Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-book olvasók
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BIOS topic
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
Freddy76
üzenetére
Doktor Úr, jól hallom, elmehetek?
Nem, ELMEBETEG!Bár mostanában (nem csak a jelenlegi, hanem az elmúlt tizenév eseményeire reflektálva), kezdem elveszteni a fonalat, hogy a bent és a kint közül melyik-melyik... kapcsolódó napirajz.
De nem is ezért jöttem.
Mások gyors gépváltásait ellensúlyozandó én még mindig a vaku-kérdésnél vagyok leragadva (nem sürgős, ráérek alaposan utánanézni).Szóval ha jól veszem ki, Oly/Pana TTL-t a maréknyi Oly vakun kívül csak egy-két 3rd party vaku kezel: két Metzet és egy Cullmannt láttam eddig (indexen említettek egy Yonguot is, de téves infó volt, csak az ebayes eladó írta bele a címbe, valójában teljesen manuális a vaku, semmilyen TTL-t nem tud). HSS pedig még tovább szűkíti a kört. A viszonylag kompakt méretet pedig jobb, ha el is felejtem. Ha jól látom, FL36R a legkisebb azok közül, amelyek a fentieket teljesítik.
Optikai slave-ként mindegyik tud működni, viszont megvannak a korlátaik, nappali fényben nem működnek túl megbízhatóan. Optikai módban viszont csak elsütés van, TTL nincs, tehát akár egy olcsóbb HSS-képes Yongnuo is megteszi optikai slavenek, ami újonnan is egy használt FL36R árának töredékébe kerül?
Rádiós fentiek között nincsen. S tovább bonyolítva, ha jól értelmezem, a rádiós adók is, ha nem ismerik az Oly/Pana TTL-t, akkor nem tudják úgy vezérelni, tehát csak az elsütést tudják, a slave-et ugyanúgy manuálisan kell előre beállítani, mint az optikai esetben?
Ha ezek igazak, m4/3 háza táján nem túl víg a vakus helyzet....
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parkside szerszám kibeszélő
- E-book olvasók
- One mobilszolgáltatások
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Waifu riadó, mozgásban a Silver Palace!
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest