- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- SSD kibeszélő
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
Ahhoz a billentyűzethez köcsög módon és GPL-t sértve a Percent nem adta ki a QMK forrásokat, szóval szó szerint semmit sem tudsz tenni, mert még beleírni sem tudod a támogatást, a fejlesztőjük pedig nem reagál semmire sem régóta.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
haddent
addikt
Persze, nyilván valahonnan érkeznie kell az anyagnak. Az "alulról" -os képednek megfelelően az alsó élén látszik némelyiken minimális rece. Persze ha ez éppen baromira foglalkoztatna le tudnám csiszolni, vagyis talán inkább polírozás a megfelelő szó, mert inkább látható, mint érezhető, tényleg semmiség. Ráadásul ez "plusz anyag" és "abszolut haszontalan oldalon", szóval (nekem) szimpatikusabb sokkal, mint a hátsó oldali. Egyébként ha annyira high-end luxus terméket akarnék csinálni én biztos alulról önteném, +1mm -rel magasabbra, majd becsiszolnám, de ez már az én hülyeségem
GMK esetén valószínűleg akkor csak a doubleshot végterméke kandikált túl kicsit. Ez is "plusz anyag", nem pedig hiányosság, persze mindezt videóról, de lényegtelen is.
A space kongás szerintem nem egyértelműen és nem csak a billentyűzet hibája, hiszen pl. ezen a setten a space egy színűm, nincs double shot, azaz nem elég, hogy baromi nagy gomb, de még üresebb is a többinél. Biztosan van olyan board, ahol alapból is kevésbé "üres" a hangja, nyilván nem vitatom, csak azt mondom, hogy maga a gomb is pont a legnagyobb a legüresebb
Az a PBT valójában PBT+ABS keverék valójában. Szóval ha fúj ABS, mert fényesedik és kopik, akkor a doubleshot PBT irány eléggé öngól, mert az is fényesedni és kopni fog az ABS tartalom miatt, még ha kicsit lassabban is.
De hiszen pont te mondtad (meg amúgy az egyik aliexpresses emberke is ezt válaszolta, rákérdeztem), hogy csak a legend, vagyis a felirat az ABS benne. Azért annak a fényesedése kevésbé zavaró, mint az egész gomb és annak textúrájának kopása, szerintem. De egyébként az előző billencsemen "ócsó gyári ABS" volt, és egyetlen gomb egyetlen felirata sem kopott le, csak fényesedett. Igazából annak is megvan a szépsége. Őszintén, a végére odáig jutottam, hogy még tetszene is az ABS "rámigazodása, kopása", egyszerűen csak 50-60 ezer egy szettért vicc, meghúztam egy határt az Akko meg szembejött még jobb áronA linket köszi, tanulmányozom
[ Szerkesztve ]
-
Enton
addikt
Egy skog reboot: [link]
Hol kéne ezt nekem megtalálni?
Kábelen lógva megy az egér rendesen így merem tippelni hogy ez így elvileg benne van. De én a source code-ban is csak két readme/index.md valamit találni meg egy css style file valami van plusz az értelem szerűen a telepítendő hex-ek vannak. Azokból kéne valahogy visszadúrni ezt a rules.mk-t?Meg már lassan ideje lenne megköszönnöm a linket a gb-hoz, hogy megosztottad, ezt valahogy akkor nem lehetet kihagyni és ezen a wireless egér nem megyen kívül kb minden téren profi kis tkl lett.
Nem rég kaptam vissza bátyám lenyúlta, majd egy évig nála volt Ansi de azt mondta neki nem jön be ez inkább iso rendes magyart használ. Így egy ideig nem zavart a téma.Kérdezősködtem anno discordon is ott se nagyon tudtak érdemi lépéseket ajánlani, tudom is én valami hackelhető bt vevő ahol te variálod mi mikor mivel mehet.
Mert se laptop se desktop alaplai intel bt vel sem megy.
Így tovább gondolva a dolgot valami vevő oldali védelem tippem szerint, nem hiszem hogy ezt frimwaren belül külön pluszba engedélyezni kéne? bt_mouse_enable_on_1 hova írhatom?"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
dqdb
nagyúr
A rosszul gépelés alatt nem az értettem, hogy gyakran félreütsz, hanem azt, hogy csuklógyilkos módon tartod a kezed gépelés közben.
haddent: itt van gyártónkénti bontásban a témakör képekkel részletezve
[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
A helyesen gépelésemmel nincs baj, gyakorlom már egy ideje.
Megjött a fekete Hermes M3, low profile, brown (tactile). A White Shark commandos red és lineáris volt.
Hát ég és föld a kettő, ezen a Hermesen újra jól tudok gépelni, tehát ez kellett nekem. Nincsenek véletlen megnyomások, van nyomáspont érzet, nem törik ki a kézfejem a rohadt magas billentyűktől. (Egyetlen furcsa a kis enter és miatta az ű betű, de ezt hamar meg fogom szokni.)
Egy fokkal halkabb is, mint a white shark red, szóval egyelőre nagy az öröm A kinézete is bejön, pedig fehéret szerettem volna, nem feketét.
-
dqdb
nagyúr
válasz haddent #76691 üzenetére
ha leszeded a satyeszt és belülről alulról kémleled, akkor látni fogod a "sorját" néhol minimálisan
Valahol be kell tolni az alapanyagot az öntőformába, a magyar elnevezését nem ismerem, angolul sprue mark néven fut.Egyes gyártók ezt alulról teszik ezt (és ha odafigyelnek, mint a Signature Plastics, akkor levágják a sorja nagyját, hogy ne lásd), egyesek hátulról (mert a billentyűzet előtt ülve az 5 oldal közül azt az egyet nem látod).
konkrétan a 60 ezer Forintos GMK keycapen is kiszúrtam youtube videóban is, ami viszont szerintem vicc kategória, annyiért
A GMK hátulról önti, szóval ha a kupak alján láttál ilyen jeleket, akkor az nem GMK készlet volt, hanem klón.a spacebar eléggé üres kongású gyárilag (mint amúgy szerintem kb valszeg minden setnél
Ez a billentyűzet hibája, és nem a kupakkészleté.ASA és Cherry profilban is gyártanak PBT -ből, ráadásul jellemzően double-shot módon
Az a PBT valójában PBT+ABS keverék valójában. Szóval ha fúj ABS, mert fényesedik és kopik, akkor a doubleshot PBT irány eléggé öngól, mert az is fényesedni és kopni fog az ABS tartalom miatt, még ha kicsit lassabban is.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Az ugye a $40 kategória.
Ez kiskereskedelmi áron az olcsó kategória, ahol már névvel vállalja egy gyártó a termékét, és akad jó ár-érték arányú választás (de nem lesz mindegyik az).Dyesub PBT kupak esetében a minőséget két dolog befolyásolja: maga a blank kupak minősége és a dyesub minősége.
Van néhány ismert gyártó, amelyik saját maga gyártja a blank kupakot és végzi a feliratozást is (EPBT, CRP), de a legtöbb készen vásárolja a blank kupakot és csak feliratozást végzi (XMI, Shenpo, Novelkeys és Cannon Keys készletei). Az előbbiek is legfeljebb csak kisvállalkozások, csak a közösségen belül ismertek, az utóbbiak pedig főleg nem azok, a XMI például szó szerint egyszemélyes garázscég.
A blank kupakkal szemben alapvető elvárás, hogy ne legyen elcsavarodva, a kupak szoknyája ne párnásodjon, hanem legyen egyenes. Elvárás, hogy a hosszabb billentyűk ne legyenek ferdék (banán space), a stabilizátor stemek egyenesen álljanak, itt némi szépséghiba beleférhet, ha ez a működést nem befolyásolja.
Dyesubbal szembeni alapvető elvárás, hogy legyen minél élesebb a kontúrja, legyen konzisztens billentyűről billentyűre. Elvárás, hogy ne legyen zavaróan nagy igazítási hiba.
Reverse dyesub esetében (amivel elérhető, hogy sötét alapon legyenen világosabb feliratok) felesleges minőségről beszélni, ott az eljárás során akkora hőhatásnak van kitéve a kupak, hogy torzul a formája, így ha látvány kell és színek, akkor az elvárásokból kell leadni.
40-45 dolláros kiskereskedelmi (Taobaón 25 dolláros nagykereskedelmi) áron a Shenpo és XMI jó blank kupakokat kínál jó dyesubbal. Az XMI kicsit drágább és kicsit jobb minőségű dyesubot hoz nagyobb igazítási hibák nélkül. A kupakok nincsenek elcsavarodva, a hosszú billentyűk kellően egyenesek, Shenpo esetében előfordulhat, hogy a stabilizátor stemek kicsit szorosabbak, de semmi vészes, szóval olcsón hoznak jó minőséget. A dyesub PBT Keychron is ez az árkategória, szóval én hasonlót várnék el a készleteitől, passz, hogy hozzák-e, mert nincsen és nem is tervezek venni.
Ha jobb minőség kell, akkor EPBT, náluk banán space néha előfordul, de ez orvosolható. Ha a lehető legjobb minőség a cél, akkor CRP.
-
nyunyu
félisten
Doubleshot Keychronokat sem kell túl sokáig nézni, hogy hibákat találj rajtuk.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
haddent
addikt
Én csak laikus-kezdőként a témában válaszolok és csak azért, mert hát Keychron cappem van jelenleg. Nem nézegettem nagyítóval át őket, mert ennyire nem tartom magam beteg embernek (youtube-on van aki ezt teszi), de alapvetően egy nagyon kellemes "érdességű", 1.3mm vastag PBT (sőt, van amelyik 1.5mm elvileg, gondolom a kettő közt ahogy sikerül). Szerintem szép, letisztult betűtípussal, melyek a modifier keyek esetén sincsenek elcsúszva és homogének, tűélesek, nem mosódnak el a szélei (ugye doubleshot, szóval ez azért elvárás onnantól). Maguk a kupakok, mint a te előző képeden egyáltalán nicnsenek elcsavarodva, a legkevésbé sem.
Egyetlen negatívum (ha ezt annak lehet nevezni.. azért elég OCD -s tüneteket tudok én is mutatni néha..), hogy a capek alja (érted, amit soha de soha nem látsz) széleinél néhol látszik ahol elvágták/kitörték az öntőformából. Ezt úgy értsd, hogy ha leszeded a satyeszt és belülről alulról kémleled, akkor látni fogod a "sorját" néhol minimálisan. Ez nyilván nagyon életszerű felhasználás és konkrétan a 60 ezer Forintos GMK keycapen is kiszúrtam youtube videóban is, ami viszont szerintem vicc kategória, annyiért
Ha iszonyú beteg ember akarok lenni, akkor még egy apró negatívum ami orvosolható, hogy a spacebar eléggé üres kongású gyárilag (mint amúgy szerintem kb valszeg minden setnél..), ezért abba tömtem egy kis szivacsot és hibátlan 0 Ft- ból.Ettől függetlenül nincs sok tapasztalatom még és biztosan van sokkal jobb és nem egy high-end cucc, de szerintem árkategóriájában jó, de majd kijavítanak mások, ha nem.
Hasonló árban, picikét többért külföldi fórumokon vagy pl. redditen az Akko nagy népszerűségnek örvend még. Pozitívuma, hogy ASA és Cherry profilban is gyártanak PBT -ből, ráadásul jellemzően double-shot módon GMK ...hát... alternatívákat Én pont tegnap egy ilyet rendeltem be, nagyon várom, nagyon jónak ígérkezik, majd megosztom a tapasztalataimat arról is
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
qmk bluetooth BLE 4.2 mi blokkolja a mouse controlt?
A rules.mk-ban be van kapcsolva a mouse keys feature? Milyen billentyűzetről van szó?A QMK által egyetlen hivatalos támogatott megoldáshoz, a Bluefruit LE modulhoz implementálták az egérkezelést, de ha másik BLE megoldást használ adott billentyűzet, akkor lehet, hogy ott kimaradt a firmware-ből ez a rész.
-
Enton
addikt
válasz Domonkos #76678 üzenetére
Nem vagyok egy firmware guru de ha hely szűkében 60-40% és kisebb méreteknél sok layernél akár számíthat is ha tudsz egy plusz layert minimális változással clone-ozni de így is ha megmarad pár kb a pár plusz fényeffektnek talán?
Nem tudom mennyit számít ez így. Látni kéne mennyi kb növekedést okoz az implementáció vagy egy ugyanilyen layer és kiderülhet a turpisság miért is jó ez.
De egy kicsit ilyen layer hoax-nak hangzik elsőre főleg olyannak aki kb sose használ capslock-ot.
De pont ez a szép itt sok az opció lehet variálni ki hogy szeretné.Jut is eszembe, lehet kérdeztem is már régebben is de qmk bluetooth BLE 4.2 mi blokkolja a mouse controlt?
Illetőleg hogyan lehetne engedélyezni ha van rá mód?[ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Gabbbb
senior tag
válasz Ereshkigal #76686 üzenetére
Olyat valóban nem lehet.
-
Gabbbb
senior tag
válasz elite.cs11 #76674 üzenetére
Szoktam én is, de Shift-et nyomva tartva 9 ujjal is elég gyorsan tudok gépelni. Az új bill-en szerintem már nem is fogok egyáltalán használni CapsLock gombot. CapsL lesz az "í" a jobb control meg a print screen, mondjuk. Esetleg eldugom egy mély layer-be..
"Ezek programozhatóak?" Sharpkeys-el miért ne lehetne? (Linux alatt meg kézzel átírod a kiosztást)
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz elite.cs11 #76682 üzenetére
Kár. 75 % méret alatt nekem az kéne, mert az F sorra így vagy úgy, de szükségem van.
-
elite.cs11
senior tag
válasz Ereshkigal #76679 üzenetére
Ezek programozhatóak?
Gyors google azt mondja, hogy sajnos nemLegalábbis sehol nem látok megemlítve QMK/VIA supportot, de még custom software-t se.
Mondjuk nem sokáig kerestem, de általában ilyet viszonylag könnyen megtalál az ember.[ Szerkesztve ]
-
Seep
senior tag
válasz Ereshkigal #76665 üzenetére
Pont ennek a kupakjai is tetszenek. . Nem a penz a kerdes, hanem, hogy mar igy is van itthon 6 billentyuzet.
-
Domonkos
Ármester
válasz elite.cs11 #76674 üzenetére
Meg a uzbl-os idoszakomban szoktam ra, hogy barmi szovegdobozos szoveget kulso szerkesztoben irok ossze. Ott pedig egy
gUgg
kb. le is fedi az osszes caps-lock-os hasznalati esetemet.Ez a caps word is egy kicsit fura nekem. Nem tunik praktikusnak ezt a billentyuzet firmware-eben megoldani.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
dqdb
nagyúr
válasz elite.cs11 #76673 üzenetére
Elírtam. Annyira egyszerre és hasonlóan csináltak mindent, és van, ahol a vendor is megegyezik, így a Zoom65-ből véletlenül QK65 lett leírva (nem először ...).
MKEU-nál elérhetőek a Monokei Standard extrái, ha az ANSI kiosztás oké, akkor eléggé verhetetlen áron van ezekkel a feature-ökkel.
-
0xmilan
addikt
Ha mar Caps Lock, a Caps Word-rol biztos sokan hallottatok mar, da azert beteszem ide, hatha valakinek uj.
-
dqdb
nagyúr
válasz Throme #76669 üzenetére
Te azt mondod, hogy az End hiányzik róla, én azt, hogy a jobb kezes Fn ideális helyét vették el egy értelmetlen blockerrel.
Ezért jó a programozható kiosztás, mert nem kényszerít rá arra, hogy számodra kényelmetlen dologhoz igazodj.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz elite.cs11 #76655 üzenetére
Azt értem, csak ergonómiailag jó lenne a home környékén, ahogy a hely engedi persze
-
daninet
veterán
válasz copass #76662 üzenetére
láttam a hajsütős tutorialokat, az teljesen felejtős. Abba tényleg bele lehetne bolondulni 100 gomb esetén. Más irányba indulok, lézerrel szintereznék festéket a gombokba. Így akár egy teljes billzetet is meg lehet egyszerre csinálni. Vettem 40 xda blank-ot, már úton vannak. A többit ki kell kísérleteznem.
A teljes kudarc is opció[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Seep
senior tag
válasz Ereshkigal #76636 üzenetére
Az asszony megol ha ezt is megveszem.
-
Domonkos
Ármester
válasz Gabbbb #76654 üzenetére
Jobb ctrl? Hmmm...
En amikor eloszor varialtam at a billentyuzetemet, akkor a capslock helyere a control ment, a capslock pedig a ket shift egyszeri lenyomasara kapcsolt be vagy ki. (setxkbmap-bol szedett otlet alapjan) Aztan kesobb a capslock teljesen eltunt a kiosztasomrol, mert lekerult a jobb shift. Most valahol fent van a 4-es retegen, de szerintem meg nem hasznaltam.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
Ármester
Mondjuk az megint szomoru, hogy ok is teljesen elfelejtik megemliteni, hogy egy pergesre hajlamos kapcsolot is lehet kesleltetes nelkul erzekelni. Persze a kapcsolgatas maximalis frekvenciajat tovabbra is meg fogja hatarozni a pergesmentesites hossza, de az billentyuzetek eseteben teljesen elhanyagolhato.
Nem tudom, hogy csak ok nem tudnak rola, vagy hogy a gyartok meg mindig(?) a "lusta" implementaciot hasznaljak, de ez mara nem kellene kulonbseget jelentsen.Hasonlo:
A masodik batch-bol szerzett pink choc-jaim valami brutal rosszak perges szempontjabol. A specifikacioban igert 10ms-et siman meg kellett duplazzam, hogy megbizhatoan kezdjenek mukodni.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Ispy
veterán
válasz daninet #76651 üzenetére
Résnek rés, mindenki erre vágyik, de ha lenne szettenként 30-40k-ért a kutya se venné meg, ez alatt meg nem sok lesz. Az a pár készlet van, amit pár gyártó csinál a billekhez.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
copass
veterán
-
Gabbbb
senior tag
válasz elite.cs11 #76655 üzenetére
Számomra meg az hangzik rémesen. Nyilván az is számÍt, hogy a felhasználó mennyit nyomogatja a CL-t, én nagyon keveset.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gabbbb
senior tag
Javaslom a Caps Lock Í-ként használatát. (jobb ctrl => Caps Lock)
[ Szerkesztve ]
-
Enton
addikt
Linus-ék is pont rámentek erre a témára, de ők úgy teljes rendszer szinten:
És itt is itt a wooting he billnek, eskü csak a hsz után láttam a videót.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Enton
addikt
válasz djxp01 #76645 üzenetére
logi mx keys esetleg:
[link]
vagy a craftjuk de ez meg végképp nem ér annyit amennyiért vesztegetik:
[link]
Corsair k55 talán:
[link]
Ezekből kb mindből van magyar feliratos is de iso tutira lesz.Most így hirtelen csak ezt a párat találtam de akadhat még hasonló, de én a helyedben a listáról ejteném a wireless-t vagy a ne mecha-t, végső soron a numpadot engedném még el. Sokkal több opció lesz és inkább játékra kigyúrva.
Ahol már ilyen ms adatok számítanak ott már a mecha+kábel sokkal előrébb jár, akár polling rate-et akár késleltetést nézünk(rendes nkro és társai még szóba sem kerülnek).
Én amondó/hívő vagyok ha ezek a dolgok számítanak akkor kábel plusz valami speed kapcsolónak max a wooting XXhe és egy-két másik optikai kapcsoló tud csak betenni, de ezek már egyéni preferenciák, és nem az első billentyűzet után szoktak kialakulni.
Vagy kell két bill, egy játszani kábelen, egy meg wireless és egyéb célokra.
Kicsit olyan a kívánalmak listája jelen esetben, mint kupak terén az olcsó magyar és jó kupak sok layout támogatással(világítson is meg nem is ).
Kíváncsian várjuk a fejleményeket, eleddig asszem csak nyunyu volt aki próbálkozott hasonlóval: [link]
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz copass #76649 üzenetére
piaci rés itthon bár nemtom mennyire telitetlen a magyar mechanikus billzet gomb piac
találtam egy videót a srác toner porba mártja a gombot és lézerrel szinterezi bele a műanyagba.
Rendeltem 20 xda gombot most egy ezresért aliról, kisérletezek kicsitMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
djxp01
senior tag
válasz elite.cs11 #76647 üzenetére
Igazából lehet, hogy csak placebo lenne ezekhez a játékhoz ez az "álombillentyűzet", de ha már van egy 165 Hz-es (G-Sync) monitor, egy erősen közepes konfig + egy G502 lightspeed, valahogy ergyának éreznék egy K270-et ezek mellé tenni, még akkor is, ha talán nem is számít. Ja, és ki tudja, mikor térek át Valorantra vagy CS-re . De ahogy elnézem, sajnos más alternatíva nincs, mint a K270. (Amúgy vérpisti beállítások (minden lowon), ~24.000 óra az összes BF-ben, tudom nem egy kompetitív kategória, de valahogy jó lenne megtalálni az arany középutat) Szerk.: a másik legnagyobb bajom a K270-nel, ha nem nyúlok hozzá pár percig, egy szép nagy belassulással indít...Kegyetlenül zavaró.
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2005-07-05
-
Throme
veterán
Huh ez a kivitel, layout nagyon bejön. Nem próbáltam még, de nagyon tetszik.
(egyedül a dedikált "end" gomb hiányzik nekem)
Mostanában nem veszek billentyűzetet, de egyszer belenyúlok a zsebembe és beszerzek egy ilyet.
A mostani is nagyon klassz (sima K8), nincs vele gondom, szeretem.#76638Mephike
... igen, tényleg jó lenne és máshol van rá példa, hogy megoldható igény. -
daninet
veterán
hát ez a legunalmasabb szett amit valaha láttam
Akkor új kérdés:
Van-e ötletetek ha üres gombokat veszek mivel lehet rájuk tartósan (nem matricázva) feliratot rakni?
Van itthon mindenem a lézertől a 3d nyomtatóig, valamivel csak meg lehet oldani.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
djxp01
senior tag
Üdv!
Létezik olyan magyar kiosztású, vezeték nélküli billentyűzet, ami nem mechanikus, legalább 40 cm széles (numerikus gombokra is szükség lenne), alacsony input laggal rendelkezik (mint pl. egy G502 lightspeed egér) és 50k alatt van?
Igazából egy Logitech K270-es lenne az egyetlen hasonló alany, csak ugye a sebességével nem hiszem, hogy alkalmas lehetne komolyabb mennyiségű FPS játék mellett hozni a fent említett latency-t. (Volt szerencsém hozzá, és személy szerint magas késleltetést éreztem a használata közben (BF, COD, stb.) egy átlagos vezetékes billhez képest.)
regisztrált: 2005-07-05
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Létezik egyedi magyar nyelvű mechanikus billentyűzet gomb piac itthon?
Épiteni akarok egy billzetet de munka miatt angol nyelvűbe kár is belevágnom.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Ispy
veterán
válasz elite.cs11 #76641 üzenetére
Nekem is most jön, ansi szűz vagyok, de inkább copok vele 1 hónapot, utána kitárul a világ.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
elite.cs11
senior tag
válasz Ereshkigal #76639 üzenetére
remek kérdés szerintem ez sokan túlmisztifikálják. anno 15 évesen vettem egy razert mert tetszett, szerintem pár nap után tűnt csak fel, hogy ANSI kiosztás
Értem én, hogy más, de konkrétan 3 gomb más vagy van más helyen. Azokután, hogy van aki (qwerty helyett) átszokik teljesen más kiosztásra, szerintem ez könnyen megugorható -
Domonkos
Ármester
-
Mephike
őstag
Már vártam ennek a Q szériának a Bluetooth verzióját.
Még a 2,4 Ghz-es vezetéknélküliséget beletehetnék és számomra az tökéletes lenne. Majd ez talán valami Ultra kiadás része lesz. -
elite.cs11
senior tag
ez most nagyon hot topik, scott (keybored) is nemrég csinált egy második halk billes videót.
#76636 Ereshkigal: Próbáld meg szerintem. Én is ~10 éve ANSI-t használok itthon, de a laptopon meg munkahelyen iso van, és semmi problémám nincs egyikkel sem. Egyáltalán nem ördögtől való.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Én egyébként elgondolkodtam ma, hogy veszek egy ANSI bill.-t, aztán meglátjuk, mennyire tudom megszokni. Ha menne, tényleg sokkal könnyebb lenne az élet keycap téren, már ha tényleg beszippant ez a billentyűzet téma.
Más.
Vótmá? Jön a Keychron Q1 Pro. Lassan mindenből lesz pro?[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
[link]
friss DBOKEY videó a milyen halk tud lenni egy mechanikus billentyűzet témábantAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Molydeus
őstag
válasz Alan[HUN] #76625 üzenetére
Ok, így már értem, miért gondoltunk másra.
Nekem ez volt az Aifei féle v1 Shoko: [link]
Több készletben is cserélődtek a legend-ek, a régiekben voltak a XXOO négyes, a mostaniakban pedig a vitorlás, csillag, diamonds, stb. A "v2" Shoko klón még ezek közül is kilóg. Ahogy írtam, szerintem a színekben is eltér a két verzió ill. abban is, hogy a régiben a SpaceBar csomag accent, az újban viszont fehér.Nekem az új jobban tetszik, ha a Fishing klónhoz hasonlóan érdes a felülete, akkor különösen, de ezt a kittet már nem nagyon tudnám magamnak sem megmagyarázni. A Fishingből van SA és Cherry is (a Q8-n gépelésre a magas profil szuper, de mellette a ControlPadra a numpad és a játék miatt a Cherry jobb). Shokoból viszont nem találtam SA-t.
Emellett minden vázam fekete, a Shoko meg igazán egy fehéren vagy akár ezüstön mutatna jól szerintem.M.
-
Domonkos
Ármester
válasz grizlisandor #76631 üzenetére
>Kár, hogy nem ISO.
kárGender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
válasz copass #76626 üzenetére
Ezt a kupakszettet próbáltad ránk tukmálni reggel?
Szerencsére időben elgondolkoztam azon, hogy kell-e még két kupakszett itthonra (Kék Infinity War is akciós), aztán visszatettem a bankkártyámat a tárcába, pedig már meg volt nyitva a fizető felület, hogy updateljem a rég lejárt kártyámat.
Ahogy számoltam ~95$-ra jött volna ki a kettő együtt postázva. +vámkezelés+ÁFA. (~120$?)
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
haddent
addikt
Én napok óta nézegetem a "GMK Laser és klónjai" c. műsort. Ugye a GMK az $170 dollár mire ideér (és nem is az összes cuccával csak az alap szett + spacebar). Van az Akko neon verzió, ami $60 és ide is jön ingyen, meg van a Keychron Player verzió, ott viszont a neonosan világító rózsaszín inkább ilyen lazac színű már képről is. Az Akko -ról elvileg elég jók a vélemények, videók alapján én őszintén nem is látok, hallok különbséget, szóval elég jónak tűnik, bár még mindig nem a legolcsóbb, ráadásul sehol nincs raktáron jó ideje.
Na és tök random mit találtam ma, most az "azolcsosag.hu" -n? 13.999Ft -ért, Akko Neon Cherry profilban. Instant rendelés megtörtént, $40 -ért jó vétel volt szerintem másod elmondásai alapján, remélem így is lesz. Elég jól tud kinézni fekete billencsházhoz (szerintem)[ Szerkesztve ]
-
Santaroka
csendes tag
Sziasztok!
Billentyűzet vásárlás előtt állunk, ebben kérném a segítségeteket.
Még nem volt dolgom mechanikus billentyűzettel, egy Logitech G213-at váltanék.A paraméterek:
1.Mekkora összeget szánsz rá? 50000 ft
2.Használt szóba jöhet? Lehetséges.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Logitech G213, upgrade.
4.Mire használnád a billentyűzetet? Irodai munka, játék.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Mechanikusat,
6.Van konkrét modell, ami tetszik? Nincs.
7.Milyen kiosztást szeretnél? Magyart szeretnék, ha lehetséges, de ha nem, akkor is legyen meg rajta az Í helye is.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? Lehetőség szerint numerikus résszel együtt, makró gombok is jól jönnének.
9.Extra igények -
Előre is köszönöm! -
dqdb
nagyúr
Ennél sokkal rosszabb dyesub elcsúszások is előfordulnak, a maszkot minden körben újra és újra kell igazítani, AliExpressről 25 dollárért szerintem határozottan nem rossz a dyesub minősége (összehasonlításként mindjárt ott van a KPrepublic sokkal drágább készlete a hozzászólásod alatt).
Érdekes, hogy ez feltűnt, de az nem, hogy maguk a kupakok is el eléggé el vannak csavarodva, a vonalzós képen látszik, hogy csálén áll a teljes felső sor (ez lehetne a billentyűzet miatt, ha plateless lenne, de látni a plate-et, ami egyenesen tartja a kapcsolókat, így a kupakok miatt van).
Amikor megemlítem itt, hogy Shenpo vagy XMI, az azért van, mert ők jó alapot használnak (jót, de nem tökéletest) és a dyesub is eléggé jó (jó, de nem tökéletes).
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
-
copass
veterán
válasz Gabbbb #76614 üzenetére
nekem C64 után visszalépés volt a gumidómos pc billentyűzet (ibm model m az persze más tészta)! utáltam is mindet, mert mindenhol ez volt.
csak és kizárólag az ékezet miatt vettem, de nem tetszik a hangja (clack).[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Veron
addikt
vettem Aliról egy cap setet.
távolról jól néz ki, a tapintása is oké, de közelről azért látszanak az apró hibák a feliratoknál pl. nincsenek egy síkban, vagy egy picit vastagabb néhol. [kép1] [kép2]
mennyire megszokott/elfogadott jelenség ez az Alis cuccoknál?
nem vágok eret magamon, mert 10e Ft volt a cucc és PBT-nek írják, csak érdekel.[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Khaosz55
addikt
Én sosem tudtam vakon gépelni, és sosem fogom megtanulni. A brown kapcsoló tactie hatása olyan kicsi kb, hogy tényleg jól kell gépelni tudni, hogy érezzed a hatását. Játékba kb lehetetlen. Számomra olyan mint egy "hibás" red.
Van nálam kb 10 féle outemu kapcsoló.
Szerintem a silent linear peach, silent ocean a leghallkabb utána silent white, de már kicsi az eltérés. A brow egyértelműen jóval hangosabb, akkor inkább ha tactiel kell, akkor silent lemon.
Sielnt oceant használok, de cserélem peach-re. Sajnos a Ocean +5G rugóereje nekem sok a játékhoz, alkalmi írogatáshoz, netezéshez nagyon jó feszes. -
Ispy
veterán
válasz copass #76613 üzenetére
Én is ezen nőttem fel, nekem se tetszik, de mondjuk nem is nekem lesz véve, ízlésről meg nem vitázunk, szóval grat és remélem jó lesz.
Btw még meg sem jött a pár napja leadott rendelésem, de már megint rendelni akarok, nem lesz ez így jó.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Én eddig úgy olvastam, hogy a barna (tactile) a leghalkabb a red és bluehoz viszonyítva.
Ez csak akkor igaz, ha úgy folytatódik a mondat, hogy abban az esetben, ha megtanulod a taktilis hupli után nem tövig nyomni, ami keveseknek sikerül. Ha tövig nyomod, akkor egyik sem lesz halk, a mostani RGB csodák pedig a kilátszó kapcsolóikkal a kialakításuknál fogva eleve hangosak, van a nagyon hangos (kék) és a hangos (barna, piros) opció. Létezik persze halk mechanikus is, de eléggé drágán és/vagy tenni kell érte, és nagyon halk is nagyon drágán.szenvedés megírni rajta, elfárad a kézfejem, annyira feszíteni kell hátrafelé, mert magasak a betűk
Nem a billentyűk magasak, hanem te gépelsz rosszul. A csuklónak a levegőben kell lebegnie, hogy az alkar törés nélkül folytatódjon a kézfejben, különben gyilkolod a csuklódat azzal, hogy hátrafeszíted gépelés közben. Ezen a low profile billentyűzet sem fog segíteni, mert az sem eléggé lapos ahhoz, hogy a csuklódat az asztalon tarthasd gépelés közben, legfeljebb nem azonnal érzed, hogy nem jó, hanem hosszabb távon alakul ki probléma. Vagy meg kell tanulni helyesen gépelni, vagy csuklótámasz kell.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
kzkz
őstag
Én eddig úgy olvastam, hogy a barna (tactile) a leghalkabb a red és bluehoz viszonyítva.
Végül a Hermes M3-at rendeltem meg, ha nem jön be, akkor visszaviszem. A White Shark Commandost meg odaadom a gyereknek, már 2 napja nyúz érte. Pedig kinézetre nagyon tetszik, de már ezt a hozzászólást is szenvedés megírni rajta, elfárad a kézfejem, annyira feszíteni kell hátrafelé, mert magasak a betűk.
Egy Rapoo E1070-et váltottam volna le, mert azon se lehet írni, annyira könnyen megnyomódik a gomb, hogy mindig plusz be tűket írok vele, mert véletlenül kicsit hozzáérek.
Találtam a sufniban egy HP KU-1156-ot [link], ezen tök jó gépelni, csak valami modernebbre vágytam
-
dqdb
nagyúr
Low profile-ból nincsen halkított kapcsoló, nem fogsz halkabbat találni. Normál profilból van halkított kapcsoló, és van olyan kialakítású ház, hogy a nem halkított kapcsoló is sokkal halkabb, de a keretbe nem fér bele.
A Hermesben van átnevezett Kailh Choc V1 van vagy annak a klónja. Ez uttóbbiból a barnánál a taktilitás kisebbnek tűnik, mint a nem túl taktilis Cherry barnánál, szóval lesz, kicsit érezhető, de nem túl hangsúlyos. A rövid kapcsolóút miatt a tövig lenyomás eléggé valószínűsíthető.
A low profile mechanikusok nagy problémája a kupak. Egyik oldalról a profil tud problémás lenni, ha az lapos, nagy felületű billentyűket eredményez, akkor az forrása lehet a sűrű az elgépelésnek, a másik az utólagos beszerezhetőség, ha történne vele valami (törés, amire a két pöckös rögzítés hajlamosabb leszedéskor, vagy kopik, mert festett-lézerezett a világítás miatt), ami a Hermesben lévő Choc V1 felfüggesztésból angolul is kihívás, magyar felirattal pedig nem létező dolog.
-
haddent
addikt
Ha már keycapekről van szó. Ali-s "minőségi" PBT verzióban gyártott GMK klón, vagy Keygemes Akko? Esetleg harmadik lehetőség? A kettő közt vacillálok
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz dabadab #76603 üzenetére
OEM-re azért nem kell fanyalodni (és nem is lehet kínálat hiányában), csak a Cherryt kell hanyagolni, vagy megbarátkozni a bindinggal R3-ban.
A Cherry elvesztése a lehetséges kínálat töredékére csökkenését jelenti, és repül az összes olcsón és/vagy raktárkészletről bármikor beszerezhető minőségi opció.
A Signature Plastics profiljaiban (SA, DCS, DSS, DSA) nem ugrik be, hogy volt-e valama hiragana vagy katakana sublegenddel MX kompatibilis készlet, ABS-ben valószínűleg öntőformájuk sincsen rá, de PBT-re sem emlékszem. Alps kapcsolókra való igen, a PBT dyesub DCS Alps Pingmaster ilyen, de azzal semmire se mennél és az extrák is elfogytak már.
MT3 PBT-ben a Serika R2 katakana sublegenddel és az Extended 2048 katakana monolegenddel a két opció, hiragana nincsen. Még a /dev/tty-ból volt japán nyelvű kit, de annak az extrái rég elfogytak. MT3 ABS-ben nincsen rá öntőforma.
KAT-ból a Napoleonicból lesz katakana kit, elvileg hamarosan szállítják ezeket hosszú csúszás után, az extrák árusítása majd ezután jön.
És ennyi, más nem ugrik be. Olcsóbb kategóriában a Tai-Hao kínál a saját profiljukban pár típust, és az Extended 2048-ból lehet ráakadni klónokra AliExpressen.
Profilok vizuális összehasonlítása itt.
A Cherry profilos listából a legjapánabb készlet, az EPBT Simple JA kimaradt, bár azt nehéz beszerezni
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz Alan[HUN] #76567 üzenetére
Én ezt értem v2 Aifei Shoko klón alatt:
Pár hónapja néztem a Shokokat. Ha jól rémlik, akkor az eredetiben is volt egy verzióváltás. Szerintem a fenti a másodikra hasonlít jobban. Már amennyire ez a képekből kideríthető.
Mindenesetre szerintem ezen az áron ez egy nagyon jó kompatibilitású készlet főleg, ha valaki ilyen színekben gondolkodik.M.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Automata kávégépek
- iPhone topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- MageGee MK-Star61 Mini 60% Mechanical Keyboard
- TurtleBeach TKL Pro rgb gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- A+ K77B Mechanikus gaming billentyűzet, RGB világítás, Fekete
- Mode Envoy fa betéttel,Mode Obscura gombokkalés gateron oil king switchel és sok extrával.
- Razer Huntsman mini gamer billentyűzet új 6hó jótállás!