Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sok gyártó szavaz a hagyományos tápcsatlakozóra a GeForce RTX 5060 sorozatnál
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enrico77
csendes tag
válasz
PredatorZoli #115775 üzenetére
oh, ezt nem tudtam, azt gondoltam, hogy ha ilyen kis országban, mint Magyarország, hétvégén és bármikor utalok, az meg is jelenik szinte azonnal az ellenoldalon, akkor egy profi brókercégnél is így van.
De ez csak felvetés volt a részemről, köszönöm a kiigazítást, legközelebb figyelembe veszem a hétvégét is!Vagy nem és döröbölök az ajtón újra
(viccelek)
Más, nem csak neked Zoli, bár főleg a rutinosabb közösség segítségét szeretném kérni:
Újfent tanácsotokat szeretném kérni a megálmodott portfóliómmal kapcsolatban.
A potfólió 15+ évre szól, 1-2 havonta tolom bele a beutalásokat, így várhatóan év végére alakulna ki az elgondolt százalékarány. A tervezett stratégia alapjai az egyenlő arányban (~20%) elosztott, éves szinten újra balanszolnám:
- Érték alapú befektetés,
- Magas minőségű cégek;
- Cégméret alapú;
- Momentum stratégia;
- Egyéb, ezek azok, melyek a saját elképzelések (ezen belül 7% tisztán Healthcare (tudom, hogy a fentiek szinte mindegyike tartalmaz HC szektort, de nagyobb arányt szeretnék; 7% arany; 6% kripto, melyből a kriptot max. év végéig tartanám, majd azt eladva A1JJTD-be forgatnám és maradna a TBSZ-en).
Ezt a tervet szeretném lefordítani ETF-ekre, melyben szeretném tehát kérni a tanácsaitokat.
Elég sokat túrtam a JustETF.com-ot, böngésztem a factsheeteket, olvasgattam a neten és természetesen itt is.
Tehát:
- 20% - XDEV
- 20% - JPGL
- 20% - AW1R
- 20% - ZPRV
- 7% - XDWH
- 7% - 4GLD
- 3% - BITC (év végén eladva és A1JJTD helyette)
- 3% - SLNC (év végén eladva és A1JJTD helyette)
Most a 2024-es TBSZ-re megy minden. Ezen most VWCE van, abból adnék el havonta és venném fel a fent vázolt stratégiát.
2024 végén zárják a TBSZ-t. Az éves balanszolást ettől függetlenül meg tudom rajta oldani, ugye? Betenni új összeget nem tudok, de ami addig 12.31-ig rajta van, azt tudom cserélgetni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megváltozott az Android minimális rendszerkövetelménye
- Linux kezdőknek
- Politikai mémek
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- Tőzsde és gazdaság
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest