Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- LG LCD és LED TV-k
- Everest / AIDA64 topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Azonnali processzoros kérdések órája
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovisoft
őstag
válasz #41635072 #61698 üzenetére
Ebből van a stadionokban egy-egy megnyitó ünnepségen a sok villogás a nézőtéren. A vakuval próbálják bevilágítani a stadiont, aztán csodálkoznak, hogy a képen csak az előttük ülőnek a tarkója világos, minden más sötét. Meg amikor egy esti városképet vagy éjszakai égboltot fotóznak vakuval. A Holdat majd biztosan bevilágítja a mókusvillantó. Eszem megáll, ezt az érvet: "Na meg ez csak videónál számít, fotónál ott a vaku."
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Nem sok tapasztalatom van.
Egy Panasonic DMC-FS3 kompakt géppel rendelkezek, de kezd a kijelzője tönkremenni (néha nem működik).Használtban Canon Ixus 275 HS-t láttam.
A kettő fényereje:
Panasonic DMC-FS3: f2,8 - f5.1
Canon Ixus 275 HS: f3,6- f7,0A Canon akkor gyengébb képeket készít sötétben, illetve este vagy gyenge fényviszonyok között?
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz berobi78 #61690 üzenetére
Ez nem moderátori hatáskör.
Nekünk kell szépen megkérni, hogy kerüljön képbe kicsit a témával, mielőtt ajánlgatni kezd mérsékelten használható gépeket, amit ezúton meg is teszek.
@QVS:
Gyanítom arról van szó, hogy beleugrottál a belépőszintű Canon SX620 HS-be (ami nem baj, elkezdeni el kell valahol) és azóta próbálod magadnak igazolni, hogy milyen jó vásárt csináltál, hiszen 25X a zoom, ami csak jó lehet és mindenkinek az a jó. Sőt még hozzá 20 megapixeles az érzékelő is. A tapasztalat az, hogy a segítséget kérők túlnyomó többségének nagyon-nagyon ritkán van szüksége ennyire hosszú zoomra és inkább a rövid gyújtótávokon van szükség fényerőre és az abból adódó jobb képminőségre.
Ahogyan azt már több fórumtárs kifejtette, ilyen kis szenzoros gépeknél ráadásul az objektív sem tudja kiszolgálni optikailag a szenzort elvárható mértékben, értelmét veszti a magas képfelbontás.Elfogadom a sütiket.
-
kovisoft
őstag
-
asdf_
veterán
válasz #95152384 #61688 üzenetére
Ha penzt akarsz ket kezzel szorni az ablakon, akkor hajra. 1/2.3"-os szenzorral a fasorban sincs a felsorolt gepekhez kepest. Ugy ket-harom ligaval alatta ellenben egy vagyon penzert (valos erteke minimum duplajaert, ha nem tobbert).
Es amugy vezess mar bele minket, hogy mi alapjan ajanlasz kb. kivetel nelkul ajanlasra erdemtelen termekeket? Nagyon jo, hogy no a hozzaszolasszamod, de ha valaki megfogadja tanacsaidat, akkor o kolt egy rakas penzt szemetre. Aruld mar el, miert jo ez?
[ Szerkesztve ]
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz goran78 #61686 üzenetére
A Canon M100 cserélhető objektíves gép nagy szenzorral, a későbbiekben lehet hozzá venni igényeknek megfelelő objektívet (fényerős fixet vagy teleobjektívet), tájképekre szerintem ez lehet a jobb választás a nagyobb dinamikatartomány miatt.
Meg hát ez van most a legjobb árban, ha ezt a szettet választod:
Canon M100 ajándék tokkal, kártyával, 5000 Ft ajándékkártyán 100e
(Légyszi használd a link gombot, ha hozzászólásba linket akarsz beszúrni!)
A Sony RX100 és Canon G9X II is ajánlott darabok, a Sony kicsit öregecske már, a Canon újabb, kisebb, több a kényelmi funkció: érintőképernyős, lehet USB-n tölteni, WiFi-s, stb. Képminőségben kb. ugyanazt hozzák.
Ha nem gond a nagyobb méret, az én sorrendem ez lenne: M100 > G9X > RX100.
Választás előtt mindenképpen fogdosd meg őket boltban!Elfogadom a sütiket.
-
goran78
tag
Sziasztok,
nyaralások alkalmával szokott előkerülni a fényképezőgép, itt jellemzően tájképek készülnek.
Szükség lenne egy új gépre, 100eFt-ot tudok elkülöníteni rá.
Ezeket néztem már korábban is, véleményetek szerint melyik gép tudását használhatom ki jobban?
A méreteken kívül tudásban mi közöttük a lényegi eltérés?CANON EOS M100 + EF-M 15-45 IS STM fehér Kit
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_canon-eos-m100-ef-m-15-45-is-stm-feh%C3%A9r-kit-1242769.html#specifik_C3_A1ci_C3_B3SONY CyberShot DSC-RX 100
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_sony-cybershot-dsc-rx-100-digit%C3%A1lis-f%C3%A9nyk%C3%A9pez%C5%91g%C3%A9p-1170697.html?rbtc=aru%7Cpf%7C1170697%7C%7Cp%7C%7C#specifik_C3_A1ci_C3_B3CANON PowerShot G9X Mark II
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_canon-powershot-g9x-mark-ii-ez%C3%BCst-digit%C3%A1lis-f%C3%A9nyk%C3%A9pez%C5%91g%C3%A9p-1224296.html?rbtc=aru%7Cpf%7C1224296%7C%7Cp%7C%7C#specifik_C3_A1ci_C3_B3Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
Nem csak a markolat miatt hanem a kereső elhelyezés miatt jócskán alacsonyabb
Próbáld ki 12-32-vel ,vagy valamelyik pancakkel, nekem bármely farmerem vagy rövidgatyám zsebében elfért , sütikkel zsebgép
És jó mulatást hozzá
Am 14-140-el am nem brutál orrnehéz?[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Tin_Shield #61682 üzenetére
El. Hogy rohadna meg az a gépszíj.
Persze a 14-140 még mindig egy kisebb fajta objektív, ha a nagy átlagot nézzük, meg hogy milyen jó átfogása van, vállalható fényerővel, és ráadásul elég jó képminőséggel.
Szóval teljesen jó ötletet írtál a nagyzúmos kompaktok alternatívájaként, ha a méret nem annyira fontos.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vond
MODERÁTOR
válasz Tin_Shield #61680 üzenetére
"4/3-os szenzorral a GX80 + 14-140 sem elvetendő ötlet, kb 30e plusz a TZ200-hoz, képminőségben körberöhögi ezeket, de már nem zsebgép méretű kombó."
A minap szerváltam egy GX80-at másodváznak. A többi mellett rátekertem a 14-140-et is, és hát mit mondjak, elég vadul néz ki.
Amúgy ez a GX80 sem olyan apró gép, nem sokkal kisebb, mint a G80. Csak ugye ennek alig van markolata, főleg ettől tűnik kisebbnek.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Tin_Shield
őstag
válasz angidranka #61679 üzenetére
Ha az átlag 3x-tól nagyobbat szeretnél akkor ez a két Pana van. Illetve még a Sony RX100VI, ha a monogrammod M.L.
4/3-os szenzorral a GX80 + 14-140 sem elvetendő ötlet, kb 30e plusz a TZ200-hoz, képminőségben körberöhögi ezeket, de már nem zsebgép méretű kombó. -
angidranka
újonc
Köszönöm szépen a válaszokat!
Azt hiszem gyűjtögetek még egy kicsit, addig meg lesz valami átmeneti megoldás.
TZ100 és TZ200-ról vélemények, tapasztalatok? Nagyobb szenzoros kompaktok közül, ami zoomol is, csak ezek vannak nem? Vagy jobb egy 4/3 szenzor kisebb zoommal? -
asdf_
veterán
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz z123456z #61673 üzenetére
Itt a beárazós topik:
https://prohardver.hu/tema/digitalis_fenykepezogepek_bearazas_topikja/friss.html
Nem szokták megtalálni, mert trükkös módon nem a Digitális fényképezés gyűjtőn belül van, hanem a lokálban.
Beteszem az összefoglalóba, hátha.
Amúgy szerintem 5-10 ezer forint körül, már ha valaki keres ilyet. Gyereknek játszani, tanulgatni jó lehet.Elfogadom a sütiket.
-
-
z123456z
őstag
Sziasztok.
Valószínűleg nem ez a megfelelő topic, de nem találtam megfelelőbbet.Lányom megtalálta a gyakorlatilag nem használt, Nikon Coolpix S3700-át. Szeretné eladni, mennyit lehet kérni érte? Mint az új, dobozában, sd kártyával ( vagy talán másmilyen ). Nemigen találok viszonyítási alapot. Pontosabban jófogáson láttam kettőt, 25 ezerért árulják őket, de gyanítom, hogy sokáig meglesz nekik. Szóval mi lehet a reális ára?
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
csuf
tag
válasz #95152384 #61669 üzenetére
Üdv!
Bocs hogy kéretlenül közbeszólok!
Én tipikusan az az eset voltam aki egy átlagos kompakt gépről váltottam DSLR-re a képminőség miatt - használtam évekig, majd egy több napos római kirándulás után ahol 38-40°C-ban cipeltem a felszerelésemet a tűző napon gondoltam át mi akarok és határoztam el hogy váltok.
Sokat gondolkoztam és olvastam - jelen fórumot is - és első körben egy SONY RX100IV-et választottam a mérete és a minősége miatt - használtam is nagy megelégedéssel, de azt tapasztaltam hogy nekem az átfogása kevés.
Ekkor megjelent a SONY RX100VI nagyobb átfogású ellenben sötétebb optikával és jobb fókuszrendszerrel és váltottam. Kompromisszumokkal jár(t) ugyan, de a mérete ideális, az átfogása nekem elegendő, és a képminősége több mint vállalható, és nem utolsó sorban a DSLR-el ellentétben szinte mindenhová magammal viszem. Tudom réteg modell és réteg igény az enyém, de általában mindenki hasonló igényeket támaszt elsőre.
Egy hátránya van: az ára, meg kell fizetni, nekem sem ment könnyen, de hála istennek sikerült megoldanom a vásárlást.
Tehát a döntés mindig a felhasználóé: el kell dönteni milyen célra mit akar és hajlandó-e rá áldozni.
Jelen pillanatban ha ennél nagyobb átfogás kell és vállalható képminőség az már csak bridge géppel érhető el - pl. SONY RX10IV - de az méretében is nagyobb és az ára is egy szemmel jól látható összeg.
Tehát megoldás van a problémára, de kevés pénzből jelenleg ez nem megy.
És ez itt a legfőbb probléma: akik idejönnek tanácsért sokszor nem rendelkeznek megfelelő anyagi kerettel - ami természetesen nem az ő hibájuk - és próbálgatják a Nálad és nálam is jobban hozzáértők terelgetni Őket a megfelelő választás irányába - és ez sokszor a használt vagy az adott keretből legjobban kihozható gépet jelenti, és nem is feltétlenül kompaktot.
Nem fognak jó lelkiismerettel kis szenzoros csillió zoomos nagy átfogású sötét optikás gépeket ajánlani - mert a kérdező csalódni fog és nem kicsit. Szerintem Te se tegyél ilyen ajánlásokat
Jelenleg feloldhatatlan az ellentét: olcsón jó minőségű képeket készítő gépeket nem lehet vásárolni. Ez tény. Kompromisszumot kell kötni, valamit mindig fel kell áldozni az igényekből, mindenki a fényképezőgépek svájci bicskáját keresi lehetőleg olcsón, de ez sajnos még a mai világban nem elérhető, nem létezik.
Ezt szerintem - ha elolvastad, vagy ha még nem akkor olvasd el akkor javaslom - a topic téma összefoglalójában is le van írva, amelyet mindenkinek aki fényképezőgépet keres el kellene olvasnia, mérlegelnie az ott leírtakat és felmérnie a lehetőségeit és az után feltenni a kérdését.És mielőtt magadra vennéd: ez is csak egy vélemény a sok közül...
Üdv: csuf
-
kovisoft
őstag
válasz #95152384 #61669 üzenetére
Nem egybites a választék, hogy csak csilliószoros zoomos kiskompakt és fullframe-es DSLR közül lehetne választani. Vannak nagyon jó képminőséget produkáló kompaktok, amik emellett kis méretűek és könnyen hordozhatóak, de persze ezek nem a zoomszorzóval kábítják el a felhasználókat. Ha végigolvasod a hozzászólásokat, a kérdezőknek általában fontos a képminőség is. De nem feltétlenül akarnak fullframe-es DSLR-re áldozni, sem mondjuk azt cipelni egész nap magukkal nyaraláskor.
Aki nagyobb zoomot igényel, annak sem árt, ha tisztában lesz azzal, hogy milyen kompromisszumokat kell emiatt vállalnia. De ha csak annyit írsz le, hogy "ez a jobb gép, mert ebben 25x zoom van, a másikban meg csak 10x", azzal eléggé félrevezeted a kérdezőt.
Akinek egyáltalán nem fontos a képminőség, csak és kizárólag a zoom, annak fölösleges itt tanácsot kérni, elég szimplán végignézni a specifikációkat egy adott árkategórián belül, és kiválasztani azt, amelyiken a legnagyobb zoom szorzó szerepel.
-
kovisoft
őstag
válasz #95152384 #61664 üzenetére
Feltételezem, kis (1/2.3") szenzoros, sötét optikás (f/6 vagy rosszabb a tele végén) géped van 25x zoommal és mondjuk 20 megapixel körüli felbontással. Ez esetben a géped diffrakció határolt, ami azt jelenti, hogy fizikai okok miatt az optika nem tudja megközelíteni a szenzor felbontását. Egy ilyen paraméterekkel rendelkező optikai rendszerben az elméleti legnagyobb felbontás olyan 4-5 megapixel körüli, ezért is lesznek mosottak a képek. Vagyis az egész ekvivalens lesz azzal, mintha vennénk egy normális szenzorméretű és/vagy normális fényerejű optikai rendszert (ami nem diffrakció határolt) fele akkora zoommal, és annak 2x nagyítva kivágnánk a kép közepét.
Tehát ha szerinted kis szenzorral 25x zoom elég ilyen célokra, akkor normális szenzorral 12.5x zoom is elég ilyen célokra. Emellett a sokkal gyakrabban használt kis zoomállásoknál lényegesen jobb minőségű képeket kapsz a nagyobb szenzoros géppel.
-
Friczy
senior tag
válasz angidranka #61657 üzenetére
Eddig is 10x zoomos géped volt. Nézd át a képeidet, hogy milyen arányban használtad ki a 10x zoomot. Ha az összes képedhez képest nem túl sok esetben, akkor szerintem nyugodtan maradhatsz a 10x-nél továbbra is.
A TZ100 előnye továbbra is a nagy képérzékelő és a viszonylag fényerős objektív. Ez adott esetben megérheti a több tízezret.
-
válasz angidranka #61657 üzenetére
Vegyél egy TZ70-et használtan. Próbáld ki, és ha nem jó, eladod kevés bukóval. Aztán gondolkodhatsz egy drágább gépen. Amúgy nekem volt TZ100-am. Autómata módban szerettem volna használni, de ahogy elmúlt a tűző nap, a képek úgy lettek egyre pocsékabbak. Egy hozzáértő biztos kimaxolta volna, de én az előkapom és fényképezek típus vagyok. 14 napon belül el is álltam a vásárlástól. Most egy Sony RX100-at használok.
[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
addikt
-
angidranka
újonc
Bőven elég szerintem a max 30x zoom. Viszont a 10x lehet, hogy kevés...De abból kivágva a részletet jobb képet kapok?
De nézzük meg máshonnan is.
Tud annyival többet a TZ100, hogy megérjen nekem plusz több tízezret? (Olyan gépeket néztem ki, ahol a különbség több, mint az olcsóbb gép ára...)
Egyébként a TZ80 is versenyben van. -
Multibit
nagyúr
válasz Permet Elek #61655 üzenetére
zöldeket
Finoman fogalmaztál -
-
kovisoft
őstag
válasz #95152384 #61652 üzenetére
Hol írt a kérdező olyat, hogy a lehető legnagyobb zoomot és megapixelt szeretné kihozni egy adott összegből? Ezt írta: "Fontos a képminőség, de nem profi fotósként. Illetve, mint már írtam, a zoom is fontos." Ezért kérdeztem, hogy mi alapján ajánlod a nagyzoomos, kisszenzoros, sötét optikás gépeket?
-
Friczy
senior tag
válasz angidranka #61649 üzenetére
A TZ100 nagyobb fényereje és nagyobb érzékelője sokkal többet fog számítani, mint a TZ70 nagy zoomja. Én inkább azt választanám. (amikor vettem, ez volt az egyik jelöltem, végül inkább lemondtam a 10x zoomról és vettem egy LX15-öt, mert annak jobb volt a fényereje. Nem bántam meg, rosszabb fényviszonyok közt is jó képeket lehet vele készíteni)
-
angidranka
újonc
Sziasztok!
Szeretnék egy kompakt gépet, nagyon maximum 120.000 környékén. (Ha van olcsóbb megoldás, inkább arra hajlanék.)
Amire használnám: utazás, tájkép, beltér, növény-és állatvilág, tehát makro és zoom is fontos (10x minimum, eddig az volt, Lumix TZ5, néha kicsit keveselltem is), akár portré is, illetve ha éjszaka is vállalható képet készít, az még jobb.
Kompakt méretet szeretnék, videózás nem a legfontosabb, vlogolásra nem kell, csak ha meglátok valami számomra érdemlegeset.
Érintőképernyőhöz nem ragaszkodom, átnézeti kereső viszont nem rossz, ha van, felhajtható kijelző tetszik, de ha nincs, megoldom nélküle.
Fontos a képminőség, de nem profi fotósként. Illetve, mint már írtam, a zoom is fontos. A dilemmámat az okozza, hogy adott egy TZ70 mondjuk (talán megmaradnék a Panánál), kis szenzor, 12 mpx, de 30x zoom, illetve adott egy TZ100 (használtan, ezért a 120e max) 1" és 10x zoom. Na most, ha pl látok egy madarat a fán, viszonylag messze, melyik verzió produkál jobb eredményt? Ha használom a nagyobb zoomot és úgy kattintok, vagy ha használom a TZ100 10x zoomját, és utólag még kivágom a képből a részletet, hogy ugyanazt mutassa mint a másik géppel készült kép. Melyik ad jobb és szebb képet?
A gépek megtekintésére és kipróbálására sajnos nincs lehetőségem, ezért is vagyok gondban. -
Peddy789
őstag
Helo,
Felesegem szeretne videozni / vlogolni utazasok alatt. Most azon gondolkodik hogy egy gopro 7 blacket szeretne.
Van egy canon 200d, viszont oszinten szolva sose hasznaljuk, mert tul problemas elovenni, sokszor nem fer be a taskaba amikor repulovel utazunk. Szoval mindenkeppen valami sokkal kisebbet szeretne.Jo valasztas a gopro 7 black? Youtube videok alapjan nem tunik sokkal jobbnak mint egy top telefon de azert jobb valamivel ahogy latom.
Vagy van olyan kompakt gep 500 euro korul ami versenybe szall vele? Kicsi, jo kepstabilizacioval meg korrekt aksival? Fontos hogy a videos kepesseg fontosabb mint a foto. A mikrofon eleg vacak-nak tunik a gopron.
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz Tin_Shield #61641 üzenetére
Az RX100xx-nak inkább talán az LX15 a párja Pana fronton, bár abban még az a kicsi evf sincs, mint az Rx100-3-5-ben.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz bubibaba31 #61642 üzenetére
Nem kell hozzászokni, elég ha a menüben beállítod a jpg-t!
Elfogadom a sütiket.
-
Tin_Shield
őstag
válasz toshiba300 #61640 üzenetére
Így már értem. Szerintem ne a képminőség felől közelítsd meg. Más a két gép filozófiája. Az RX100V egy ízig-vérig modern technogép, ennek minden előnyével és hátrányával együtt. Az LX100 esetében pedig érezhetően a klasszikus fényképezőgépes kezelhetőség volt a minta. Persze nagyon komoly tudás van ebbe a gépbe is zsúfolva, de mégsem annyira technokrata mint a Sony.
-
toshiba300
tag
válasz Tin_Shield #61639 üzenetére
Köszi! A használt-piacot (is) nézegettem. LX100 mkII-t nem nagyon árulnak. RX100 V 180 körül van használtan, LX100 (1.gen) pedig újan 170, használtan ami szép állapotú 120-140 körül van.
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz toshiba300 #61638 üzenetére
Az RX100V fejlettebb tudású, képminőségben szerintem nincs hatalmas különbség. A Dpreview képei alapján picit kevésbé zajosodik az LX100, a Dxomark szerint meg picit jobban. De ez szinte hibahatáron belüli különbség.
De miért pont ez a kettő? Az LX100mkII is olcsóbb mint az RX100V, és az újabb szenzorral lényegesen jobban kijön a szenzor előnye. Plusz a jpg motor és a színkezelés is érezhetően finomodott a legújabb Panáknál. -
toshiba300
tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem.
Sony RX100 V vagy Panasonic LX100 (első gen.) készít jobb képeket? Megapixelben a Sony, szenzorméretben a Panasonic jobb. Videós funkciókat csak ritkán használnám. Méretben mindkettő megfelel.
Felhasználási terület: utazásos/családi fotók készítése. Ennek a 2 típusnak a konkrét összehasonlítása érdekelne. -
-
bobby_30
tag
Sziasztok!
A kérdésem viszonylag egyszerű. Sony rx 10, vagy Pana fz 1000. Ez a két gép kerűlt most a látóterembe, és arra lennék kíváncsi ti melyiket ajánlanátok. A két gép kb egy árban van. Családi események megörökítése, otthoni videók gyerekről, szóval teljesen általános felhasználásra kellene. Előre is köszönöm a segítséget. -
FoLey-v
addikt
válasz scarabaeus #61634 üzenetére
Köszi átmentem oda.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
scarabaeus
őstag
válasz FoLey-v #61633 üzenetére
Legyen akkor a "Milyen cserélhető objektíves gépet?"
Quoth the Raven "Nevermore."
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne venni fényképezőgépet. Amiket kinézett Nikon D3500 és CANON EOS 200D.
Elvárása kezdő fotósként jó makró képeket lőjjön meg egy rendes objektív ami cserélhetős is legyen.
Esetleg tudtok mást ajánlani ebben az ársávban?• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
Usery
tag
Sziasztok! [61510]
Én elfogadtam a picit nagyobb méretet. Canon m100 gépet a MM-nál megrendeltem. 2 nap alatt kihozták. Jó gép 95 k-ért. Tetszik a könnyű kezelhetősége, a wifis kép átvitel és a képek minősége is.
Köszi a tippet.[ Szerkesztve ]
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz zolikaDB #61627 üzenetére
Szerintem az van, hogy a MILC-ekből dömping van, gyakorlatilag másfél évente jön ki egy új modell, emiatt az előző generáció ára nyomódik lefelé. (Kivéve a Sony-nál.) Továbbá inkább túlkínálat van. Gyakori, hogy megveszi az arc nyaralásra, pár hónapi nagy a szerelem, de utána a fiók mélyén pihen, ezért inkább eladja.
A másik fele meg az, hogy sokan meg azt hiszik, hogy 10+ éves ősrégi kompaktot tízensokezer forintért el tudnak adni. (Nem.)Elfogadom a sütiket.
-
válasz zolikaDB #61627 üzenetére
Hányéves, hány expos, hányszor volt leejtve. És hasonlók. Valószínű meg van az oka annak, ha valami olcsó. Bár ha abból indulsz ki, hogy mondjuk egy NX minit 60-ért dobáltak újan. Vagy a most 100 ezres milcek, mennyit érnek mondjuk 3-4 év után. Akkor megkapod a választ.
-
zolikaDB
veterán
Sracok, a MILC-ek miert mennek kvazi gatya áron mostanaban?
Karistoltam egyet apron, ott latom, hogy 25-30k-ert mar van vaz, de 60k-ert garis, Sigma obis Sony is van... -
Gömbike
senior tag
válasz bubibaba31 #61618 üzenetére
Tavaly nyáron vettem( vette a zasszony) az A900-at. RX100 lett kinézve, de a nők másképp vannak bekötve.
Szerintem arra alkalmas, hogy nagy igények nélkül megörökítse a nyaralásokat. De este már nem játszik a pályán.
Használat közben kiderült, hogy a feleségem S7 telefonja sokszor napközben is jobb képeket készít, gyengébb fényviszonyok mellett meg már egyértelmű az S7 előnye.
A sok zoom-ot nem inagyon használom, nem sok értelme van a gyakorlatban.
A videójára viszont nem lehet panasz. Persze csak erre az árkategóriára gondolva.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Zozzant
addikt
Az érzékelő méretét véletlenül nem említette?? A helyedben jó messzire elkerülném ezt az "eladó"-t. Nagyjából 5-ször körbefutja a nikont a canon igaz nem buci de legalább látod vele a marslakókat, vagy nem.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
törölt tag
Ritka nagy tudós szakértő lehetett
Ha magaval cseszik ki azzal nem is lenne baj, csak mas penztarcajabol ne csinalna hulyet. -
Puculo
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék véleményt kérni Fujifilm X-T100-as gépről. A választ előre is köszönöm.
" Aki nem áll ki valamiért, elveszik a semmiért "
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz -szabi- #61612 üzenetére
Mit hasonlítunk mihez?
Nyilván jobb egy csúcskompakt f1.7 kezdő rekesze, azonban a Micro 4/3 szenzor kétszer akkora, mint az 1"-típusú, amivel zajban és mélységélességben is kompenzál kb. 1 FÉ-t. (116 mm2 vs 225 mm2)
A legtöbb olcsóbb csúcskompakt (RX100, G9X) is csak a legnagyobb látószögön tudják ezt a fényerőt, utána ezek is hamar veszítenek a fényerőből.Elfogadom a sütiket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest