Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mephike
őstag
válasz
Lecsoo11 #75685 üzenetére
Szóval ha jól értem egy hagyományos 100%-os layoutot keresel.
Mondanám, hogy fogj meg egy Keychron Q6-ot, dobj bele egy neked tetsző brown switchet és tegyél rá valamilyen keycapet. Ez így végtelen élet és örök boldogság, ja meg a vége valahol kb. 110k lenne. Belefér ez, vagy ez túl ok? -
dqdb
nagyúr
VIA: nem
QMK: igenFeedback úgy lehet, ha a számítógépen fut egy egyszerű kis program, ami USB raw HID protokollon keresztül leküldi a Teams státuszát, amit a billentyűzet feldolgoz. Ez bonyolultabbnak hangzik, de hidapi segítségével 15 sorból megvan maga a leküldés, és a billentyűzet oldalán sem bonyolult a kód. Ha kell segítség majd ebben valamikor, akkor tudok átdobni működő kódot, mert ezzel foglalkoztam már.
-
VIA-val vagy QMK-val lehet olyat csinálni, hogy egy adott switch lenyomása esetén csak az alatt legyen meghatározott színű fény, toggle megoldással? Azaz egyszer megnyomom, piros lesz, ha ismét, akkor pedig kikapcsol.
Teams-hez csináltam mute macro-t a default Siri/Cortana button helyére, tök jó lenne hozzá egy ilyen funkció isPersze annyiból problémás, hogy nincs feedback az app-tól, szóval könnyen ki lehet ejteni a szinkronból ha máshol nyomja meg az ember, de azért jó lenne így is.
-
elite.cs11
senior tag
-
dqdb
nagyúr
válasz
nyunyu #75694 üzenetére
Rég volt a kezeim között Gateron Brown, pár darab akad még a fiókban egy 3-4 évvel ezelőtti megrendelésből, és egy megépített GH60 nyák pedig a kacatok mélyére süllyesztve rettenetesen zörgő stabilizátorokkal. Emellett a sárga Gateronokkal (Milky Pro vagy X) is csak annyit csinálok manapság, hogy új állapotában kicserélem a rugókat, szóval azoknak a gyári rugójáról sincsen friss tapasztalatom
8 euróba kerül 110 rugó, van belőle ~15 különböző súlyú változat, változatonként négy hosszúságban, és le van tudva a gyári rugókkal kapcsolatos nyűglődés. Cserébe jön a melyik is kellene kérdéskör
-
nyunyu
félisten
Magamnak hiszek
Nekem a Gateron Brown túl puha volt az MX Brown után, utóbbi rugója megegyezik az MX Reddel, Blueval.
Gateron Yellow viszont keményebb, mint az MX Red.Itt valami nagyon félrement, mert a mérése szerint a Gateron Yellow puhább, mint a Red.
-
dqdb
nagyúr
válasz
dabadab #75687 üzenetére
Lehet, de ehhez nem elég türelmes az idegrendszerem
Ha másképpen nem nyúlok hozzá egy kapcsolóhoz (amit preferálok), akkor is a rugókat lecserélem megkentre.
mrviceguy: ha neked megfelelő úgy, ahogyan van, akkor miért nyúlnál hozzá? A cherry picking megszokott ebben a műfajban, ahol van gyártási szórás.
Vannak, akik a gyárilag jól megkent kapcsolót is képesek újrakenni, mert ők jobban tudják, én meg ezekben legfeljebb rugót cserélek, és azt is csak akkor, ha az nincsen megkenve és néha peng. Az utóbbi 4 kapcsolóvásárlásból 3 olyan volt, amiből kettőt rugót cserélve, egyet stock állapotban használok, a negyedik pedig MX Black, aminek tényleg kell a gondozás.
Amit tényleg kezelni kell, az a stabilizátor, de ha a billentyűzet gyártója kellő energiát fordított rá, akkor ez is megúszható.
-
mrviceguy
tag
válasz
konvergal #75684 üzenetére
Csuklótámasszal semmi nem túl magas, és a Carpal tunnel is elkerülhető
Amúgy a K8 Pro-t én csak ajánlani tudom, nekem kb 2 napig volt meg, és már le is nyúlta a női szakasz, aki K3-on szocializálódott. Ha a bluetooth és a VIA/QMK, akkor annál nincs jobb, ami most itthon kapható a leírt paraméterekkel szerintem. -
mrviceguy
tag
Én most hergeltem bele a gateron silent black-eket a Q2-be, és valami isteniek, konkrétan néma lett tőle a billentyűzet - leszámítva a pengést. Eddig 3 kapcsolót azonosítottam, amik pengenek a 38-ból amit beszereltem - és mivel 110 van a dobozban, cserélem inkább olyanra, ami nem peng, nem szórakozok a kenegetéssel
(tudom, tudom, sárlelkű gyaúr vagyok)
-
Lecsoo11
csendes tag
Segítsetek irányba állítani kérlek!
1.Mekkora összeget szánsz rá?
Érdekelne, hogy mekkora összegért lehet ilyesmit találni amire szükségem van. Sajnos eléggé nehéz eltájékozódni a billentyűzetek között úgy, hogy nem vagyok benne ismerős
2.Használt szóba jöhet?
Igen
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Hama Cyberboard, szeretnék egy mechanikust, ami jobban rám van szabva
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Napi használat, általános gépelés és alkalmi játék5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mechanikus, nem túl hangos, érzetre anno tetszett a Cherry brown amikor próbáltam
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Tetszenek a hotswapos, könnyen testreszabható darabok, akár tudok saját keykapet is 3D nyomtatni, mert van MSLA nyomtatóm
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Egyedi billentyűzetnél nem tudom mennyire számít, de előnyben részesítem a magyart (szóval ISO 100%(?))
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Numpad kell, Fn-sor is jó lenne
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Háttérvilágítás, de nem kell hogy billentyűnként tudjam állítani -
konvergal
csendes tag
Hello!
Tudtok ajánlani billentyűzetet a következő feltételekkel:
* mechanikus
* TKL vagy 75% méret
* ISO layout (nagy enter, hosszú í)
* RGB háttérvilágítás
* Bluetooth kapcsolat
* Mac / OSX támogatásKeychron K8 pro jó lenne de félek, hogy túl magas. 10 éves gyerkőc is használná.
Köszi!
-
Huh, nagyon köszi, a felajánlást különösen, de szerintem rendelek inkább olajat + zsírt, azt hiszem a boldog tudatlan életnek már úgyis vége a random fos billentyűzetekkel, szóval rezzenéstelen arccal dobálok a kosárba bármit, jó ha van itthon
Most elbizonytalanodtam kicsit, mert a fülem mellett pattogtatva egy barnát (nem beszerelve, csak úgy magában), mindkét irányban van egy kis fémes hangja. Lehet akkor, hogy az érintkező is csinálja?
-
dqdb
nagyúr
a magassága hogy problémás e, az most nem merném megítélni
Írj pár sort, és közben nézz le a kezedre. Ha a csuklód a levegőben van, akkor nem lesz baj, ha az asztalon pihen és a kézfejed hátrafeszül, akkor kezdheted nézegetni a csuklótámaszokat.Ezt hívják "pengésnek"?
Igen, ez a rugópengés, és ezt csak a kenés mulasztja el. Ha lefelé úton pengene, akkor a plate lenne.Ha jól látom, ezeken nincs gyárilag lube, ha tennék rá, akkor megoldódna a dolog?
Jól látod, a Silent Brown nincsen megkenve, de jelen esetben nem a kapcsolót kell megkenni, hanem a rugókat, és olaj kell rá.A kapcsolót is meg lehet kenni, ahhoz GPL 205 az ajánlott, a hozzászólásban szereplő helyen az is van, és nem árt egy kapcsolónyitó sem.
Tudok adni egy billentyűzetnyi Gateron Yellow rugót, ami mellé becsepegtetek némi 105-öt, a nyomásgörbe alapján ugyanolyan rugó lehet benne, mint a barnában, de a többit neked kell megoldani.
Gondolok itt valami könnyen beszerezhető dologra (szilikonzsír, stb..), pl. egy OBI-ból.
Szilikonzsír a stabilizátorba jó csak, és ott a a drótra, de oda az egyik legjobb, kapcsolóhoz túl sűrű. Kísérletezni kísérletezhetsz, de ha lenne olcsó házi praktika, akkor mindenki azt használná, amit linkeltem, az biztosan jó. -
Megjött a K8 Pro, a magassága hogy problémás e, az most nem merném megítélni, egyelőre az újdonság varázsa meg a kevés idő miatt ez nem lenne objektív
Viszont a Gateron silent brown-ok kapcsán egy kérdés: betettem próba jelleggel párat, a space, backspace, enter alatt már most csodákat művel, halkabb is jóval, illetve ezeknek nagyon kongó/doboz hangja volt a gyári red-ekkel, ez teljesen elmúlt. Viszont a silent brown-okban hallani a rugót amikor elengedek egy-egy gombot, és felpattan. Ezt hívják "pengésnek"?
Ha jól látom, ezeken nincs gyárilag lube, ha tennék rá, akkor megoldódna a dolog? Van valami házi praktika erre, amit 1-2db switchen ki tudok próbálni (van bőven pluszban), mielőtt rendelnék egy rendes erre való zsírt? Gondolok itt valami könnyen beszerezhető dologra (szilikonzsír, stb..), pl. egy OBI-ból. Egyébként decathlonos teflonzsír van most itthon, szép piros, a bringa csapágyait szoktam vele kenni -
dqdb
nagyúr
válasz
0xmilan #75679 üzenetére
Nem tényleges split, hanem ergó, ahol a félsorok nem törnek meg, de van Alice is, ahol ugyebár igen, és van a kettő közötti átmenet, ahol a két oldalon íveltek a félsorok.
Az első az első pillanattól kezdve teljesen természetes volt, 2 év után pedig főleg az, az elején gyakran, azóta egyre ritkábban nyúlok át a túloldalra. A másodiknál a P betű nem volt jó helyen, azt szoknom kellett és még kell (ezt nem sokáig használtam eddig, itt nem a kiosztással, hanem a gépelési élménnyel volt bajom, majd visszatérek rá később), a harmadik okozta és fogja okozni a legnagyobb kihívást, ezt pár nap után félretettem, mert azt vettem észre, hogy a jobb kézfejemben olyan furcsa feszítő érzés volt, még teszek vele egy próbát januárban, aztán legfeljebb megy eladásra. Még van egy harmadik Alice-szerű kisebb szöggel és enyhe ívvel megépítésre várva, és egy negyedik Alice-szerű majd valamikor jövőre érkezik tentinggel.
Egy split billentyűzetem volt, egy Corne, de azt megépítés nélkül adtam el, amikor láttam, hogy nem működne a túl kevés sor miatt. Egy ErgoDox-Redox kipróbálása még hátravan, a Defy is hasonlít ezekhez,
-
dqdb
nagyúr
válasz
elite.cs11 #75677 üzenetére
A Qwertykeys és a mögötte álló Owlab eléggé jól tartotta eddig a határidőket mindkét branddel, igaz, ők nem hagyományos értelemben vett group buy-t tolnak, hanem inkább előrendeléses rendszert, ahol már a GB előtt-alatt folyik a gyártás. A céljuk jelenleg a kiszolgálási idő lecsökkentése a lehető legkisebbre, utána a raktárkészletről elérhetőség. A Meletrix-Wuque páros a Zoommal ugyanezt csinálja.
-
elite.cs11
senior tag
Qwertykeys nem szokott késni Qwertykeys nem szokott késni Qwertykeys nem szokott késni Qwertykeys nem szokott késni Qwertykeys nem szokott késni Qwertykeys nem szokott késni Qwertykeys nem szokott késni Qwertykeys nem szokott késni Qwertykeys nem szokott késni
Így reménykedek miközben olvasom ezeket a hszeket -
dqdb
nagyúr
válasz
0xmilan #75674 üzenetére
3 hónap késés a group buy-ok világában nem késés
A Dygma a Raise-zel is késett, de végig elég jól tolták a tájékoztatást, nem éreztem azt egy pillanatra sem, hogy veszélyben lenne a pénzem (végül nem sokkal szállítás előtt kiugrottam, mert úgy éreztem, hogy a split vonal nem nekem való, ennek az ellenkezője lett igaz 2 év múltán
).
Ezt például most szállítják majd az EU-ban, az eredeti ETA 2020Q4 volt. Vagy ez 2021. áprilisában futott 2021Q4 szállítással, amiből 2023Q1 lesz, az EPBT-nek is van 2 év közeli teljesítése.
-
dqdb
nagyúr
válasz
dabadab #75673 üzenetére
A sárgulás nem probléma, hanem állapot. Lehet küzdeni ellene fehérítéssel, de felesleges, az az ABS sajátja
A sticker bombing egész jó megoldás mindenesetre, tetszik az ötlet.
Az AEKII kupakjai PBT-ből vannak a space-t kivéve, ez utóbbi mostanra már szépen besárgult az évtizedek alatt, így néz ki manapság a legtöbb. Sokáig agyaltam, milyen módon fehérítsem ki a Space-t, hogy egységes legyen a kupakok színe, aztán amikor már elkészült az a billentyűzet, amire a kupakok kerültek rá, akkor úgy döntöttem, hogy jó ez így sárgán, mert minden fehérítés csak átmeneti, és rongálja valamennyire a műanyagot magát.
-
dorika87
őstag
Sziasztok. Nincs időm neten keresgélni jelenleg, ezért hozzátok fordulnék segítségért.
Most már ott tartok, hogy nem érdekel mennyibe kerül, de kérlek ajánljatok valami nagyon halk, csendes billentyűzetet, ami bírja a napi 8 órás munkát.
Köszönöm szépen! -
dabadab
titán
válasz
dabadab #54312 üzenetére
Most örülök ennek (ha meg majd meg is kapom, akkor meg aztán főleg)
Ha valaki ez elmúlt majd' három évben lélegzetvisszafojta várt volna, hogy elkészülnek-e a C64-es kupakok, akkor annak jó hírem van: elkészültek és tegnap meg is kaptam őket -
-
válasz
Menthirist #75661 üzenetére
Meglátjuk, én valahogy nagyon ódzkodok tőle, viszont a mai teszt alapján úgy tűnik, hogy nem fog kelleni. B verzió, hogy elengedem a wirelesst, és Q3 (vagy valami más) lesz belőle a végén. De ezt kört muszáj megfutnom előtte a saját lelki békém végett (és akár még be is jöhet)
-
-
Horvi
őstag
válasz
Khaosz55 #75649 üzenetére
Nekem van kék és zöld kapcsolós mechám is. Mire vagy pontosan kíváncsi? Hangos mindkettő, legalább is a kollégák szerint az volt még a home office előtti időkben.
A lényegi különbség kb annyi, hogy a zöldben a rugó sokkal erősebb, így nehezebb lenyomni. Ha van még valami ami érdekelne megpróbálok válaszolni rá. -
Végül csak megrendeltem a K8 Pro-t, elvileg holnap hozza a futár. Féltem tőle ugye, hogy magas lesz és nem akarok csuklótámaszt, viszont kiderült, hogy egy kollégámnak van egy Varmilo VA88M-je. Kipróbáltam ma, arról dolgoztam egy fél napot, paraszt módszerrel pakoltam alá annyi magasítást (kb. 1cm), hogy elérje a Keychron K8 Pro speci szerinti magasságát. Egyáltalán nem volt gáz csuklótámasz nélkül, sőt, úgy 1 óra után sokkal gyorsabban gépeltem rajtam mint a jelenlegi Magic Keyboardon. Azt vettem észre, hogy a csuklóm alatti részt az asztal szélén támasztom, és innét nyúlok le levegőben levő csuklóval a billentyűzetre (erre eddig nem is figyeltem). A Magic K. esetén ez a "hátrafeszített csukló" ellenkezőjét eredményezi, gyakorlatilag előrebukik a kézfejem, és ebből a pozícióból püfölöm mélyen a gombokat. A billentyűzetek visszacserélése után vettem észre, hogy mennyire rossz volt ez így, sokkal kényelmesebbnek éreztem a Varmilot még így megemelve is (sőt, igazából emelés nélkül rosszabbnak tűnt).
Szóval dél körül azt mondtam, hogy ez így nagyon biztatónak néz ki, had szóljon, meg is rendeltem. Meglátjuk, majd beszámolok
Rendeltem hozzá egy ISO PBT Blue set-et is, és impulzusvásárlás jelleggel Gateron Silent brown switcheket. Ez utóbbi lehet, hogy nem volt jó döntés, várni kellett volna kicsit a gyári red-ek megismerésével (nem volt még mechanikus billentyűzetem), de hát karácsony van...
-
dqdb
nagyúr
válasz
nyunyu #75653 üzenetére
Összes rugó bele egy zárható zacskóba vagy kis tubusba, bele 10-15 cseppnyi Krytox GPL 105, zacskó vagy tubus lezár (ha zacskó, akkor érdemes belefújni egy nagyon kevés levegőt), 2-3 percig rázod az egészet, utána már csak csipesszel nyúlj a rugókhoz
Vagy ha a gyári Outemu rugó minősége annyira rossz, hogy a kenés kevés (passz, nincsen tapasztalatom), akkor vegyél TX, Sprit vagy Geon rugót (mármint ha kompatibilis méretben, szintén passz, régebbről rémlik, hogy az Outemu ezen a téren is egyénieskedett).
Gateron X és Milky Pro kapcsolókat én meg sem kenem (az előbbiben tükörsimára vannak polírozva a stemek és a 205 ront rajta, az utóbbi gyárilag meg van kenve), hanem csak a rugókat cserélem ki jó minőségűre, ami átesett a fenti bag lubing folyamaton.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Khaosz55 #75649 üzenetére
Outemu Silent lime, azt hiszem amit keresel, bár ez elég puha de cliky feeles.
Nekem is a K579-be ebből a Outemu red-ből lesz váltás outemu silent peach-re.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok, megérkeztek 1.5 hét alatt a silent withe kapcsolók a Redragon billentyűhöz. Wow, mit mondjak nagyon sokat halkult.
Szeretnék további kapcsolókat venni. Most a ESC, F1-12 és insert és társaihoz. Ehhez viszont clicky kapcsolakat szeretnék. Az a kérdésem, hogy a kék kapcsolón kívül még találtam zöld és arany kapcsolót. Az látom, hogy melyiknek milyen a karakterisztikája, inkább az érdekel, hogy mik a tapasztalatok. Tehát ritkán használt gombokhoz szeretnék klikkelő kapcsolót.
Valaki már próbálta a kéken kívül a zöld vagy arany kapcsolót?
Ha igen akkor melyik tetszett ? Valahogy vagy a kék vagy a zöldet próbálnám ki. Egy kék kapcsolóm van az ESC-n jelenleg. -
Joshi
titán
Üdv. Előre is bocs az offért, de nem találtam olyan topikot ahova illene a problémám.
Az a gondom, hogy a Razer Ornata v2 billentyűzetemhez használt RazerSynapseInstaller_V1.11.0.379 program egyszerűen nem akar működni Windows 11 Pro oprendszeren. Ha elindítom a progit, akkor egy nagy fekete képernyő fogad. Valaki tapasztalt ilyesmit? Van egy másik gép amint Win 10 Home van, de azon hibátlanul működik. -
elite.cs11
senior tag
Épp meghal az oldala ahogy nézem...
-
Veron
addikt
válasz
Menthirist #75638 üzenetére
gyerekek, gyerekek, kinevetni más nyomorát, nem szép dolog
-
válasz
elite.cs11 #75633 üzenetére
abban a pillanatban kell egy taktikai "hosszúpislogás"
-
Veron
addikt
megérkezett az új billencs, az RK84,
eddig tetszik, masszív darab, a gyári red switchekkel sincs nagy gondom, viszont nagyon pengenek.
de észrevettem egy jelenséget: fényerőt változtatva, a számsor kék/rózsaszín/türkíz LEDjei villannak egyet-egyet. nem nagyon és csak fényerőváltásnál, de videozni is nehéz lenne.
valaki tapasztalt már hasonlót, ez egy hibás példány lenne? -
dqdb
nagyúr
válasz
Seraph 16 #75624 üzenetére
Mi a célod? Ha az, hogy minél halkabb legyen, akkor a silent red a jobb választás. Ha az, hogy minél simábban járjon kellemes hangú kopogás mellett, akkor valamelyik EC kapcsoló (simább ≠ könnyebb).
A kopogás nem egy rossz, amit mindenképpen el kell kerülni, hanem hangszíntől függően preferencia kérdése, sokan a halkított billentyűzettől másznak a falra. Megvan a helye a csendes billentyűzetnek is és a mély tónussal kopogónak is, akár ugyanannál az embernél is szituációtól függően.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Seraph 16 #75620 üzenetére
A másik, hogy olvasom mindenhol, hogy kenik a kapcsolókat. Ez olyan dolog, amit időnként meg kell ismételni?
Kapcsolót azért ken az ember, mert gyári állapotban a legtöbb nem tökéletes vagy a hangot, vagy az érzést, vagy mindkettőt illetően. Vagy mert csak.Lineáris kapcsolónál lehet a leginkább érezni, hogy milyen tökéletes volt az öntőforma, a műanyag felületek mennyire simák. Ha nagyon, akkor a kenés felesleges, ha nagyon nem, akkor kell neki némi bejáratás, ha a kettő között, akkor a kenés tud segíteni ezen. A legegyszerűbb persze gyárilag kent kapcsolót választani, és pipa.
A hangot tekintve a kapcsoló kenése mélyíti a kapcsoló hangját. Csak azért nem érdemes szerintem kapcsolót kenni, egyszerűbb olyan kapcsolót választani, ami olyan műanyagból van, aminek eleve mélyebb a hangja (nylon) ahelyett, ami sok fényt enged át (polikarbonát).
A másik hangot érintő dolog a rugó kenése. A gyári rugó pár kivétellel az összes kapcsolóban nem túl jó, és gyártótól függően többé-kevésbé hajlamos a pengésre, de még a legjobb rugók is tudnak néhanapján pengeni, amin a kenés tud segíteni. Van olyan kapcsoló, aminél a rugó is gyárilag kenve van, így ez is megúszható.
Ha nem hotswap billentyűzetet veszel vagy te magad építed, akkor ez csak elméleti téma. Ha hotswap billentyűzetet, és a kapcsolót nem tudod megválasztani, akkor először meg kell nézni, hogy a gyári állapotot megfelelő-e (sokaknak az lesz). Ha hotswap, és meg tudod választani, akkor olyat érdemes választani, ami gyárilag iis jól meg van kenve, és nem kell hozzányúlni, például Gateron G Pro 2.0 vagy Gateron Oil King.
Amit ellenben érdemes a legtöbb billentyűzeten megkenni és szétszedés nélkül is sokat lehet javítani, ha a gyártó nem fordított rá figyelmet, az a stabilizátor. Ha csörög-zörög, az orvosolható.
Kapcsolót nem kell újrakenni, azzal, hogy használod, biztosítod, hogy a súrlódó felületeken újból és újból szétterüljön a kenőanyag.
Tehát, ha veszek egy varmilot, amiből nem lehet kiszedni a switcheket, akkor annak évek alatt romlik a minősége?
Ha EC kapcsolós, akkor idővel kicsit javul, ha Cherry kapcsolós, akkor idővel sokat javul, mert az egymáson súrlódó műanyag felületek simára kopnak. -
Na, sikerült megnéznem végre brown kapcsolós Redragont és Logitechet is. Minden utána olvasás alapján jó eséllyel ilyet kellene választanom, de az a duplahuppanás, amit mind a kettőnél éreztem, amikor lenyomtam a gombokat, inkább zavaró volt, mint élvezetes. Ez minden barna kapcsolónál ilyen?
A másik, hogy olvasom mindenhol, hogy kenik a kapcsolókat. Ez olyan dolog, amit időnként meg kell ismételni? Tehát, ha veszek egy varmilot, amiből nem lehet kiszedni a switcheket, akkor annak évek alatt romlik a minősége?
-
scabi78
senior tag
Sziasztok, van valakinek redragon K530 billje? A bluetooth felismeri, működik is, de a szoftver indításánál ezt írja ki: device is not detected the key settings cannot be displayed redragon.
Unistall volt már sokszor, keresgéltem a neten, nem találtam megoldást. Sok mindent nem szeretnék állítgatni, csak jó lenne egy hangerőszabályzó gomb. -
dqdb
nagyúr
válasz
mrviceguy #75612 üzenetére
Az első visszaváltás furcsa lesz, hogy máshogyan áll a kezed, de pár oda-vissza kör után már nem fogsz semmit sem érezni, és instant lesz a váltás az Alice és normál kiosztás között, és fejben is összerakható, hogy az eltérő kiosztású alsó sor menjen.
Rengeteget gépelek a Microsoft Natural Keyboardhoz hasonló ergo TKL-en, ahol a sorok V alakban vannak elrendezve. Ezt követően a Q8-hoz hasonló Alice kiosztású billentyűzetnél, ahol a V forma mellet a sorok is meg vannak törve, a P betű kivételével minden azonnal ment, a P betű távolságát nagyon kellett szokni (ha ISO Q8-at veszel, azon a P még távolabb kerül), de azonkívül nem volt lényegében semmi tanulási görbe.
Ami megszokást igényel, az az, hogy a középen lévő billentyűket melyik kézzel ütöd le jelenleg, mint BNGHTZ67. B-ből kettő van, a többinél át kell állni a "helyes" kéz használatára, de én még 2 év után is néha átnyúlok a Z miatt a túloldalra. Az Alice nem szub-szub-szub szegmens, annál népszerűbb.
-
Molydeus
őstag
Ha nem számít a hang, a rugalmasság és az ISO, de fontos a programozhatóság, a hotswap és a semi-split kialakítás, akkor nemsokára jön a V8 is a Keychrontól. Az ISO általában pár hónappal később jelenik meg.
Ha hinni lehet a jelzett árazásnak, akkor a barebone 69$ a gyártói webshopon (+20 a szállítás). Ez talán az egyik legolcsóbb semi-split megoldás.
Viszont az Akko ACR +30$-ért már rugalmas felfüggesztést ad.M.
-
mrviceguy
tag
Amúgy itt van valakinek Q8-a? Erőschen gondolkodom rajta, hogy meglepjem magam egyel karácsonyra, csak félek tőle, hogy nagyon rászokok (annó millió évvel ezelőtt volt egy Logitech Wave-em és azt imádtam, utána nagyon nehéz volt visszaszokni), és behúzom magam valami szub-szub-szub szegmensbe
-
dqdb
nagyúr
Korábbam is rétegtermék volt, most is az, a legolcsóbb opció a Microsoft Sculpt ollós kivitelben, az biztosan kapható itthon.
Mechanikusban a Keychron Q8 és Q10, Akko ACR.
Custom vonalon ez a következő, ami futni fog, de ezt csak érdekességképpen dobom be, mert a vége egy nagyságrenddel magasabbra jönne ki, mint az eredeti terved volt.
Vagy ha teljesen split kellene, akkor Dygma Raise és UHK a hagyományosabb kiosztásúak közül, a nem hagyományos pedig külön világ.
-
elite.cs11
senior tag
Dehogy mentek ki, még a [keychronnak is van]
-
t256
őstag
Köszi!
Újrakalkulálom a keretet. Akkor K8 Pro a legalja.
Más téma: Az ergonómikus, középen megtört billentyűzetek teljesen kimentek a divatból?
Olyanok, mint pl ez a Periboard?
Az itthoni webshopokban már nincsenek. -
Úristen, de jó hogy nem maradt fent, ennyire ízléstelen dolog kevés van a világon.
A fényt el tudom engedni, a wirelesst nem szeretném. A csuklómat kifigyeltem, érdekes... Alapvetően az asztal szélén támasztom meg, úgy, hogy a szék karfáján könyökölök. Ugyanezt a pozíciót elő tudnám adni úgy, hogy előrébb tolom a könyököm, így magasabbra kerül a kézfejem, de még nem feszül hátra. Így felkarom felső része támaszkodik az asztal szélén ugye. De asszem kár ezen agyalni, fel kellene dobni a labdát, és kipróbálni pár hétre, aztán max eladni, és beírni a bukó oszlopba azt a néhány ezrest, ha nem vált be.
-
dqdb
nagyúr
válasz
4nick8 #75602 üzenetére
Tiszta PBT vagy PBT+ABS mix? Legtöbben az előzőt hazudják be az utóbbira is, a Leopold nem tartozik közéjük.
Ha az előbbi, akkor egy szinten vannak szerintem is, ha az utóbbi, akkor az visszalépés lenne a dyesub PBT-hez képest.
Tesztelni egyszerű, ha oldja az aceton, akkor van benne ABS, csak éppen "kissé" destruktív, ha van benne ABS
RealForce-ot tényleg Japánból kell szerezni kissé használtan, mert olyan drágán mérik újonnan. A legolcsóbb belépő ide a 23u numpad.
-
dqdb
nagyúr
a K8 tényleg nagyon magas
Igen, a Keychronok valamiért eléggé magas építésűek (a korábbi billentyűzeteik első verziója még magasabb építésű volt). Ha tudsz helyesen gépelni, azaz lebegő csuklóval, akkor a magasság nem probléma, ha nem, azaz gépelés közben a csuklód az asztalon pihen és a kézfejed hátrafeszül, akkor csuklótámasz mindenképpen kell (írj le pár mondatot, és miközben gépelsz, nézz le a kezedre).wireless, fény
Az egyiket a gyakorlatban érdemes lesz elengedni, vagy az utóbbi miatt az előbbi sérülni fog, mert sűrűn lesz töltőn a billentyűzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Elektromos autók - motorok
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Medence topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest