Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
FEDman
üzenetére
Most az előbb írtam, hogy nem átlátszó, hanem tejüveg... de végülis mindegy, akkor maradok annyiban, hogy én sima papírt használtam, azzal is lehet.
"Az utóbbi időben mintha pökhendi, kioktató és kinyilatkoztató stílus nélkül már szinte nem is tudnál kommentet írni."
Hoznál pár példát? Miután múltkor rámszóltatok, azóta igyekeztem visszafogottabban írni (meg amúgy ide írni is ritkábban szoktam már egy ideje, ez a mai is rátesz egy lapáttal). Átnéztem az utóbbi pár hónapot, akiknek beszóltam, azok vagy felelőtlenül tényként állítottak másoknak olyan dolgot, amiből anyagi káruk lehet (időjárás-állóságra garancia), vagy tényleg nagy butaságot mondtak (A7s-t leszámítva beltérben vaku nélkül nem lehet fotózni), vagy pont az volt a gond velük, hogy az alapokkal sem voltak tisztában és nem is voltak hajlandóak tanulni. Továbbá az elsőt leszámítva igyekeztem is inkább finomabban, humorosan utalni, nem ilyen közvetlen konfrontációval.
"egy tanulni vágyó lelkes kezdőt osztottál ki kategorikusan, hogy az ég világon semmi értelme full manuálisan kezelnie gépét"
Már megbocsáss, de nagyon nem ezt és nem így írtam.
Úgy kezdte, hogy beltérben, mozgó gyerekekkel, vaku nélkül manuális-módban nehéz dolga van, amire ezt írtam:
"Mármint M-mód? Miért nehezíted az életed vele, az A mód helyett? Beállítod a rekeszt és az expo-korrekciót, belövi a záridőt hozzá. 95%-ban azt használom, S-módot ha záridő kell, M-módot szinte csak éjszaka."
És egyáltalán nem kioktatásról szólt a hsz-em, kisregényt írtam a kérdésére, hogy szélesebb fixre milyen opciók vannak.
Majd amikor írta, hogy:
"A full manuál módot azért eröltetem az "A" móddall szemben, mert így többet tanulok, látom, hogy mi az a rekesz-ISO-zársebesség kombináció ami legjobban működik egy adott témánál. Többet szívok vele, mint egy Aperture priority móddal, de így van esélyem megtanulni"
Erre írtam ezt:
"Szerintem felesleges önszopatás mindig azt használni."
Ajánlom figyelmedbe a mindig szót. Nem azt mondtam, amivel vádolsz, hogy sosincs értelme, hanem azt, hogyha szeretne pár jól exponált képet is a gyerekekről, akkor lője meg A-ban. Abból is lehet tanulni, hogy ennek megnézi a záridejét, mint támpont (ld a másik idézet feljebb "belövi a záridőt hozzá", vagy ebben a hsz-ben, "A-módban is kiírja ezeket").
A hsz-emen szerintem Te sértődtél jobban meg, mint Golota (ha Golota egyáltalán megsértődött rajta)."És igen, én is kemény vagyok néha. Főleg a régi arcokkal nem szoktam finomkodni."
Tudod, csak az zavar, hogy felém "mintha pökhendi, kioktató és kinyilatkoztató stílus nélkül már szinte nem is tudnál kommentet írni", hogy a szavaiddal éljek, és ez itt most nem csak költői túlzás, mint részedről. Tisztellek és elismerlek szakmailag, érdeklődve olvasom a cikkeidet, de ezt a folyamatos kipécézést már kicsit unom.
80hun: ezért nehogy szétszedj egy gépet
egyszerű kicsi tükör is megteszi, sarki kínai vegyesboltban kapható fajta is
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Tesla topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Spórolós topik
- Mini PC
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- Asus PN50 mini pc /Ryzen 5 4500U(6 mag)/8GB/250GB/WIN11 PRO/
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
egyszerű kicsi tükör is megteszi, sarki kínai vegyesboltban kapható fajta is