Computex 2024: a Ducky klaviatúrái sem restek felülni az analóg vonatra

A kábelmentes, fémházas One X kétféle méretben közeleg Cherry MX Multipoint kapcsólokkal, de lesz egy hagyományos, ugyanakkor limitált szériás változata is.

Tajpeji kiruccanásunk során ellátogattunk a mechanikus billentyűzetek világában népszerű márkának számító Ducky standjához is, és megnéztük közelebbről a legfrissebb modelljüket, a vezeték nélküli One X-et, amely 60, illetve numerikus paddal érkező, 100 százalékos kivitelben tette tiszteletét a rendezvényen.

Hirdetés

[+]

A gyorscserés foglalatokat hadrendbe állító újdonságok a játékos szegmens épp aktuális vesszőparipáját ülik meg, szóval analóg kapcsolókkal jönnek, amelyek a két szinten programozható aktuációs pont mellett Rapid Trigger funkciót biztosítanak a leendő tulajoknak. A Cherrytől származó, lubrikált MX Multipoint switch-ek egyébként nem a Hall-effektusra építenek, hanem induktív szenzorokkal érzékelik a leütést, és a kacsás vállalat lesz az első a piacon, aki implementálja őket.


[+]

Ez a konstrukció úgy működik, hogy a nyomtatott áramköri lapon lévő tekercsek észlelik az elektromos mező változását, ahogy a kapcsolók fémkomponense közelít hozzájuk, és ez elvileg alacsonyabb fogyasztást eredményez (hiszen nem muszáj minden switch-be külön szenzort rakni), ami segít az akkumulátorok által szavatolt üzemidő meghosszabbításában. A cseresznyés cég ezt a lineáris karakterisztikájú dizájnt háromféle verzióban, Silverben (ezüst), Cyanban (ciánkék), valamint Blackben (fekete) kínálja majd, és a különbség a súlyozásban keresendő. A Ducky – egyelőre legalábbis – csak a Cyant fogja használni, amit progresszív rugóval szerelnek, ergo az ellenállás nem lineárisan nő, ahogy egyre lejjebb nyomjuk a kapcsolószárat. A billentyűút hossza 4 mm, és míg a szükséges kezdeti erőkifejtés mindössze 28,8 gF, addig a bottom outhoz 73,7 gF kell.

[+]

Ez az MX Multipoint dolog amúgy a gyártó QUACK Mechanics+ architektúrájának részét képezi, csakúgy, mint készélükház belsejében megbújó, hétrétegű csillapítás, amely a gépelési akusztikát igyekszik finomítani a nemkívánatos zajok elnyelésével. Az OEM profilos kupakokat hordó klaviatúrák 2,4 GHz-es rádióval, Bluetooth-szal vagy madzaggal tudnak kommunikálni a célgéppel, és feketében, illetőleg fehérben kerülnek majd polcokra.


[+]

A 65 százalékos variánsból lesz egy Year of the Dragon Special Edition névre keresztelt, különleges kiadás, amelynek alumíniumháza kéttónusú, és kínai sublegendeket viselő billentyűsapkáinak felső szekciója mahjong kövekre emlékeztet, szoknyája pedig átlátszó polikarbonátból van, tehát az RGB világítás elkötelezett hívei elégedetten dörzsölhetik a tenyerüket.


[+]

A kínai kulturális motívumokkal gazdagon díszített, tekercselt aviátor kábellel megfejelt tasztatúra a Cherry második generációs, taktilis MX2A Purple RGB kapcsolóit kapja (átszínezett Ergo Clear; a Clearnél könnyebb, a Brownnál taktilisebb), amik egy kis gyári kenésben részesültek, és egy lencsével asszisztálnak az SMD LED-ek fényének terítéséhez. Az exkluzívnak mondható jószágból 999 példány készül, de pontos megjelenési dátumról vagy vételárról még korai beszélni.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés