon?
Vessetek a mókusok elé, de a piros ház a Panels kupakjaival színben nem is rossz.
Utóbbi a kedvencem ezek között az őrült színes készletek között.#100250 dqdb
Tegnap én is belefutottam. Kapott egy kedvezőbb árat is az R1-hez képest. Ősszel nagyon sokat agyaltam a candykeys raktárkisöprős akciójában egy Steelen, amin szerintem tökéletesen mutatna az SA Oblivion megmaradó másik fele. Végül elvetettem, mert poénnak kiváló, de nem autentikus, így viszont kicsit drága mulatság lett volna.
Viszont az R2-vel újra kapható a Classic és az Ivory és mindkettőhöz remek C64 jellegű vagy ahhoz a színvilághoz passzoló kupak készleteket kapni. Azokkal meg tökéletes retro életérzés is lenne...M.
-
dbius
veterán
Átvettem Valkűr kollégától a Q8-at, megkapta a kék Keychron kupakokat, meg az outemu clear lemon kapcsolókat. Melóhelyre kerül, majd próbálom szokni ezt a taktilis vonalat, meg majd váltogatom a Monsgeek M1 V5-tel, amibe majd a clear peach megy. (ha megjön végre, már egy hónapja úton van)
A Q10-et egy kicsit mixeltem, az XMI szürke kupakokat lecseréltem aliexpresses KBDiy GMK Shokoból származó kék kupakokra. Lehet egyébként a fekete q8-on jobban mutatna a szürke xmi, mint a fehér q10-en, majd egyszer megnézem azon is.
Azt hiszem XMI vonalon még egy két körbe be kéne szállni más színű feliratok beszerzése miatt
-
pigatt
őstag
Megérkezett ma a Wooting 80HE, ismerkedünk egymással és a szoftverével, de az előérzeteim nagyon jók! Iszonyatos minőség és feature lehetőségek. Amikor 2017-ben megvettem a Claymore-t az volt ilyen "AZTA" érzés a membrános Roccat ISKU után!
November végén rendeletem, fekete műanyag házzal és Lekker60 V2 kapcsolókkal, ISO layout-al. Viszonylag gyorsan megjött!i9 / 4080 / 32" / Hall Effect
-
csimbi82
csendes tag
80- max.100 ezer
2.Használt szóba jöhet?
Nem, csak új
Jelenleg egy Genius szerintem pár ezer forintos darabját, nem használtam még soha gamer billentyűzetet szeretném kipróbálni, hogy milyen, világítás hiánya miatt mindenképpen cserélek, ha már veszek akkor szeretnék valami minőségibb darabot
Játék , single fps,rpg netezés általános felhasználás
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?
Amit én olvasgattam ez ügyben ott a mechanikust említik mint gamer billentyűzet
Logitech G815 ben gondolkodtam, de itt azt írták kerüljem el
7.Milyen kiosztást szeretnél?
Mivel nem gépelek szerintem mindegy, jelenleg magyar kiosztásút használok
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél?
Numpad legyen
9.Extra igények
Világítás és vezetékes legyen -
-
Ispy
veterán
Pontosan. Sokat agyaltam rajta, de akárhogy nézem elég béna a modok feliratozása, szerintem tökre nem megy az alfákhoz. Pedig egy időben úgy voltam vele megveszem ezt, de nem tetszik továbbra sem.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Mr.Csizmás
titán
Melókás Franky: (a fotó után kicseréltem az F sor nélkülözötteket sima brownra, és a zöldet átraktam lentre)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
arnes
junior tag
Tudom, hogy kicsit alma meg körte, de ha a Neo80 / Pt Cycle8 (ami talán 1-2 hét múlva lesz és 80% ha jól látom) vagy Neo75 Cu / Pt TKD/75 között vacillálnátok.. melyik lenne a nyerőbb?
-
realme
tag
Végül készen lettem a billentyűzettel, köszönök minden segítséget.
RYZEN7 7800X3D-GIGABYTE X870E AORUS PRO ICE-CORSAIR DOMINATOR 2X16 6000Mhz-Sapphire 7800XT, Ajazz AK820PRO.
-
Szép, ha megunod a sötétszürke kupakokat, akkor petpalack áron átvenném
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Ispy
veterán
válasz Synthwave #100231 üzenetére
Beköltöztek az mx1a silverek:
Hát, azt hiszem én ezzel nem tudok gépelni Hétvégén keresek valami erősebb rúgót bele.Egyébként elég kráncsi lett, igazi cherry érzés, ebben a boardban jól szól, mert eleve a pc plattel és gasket mounttal egy elég halk build, inkább a switch hangja érvényesül, mint a házé.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Mephike
őstag
Közben az Akko hivatalos oldalán is akció van. Van pár ISO ajánlat.
-
roseA580
tag
válasz csimbi82 #100254 üzenetére
Az én új Logitech G512 RGB Lightsync, Switch GX Brown, Black Carbon keyboardom sem ajánlott, nekem mégis megfelel! (hiszen csak kölcsönzöm a pénzem!)
Mivel úgyis elromlik és így előbb utóbb visszakérhetem az árát!A vicceket félretéve, idáig a legcsendesebb mechanikus keyboardom és (még) mindegyik billentyűjét megtalálom sötétben is. (minden előző keyboardomban gyorsan tönkrementek a leddek)
És végre van nagy enterem is!Ui:
Azért olcsóban vettem mint ámennyibe az G413 került volna...
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
A boop reduxnál is topmountra hajaz a hang, pedig nem az, de itt csak a bal alsó sarokban lévő control gomb szenved ebbe, de plate szívacs ebben is kellett, így most egész jó.
Én review alapján még nem láttam ebben a 300 dollár alatti ársávban olyan topmountot, amire azt mondanám, hogy na igen, ez az (persze ez csak amit én tapasztaltam eddg).
Érzésre nincs bajom vele, mert én a stiffebb érzést szeretem, max kicsi bouce-al, az ilyen-olyan puha flex-eket nem szeretem és szerintem a hangjuk is szarabb.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Na igen, a top mount az, ahol egy adag szivaccsal nem tudod eltakarni a tervezési hibákat. A jó top mount hangra és érzésre is jó. A rossznál jön a dobozhang, megjavíthatatlan hangú space és társai.
A hangosság inkább ízlés kérdése, és top mount esetében a plate anyagától és kialakításától (half plate például) erőteljesen függ a hang, sokkal erősebben, mint a tipikus tab gasket mountnál.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ispy
veterán
válasz micafighter #100262 üzenetére
Igen. Hangos. És nekem doboz hangja van.
-
csimbi82
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #100260 üzenetére
Oks, amint lesz rá időm
Köszi -
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #100253 üzenetére
Véglegesen szinte biztosan nem, azonban a rajta lévő MCU-val nulla tapasztalatom van, így nem tudom, mekkora meló tégla állapotból visszahozni, ha már a bootloader sem működőképes.
Ha működik legalább a bootloader, akkor az Escape-et kell nyomni csatlakoztatáskor, és mehet a flash-elés. Ha a bootloader nem működik, akkor ATmega MCU esetében elég egy gombnyomás vagy csipesszel rövidre zárás, STM32F esetében kell egy pár dolláros hardver, ezekkel már gyakorlati tapasztalatom van (rossz firmware-t toltam fel, félrement a fejlesztésem és bekapcsolás után végtelen ciklusba került a billentyűzet, és hasonlók).
Azonban az ebben lévő WB32FQ95 semmit sem mond nekem, nem ismerem, hogy határozottan kijelentsek bármit is.
-
-
csimbi82
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #100252 üzenetére
juj ennyire nem ajánlott nem igazán értek hozza, a név,leírás/tulajdonságok, jelenlegi ár alapján gondoltam ő rá
-
FireKeeper
nagyúr
igazából tegnap este én ez után:
qmk setup --home ~/qmk_monsgeek --branch wireless MonsGeek/qmk_firmware
meg tudtam csinálni egy FW-t simán amake
paranccsal, bár bátorságom nem volt rátölteni pláne meló után fáradt aggyal este 11kor
rossz FW-el tönkre tudom vágni a boardot?steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Mr.Csizmás
titán
válasz csimbi82 #100251 üzenetére
nem lehet elég olcsón adni hogy ajánlott legyen.
200€/$/80k-ért meg innen bármit inkább:
All Keyboards – Keychron
Varmilo billentyűzet vásárlás, Billentyűzet olcsón, akció
Billentyűzetek – After Hours
Lemokey | Designed for mechanical keyboards, switches, and more+ ott vannak a kategória craft/kézműves jószágai, ha van rá affinitásod, az expertek ajánlanak úgyis
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
csimbi82
csendes tag
Sziasztok!
Logitech G815 LIGHTSYNC RGB GL Tactile US billentyűzetről van valakinek tapasztalata,véleménye, ajánlott e vételre?
Köszi! -
hegegabi80
addikt
válasz nyunyu #100245 üzenetére
Na úgy látom többen is ráugrottunk az MG75W-re.
Csak nekem még nincs rá kupakszettem, meg a kapcsoló készletem se teljes, így még nagyon nem tudtam élesben használni, csak megnézni gyorsba működik e.
De már most szoktatom magam hosszá, hogy az Akko 3098B nem használom jobb oldalt a num részt.Mr.Csizmás: köszi is a linket így utólag.
-
dqdb
nagyúr
Akkor újra, remélem, most nem törli ki a hozzászólás felét a PH motor ... A Monsgeek saját QMK forkjából kell a wireless branchet checkoutolni, majd utána az M1 V5 saját repóját checkoutolni a QMK forrásfa megfelelő helyére:
cd ~/qmk_monsgeek/keyboards/monsgeek
git clone https://github.com/MonsGeek/m1_v5.git
Ha szeretnél VIA támogatást is, akkor:
echo "VIA_ENABLE = yes" > ~/qmk_monsgeek/keyboards/monsgeek/m1_v5/uk/m1_v5/keymaps/default/rules.mk
Ez még mindig nem fog lefordulni, ezért az itt leírtak szerint ezeket a sorokat hozzá kell adni a ~/qmk_monsgeek/keyboards/monsgeek/wireless/module.h fájlhoz:
enum {
MD_SND_CMD_DEVCTRL_CHARGING = 0x64,
MD_SND_CMD_DEVCTRL_CHARGING_STOP = 0x65,
MD_SND_CMD_DEVCTRL_CHARGING_DONE = 0x66,
MD_SND_CMD_DEVCTRL_FW_VERSION = 0x70,
};
És ekkor mehet a fordítás:
qmk compile -kb monsgeek/m1_v5/uk/m1_v5 -km default
A firmware ~/qmk_monsgeek/monsgeek_m1_v5_uk_m1_v5_default.bin néven áll elő (nálam 59944 byte hosszú lett), ezt kell QMK Toolboxszal a billentyűzetre tölteni.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Mr.Csizmás #100242 üzenetére
Közben nekem is megjött pár napja az MG75W, csak nem volt időm/kedvem róluk írni:
Belelapátoltam a régi Outemu Peach V2-imet, meg a kezem ügyébe eső Keychron "doubleshot PBT" szettet, de arra már nem emlékeztem, hogy mennyire csapnivaló ez a nyomokban PBTt is tartalmazó kupakszett, pláne az Akko 3098B-im ASA profilos PBTjéhez képest.
Gagyin van öntve, inkonzisztens betűméret, kopik, fél év használat után már kopott, csúszik, mint az ABS kupakszettekBillzetet egyelőre még szokni kell, mert mindig mellényúlok a kurzoroknak, mert vakon nem a billzet szélén keresem őket, meg a Del gomb másfél gombbal balrább van, mint a 3098B-n, vagy eggyel a HP 845 billzetéhez képest.
Zuoya GMK26 numpaddal sokat nem foglalkoztam, max a gyárilag pofámba világító szivárványt kellett kikapcsolni rajta.
Gyárilag az M gombokon copy, paste, cut van felprogramozva, knob meg hangerő tekerő, benyomva meg némítja.
De 2 napja az asztalomon áll, még nem használtam.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Mr.Csizmás #100242 üzenetére
Itt
Fn1
UIO
JKL
NM?
(back)spaceés
012345
Fn1/Tab Q W E
vagyon. A felső, ha mindkét kéz a billencsen van, az alsó meg csak, ha a bal.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz nyunyu #99703 üzenetére
Múltkor linkeltem Aliról a Monsgeek MG75W-t akciósan 42$-ért. (ANSI 75% barebone)
jelentem 36.07$-ért megjött ma jó kis kalandtúra volt a 8ker közepén az EO boxból megszerezni
------------------------------------------------------------------------
ON, /all: adott egy Q8 és MG75 ansi. szeretnék egy numpadot felkonfigurálni. melyik elrendezés lenne a legcélszerűbb mindkét layouton, hogy kisebb legyen az eltérés? WER/SDF/XCV?"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
FireKeeper
nagyúr
A problémás hotswap socketek érintlezőinek csipesszel szorosabbra állítását is?
igen. majd ha lesz lelkierőm akkor lehet végigmmegyek pákával a forraszkötéseken, bár szemre egyik sem tűnik sérültnek, viszon magán a PCB-n elég sok flux szennyeződés van - legalábbis remélem hogy flux és nem valami folyadék ráömléséből.
egyre inkább az a gyanúm hogy ez valami prototípus lehetett mert a hátoldalán nincs sorozatszám, és pl a PCB és plate közötti ixpe szivacson a reset gomb helye kézzel van kivágva.a QMK-s cuccot megnézem, kösz.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #100238 üzenetére
Ugyancsak a Test Matrix bekapcsolása segít.
AltGr = bal Ctrl + bal Alt
viszont double strokom még mindig van, pedig már tényleg minden megpróbáltam amit itt és máshol is olvastam
A problémás hotswap socketek érintlezőinek csipesszel szorosabbra állítását is?erroral elszáll compile közben
Olvasd végig ezt. az ő QMK repójukból az egyik branchet kell kiszedni, majd oda beletenni a másik repójukból a forrást. Ne kérdezd, hogy miért ilyen hülyén oldották meg, hogy neked kell a kettőt összeállítani, és miért nem helyből a branchbe kerültek a másik repó forrásfájljai.Röviden a teendők:
cd ~/qmk_monsgeek/keyboards/monsgeek[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz FireKeeper #100236 üzenetére
illetve AltGr lenyomására a bal oldali control lenyomását is érzékeli a VIA
kezdem azt hinni át lettem hinátzva ezzel a monsgeek-el, hiába volt "olcsó" (így is drága volt)#100237 ok Tests Matrix-nál bekapcsolva nincs anomália, köszi. viszont double strokom még mindig van, pedig már tényleg minden megpróbáltam amit itt és máshol is olvastam. próbáltam saját FW-t csinálni QMK-val kicsit feljebb vinni a debounce-ot, de erroral elszáll compile közben.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #100236 üzenetére
Ha a Test Matrix opció nincsen bekapcsolva, akkor normális, hogy feljön ilyenkor a Windows menü, mert az eseményt nem tudja sem a desktop kliens, sem a böngésző elkapni az OS elől, ellenben a felengedés eseményt az OS lenyeli mindkét VIA változat elől.
Ha a Test Matrix opció be van kapcsolva, akkor ennek nem szabad megtörténnie. VIA kompatibilis billentyűzetet így érdemes tesztelni, mert ebben a módban a layerváltó billentyűket is meg lehet nézni.
-
FireKeeper
nagyúr
az normális ha VIA-ban a billentyű teszt módban a Win gomb lenyomását úgy érzékeli hogy lenyomva tartom? windowsban látszólag jól műkdöik a funkciója.
-
dqdb
nagyúr
1,6 milliméteres kellene, de nem kell, mert a csomag része egy adag stabilizátor is. Ha mégis akarsz venni külön stabilizátort, akkor screw-inben a V3.1, ha clip-inben a WS Stupid jobb választás lenne a linkeltnél.
Házból ne a raw-t válaszd, az nyers alumínium, azaz oxidálódni fog és könnyen karcolódik, az az opció arra van kitalálva, ha valaki megy a helyi cerakote műhelybe, ahol egyedi festést csinálnak neki. Az anodizálás és coating közötti döntés ízlés kérdése.
Külső súlyból a réz még talán megéri, némileg mélyíti a hangot, a PVD és stone washed a külsőségről szól, ízlés kérdése, hogy kell-e a látvány neked alulra vagy sem. A PVD hajlamos a mikrokarcokat gyűjteni, szóval ha erre allergiás vagy, akkor érdemes azt elkerülni.
A plate ízlés kérdése, bármelyik jó neked a plateless opciót kivéve, mert az csak forrasztott nyákkal ajánlott megoldás. Ha nem tudod, hogy mit szeretnél, akkor keress vissza a topikban a POM PC CF kifejezésre, ahol ki lesznek fejtve a különbségek, TL;DR megoldásként a POM talán az, ami vakon a legbiztosabb választás.
Még egy ilyet dobj be a kosárba a stabilizátorok kenésére, ez az építés legmacerásabb és kikerülhetetlen lépése.
Itt találod az általános termékleírást kifejtve az egyes lehetőségeket, valamint a végén build streamek linkével, és itt van a build guide.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz Molydeus #100208 üzenetére
Uhhh köszi, nagyon jól összeszedett gondolatok! Ez a flexes Pc plate meg valóban nagyon igaz, ezért is rendeltem a Leoboghoz Fr4 platet, h valamit javitsak a helyzeten. De ugye ha nem próbálgat az ember akkor nem derül ki melyik milyen, de ezek legalább nem 60 ezrek voltak. Valóban nekem is a legnagyobb bajom ezekkel a stabok, ennyi pénzért a csavaros is belefért volna, főleg h némelyik nem is olcsó, meg. Ekem olyan egy kaptafának tűnik az összes. Talán a Rainy 75 ami viszonylag kulturáltnak tünt, de indokolatlanul drága, de még az is eleg hasonló a többihez. Egyet találtam amiert Alin pénzt adnek az a Boog75 HE.
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Qwertykeys Neo80, tri-mode NYÁK-kal, ízlés szerinti stabilizátorokkal (Wuque Studio vagy TX, esetleg Durock), kapcsolókkal és kupakokkal. Durva minőségbeli ugrás a HyperX-hez képest.
Ha kupakból magyar kell, akkor a topikban keress vissza az XMI_csoportos szókapcsolatra, és szállj be a következő körbe, ha lehet. Ennél jobbat nem fogsz találni (oké, ott vannak még a Signature Plastics SA/DSA szettek, háromszor ennyiért).
Ha nem kell magyar, akkor AliExpressről Shenpo vagy XMI dye-sub PBT szettek Cherry profillal, esetleg ha bejön a magasabb, szférikus motyó, akkor egy AF SA profilos doubleshot ABS DaYe szett. Ezek ár/értékben eléggé ott vannak a szeren, és a kitting is korrekt.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Szerintem megabrutál, van vagy 35 gf a bottom out azokkal a rugókkal. Gépelni megszokható, de játszani nekem már over the top volt (ez nagy szó ), csak attól aktuálhat, ha pihentetem a kupakon az ujjamat, pedig nincs nehéz kezem.
Alu plate-et meg kencét nekik, harr harr.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Ispy
veterán
válasz Synthwave #100228 üzenetére
Megjött, csak még bill nincs hozzá.
Párat beraktan tesztre, gépelni jo rajta, de a hangja nem annyira volt jó, mondjuk teljes bizonyoságot csak teljes pár napos teszt után tudok mondani.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Megjöttek már a Silverek? Ha igen, milyenek a Geonosak?
-----------------------------------------------------------------
(#100225) Biga123: Két szett kupak és egy szett kapcsoló? Aranyos. Annyi még a zsebemben is elfér.
"Szokom az ANSI-t , de élhetőnek tűnik."
Persze, hogy az, csak sokan még próbát sem engednek neki. Szerintem még jobb is, mint az ISO.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz gyantaszuz #100217 üzenetére
Sajna csak a ház van meg (Keychron Q8).
--------------------------------------------------------------
(#100183) dqdb: Ez érdekes lenne. Kurzorpozicionáló klaszterek nélkül, meg vagy 180 dollárral olcsóbban.
--------------------------------------------------------------
(#100191) haxiboy: "Keycap szettből DoubleShot PBT volt anno a "csúcs""
Ez soha nem volt igaz. Az ABS vs. PBT-nél anyagszinten nem lehet kijelenteni, hogy az egyik jobb a másiknál. Egyrészt attól függ, hogy mi az elérni kívánt cél, plusz ott van a gyártástechnológia, illetve a falvastagság (meg a legendminőség), másrészt a "doubleshot PBT" csak papíron az, bármi, amire ez van írva, PBT/ABS blend, legfeljebb a csak a keverési arány tér el.
Ez alól két kivétel van: a Leopold egyes billentyűzetei, és a GMK 150 eurós MTNU kupakszettjei. Ezek tényleg 100 százalékban PBT-k.
Ajánlott gyorstalpaló kupaktémában + profilok.
"Switchekből Red/Brown a preferált itthonra"
Tehát valószínűleg lineárist/enyhén taktilist akartál mondani. A "Red" vagy "Brown" önmagában semmit nem mond; szó szerint több ezer féle kapcsoló létezik, és rengetegnek van a nevében Red vagy Brown, de óriási különbségek lehetnek és vannak közöttük (még olyan is előfordulhat, hogy egy-egy fajtánál még az alap besorolási karakterisztika sem stimmel).
A Mr. Csizmás által linkelt Keychron Q6 elég korrekt darab. 22 effektes RGB van, viszont a gombonkénti címzés csak saját QMK firmware-rel megy (a jó billentyűzetek ilyenek), de megoldható. És abban a lila Special Editionben valami rohadt jól néz ki imo.
Még szerencse, hogy Q8-ból nincs ilyen, mert akkor rögtön elkezdene pöcörögtetni...
Mindenesetre ezután vissza sem néznél a Corsairre. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
valakinek itt van esetleg ilyen nuphy halo65 he? preorder volt nemrég.
egész jól néz ki és korrekt az ára is. -
Biga123
addikt
Hát eddig csak mosolyogtam a switch és kupak tárolási problémáitokon. De megjött az Ajazz AK820 ,és első dolgom volt kapcsolót cserélni ,benne az outemu silentek-re, de ugye az már a CK720 ban volt ergo mind2t szét kellett borítani , és ameddig nem tisztul le h melyik kupak / kapcsoló miben lesz véglegesen addig nem akarom összerakni a CK720 at, következésképpen itt figyel az asztalon zacskóban papÍrdobozban 2 szett kapcsoló meg 1 szett kupak (elkülönítve)
Most megkapta az Ajazz a CM kupakjait , és nem is rossz a történet leszámítva ,hogy most 2 db esc gomb van és az "Ű" nincs feliratozva rendesen
Szokom az ANSI -t , de élhetőnek tűnik.[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
dqdb
nagyúr
QMK/VIA a gyártó nem sunnyogja el a kötelező köröket, ahogy nagyon sok kínai gyártó teszi
Wireless modelleknél a QMK forrást szokták elsunnyogni sokan, és csak azt mondják, hogy VIA kompatibilis, sajnos ez még QK/Neo szinten is előfordul a wireless nyákoknál (a vezetékes forrása náluk is elérhető).A Keychron a messze legtisztábban játszó cég, példamutató módon tolják a szoftveres oldalt a Q1 óta, még a B Pro sorozat ZMK forrását is elérhetővé tették, pedig arra a licenc nem is kötelezi őket. Mellettük a Monsgeek és a NuPhy is korrekt, elérhető a wireless billentyűzeteikhez is a QMK forrás.
A jó alapanyag és a CNC idő drága, ez van.
Az alapanyag olcsó, a CNC idő nagyon drága. A 200 dolláros barebone kategóriában is még az olcsón gyárthatóság az elsődleges szempont, aminek a belső kialakítást teljesen alárendelik, aztán az ott felszabaduló költségkeretből lehet a külsőre költeni egy keveset.Az anodizálás minősége sem egyforma.
Ez nagyon is így van, és fontos azt is megjegyezni, az anodizálás végeredménye erőteljesen függ az alapanyag minőségétől is, mert az anodizálás nem bevonat, hanem az alumínium legfelső rétegét oxidálja el nagyon keményre, és a folyamat során használt festék is ilyenkor kerül be ebbe a felső rétegbe. Így az alumínium összes anodizálás előtt látható felületi hibája az anodizálás után is jelen lesz, amihez az anodizálás hibái (fröccsenés, megfolyás) jönnek hozzá. Ezért szokták tipikusa feltüntetni custom vonalon a használt az öntvényt: 6063-at látva elégedetten bólogat az egyszeri hobbista (beleétrve engem is persze), míg a 6061-et igyekszik kerülni, ha kínai a gyártó, és nincsen vele problémája, ha koreai.Érdemes azt is megjegyezni, hogy fehéret és világos színt nem lehet anodizálni, így az ilyen színű billentyűzetek valamilyen bevonat kerül rá (elektroforézis vagy porfestés), ezek minősége is eléggé eltérő lehet, az érintésre nagyon finom és selymesen kellemestől akár a smirglipapír szintjéig terjedhet.
A dye-sub pedig szokás szerint reverse dye-sub még ott is, ahol a kupak ugyan világosabb lenne a felirattól.
Nem ritka, hogy még a space is reverse dyesub, mert olcsóbb megvenni a fehér kupakot és mindenre azt használni, mint anyagában színezettet venni.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
aktív tag
Sziasztok
Vásàrláshoz kérném a segítségetek.
Nem tudom mekkora összeg kell az igényeimhez.
Maximum 100 k de ha olcsóbban kijön az tökéletes.
2.Használt szóba jöhet?
Nem
Hyperx Alloy Elite RGB. Red kapcsolókkal.Szeretnék vezeték nélkülire váltani.
Játék és böngészés
Mechanikus megfelel de ha mágneses az ami megfelel az igényeimnek akkor jöhet? Vagy már érdemes mechanikus helyett arra beruházni?
Nincs. Keychronokat nézegettem de sajna annyi fajta van hogy belezavarodtam ezért inkább kérdezek
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Iso. Ha nem magyar nem baj. Hajlandó vagyok külön magyar kupakszettre is beruházni ha muszáj.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Nem kell egyik sem viszont.Számsor legyen rajta az a lényeg. Így akkor ha jól sejtem 80%-os kell nekem
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Világítás nem kell. Kis lámpát használok majd este. Ez viszont meghatározza a színét. Mert számomra szín mindegy, a lényeg az hogy jól látszódjon a lámpa fényénél. Ha a fehér jobban látszik akkor legyen fehér. Nem nagyon programoztam át semmit eddig de gondolom manapság ez már alap hogy programozható. Vezeték nélküli legyen 2,4-es nem pedig bt.Wot nick : Lanoka_
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Radványi #100215 üzenetére
Egy ~10-essel meg kéne toldani a keretet, és akkor boltból Keychron V3 Max HU ISO, oszt kalap, kabát.
-
Radványi
aktív tag
Sziasztok,
Mechanikus billentyűzetet szeretnék venni és a kiválasztásban kérném a segítségeteket.1.Mekkora összeget szánsz rá?
30.000 - 35.000 HUF
2.Használt szóba jöhet?
Igen
Egy CoolerMaster KC-720 HU, nem tudtam megszokni a 0 hiányát.
Munka, játék
Mechanikus
Keychron K8 Pro vezeték nélküli mechanikus billentyűzet - ISO-HU
Ez lenne az álom de ha van, de nem használnám ki és most nem fér bele a buget-be.
ISO, magyar
TKL, de lehet 100%-os is.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Háttérvilágítás szükséges
Előre is köszönöm a segítséget. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz gyantaszuz #100200 üzenetére
Csecse lett. Rendelést vállalsz? Egy aluház lemásolása ebből az anyagból.
Csak érdeklődöm.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz Jorus #100212 üzenetére
3D Benchy a modell neve, nagyon jól lehet kalibrációhoz használni mert viszonylag bonyolultabb modell, ívekkel, egyenesekkel, overhangekkel és pontosan definiált méretekkel a dokumentációjában.
Gondolom ő is ahogy én is az egyes Filament típusokból azonnal benchy-t nyomtat, így van egy jó minta hogy a többi nyomtatott tárgy hogy is fog kinézni.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
nagyúr
Az aranyos kishajók mit jelképeznek?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Molydeus
őstag
válasz gyantaszuz #100207 üzenetére
Hűha, gratulálok, nagyon jól sikerült! A ritka kivétel, ahol a kereten látszó csavarok is jól mutatnak.
Egy Voynich vagy Origami készlettel tökéletes lenne, de így is nagyon mutatós.M.
-
Molydeus
őstag
Link
Legalább az egyik knob helyére jó lenne egy pici trackball opció.
Egy kérdés, ezeknél mindig úgy gondoltam, hogy az alsó sornak addig van értelme, amig hüvelykujjal kényelmesen elérhető. A két szélsőt gondolom nem azzal nyomja az ember, akkor viszont milyen funkciót kapnak?4GT Sabre
Nekem pont az alsó sor furcsa így elsőre. A WKL-t értem, bár a jobb oldalon kicsit furán mutat a magányos Ctrl, viszont a Space-ek mellé kívülre kerülő 1U-t már a QK-k split-space megoldásánál sem értettem. Supernek szokatlan, rétegváltónak túlságosan kint van.M.
-
FireKeeper
nagyúr
A szétvagdalt PC Plate másik hátránya, hogy alig fogja a switchet, mondhatnám azt is, hogy csak tájolja azokat, így nem lesznek girge-gurba sorok, de nem rögzíti őket.
Szóval nem csoda, hogy egy szorosabb kupakkal kijön a switch is a foglalatból.azt hiszem nálam emiatt volt doublestroke, hogy félig kiugrott a plate-ből a kapcsoló.
-
Molydeus
őstag
válasz Valkűr #100188 üzenetére
Korábban már mindről volt szó többször is, de összeszedek néhány kritériumot és amire szerintem figyelni kell:
1. QMK/VIA: 75%-nál már erősen ajánlott, azalatt "kötelező". Ennek több oka is van és nem csak annyi, hogy milyen trükkös megoldásokat lehet használni velük vagy, hogy a fizikai hiányosságokat hogyan lehet pótolni. Egy nagyon fontos része az is, hogy ez egy szabványos környezet és hacsak a gyártó nem sunnyogja el a kötelező köröket, ahogy nagyon sok kínai gyártó teszi - erről dqdb többször is írt a topikban, keresd vissza -, akkor hosszú időre biztosított lesz a szoftveres háttered és nem kell amiatt sem aggódnod, hogy mindenféle szemét települ a gépre, ami nélkül nem is tudsz beállításokat végezni.
Egyetlen kivétel van, amikor nem ez az ajánlott, ha a bill.-t kereső ragaszkodik a perkey RGB-hez és nem hajlandó/tud QMK-ban kódolni.
Vitatkozhatunk rajta, hogy a programozhatóság mennyire fontos, de nem hiszem, hogy meg fogjuk tudni győzni egymást. Azt gondolom, hogy ez erősen függ attól, hogy ki mennyire hajlandó kimozdulni a komfortzónájából és hogy milyen gyakorlati tapasztalatai vannak.2. Belső felépítés és a konkrét Alis kínálat döntő többségét érintő "hogyan ne" kérdések:
1.2mm-es PCB flexcut-okkal + PC Plate flexcut-okkal = extra szivacs-szendvics
Szivacsok nélkül jön a PCB bottom-out, ami kinyírja a gépelési érzetet (inkonzisztens lesz) és a hangot. Viszont a szivacsok is kinyírják a bill. saját hangzását, de ezt egyrészt a gyártó meg tudja magyarázni azzal, hogy úgyis a thocky cél (nálunk népszerű némasághoz is passzol), másrészt legalább nem kell azzal foglalkozni, hogy akusztikailag rendesen megtervezze a házat.
Ugyanakkor a sok szivacs eliminálja a bounce nagy részét, ami a gasket mount lényege lenne, és persze a túlzott flex-et is, így aztán marad, amennyi marad.
Sebaj, a marketing akkor is hirdetheti a gasket mountot. Most őszintén, a költségcsökkentésen kívül miért jó megoldás az, hogy valami túlságosan rugalmasat választunk, amit aztán szivacsba fojtunk...?
A szétvagdalt PC Plate másik hátránya, hogy alig fogja a switchet, mondhatnám azt is, hogy csak tájolja azokat, így nem lesznek girge-gurba sorok, de nem rögzíti őket.
Szóval nem csoda, hogy egy szorosabb kupakkal kijön a switch is a foglalatból. (A szétszedés nélkül visszanyomott switchek miatt kitágult vagy leszakad hot swap socket-ek járulékos veszteségétől most tekintsünk el). Ebből a szempontból egy flexcut-os FR4 is jobb megoldás a PC-nél, ha nem túl vékonyak az összekötő pontok és nem fog szimplán eltörni (az egyik kérdésesnél láttam ilyet).3. A ház anyaga:
Ez ugyan nem érinti mindet a fentiek közül, de sok esetben csak annyit írnak Alin, hogy alu, vagy esetleg repgép minőségű alu. Néhol a megmunkálás igénytelensége már a fotókon is látható.
Persze itt volt fejlődés 2-3 évvel ezelőtti állapotokhoz képest, de egyszerűen nincsenek csodák. A jó alapanyag és a CNC idő drága, ez van. Az anodizálás minősége sem egyforma. Csak nézd meg, hogy néz ki egy csavarhely felülete az első becsavarás után.
Egy Keychron-t sokadjára is szét és össze tudsz rakni sérülés nélkül, és van olyan nem is névtelen gyártó háza ahol az első után megsérül a felület (szerencsére csak lokálisan)...4. Stabok:
Ez is olyasmi, amit számtalanszor elmondtunk, de a plate mount sosem lesz olyan jó, mint a PCB-re rögzítettek közül akár csak az átlag. Azt is, hogy a stabilizált billentyűk mindig a leggyengébb láncszemek, vagyis a hang csak olyan jó lesz összességében, amennyire jó a Space, Enter, stb. Egy szétvagdalt PC Plate nem fogja meg rendesen a kapcsolót és szerintem a stab házat sem, utóbbi viszont Plate mount esetén nem is fog rögzülni a PCB-hez. Merev plate esetén sem jó megoldás, de ott lehet addig bűvölni, amig elfogadható lesz, rugalmasnál ez szerintem esélytelen.5. Kiosztás:
Tudom, minden szubjektív és preferenciafüggő, de nem véletlenül alakultak ki bizonyos megoldások és nem véletlen, hogy divatos megoldás tűnnek el rövid idő alatt.
Ezen a téren az alis alsó polcos megoldások a saját "kínai" kiosztásokat (is) erőltetik, az ISO pedig ismeretlen, vagy legfeljebb részleges. (Erről majd később részletesen, ha van rá igény).6. Prebuildekben használt switchek és kupakok:
Most nem leszek népszerű, de ezek az alsó polcos gyártók erősen kérdőjeles QC-je nekem sosem volt bizalomgerjesztő. És itt nem arról van szó, hogy kínai-e vagy sem, mert a döntő többsége az és sok a jó minőségű, de messze nem az összes.
Lehet, hogy egy Gateron "KS-3X47 Pro" nem olyan fancy név, mint egy MDD "Silent Katana" (remélem még nincs ilyen...), de az biztos, hogy előbbi egy kipróbált, jó minőségű, jó konzisztenciájú és olcsó(!) switch egy hosszú évek óta piacon lévő és folyamatosan fejlesztő cégtől, szemben egy kvázi-ismeretlen gyártó marketing boost-olt fantasy termékével, amit max pár hete próbálgattok, a YT videók tesztelői meg annyit se.
Az Akko switch-ekről minap elhangzott infó számomra pl. hatalmas csalódás volt és és innentől nálam átkerültek a "prebuild is lényegében barebone" kategóriába.
Hasonlóan számtalanszor elmondtuk, hogy ne higgyetek a marketingnek a "double-shot PBT" kupakokat illetően. NEM azok. Ettől még vannak jó belépő szintű kupakgyártók (Aifei, Daye), akik jó ár/érték arányú készleteket gyártanak elég jó lefedettséggel, de tisztában kell lenni, hogy ezek megjelenési időtől és profiltól függően vagy tisztán double-shot ABS-ek vagy blended PBT-k (ABS+PBT keverékek, előbbi hátrányaival).
Még a Keychron blended PBT-je is fényesedik, akkor pontosan mit is várunk egy totál noname kupaktól?
A dye-sub pedig szokás szerint reverse dye-sub még ott is, ahol a kupak ugyan világosabb lenne a felirattól. Tipográfiára nem térek ki, az tényleg ingerküszöb kérdése.7. Brand
Félre ne értsetek, nincs márka fétisem. Viszont az Ali ilyen szempontból megtévesztő. Megjelennek totál ismeretlen "gyártók", egész pofás termék renderekkel, de nagyon sokszor a lényeget úgy kell kimazsolázni a képekről.
Jó ha tudjátok, hogy pl. az Aula és az Epomaker nem gyárt billentyűzetet. Utóbbinál fel szokták tüntetni a Skyloong-ot, mint gyártót, az ő termékeiknél gyakoriak a GK és SK prefix-ek. Az Aula pedig jelenleg egy OEM gyártó kínálatából válogat (amik között egyébként lenne tényleg érdekes is, de nem azokat választja) és forgalmaz saját név alatt.
A Womiernél évek óta tapasztalhatók QA problémák, viszont olyan nyomottak az áraik, hogy nem csodálom, ha valaki kockáztat egyet. Mindenesetre nálam ők nem a 55eFt-os kategória, sokkal inkább a 20-30 közötti.
Előfordulnak olyan brandek is, amiknek sikerül azt a látszatot kelteniük, mintha valami bejáratott gyártók lennének, de ha visszanézed, nincs egy éves múltjuk.
A másik gond ezekkel a gyártókkal a support. Nincsenek külön megvehető plate-ek, PCB-k (ezen a téren a Keychron-nak is van hova fejlődnie), platefile-ról ne is álmodj.
Garanciális probléma esetén ha szerencséd van, akkor a "küldünk egy újat" gyakorlatot alkalmazzák, vagy ott az Alis refund egy ideig, utána meg megy a pingvinezés.
Jelenleg az Alis piac próbál minél nagyobb szeletet szerezni magának a konzumer szegmensből azáltal, hogy custom feature-ökre hivatkozik, emellett szépen átveszik a korábban olcsónak számító kínai belépő custom gyártók piacának egy részét (pl. az KPRepublic, YMDK vagy Idobao lassan csak alkatrészekkel lesz jelen). Láthatólag elég sok új brand jelent meg rövid idő alatt. Szerintem ugyanaz fog történni, mint pár évvel ezelőtt. Egy-kettő idővel kiemelkedik (mint anno a Keychron, Akko), a többi eltűnik a sűllyesztőben (Keydous, Keycool, Royal Kludge és nagyrészt a Magicforce).M.
[ Szerkesztve ]
-
Hát, le a kalappal, nagyon szép lett!
+1 a blogbejegyzésreHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dqdb
nagyúr
válasz gyantaszuz #100194 üzenetére
Szép munka!
Ha a következő darabnál kipróbálnád a flexibilisebb belső felfüggesztést, akkor azt a plate (fülek kialakítása) és a ház (fülek számára vájat kialakítása) némi átalakításával meg tudod tenni, hogy valami ilyesmin keresztül tartsa a ház a plate-et.
-
hegegabi80
addikt
válasz gyantaszuz #100194 üzenetére
Azta, ez nagyon menő. Egy blog bejegyzést simán megérne a folyamatról.
-
dqdb
nagyúr
válasz Valkűr #100199 üzenetére
Ez nem gasket mount, hanem a leaf spring mount egyik szerintem rosszabb fajtája. Ha jól vannak a hangolva a karok, akkor eléggé fura érzés használni, én egyszerűen úgy érzem, hogy billeg a billentyűzet belseje, és ezt nem kellemes, hanem kellemetlen módon teszi. Ha rosszul, akkor még inkonzisztens is lesz ez a billegés.
A fenti kép alapján én azt a billentyűzetet elkerülném, mert a rövid oldalra tett kar garantálja az inkonzisztenciát. Ha az oldalsó kar eltávolítható, akkor megérhet egy próbát (bár az eltávolíthatóság a hangolás teljes hiányára is utal egyben).
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- DOOM - The Dark Ages
- Azonnali fotós kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A Holdra vinnék az adatközpontokat
- Milyen egeret válasszak?
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Nők, nőügyek (18+)
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Roccat Vulcan II Titan II Mechanical Billentyűzet.
- Glorious GMMK Pro Black Slate 75% TKL - Barebone, ANSI-Layout, fekete
- AKKO Monsgeek M1 Barebone, ISO Layout 75%
- FRISSITVE BONTATLAN STEELSERIES TERMÉKEK BOMBA ÁRON! ÚJ, AZONNAL ÁTVEHETŐ!
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus NON RGB billentyűzet - Cherry MX RED, Caribbean Ocean
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest