- Melyik tápegységet vegyem?
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen házat vegyek?
- Kompakt vízhűtés
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HThomas
őstag
válasz Molydeus #101192 üzenetére
0. körös kísérletként most megkapta a Q8-at a blank capekkel. Amikor meglátta a scooped F-et és J-t azért finoman elküldött a fenébe Arra jó lesz a teszt, hogy eldöntse tetszik-e neki a lineáris, aztán majd megkapja a Peach-t vagy jobb híján mennek vissza a barna Gateronok, én meg addig teszek egy hosszabb próbát a Lemonnal.
A Geon szokott akciós lenni? Nézegetem a Delta Key Co.-t, nem olyan a vészes, csak ha a V6-ban kötnek ki, akkor már 110 darab kellene, plusz a szállítás...
-
hegegabi80
addikt
válasz Molydeus #101192 üzenetére
Ez a javasolt Haimu x Geon Silent megpiszkálta egy kicsit a fantáziámat.
Bár én nem érzem ezt a gumis dolgot az Outemu kapcsolónál, de lehet igazatok van ha kipróbálok másikat és visszatérek az Outemuhoz akkor fog előjönni.Nekem az eddig kipróbált kapcsolókkal mind az a bajom, hogy túl könnyű lenyomni és néha melléütök. Illetve lehet melóba ki kéne próbálni valami jó kis taktilis kapcsolót, úgy is egyedül vagyok az irodába.
Na itt az ideje nekem is, hogy töröljem ezt a billes fórumot.
#101194Seep: Sajnos én Lemon esetében ha csak nagyon óvatosan nyomom akkor érzem egy kicsit, így nekem olyan mintha nem is lenne, de mindig tökig nyomom, igaz nem nagy erőből gépelek azért.
[ Szerkesztve ]
-
erősebben taktilis, de nem sokkal hangosabb switch ajánlások jöhetnek
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Seep
senior tag
válasz hegegabi80 #101180 üzenetére
Nagyon keves taktilitas van benne, de szerintem pont eleg, hogy tudjam mikor aktual.
-
Pug
veterán
válasz Molydeus #101191 üzenetére
Valszeg az lesz, a kérdés feltevés előtt is már ezzel szemeztem QK oldalán, csak kíváncsi voltam, hogy van-e bármi más a palettán.
Van náluk egy QK75N spare parts orderem ami még nem shipped.
Ha esetleg vállalják azt, hogy azzal együtt küldik a Neo60 core-t úgy, hogy arra már nem kell additional shipping fee-t fizetnem, akkor rendelem is.Ha nem, akkor meg még évődöm
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: ÚJ Keychron M3 mini - fekete https://hardverapro.hu/apro/elado_uj_keychron_m3_mini_fekete/hsz_1-50.html
-
Molydeus
őstag
válasz HThomas #101182 üzenetére
A Haimu x Geon Silenteket csak ajánlani tudom, ha zavar a gumis leérkezés, mert ott ilyen a kialakításuk miatt nem lesz. A taktilitásról nem tudok nyilatkozni, de a Red kiváló halkított kapcsoló.
Amúgy egy tipp. Ha belefér az időbe, cserélj ki pár Lemont Peach-re a párod billentyűzetében. A gyengén taktilis kapcsolóknál nem lehetetlen, hogy a határozott döccenés helyett érezhető reszelés a zavaró. Én pont így jártam a Gateron Brown-okkal, amik amúgy szintén csak enyhén taktilisek. Ebből két irányba lehet elindulni.
1. Erősebb és határozottabb döccenés felé. A 'P' helyett 'D' formájú huppli mellé jellemzően erősebb rugó is társul - visszatéréskor túl kell nyomnia a rugónak a hupplin a stemet - a kettő együtt pedig határozottabb visszajelzést ad, cserébe fárasztóbb lehet a gépelés rajtuk.
Erre majd írnak a többiek ajánlást, mert elég gyakori igény.
2. Hagyni a francba a reszelést és ha amúgy is tövig ütöd a kapcsolót, akkor áttérni lineárisra. Erre lenne jó próba, amit írtam a cseréről. Ha a párodnak (vagy neked ) nem kell a halkítás, akkor egy Gateron KS-3 X full milky Yellow Pro (esetleg rugócserével, ha peng) vagy KS-3x47 Pro (ebben kenve van a rugó is) hasonló rugóerőben, mint a Gateron Brown és nagyon simán járó switchek, nem is drágák.M.
-
Molydeus
őstag
válasz Valkűr #101179 üzenetére
SA (=/=AFSA): a legmagasabb profil, nem túl mély szférikus felülettel. Van belőle double-shot ABS és dye-sub PBT. Az eredeti Signature Plastic készletek drágák, de kiváló minőségűek és kittekkel nagyon jó lefedettséget lehet elérni. Az alsó sor a középsővel (felülről R3, ASDF) egyezik meg.
AFSA: Aifei SA, az MT3-ra vagy az MG-re hasonlító magas, de nem SA méretű, mély és széles szférikus felületű profil. Kizárólag double-shot ABS, de mivel elve van egy kis selymes fénye a kupaknak, nem igazán látni rajta a használatból eredő fényesedést (az AFSA Fishung készletem két éves, ebből több mint másfélig elsődleges bill-en volt, napi hazsnálatban, nyoma sincs fényesedésnek, de én szerencsés vagyok, nem eszi a bőröm az ABS-t).
Az SA-hoz hasonlóan itt is a középsővel egyezik meg. 3 brand van jelen az alin, ami ezt használja, Aifei (rakéte daru, szélkerék novelty-kkel), Daye (juharlevél, csillag hold) és egy nem nevesített harmadik (a 3 majom stilizált formában). Az első kettő ajánlott, jó lefedettségű készleteik vannak.CSA: Én eddig csak alis készleteknél találkoztam ezzel a profillal nagyon nyomott áron. Double-shot ABS vagy blended PBT (ABS+PBT keverék). A profil szerintem inkább a középmagas MDA-hoz hasonlít a képek alapján, ami miatt felfigyeltem rá és kifejezetten csábítónak tűnt a formája. Nekem két problémám volt vele végül, ami miatt kihagytam. Az egyik a megjelenéskor hiányos ISO (nem volt "<>" vagy "|\" a rövid bal Shift mellé), illetve a képeken is látható hézagos vagy egyenesen hiányos kereszt foglalat.
ISA: A womier saját profilja, futott ez korábban más néven is. Állításuk szerint double-shot PBT, vagyis kb 100%, hogy blended BPT. A profil formája amúgy nem rossz ránézésre, kicsit olyna, mintha szférikus cherry-t akartam volna csinálni, k olyan magas is, szóval messze nem olyan magas, mint az előbbiek. A lefedettséggel ugyanaz a probléma, mint a CSA-val, nem teljes az ISO támogatás. Emellett személyes tapasztalat alapján a womier minőségbiztosítása tart a 0-hoz kupak ügyben. Ha szerencséd van, lehet, hogy azt kapod amit igértek, ha nem akkor lesz hiányzó alap kupak (nekem a szabvány 2.75U-s jobb Shift, pápá 100%-os kiosztás...), lehet benne színben nem stimmelő kupak, van, hogy egyszerre kapod ugyanazt alfa és mod színben, a foglalat laza, lehetnek karcok a kupak felületén látható helyeken. Cserébe elég olcsó és ha megvan méga jó szokásuk, a legjobb gyűrűs kupaklehúzó eszközt adják mellé, amit eddig használtam, nem karcol, nem harap bele a kupak élébe mint némelyik drótos, elég széles sávban fogja meg a kupakot.
M.
-
dqdb
nagyúr
-
Pug
veterán
Tiszteletem!
Legyetek kedvesek ajánlani barebone 60/65% billeket.
Ami igény lenne:
- direct ordering (GB-t hanyagolnám)
- full-alu case
- ribonless (pogo connector)
- elérhető spare part ordering (PCB, etc)
- Tri-mode ISO PCBDanke-danke!
ELADÓ: ÚJ Keychron M3 mini - fekete https://hardverapro.hu/apro/elado_uj_keychron_m3_mini_fekete/hsz_1-50.html
-
Mephike
őstag
válasz Valkűr #101179 üzenetére
Az SA egy magas profilú keycap. Jó falvastagsággal szép hangot lehet kihozni belőle, az Ali-s változatok egy részén nagyon határozott az ujjbegy alatti rész formája.
A CSA kb ugyanaz, csak a gombok úgymond kövérebbek, nekem nagyon bejöttek, de kétségtelen, hogy némi fényesedés lesz rajtuk hosszabb használat után. (AliExpresses-re gondolok.)
SA ebben a videómban van.
CSA-hoz itt van ez a videóm. -
válasz hegegabi80 #101180 üzenetére
Elvileg a lemon, brown és hasonlók minimálisan taktilisak, a silent cream yellow erősebben taktilis, de itt sincs valami látványos "ugrás" lenyomáskor.
Vettem egy nagy kupaccal, mert átépítem még egy billencsem erre, nem tudom, h marad-e ki, de ha gondolod megnézem (logikusan sztem 110-et rendeltem és 104 körül kell majd).HThomas: red lineáris fan voltam, de már nem váltanék vissza. Viszont mindenki más, más igényekkel, pénztárcával, körülményekkel (KTT Kang White hiába fain, ha a családnak sok az a hang).
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dqdb
nagyúr
Sokszor nem a gumisra váltva érzed ezt, hanem a gumisról elváltva tűnik fel utólag.
Én például vígan használtam hosszú hónapokig Durock silent lineart mit beszéltek itt hülyeséget a gumis érzésről gondolattal két billentyűzetet váltogatva, aztán összeállítva egy új billentyűzetet MX Blackkel azonnal leesett, hogy miről van szó. Azóta próbáltam azt a két billentyűzetet használni, amit előtte hónapokon keresztül teljes megelégedéssel használtam, és nem tudom elviselni az érzést, másik belsőt kellett építeni.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
hegegabi80
addikt
A cream yellow mennyire taktilis a lemon-hoz lépest?
Nekem most Outemu Silent Crystal Clear PeachV3 van illetve vettem ebből 10 db lemon-t is, de nagyon minimálisan taktilis csak.Amúgy mi a különbség a sima Peach és a cream linear kapcsoló között?
Ha jól látom cream pl hosszabb úton jár, illetve a többi érték is magasabb. -
Valkűr
addikt
Aki esetleg hasznalta vagy talált valami infot mi a difi az SA és az ISA meg CSA Profil között?
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
HThomas
őstag
válasz ViZion #101170 üzenetére
Nekem a Keychron Q8-ban a Silent Peach v3 van a kezdetektől, ott nem érzem a ragadósságot. Amikor átültem a V6 + Lemon elé, akkor éreztem. Pedig ugyanaz a szilikon pados halkítás van a Peachben és a Lemonban is, gondolom. Azt hiszem át kéne raknom a Q8-ba a Lemont egy-két napra és kipróbálni ott is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz dbius #101132 üzenetére
Nem voltál valami nagy segítség
Rendeltem egy Magegee-t, mert ócó, kicsi, a fehér tetszik és megnézem.
Ha a meglévőket eladtam (kell vmi feltétel, hogy ne legyek gyűjtő), akkor meg veszek egy Ajazz AK980-at (lila kupak kuka, a fekete túl fekete, sztem lila ház és szürke kupak, de majd kiderül) és törlöm ezt a topikot a kedvencekbőlHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #101156 üzenetére
Esetleg ha lesz a Vida-ból extra kör
Eléggé biztosan nem lesz, de extrák persze lesznek. Ha kell beépített USB hub, akkor ez a jó választás, ha kell hotswap, akkor nem, mert az ISO forrasztós, ha kell wireless, akkor nem, mert csak BT és csak ANSI.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz cyberkind #101159 üzenetére
Ha ez így van, akkor miért léteznek ezek keverékei, ahol mindkét billentyű nagy, és ezen billentyűk nem custom brandek, hanem pl Logitech
Őket kérdezd, hogy US International kiosztás alatt néha miért azt értik, amikor az ISO Enter mellé osztott bal Shift jár, és néha miért azt, amikor teljes bal Shift. A custom világban kínai ISO ennek a kiosztásnak a közkeletű elnevezése, mert ott kedvelt valamiért.
itt nem ajánlottak a Logitech cuccok, mert túlárazottak
Ráböktél a Logitech kínálatában körülbelül az egyetlen darabra, ami kivételesen nincsen túlárazva a konkurenciához képest.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Mephike #101166 üzenetére
Talán ez még eddig nem volt meg
TL;DW Ott van a videó végén.Finoman szólva sincsenek elragadtatva tőle.
Ahogyan írtam, techdemónak nagyon is rendben van, az ára sem extrém elszállt ahhoz képest, hogy a konkurencia mennyire túláraz dolgokat, ami (bár a starting from szöveg az ár előtt jelenthet még cifra dolgokat), de billentyűzetként nagyon nem lesz jó, sem hangra, sem érzetre, az pedig külön élmény lesz, hogy a periferiális látómeződben folyamatosan ott fog zavaróan villogni-animálni valami, akaratlanul is elvonva a figyelmed egy részét (mármint ha használod azt a feature-t, amiért azt a billentyűzetet vetted).tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
válasz HThomas #101160 üzenetére
lemon nincs, silent peach v2 és v3 van. O ringet is kaptak, vastagot, lehet ezért nem érzem az emlegetett ragadós dolgot. De lehet, h érzéketlen vagyok: nekem az első taktilis a silent cream yellow, a mezei mx brown nem volt az...
segítség, ugye?
lemon is -úgy tudom- taktilitásban szerényebb, ezért is skippeltemHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Ispy
veterán
válasz vviktorr16 #101137 üzenetére
Szia,
Sok jó bill van, érdemes kicsit elidőzni alexotos és keybored youtube csatornáján, és utána tovább lépni.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Mephike
őstag
Kikerült X-re a Finalmouse Centerpiece Pro ára is. (Talán ez még eddig nem volt meg.)
Érdemes a kommenteket végigolvasni. Finoman szólva sincsenek elragadtatva tőle. (Nem meglepő módon.)
- Patented Hall-Effect KeySwitch
- Patented Interactive Display
- Immersive Skins
- .1mm Analog Actuation Adjustment
- Rapid Trigger
- True 8kHz Polling
- Visual layering & Plugins
- $349
- Available for Pre-Order February 1st, 11am PT[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz Attila0 #101162 üzenetére
Tőlem a Keychron B6 Pro-ra kapsz egy voksot. Többe fáj, mint amit kiírtál, de legalább nem egy ipari hulladékot veszel vele. Utána akár alvás, akár kikapcsolást is rá tudsz állítani.
-
Attila0
őstag
1.Mekkora összeget szánsz rá? Én elsőre 10000 forint kényékén lőném be
2.Használt szóba jöhet? Ha nincsen más lehetőség akkor igen
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Jelenleg egy ősrégi PS2-es Microsoft csodát koptatok de hátha van jobb.
4.Mire használnád a billentyűzetet? Internetezésre+Office programokra.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Elsősorban gumiharangosat keresek.
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) Lehetőleg maradnék a magyar kiosztásnál.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) 100%-os
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Multimédia+jelenleg billentyűzetről egy POWER DOWN feliratú gombbal kapcsolom ki a PC-t, tehát ez az újnál is előny lenne ha megmaradna. Vagy ez még a régi AT házas számítógépek öröksége, tehát ez a"Most már kikapcsolhatja a számítógépet" gomb, amit az új billentyűzeteken már ne is keressek?[ Szerkesztve ]
-
HThomas
őstag
válasz HThomas #101120 üzenetére
Az előző hsz-t továbbgondolva... a Silent Lemonnál a mushy, ragadós érzés az azért lehet, mert bottom-outol és jobb technikával ez elkerülhető? Vagy mert ennyit tud a kapcsoló, és érdemesebb nézni egy másikat, pl a nem szilikon pados Geon Silent Tactile-t? Esetleg az Outemu Silent Cream Yellow, annál talán könnyebb elkerülni a bottom-outot?
Én egy napot használtam a Lemont és az elején borzalmas volt, de aztán megszoktam és eltűnt a zavaró érzés. Ellenben miután visszatértem a másik billentyűzeten a Peachre, egy ideig azt éreztem, hogy jobban fárad a kezem.
-
cyberkind
félisten
Sziasztok!
Ez csak részben tartozik a témához, de billentyű, így rákérdezem itt!
Ha jól látom a kiosztásokat, akkor az európainál van a nagy enter, de a kis bal shift, az amerikainál pedig fordítva, igaz? Ha ez így van, akkor miért léteznek ezek keverékei, ahol mindkét billentyű nagy, és ezen billentyűk nem custom brandek, hanem pl Logitech, pont emiatt küldtem vissza az utóbbi billt (pro x tkl rapid), és ugyan csak lekaptam valamit a polcról ideiglenesen, de szenvedek, mint malac a jégen, olyan szinten kuka a pótbill, így nagyon rendelném már az újat ha erre választ kapnék, mert feleslegesen nem várnék a Logitech oldalára.És ha már itt vagyok, láttam, hogy itt nem ajánlottak a Logitech cuccok, mert túlárazottak, így megkérdem azt is, hogy a Logitech pro x tkl rapid árában, milyen analóg, mágneses switches billentyű az ajánlott, pusztán érdeklődlődésből, mivel mindenem Logitech vagy ahhoz tartozó brand, így nem annyira akarnék betúrni egy másodikat mindenki közé, csak ha nagyon tud valami olyat mutatni.
Köszi srácok!
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz vviktorr16 #101137 üzenetére
Nemrég jelent meg a Neo60 Core és az új folyamatos rendelésben elérhető a Neo65 is.
Ha fontos a teljes körű QMK fontos, akkor a 65 - a 60-as is tud VIA-t, de a Qwertykeys jelenleg sérti vele a QMK license-t -, ha inkább a belső gyors cserélhetősége, akkor a 60-as. Mindkettő jó választás és nem is drága.
Ha ezeknél érdekesebbet szeretnél, akkor nem sokára jönnek a Neo60 Cu és 65 Cu, amik a Core-tól eltérően nem egyetlen alu tömbből vannak kifaragva, a ház alsó része rézből van és eltérő felfüggesztéseket támogatnak, cserébe az elcseszett "screwless" design miatt (van csavar, csak elrejtve) sokkal macerásabb a szerelésük.
Személy szerint én még a PT1/60-at várom, de hogy lesz-e és ha igen mikor, azt passzolom. Esetleg ha lesz a Vida-ból extra kör, az is megér egy kis türelmet.
65%-ra biztos mondanak még tippet a többiek, én a 60-asokat figyelem.Lineáris switch-ekből ha a Milky Yellow tetszett, akkor a Milky Pro ugyanaz gyárilag kenve - batcht-ől függően a rugója penghet, de a csere vagy az utólagos kenés ez megoldja -, vagy még inkább a KS-3X47 Pro (vigyázat, a nem Pro verzió ennél sincs kenve), aminél a rugó is kenve van. Ha esetleg kipróbálnál egy gyárilag szintén jól kent long pole POM-ot, akkor jó áron ott van a Smoothie. Ezeken kívül a Gaterontól szintén jó és nem is drága a G Pro v3 Yellow is. Drágábban tőlük a CJ és az Oil King.
Kupakokból ha ráér a GB szállítás, akkor ezt mindenképpen nézd meg #94257
Keresd micafighter-t a rendeléssel kapcsolatban és #XMI_csoportos_1 taget a topikban a részletekért.
A KPR magyarító készleténél szebb és sokkal jobb lefedettségű készletről van szó és van színválaszték is. Az első két batch-ből már készhez kaptuk a készleteket, vannak fent képek a topikban az elmúlt pár napból.M.
-
-
válasz eagleberg #101149 üzenetére
Veled vagyunk tesó.
Pedig én itt csak a budget vonalon herdálok.
Ide is kellene spoiler gombHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
outemu silent cream yellow... megszerettem, mindenbe is azt rakom. szinte hangtalan, de van visszajelzés, könnyű lenyomni.
-
arnes
junior tag
válasz eagleberg #101149 üzenetére
Ez a fórum olyan, mint egy drága kávézó: mindig csak nézelődni jövök, aztán valahogy mégis elmegy a fél fizetésem.
Hát ez az... ez a megfogalmazás eddig a legjobb, ami leírja a nyunyu által is írt "anonim billentyűzetfüggők klubja" érzést és amit én a "monitorra nem költöttem ennyit"-tel elintéztem. Tökéletes.
#101139 nyunyu
"Lassan?"Okok.. nem lassan, igazából elég gyorsan.. és tényleg nemrég kezdtem.. jáj.. hát ez van. De valamire költeni kell. Aztán meg ez lesz belőle (AI generáltam, de kb errre gondoltam).
-
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Keychron Red Gateron switch: nekem túl “lapos” a gépelési érzet, hiányolom a nagyobb visszarúgást (tudom, lineáris, ez ilyen). Érzetre nagyon “fluid”, illetve kb hang nélkül is tudok vele gépelni, de nem egymást keressük….Milyen irányba érdemes váltani, ha nem akarom a nagyom csattogós, clicky hangot, de egy fokkal több visszajelzést várok? brown?
Ezelőtt egy Razer green switches mechanikust nyúztam 5 évig, kb hasonlót keresek érzetre,csak ne legyen olyan hangos, mert az nagy hátránya volt.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz realme #101147 üzenetére
Igen, Cherryt általában a reszelés miatt dobják el a kezdők, aztán a hangja miatt veszik elő a "haladók". A gyári rugót érdemes cserélni, sokat javit rajta egy TX vagy Geon rugó. Gyárilag ként verzió tudtommal csak az MX2A verzióból van. Az MX1A-nál nem tüntetik fel, hogy gyárilag kenve lenne, de az is kap egy minimális kenést amúgy, szétszedéskor a stem hátulján látszik két párhuzamos csík amit a kenőanyag hagy, ahol a stem a felső házzal érintkezik. Én rugó csere alkalmával a gyári kenőanyagot le szoktam törölni a stemről, így a kapcsoló pár hét használat után bekopik és simábban fog járni. Utána nem is biztos, hogy szükségét fkgod érezni a kenésnek, ezért érdemes mindenképp megkent rugókat belerakni. Én az alsó házat is meg szoktam kenni ilyenkor, ahol a rugóval érintkezik. Rugora olaj, plusz az aljára vékonyan donut dip - nálam továbbra is ez hozza a legkonzisztensebb eredményt. Próbáltam, hogy plusz kenegetés helyett szimplán olajbol teszek többet a rugókra, pl 20 rugónként 1 csepp helyett 5-10 rugó/1 cseppet - sikerült tulkenni a rugókat Szétszedés előtt és után érdemes megnézni az alsó és felső házat van-e barmilyen irányban mozgás/holtjáték, én a legtöbb Cherry MX kapcsolónál tapasztaltam, igy indokolt lehet a switch film. Ha mégis megkennéd, érdemes arra figyelni, hogy a 205g0 a hangon is változtatni fog, így mielőtt sok kapcsolót megkennél 205g0-val, próbáld ki, hogy hangra/érzésre jobb lesz-e a kenéstől. Ha mindenképp kenni akarod, de a hangot nem akarod annyira változtatni, akkor jobb lehet a 3203 vagy 3204 kenőanyag, esetleg 105 olajjal kenés, ezek nem változtatnak annyira a hangon, mint a 205g0.
-
realme
tag
válasz micafighter #101144 üzenetére
Igen köszi hogy mondod mert éreztem hogy nehezen megy bele a kupakba, viszont jó a hangja (nekem) és a világítás is nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
RYZEN7 7800X3D-GIGABYTE X870E AORUS PRO ICE-CORSAIR DOMINATOR 2X16 6000Mhz-Sapphire 7800XT, Ajazz AK820PRO.
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #101144 üzenetére
Igen, jól emlékszel, a Clear és az ugyanazt az öntőformát használó Purple a két érintett kapcsoló.
-
realme
tag
Vettem pár CHERRY MX CLEAR kapcsolót próbának, nagyon jó a hangja de a gyári zsírozás semmit sem ér.
RYZEN7 7800X3D-GIGABYTE X870E AORUS PRO ICE-CORSAIR DOMINATOR 2X16 6000Mhz-Sapphire 7800XT, Ajazz AK820PRO.
-
nyunyu
félisten
válasz RazoR #101141 üzenetére
Ócó Romoral CSAra gondolsz?
Itt írtam róla egy hosszabbat.Hmm, ki kéne próbálnom a most használt nemszeretem Keychron "PBT" szett helyett, hátha jobban kézreáll a profilja, és nem csúszik annyira.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
RazoR
Topikgazda
MDA, CSA és XDA profillal van ajánlott szett? 65-75%-ra elég.
-
nyunyu
félisten
válasz Dapro #101138 üzenetére
Összes ASA szettből hiányzik az ISO NUBS ("Í") és NUHS ("Ű") kupak.
ISO kiosztású Akko billzeteket már Cherry profillal szerelik.Black&Cyannal pluszban az a baj, hogy alacsony a kontrasztja, nehezen olvasható:
Melóhelyi lopakodó[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz arnes #101134 üzenetére
Az is igaz, hogy lassan a billentyűzetre, hozzávalókra költött pénz is lassan a monitor árával van egy nagyságrendben, de ezekre egy fokkal könnyebben "klikkeltem".
Lassan?
Üdv az anonim billentyűzetfüggők klubjában.
Már legalább tíz sorstársunk szenved azzal, hogy többet költött billzetekre az elmúlt 5-10-15 évben, mint monitorra.
(Inkább nem adom össze a 2010 óta használt Philips 32PFL5605H, Philips BDM3270QP, LG OLED42C2 árát. )Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
vviktorr16
tag
Sziasztok, tudnátok mondani olyan 60% és/vagy 65% billentyűzeteket amik hasonló, de inkább jobb minőséget képviselnek, mint a Keychron Q2 MAX ISO. (ezt kinéztem már egy ideje)
Lehet barebone is, a lényeg hogy ISO legyen mindenképp, emellett pár lineáris switchet is tudtok mondani, amik gyárilag jó minőséget képviselnek és meg is vannak kenve mondjuk, szóval ne kelljen mókolgatni. (Gateron Milky Yellowot használok amit én kentem pár éve, de gondolom vannak már alapból sokkal jobbak is)
Utolsó kérdésem, hogy jelenleg Kprepublic cherry profilos keycapeket használom (magyar kiosztás), ettől minőségibb keycapek amik kaphatók HU kiosztással is mik lennének? (már ha van egyáltalán)
Jöhet olyan ajánlás is akár, ami még nem jelent meg, és várható idén még, nem sürgős nekem a dolog, csak kipróbálnék valami újat/jobbat.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
De jó, hogy már nem lehet kapni az Akko ASA profilos Ocean Star kupakszettjét (vagy az azzal szerelt billzeteiket.)
Teljesen jó alternatíva lenne az inverz Dashereknek.(Jéé. lehet kapni fehér ASA kupakot?
Kááár, hogy 63$, meg az ISO támogatása is hiányos.
MG75W-men lévő Cherry profilos kupakszett messze nem olyan kényelmes, mint az Akko 3098B-imen lévő ASA profil.)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nagyúr
válasz Synthwave #101053 üzenetére
Az egész klavi kell.
[ Szerkesztve ]
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
arnes
junior tag
Ez ilyen, van amit könnyű eldönteni, van amit nem. Mondjuk a monitor speciell nálam is 2-3 hét volt, de a fórum segített. Bár a végső lökést nekem kellett meghozni. Mondjuk nem bántam meg az ASUS XG27UCS-t.
Az is igaz, hogy lassan a billentyűzetre, hozzávalókra költött pénz is lassan a monitor árával van egy nagyságrendben, de ezekre egy fokkal könnyebben "klikkeltem".[ Szerkesztve ]
-
válasz dbius #101132 üzenetére
jogos. De sajnos nem így vagyok huzalozva
Monitor vásárlás fél éves procedúra volt...SSD, HDD, procicsere, ramcsere az egy-két délután alatt eldöntöm és kész. Autó akkut megnézettem, haldoklott, csere (gyertyákkal, trafóval együtt). Egér gombot fiam tegnap elnyomta, jön már a másik. Tényleg nem értem magamat
Talán az a baj, h sok billencs van itthon már. Csak azok még a klasszikus mechák, nem a fancy rgb-gasket-mindenttud félék.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz dbius #101128 üzenetére
rainbow nálam kizáró ok, vagy true RGB, vagy egy szín. Meg ez nem mecha/hotswap, sokszor "mechanical feel"-nek írják. Ára mondjuk jó
-
dqdb
nagyúr
válasz ViZion #101127 üzenetére
96%-os néven szokták emlegetni ezt a kiosztást, akad pár belőle a piacon, a Wind X volt az első ezzel a kiosztással.
A legolcsóbb, ami beugrik ezzel a kiosztással, az a Keychron K17 Max és utána a Q5 Max, valamint a QK100. Olcsóbb AliExpress speciallel ellenben nem tudok szolgálni.
-
válasz realme #101126 üzenetére
igen, jókat is írnak róla, de nem lehet szerelni. Gondolom az is összepattintott, mint az Ajazz-om. Enyémnek elég volt a switch csere, sokkal jobb/halkabb ez nem lenne már szerintem. Akárhogy nézegetem, nekem az Ajazz AK980 és az Aula F99 Pro elrendezése (numerikus résztől balra a home, pgup, pgdn) tetszik.
Van még valami ilyen kialakításban?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dqdb
nagyúr
válasz Mephike #101124 üzenetére
Vagy Danny DeVitót A linkelt billentyűzetet amúgy kifejezetten az általad említett célra tervezték ...
-
Szerencsére ültem...
Én nem találtam árat, mennyi lesz? Gyanítom nem akarok venni, de hát nah, kérdezni ingyen vanszerk.: megtaláltam, de az nem a síma változat ára? Ott nem volt pro írva, mondjuk látványos az is.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
[link]
Finalmouse Centerpiece Pro bemutató, az ára annyira nem is elrugaszkodott a konkurenciához képest, és ebben tényleg sok meló vantAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
HThomas
őstag
Köszi mindkettőtöknek! Akkkor marad még egyelőre... ha már nagyon idegesít, hogy csak a helyet foglalja, akkor felrakom, aztán elmegy amennyiért elmegy.
Egyébként a feleségem használja a V6-ot, az első megjegyzése az volt, amikor beraktam a Silent Lemon V3-akat, hogy a Gateronon jobb volt a gépelési érzet... hörr Tényleg fura a Lemon, igazat adok neki. Én a Peachet használom a Q8-ban és azt szeretem. Ha lesz időm, kipróbálom majd a Q8-ban is a Lemont. -
-
csimbi82
csendes tag
válasz Synthwave #101075 üzenetére
1.Mekkora összeget szánsz rá?
80 ezer
2.Használt szóba jöhet?
Nem, csak új
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Jelenleg egy Genius szerintem pár ezer forintos darabját, nem használtam még soha gamer billentyűzetet szeretném kipróbálni, hogy milyen, világítás hiánya miatt mindenképpen cserélek, ha már veszek akkor szeretnék valami minőségibb darabot
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Játék , single fps,rpg netezés általános felhasználás
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?
Amit én olvasgattam ez ügyben ott a mechanikust említik mint gamer billentyűzet
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Volt, de azokra azt mondtátok, hogy ne
7.Milyen kiosztást szeretnél?
Mivel nem gépelek szerintem mindegy, jelenleg magyar kiosztásút használok
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél?
100%
9.Extra igények
Rgb világítás mindenképpen, vezetékesek a dolgaim, de ha a vezeték nélküli is van olyan jó akkor igazából mindegy -
HThomas
őstag
A V6-ból kiszedett gyári Gateron switchekre milyen a kereslet, jól eladhatóak? Nem nagyon látok switcheket aprón. Mennyit érhet a 109 db Gateron brown?
A Silent Lemon annyira nem vált be, a Gateron meg hangos, úgyhogy gondolkodom, hogy mi legyen a V6-ban. Nem én használom, de hallótávolságon belül van -
dqdb
nagyúr
[link] [link] [link]
Mondanám azt, hogy itt van Severance rajongóknak a kötelező kupakkészlet, de az árát egyszerűen nem tudom hová tenni, ötletem sincsen, hogy mit gondolt az SP ezzel az árazással. Nem hivatalosan licencelt, szóval nem az növeli meg az árat. Persze, tudom, hogy az USA egyik legdrágább részén van a cég, így még a GMK-nál is drágább a gyártás, nem túl nagy darabszámban készül, eléggé nagy a készlet, de akkor is, bruttóban 100e feletti összeg egy kupakkészletért elmebaj (mielőtt valaki az ilyenkor szokásos érvvel jönne: a nyugati kolbálszkerítésesek is ki vannak bukva az árára).Az SPKeyboards ára nettó, arra rájön még áfa és vámkezelési költség, a PT ára nettó, checkout során ugrik rá a magyar áfa, a Keeb.supply ára bruttó, checkout során ugrik rá a német-magyar áfa különbsége.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz haxiboy #101100 üzenetére
Én azt vettem észre magamon, hogy taktilisre áttérve pár napon után megy a bottom out nélküli gépelés. Azt visszakerül elém a lineáris, és ez a képesség pár napon belül eltűnik, és ismét tövig ütöm a billentyűket. Annyira nem baj, mert a billentyűzeteim többsége flexibilis belső felépítéssel bír, így a bottom out tompítva van, nem fáj az ujjaimnak a becsapódás, mint egy merev gamer billentyűzeten.
-
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #101096 üzenetére
Mikor tapodtál utoljára O-ringes billentyűket?
Szerencsére eléggé régen, és hosszú évekre elég volt az az élmény (lágyabb anyagú volt). Az O-gyűrű mindkét felhasználási módja inkább kényszermegoldás volt a múltban, hogy a kiforrasztással járó nyűgöt elkerülje az ember, ma már kapcsolócserével van jobb megoldás.Halkításra félmegoldás, mert csak a bottom outot halkítja, a felengedés hangját és a rugó pengését. Az út rövidítésére tényleg jó, de ettől még az érzékelés nem fog hamarabb megtörténni.
-
dqdb
nagyúr
Ha tented Alice/Arisu/ergo kiosztásra gondolsz Neo Ergo alatt, akkor az összes elérhető (Neo Ergo, EM-8, Mont Cervin), gyártás alatt lévő (Type K), bejelentett (Vany Alice, Kyubi - ez már előre exit scamnek tűnik) és még csak render formájában beharangozott (Zoom Alice) opció knob mentes., de mindegyiken van legalább 3 makrógomb amire a hangerő állítását és a némítást rá lehet programozni.
Ha csak sima Alice-szerű megoldásra, akkor akad pár, Feker Alice a legolcsóbb, Sagittarius a legdrágább, ami beugrik hirtelenjében.
-
Seep
senior tag
Szervusztok, tudtok valami Neoergo szeru billt knobbal?
-
tylerddd
veterán
Köszönöm mindenkinek! Sejtettem, hogy külön kombót kell vennem erre...
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Pug
veterán
válasz Mr.Csizmás #101103 üzenetére
Az Unifying az nem tud Lightspeed-et, azzal nem sokra megy sajnos a Logi gamer (low latency connection) periferia vonalaval
-
micafighter
nagyúr
válasz Synthwave #101096 üzenetére
Oringnél sokat számít a vastagság és keménység az érzetben. Sajnos nem mindenhol tüntetik ezeket fel. Lehet kapni EUn kívülről teszt kitet mindenféle vastagsággal és keményaéggel arany áron, régebben linkeltem ide és szerintem irtam is kb melyik keménység milyen volt.
-
Mr.Csizmás
titán
neki vszeg Unify receiver kell:
Logitech Unifying vevőegység több eszköz csatlakozásáhozmondjuk amilyen security exploitok vannak, soha nem kéne wireless
Logitech Unifying receiver - Wikipedia"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Pug
veterán
válasz tylerddd #101101 üzenetére
Elvileg ezek a Logi egerek es billentyuzetek dobhatoak egy lightspeed dongle-re
Below is the list of products supporting LIGHTSPEED Two Device Pairing from G HUB 2022.7 and above:
Mice
PRO X SUPERLIGHT 2 DEX
PRO 2 LIGHTSPEED
G309 LIGHTSPEED
G303 Shroud Edition
G705
PRO X SUPERLIGHT
PRO X SUPERLIGHT 2
The G502 X line (G HUB 2022.8 onwards)Keyboards
PRO X TKL
G715
G915
G915 TKL
G915 X (LIGHTSPEED, TKL)
PRO X TKL
PRO X 60
G515 LIGHTSPEED TKL
Ez alapjan a G305 sajnos nem.[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Üdv! Létezik-e a Logitech-nek olyan wireless billentyűzete, ami egy már meglévő Lightspeed technológiás egér vevőegységéhez csatlakoztatható? A hagyományos vevőikhez több eszköz is csatlakoztatható, de mi a helyzet a fent említett megoldással? G305-ös egerem van, nem játékra, viszont sokkal korrektebb a hétköznapi dolgokra, mint egy sima egér. Most ehhez kellene billentyűzet, aminek nem kellene gamer cuccnak lennie. Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Nintendo Switch 2
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Három kamera lesz a következő Nothing telefonon
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen egeret válasszak?
- Ukrajnai háború
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Trust GXT 838
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus NON RGB billentyűzet - Glorious Panda, Rain Forest Dye
- AKKO Monsgeek M1 Barebone, ISO Layout 75%
- TurtleBeach TKL Pro rgb gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- Magyar Microsoft Type cover Surface Pro 3,4,5,6,7 háttérvilágítású billentyűzet GO is van.Várólistás
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest