Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nyunyu

    félisten

    válasz vlevi #5837 üzenetére

    Na ez az, én emiatt ódzkodok az ergonómikustól. Legfőképp azért, mert ha itthonra vennék is ilyet, és próbálnám megszokni, akkor a melóhelyen verném a fejem a falba. Ott azért többet gépelek, mégha nem is vakon 10 ujjal.

    Ergonomikus billzet elobb-utobb raszoktat a vakon gepelesre, mert 2 ujjal potyogni rajta eselytelen :DD

    (Mondjuk meg mindig nem tudok 10 ujjal gepelni, holott mar vagy 10 eve nem nezem a billzetet gepeleskor.)

    Szerintem programozáshoz alkalmatlan az ergonómikus izé. Nincsenek olyan hosszú, egybefüggő szövegek, aminél bármi előnye is kijönne.

    Ha kodoltal volna Borland C++-ban, akkor nem irnal ilyen hulyeseget. :DDD

    Abban meg boven nem volt IntelliSense, meg GUIt sem lehetett osszeutni harom egerkattintassal, mint a mai csilivili, egerrel huzogatos fejlesztoi eszkozokben. (lasd Visual Studio vagy NetBeans, hogy .NETesek meg Javasok se maradjanak ki. ;])

    Aztán majd jópár év múlva, amikor "elkopik", akkor majd megint újfajta alakú, még-még-még ergonómikusabbnak kikiáltottat próbálnak eladni neked, és azt megint szokhatod meg :(

    Nekem fel napba telt megszokni az Ergo4000-et az L Cordless Comfort utan.

    Azt is csak azert, mert az L billzeten elforgatott hatos volt, mig az Ergo4000-ren rendes kiosztasu az Ins/Del.

    Egyik ismerősömnek van ilyesmi, mert ő is szentül meg van győződve róla, hogy az milyen kényelmes, meg izé. Ezzel szemben a gombjai kemények, már-már szorulnak, ráadásul max. 2 ujjal firkál, szóval nála teljesen esélytelen az ergonómia

    Na ja, ezert csereltem le az 5 eves, utott kopott Ergo4000-emet egy zsirujra.
    Teljesen mas gepelni rajta, mint a regin, ami mar nagyon kemeny+hangosan csattogott.

    Igazából abban sem vagyok biztos, hogy ez az ergonomikusnak kikiáltott valami tényleg az-e? Mert egy hagyományos, egyenes billentyűzeten, senki sem kényszerít arra, hogy olyan kifacsart módon tartsam a kezemet, mint ahogy a képeken látni. És szerintem senki sem gépel úgy.

    En egyszer probaltam egyenes billzettel forumozni itthon, ugy, ahogy Ergo4000-rel szoktam: fotelben hanyattfekve, labaim az asztalon, ket konyokom a karfan, olemben a billzet, asztalon az eger.
    Na ezt a testtartast kb. 5 percig birtam egyenes billzettel, annyira ki kellett csavarnom a csuklomat.
    Ergo4000-rel egesz nap birom az asztal elotti fetrengest, mivel az integralt hastamasz pont jo tavolsagra tartja el a billzetet, plusz a billzet torese miatt majdnem egyenesen tudom tartani a csukloimat.
    Sima egyenes billzettel kb. 70 fokkal kifele kellett forgatni a hashoz szoritott csuklomat, hogy egyaltalan gepelni tudjak.

    Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Új hozzászólás Aktív témák