Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakablak93
őstag
Nálam a haverok is látják, már telefonkijelzőn is a külömbséget, "wie scharf" , mi már ott tartunk hogy a közös utazások kirándulásokkor, már elő se veszik a telefont. Persze az elején én voltam a hülye mer' ugye a iPhone 11 Pro milyen jó már
#62970 -szabi- : próbáltad egyből a Pana appal telefonra áthúzni a képeket? Onnan mehet messengeren keresztül két pillanat alatt mindenkinek.
Elvileg LX15-el is működik az app, egyszer párosítod utána általában 2-3 sec a kapcsolódás és már másolhatsz is át mindent.
Mi van hogy még a kocsiban/vonaton ülünk de már mindenkinek megvannak a képek így már nem tudnak erre se mit szólni. -
vakablak93
őstag
Valóban kis külömbség csak megjegyeztem, hogy oka van miért ilyen rövid az a zoom.
Emellett az újabb RX100-ak amiknek tényleges előnye is van AF-ben ( MK-V és feljebb) jóval drágábbak a ZV1 meg már duplaannyi.#62964 -szabi- : Nem csak ezekre nincs igény, úgy álltalánosságban az emberek nem akarnak már fényképezőgépet mert ott a telefon akkor minek alapon.
Akinek hobbija az drágábban vesz, és nem feltétlen kompaktot.
Személy szerint kompaktból én az olyanoknak látnám értelmét mint az LX100 MKii...
Az más kérdés hogy ha látják egyszer a külömbséget akkor utána folyton nyaggatják az embert hogy "de gyere már mert neked van csak géped"[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz -szabi- #62955 üzenetére
A rövid zoomért cserébe a legfényerősebb objektíve van az LX15-nek a hasonló kompaktok között. Olyan pici szenzorral: 1, ez elég hasznos gyengébb fényviszonyok között.
Esetleg 1 pontos/többmezős egyéni AFS-ben próbáltad?
Neked kell megérinteni a kijelzőn hova menjen a fókusz és utána simán tökignyomni az expógombot de akkor a DFD-vel is találni fog.
Rövid sorozatok 2-3 kép, valami olyan rekeszállással amit kitapasztalsz hogy még benne maradnak a csemeték.
Ez nekem más Pana gépeknél bevált már.A Pana fókuszát meg kell szokni és az AFC-t elfelejteni, de amint kicsit is ráérzel nem lesz gond
-
vakablak93
őstag
nagyon !, 1' -nél kisebb azaz 1/..-os szenzorrral a telefonoktól is már elmaradhatnak . 1-es szenzorral van pár sorozat ezeken már látni az előrelépést a topik összefoglalóban ott vannak , de hozzá kell tenni a nagyobb zoom-al ( az a pár amely nagyon nagy átfogást kinál a többihez képest) már ezek előnye is elveszhet , 1' + fényerős optika és már érezhető mindenképp.
-
vakablak93
őstag
Nem csak a markolat miatt hanem a kereső elhelyezés miatt jócskán alacsonyabb
Próbáld ki 12-32-vel ,vagy valamelyik pancakkel, nekem bármely farmerem vagy rövidgatyám zsebében elfért , sütikkel zsebgép
És jó mulatást hozzá
Am 14-140-el am nem brutál orrnehéz?[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
Hali, a topik lakók közt van olyan aki próbálta már az LX15-öt és a Sony RX100 mk3-at is ?meiknek egyszerűbb , átláthatóbb a kezelése egy olyan számára aki csak telefont használt korábban?
Ajándékba menne, a gépet videókra használná a tulaj első sorban,
Illetve jól látom hogy az rx100- sorozatnak nincs érintőkijelzője?
Illetve a sonyhoz adott e olyan app mint a Panasonic -hoz? - a leendő tulaj töltögetné fészbukkra a képeit vele ebben biztos vagyok .....
Illetve ezeknél a modelleknél van tulmelegedési probléma?
Előre is kösz a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest