-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csdm
senior tag
Hali.
Kicsit off leszek most. Erettsegihez készülődök , és tetelsorban billentyuzetekrol van szó. Beszélnem kellene elvileg optomechanikus, optikai billentyuzetekrol. Ez csak elírás lehet, mert ezek az egerekhez tartoznak, ugye?
Gondoltam azért megkérdezem hátha megis léteznek optomechanikus, optikai billentyuzetek csak én nem hallottam róluk, illetve a Google sem.. -
€uro
őstag
Gyorsabb a válaszideje, több gombot tudsz egyszerre lenyomni. A profibb gamer klaviatúrák előre programozott billentyűkombinációkat tudnak tárolni, valamint a beállítások profilokként menthetőek, játékokhoz hozzárendelhetőek.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
flash-
veterán
mi a különbség egy gamer billentyűzet és egy normál billentyűzet között?
ha játszik az ember miben tud többet nyujtani egy gamer bill?
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki Logitech Wireless Keyboard K340 billentyűzettel?
Szívesen meghallgatnám a véleményét róla.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, normális kiosztású, normális magasságú, halk működésű billentyűzetet keresek, ami vezetéknélküli, esetleg egérrel van vezetéknélküli párban.
Amiket szeretek vezetékesben:
- a legolcsóbb OEM Logitech, a 250 Deluxe
- a Dell QuietKey-ek
- IBM/Lenovo asztali vagy Thinkpad billentyűzet (az egyetlen amit el tudok viselni laptop billből)Amiktől kikészülök:
- különböző lapos vackok, elrontott kiosztással, nem érezhető gomb középpontokkal
- Logitech lapos hülyeségek (a leggázabb az Ultra-Flat Keyboard)
- Apple őrületek (ennél rosszabbat csak Acer laptopon tapasztaltam)Most ezeken töröm a fejem, mivel valahogy vezetéknélküliben az összes nagy név elrontja a kiosztást, leginkább a felső sort.
- TRUST 16606 Wireless Deskset
- A4TECH G3100 Magyar FeketeEzek milyenek? Vannak olyan halkak mint a Logitech 250 vagy a Dell QuietKey? Tudtok még valamit javasolni?
-
kmisi99
addikt
Üdv!
3000forint környékén valami normálisabb billentyűzetet tudtok ajánlani! Lényegében mindenre lenne használva A multimédiás hülyeségek nem érdekelnek de elférnek! -
dudika10
veterán
válasz CivicEsi #5892 üzenetére
A 3 egyszerre nem fog menni, 1 normális magyar kiosztású háttérvilágítással rendelkező billentyűzet van, úgyhogy nem lesz nehéz legalább választani.
Gigabyte K8100[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
CivicEsi
senior tag
Hello.
Szeretnék egy asztali PC-hez billentyűzetet venni.
Következő követelmények vannak.
olyan kellene, aminek van háttérvilágítása+magyar kiosztású+ vezeték nélküli.
Ebből a magyar kiosztás, és a háttérvilágítás az überfontos az hogy wireless-e vagy sem az nem érdekel annyira.
Nem gamerkedésre kellene, na jó, minimális gamerkedés azért lenne.
Melyiket javasolnátok?ASUS G75VX-T4080H, Asus ROG G503 Strix, Asus ROG G733 Samsung Galaxy Tab 2, Samsung fold3 5G, Xbox One Gamertag: mikibuza
-
nyunyu
félisten
Ma kezembe akadt egy L K120 a zegyetemen, kalap sz@r a korabbi 2-3k-s L billzetekhez (Value/Pro250/Internet350) kepest, egyszeruen nem lehet rajta rendesen gepelni, mert annyira rossz a gombok nyomaspontja+jarasa.
Csodalkoztam, hogy a melohelyen 15 honapja hasznalt Icon7 Classic is hasznalhatobb nala, holott ez az L billzet eleg friss modell, tuti nem volt annyit nyuzva, mint a melohelyi egypalcas...
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
vlevi
nagyúr
Ízlések és pofonok. Nálam pont a csuklótámasz a kizáró tényező. A cégnél egyszer elémlöktek egy ilyet
Szerencsére levehető a csuklótámasz, így legalább meg tudtam kergetni a kollégákat egy machete-nek látszó tárggyal
Csak annyi bajom volt vele, hogy 2-3 hónap (vagy 1-2?) után a vajpuhaság mexűnt, mert eltűnt néhány billentyű alól a csillapítás[ Szerkesztve ]
-
JSaN
addikt
Igaz, megsem veszek A4tec bill-t. De nem csak ezert, elfelejtetem hogy nekem rendkivul fontos hogy legyen csuklo tamasz. Anelkul nem is tudom hasznalni.
Igy ez lett rendelve, hasonlit is ra amit mutatsz.[ Szerkesztve ]
Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
vlevi
nagyúr
Vegyél Logitech Internet 350-t, vagy Logitech Deluxe-t
Mindkettő így néz ki :
Annyi a különbség, hogy az Internet 350 tetején van néhány multimédiás gomb.Én egy fehér Internet 350-t használok otthon, baromi jó. A nemrég vásárolt Mk250 átköltözött a bill. hibás laptophoz, de azzal sincs probléma, csak kicsit más. Igazad van, ez laposabb, de még nem az az ultrabrutál flat keyboard. A gombok sincsenek közelebb egymáshoz, annyi a különbség, hogy lefelé nem 1 centit, hanem csak kb. felet mozdul el. Hidd el, könnyen meg lehet szokni. Gépelni nagyon jó vele. Most pl. tanfolyáson vagyok, ahol Dell billentyűk vannak, amik 3x olyan magasak, mint a Logi Mk250. Alig bírom elérni a tetejét
-
JSaN
addikt
Hali, eger mellet bill-t is akarok rendelni. Mivel 2dl kola beleburult es azota kuka, most kolcson bill megy. Jatekra kene, es egy ilyet neztem ki magamnak. A minoseg nem fontos. Es tovabba nem szeretem a lapos gombokat es a tul szuk helyeket koztuk, ezert neztem ki ezt.
Velemeynek?Amugy szivem szerint ilyet vennek, olyan mint 15 evvel ezelottrol mard volna itt kullemre. Magas gombok, szeles hely koztuk. de majd csak par ev mulva esetleg.
Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok
Jelenlegi bill megadta magát(de picit én is segítettem neki).
2 Játékosoknak ajánlott bill. közül kéne választanom1.-Razer Arctosa Black (Razer minőség?)
2.- Steelseries Merc Stealth Black (külön game pad szerűség)
Valaki tudna segíteni?
Előre is köszönöm..[ Szerkesztve ]
Steam ID: MikaVejneGI , PSN ID: MikaVejneGI mindenhol másutt: MikaVejneGI vagy ATis_HUN
-
szab.tam
nagyúr
válasz pereces #5884 üzenetére
de, eléggé egybefolyik. én is sokszor vakon ütök, (már, amikor, egyre lustulok...), de nem zavar.
a mm-ban úgy kezdtem. igaz, hogy nem volt gépre dugva, de próbáltam egy mondatot beütni vakon. nem ütöttem a 2 bill közé. és rögtön éreztem az egészet. ezért kell odamenni, és a polcról levenni. miután kézbefogtam, 1mp-ig sem volt kérdés, hgoy viszem.vakon gépelésnél szerintem a gombok egybefolyása nem zavaró. csak úgy gondolja az ember. sokkal zavaróbb, ha egy gombot átraknak, vagy a kis enter. én itt még többször "ű"-t ütök, mert belóg.
bill-t netről rendelni, próba nélkül. hát....
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
vlevi
nagyúr
"de ez az új speedlink bill szenzációs."
Én elmentem párszor mellette a MM-ban, de nem mertem beruházni rá, valahogy a speedlink név nekem semmit sem mond. Persze ez csak egy megérzés, nem tudom alátámasztani semmivel. -
szab.tam
nagyúr
a csere egyik fő oka az volt, hogy egy ultraflat labtec kombó bill-je, (az egeret rég kivágtam), gyorsíndító gombjai önálló életet éltek. azaz lehet, hogy vevőoldal értelmezett tévesen. reggelre 5 alkalmazás megnyitva, ez hagyján. de amikor sorozatban valszeg a power parancsot is vette, az már felbosszantott... (tuti nem instabilitásos restart, mert volt, hgy agép előtt ültem, amikor szépen mindent bezárt, és kilépett...)
és nem lehetett letiltani őket.
az meg hogy 100x jobb mindenben, külön téma. karakterkihagyások, lagg, stb...
az egy borzalom. elég sokáig húzta. tipikusan úgy vettem, hogy kipróbálás után kezdtem olvasgatni a topicokat.ja, a labtec hiába volt rádiós, kb. 50 centi volt a max.
egyelőre lemondtam a rádiós bill-ről. ami fontos, a vezeték nélküli egér, az van, bevált.de ez az új speedlink bill szenzációs.
na húzok, nem örömködöm tovább...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
tusi74
őstag
Nekem is van ilyen Speedlink Verso-m, lassan fél éve. Nagyon tartós, és még annál is tartósabb. Alapja nem műanyag, hanem fém, gyakorlatilag agyon lehet ütni valakit, van benne anyag bőven. Nagyon halk, és nemcsak újonnan, hanem makár fél év múlva is, ugyanis a billentyűsapkákat nég gumipöcök fékezi. Egyetlen hátránya, hogy minimális a gyorsbillentyűk száma.
-
vlevi
nagyúr
válasz szab.tam #5879 üzenetére
"(remélem tartós is lesz...)"
Naakkor, majd fél év múlva visszatérünk erre a témára. Mert a boltban nyomkodva mindegyik jónak tűnik, de csak pár hét használat után jön rá az ember, hogy az a "jónak tűnik" tényleg az-e. És hosszabb idő, míg kiderül, hogy széthullik-e vagy sem.
De én inkább azt kívánom neked, hogy hosszú idő után is maradjon olyan, mint újkorában.
Sajnos jópár Genius cuccról ezt nem tudom elmondani -
szab.tam
nagyúr
ma vettem egy magyar kiosztású, speedlink verso slim usb sl-6454-sbk vbill-t.
eszem ágában nem volt ezt venni. mm-ban kipróbáltam, és nem bírtam nem ezt megvenni...
[link] - a képen angol kiosztású van.
megnéztem a betervezett logech rádiósat, szívemhez kaptam a bill kiosztástól. (jó, hogy nem rendeltem meg tegnap máshol...). odamentem ehhez. ütöttem 10 karaktert, és már vittem is. volt már pár klaviatúrám, de ezt látom, nagyon fogom szeretni...
piszok drága, mert madzagos, és majnem 6k, de nem bántam meg. és nagy előnye, hogy kint van a polcon, kézbe lehet fogni.alacsony, pici, gombkiképzés prémium.
(remélem tartós is lesz...)[ Szerkesztve ]
-
blackydan
senior tag
Jó kis flat billentyűk, ebben az árban:
GENIUS Slimstar 220 PRO USB
LOGITECH Ultra-Flat Keyboard
LOGITECH Compact Keyboard K300 -
Turist
tag
Hello, segítséget szeretnék kérni tőletek.
Kellene egy új billentyűzet, általános felhasználásra és játékra, de nem kell semmi speciális.
Az ára legyen minél olcsóbb 3-5K az reális?
Amit szeretnék, fontos lenne hogy minél halkabb legyen ha gépelek.
Jólenne minél laposabb billentyűzet.Ezenkívűl egy másik kérdés: van olyan bill aminél a baloldali Ctrl + Alt között nincs windows gomb?
Köszi előre is.
-
NOD
senior tag
Üdv, le akarom cserélni a már megviselt Logitech G15 bill-emet. Nem ártana ha az újnak is lenne valamilyen minimális kijelzöje (tehát nem kell hiperszuper ledes g19 fél kijelzö , csal legyen neki valamilyen amin kilehet iratni az Afterburner, Coretemp stb infokat ha kell).
Erre valakinek lenne javaslata? Semmiképp ne legyen több azért az ára mint a mostani g15-öknek mert akkor inkább veszek abbol egy újat.
-
kenwood3
addikt
Sziasztok
Valaki ajánljon már nekem valami vezeték nélküli billentyű+egér kombót olcsón . Nem érdekel milyen márka a mostani vezeték nélküli szettem is Hama vagy mi és 5 évet kibírt . A lényeg , hogy olcsó legyen és megbízható. Ja és az egér olyan legyen ami képes az akkut tölteni ha lemerül benne , ne kelljen külön töltőt vennem hozzá
Válaszokat köszönöm[ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
vlevi
nagyúr
válasz proci985 #5870 üzenetére
Pont most találtam meg 8 darab pótpapucsot az egér dobozában. Ezek szerint az A4Tech is számított rá, hogy nem túl strapabírót adnak hozzá. Hűmondom, akkó kicserélem!!! Leszaggattam a régit, lepucoltam a ragasztót, és most papucs nélkül is egész jól használható Mert van egy kis pereme a papucs helyének, most azon csúszik...
Ha majd az is elkopik, akkor belerakom a papucsot. -
vlevi
nagyúr
ÁÁÁ! Tudom mi bosszantott nagyon az A4 tech egeremben! Pedig nem használtam túl sokat. De az alján a 4 pöcök már összekarcolódott, olyan érzés, mintha homokon tologatnám. Pedig tiszta az egérpad. Próbáltam rá ragasztani celluxot, így jobb, nem érzem úgy, mintha karcolna, de így meg olyan, mintha megtapadna az egér felületén. Rántani kell rajta egyet, hogy megmozduljon, és ha nem sikerült elsőre eltalálni a gombot, amit meg akarok nyomni, akkor már nem lehet kicsit korrigálni vele, mert "ragad" az egérpadhoz. Vacak kis 2 gombok Logi drótnélküli ezt nem csinálta. Ja, és farnehéz
Pedig a mérete és gombjai Ideálisak lennének. -
ShadowK
tag
Értem én hogy ott csak az fér el, de jobb érzés rajta írni mint a sima laposon, mégis desktopon örökli a fehér holló címet
BTW örülök, hogy a Logitech felfedezte, hogy lehet előnyös tulajdonságai miatt hasznosítani desktop billekben, még fel se kell találni semmi újat hozzá, csak el kellett nevezni PerfectStroke-ként, minta feltalálták volta a kereket. Viszont 25K-t nem adok ki egy billre azért, mert a szükséges dolgok mellett bele tettek egy szatyor ledet, csináltak belőle egy premium kategóriás csilivilit. Igazán jöhetne olcsóbb kategóriákba is egy extrák meg csilivili nélküli verzió. De mivel elnevezték mintha valami új találmány lenne, valószínűleg csak premium kategóriásat fognak kiadni vele.
-
nyunyu
félisten
válasz ShadowK #5864 üzenetére
Arról van valakinek infója, hogy vannak-e Microsoft-os scissor switch-es billentyűzetek?
Nem remlik, hogy lenne.
Curve2000 az sima gumiharangos.
Nem tudom felfogni, hogy ha kb minden notebookban ilyen billentyűzet van,
Ott helyhiany miatt csak ez fer el...
Vagy terjunk vissza a Compaq Portable fele borondnyi PCkhez? Ahhoz rendes billzet volt
-
nyunyu
félisten
válasz proci985 #5861 üzenetére
apropó: Nálad is kopik? space a jobb hüvelykujjamnál már csillog egy részen
Regi billzetemen a szokoz kozepe volt elkopva, mostani 3/4 evesen meg nyoma sincs a kopasnak.
Nem lehet, hogy tul nagy erovel utod jobb huvelykujjal a szokozt, es azert kopik rendellenesen?
-
ShadowK
tag
Arról van valakinek infója, hogy vannak-e Microsoft-os scissor switch-es billentyűzetek?
Hiába keresgélek, egyszerűen nem akadok ilyen infóra. Vagy tényleg nem gyártanak ilyet?Nem tudom felfogni, hogy ha kb minden notebookban ilyen billentyűzet van, miért nem tudnak gyártani legalább pár választék erejéig asztalra is a gyártók. Multimédiás gomboktól bezzeg hemzseg mindegyik...
-
vlevi
nagyúr
Vettem egy laptopot bohóckodás céljából, aminek viszont szar a billentyűzete. Ezért, (és mivel nincs rajta ps2), kénytelen voltam a Logi Mk250 szettet beáldozni erre a laptopra, és elővenni a régi Logitech Internet 350-t, és az A4Tech egeremet. Hűűűűbazzeg. Netuggyátokmeg. Ég és főd Vajpuha, elérhető helyen van a "mute" gomb, nincs elforgatva a numlock, és FEHÉR
Az egéren pedig van oda-vissza gomb. Csak az nyamvadt drót ne lenne az egéren. Már megint zavar
Szó se róla, az Mk250 se ótvar vacak, mert mindenféle probléma nélkül használtam azt is, de az Internet350 egy másik szint. Talán kicsit magasabb, (mert ez egy 100%-ban hagyományos méretű és kialakítású bill), ami, bevallom, "már" szokatlan, pedig nincs 1 centi a különbség.[ Szerkesztve ]
-
XGame
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, billentyűzet ügyben.
Bluetooth, fekete, magyar, Num Lk lehet rajta, le és ami elég sokáig bírja.
a mérete lényegtelen, csak ne legyen összepréselve a billentyű.
Választ köszönömAki korán kell az...hűlye!
-
proci985
MODERÁTOR
apropó: Nálad is kopik? space a jobb hüvelykujjamnál már csillog egy részen, pedig kb két hetes a bill. eddig mondjuk mindegyik billem ki volt ott kopva, de azért nem két hét után.
igazából a dolog engem nem zavar, csak kicsit feltűnt, meg izé, szóval 15k volt.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
vlevi
nagyúr
Geniussal kapcsolatban nekem is ez a félelmem. A cégnél volt Genius billem. Elsőre nagyon szuper volt, puha mint a vaj, de 1-2 hónap után a gombok egy része alól egyszerűen eltűnt mindenféle csillapítás.
-
vlevi
nagyúr
Mediamarktban bökdöstem egy keveset a K120-at, nem tűnik rossznak. Nekem egy Mk250 van, drótnélküli, ez is nagyon hasonló. Az átlag billentyűzethez képest kicsit rövidebb úton jár, illetve maguknak a gomboknak a kialakítása kicsit alacsonyabb. Direkt próbálgattam, és bármelyik sarkát nyomom le a space, jobb shift, backspace, enter gomboknak, lenyomódik, akadás nélkül.
Szerintem a K200 ugyanaz, csak plusz pár média gomb. Egyébként néha jól jön a "mute" gombA régi billentyűm Logitech Internet 350 volt. Egész pontosan ilyen, fehér (csak magyar)
Ez 100%-ban hagyományos billentyű, de nekem nagyon bevált. Még most is megvan, semmi baja, csak az asztalon akartam a kábelrengeteget csökkenteni, ezért vettem drótnélkülit.
Egyébként az MS 600-as nekem annyira nem tetszett. Valahogy a gomboknak van egy "nyeklik-nyaklik-hajlik" érzése, és az nem teccik benne.Gigabyte-ot nem ismerem. Miért tűnik gagyinak?
Itt van róla pár nagyobb kép[ Szerkesztve ]
-
ShadowK
tag
Üdv!
Most gondolkozok egy bill cserén. Jelenleg Logitech Wave Desktop van, az elején nagyon szerettem, viszont nagyon magasak a gombjai, masszívak(ez eddig nem feltétlenül baj) viszont mivel minden gombnak külön, elég magas menete van amiben csúszik, vagy tökéletesen középen és jó szögben találod el és első osztályú érzete van, vagy fékezi a menet oldalfala és kb minden második gombnyomás mintha nem menne le... Azaz fele olyan gyorsan tudok már 10 ujjal gépelni, mint pl a notebookon és már nagyon frusztrál.Első sorban kódolásra, gépelésre kell valami, azaz gyorsan írni.
Mit ajánlotok?
Nekem is valami ollósra fájna a fogam, de nem igazán látok választékot belőle...Találtam egy ilyet: Gigabyte GK-K7100 viszont a gombjai kicsit gagyinak tűnik minőségre, na meg az ára alapján nem tudok sokat várni... első hónapban minden jó...
GENIUS SLIMSTAR S325 -t találtam még, ez elvileg itthol is elérhető, ez már jobbnak néz ki mint a Gigabyte
Amúgy ollósokon kívül ezekre gondotltam:
Tetszik a Slimstar i220 is, szépnek kétségtelenül szép, de fél év - 1 év után nem tudom hogy milyen lesz... Valaki tudna mesélni róla ha esetleg ilyenje van?
Microsoft Wired Keyboard 600 Ezt már volt alkalmam kipróbálni, mivel valakinek már vettem ilyet, elég jónak tűnik.
Esetleg valami ilyen... Logitech K120 for Business LOGITECH K200 for Business Nem tudom mitől Business... remélem attól hogy az írásra helyezték hangsúlyt.
Én egyelőre ezek közül választanék. Vélemény?
-
nyunyu
félisten
válasz einstein #5854 üzenetére
Vagy mi az oka hogy nincs belőle választék?
Sokkal tobb alkatreszbol all, mint egy sima gumimembranos billzet, eleve az ollo az 3 alkatresz+gombonkent kulon gumibogyo van, nem egybefuggo, mint a billzetek tobbsegen.
Na most ezt valakinek ossze is kell raknia, meg ha egy tal rizsert vett ferdeszemuvel rakatjak ossze, akkor is 2-3x annyi az egy billzetre eso munkakoltseg.
Igy eleve joval dragabb eloallitani -> kevesen veszik, kis szeria miatt meg dragabb...
Mondjuk az L UltraX ~5k volt $-bol atszamitva, szoval az nem volt egy egetrengeto osszeg, csak hat nem forgalmaztak
(Gondolom abban egybefuggo membran volt az ollok alatt, nem kulon pogacsa, mint az IBM billzetemen.)
-
nagyúr
Sziasztok!
Logiteck MK250 billentyűzethez tudtok esetleg olyan programot, ami megjeleníti, ha a Caps Lock, Num Lock, Scroll Lock be van kapcsolva? Jó lenne, ha az átkapcsolás OSD is megjelenne, illetve a hangerő állítás is.
Tudomásom szerint a Setpoint nem kezeli az eszközt.Előre is köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
einstein
senior tag
-
nyunyu
félisten
válasz einstein #5852 üzenetére
"Notebook típusú" billentyűzetet keresek, hátha ti tudtok segíteni. Nem simán slim billenyűzetre gondolok, és nem is a kiosztásra, hanem valami olyasmire, ami tapintásra, érzékenységre is hasonló.
Nehez ugy, eleg keves ollos mechanikas asztali billzetet lehet kapni, altalaban azok sem olcsoak.
Elvileg anno volt a L UltraX szeriabol magyar kiosztasu, gyakorlatilag angolt/amerikait se lehetett idehaza kapni.
Amit lehet(ett) kapni: L DiNovo szeria, Apple alu billzete, talan meg egy-ket Cherry, bar annak idehaza sosem volt komoly forgalmazojaJa, meg Genius egyik-masik SlimSzar billzete is ollos, de nem mindegyik. (olcsok nem azok...)
Esetleg bontokban talan meg talalsz refurbished IBM/Lenovo Think/Travel Keyboardot, ami gyakorlatilag a regi ThinkPad laptopok billzetevel azonos, csak van/nincs numerikus resze.
(Numerikussal rendelkezo Thinkbol nincs magyar, Travelbol akad.)
Elvileg ezek utodait is lehet kapni, ujonnan eleg horror aron...Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
einstein
senior tag
Sziasztok!
"Notebook típusú" billentyűzetet keresek, hátha ti tudtok segíteni. Nem simán slim billenyűzetre gondolok, és nem is a kiosztásra, hanem valami olyasmire, ami tapintásra, érzékenységre is hasonló. Nem tudom rendesen leírni, de hiába nyomogattam meg egy párat MM-ban, valahogy egyik se volt olyan finom mint pl. a HP notim.
-
vlevi
nagyúr
"Par eve en sem birtam elkepzelni, hogy magyar kiosztast hasznaljak, "
Pontosan így voltam én is. Amikor elkezdett vacakolni a régi, amerikai billentyűzetem, akkor nem kaptam mást, csak magyart. Hát, a gépelésem olyan volt, mint a villám. (néha lecsap ), de mostmár én is úgy vagyok vele, hogy nincs is felrakva csak a magyar kiosztás a gépre.
-
nyunyu
félisten
Még a magyar billentyűzettel is macerásabb kódolni. Az amerikai kiosztás azért szerencsésebb, mert sokkal kevesebb gombot kell duplán nyomni. És akkor is kizárólag a shiftet. Nincs olyan, hogy a () vagy : gombokhoz shift, a {}-hez altgr, satöbbi. Sorvégi ;-höz pl semmit nem kellett nyomni, itt altgr. Az Altgreseket máig nem bírom eltalálni.
Par eve en sem birtam elkepzelni, hogy magyar kiosztast hasznaljak, csak ugy alakult, hogy elozo munkahelyemen egy kulfoldi szoftvert kellett magyarra atultetnem, ekezeteket meg eleg kenyelmetlen Alt+ASCII koddal megadni, hosszu ő/ű-t meg nem is lehet, igy kenytelen voltam magyar kiosztasu billzetet hasznalni.
Ott szerencsere tudtam forumozni munkaidoben, ha mar besokallottam a monoton gepelesbol, (most nem nagyon lehet a buzi 5mp-nkent screenshotot keszito "munkaido felugyelo" rendszer miatt )
Eleinte forumozashoz vissza-visszavaltottam amerikaira, mert a BBCodehoz kellett a [], de aztan egyre gyakrabban utottem felre a Z/Y-t amerikai kiosztassal, igy egy ido utan nem is eroltettem az ide-oda kiosztas valtast, itthon is atvaltottam a default kiosztast magyarra, aztan szep lassan megtanultam, melyik speci irasjel melyik AltGR-es kombinacioval erheto el.Most mar annyira elszoktam az amerikaitol, hogy ha olyan szerver ele keveredek, ahol amerikai a default kiosztas, hosszu masodpercekig gondolkoznom kell, hogy az adott irasjel vajon hogy is volt regen
Egyébként mostanság Delphi + PL/SQL fronton kódolok, és Delphiben nálam most is ki van kapcsolva az összes ilyen bizbasz.
Nalam Visual Studio 2008+SQL Management Studio 2005 jatszik munkaidoben, bar kacerkodom a gondolattal, hogy feltegyem az SQL Management Studio 2008R2-ot mert az mar tud intellisense-et is, viszont az ugyfeleinknel foleg SQL2000-es szerverek vannak, mivel az SQL guru kollegak az ujabbakat nem nagyon ismerik
Na jo, mostanra eljutottak odaig, hogy SQL2005-ot is hasznalnak, ha nagyon muszaj, de most egyik ugyfel SQL2008R2-ot akar hasznalni az uj szervereiken, igy most lehet honapokig tesztelni, hogy a komplex szoftverrendszer vajon mukodik-e vele, vagy melyik tarolt eljaras szall el rajta, aztan szorul atirasra.
SQL2000->2005 valtast elegge megszivtak annoÉn viszont nem szoktam fotelből gépelni, szóval azt nem tudom milyen lehet. Még a kerekes irodai széket is száműztem itthonról, mert jáccás közben baromira idegesítő volt, amikor Race07-ben féktávon elindult hátrafelé a szék
En csak strategiat tolok, meg neha egy-egy RPG-t, ugyhogy inkabb az eger dominal jatek kozben.
-
nyunyu
félisten
válasz proci985 #5846 üzenetére
és mennyire tartós ez a bőrszerő vinyl? bőrnek van egy olyan rossz tulajdonsága, hogy kopik, namost ez használatra lett véve. és egyébként milyenek voltak vele a tapasztalataid?
Eleg tartos, regi billzetemen csak a sarkai koptak ki, mivel eleg sokat tettem ide-oda a billzetet, aztan a billzet jobb also sarka mindig a szek karfajan landol, ahogy olbe veszem.
Takaritasat nem vittem tulzasba, kb. evente egyszer latott szappanos vizet, meg borapolot.
de néha a netbeans az őrületbe kergetett az automata zárójelezéssel (együtt szoktam őket kirakni, hogy véletlenül se felejtsek el lezárni).
Ne is mondd, mult heten volt javas laborom a zegyetemen, mi is anyaztunk boszen a NetBeans zarojelezese miatt.
Szerencsere a melora hasznalt Visual Studio nem ilyen aggressziv.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo128
senior tag
-
proci985
MODERÁTOR
és mennyire tartós ez a bőrszerő vinyl? bőrnek van egy olyan rossz tulajdonsága, hogy kopik, namost ez használatra lett véve. és egyébként milyenek voltak vele a tapasztalataid?
vakon tudok gépelni. eddig a problémás a z/y (svéd a bill), néha nm, et tévesztek, ill a )Ö karaktereket tévesztem néha. valamint néha t/z tévesztek. remélhetőleg hamar el fog múlni.
a gépelési sebességem meg határozottan javul, talán egy pár nap és már menni fog rendesen.
egyébként a "hastámasz" nekem szabvány 10ujjas felállással volt csak jó, egyébként az én kéztartásommal nem jött be. tényleg meg kéne tanulni 10ujjazni.
*ot én is numpadon nyomok. automcompletenek megvannak előnyei (pl azonnal kiderül, ha valamelyik változó/fv rosszul van definiálva), de néha a netbeans az őrületbe kergetett az automata zárójelezéssel (együtt szoktam őket kirakni, hogy véletlenül se felejtsek el lezárni).
-
vlevi
nagyúr
"Ha kodoltal volna Borland C++-ban, akkor nem irnal ilyen hulyeseget."
Én már annyi szart írtam, hogy csak sorkijelölés Ctrl+Ins, aztán 3 pagedown, Shift Ins módszerrel kódolok Ezért gyilok az elforgatott 6-os, mert nem ott van az insert, pagedown, mint 20 évvel ezelőtt
C++-t nem használtam ez igaz, de majdnem minden más megvolt. goto-hoz meg nem kell ergonómikus bill
Még a magyar billentyűzettel is macerásabb kódolni. Az amerikai kiosztás azért szerencsésebb, mert sokkal kevesebb gombot kell duplán nyomni. És akkor is kizárólag a shiftet. Nincs olyan, hogy a () vagy : gombokhoz shift, a {}-hez altgr, satöbbi. Sorvégi ;-höz pl semmit nem kellett nyomni, itt altgr. Az Altgreseket máig nem bírom eltalálni.
Egyébként mostanság Delphi + PL/SQL fronton kódolok, és Delphiben nálam most is ki van kapcsolva az összes ilyen bizbasz. Ne firkáljon nekem fél oldalt akkor, ha beírok egy if-et, mert a felét úgy is ki kell törölni. Néha-néha megnyomom a Ctrl+Space-t, de ennyi. Amennyi ideig keresi, hogy mit kínáljon fel, inkább beírom.Én viszont nem szoktam fotelből gépelni, szóval azt nem tudom milyen lehet. Még a kerekes irodai széket is száműztem itthonról, mert jáccás közben baromira idegesítő volt, amikor Race07-ben féktávon elindult hátrafelé a szék
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz proci985 #5841 üzenetére
Sch veszelyes kornyek.
Egyszer adtam kolcson a gagyi KB9810-et ottani haveroknak, nyakonontottek vodka-naranccsal, ugyhogy meg annyira sem mukodott utana, mint uj koraban.
BTW, en KB9810-emen a PrtScr/ScrLk/Pause folott a billzet elebe volt rejtve a power/sleep/harmadik gomb, nem a Del/End/PgDn ala, mint a belinkelt kepen.
-
nyunyu
félisten
válasz proci985 #5838 üzenetére
kényelmes bőr csuklótámasz
Borszeru vinil...
eddig dokumentációt irogatok vele, ill fórumozok. valamennyi programozás még a héten van, jövő héttől több, szóval ez még kiderül. illetve jövő héttől megint megpróbálok áttérni 10 ujjra. typing of the dead azt hiszem
Ha tudsz nagyjabol vakon gepelni, akkor nem lesz gond, max a keztartas lesz picit mas, de ha ezt betartod, akkor nagyjabol minden gomb ott van, ahol amugy is keresned, egyedul a jobb Alt helyet kell szokni, mivel 1-2 gombbal balrabb van, mint a sima billzeteken.
Legalabbis melohelyi laposomon a - alatt van, igy ott siman nyomom az AltGr+- kombot a *-hoz, Ergo4000-ren viszont 2 gombbal odebb van, igy sosem sikerul, inkabb a numerikus *-ot hasznalom.
Grr, meloznom kene a hulye laposon. Asszem netre radug, logmein.com, aztan fotelben hanyattdolve Ergo4000+32" "monitor" komboval fogom tolni, mintsem odagornyedni a miniatur kijelzo+hasznalhatatlan billzete fole.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Na ez az, én emiatt ódzkodok az ergonómikustól. Legfőképp azért, mert ha itthonra vennék is ilyet, és próbálnám megszokni, akkor a melóhelyen verném a fejem a falba. Ott azért többet gépelek, mégha nem is vakon 10 ujjal.
Ergonomikus billzet elobb-utobb raszoktat a vakon gepelesre, mert 2 ujjal potyogni rajta eselytelen
(Mondjuk meg mindig nem tudok 10 ujjal gepelni, holott mar vagy 10 eve nem nezem a billzetet gepeleskor.)
Szerintem programozáshoz alkalmatlan az ergonómikus izé. Nincsenek olyan hosszú, egybefüggő szövegek, aminél bármi előnye is kijönne.
Ha kodoltal volna Borland C++-ban, akkor nem irnal ilyen hulyeseget.
Abban meg boven nem volt IntelliSense, meg GUIt sem lehetett osszeutni harom egerkattintassal, mint a mai csilivili, egerrel huzogatos fejlesztoi eszkozokben. (lasd Visual Studio vagy NetBeans, hogy .NETesek meg Javasok se maradjanak ki. )
Aztán majd jópár év múlva, amikor "elkopik", akkor majd megint újfajta alakú, még-még-még ergonómikusabbnak kikiáltottat próbálnak eladni neked, és azt megint szokhatod meg
Nekem fel napba telt megszokni az Ergo4000-et az L Cordless Comfort utan.
Azt is csak azert, mert az L billzeten elforgatott hatos volt, mig az Ergo4000-ren rendes kiosztasu az Ins/Del.
Egyik ismerősömnek van ilyesmi, mert ő is szentül meg van győződve róla, hogy az milyen kényelmes, meg izé. Ezzel szemben a gombjai kemények, már-már szorulnak, ráadásul max. 2 ujjal firkál, szóval nála teljesen esélytelen az ergonómia
Na ja, ezert csereltem le az 5 eves, utott kopott Ergo4000-emet egy zsirujra.
Teljesen mas gepelni rajta, mint a regin, ami mar nagyon kemeny+hangosan csattogott.Igazából abban sem vagyok biztos, hogy ez az ergonomikusnak kikiáltott valami tényleg az-e? Mert egy hagyományos, egyenes billentyűzeten, senki sem kényszerít arra, hogy olyan kifacsart módon tartsam a kezemet, mint ahogy a képeken látni. És szerintem senki sem gépel úgy.
En egyszer probaltam egyenes billzettel forumozni itthon, ugy, ahogy Ergo4000-rel szoktam: fotelben hanyattfekve, labaim az asztalon, ket konyokom a karfan, olemben a billzet, asztalon az eger.
Na ezt a testtartast kb. 5 percig birtam egyenes billzettel, annyira ki kellett csavarnom a csuklomat.
Ergo4000-rel egesz nap birom az asztal elotti fetrengest, mivel az integralt hastamasz pont jo tavolsagra tartja el a billzetet, plusz a billzet torese miatt majdnem egyenesen tudom tartani a csukloimat.
Sima egyenes billzettel kb. 70 fokkal kifele kellett forgatni a hashoz szoritott csuklomat, hogy egyaltalan gepelni tudjak.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
proci985
MODERÁTOR
na igen, az a szürke tab shift billek, imádtam őket csak egy idő után kihaltak, pedig nem voltak rosszak. persze attól eltekintve, hogy talán egyszerre 4-5 bill lenyomását tudták csak bevenni, meg átalakítózni kellett őket. írni jók voltak, játszani már nem annyira
Geniusból én azt a szériát imádtam, amin valami barom a delete alá berakta a sleepet... Schönherzben nagyon sok volt egy időben, szinte kivétel nélkül kiszerelt sleeppel... kissé idegesítő volt, amikor az ember véletlenül mellényúlt programozás közben, aztán már lehetett is malmozni pár percet. ja, enyém is moddolva volt, bár én ott sose laktam
-
Ricardo128
senior tag
Hellótok,
Még a múltkori háló partin ment nagyba a CS1.6 és amikor vásároltam észrevettem, hogy milyen lassú is a reakció ideje a két gomb közötti lenyomásnak. Vásárolnék, erre bemegy a B8 helyett a fegyverekhez A lényeg, mármint a kérdésem, hogy milyen szempontok alapján nézzek egy billentyűzetet?
A lényeg; szeretek és tudok gépelni, a lenyomás ne legyen kényelmetlen és nem muszáj halknak lennie, legyen jó gyors a "válaszidő/reakcióidő", leginkább játékra használnám.
Van vezeték nélküli bill.-em, kényelmes is, de olyan idegesítő, hogy nyomnám a gombot és nem érzem, hogy nyomva tartom, mert olyan, mintha le sem nyomnám. Szóval legyen jó "old school" típusú. Most ilyenem van: Chicony KB-9810 HUN PS/2 fehérbe, és valami hasonló kéne. 2000-3000 forintot szánnék rá, nem többet. A lényeget le írtam, nekem nem kell rá 150millió plusz gomb, elég a hagyományos.
Csak nem ismerem a jó márkákat, azért kérdezek itt Bár a mostani billemet nagyon szeretemELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
gölmétcsül ©
-
vlevi
nagyúr
válasz proci985 #5838 üzenetére
Melóhelyen tizenvalahágyezer évig nekem is egy sima billentyűzetem volt, amihez a PS2 csatlakozóhoz is átalakító kellett Valami unikey márkájú, vagy mi. Ezen még szürkék voltak a tab, shift, satöbbi billentyűk. Sajnos a sok-sok éves használat után elkezdte kihagyogatni a gombokat, néha nem reagált 1-1 gombra, akkor kaptam másikat, valami Genius fost. Szűz újonnan jónak tűnt, de 1-2 hónap után elkezdett eltűnni a gombok alól a csillapítás. Most Logi Internet 350 van, ez úgy-ahogy bevált.
-
proci985
MODERÁTOR
teljesen jogosak a meglátásaid.
amit nem írtam: előző három hónapban gyakorlatilag ültem a gép előtt, csináltam a dokumentációt és kódoltam. közben elhasználódott a billem, emiatt kellett új.
lehetőségek:
- fillérekért venni egy másikat, viszont az olcsó modellek nekem picit nehezen jártak... igazából a kedvenceim a 15-20 évvel ezelőtti angol billes nagyonrégi csatolós klasszikus modellek voltak, amiket kb lehellettel lehetett használni pár év nyúzás után. hangja mint a géppuskának, viszont a könnyű járás miatt imádtam őket. viszont olyat már nem lehet kapni... 10 éve se tudtam venni, amikor az utolsómnak is lehalt az elektronikája. probléma: próbáltam pár ilyet, nehezen jártak, tetejében a Logi 6ks példányaival se voltam elégedett, és az már a kategória csúcsa volt.
- venni valami gamert: Steelseries 7 mechanikus, lehet is kapni itt, viszont az 35k helyi áron -hm, szóval nem olcsó-, és épp a nagykerben sem volt. kisebb steelseriesek 15kért, leddel... hát a fene tudja, tapasztalat az, hogy ami gamer és ledes, az általában gyenge is. nekem meg említett okok miatt kissé más igényeim vannak.
- venni egy MS/Dell/HP modellt. a probléma, hogy ezen gyártók átálltak ergonomikus modellekre is, és ha az ember nem oem, akkor leginkább azokat lehet kapni. illetve wirelessre, viszont én kötött párti vagyok (meg wireless bill van itthon, ha nagyon arra vágyok).extra igények: numpad kell, mert fpseket arról tolom;>. del, insert kell, viszont a kikapcsológombnak vagy kieső helyen, vagy kiszerelhetőnek kell lennie.
ami még lényeges: sürgősen kellett, tehát a metódus a bemegyek a boltba és megveszem az első alkalmast volt.
a bolt: első hely: van wireless, van sima, 6os pad, numpad, nehezen jár.
második: olcsóbb cuccok, wirelesek, de hopp, mi az a hatalmas MS feliratú doboz ott alul?
15k, szóval árban még ok (nem olcsó, de itt egy szakmai könyv is ennyi), drótos, viszont ergonómikus.eladó rámnéz (szerintem látszott picit gondolkodtan), közli ha nem válik be, akkor menjek vissza és kapok másikat. más alternatíva nem volt, szóval úgy döntöttem, kipróbáljuk. ha lett volna nem ergonómikus alternatíva, most egy hagyományos billen pötyögnék.
ez volt tegnap.
amit el lehet róla mondani:
- billek jól járnak. a space is.
- a gépelési sebességem lassú, viszont ez laptopra migrálásnál is megszokott. billkombinációkat (pl alt8) kicsit fura leütni, billek relatíve elmozdultak.
- olyan, mintha az ember nem is egy bill előtt ülne, hanem valami egzotikus kontroller előtt. azért fíling.
- kényelmes bőr csuklótámasz
- nehéz, jól áll a helyén.eddig dokumentációt irogatok vele, ill fórumozok. valamennyi programozás még a héten van, jövő héttől több, szóval ez még kiderül. illetve jövő héttől megint megpróbálok áttérni 10 ujjra. typing of the dead azt hiszem
eddig bejön a Natural Ergonomic 4000.
ami majd gáz lesz, hogy a laborban hagyományos billek vannak, de talán ez annyira nem veszélyes.
igazából előző hozzászólás is tapasztalatok megosztása miatt született. a gondolataid pedig teljesen jogosak a témával kapcsolatban.
kifacsart kéz... vannak páran. nekem elég volt pár ínhüvelygyulladás a tavaszi szünetekben (C&C : Red Alert 3 napig egyfolytában;>), hogy megtanuljak ügyelni a helyes pozícióra.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz proci985 #5836 üzenetére
"nem tudok 10ujjal gépelni"
Na ez az, én emiatt ódzkodok az ergonómikustól. Legfőképp azért, mert ha itthonra vennék is ilyet, és próbálnám megszokni, akkor a melóhelyen verném a fejem a falba. Ott azért többet gépelek, mégha nem is vakon 10 ujjal. Nekem egyelőre bőven elég az a "kihívás", amit a Logi Mk250-en az elforgatott 6-os blokk jelent
Szerintem programozáshoz alkalmatlan az ergonómikus izé. Nincsenek olyan hosszú, egybefüggő szövegek, aminél bármi előnye is kijönne.
Aztán majd jópár év múlva, amikor "elkopik", akkor majd megint újfajta alakú, még-még-még ergonómikusabbnak kikiáltottat próbálnak eladni neked, és azt megint szokhatod meg
Egyik ismerősömnek van ilyesmi, mert ő is szentül meg van győződve róla, hogy az milyen kényelmes, meg izé. Ezzel szemben a gombjai kemények, már-már szorulnak, ráadásul max. 2 ujjal firkál, szóval nála teljesen esélytelen az ergonómia
Igazából abban sem vagyok biztos, hogy ez az ergonomikusnak kikiáltott valami tényleg az-e? Mert egy hagyományos, egyenes billentyűzeten, senki sem kényszerít arra, hogy olyan kifacsart módon tartsam a kezemet, mint ahogy a képeken látni. És szerintem senki sem gépel úgy.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
beléptem a Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 tulajok sorába.
fél napja van meg, hát 20 év hagyományos bill után szokni kell. főleg, hogy nem tudok 10ujjal gépelnikb olyan használni mintha az ember egy kényelmes kontrolleren írna (ez tudom, hogy hülyén hangzik, de nekem ez jutott róla eszembe). 10 ujjal jobb lenne, viszont így is működik.
eddig nagyon bejön.
ja, svéd verzió.
[ Szerkesztve ]
-
zozz12
tag
Üdv!
Érdeklődnék, milyen billentyűzetet ajánlanátok játékra (FPS), internetezésre, egyéb általános feladatokra, max. 5000Ft -ért!Köszi
-
Bada Bing
tag
válasz Adiking #5829 üzenetére
A hagyományos billentyűzetekben egy megfelelően kialakított szilikonréteget püfölsz, amely két nyomtatott, vezető rácsot nyom egymásnak. Az összes gomb egy egybefüggő rácson van kialakítva, a mechanikai visszahatásért az egybefüggően kialakított szilikon felel.
Mechanikus billentyűzeteknél minden egyes billentyű alatt egy külön mechanikus kapcsoló található. Hangról rögtön fel lehet ismerni az ilyen billentyűzeteket, mert finom lenyomás esetén is viszonylag hangosan kattannak.
-
q13579
senior tag
Sziasztok.
Billentyűzetet keresek elsősorban játékra.
Ami fontos, hogy fekete legyen, de ez már nem nagy elvárás.
Ami inkább az, hogy ne legyen horribilis összegű. Sajnos se pénzem, se kedvem nincs igazán tizenezreket kiadni billentyűre... (akkor inkább vga-t fejleszt az ember).
Max 5-6 körül gondolkodnék. Tényleg a leglényegesebb, hogy kényelmes legyen és pontosan vegye a karaktereket.
Ha tud valaki alternatívát, nagyon hálás lennék.
-
senior tag
valaki tud magyar kiosztású világító billentyűzetet?
-
Hulot
tag
Vettem egy USB-s billentyűzetet a régi PS2-es helyett, amivel az a bajom, hogy bizonyos ideig (10-30?perc) nem használva lefagy/nem érzékel. Kihúzom-vissza utána jó. XP alatt van.
Mi lehet az oka? -
Adiking
tag
Sziasztok
A "mechanikus billentyűzet" marketingszöveg mit takar? Olyan mint az Xbox360 gamepad-on az analóg ravasz, tehát érzékeli, hogy mennyire nyomtam le a gombot? -
VGYke
addikt
válasz icecave #5825 üzenetére
Akkor egyszerűen érthetetlen a jelenség, mert nálad és nálam kb. 50%-ban ugyan az a hiba.
Kifejezetten írják (Logitech) hogy a vevőt ne hosszabítóval dugjuk az USB-re, hanem direktbe. Namármost az előlapi USB az qrvahosszú dróttal van rákötve az alaplapra, a hátlapi USB meg nem. Drótok hosszának problémáját az ohm törvény szerint megértem mert korlátozott az USB teljesítmény: esik a feszültség, hibázhat az eszköz.
De itt nem ez a probléma forrása, mint ahogyan te is írtad.
Akkor mi a bánat? Microsoft HUB driver-Logitech eszköz inkompatibilitás Win7-64bit alatt?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
vlevi
nagyúr
Hát akkor marad a hosszabbító, amit bedugsz hátra, és kirakod az asztalra.
Egyébként nekem is van routerem, és hátulra van bedugva az mk250 (nem 520, 250) vevője, és nem tapasztalom ezt a problémát. Egyszer volt ilyen, amikor a tévé elé raktam a billt+egeret. Ez sincs sokkal messzebb a géptől, csak nem balra, hanem jobbra. Na, ott már akadt, kihagyott. Arrébnhúztam 10 centivel, és tökéletes lett. Valószínűleg az már sok volt neki, hogy a gépház, a tömör asztal oldalfal, UPC-s router, WiFi router, drótnélküli telefon adóegysége, tévé állvány fizikailag útban volt (az asztal oldalára vannak felaggatva a cuccok), de pár centival arrébb már nem volt ennyi zavarás. Mint ahogy 6 méterről a másik szobából sem.
Lassulás viszont nincs. Igaz, az mk250-hez nem unifying vevő tartozik, hanem sima, pendrive méretű szerkezet.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nemhiszem, hogy hibás a vevő. Vettem ugye a bill-egér kombót (MK520), amihez volt egy USB vevő, meg vettem egy Performance MX egeret, ahhoz is volt vevő. Természetesen, a két eszközhöz elég egy vevő, mindkettőt kipróbáltam, mindkettővel csinálta. Tehát szerintem nem abban van a hiba. Nekem HAF 932 van. Hátulra nekem is be van dugva sokminden USB-n, elölre viszont csak a vevő, meg néha 1-1 pendrive, vagy az iPhone-om töltője. Ha mindkettő be van dugva a vevő mellé, akkor sem lassul. Viszont érdekes, hogy ami közvetlenül az alaplapra van ráépítve USB-k (hátsók) azon lassul, ha elöl van akkor meg nem (Ez ugye kábellel van az alaplapra kötve a házon belül).
Bocs a szóismétlésekért
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
válasz icecave #5823 üzenetére
A helyzet nálam is ugyan ez!!! Azóta kipróbáltam: a ház front USB-re dugva nem tapasztaltam anomáliát, bár rövid ideig próbálgattam. Viszont ezt a jelenséget (mármint hogy a wifi kapcsolat válogasson az USB helyek között - figyelembe véve a 2,4GHz wifi hatótávolságát = mit számít 50cm!!!) nem tartom egészen normálisnak!
Nekem egyébként a CM HAF922 házban (ami a nagy és ezért a földön van) a front USB-be dugott vevő útban van, már kétszer nekimentem, még a végén törik valami. A másik, hogy alkalmanként 4 USB-s egyéb cucc is csüng a gépen, erre meg kell a front USB.
Senki nem találkozott még hasonló problémával mint icecave és VGyke? Mert ha nem, ezek egyedi esetek, lehet garanciában megoldhatóak (pl. hibás az USB vevő)kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
nagyúr
Nekem fel van rakva a setpoint, itt tudom az egeret is és a billt is konfigolni.
Nálam úgy nézett ki a dolog, hogy az asztal mellett van a gépház, és az alaplapra tettem a vevőt, a gépház hátuljába, értelem szerűen. Ekkor jelentkezett a lassulás. Egy ideje áttettem a gépház front USB-jébe a vevőt (ami talán kicsit messzebb van a billentyűzet, mint az első felállásban). Azóta nem tapasztaltam lassulást. -
VGYke
addikt
válasz icecave #5804 üzenetére
Sikerült rájönni, mi nálad a hiba? Nálam a 250-nél valami nagyon hasonló van. Ha a billentyűhöz közelebb van a vevő (monitor oldalában, bal oldalon), akkor az a jelenség, mint amit itt leírtam, de akkor néha az egér akad meg 1-1 pillanatra.
Ha a ház hátuljába dugom (ami jobb oldalon van), akkor az egérnek semmi baja, de a billentyű olyan hibajelenséget produkál, mint amit te leírtál.Elem lemerülés kizárva, cseréltem.
Nem kellene ehez valami driver? Mert én nem kaptam, a win7 felismerte.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
vlevi
nagyúr
Rájöttem (ismét), hogy baromi szar helyen van a Logitech Mk250-en a mute gomb. Megint elaltattam a gépet. Mondjuk, elhalkult, szó se róla , csak pont másoltam DVD-ről vinyóra
De úgylátom, túlélte a DVD is, és a külső vinyó is... -
VGYke
addikt
Oda nem, de a monitor oldalába igen (van 2 USB ott is) és akkor már az egér is akadozik néha. Az az érdekes, hogy ezt csak pár napja csinálja / vettem észre. Elemeket cseréltem, egy régebbi win7 telepítést újra "ghost"-toltam, nem változott semmi.
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Nem tudom jó helyen járok-e (lehet valami wirelesses fórumot kellene keresnem?), technikai segítségre, ötletekre lenne szükségem:
V egyyyyyyyyyyyyyyyyyyyLogitech MK250.
Most a fenti sok y-t szándékosan hagytam benne, mert a bill. csinálta magától, mint ahogy a "space"-t kihagyta az utolsó y és L között.
A mondat helyesen így hangzik: VAN EGY LOGITECH MK250 cuccom (az előbb ezt is írtam le).
Nem tudok másra gondolni mint arra, hogy a billentyű adó-vevő egysége és a net elérésemet biztosító, gépemben lévő wifi kártya bekavar egymásnak.
A bill. vevőegységét most dugtam másik USB-be. Előtte néha (nem mindég) hiába nyomogattam a billentyűket, nem jelentek meg a karakterek, most átdugás után, meg átment sorozatvetőbe. Egérrel soha semmi baj nem volt.
Mi lehet a baj szerintetek???kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Dzsuditt
tag
Sziasztok,
melyik billentyűzetet tudnátok ajánlani, ami:
– vezetékes
– multimédiás
– lapos
– és olyan 3-4e körül van? -
vlevi
nagyúr
válasz MichaelSD #5814 üzenetére
Az is csak annyiban, hogy lesz-e hosszú í betűd. Az amerikai billentyűzeten a bal shift hosszabb, beér egészen az "A" alá, és a miénken viszont van a Shift és az Y között egy gomb. Ha ilyen alakú (asszem ezt hívják ISO-nak, az amerikait pedig ANSI kiosztásnak) a billentyűzeted, akkor az már majdnem magyar. Ha viszont hosszú a Shift, akkor nem. Egyébként Magyarországra nagyon sokszor úgy jön a Microsoft billentyű, hogy nem magyar, de valakik rámatricázzák a T és U közötti Y-ra a Z betűt, meg a többi magyar karaktert, és magyar billentyűzetként árulják. De azokon nem lesz í betű...
-
szata.68
senior tag
Lenne egy hülye kérdésem...
Ha veszek egy angol kiosztású billentyűzetet,de magyar oprendszeren használom,akkor pl a T mellett hiába van írva Y,azt Z-nek fogja bevenni a gép? -
vlevi
nagyúr
Na ez az bakker, de amióta "divat" a a 6-os blokkal való variálás, azóta szívás van. Pl. a Logitech Mk250 teljesen jól használható szöveg gépelésére, de kódolásra nem. Mert ott rengetegszer van szükség a Ctrl/Shift Ins/Del gombokra (én is azt használom, nem a Ctrl X-C-V gombokat), és falnak megyek, ha nem ott van, ahol kellene lennie. Ha pedig oda kell nézni, akkor kiesek a "ritmusból"
-
Sick Boy
őstag
Sziasztok!
Egy problémám lenne.
Szeretnék billentyűzetet venni, de nem mindegy ám, hogy milyet.
Évek óta ezt használom:
Trust 15051 KB-2200
Ezen van Copy Paste és Cut gomb.
Ez az évek folyamán nélkülözhetetlenné vált számomra, nem tudok már rendesen a gép előtt dolgozni e nélkül.
A melóhelyen meg otthon is dolgozom elég sokat, így két ilyenem van, egy bent, egy meg otthon, teljesen rá vagyok gyógyulva erre a billentyűzetre. tényleg 3-4 éve folyamatosan ezen dolgozom. Annyira ráégett a kezem ezekre a gyorsgombokra, hogy tiszta szerencsétlen vagyok, ha egy másik gép elé ülök le.Na úgy tűnik, a benti kezd megdögleni.
Persze ezt a típust már nem forgalmazzák.Kellene valami hasonló.
Ez nagyon-nagyon jó nekem ez a billentyűzet.
Néztem itt is ott is, de nem találtam még hasonlót sem, sőt, olyat sem, ahol dedikált Cut Copy Paste gombok lennének a billentyűzeten!
Ha és persze magyar kiosztású kellene persze.Kérlek, segítsetek!!!
Köszönöm!