-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigbuda
aktív tag
válasz
Csabroncka #125122 üzenetére
Az én olvasatomban az a FIRE, ha elér az ember egy olyan szintet, mikor a passzív befektetései hozamabol lehetséges egy takaréklángu élethez elengedhetetlen dolgok fedezése (pl. lakhatás, étel..). Tehát olyan szempontból érezheti magát biztonságban az ember, hogy történjen bármi is, ha csak a megélhetés a cél és nincsenek extra nagy vágyak, akkor akár megteheti hogy élete végéig munkanélküli legyen (még ha remete is) Az persze az egyéni fantaziara és igényekre van bízva hogy mivel szeretne foglalkozni az így felszabadult szabadidővel pl. bármely saját projekt ami dopamint szabadít fel, stb... (szerintem minden élőlény dopamin függő, ez ad erőt a mindennapokban)
Természetesen ez az állapot biztosan nem egészséges, nekem is egy motiváció és cél hogy a FIRE-t elerjem, de nyilván ha megvan akkor sem nem tudnék életem végéig semmit se csinálni , mert belebolondulnek.. de mégis adna egy olyan biztonságérzetet és lelki békét, hogy valóban a magam ura vagyok, muszajbol nem kell semmit csinálni, elvallalni, és bármi történik legalább az alapvető dolgok fedezve vannak (kellő önuralommal).
És az hogy kinek mennyi kell a FIRE-hez az egyedi igényektől függ, mindenképpen képben kell lenni és meg kell határozni hogy mi az a havi átlagos minimális szükséglet ami egyszerűen kell a letfentartashoz. Na ezt az összeget kell elovarazsolni stabilan passzív befektetések hozamabol és megvan a FIRE.
Szerintem... De szeretem mások véleményét és látásmódját olvasni, nem biztos hogy mindenkinek ezt jelenti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Battlefield 4
- Kis híján hajlítható telefon lett a Find X8 Ultrából
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- 14") ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,nVmeSSD,
- Acer 17,3" GAMER core i7 (8X3,8Ghz)GTX 1060 6GB 192bit VGA,16-32GB,SSD+1TBHDD,Nagyon szép állapotú
- AKCIÓ!HP Elitebook Folio(20mm!) 14,1"core i5,világító bill.,6-16GB RAM,120-480GB SSD,jó akku,Új töl
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest