Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autóhifi
- OLED monitor topic
- Kihagyja a következő GPU-generációt az Intel?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A szellőzésre is figyel a Lian Li kábeleket rejtő, Infinity sorozatú mikrotornya
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
Throme
üzenetére
Hol vannak a valóság határai?
Nem mondtam, hogy én nem utómunkázok a képeimen. De akkor azok már nem a valóságot mutatják, hanem módosított képek, műalkotások.
Mondjuk olyan is van, hogy az eredeti fotó nem olyan mint a valóság, és azért módosítom hogy jobban olyan legyen. Pl. becsillan az obi, alexpó-túlexpó mert manuálban van és úgyfelejtettem, nem csillog úgy a hó ahogy a szememmel látom.
Ha egy arcról leszedünk egy pattanást, az már nem a valóság, a HDR, a színek változtatása, égcsere, képrészletek eltüntetése, más képekkel kombinálás, ezek már alkotott képek.
De ha a technika korlátait oldjuk föl utómunkával, az közelíthet a valósághoz, pl. fókusz stacking, vagy asztrofotó. Mivel a technika másképp működik mint a szem-agy páros, ezért trükközni kell, hogy a képet nézve hasonlóbbnak lássuk a valósághoz. Én ezért utómunkázok a képeimen.
Nem mondom hogy ez baj vagy nem jó. Csak rögzítem a tényt, hogy az már nem az eredeti fotó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Arc Raiders
- Windows 11
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Autóhifi
- Tőzsde és gazdaság
- OLED monitor topic
- Kihagyja a következő GPU-generációt az Intel?
- További aktív témák...
- Canon EOS 1300D gépek objektívekkel ( 2800 / 9400 / 9600 / 13700 expo )
- Új - Canon EOS R8 milc fényképezőgép - 0 expó
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- Új - Canon EOS R6 Mark II milc fényképezőgép - 0 expó
- Viltrox 50mm F2 (Sony E bajonett) csak kibontott, fotoplus vásárlás. Gépen nem volt.
- Apple MacBook AIR 13 / M2 / 16GB / 256 GB! BeszámítOK
- ÚJ 16" Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 mag, 32 GB RAM, 512 GB SSD, RTX A1000 6GB 27% ÁFÁS
- iPhone Xr 64GB 100% (3hónap Garancia)-ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR Gyűjtői darab (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- Kingston 32GB DDR4 3200MHz KSM32ED8/32ME ECC Szerver RAM
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest